– Christmas Eve 2018 –

Nå sitter jeg med det ene øyet på pcskjermen og det andre på tven, for nå de neste fem timene skal jeg heie som en gal på Magnus Karlsen i hurtigsjakken. Jeg har hatt en helt upåklagelig juleferie med den ene store oppturen etter den andre, men nå er det på tide å vende nesen hjemover mot sør igjen for å treffe venner, hund og mann igjen også! Jeg har ikke knipset så mye som et bilde de siste par dagene, men julekvelden fikk jeg heldigvis foreviget, så et bildedryss fra disse MAGISKE timene får dere nå <3

  • – Et bildedryss fra selveste julekvelden –

Fine fine familien <3 Timene av julaften føltes seriøst som to… Jeg fatter ikke hvordan det går an, men vi har det jo bare så innmari hyggelig. Spiste bestemors fantastiske pinnekjøtt med riskrem til dessert (jeg fikk endelig mandelen), lekte pakkelek med terning og pakket opp på presanger i timesvis før vi koste oss med tantes krydderkake og bestas julekaker helt til midnatt. Mmmm! 1. juledag samlet vi oss i sofaen og så familiejulefilm alle mann, og 2. juledag feiret jeg jul enda en gang med ribbe, riskrem og gaveåpning hos farmor og farfar. Jo så fikk vi selvfølgelig med oss Solskjær som fremdeles rocker i England! *GLEDEPÅJORD*

Ellers har jeg fått noen meget gledelige overraskelser denne juleferien! En DIGER en og en litt mindre. Denne skriftlige eksamen som jeg tok 4. desember og ikke var noe fornøyd med, gikk visst litt bedre enn jeg hadde tenkt, og jeg fikk søren meg en B til tross for at jeg ikke fikk til første oppgave helt! Så det ble litt av en gledelig morgen da jeg våknet til den meldingen 22 desember. Ellers skal jeg dele den andre mye mye hyggeligere overraskelsen litt senere når jeg kommer hjem til Kristiansand <3

Tusen takk for en fantastisk juleuke Stavanger <3 Nå skal jeg hjem, ha årets siste jobbhelg, kjøpe langrennsklær på romjulssalg, og så reise til Bortelid for å feire nyttårsaften alene med mannen og hunden der. Gleder meg som et lite barn til å se Bortelid kledd i hvitt!

Riktig god jul fra oss

Kvelden før kvelden er sett på NRK, julegrøt med bringebærsaft er for lenge siden fordøyd, og nissen på tasta har definitivt overgått seg selv for ørtende gang med julestrømpen. Fy søren, jeg har altså fått så mye fint i kalendergave og julestrømpe allerede at jeg ikke hadde trengt å åpne flere pakker i kveld, men det skal vi altså for her, tre meter fra sofaen står det lysende grønne treet fullstendig proppet med fargerike gaver! Åh, denne julen <3 Jeg koser meg så mye at jeg ikke føler jeg får beskrevet det godt nok.. Lange familiedager fylt med god mat, skravling og sofakos hele dagen er seriøst LIVET.

Mens bestemor styrer på med en siste julevask (det er allerede STRØKENT her så jeg ser ikke akkurat nødvendigheten i det),  så skal jeg hoppe i den nydelige nye joggedressen jeg fikk i kalendergave denne morgenen, spise meg nesten-kvalm på lakriskuler, smash og smågodt til lunsj, og veksle mellom å lese ferdig bok og interiørblad. SÅ bærer det opp på badet for krølling av hår og påkledning for ettermiddagen. Det blir en grønn glitterfest av en kjole på meg julaften 2018.

– Merry Christmas To You All –

Ville bare titte kjapt innom dere på morgenkvisten for å ønske mine kjære, gode, trofaste blogglesere en riktig god jul! Kanskje har dere innført fri fra alt som heter internett denne dagen her, men da ser dere det isåfall i morgen :’) Håper dere får en nydelig kveld uansett hvordan dere måtte feire den.

Goooood jul fra oss i Stavanger <3

– Peiskos, roman og champagne –

Fy som jeg koser meg her i Stavanger by! I går tok jeg turen bort til farmor og farfar, satte meg i godstolen foran levende flammer og leste dagens kalendergave fra bestemor: Jojo Moyes sin siste roman <3  Til middag fikk jeg servert nydelig breiflabb og plutselig dukket også onkel fra Bergen opp! Fader så deilige disse dagene her er, men tiden går så alt for fort… Hjeelp!

  • – Peiskos, ny roman og farfars sprudlevin –

Nå har jeg akkurat spist bestemors nydelige frokost bestående av alt jeg elsker på denne jord, fått enda en kalendergave (den dama er jo helt vill på pakkefronten), og skal nå bare ligge i pysjen min og lese litt mer! Ellers har jeg siden sist også blitt helt frelst av Manchester United og deres nye manager. Heh… Jeg fikk ikke sett kampen i går, men jeg fulgte nøye med på vg sin live oppdatering og ble SÅ glad for å se at det gikk så godt for den skjønne skjønne mannen. Solskjær minner meg litt om Stoltenberg (bare enda litt søtere), og jeg får bare lyst til å ta han med meg hjem fra England og passe på han så han ikke engang får muligheten til å tape en kamp som kanskje kan få mediene til å skrive dumt om ham. Haha! Jeg kommer ihvertfall til å se hver eneste fotballkamp han leder heretter og heie som en gal. Han ser bare så innmari uskyldig og GOD ut at jeg bare vil han skal gjøre det sykt bra hele veien <3

Ønsker dere alle en super lille julaften! Nyt denne dagen enten dere starten den i pysj med kakao på sofaen, eller med en siste intens innspurt med julegaveshopping. Jammen glad jeg slipper sistnevnte i år.. Det blir ingen hvit jul i Stavanger by dette året heller, men i dag skinner ihvertfall solen, og det er jo litt unikt bare det her på vestlandet. Hehe! Merry Christmas to you all <3

Going Home For Christmas

– Endelig er juleferien i Stavanger her –

Åå, hvis ikke dette er lykke så vet ikke jeg. Endelig er den store, årlige juleuken i Stavanger her! Jeg dro hjem til bestene med toget i går, og til dere som måtte lure på hvordan jeg fikk med meg alle julegavene i år: En venninne fra Sandnes tok dem med seg i bilen sin og kjørte dem til Stavanger for meg! Altså Karianne, du er fantastisk <3

Så nå sitter jeg her! Med to stykk syke besteforeldre som i løpet av no time smittet meg også. Hehe, jeg synes for å være ærlig det er litt koselig å ligge i pysjen og snufse på sofaen til bestemor jeg da. Så lenge vi slipper unna feber og lungebetennelse så går det helt fint med litt forkjølelse! Koser meg glugg her allerede. Virkelig. Bestemor kastet adventspresanger over meg så fort jeg var kommet inn døren her i går, og i pakkene lå det splitter ny julepysj, helt nye digge tøfler (mine gamle var SÅ slitne), blondetruser og kosete sokker. Den dama der vet akkurat hva barnebarnet foretrekker <3

  • – Årets julegaver på plass under treet –

Ellers har jeg siden sist fått servert bestemors nydelige frokost, ferske reker og nå julekaker for et helt nabolag <3 Her i huset spiser vi nemlig frokost, julekaker, middag, og så julekaker igjen, og jeg elsker det! Planen for de neste fire dagene er egentlig bare å slappe helt av, snurre en julefilm eller to, dra på middag til farmor og farfar og ja… legge på meg to gode kilo tenker jeg 😉 Ønsker dere alle en nydelig førjulstid. Tre små dager igjen til selveste julaften. Huff, måtte de gå sakte, for jeg vil ikke at denne fine uken skal ta slutt.

Julekonfekt – Glitrende Oreokuler

Hei på dere og riktig fin tirsdag! Juleferien er offisielt i gang, og det merkes på hele kroppen. -En deilig, men litt rar følelse? Akkurat som jeg ikke helt har klart å finne den gode roen enda. Selv om det er nå alle andre influensere skrur av nettbrettene sine for juleferie med sine kjære, skriker hodet mitt “på tide å logge på”! Det er jo først nå som jeg har fri fra alt som heter skole, praksis og pensum at jeg faktisk har tid til å poste på koselige blogginnlegg! -MEN jeg skal prøve å finne en gyllen middelvei. Poste innlegg jevnt og trutt når jeg er inspirert og føler for det, og ta meg helt fri når jeg bare har lyst til å være med mine kjære og nære.  Jeg har ikke lyst til å kaste bort fridager på å stresse med å hele tiden jakte etter noe nytt og spennende å oppdatere bloggen med, men når jeg kommer over noe hyggelig (som i dag med disse DEILIGE oreokulene), skal jeg kose meg ordentlig med juleoppdateringene også!

Du trenger: 1. To pakker oreokjeks 2. 200g philadelphia kremost naturell 3. 200g melkesjokolade 4. Spiselig gullglitter (jeg kjøpte mitt på Hobbyhimmelen)

Slik gjør du: 
1. Hell to pakker oreokjeks over i to lag med plastposer og hamre løs på den doble posen med en kjevle. Hamre og slå helt til kjeksene er nesten helt knust. Det kan godt være noen små klumper igjen.
2. Rør smulene inn i 200g philadelphia kremost og rull ut oreokuler av deigen.
3. Sett kulene i fryseren 1 times tid, og smelt 200g melkesjokolade.
4. Dypp en og en kule i sjokoladen og dryss over litt spiselig gullglitter.

– Oppskriften gir deg ca 35 mellomstore oreokuler –Ser ikke disse supergode ut? De var ihvertfall innmari enkle å lage! Siden sist har jeg egentlig bare vært på julegaveshopping. Jada jeg har handlet enda litt mer, også har jeg kost meg glugg med gaveinnpakningen etterpå. Vel, og fundert på hvordan i all verden jeg skal få med meg alt på toget til Stavanger. Jeg får ta turen innom Ikea i morgen og dra med meg noen blå plastikkposer derfra.

Nå skal jeg skifte til joggedressen, tvinge meg selv til å se en koselig julefilm (vil jo aller helst bare se thrillere hele året), og prøve å finne roen. -Bare kose meg i mitt eget selskap! I morgen er også mannen ferdig med sin siste eksamen for 2018 så da skal vi ut og spise for å feire enda et bestått semester :’)

Ny uke – Ukesmeny med julekaker

Så var det blitt søndag igjen, og tredje advent.. Allerede. Kan egentlig ikke helt forstå at det i morgen bare er en uke igjen til selveste julaften. De første 4-5 dagene av desember gikk jo så sakte? Jeg klarte faktisk å våkne om morgenen og virkelig nyte hver eneste dag med kalenderpakkene mine.. Nå suser bare timene forbi, men kanskje det blir annerledes i morgen igjen når jeg våkner og får kjenne på at juleferien faktisk er her. Nå skal jeg nemlig avgårde på årets aller siste vakt i praksis. For en følelse!

-Men før det, slenger jeg med en aller siste ukesmeny for 2018. Jeg regner ikke med dere spiser ribbe og pinnekjøtt hver dag den neste uken? Det blir ihvertfall litt for meget for min mage! Heh. Under får dere en blanding av fisk, kjøtt og vegetar. Noe lett og noe mer mektig, men alt skal være enkelt og raskt å smelle sammen i disse hektiske førjulstider.

– Pizza med hvit saus, spinat og granateple –

– Indisk vegetar med kokos og korriander –

– Foliebakt laks med grønnsaker, dill og creme fraiche –

– Kremet biff med tagliatelle –

– Enkel paneng curry med kylling –

– Torsk med søtpotet og bacon –

– Farmors Spagetti Bolognese –

– Salte sjokoladekjeks med karamellkjerne –

– Vaniljepinner –

– Sjokoladekjeks dyppet i hvit sjokolade –

– Snickerskuler –

– Sjokoladerisboller –

– Årets julekort –– Sniktitt på årets julekort –

Endelig er julekortene her! Herlighet, og jeg som trodde jeg var supertidlig ute da jeg bestilte hjem kort fra fotoknudsen for to uker siden! Hjelpes, ante virkelig ikke at det skulle ta så lang tid. -Men men nå sitter jeg ihvertfall her og koser meg GLUGG med disse søte søte kortene. Haha. Jeg klikket hjem hele 40 kort jeg den 1 desember fordi jeg ville sende ut litt forskjellige bilder til forskjellige familiemedlemmer! -Og det beste av alt er at jeg ikke la merke til at man kunne skrive inn en ferdig tekst på baksiden av kortet slik at de kom fiks ferdige og sendeklare hjem i posten. Høhø, så nå sitter jeg her da med pennen min og skal til å skrive julehilsen til…. en del mennesker både i Kristiansand, Stavanger, Bergen, Notodden og Haugesund  :’)

Voks og julestempel har jeg også gått til innkjøp av så når alle kort er lagt i konvolutter skal de stemples med stearinlys. Bare sånn for å gjøre seansen enda litt mer tidskrevende. Haha! Skal få med meg Daniel også på dillingen i kveld når jeg kommer hjem fra vakt.

Ville bare titte innom før jobb og vise dere julekortbildene våre før vi sender dem ut. Syntes de ble riktig så søte!

– Helg midt i uken –

Hei og riktig god morgen alle sammen! Det er innafor å bruke god morgen før 12.00 ikke sant? Jeg har hatt skikkelig helgefølelse de siste par dagene og har faktisk ikke orket så mye annet enn å sove, kokkelere litt, og gå lange deilige turer alene med hunden <3 Jeg hadde sluttevaluering i praksis tirsdag kveld, og så har jeg fått to deilige fridager å hente meg inn på til helgens (og årets) siste praksisdager! Iiih, kan nesten ikke tro at juleferien nå bare er tre vakter unna. Vips så var dette semesterhalvåret også overstått :’)

De siste par dagene har jeg begynt å lengte skikkelig hjem til jul og bestemors deilige frokoster, så på mandag etter praksis dro jeg innom byen og kjøpte litt ekstra digg av pålegg og koste meg skikkelig her hjemme med varme baguetter, stekt løk, roastbiff, eggerøre og tente lys <3

I går kveld fikk jeg forresten også besøk av favorittmannen min, så da lagde jeg middag til oss, bakte lussekatter (Det er Luciadagen i dag dere!), og bestemte meg for å dra ham med meg inn på soverommet, slukke alle lys bortsett fra julelysene rundt sengegavlen, og snurre et par episoder av True Crime podden i halvmørket. Hihi, et forsøk på å gjøre han like hektet som meg! Første episode bar litt preg av en spøkelsesteori så det var han ikke spesielt imponert over, men andre episoden vi hørte handlet om et fryktelig drap der to barn var drapsmenn på et kjøpesenter i England og det var han mer fascinert over.  Hehe, kanskje ikke så veldig julete eller romantisk, men herregud så spennende den truecrimepodden på spotify er. Må høres!

Alt jeg seriøst vil om dagen er å hoppe i joggedressen, dra med meg hunden ut i skogen og bare gå og gå halve dagen med krim på ørene. Det ER så spennende! Så det skal jeg nå da :’) Før Siri og jeg tar turen til Cath for å beundre den høygravide megafine magen i vennegjengen vår <3 Aldri sett noen SÅ fin gravid før. Er det sånn jeg kan risikere å bli seendes ut nesten 9 måneder på vei, så kanskje mammarollen må vurderes likevel. Høhø. Dere må ha en finfin torsdag Jeg skal ihvertfall fortsette å late som det er helg, spise enda flere lussekatter og lade opp til mine aller aller siste tre kveldsvakter. *GLIS*

Bursdagsfeiring på Frk. Larsen

Å, denne helgen har vært så fin dere! Lørdag kveld dro jeg på innflytningsfest hos Annika og Diderik, og før det ladet jeg opp med første glass spurdevin allerede klokken 11.30 om formiddagen! Geir fylte nemlig 50 år på torsdag, og to små dager senere bestemte vi oss for å ta en liten feiring av han på den koselige restauranten som ligger vegg i vegg med Viego regnskapsbyrå. Jeg hadde med en flaske champagne til sjefen sjøl, og i restauranten satte vi oss ned med en peis, og et digert bord som var så stort at vi definitivt ville få plass til mer enn bare én rett hver <3

Frk. Larsen fikk for et par uker siden en helt ny meny som ingen av oss hadde fått testet enda, så da bestilte vi like gjerne litt av hvert! Både tomatbruchetta (min favoritt!), trefjøl med oster, pølser, marmelader og diverse, tomat og mozerella, samt hver vår deilige dessert. Mmm!

Så SINNSYKT godt alt var <3 Vi ble søren meg sittende i hele to og en halv time Geir og meg, for hver eneste matbit skulle tømmes fra tallerknene, og dessuten gikk skravla som alltid i ett <3


Jeg kan absolutt anbefale dere å ta et besøk på Frk. Larsen i nærmeste fremtid for prøvesmaking av de nye rettene. Jeg må ihvertfall tilbake i nærmeste fremtid for å også teste ut en burger som så heelt magisk ut! Får ta det etter tirsdag for da er forhåpentligvis årets siste praksisperiode bestått, og det er også noe å feire. Fy søren for et lærerikt år det har vært! 8 måneder med praksis er jammen ikke lite <3

Okei.. Denne desserten!? *Vann i munnen* Jeg gikk for brownies med frukt-te til, og Geiremann for eplekake <3 Perfekt avslutning på en alt for fin formiddag. Nå skal jeg fortsette å sikle litt til disse bildene, og så må jeg se å begynne med forberedelsene til morgendagens halvskumle sluttevaluering.


Havresnacks – Frokostfavoritt

Reklame | Fazer Yosa

Ukens frokosttips – Havresnacks fra Fazer Yosa

Er det noe jeg sliter med å sette av tid til før jobb om morgenkvisten, så er det definitivt frokosten. Jeg er mildt sagt ikke av den arten som står opp en time før jeg må for å steke meg egg og bacon. Skal jeg spise frokost før dagvakt, så må det være enkelt, og det må gå kjapt! Aller helst noe jeg kan ta med i hånden mens jeg løper til bussen. Hehe, jeg vil nemlig helst bare sove så lenge som mulig :’)

Derfor er jeg veldig glad for å ha blitt introdusert for disse havresnacksboksene i ulike smaker! Jeg er nemlig ikke så fryktelig fan av vanlig youghurt, og dessuten ser magen min ut til å tolerere melk mindre og mindre for hver dag som går, så da jeg så at Fazer Yosa hadde kommet med en havrebasert (ja faktisk 100% plantebasert) snacksvariant både med og uten granola, så måtte jeg bare teste!

Disse matvareproduktene er heelt nye på markedet og har ikke engang kommet på plass i alle kjøleskap på butikkene i Norge enda, men jeg har fått smake på to av havresnacksene, og det er de dere ser på bildene her. En med smak av vanilje med granola i topplokket, og en med smak av ville bær! Mmm <3

De kan nytes rett fra boksen, eller helles over i en skål og toppes med nøtter, frukt og bær. Jeg har prøvd meg på litt forskjellig den siste uken, og så langt har virkelig alle kombinasjoner falt i smak. Produktene er altså 100% plantebaserte og laget på kortreist havre som ikke bare smaker digg, men som også er utrolig bra for fordøyelsessystemet vårt.  Et supert alternativ til raske, små måltid som metter og smaker <3 Det finnes altså flere smaksvarianter i butikkene! Gleder meg til å prøve ut flere av dem selv.

Havresnacks variantene får dere kjøpt på Meny, Coop og Spar!