Follow me on instagram

God kveld kjære, gode lesere! Har dere fått med dere at jeg har skiftet instagramnavn? Det er vel rundt to uker siden en bloggleser tipset meg om at @martheborge nå var ledig. Hun oppfordret meg til å bytte så flere ville nå frem til meg, og da var jeg jammen ikke treg med tastingen! SÅ, etter et helt år med instagramnavnet @marthekborge har jeg visst nå fått skvist bort k’en.

Så vet dere det! Har dere det bra? Det er jo ikke godt å vite når dere ikke gir lyd ifra dere. Det er selvfølgelig noen navn som daglig stikker seg ut, og dere setter jeg uendelig stor pris på, men jeg ville blitt superglad om jeg kunne hatt en dialog med litt flere av dere! Jeg har jo en statistikk, så jeg vet jo at dere er der, men når bare tre av 13 000 legger igjen en tilbakemelding så må jeg jo si at motivasjonsnivået ikke akkurat når nye høyder. Hehe. Hele hovedårsaken til at jeg finner blogging så gøy at jeg vil ha det som både levebrød og hobby, er jo nettopp disse oppmuntrende, takknemlige, og gode tilbakemeldingene dere tidligere har vært så flinke på å legge igjen! <3

Jeg vet det er uvant med dette nye kommentarfelt-systemet, men så vanskelig er det vel ikke? Når amøbeBorge får det til på et blunk, så er jeg rimelig sikker på at dere gjør det og. <3 Jeg ber selvfølgelig ikke om at dere skal kommentere hvert eneste innlegg, men et ord en gang i blant gjør ihvertfall underverker for min motivasjon. <3 Sånn, nå har jeg fått luftet det lille jeg hadde på hjertet i kveld. Håper dere lever i beste velstand! Nå skal hunden og jeg (til bestemors store forskrekkelse) ut på en aller siste luftetur i mørket. Lover å gå med refleks gamlemor!

Dere er ihvertfall superflinke på å kommentere på instagram!

Følg meg gjerne om du ikke gjør det allerede: @martheborge

En sprekere lørdag!

I dag spratt jeg opp fra sengen hele tolv minutt før alarmen ringte! Hihi. Allerede 07.48 var jeg i ferd med å tre på treningstightsen. Åjada! Så giret var jeg på å starte lørdagen.. Det er bare så vanvittig deilig å løpe utendørs om dagen. Været har den siste uken minnet litt om vår, og når heller ikke den sure vinden står på er det bare en fryd å ta kondisjonsøktene ute. Gjerne på en av de tretti nydelige skogsstiene vi er skjemt bort med her på tømmerstø! Løper jeg her på morgenkvisten så behøver jeg ikke engang spillelisten på Spotify. Da synes jeg det er bedre å finne et tempo som går i takt med pusten, og rett og slett løpe til lyden av natur.

Etter 6 rolige kilometer, mikset og trikset jeg sammen en liten fruktsalat bestående av blåbær, druer, ananas, jordbær og denne oransje frukten(?) som jeg aldri husker navnet på. -Og ja selvfølgelig måtte det hele spises i en diger ananas! Er man blogger så er man blogger… Da gjør man gjerne noe ekstra ut av enhver ting.. Selv en fruktsalat må pimpes for bloggbildenes skyld!

Nå glemmer jeg helt å fortelle dere hvorfor første oppdatering kommer så sent denne lørdagen! Jeg satte som vanlig i høyspenn og så 3 mila på Nrk i dag formiddag. Kristine kom på lunchbesøk og hadde veldig lyst til å gå på butikken, men jeg nektet sta som jeg er å røre på meg før alle de norske var gått i mål.. Tror dere ikke da at internett og tvsignal forsvinner like etter at Johaug passerer målstreken? Dere kan tro jeg var pottesur! Når man har sittet og fulgt med på en 3 mil så vil man jo se de flinke jentene gå i mål! Er det mulig… Så kristinemor og jeg ble sittende uten både tv og internett i hele fire timer vi denne lørdagen. Ikke vet jeg hva som skjedde, men nå har jeg ihvertfall fått det tilbake! *JUBEL*. Jeg har takket ja til å være hundepasser for tredje lørdag på rad, så resten av kvelden vil gå til lufting av hund og bloggarbeid! Passer meg helt perfekt. <3

Håper dere koser dere masse i kveld!

Never heavy enough

God kveld! Det fantastiske været vi har hatt på sørlandet i dag har virkelig gjort dagen min. Jeg våknet opp hos kjekken sjøl, Daniel. Hoppet avgårde på butikken, handlet frokostingredienser til hjertepai, og spiste den mens jeg holdt pusten i spenning under sprinten. Deretter ble jeg så motivert at jeg kastet på meg treningstightsen og fløy avgårde på joggetur! 6 kilometer gikk unna i en fei, også var det hjem og squate på stuegulvet. Hihi. Jeg prøvde meg først på sit-ups, men magemusklene nektet å løfte meg i dag. Jeg var helt kaputt etter gårsdagens PT time!

Jeg trodde bare jeg hadde trent armer og rumpe, men sånn er det jo når man kjører crossfit-økter. Man våkner stadig opp stiv og støl i hver eneste kroppsdel. For en D-E-I-L-I-G følelse!!

Gårsdagens økt startet med en testrunde av romaskinene de nylig har gått til anskaffelse av. Fy søren for en gøy måte å trene både kondisjon og utholdenhet på! (Vil ha en sånn!) Vi rodde oss varme på 2000 meter, og gikk så over på benkpress. Jeg har aldri trent benkpress i hele mitt liv, så dette + rumpetrening sto på ønskelisten min for torsdagen, og da var det nettopp det jeg fikk!

Magnus er så flink til å la meg få være med og bestemme litt på disse PT timene. I stedet for å kjøre på med en ferdig oppsatt “bli supersprek” plan, spør han alltid om jeg har noen ønsker til øvelser jeg vil trene litt ekstra på. -Og skulle jeg ikke komme på noe som helst, setter han opp et fiks ferdig program på to, små minutt! Den mannen sliter sjeldent med kreativiteten.

Hadde bare lyst til å dele et bildedryss fra gårsdagen med dere! Nå hopper jeg avgårde til Brun og Blid for litt solarium. Et av nyttårsforsettene i år var å ta bemerkelsesverdig mye mindre, og det må jeg faktisk påstå at jeg har klart også! *Klapppåskuldra* Så langt i år har jeg lagt meg i solsengen èn gang hver andre uke! Et par ganger i måneden må da ærlig talt være lov?

Tusen takk for nok en super økt Frantzen!

Magnus kan dere nå følge på snapchat: @Frantzenkraft

Marthe tipser – Frokost

Ååå! Jeg har
enda hjertebank! Norge gjør det igjen.. Hvem ellers? Dette innlegget skulle egentlig ha vært publisert for to timer siden, men VM er så spennende at jeg bare ikke klarer å skrive og heie samtidig! Jeg blir så giret at jeg bare må legge fra meg alt annet til det hele er over. Puh!

Det er ikke meningen å drepe dere med matlagingen min om dagen, men jeg tenkte bare at denne søte, lille hjertepaien med egg og bacon kunne være noe å overraske kjæresten med i helgen? Hva med å stå opp en halvtime før mannen, gå til innkjøp av butterdeig fra frysedisken på dagligvaren og servere ham varm hjertepai på sengen? Med den allerede ferdiglagde deigen, behøver du nemlig bare 20 minutt på å stelle i stand med litt kliss på lørdagsmorgenen!

Du trenger:

1. 2 plater butterdeig 2. 2 ss rød pesto/tomatpurrè 3. 2 egg 4. 1 skive bacon 5. Salt/pepper

Slik gjør du:

1. Kjevle ut to plater butterdeig til en stor flat firkant.

2. Trykk en hjerteformet form ned i deigen, riv bort deigen rundt og rull en lang pølse av det som blir igjen. Denne skal du bruke som kant etterpå.

3. Finn en kniv og skjær et hjerte inni det allerede utskjærte hjerte, eller gjør som meg, og bruk en mindre hjerteform. (Se bildet øverst til venstre).

4. Stikk noen hull i midten av hjerte med en gaffel, og pensle kanten med et egg.

5. Legg så på deigpølsen som en opphøyd kant, pensle også denne med egg, og smør bunnen med 2 ss rød pesto, eller litt tomatpurrè. Dekk med en skive bacon og krydre med litt salt/pepper.

6. Stek midt i ovnen på 200grader i 15 minutt. Ta så hjertepaien ut, hell over et egg og stek i ovnen i nye 5 minutt. Pynt så gjerne med tomat, eller noen blader basilikum.

Det slår jo heller aldri feil med litt friske bær til!

Riktig god helg alle sammen! <3

Nå skal jeg ut på løpetur i finværet!

Ukens middagsoppskrift

God dag, god dag kjære dere! Da var det klart for ukens middagsoppskrift her på www.martheborge.no. Jeg kom hjem fra ukens PT time klokken 12.30 i dag formiddag, og startet rett på middagen så jeg skulle rekke å knipse bildene mine før det var blitt for mørkt! Pasta med rød pesto, parmaskinke og parmesanost sto i dag på menyen, og resultatet ble virkelig supert. Har du dårlig tid en dag, eller bare er fryktelig sliten etter jobb, så er denne pastaretten et perfekt alternativ. Middag må man ha, og denne får du laget fiks ferdig på 15 minutt.

Fremgangsmåte og ingredienser får dere under her! Nå skal jeg hive meg på badet og gjøre meg klar for kveldens date. Jeg skal spise favorittmaten hos favorittgutten i kveld! Hihi. -Og for dere som ikke har fulgt meg lenge nok til å vite hva det betyr: Jeg har en sushidate hos Daniel. <3

Du trenger: 1. 10 Cherrytomater 2. Pasta for to personer 3. 1/2 rød paprika grovhakket 4. 6 skiver parmaskinke 5. 50g parmesanost 6. 3 ss soltørkede tomater 7. 4 ss ristede pinjekjerner 8. 4 ss olivenolje 9. Salt/pepper 10. Saften av 1/2 lime 11. 1 grovhakket sjalottløk

Slik gjør du:
1. Start med den røde pestoen! Grovhakk paprika, og sjalottløk, hell det i en skål og tilsett 3 ss soltørkede tomater, 4 ss olivenolje, 50g revet parmesanost, og saften av 1/2 lime.

2. Mos det hele med en blender og smak pestoen til med salt og pepper.

3. Skjær cherrytomatene i to, legg dem i en ildfast form, hell over litt olivenolje og strø med salt og pepper. Sett formen midt i ovnen på 180 grader i 10-12 minutt.

4. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne med middels varme mens du venter på pastaen.

5. Når tomatene er ferdige og pastaen myk, heller du pestoen over pastaen, blander inn tomatene, heller over pinjekjernene, litt revet parmesanost, og 2-3 skiver parmaskinke i hver porsjon. Liker du basilikum så pynt gjerne også med noen ferske grønne blader!Så det ikke godt ut? Det var det ihvertfall!
Ha det hyggelig så lenge! <3

Sushi and Shape up


Okei, denne onsdagen har vært eksepsjonelt bra, og den er bare i ferd med å bli bedre! Eller.. Den kunne kanskje ha vært enda bedre om jeg klarte å huske minnebrikken til turen Andrea, Bella og jeg hadde i Jegersberg denne formiddagen, men det var litt deilig å slippe og tenke bloggbilder også. Dessuten hadde jeg jo kamera på mobilen til å oppdatere dere gjennom instagram og snapchat! Dere må bare se å følge meg. Jeg tar nemlig helt av på snapfronten om dagen. Hihi! Martheborge heter jeg der, om du ikke er en av de 4000 som allerede følger. <3

Ettersom Andrea måtte avgårde på jobb, rakk vi bare en 75 minutters tur, men det var jammen helt perfekt det! Jeg fikk min dose frisk luft, og dro videre til sentrum for å kjøpe med hjem litt sushi, et inspirasjonsblad, og noen nye friske blomster! Det begynner å nærme seg to uker siden rosene mine levde sine siste dager, så nå kjente jeg det var på tide å få noen nye i hus! Denne gang endte jeg opp med en ny variant.. Vel og merke etter å ha stått i blomsterbutikken i en halvtime. Det er så vanskelig å bestemme seg når man faller pladask for enhver buskvekst!

Jaja, jeg konkluderte med at det var disse som ga meg mest vårfølelse, og kjøpte med meg hele tyve stykk <3 Nå er sushien oppspist og planlegging av middag allerede i gang! Kristinemor kommer og plukker meg opp hvert øyeblikk så vi kan dra og handle inn til et bedre måltid. Tenkte jeg skulle verte henne opp litt i kveld. Det er så lenge siden sist!

Har dere fått en like bra lille-lørdag så langt? <3

New in – Leather jacket

Morn, morn! Nå har jeg fått på ullundertøyet, og gjort meg klar for tidenes fjelltur! Jeg tenkte bare jeg skulle dele mitt siste innkjøp med dere før jeg flyr avgårde. Jeg var innom Geir i sentrum i går for å levere noen papirer, og kunne ikke dy meg med en shoppingrunde etterpå. Heldigvis fant jeg bare èn, liten godbit! Vel, og et par solbriller.. Våren er jo like rundt hjørnet!

Jeg tror dette er min syvende skinnjakke, men hei! Jeg hadde ingen i denne deilige, beige fargen. -Også med gulldetaljer da! Det er ikke hver dag man kommer over den slags. Ah nei, jeg er stormforelsket. Jakken får dere kjøpt på Gina Tricot, og prisen er 699 kr.

Ha en superduper lillelørdag!

Vi skravles mer senere i dag <3

This is why we’re still single


Ååå, jeg vil drepe meg her jeg sitter! Sånn er det når du oppdager photo booth ti år etter alle andre. Dette ble helt klart gårsdagens største og beste underholdning. Andrea, Annika og jeg ble sittende og lage meningsløse videosnutter i flere timer etter at de andre var gått. Alt jeg må ha gått glipp mens dere andre har visst om dette hysterisk morsomme programmet i alle år? Åh, jeg tørket tårer gjennom hele mandagskvelden, og ble nærmest kvalt i min egen latterkrampe.. <3

Jeg har ikke mac, men jeg har hørt rykter om at det går an å laste ned photo booth på mobilen, så i kveld er det omtrent det som står på agendaen. Hehe! Nei, jeg kom akkurat hjem fra en meget god middag, spist med de sjarmerende(?) jentene mine, så nå har jeg noen timer til å få unnagjort litt arbeid før jeg tar en tidlig kveld. I morgen skal jeg nemlig være opplagt for fjelltur! Tuppene vil ha meg med på tur, og når værmeldingen spår sol kan man bare ikke si nei. <3

-For kamera blir selvsagt med! Ønsker dere en glad tirsdagskveld videre.

Make time for girls’ nights

God morgen! Det er så deilig å våkne opp på dette nydelige stedet igjen. Jeg har akkurat brukt en halvtime på å kose meg med kommentarene deres, og ettersom store deler av dem inneholdt spørsmål angående bloglovin, tenkte jeg nå å dele en gladnyhet med dere! Jeg fikk i går en mail på at alle bloglovin-følgere skal være flyttet fra den gamle til den nye bloggen, så nå gjenstår det bare å høre med dere om dette har gått feilfritt! Har dere lyst til å sjekke om dere nå følger den nye adressen: www.martheborge.no og gi meg en tilbakemelding på at alt er i orden?

Så kan jeg få ro i sjela mi igjen! Hihi. Gårsdagens girlsnight gikk over all forventning, og forventningene var på ingen måte lave. Andrea hadde allerede stelt i stand med Tikka Masala til vi kom, så det var i grunn bare å helle vin i glasset og sette seg ved bords. -Og der ble vi sittende og prate om alt mellom himmel og jord i sikkert fire timer før vi skrudde på anlegget og fant frem Michael Jackson movesa! Takk og lov for at kamera på dette tidspunkt var blitt lagt bort. Hoho!

Jeg legger ved noen roligere bilder fra den hyggelige middagen jeg! Så får dere heller følge meg på snapchat for en smakebit av gårsdagens galskap. At fem jenter alene kan ha det så gøy på en mandagskveld er ganske så fantastisk. <3 For en magisk start på den nye uken!

Ukesmeny – Dag for dag

Tjo hei! Tenkte jeg skulle dele litt middagsinspirasjon med dere igjen jeg. Det er jo allerede blitt mandag ettermiddag, men forhåpentligvis er det
noen som er like trege med å sette opp ukens middagsplan! Hihi. Om dere ikke har lyst til å følge denne til punkt og prikke, så håper jeg ihvertfall den vil gi dere litt inspirasjon! Jeg tenker som vanlig også å kjøre ukens oppskrift en av de nærmeste dagene, så da vil jeg i tillegg komme med noe splitter nytt i matkategorien.

Oppskrift: http://martheborge.blogg.no/1410368584_ukens_middagstips__kj.html

Mandag: Kjøttboller med tagliatelle, og hjemmelaget tomatsaus. Hadde det ikke vært for at Andrea og jeg har invitert jentene på finmiddag, ville det ha vært dette som hadde stått på menyen i dag. Dette er et prakteksempel på kjapp, men god hverdagsmat.

Oppskrift: http://martheborge.blogg.no/1371903876_marthe_tipser__spaghe.html

Tirsdag: Pasta Carbonara med skinke og parmesanost! Eller prøv en enda sprekere variant med torsk og bacon! Jeg har prøvd begge deler og vet jammen ikke hva som smaker best!

Oppskrift: http://martheborge.blogg.no/1423153484_steinbit_med_stpotetm.html

Onsdag: Mmm! Steinbit med søtpotetmos, asparges, stekt løk og paprika. Smaken av hvit fisk toppet med stekt bacon og ristede pinjekjerner er rimelig upåklagelig.

Oppskrift: http://martheborge.blogg.no/1376644283_oppskrift_tomatsuppe.html

Torsdag: Tomatsuppe laget fra bunnen av.. -Toppet med kokte egg! Min absolutte favorittmiddag helt siden jeg var 10 år gammel. Ah, jeg blir aldri lei.

Oppskrift: http://martheborge.blogg.no/1423935750_lrdagspizza_med_nacho.html

Fredag: Min nyeste pizzaoppskrift! Nachospizza med hjemmelaget tomatsaus, tacokjøttdeig, nachos og guacamole. Her snakker vi tykk pizzabunn med digre, sprø skorper!

Oppskrift: http://martheborge.blogg.no/1422896691_oppskrift__baconsurre.html

Lørdag: Baconsurret kylling med båtpoteter, soppstuing og kokte asparges. Ønsker dere en kylling med enda litt mer smak, så kutt gjerne et snitt i siden på filèten og fyll med litt krydderost før baconsurring og steking! Dette har jeg gjort mange ganger, og det slår virkelig aldri feil.

Oppskrift: http://martheborge.blogg.no/1379355868_frikasse_med_terteskj.html

Søndag: Frikasse med terteskjell, kjøttboller og fiskeboller. Ser ut som tidenes bestemormiddag? Vel det smaker som tidenes bestemormiddag også. En perfekt søndagsrett!


Kopier lenkene mellom bildene for å komme til oppskriftene! <3

Alle innlegg er ikke blitt overført enda, så det blir litt tungvindt denne gang.