P.R.E.P.A.R.A.T.I.O.N.S

Tenk at en tykk kjole med sølv, sjal, hatt, og gammeldagse broderier fremdeles sees på som det hotteste å bære 17. mai! Jeg er så glad for at jeg er eier av en bunad. Jeg ville nok ha vært sjeleglad over å ha en hvilken som helst hengende i skapet, men jeg må si jeg går litt ekstra stolt rundt i denne Rogalandsvarianten. Det er min egen pappa som har laget den, og husker jeg riktig så var det farmor som valgte det dus rosa stoffet til vesten for meg. Har dere sett en finere farge i hele deres liv? Jeg blir helt varm i sjela hver gang jeg drar den frem, for jeg synes den er så innmari lekker!

Jeg kjøpte med meg hjem hele to blomsterbuketter fra byen i dag, og brukte en liten halvtime på å eksperimentere med litt blomsterfrisyrer. Tenkte det kunne bli fint med noen roser eller brudeslør-blomster i samme farge som bunadsvesten min! Resultatet ga jeg dere en sniktitt på i en video på snapchat, men fremgangsmåten kan dere se i en youtube-snutt HER om dere vil. Jeg hadde krøller i mitt hår fra før, så for meg tok oppsettet bare 10 minutt å få ferdig med blomster og det hele. Supergreit når jeg 17. mai morgenen har litt baking og styre med i tillegg til jålingen!

 I kveld er det pussing av sølvtøy som står på min plan, samt vasking av bunadsskjorte. Den ser ikke ut fra fjorårets konfirmasjonsfeiring så den tør jeg ikke engang vise frem på bloggen enda. Ikke vet jeg hva jeg har bedrevet i konfirmasjon, men farmor ville ha fått spasmer. Det er ihvertfall helt sikkert!

Håper dere har en nydelig mandag. Her har vi faktisk fått sol og femten grader ute i dag! Hadde det ikke vært for en helsikkes vind så ville jeg ha tilbrakt ettermiddagen min ute i hagen med pensumbøker og vannmelon, men sommeren må vi visst vente på i enda noen dager. Kanskje kommer den til helgen.. *Fingers crossed*

Ønsker du deg bunad, bunadsskjorte, sølv, belte, veske eller annet tilbehør til neste 17. mai, så kan du bestille akkurat samme variant som jeg har med valgfri farge på vesten ved å maile min kjære pappa på [email protected]. Farmor og farfar åpner opp det fine hjemmet sitt for alle som ønsker å komme på måling og prøving i Stavanger, og min kjære onkel åpner opp sitt for måling og prøving i Bergen by. Skikkelig familie team work <3 Kanskje åpner jeg opp mitt også etterhvert. -For å ta imot de som bor i sør. -Men det får bli når jeg er ferdig med prosjekt-utdannelse!

Akkurat nå har jeg visst nok med å ta vare på mitt eget utstyr!

– My Snapchat Life –

God morgen! Da var jeg straks på vei til skolen for vårens aller siste dag med forelesninger. Juhuu! Føles som en ekte seiersdag. Tenkte bare jeg skulle ønske dere en supersprek mandag, og dele mine siste snaps med dere før jeg hopper avgårde. Planen var vel egentlig å stå opp to timer før og ta meg en joggetur før skula, men neida… Det gikk bare ikke. Får legge meg litt tidligere i kveld, og prøve igjen i morgen!

Etter noen timer med forelesning og biblioteklesing i dag, skal jeg en tur på butikken og handle inn på enda mer kake-ingredienser. Jeg skal feire 17. mai med Annika og kompisgjengen hennes i år, og har fått i oppgave å bake årets pavlova, så da får jeg prøvd meg på det og for første gang! Tenkte jeg skulle lage en litt utradisjonell versjon med smash istedet for bær jeg! Hoho, spent på hvordan det blir.

Skulle det gå i dass så baker jeg en sikker vinner av en gulrotkake i tillegg. Jeg så et råkult bilde av en 17. mai kake hvor ostekremen var sprøytet på i rød, hvite og blå roser, så den er jeg faktisk bare nødt til å prøve meg på. Kunne selvsagt laget den deilige sjokoladekaken om igjen også, men nå har jeg spist tre stykker av den hver dag i tre døgn, så nå klarer jeg bare ikke mer sjokoladekrem! Haha.

Ikke glem å følge meg på snapchat jenter og gutter!
Add Martheborge og ha en nydelig mandag <3

A Little Behind the scenes

Her kommer noen behind the scenes-snapshots fra fredagen med Hannemor. Det er jammen godt å ha fotografen tilbake! -Selv om jeg har fått supergod hjelp fra andre venninner også, mens Hanne den siste måneden har ligget i sykesengen etter skulderoperasjon. Stakkars, det var egentlig ikke innafor å starte med fotograferingsbevegelser allerede nå i helgen, men hun hadde visst savnet det sånn at hun ikke klarte dy seg lengre. Haha! Aldri møtt noen som faktisk synes det er gøy å ta bilder av meg, men okei! Klager ikke akkurat på det!

Hanne hadde til og med tatt med seg Anita (som også går på studiet vårt) som ekstrahjelp sånn i tilfelle armen skulle streike, og etter x antall bilder måtte jammen hun også trå til med litt knipsing. Hihi. Dream team altså! Moro at det faktisk er noen fra klassen som hjelper meg med bloggeriet om dagen <3 Det hadde jeg ikke sett for meg da jeg sendte ut fotograf-forespørsel her for et halvt år siden. Sykepleierstudenter altså.. Duger til så mangt! 

– Bloggen til Hannemor kan dere sjekke ut HER

Lille linselusa <3 Verken Anita eller meg var klar over at Hanne knipset disse speilbildene, så da vi gikk igjennom minnebrikken etter fotoseansen ville vi jo nesten knekke sammen av enkelte blinkskudd. Åh, ja til flere snikbilder!


Nå har jeg akkurat fått i meg litt restemiddag, og skal faktisk prøve å finne roen til å sette på en film. Jeg skal på skolen i morgen tidlig og bli der hele dagen, så jeg kjenner at jeg bare ikke orker å dra frem bøkene igjen nå. Jeg får finne meg en ordentlig spenningsfilm å snurre i stedet. Det er det eneste jeg ikke sovner til om dagen <3 Måtte dere få en finfin søndagskveld dere også, med litt avslapning og kos!

– Always shooting with Canon Eos 6D –



En sprek avslutning på uken

Hallo der søndag! Dette har vært en ordentlig sprek morgen, og det tror jeg at jeg skal takke en liten spurv for. Jepp! I dag våknet jeg av at en liten fugl sto og hamret nebbet sitt inn i soveromsvinduet mitt klokken halv åtte om morgenen. Alarmen min hadde allerede ringt en halvtime før, men som vanlig ble jeg jo liggende og slumre i det uendelige.. TAKK til den lille rakkeren som fikk meg opp fra sengen, og inn i treningstightsen denne søndagen! Uten dine morgenfanterier hadde jeg vel enda ligget og dratt meg.

Jeg startet altså ukens siste dag med litt etterlengtet morgentrim ute i nabolagets skog. Jeg har funnet meg en løype som tar toppen 30 minutt med løpeskoene, så en vakker dag i nærmeste fremtid er målet å ta den hver morgen før jeg setter i gang med enten skole eller jobb! Helt fantastisk føles det jo, å starte dagen med litt frisk luft på sminkefrie kinn, før frokosten i det hele tatt er inntatt. Mmm! Aldri har jeg angret på en slik løpetur, så hvorfor jeg ikke tar dem oftere, aner jeg virkelig ikke.

Uansett! Etter en liten svettetokt ble jeg så opplagt og full av ny energi at jeg hev meg rett på prosjekt “baking av søndagsfrokost”. Cottage Cheese rundstykker sto på menyen, med litt oppkuttet appelsin, papaya og… viktigst av alt: Et kaldt glass sjokolademelk. YUM.

Jeg føler meg så fresh uten sminke om dagen! Hadde jeg bare vært litt brunere i ansiktet nå så skulle jeg jammen turt å gå på skolen uten sminke også. Jeg var hos Cathrine forrige fredag og la på nye, lange vipper så nå er jeg ferdigjåla og klar for årets 17. mai feiring! Dette månedlige vipperituale på klinikk Nova er virkelig kommet for å bli. Det føles som de små hårene på øyelokket bare gjør hele ansiktet mitt. Haha. Tusen millioner takk Cathrine, for at du får skvist inn litt tid til meg også, til tross for at du jobber både ti og tolv timers vakter fra før. Du er helt forbaska RÅ, og jeg forstår godt at sørlandets hudpleie-kunder vil ha dine fingre til å utføre pirkearbeid som dette. En mer nøyaktig frøken finner dere ikke, så dersom flere vil skaffe seg lange, fyldige vipper til sommeren så book dere en time hos den beste jeg vet om HER

Nå skal jeg se og komme meg i dusjen, få stelt meg for dagen og sette i gang med litt studier før jeg faktisk skal avgårde på Fresh og ta dagens styrkeøkt der. Kanskje jeg hiver meg på en gruppetime! Jeg har prøvd å overtale venninnene til å bli med meg i en evighet, men det er ingen som vil, så i dag SKAL jeg manne meg opp til å bare dra alene.

Nydelig søndag til deg og dine!

Entrecõte med deilig tilbehør

God kveld, god kveld! Her sitter jeg i sofaen, spriiiikkmett etter et superdigg biffmåltid. Jeg skulle vel egentlig ha vært hos Annika og sett Eurovision Song Contest i skrivende stund, men jeg er helt nødt til å sette foten ned en gang i blant og prioritere de ikke fullt så festlige tingene i hverdagen. Hehe. Blogging er heldigvis ganske festlig det også. Spesielt når man har sånn en deilig oppskrift å dele med omverdenen! Det er lenge siden jeg har delt en middagsoppskrift nå, er det ikke? Det føles ihvertfall sånn, så nå håper jeg dere sitter klare med papir og penn til skriving av handleliste! 

Du trenger: 1. Entrecote for to 2. To store søtpoteter 3. En lime 4. 10 finhakkede cherrytomater 5. En håndfull finhakket basilikum 6. 2dl risottoris 7. 1,5 grønnsaksbuljong utblandet i 7 dl varmt vann. 8. 1/2 finhakket gul løk 9. 2 fedd hvitløk 10. 50g smør 10. En håndfull friske aspargesbønner 11. 2ts gurkemeie

Slik gjør du:
1.
Skrell søtpotetene, skjær dem i mindre biter og kok dem myke. (20-30 minutt)
2. Finhakk løk og hvitløk og surr dette i en gryte med litt smør. Ha også i risottokornene og rør til løk og korn har fått en blank farge. (2-3 minutt)
3. Tilsett litt og litt buljongvann til alt vannet er brukt opp og risottorisen er gjennomkokt. Dette tar ca 20 minutt, og vend inn finhakket cherrytomat, gurkemeie og basilikumblader like før servering. Gurkemeien kun for å farge risottoen gul.

4. Sil vannet av søtpotetene og mos dem med en gaffel. Tilsett 1-2 ss smør og saften av en lime. Smak den gjerne til med litt salt, pepper eller cayennepepper. Jeg synes sistnevnte er veldig godt i søtpotetmos.
5. Stek til slutt kjøttet i en stekepanne med smør. Først på høy varme i 2 minutt på den ene siden, så 2 minutt til på den andre siden. Ta så pannen av plata, skru ned varmen til lav styrke og når plata har nådd ny temperatur, tar du pannen på igjen for steking i 3-4 minutter til. La så kjøttet hvile på en tallerken noen minutter før servering.
6. Mens kjøttet hviler, steker du aspargesbønnene i panna, i et par minutter.

Du kan gjerne ha på en dæsj urtesmør på kjøttet også! Jeg valgte denne varianten med ramsløk og flaksalt. Veldig god! -Men ikke nødvendig, for retten har flere enn nok smaker fra før med søtpotetmosen og den deilige risottoen.

Håper dere lar dere friste! Nå har jeg akkurat inntatt dagens tredje kakestykke(!) til dessert, og kjenner litt på dårlig samvittighet for å ikke ha klart å snike inn så mye som en gåtur ute i frisk luft denne lørdagen. -Meeen den flinke praksis-veilederen min sa alltid at jeg skulle fokusere på alt jeg fikk til i hverdagen, fremfor det jeg ikke fikk til. -Så da sier jeg meg i dag fornøyd med å ha fått unnagjort en hel del pc-jobb, bildeknipsing og mailsvaring. Det kommer forhåpentligvis en dag i morgen også, og da skal jeg ut på en forfriskende løpetur samme hvor hardt regnet måtte plaske. 

– En smakfull rett til både hverdags og fest –

Antrekk – 120517

Riktig god lørdag alle sammen! Jeg har hatt søndagsfølelsen i hele dag, og blir like glad hver eneste gang jeg kommer på at det enda er to hele helgedager igjen. Haha! Ikke at jeg har noe spesielt moro på planen, men det smaker bare så godt med HELG! I går hadde jeg fotograf 1 og 2 på besøk her i heimen, og på under tre timer knipset vi rett under 1000 bilder til den kommende ukens bloggposter. Herlig å ihvertfall ha litt bildemateriale klart til syv nye hektiske dager med 17. mai forberedelser og eksamenslesing.

– Skjørt fra Bikbok, Genser fra H&M, Veske fra Gina Tricot, Sko fra Missguided –   

Solen tittet faktisk også frem her da kvelden kom i går, så da dro jeg ut for å fiske, grille pølser på bål, og bare nyte litt frisk luft helt til svarte midnatt. En skikkelig verdig start på helgen! Nå skal jeg hive meg i dusjen og få bort litt røyk-lukt, og så må jeg komme meg på butikken for å fylle opp kjøleskapet. Det eneste jeg har av mat i hus er sjokoladekaken fra gårsdagen, og nå begynner jeg å bli lei av å spise kake både til frokost og lunsj. Dessuten tenkte jeg å handle inn på litt ingredienser til en ny oppskrift som skal ut i morgen. Jeg skal lese og bare lese hele denne helgen, men litt kokkelering mellom slagene må da være innafor.

Måtte dere få en ordentlig glad-lørdag!

Tidenes festkake til 17. mai

God morgen! Åh, endelig er fredagen her. Kjære vene, denne har vært så innmari etterlengtet etter en noe hard skoleuke! Jeg tror ikke det er en elev i klassen vår som liker disse muntlige fremleggene lærerne vil ha oss til å utføre tre ganger i året, men den følelsen når du har jobbet med en tullete oppgave i to døgn, pugget hvert eneste ord til fremførelsen, og da endelig blir ferdig med sylamitten! Nei… Den er helt nydelig. Jeg var hjemme fra skole og ingrediens-shopping rundt seks i går, og da var jeg altså så matt at jeg ikke orket tanken på å dra frem pcen for å blogge. -I stedet brukte jeg kvelden min på å bake tidenes 17. mai kake! Hva da tidlig ute? Neida, sånn er det jo når man skal prøve å inspirere noen sjeler før den store dagen faktisk er her! Håper dere får lyst til å prøve dere på denne deilige sjokkisvarianten selv, for WOW. Ikke bare er den lekker å se på, men smaken var upåklagelig! Den ble saftig og god med kulturmelk og et lag krem inni. Mmm! Rosene på toppen gjorde den litt majestetisk, men du kan godt bare heldekke den med krem og pynte med bringebær også. Det blir lekkert det og! 

– Sjokoladekake med krem og bringebær –

Du trenger – Sjokoladekake: 1. 4 egg 2. 400g sukker 3. 400g hvetemel 4. 300g smeltet smør 5. 600g kulturmelk 6. 1,5ts natron 7. 2ts bakepulver 8. 1,5 ts salt 9. 60g bakekakao 10. 2ts vaniljesukker


Slik gjør du:
1. Visk egg og sukker til eggedosis. Bruk ca 5 minutter på piskingen, selv med kjøkkenmaskin!
2. Smelt smøret og ha dette i eggedosisen. Rør det godt inn.
3. Sikt så inn alt det tørre vekselsvis med kulturmelken.
4. Ha røren i en smør-smurt, rund kakeform og stek den midt i ovnen på 175g i ca 60 minutt.
5. Stikk en strikkepinne eller en tynn gjenstand ned i midten av kaken når du tror den er ferdig. Så fort den kommer tørr opp igjen så er den klar! Legg den da til avkjøling på kjøkkenbenken før du skjærer den i to på midten slik at du kan legge et lag sjokoladekrem-fyll i midten, før du dekker hele kaken med kremen. NB: Kaken må alltid være helt avkjølt før du begynner på kremen.

Du trenger – Sjokoladekrem til fyll og topping: 1. 500g romtemperert smør 2. 500g melis 3. 80-100g kakaopulver (smak til) 4. 1-2 ss kremfløte 5. 500g romtemperert kremost Philadelphia naturell 6. Noen pakker friske bringebær 7. 17. mai flagg (mine er kjøpt på Nille)

Slik gjør du:
1.
Pisk smør og melis hvitt med en kjøkkenmaskin La det piskes i 5 minutt!
2. Tilsett kakaopulveret og fløten og pisk et minutt til.
3. Tilsett kremosten, og pisk på rolig styrke til osten også er blandet inn i kremen.
4. Smør et godt lag av sjokoladekremen på den ene kakehalvdelen, og legg så på den andre kakehalvdelen. Smør inn toppen av denne også og dekk til slutt sidene så hele kaken er dekket med sjokoladekrem. Jeg brukte bare en slikkepott til å smøre kremen utover alt.
5. Lag to ringer med friske bringebær. En rundt kaken, og en i midten på toppen.
6. Til slutt tar du den resterende biten av frostingen i en sprøytepose med sprøytetipp 1M, og lager noen enkle roser rundt bringebærene. Dette er suuuperenkelt! Virkelig! -Også ser det SÅ innmari flott ut! Dere kan se hvordan HER.

Stikk noen flagg ned i midten av kaken og server til 17. mai gjestene dine! Tips 1: Snu bunn-halvdelen av kaken opp ned og bruk denne delen av kaken som topp i stedet! Den vil nemlig være rettest, og bli enklest å pynte med krem og bringebær. Tips 2: Ha sprøyteposen med frosting 10 minutt i kjøleskapet før du lager rosene, så blir den enda enklere å jobbe med.

Formen jeg brukte var 24cm. Dere kan og bruke en som er mindre!
Da halverer dere bare oppskriften på både kake og krem <3

– Tretten kjoler for 17. mai –

Affiliateslenker
Her kommer en liten god morgen hilsen fra meg til deg før tirsdagen settes i gang! Jeg skal på skolen hvert øyeblikk for å starte på årets siste innleveringsoppgave, og om to dager skal den være levert og fremført i en muntlig høring foran femti elever. Ikke min favorittmåte å vise kompetanse på i skolesammenheng, men må man så må man! Heldigvis er jeg ikke alene om å ville tisse på meg før disse fremførelsene. Hehe! La oss bare si det skal bli greit å få denne uken overstått. 

1. HER 2. HER 3. HER 4. HER 5. HER 6. HER

Over og under her har jeg plukket meg ut tretten favoritter til årets 17.mai feiring! -Sånn til dere som ikke har noe bunad i skapet! Hihi. Håper dere ser noe dere liker, for nå begynner det virkelig å tynnes ut i både utvalg og størrelser. Er det noe folk er flinke til å være tidlig ute med, så er det visst kjøp av 17.mai kjole! Mine absolutte favoritter her er 1,4,7,10 og 11. Haha, klarte ikke velge mindre enn halvparten altså. Nr. 11 klikket jeg faktisk hjem selv til kveldens danse-festligheter. Vil jo nødig gå på byen i min dyrebare bunad <3

7. HER 8. HER 9. HER 10. HER 11. HER 12. HER 13. HER


Har du en favoritt eller to blant disse?
Se resten av utvalget til Nelly HER

Planning something fun for you guys


Ååå gode gud.. Jeg kan ikke huske sist jeg var så mett! Bare se på disse tallerkenene da? Jeg skulle bare ha en uskyldig forrett med et minilår av lam, men så kom servitøren akkurat i et av mine svakere øyeblikk, og vips så hadde jeg bestilt det største på hele menyen.. En tallerken med både lam, torsk, pølse, kyllinglår, spekemat, gjeit(!), og vegetarbolle i tomatsaus.. Altså, hvorfor? Jeg følte jeg spiste og spiste og spiste, og likevel var tallerkenen bare halvtømt da regningen kom. Jeg må lære meg dette med begrensninger på restaurantbesøk.


Uansett! Maten smakte fortreffelig, og det gjorde møtet med min kjære venninne og bloggmate og! Det er mange måneder siden sist, så nå var det på høy tid med en oppdatering over et godt måltid igjen. Litt samarbeidsplaner for fremtiden fikk vi også lagt under tyggingen, så allerede til helgen starter vi på prosjekt “videoblogg” sammen. Det skal prates om dating og lekes på morsomme leker fremover! Så skal det kjøres på med spørsmålsrunder, og ulike spennende utfordringer! Blir ikke det hyggelig tror dere? Vi er jo ikke så fryktelig mange bloggere her i Kristiansand by, så vi få som er her må prøve å få til noe moro sammen! Dessuten trenger jeg å komme meg ut fra min trygge, lille komfortsone.

– Litt hverdagsluksus på Bønder i byen –

De første videoene blir sikkert helt fryktelige å se på, men så blir vel også jeg vandt til å høre min egen stemme og se mitt sanne jeg på film. Hehe. Jeg må bare få ut fingeren og vende meg til det nå. Jeg har valgt denne meget spesielle bransjen selv, og får da jammen henge med på utviklingen av den også. Er det video folket vil ha, så er det video folket skal få. <3 

Skulle dere ha noen ønsker til disse videosnuttene så HYL ut!
Ingen forslag er dumme, og vi er åpne for (nesten) alt <3

– Forslag til ukesmeny –

God morgen, og hallo mandag! Tenk nå er det bare rett over en uke til selveste 17. mai. -Og jeg som følte jeg gliste over 1. mai i går. Huff, kan dagene gå litt saktere? Jeg elsker denne årstiden, og vil helst at den skal vare evig! Jeg må vel begynne å kjede meg mer da. Hehe, kanskje i morgen. -For i dag har jeg masse hygge på planen! Et besøk på klinikk Nova venter nå hvert øyeblikk, og så drar jeg hjem for å lese litt ute på plenen i 15 varmegrader før det er klart for en bedre middag på fiskebrygga. Gresset ble klippet utenfor soveromsvinduet mitt i går, så i dag våknet jeg opp med knallrøde, rennende øyne. Haha, gud… Den pollen tar visst knekken på oss alle om dagen. MÅ få tak i noen øyedråper og i dag.

– Fiskegrateng –
En av mine favoritter under fisk-kategorien! Jeg er veldig glad i ferdig kjøpe-grateng også faktisk, men det er selvfølgelig ingenting som slår en ordentlig god hjemmelaget. I oppskriften som er lenket i bildet av retten, har jeg brukt torskefileter i, men det aller aller beste synes jeg er laks eller grovhakkede fiskeboller. Det burde dere virkelig prøve altså. Bare følg oppskriften slavisk, og bytt torsken ut med laks foreksempel. HELT nydelig.



– Bakt vegetarpotet –
Ukens vegetarvennlige variant! Nei, bakt potet duger ikke bare som nattmat etter en hard kveld på byen. Jeg lager meg det titt og ofte til middag, og denne varianten uten kjøtt er full av gode meksikanske smaker.



– Ovnsbakt laks med ananas –
Min aller siste middagsoppskrift. En frisk og lett vår-variant med laks og hint av lime og ananas. Akkurat her synes jeg det beste tilbehøret å bruke er villris, men du kan og bruke pasta eller sprø båtpoteter om du foretrekker det. Mmm! 


– Carbonara Pizza –
Jepp! En utradisjonell pizza hvor tomatsausen er erstattet med hvit carbonarasaus. Gode GUD så digg! Jeg hadde også på litt biffstrimler, baconterninger og ferdig kokte pastaskruer. Woah! Suuuperdigg.



– Burger med coleslaw i pitabrød –
Det er lite som slår en hjemmelaget burger i hjemmebakt pitabrød en varm sommerdag. Kanskje noen av dere har fått opp grillen også alt og kan erstatte stedepanna med den en ettermiddag denne uken? Disse ptabrødene er forresten laget på 20 minutt, og er så enkle at det rett og slett skal være umulig å feile. -Så kan de ikke engang sammenlignes med frysevariantene man får på butikken. Usj!


– Fish & Crisp –
Nok en rask og ordentlig GOD fiskevariant. Sprø torsk som kan minne litt om fiskepinne-smaken i en hjemmelaget sur/søt saus med litt paprika og ananas. Dette og frityrstekt rødspette er noe av det diggeste jeg vet om når vi snakker fisk. Like godt som en saftig biff spør du meg.



– Biff stroganoff –
Også en av mine nyeste oppskrifter som er laget på et blunk i en hektisk hverdag. Dette får alle til! Bare ikke dropp pommes fritesen, for det beste av alt er å dyppe den i den deilige stroganoff-sausen. Nom nom nom! 

Håper dere finner dere noe som frister!
For å komme til oppskriftene, klikker dere på bildene.