En seiltur i skjærgården

Åh! Ja til flere dager som gårsdagen! Dette er hva jeg kaller en gjennomført sommerdag. Karen inviterte hele jentegjengen med ut i seilbåten hennes i Lillesand, og ettersom Sup og Stup festivalen (eller hva nå den heter) også fant sted her i helgen, var stemningen på havet helt upåklagelig. Det var kanskje ikke mer enn 18 varmegrader, men fy så deilig å tilbringe en hel ettermiddag med frisk havluft og sjøsprut i ansiktet igjen!


På jakt etter det perfekte berg å grille på, cruiste vi rundt i de mest idylliske sørlandsomgivelser, pratet, lo og bare nøt oss i en god time. Deretter tok vi inn til et solfylt fjell hvor vi startet grillen og fant frem pølsene. Fem timer var vi ute i skjærgården, og det føltes som tretti minutt så hyggelig vi hadde det. Jeg ble nesten hysterisk da jeg så på klokken og den var blitt syv lenge før jeg var klar for å vinke Lillesand farvel. -Men heldigvis hadde Annika og jeg hyggelige kveldsplaner planlagt for oss også! Etter at de sprekeste av oss hadde tatt seg en svømmetur (ikke meg), vendte vi nesene hjemover igjen for å kjøre tilbake til Kristiansand og ta en helaften på byen der. 


Et klesskift senere befant jeg meg i 30 årsdag, og med fine folk koste jeg meg på byen helt til øynene bare ville gli igjen. To kvelder på en uke ble visst litt i mestelaget for Borge. Haha, klokken to var det bare å ta en taxi hjem til Annika, spise nitten nuggets i sengen hennes og snorke helt til formiddagen i dag. Ferielivet altså!Det tar på! Heh. I dag har vi fått nok en solskinnsdag i Kristiansand, så om det blir dyreparkbesøk på oss i dag, eller bare en dag på bystranda får tiden vise. Annika og jeg skal snart ringe og vekke Selini fra nattevaktsøvnen hennes og dra henne med på galskapen vår <3 En dag som denne kaster vi selvsagt ikke bort!

– En sommerdag i Lillesand –Ville bare dele et hyggelig bildedryss fra gårsdagen med dere.
Tusen takk for en FAB lørdag jenter! Mer om dagen finner dere HER

10 ting jeg vil gjøre i august

♥ Starte på sykepleierstudiet, få tak i alt av pensumbøker, betale semesteravgift og gå til innkjøp av skolesaker som penal, tusjer, skrivebøker og den slags. Første skoledag er 15 august! GUD som jeg gleder meg nå.

♥ Ha en uforglemmelig fadderuke og bli kjent med nye klassekamerater. Håper jeg holder ut mer enn én kveld på byen denne gang. Heh, jeg blir jo helt utslitt av å være på flaska flere dager etter hverandre, men når det er sånn universitetene arrangerer bli-kjent-uken sin så er det klart jeg skal ta utfordringen.

♥ Dra til Stavanger på familie og vennebesøk! Papsen er jo i byen de neste seks ukene, og dessuten savner jeg allerede tante og besteforeldre. Satser på at jeg får reist på besøk uken før skolestart!

♥ Feire min egen bursdag! Wuhuu! 31 august fyller jeg 24 år. Åjada, så gammel er jeg altså blitt. Det er ikke noe stort tall, men litt må jeg vel feire likevel? En eller annen gang i august får jeg fylle ballongene og invitere over jentegjengen på boller og brus. Kanskje noen av mine nye medelever også? 

♥ Oppgradere høstgarderoben. Jeg føler nesten ikke jeg eier vanlige plagg. Dongeribukser, simple jeans, skjorter og varme, langermede gensre er sånn som jeg bare har prioritert bort mot skjørt og kjoler i alle år! Jeg er helt nødt til å gå til anskaffelse av noe litt mer høstvennlig. Varmere kåper, hverdagssko uten hæl… ja, rett og slett godt hverdagstøy. I august/september skal det shoppes! Spare får jeg gjøre i mitt neste liv.

♥ Finne en avkoblingsserie til sene augustkvelder. Noen kvelder har jeg sikkert litt tid til overs og da vil jeg koble helt ut med en eller annen serie. Dessuten vil jeg se Bad Moms på kino. Den ser helt hysterisk ut..

♥ Sette i gang med treningsrutinene igjen. Jeg har nesten ikke trent overhodet den siste måneden. Jeg har rett og slett vært i feriemodus! Etter fadderuken skal det innføres tre faste treningsøkter i uken igjen, og gjerne før skoledagen starter. Elsker å svette før frokost.

♥ Innføre fast tacofredag! Ja, ja, JA! Er ikke taco bare den beste fredagsmiddagen? Dette er den eneste retten jeg klarer å spise så ofte som en gang i uken. Tror aldri jeg blir lei meksikansk mat generelt.

♥ Ta med en sporty venninne på dagstur til preikestolen. Har jeg så mye som én ledig dag med fint vær så skal jeg dra med meg Andrea på roadtrip til lysefjorden. Det ble dessverre ikke noe av disse planene i juli, men august er da en sommermåned det også! Håpet om å få litt solskinnsvær på vestlandet er ikke over riktig enda!

Måtte lørdagen deres bli fin! Her skinner sola, og jeg skal ut på båttur!
Denne helgen blir bra. Jeg har det på følelsen <3

En kveld full av gledestårer

I dag våknet jeg opp med tidenes svi-øyne etter å ha grått verdens største gledestårer i hele går kveld! MIN, nydelige bestis, Kristinemor fikk forlovelsesring til bursdagen sin i går! De er på klisseferie denne uken, og på selveste dagen hennes slo altså Christoffer til med denne nydelige overraskelsen. Jeg var midt i en jentekveld hos Selini da jeg fikk greie på det, og måtte selvfølgelig ringe tuppa mi med hele gjengen rundt meg, skrikende av glede. Alt jeg klarte å få ut var hvining og pipeskrik, og da bestis ropte “Du vet hvem jeg vil ha som forlover, Marthe?” ble pipingen omgjort til rene hulk. Haha, plutselig sto jeg på badet og strigråt med hele gjengen klemmende på meg, fullstendig i ekstase. FOR en torsdag! Hurra for kjærleiken sier jeg bare. Kristinemor blir den nydeligste bruden noen sinne, og jeg kan nesten ikke vente med å hjelpe til med bryllupsplanleggingen. -For ikke å snakke om å få henne hjem så jeg kan mosekose både hun og mannfolket hennes. Fy fader så fantastisk.

Hele kvelden på byen i går ble bare en eneste stor gledesfest med snapping frem og tilbake til bestis. Tror aldri jeg har hvint så lenge og høyt noen gang <3 Vi holdt på helt til utestedene lukket dørene, dro så innom vårt (mitt) faste stoppested Mc Donalds og tok nattmaten der før Annika og jeg dro hjem til henne for sleepover. Her sitter jeg enda med gårsdagens festkjole på og oppdaterer dere <3 Hehe, været er ikke så fint denne fredagen så jeg tenker faktisk bare å bli her i noen timer for å spise god frokost og se en episode eller to av The Jinx. En ny HBO serie som jeg nylig har fått anbefalt. Håper det står bra til med dere alle, og at dere ikke dæver av feriebloggingen min om dagen. Jeg prøver bare å suge til meg siste bit av sommeren, så jeg er klar for alt høsten har å by på. 

– Sko fra missguided, kjole fra Mango, Jakke fra Bikbok –

Tenk at kristinemor skal gifte seg da dere! Åå, tuppa mi! For en GLEDENS nyhet <3

Hjemmelaget, crunchy granola

I skrivende stund skulle jeg vel egentlig stått foran speilet og jålet meg for kveldens syforening, men jeg føler meg ikke helt bra denne onsdagen så i stedet ligger jeg på sofaen, dopet på cosylan. Heh! Jeg skal ikke stå over jentekvelden altså. Aldri i livet. Jeg skal bare ha meg en liten powernap først! Det er Annika som styrer showet i kveld, og jeg har gledet meg til å finne ut hva hun skal servere helt siden skalldyrskvelden hos meg for en måned siden. Elsker disse syforeningene våre altså <3 Måtte denne herlige tradisjonen vare for evig og alltid.

Før jeg tar meg en liten ettermiddagslur, tenkte jeg å dele oppskriften på denne hjemmelagde granolaen som jeg har mast på dere om i flere uker nå. Haha, jeg har enda ikke spist opp den gigantiske porsjonen jeg lagde før Hellas-ferien, men dette har virkelig blitt en frokostfavoritt her i huset. En håndfull granola og en halv boks vaniljeyoughurt… NAM! Søtt, godt, og så vanvittig crunchy! Nei, konsistensen på denne må jeg si ble helt perfekt.

Du trenger: 1. 3 dl små havregryn 2. 2 dl store havregryn 3. 1 dl gresskarkjerner 4. 2 dl grovhakket mandler 5. 1 dl grovhakket tørket bananflak 6. 1 dl drovhakket valnøtter 7. 1 dl solsikkekjerner 8. 1 dl sesamfrø 9. 5 ss honning 10. 2,5 dl vann 11. 1 vaniljestang 12. 1 dl matolje uten smak

Slik gjør du:
1.
Skjær vaniljestangen i to, skrap ut frøene og ha alt sammen i en gryte med honning og vann. Gi det hele et lett oppkok, og ta så vaniljestangen ut ifra gryten. Nå sitter du igjen med et søtt honning/vaniljevann.
2. Grovhakk alt av nøtter og bananflak og ha dette sammen med havregrynet i gryten med vanilje/honningvann. Rør godt så alle de tørre frøene og nøttene blir godt blandet inn med det søte.
3. Dekk et stekebrett med bakepapir, og smør bakepapiret fullstendig inn med 1 dl matolje uten smak.
4. Legg musliblandingen ut over hele stekebrettet og ha det midt i ovnen på 150 grader i 40-50 minutt.
5. Åpne ovndøren hvert 15 minutt for å røre litt rundt i muslien på brettet. Dette for at den skal bli stekt jevnt.

– Homemade musli for breakfast –

Når granolaen begynner å få en gyllen farge, tar du den ut for avkjølning på kjøkkenbenken, og så er det bare å nyte! Dette er både sunt og godt og passer som næringsrik topping til både youghurter og smoothies. Mmm!

Porsjonen holder forresten til frokost for en måned <3

En 71 grader nord opplevelse

God morgen alle sammen! Her kommer et lengre bildedryss fra den vanvittige tirsdagen vår! Dagen i går ble virkelig en av de villeste jeg har vært med på. Du er helt nødt til å skrible dette stedet ned på bucket-listen din om du ikke alt har gjort det, for hjelpe meg for en fantastisk opplevelse. Daniel, svigemor og jeg kjørte inn til Setesdal klokken syv om morgenen, møtte lykkelig uvitne opp i Valle to timer senere, og fikk utlevert klatreutstyr, hjelm og en instruktør som skulle følge oss hele veien til topps i galskapens klatrevegg. -Straumsfjellet. 


Ja, det der var faktisk galskapens klatrevegg! Etter en tur over elven sto vi på bunnen av Straumsfjellet og tittet opp på de 550 bratte høydemeterne som vi skulle bestige, og allerede etter de tohundre første, skjønte vi alle at dette ikke kom til å bli noen daffetur. Både fysisk og psykisk var det ganske tøft allerede fra starten av, og da svigermor kjente på høydeskrekken allerede da vi var halvveis anbefalte guiden henne å snu for å ta skogsstien til topps i stedet. Daniel og jeg gikk deretter først, og for at vi ikke skulle bli blitt av høyeskrekken selv bestemte vi oss rett og slett for å skru opp tempo, ikke se ned, og bare gå på helt til matpause-klippen 400 meter over havet.
Fytti så GØY det var! Armer og legger brant da fjellet begynte å gå utover og vi måtte klamre oss til veggen for å ikke henge i løse luften. For et adrealin! Jeg følte på et tidspunkt at jeg var med i en av de villeste episodene av 71 grader nord! Tre og en halv time brukte Daniel og jeg opp til pause-klippen, og da hadde vi gått fra både guiden vår og resten av gruppen så halve turen i det majestetiske fjellet hadde vi omtrent helt for oss selv. Mestringsfølelsen som ventet da vi satte oss ned for å spise lunsj 400 meter over havet, var nesten like bra som utsikten. I tillegg så var været helt perfekt, så her ble vi sittende og nyte oss i hele 40 minutt. Først da gruppen vår nådde lunsjtoppen gjorde vi oss klare for de siste 150 meterne med klatring opp en loddrett fjellvegg. Turen skulle ta en time om du gikk kjapt, men ettersom utsikten under oss var vel ja.. luft ga jeg klar beskjed til Daniel om at vi ble nødt til å gå i et utenomjordisk tempo. Det var nå alt for sent og bratt til å snu, så vi klatret rett og slett som gale og nådde toppen på en halvtime! Haha, tror aldri jeg har fått så mye skryt av mannfolket før <3


– En dag med Via Ferrata i Setesdal –

We made it! -Og på toppen møtte svigermor oss minst like andpusten. Spreka hadde gått opp skogsstien som skulle vise seg å være enda hardere enn selve klatreturen. Vi gikk ned denne stien alle sammen etter klatreseansen, og aldri i livet om jeg hadde kommet meg opp den galskapen. Bakken tok halvannen time å gå ned, og noe så sinnsykt bratt og gjørmete! Hjelpe meg for en lyst svigermor må ha hatt til å møte oss på toppen.Tusen millioner takk for en helt uforglemmelig familiedag! Jeg har aldri sovet så tungt og godt i hele mitt liv som i natt. Alle naturglade, spreke sjeler der ute (uten høydeskrekk). Dere er helt nødt til å sjekke ut Via Ferrata i Setesdal HER.

Og dere som er født og oppvokst i Valle.. For en herlig dialekt dere har!

This week’s fridge & menu

– Denne ukens middagsmeny –

God kveld, god kveld! Nå ligger Daniel og jeg som slakt på sofaen etter å ha inntatt ukens første middag. Værmeldingene har skiftet og gitt oss regn istedet for sol, så eventyrplanene mine er blitt erstattet av filmtitting og latskap. Kanskje like greit ettersom vi skal tidlig opp i morgen og kjøre på dagstur til Valle! Wuhuuu, vi skal på klatretur med svigermor! Hun kom med forslaget om å bestige Straumsfjellet i Setesdal for noen måneder siden, og nå har vi endelig funnet den perfekte dag å gjøre det på. Kanskje noen av dere har klatret Via Ferrate opp hit allerede? Jeg aner ikke hva jeg har i vente, om det blir en daffetur eller en real treningsøkt, men jeg gleder meg!

Kamera blir med, så jeg krysser fingrene for noen supre utsiktsbilder fra toppen av fjellet! NÅ, over til ukens kjøleskap og middagsmeny. Seks retter er handlet inn til, og alle sammen finner dere over her. Sistnevnte på bilde til venstre er jeg utrolig spent på om jeg kommer til å like. Mexicansk salat med reker, ruccola, mango, chilli, avokado og tortillachips høres ikke så godt ut, men jeg tror virkelig det er det! Inspirasjonsbilde jeg fant av retten på pinterest så ihvertfall vanvittig fristende ut. Jeg er under en utforskningsprosess av nye salatoppskrifter skjønner dere! Tenkte jeg skulle pakke med meg litt forskjellige varianter som niste til studietiden, og for at jeg ikke skal la meg friste til et kantinebesøk i tillegg må salaten være både god på smak og mettende.


Jeg får dele oppskriften videre om den faller i smak!
Oppskrift på risottoen skal dere ihvertfall få i løpet av uken <3

Q&A – Part One

Når flyttet du hjemmefra for første gang? Hva var det verste og beste med det? Jeg tror jeg var 19 år gammel. Det beste med det var definitivt friheten. Plutselig kunne jeg trampe rundt i leiligheten, grise så mye jeg ville på kjøkkenet, ha filmvolumet på 70 og lage meg middag tre ganger om dagen. Disse tingene husker jeg fikk smilet mitt til å gå rundt i mange måneder etter innflytning. Det verste var vel bare utgiftene, men det var også litt  stas å kjenne på at voksenlivet var i gang! Bare det å kjøpe grønnsåpe og vaskemiddel syntes jeg var gøy.

Hva gjør du når du kjeder deg? Jeg har ikke kjedet meg siden jeg var syk, hjemme og sengeliggende med en forkjølelse eller migrene på ungdomsskolen. Hehe, aldri forstått meg på kjede-seg-fenomenet.

Hva på sykepleierstudiet gleder du deg mest til? Jeg gleder meg til å finne ut om det er så fantastisk som enhver sykepleierstudent skal ha det til. Hehe, jeg har hørt så vanvittig mye fint om studie fra dere lesere, så forventningene er blitt ganske høye. Jeg håper det gir meg store nok utfordringer, og at jeg etter praksistimer kan gå hjem med den gode følelsen av at jeg virkelig har vært til hjelp for noen. Jeg vil være hun sykepleieren som ikke blir glemt. Hun som gjør alt i sin makt for at den eldre herremannen skal få en siste fisketur.

Hva med studiet gleder du deg minst til? Hmm.. Kanskje sene kvelder med pugging av anatomi når jeg aller helst vil ut på nye eventyr, reise eller være med venner. Heldigvis starter også Daniel på mekatronikk ingeniør studier ved siden av jobben sin til høsten så vi står ihvertfall sammen i den harde tiden <3

Tjener du og Daniel veldig ulikt, eller har dere nesten det samme? Vi tjener nesten akkurat det samme, men ettersom Daniel har bil og billån har han litt flere utgifter enn meg. Eller… egentlig ikke. Jeg bruker nok noen tusenlapper mer enn han på å fylle kjøleskapet i måneden. Mat, frukt og sunn kveldssnacks er så forbaska viktig for humøret mitt, mens hadde det vært opp til han så ville vi spist knekkebrød til alle døgnets tider.

Hvordan deler dere utgiftene som samboere? Har dere en felles konto for faste utgifter? Vi betaler halve husleien hver og annen hver strømregning. Ellers har vi en felles matkonto som vi egentlig skulle bruke på mat hver måned, men denne har bare falt bort. Jeg synes det er rettferdig at jeg betaler det meste av maten når jeg får låne bilen som Daniel betaler på. Dessuten koser jeg meg med handlelister og ukens storhandel.

Hva er ditt beste tips mot kjærlighetssorg? Å reise! Ikke på en sånn tullete festeferie for å ligge bort sorgen. Nei, nei reis alene. Det var det beste jeg kunne ha gjort for meg selv da jeg gikk ut av mitt fem år lange forrige forhold. Okei, sett av noen dager på å bare sitte hjemme for å spise is og strigråte litt, og SÅ reis. Å surfe på costa ricas bølger var det eneste som kunne fått meg til å tenke på andre ting. 10 dager med språkkurs var alt jeg trengte, så dro jeg hjem som en ny Marthe, klar for å starte et nytt kapittel og lære meg å lage middager til bare én. -Og hei! Man må dra til frisøren. En bli-ny-dag hos frisøren er et must etter brudd. Haha! Helt sant.

Beskriv Daniel med fem ord. 1. Smart 2. Dedikert 3. Selvsikker 4. Stolt 5. Sta. Kjekk går under selvsikker og så føler jeg det mangler et ord som “omsorgsfull”. Ja, jeg må helt klart ha seks ord. Jeg føler meg utrolig godt tatt vare på hele tiden. Selv om han er en real mannemann så er han en fantastisk lytter når han må. Han forstår meg alltid (det er ingen selvfølge), innfrir på alle behov, og vil oss bare godt hele forbaska tiden <3

Hvilke toppbloggere leser du? Jeg leser mange, men akkurat nå er favorittene Kristina Andersen, Caroline Berg Eriksen, Eirin Kristiansen, Cathinthecity, Janni Deler og Angelica Blick. Elsker Janni Deler.

Buksa du hadde på deg går når dere fanga krabber, hvor er den fra? Den er fra Vero Moda.

Hva innenfor sykepleier kunne du jobbet med i fremtiden? Det vet jeg ikke enda. Jeg må nesten bare prøve meg frem på alle områder, og erfare underveis hvor jeg passer best inn. Det kan hende jeg trives i ethvert felt og det kan hende jeg tar etterutdanning og spesialiserer meg på bare ett område. Time will show.

Hvordan blir det å kombinere sykepleien og bloggen tenker du? Er jo mye praksis osv. Jeg tror det blir hardt. Eller jeg vet det blir hardt. Bloggen stjeler opptil åtte timer av meg daglig, og det går jo bare ikke når skole og praksistid skal ha minst det samme. -Men slik jeg har forstått det så er hverdagen som sykepleierstudent veldig variert. Noen dager er lengre enn andre og da gjelder det bare å planlegge riktig! Være strukturert, stå tidlig opp, prioritere bort eventyr og bruke tiden flittig. Andre studenter klarer å ha kveldsjobber ved siden av knallharde studier, så dette skal jeg klare! Jeg er ikke klar for å takke for meg i bloggverdenen enda.

Hva er det beste med å være i et forhold vs å være singel? Det beste er å ha noen å dele de lykkelige hverdagsøyeblikkene med. Kosekvelder i armkroken. En reisepartner og en aller beste venn som kjenner deg inn og ut og som støtter deg i alt. Det er for meg helt unikt og kan ikke måle seg med noe singelliv.

Hvor mye bruker du i måneden på mat? Å kjære vene. Dobbelt så mye av hva som er normalt.

Hvorfor har du ikke signert Sunn fornuft plakaten? Jeg synes den har mange fine punkter som jeg fint kan følge uten å skrive under på et papir, men å ikke kunne informere leserne mine om hvilken størrelse jeg har i plagg jeg eventuelt måtte bestille og dele bilder av på bloggen, synes jeg blir tullete. Det samme med punktet om å ikke ta bilder av middagstallerkenen om det ikke er en stor porsjon. Nå husker jeg ikke ordrett hva som sto, men det var noe sånt som at man bør informere om at man gjerne forsynte seg flere ganger i tilfellet. Er man så lett påvirkelig at et bilde av en middagstallerken kan gi vrangforestillinger så er den sunneste fornuften kanskje bare å holde seg unna hele internettet? -Men som sagt: plakaten har også flotte punkter som jeg allerede følger.

Hvordan var du på skolen? Flittig, uinteressert?… Jeg var flittig når jeg følte for det, og uinteressert når jeg følte for det. Det kom helt an på hvilket stadie jeg var i livet og hvilke venner jeg omgikk meg med. Ordtaket “du får til det du vil få til” er så sant. Når jeg ville ha gode karakterer så fikk jeg det, og når jeg heller ville bruke fritiden på å ri, feste eller være med de “mindre” skoleflittige venninnene mine så gikk karakterene ned. -Men jeg sørget alltid for at snittet endte på 4+ og det er jeg takknemlig for i dag. Å ta opp igjen fag ville vært så kjedelig!

Hvor ofte vasker du håret? Du ser ALLTID så fresh ut på håret! Jaay! Hyggelig å høre <3 Jeg vasker det annen hver dag ca og ellers bruker jeg også tørrsjampo nesten daglig.

Du virker så flink med økonomien! Jeg vet jo at dere sparer til hus, men hvor mye hver måned?
Å, det tror jeg ikke mannen vil skrive under på, men jeg sparer ihvertfall det jeg har satt meg som mål, og det er 8000kr i måneden. Daniel sparer rundt det samme. Vi kunne nok ha fått oss et fint hus eller en fin leilighet allerede nå, men vi har lagt husjakten litt på is. Jeg har ikke lyst til å tenke på flytting før jeg finner ut hvor mye jeg har å gjøre nå som studier og blogg skal kombineres til høsten. Samtidig har jeg alltid sett for meg at jeg flytter på vår og sommerstid når livet er lyst, lett og fint og Daniel ikke bor i skogen. Hehe, han jakter vet dere.

Hvordan er du når du møter nye folk? Forsiktig, høflig (håper jeg), og en smule sjenert. Jeg er definitivt ikke den som roper “YAAS! Det er meg!!” på navnopprop i klasserommet. Bedre å snakke litt for lite enn litt for mye sier nå jeg. -Men samtidig elsker jeg å omgås mennesker som er stikk motsatt fra meg.

Det var del 1! Tusen takk for at dere har stilt så vanvittig gode spørsmål <3

Uken som gikk…

Ukens latterkrampe… Fikk Daniel og jeg oss en morgen på ferie da damen ved nabobordet vårt presterte å falle baklengs uti “pynte-bassenget” som lå rett under de ytterste restaurantbordene. He-rre-gud for et syn. Jeg gjorde alt jeg kunne for å ikke bryte ut i fullstendig brølelatter der jeg satt, men da hun kom opp uskadd og med latterkrampe selv, kunne vi ikke dy oss. Kjære turist, takk for tidenes frokostunderholdning <3

Ukens høydepunkt… Forutenom enhver time tilbrakt på ferie med mannfolket mitt? At jeg kom inn på studie jeg søkte på i vår! Wuhuu, det blir visst en sykepleier ut av meg de neste tre årene! Igjen, tusen takk for alle gratulasjoner, tips og erfaringer dere har sendt inn i kommentarfeltene denne uken. Helt fantastiske er dere <3

Ukens film… The Mortal Instruments: City of Bones. Ikke min type sjanger i det hele tatt, men jeg syntes den så så spennende ut da jeg så traileren, og det var den også. Absolutt en film jeg trygt kan tipse dere om!

Ukens sang… Selena Gomez Kill Em with Kindness og Maria Mena sin Mitt lille land.

Ukens nedtur… Jeg tror ikke jeg har noe nedtur å komme med denne uken altså. Det får i tilfelle bli den lille solbrentheten som har gjort at jeg sitter med flassnese og noe som ligner melkebart her nå. Haha.

Ukens cravings… Risotto! Mmm, risotto med skalldyr, reker og blåskjell. Jeg bestilte meg det så ofte jeg kunne på restauranter under ferieuken vår, og har planlagt å lage meg en hjemmelaget variant den kommende uken som jeg håper blir så bra at jeg kan dele oppskriften med dere også. Kanskje en merkelig ting å crave, men..

Akkurat nå… Venter jeg på at mannen skal komme hjem fra trening så jeg kan planlegge et eller annet eventyr med ham. Om det blir i dag eller i morgen får tiden vise, men ut på noe moro skal vi! Punktum finale. Vi har fått utdelt drømmeværet her i sør, så ikke pokker om jeg skal sitte inne og se på det fra stuevinduet.

Det må ikke dere gjøre heller! Dra ut og nyt feriedagene, dere som har dem <3

Already missing it…


Morn, morn! Nå har jeg akkurat tatt meg et varmt og godt bad hjemme i leiligheten og er endelig klar for å starte dagen! Takk gud for svigermor som kom med en diger matbag til oss da hun plukket oss opp på buss-sentralen i går. Å komme hjem til tomt kjøleskap er aldri noe stas, og spesielt ikke når det er søndag morgenen etter. Vel, nå sitter vi med et kjøleskap fullt av iste, melk, brød, knekkebrød, deilig pålegg og … wait for it: Tomatsuppe! ÅH. Gledepåjord <3 Hjemreisen gikk forresten veldig fint, og selv om jeg savner ferielivet allerede, var det også litt godt å sove i egen seng igjen. Dessuten gleder jeg meg til å finne ut hva den nye uken har å by på!


De melder finvær hver eneste dag, så mine planer er på langt nær å kaste bort tiden. Jeg vil ut på klatretur, ut på båttur, ut på stranda, ut på blåbærplukking, ut på telt-camping og ut på dyrepark-besøk, så nå gjenstår det bare å finne ut om venninner, kjæreste og svigers vil være med på moroa. Alt som skulle ordnes til studiestart fikk jeg unnagjort før morgenbadet denne søndagsmorgenen, så nå kan siste ferieuke ta meg med storm <3


Jeg har enda noen fristebilder fra feriehverdagen på lur, så her kommer et siste bildedryss fra den fantastiske(!) uteplassen vi har kost oss så uendelig på de siste syv dagene. Hva jeg skulle gjort for å få våkne opp her ikke bare en uke av året, men hver.eneste.morgen. *Sukk*. Lengter allerede etter juleferien. Haha, om noen bare kunne gitt meg hundre skattefrie millioner så jeg kunne lagt opp livet og reist jorden rundt seks ganger…

Det ville vært eventyret sitt det <3

Ukens filmtips: Paranoia

Hei fine dere! Nå kan jeg endelig melde om at vi trygt har landet i Norge igjen. I skrivende stund sitter vi faktisk på bussen tilbake til Kristiansand! Planen var vel egentlig å fly, men da det ikke gikk noen flere avganger mot sør verken med det eller tog i kveld, ble det mitt favoritt-transportmiddel i stedet. Nei, jeg kødder ikke. Jeg elsker å kjøre buss! Hater å vente på den, men elsker å kjøre. Buss-selskapene er nemlig de eneste som klarer å levere når det kommer til internett-dekning hele veien. Haha! Da er jeg fornøyd vet dere. Jaja, over til bloggens faste, nye spalte: Ukens filmtips! Hvis du sitter hjemme i stuen, og funderer på hva du skal bruke lørdagskvelden din på, så har jeg et glimrende forslag til deg: Fyll godteposen i nærmeste butikk, og snurr Paranoia <3

– Paranoia –
Adam Cassidy er en ambisiøs, ung kar som jobber innenfor IT bransjen og drømmer om å klatre i karrierestigen. Både for å bli noe stort, og for å kunne ta vare på sin syke far som krever medisiner og hyppige besøk av en hjemmesykepleier. En dag får han og vennene hans sparken på urettferdig vis, men i stedet for å legge seg ned for å gråte, bestemmer han seg for å bruke kunnskapen sin til å fikle med firmaets kredittkonto og feste ulovlig på jobbens regning. Dessverre går det ikke mer enn en natt før Adam blir tatt, og stilt foran sjefen som gir ham et ultimatum: 1. Dra i fengsel eller 2. Bli ansatt som spion for å spionere på sjefen i firmaet de konkurrerer mot.

Den høye lønna frister Adam til å gå for sistnevnte, men han finner fort ut at han befinner seg i et livsfarlig spill hvor overhode ingen kan stoles på. Disse firmaene vil begge ofre liv for å ivareta bedriftenes hemmeligheter.

Det er kjekke Liam Hemsworth som spiller hovedrollen i denne dramafilmen, og oppi all galskapen treffer han nydelige Emma, som gir filmen et hint av romantikk i tillegg. Jeg vil ikke gi historien mer enn en 4’er på terningen, men jeg storkoste meg virkelig de minuttene jeg satt med paranoia for hvordan det hele skulle ende, og dermed ble det et filmtips ut av denne fortellingen også. Traileren legger jeg som vanlig med under her. Enjoy!

Filmen kan du blant annet finne på Viaplay <3