Ting jeg vil gjøre i oktober

1. Invitere jentene mine på syforening og servere noe superdigg! Oktober er min måned, og da har jeg innmari lyst til å diske opp med noen ordentlige høst-råvarer! Hva som skal stå på middagsmenyen vet jeg ikke enda, (kanskje dere har noen tips?) -Men til dessert skal jeg helt klart servere lun eplekake i porsjonsformer med vaniljeis. Mmm! 

2. Booke Stand Up med Dagfinn Lyngbø i Kristiansand! Ah, dette har jeg gått og fundert på om jeg skal gjøre i en måned, og nå er det snart utsolgt. Jeg har så innmari lyst, men showet finner sted 11 november, fire dager før min første eksamen, og da har jeg vært så i tvil om et humorshow er noe jeg skal prioritere. -MEN ærlig talt. Jeg leser som en galning hele høsten. Halvannen time med latter kommer faktisk ikke til å ødelegge eksamensresultatet mitt på noe måte.

3. Markere halloween med å se en eller annen skrekkfilm med bestis. Det er ukesvis siden jeg så Kristine nå, så hvis du leser dette kikka: Halloween-kvelden er du min! Eventuelt kan vi kjøre dobbeltdate med popcorn og hjemmekinoanlegget deres! Wihuu, gleder meg allerede.

4. Ta meg en etterlengtet høstferie hos bestemor og bestefar, nerde som en gal og spise alt for mye godt. Tog er bestilt og jeg reiser førstkommende mandag! Lenge siden jeg har savnet familien så mye som nå <3

5. Dra til Bortelid på hyttetur med farmor og farfar! Den kommende uken blir den store familieuken. Jeg reiser hjem fra Stavanger torsdag kveld, og fredag morgen reiser jeg videre til Bortelid for helgen. Der venter deilig fjell-luft, mer nerding, høst-turer og marked! Åh, så mye å glede seg til.

6. Være den beste kjæresten. Vi får kanskje ikke sett hverandre så fryktelig mye i oktober, men de gangene vi sees skal jeg ihvertfall gjøre mitt ytterste for å sørge for at vi får det så hyggelig som overhode mulig! Den kjærleiken er jo så fin! De timene vi sees blir liksom alltid ukens beste. 

7. Bli flinkere til å ta D vitaminene mine. Jeg innbiller meg at kroppen min skriker etter D vitaminer nå som vi har hatt regnvær i en måned i strekk. Dessuten har ikke kosten min vært noe særlig å skryte av heller den siste måneden, så litt mer grønt og frukt kan godt flettes inn i dagens små og store måltid. Jeg tror jeg har mangel på vitaminer flest, og at det også kan ha hatt en innvirkning på energinivået mitt den siste tiden.

8. Kjøpe leilighet.. Ja, jeg kan jo ikke annet enn å prøve igjen! Kanskje oktober er måneden noen der ute skal selge drømmehjemmet mitt. Hehe, fingers crossed. Neste mål er nå å komme inn i nytt hjem innen januar. Helst før den fire måneders lange praksis-galskapen starter!

9. Kjøpe min første lotto-kupong. -Eller hva det kalles. Jepp! Jeg har snakket om å begynne og spille lotto i sikkert tre år nå. Jeg er nemlig (som dere 200 000 andre også overbevist om at jeg har flaksen på min side her i livet). Bestis har akkurat fått fingeren ut og begynt, og nå skal også jeg ta tak i lottodrømmen min. Heh!

10. Tilbringe et høstdøgn på hytten til min kjære, ta helt lesefri og bare nyte fyr i peisen og rødvin i glassene. Fiskesesongen er kanskje over for i år, men stearinlys, innetimer og fyr i vedovn er ikke å forakte det heller!

11. Ha et matbudsjett på 4000kr. Dette tror jeg ikke at jeg har klart en eneste måned de siste fem årene, men jeg har vel aldri virkelig gått inn for å prøve heller. Forrige uke kjørte jeg en liten testuke på akkurat dette, og satte meg et mål om å bruke kun 700kr totalt. Vet dere hva? Det gikk superfint! Ja herlighet, det var ikke noe problem i det hele tatt. Altså ja det gikk mye i pastaretter og supper, og lite i kjøtt og deilige frokostjuicer, men vi har alle godt av en innstramming i blant… Jeg kaster alt for mye mat, og det skal jeg prøve og få slutt på.

Tenk, oktober er her allerede i morgen!
Riktig fin lørdag dere <3 Nå drar jeg på jobb.

Kremet vegetargryte med pasta

God dag, god dag dere, og riktig fin fredag! Har dere det bra? Med meg går det ihvertfall helt supert. Ihvertfall hvis man ser bortifra at jeg er trøtt 24 timer i døgnet. Det grå været og regnrekordene som preger Kristiansand by i disse dager, tømmer meg helt for energi, men på den andre siden er jeg også litt takknemlig for da gjør det liksom ikke noe å tilbringe helgen innendørs på jobb! Hehe. Jeg kom akkurat hjem fra en superhyggelig time på Escape Room med tre jenter fra klassen, og skal nå bare legge meg under dyna, drikke kakao, bli varm igjen og se på tv helt til leggetid.. Det blir full rulle med jobb og enda en visning igjen i morgen, så jeg har bare med å våkne uthvilt. De to husene jeg har vært og tittet på de siste par dagene hadde flere mangler enn hva jeg hadde ønsket, så i morgen venter enda et hjem på meg. Denne gang en leilighet som ikke engang er halvparten så stor, men den er heelt nyoppusset med kjempefint uteområde, så jeg vil ihvertfall gi det en sjanse! Hvis Annika og mannen klarer å bo sammen på 43 kvadrat, så må vel jeg klare det alene?

Til ukens vegetargryte trenger du:
1. Pasta penne for tre 2. 2 bokser hermetiske hakkede tomater 3. 2 fedd hvitløk 4. 1 aubergine 5. 1 gul løk 6. 1/2 boks kremfløte 7. En bunt fersk basilikum finhakket 8. Litt revet parmesanost

Slik gjør du: 
1.
Hakk opp løk, hvitløk og aubergine, og surr dette blankt i litt olje i en gryte.
2. Etter 3-4 minutt tilsetter du boksene med de hermetiske tomatene.
3. Kok pastaen etter anvisning på pakken og la tomatsausen småputre litt.
4. Tilsett finhakket basilikum, 1/2 boks kremfløte, salt og masse pepper.
5. Sil vannet av pastaen og hiv disse også over i tomatsausen.

Kokkelert til bloggeriets mat-kategori har jeg også fått gjort i dag, men det var bare såvidt jeg klarte å få tatt noen bilder av resultatet mitt, for fy søren så mørkt det begynner å bli her nå! Det grå været tar virkelig knekken på lyse og idylliske bloggbilder, men sånn er det. Har valgt å bo i dette landet selv si. Retten smaker ihvertfall helt fortreffelig, og det visste jeg også fra før av, for det var nettopp dette Siri serverte oss i syforeningen sin på onsdag! Dette til middag og brownies med is og grillet marshmallows til dessert. I mean… 

Smak alltid til med mer salt/pepper, og server med revet parmesan! 
Oppskriften holder for tre <3 Jeg kommer til å ha jobblunsj for hele helgen.

Favourite Party Dresses

Affiliateslenker

Hei på dere! Da var nok en skoledag over! Jeg skjønner egentlig ikke hvordan jeg kom meg opp denne torsdagen i det hele tatt, for først halv to i natt kom jeg meg hjem fra Siris hyggelige syforening. Vi spilte spill i mange timer, skravlet og fikk servert helt nydelig mat, så jeg tror ingen av oss ville at kvelden skulle ta slutt! Visningen gikk også veldig fint. Jeg hadde like gjerne med meg hele squaden min, og herregud så genialt det var! Jeg er jo nesten den eneste i jentegjengen som ikke har fått meg leilighet enda, og ettersom de alle hadde litt erfaring med kjøp, stilte de nærmest megleren til veggs! Det var nesten så jeg sto der med dårlig samvittighet etterpå, for boligen var jo absolutt fin! Haha <3 En del maling og gulv-endringer må likevel gjøres dersom jeg lander på den, men det får jeg tenke på til i morgen, for i kveld venter en ny visning i en ny tomannsbolig, og den har jeg også veldig store forventninger til! Ah, spennende tider!

Jeg skal hoppe avgårde på visning om tre små timer, og denne gangen blir mannfolket mitt med meg! Det begynner å bli noen dager siden sist jeg så han igjen og nå, så i kveld gleder jeg meg til å dra til han etterpå, diskutere mine potensielle nye hjem og bare skravle, spise middag og kose oss litt <3 Jeg jobber hele helgen, reiser bort hele høstferien, og så reiser han bort med sin jobb hele uken etter, så dette blir faktisk vår eneste “date” før 14 oktober. Haha.. Litt av et kjærlighetsliv, men sånn er det! Dette er kanskje mitt livs mest hektiske høst, også planlegger jeg flytting på toppen av det hele. Det er jo egentlig galskap. Jaja, jeg liker å ha det litt travelt. Ihvertfall for en periode! Innbiller meg jo at jeg er dronningen av stress-mestring, så dette her.. Det ordner seg!

1. HER, 2. HER, 3. HER, 4. HER 5. HER 6. HER 7. HER 8. HER 9. HER 10. HER 11 HER 


Over her får dere mine 11 partyfavoritter fra NA-KD <3
Er blitt heeelt frelst av denne nettsiden etter forrige uke..

Golden Carrot Cake

Inneholder affiliateslenker

Nå kjenner jeg at jeg nesten rister av spenning etter å gå på en ny visning! Det er så lenge siden sist det dukket opp noe fint på finn nå at jeg egentlig hadde mistet håpet om å komme inn i nytt hjem innen jul. -Meen nå krysser jeg fingre og tær for at ihvertfall ett av to hus skal gi meg den varme og gode “hjemmefølelsen”. Jeg har fått Andrea til å bli med meg, og skal selvsagt holde dere oppdatert på hvordan visningene går! De siste par leilighetene som ikke har sett ut som gamle oppussingsvrak i Kristiansand, har blitt solgt før jeg har rukket å blunke, så jeg tør på ingen måte å håpe på noe enda!

Før jeg hiver meg på badet for å fjonge meg litt for kvelden, tenkte jeg å dele noen fristebilder med dere jeg. Jeg fikk jo som sagt i oppgave å bake gulrotkake til bestis sin bursdag i helgen, og til det tok jeg i bruk min splitter nye “Champion” kjøkkenmaskin. Denne er faktisk billigere enn den jeg hadde fra før, men den duger som bare det likevel, også er den så mye finere å se på! Skal nok passe ypperlig inn i  et hvilket som helst kjøkken den..

Kakeoppskriften har jeg delt med dere før og den finner dere HER. -Men for å få kaken ekstra høy og fin og for å få nok krem til både et lag inni og fine rosetter på toppen, doblet jeg både oppskrift på gulrotkake og frosting. Det ble en kjempesuksess! Gjestene skrøt ihvertfall som bare det, så dersom du mangler en god oppskrift på gulrotkake i kokeboken din, har du en her med full steg for steg-beskrivelse <3

– Helt ny kjøkkenmaskin fra Ellos HER –


Maskinen fås også i nydelig dus rosa farge HER!
Dere får ha en finfin onsdagskveld. Vi snappes fra syforening!

Svigerfars verste mareritt

Hjelpe meg, gårsdagen gikk så fort at jeg ikke rakk å sette meg ned for å skrive en eneste gang. Morgenen tilbrakte jeg på skolen, og så bar det hjem for å gjøre ferdig et eksamenskrav før møte med bestis sto for tur. Fem timer satte vi hos henne og planla bloggeriets fremtid! Wihuu! -Med matematiker-mannen min på høytaler i telefonen ettersom han måtte sitte og lage formler for prosent-regnestykkene våre. Hahaha. Er så heldig som får så sinnsykt god hjelp fra mine kjære <3

I dag har jeg nok en hjemmestudie-dag, og blir sittende og studere helt til klokken seks i kveld. Da venter nemlig en visning før deilig vegetarmiddag på syforening. Siri skal verte opp i kveld, og sist fikk vi en helt nydelig vegetar-lasagne, så denne kvelden gleder jeg meg til! Tenkte bare jeg skulle dele et lite filmtips med dere, før jeg fortsetter nerdingen min! “Pionér” så jeg forresten også sammen med mannen på søndag, og den må dere og få sett! Følte jeg fikk klaustrofobiske anfall der jeg satt og så på Aksel hennie i dykkerutstyr 300 meter under havet. Thrillere er og forblir definitivt min favorittsjanger.

– Why Him – 
Ned, kona og deres 15 år gamle sønn drar på julebesøk til datteren Stephanie, og hennes nye noe uvanlige kjæreste som er blitt rik av å drive dataselskap. Kjæresten  “Laird” er egentlig en snill ung mann, men kombinasjonen av en kropp heldekket med tatoveringer, en grusom språkbruk og fullstendig manko på sosiale antenner, gjør ikke verken første eller andreintrykket til svigerfar noe særlig. Laird er straka motsetningen til folk flest. Han snakker om sex ved middagsbordet, tatoverer familiens julekort på ryggen, banner og går halvnaken 24 timer i døgnet. -Og på toppen av det hele vil han veldig gjerne allerede be om svigerfars velsignelse til å fri. En velsignelse som selvsagt sitter laaangt inne for Ned. 

Filmen har flere morsomme scener som fikk meg til å smile og humre, men jeg kan ikke akkurat si “se den dersom du vil le så du gråter”. For min del ble dette mer halvannen time med hyggelig underholdning og avbrekk fra lesing! -Men for ungdom under 18 år kan jeg tenke meg at vitser om sex, banning og marihuana er kjempemoro. *Kremt* Jeg måtte til og med google hvordan sistnevnte skrives.. Fra 25 år gamle meg får den terningskast 3, og fra 17 år gamle meg får den terningskast 5 🙂 

– Filmen kan leies på Viaplay og traileren kan ses HER

– Snapchat Lately –

Nok en nerdedag går mot slutten! Puh, dette har vært en effektiv en! Til tross for sprengebråk og småcrazy arbeidsomgivelser har jeg fått gjort en hel hau her hjemme, så nå sitter jeg med føttene mine godt pakket inn i dyna mi og er klar for sesongens første epiose med farmen! Åh, dette øyeblikket her er hva jeg kaller hverdagslykke. Mangler bare mannen ved min side nå. Eller hunden. Eller begge deler helst. Hehe. Håper dere har hatt en fin mandag selv, enten den har vært effektiv eller ikke! Nå synes jeg ihvertfall det er på tide å senke skuldrene og nyte et par av latskapens timer. Det går jo så mye hyggelig på tvskjermen om dagen! Snart begynner skisesongen igjen også jo! Ånei, det er ikke vinter riktig enda. 

I morgen har jeg en lang dag med forelesninger og mer nerding foran meg, før Cathrinemor kommer på besøk for en aldri så liten business-kakao. Fra og med 1 november skal blogg-samarbeidet vårt nå nye høyder, så i morgen skal vi rett og slett bare dele litt ideer og lage en strategiplan. Ellers skjer det litt av hvert av hyggelige ting denne uken! Jeg skal på to nye visninger på et par suuperlekre hus, jeg skal på syforening hos Siri og på Escape room med jentene i klassen, så det er masse som holder lesemotivasjonen min oppe! Hurra for det <3 Så skal jeg jo snart ha høstferie også. Litt i Stavanger og litt på fjellet. Ah, det blir fine greier det! Tror aldri jeg har tilbrakt så mye tid på fjellet som jeg har gjort i 2017. Jeg har alltid sagt at jeg skal ha hytte ved sjøen og ikke ved fjellet, dersom jeg blir så rik en gang. Nå er jeg ikke så sikker lengre! Jatakk begge deler?! Heh. Da er det bare å slå av farmen, og dytte nesa ned i bøkene igjen tror jeg.

Her får dere mine siste snaps! Husk å følge meg: Martheborge
Så må dere ha en fortsatt fin mandagskveld <3  

Ukesmeny med frokosttips

God mandagsmorgen dere! Nå sitter jeg hjemme ved stuebordet og angrer vilt på at jeg ikke valgte skolebiblioteket som studiested denne morgenen. Utenfor holder de nemlig på å bygge noen nye funkisboliger, og hver gang de sprenger sitter jeg med hjertebank og svetteperler her. Vinduer, gulv og vel ja, hele huset rister sånn at jeg er sikker på at det skal falle sammen. *Sukk*. Jaja, jeg får pakke meg inn i ullundertøy og sette meg på skolen i morgen. Eneste grunn til at jeg ikke alltid gjør det er at 1. Jeg ikke kan sitte i min rosa og lilla kosedress der, og 2. At det er iskaldt! UIA har ikke helt forstått at vi ikke behøver full airconditioning året rundt, så hver gang jeg tilbringer et par timer på biblioteket på denne tiden av året, sitter jeg og varmer fingre, ører og nesetipp. Lol. Kanskje det er jeg som er problemet. Jeg er jo årets frysepinne.

Uansett! Til det innlegget faktisk skal handle om! Jeg har laget en ny liten ukesmeny til dere denne mandagen, og lagt med noen av mine favoritt-frokosttips. Håper dere trenger litt inspirasjon, og lar dere friste! Så gleder jeg meg til å dele oppskriften på denne kurdiske retten min senere denne uken, dersom jeg får den til! Nå skal jeg tilbake til “endokrinologi” jeg og lære en hel hau om diabetes, før jeg går videre på sykdommer i fordøyelsessystemet. Passende! Hehe, det er disse to temaene vi skal ha forelesning om denne uken, så det er bare å stå på! Måtte dere få en super start på mandagen deres <3 

– Stekt ris ala Borge – 

– Løksuppe med grillet kylling – 

– Torsk i søtsur saus –

– Viltgryte med potetmos –

– Pizza carbonara –

– Bakt potet med deilig tilbehør – 

– Kremet pasta med kylling – 

– Ukens lunsjtips – 

– Gulrotrundstykker – 

– Verdens beste yoghurtkombo –

– Speltlomper med laks –

– Smoothie bowl – 

– Ovnsbakt omelett –


Mmm! Håper dere tester ut noe av det <3

Når bestis feirer sine 25 år!

Åh, så GØY med en ordentlig fest igjen! For en morsom og innholdsrik kveld. Håper bestis hadde det akkurat like hyggelig som meg, og ikke stresset alt for mye med tilstelning og matlaging. -Men noe sier meg at den sinnsyke tapasen har tatt mer enn litt tid å stelle i stand. Altså wow.. Vi snakker bakt focaccia, fire forskjellige festsalater, tapasruller, kjøttboller i tomatsaus, kyllingspyd, scampi og noe kurdisk mat som bare smakte helt… ja fantastisk. Jeg ble så inspirert av en rett som het “Kobba” at jeg har bestemt meg for å prøve og lage det selv i morgen. Ikke at jeg tror det blir halvparten så smakfullt som når Cathrines svigermor lager det, men det er verdt forsøket tenker jeg! Tre kaker, velkomstpunsj og en hel hau av snacks fikk vi og servert, alt i glass og på tallerkener med bestikk i festens temafarger.


– Et bildedryss fra lørdagskvelden –

Jeg hadde det så moro med både lag-quiz, synging, skåling og beerpong, at jeg følte kvelden bare suste avgårde! Plutselig var det tid for å dra på byen, og så fortsatte jammen festen der også i tre nye timer. Herlighet, jeg tror aldri jeg har danset så hardt på et dansegulv før. Jeg orker ikke engang tanken på hvordan det må ha sett ut. Først klokken halv tre om natten sa mannen og jeg oss ferdige med svingingen, og da overtalte jeg ham til å bli med meg inn på kebabsjappa for å kjøpe med hjem kebabpizza til oss. Tror han var passe takknemlig for det han også i dag tidlig. Kebabpizza er alvorlig talt den beste oppdagelsen 2017 har gitt meg..

En mindre god oppdagelse var føttene mine i dag tidlig. Jeg gikk i noen relativt vonde sko i ca åtte timer på fest i går og da jeg sto opp i dag tidlig kjente jeg at jeg var nummen i hele høyrefoten og opp i leggen. Den ene tåen min kjennes ut som den sover når jeg tar på den, og er forsåvidt helt rød også, så jeg lurer meg på om jeg kan ha pådratt meg noe nerveskade inni der! Det er ihvertfall en blanding av nummenhet og kribling helt opp i den ene leggen… Noen som har opplevd lignende? Huff altså, jeg er håpløs. Sånn går det når du danser til krampa tar deg… 

Ville bare titte innom for å gi en lyd ifra meg og dele noen blinkskudd fra den fine feiringen. Jeg kjenner det er lenge siden sist jeg hadde så mye innabords, så denne søndagen skal jeg ikke engang ut av leiligheten. Jeg sitter enda i morgenkåpe, uten sminke her, og har ikke gjort annet enn å kose meg med restemat, film og en finfin mann. Kveldens lesing tror jeg også at jeg akkurat bestemte meg for å erstatte med en reprisefest av “Jakten på kjærligheten” og “Skal vi danse”. Heh. Orker ikke livets fornuftigheter i dag!  

– Besties Black & Gold Party – 

Tusen takk for en fantastisk kveld <3

– 20 random spørsmål –

Hvem var din aller første, beste venn? Hmm.. Jeg husker ikke hva hun het, men jeg husker at vi klippet håret vårt sammen, og gjemte oss under senga da vi skjønte at frisering er noe man tar utdannelse for. Så husker jeg at vi rev opp blomster fra naboens blomsterbedd og ga dem til bestemor. Det falt heller ikke i god jord. Høhø. 

Hva var det siste som gjorde deg flau? Sånn ordentlig pinlig berørt? Siste episode av jakten på kjærligheten. Når ei av de skjønne, litt eldre damene bestemte seg for å bruke sine fem minutter med speed-date på å synge litt acapella for frieren.


Hva er din favorittquote? Jeg har som regel ikke noe favorittquote jeg går rundt og sier eller tenker på, men akkurat denne setningen kjente jeg satt seg litt fast i meg da jeg hørte den på et tvprogram for noen uker siden: “En dag skal vi dø. Alle andre dager skal bli leve”. Syntes det var et fint lite motto. Spesielt i forhold til mitt kommende yrke.

Hva skal du i dag? Jeg skal ha en KJEMPEKVELD med bursdagsfeiring av min beste venninne, Cathrine. -Så skal jeg se mannfolket igjen for første gang på en uke. Gleeeeder meg til å ha det ordentlig GØY med både han og vennene samtidig, skåle masse for den fineste jenta jeg vet om, spise deilig mat og bare le i timesvis <3 Dette blir så bra! Caroline, Annika og mannfolket kommer også, og de har jeg heller ikke sett siden hytteturen til Brokke! Ååh, hygge. Når jeg tenker meg om så tror jeg faktisk ikke at jeg har vært og danset på byen siden juli måned heller? Woops! Da er det på tide… 

Største frykt? Selvfølgelig å miste noen jeg er glad i, men en enda større frykt er å miste noen jeg er glad i uten at jeg får være tilstede når det skjer. Åh, jeg kan gråte bare av tanken på at noe brått skal dukke opp og ta fra meg muligheten til å være der den siste stunden. Jeg tror alle både venner og familiemedlemmer vet at jeg elsker dem til månen og tilbake, men jeg er bare så redd for å bli fratatt et ordentlig farvel. Jeg vil og SKAL holde den hånden, takke i fleng og si de fine ordene en aller siste gang. Ellers er jeg redd jeg ikke skal klare å komme meg ut av en slik sorg.

Favoritt-blogginnlegg? Alle innleggene som venninnene mine har skrevet om meg, og innlegget som farfar skrev om meg HER. Alle disse postene leser jeg hver gang humøret mitt trenger et løft <3

Hvilken film så du sist? Jeg kan ikke huske sist jeg så en film. Heller ikke serie! Jeg ser bare på vanlige, norske tvprogrammer nå om dagen. Synes det er så hyggelig med slike avbrekk etter lesingen om kveldene. På mandag begynner farmen også dere! Wuhuuuu!

Hvor går din neste reise? Jeg har ingen utenlandsreise på planen! Jeg skal bare til Stavanger en tur i høstferien, etterfulgt av en tur til Bortelid høstferie-helgen. Skal ta igjen litt familiehygge så fort jeg har en hel uke ledig fra skole og jobb! Ah, det gleder jeg meg helt SYKT til nå. Savner de masse!

Er du romantisk eller spontan? Romantisk <3 Elsker å planlegge, styre og stelle.

Hva får deg til å gråte? Jo eldre jeg blir, jo fortere rørt blir jeg. Det er veldig sjeldent jeg gråter fordi jeg er trist eller har det vondt, men gledestårene.. De sitter lettere! Jeg kan ikke se på slike frieri-videoer eller andre rørende youtube-snutter foreksempel. Ihvertfall ikke dersom jeg skal ut på noe senere på dagen. Bestis ringte meg i går kveld da jeg så slutten av The Voice, og da kunne jeg faktisk ikke ta telefonen fordi jeg satt og hikstet til at ei av deltagerne som gikk videre. Helt på normalen..

Hva er ditt favorittbilde? Dette…

eller dette… De beskriver forholdet til mine besteforeldre veldig godt.

Hva har du cravet den siste uken? Ingenting! Den siste uken har jeg ikke hatt lyst på noe som helst. Jeg kjøpte til og med favorittsjokoladen min i går (en sånn diger en fra lakrisgutta) som jeg skulle kose meg med til tvhygge, men etter en rute var jeg mett på det også. Gleder meg dog til tapas i kveld! -Og til å smake på min egen kake. Skal vise dere bilde av den senere!

Styrketrening eller cardio? Styrketrening! Jeg ser raskere resultater på kroppen min av styrkeøkter, men cardio får meg definitivt til å føle meg best. Elsker følelsen etter en ordentlig intervallrunde på mølla, eller en rolig, men lang joggetur ute i skogen <3

Hva var det siste du spiste? Varme rundstykker med kokt egg! Mmm, digg lørdagsfrokost <3

Beste årstid? Sommeren. Høst og vår er også flotte årstider, men vinteren liker jeg bare i desember. Jeg har allerede begynt å grue med til januar, februar og mars fordi jeg virkelig ikke kan fordra disse månedene. Det ER så kaldt i Kristiansand på vinterstid. Dag etter dag med sur vind, 10 minus ++, snø og forsinkede busser er bare ikke ideelt. Jeg må jobbe iherdig for å opprettholde det gode humøret i slike sure mørkedager.

Hva savner du i livet ditt? En egen leilighet, og en hund. That’s all.

Har du noen gang hoppet i strikk? Nei! Mannfolket hadde egentlig tenkt til å overraske meg med strikkhopping også da vi var i Rjukan forrige helg, men det takker jeg høyere makter for at han ikke gjorde. Strikkhopping og fallskjermhopping er ca det eneste i denne verden jeg ikke har lyst til å oppleve. Jeg er rett og slett livredd og ikke minst overbevist om at jeg er en av de veldig veldig veldig få som dør i første hopp.

Hva er ditt favorittord? Rakkefant! Hahaha. Elsker å ta i bruk det ordet.

Hva er det første du legger merke til ved folk? Kroppsspråk kanskje. Det og utstråling pleier som regel alltid å avsløre hvor genuine mennesker er. Det er som regel dette + personens evne til balanse mellom lytting og prating jeg tar utgangspunkt i når jeg bestemmer meg for om jeg skal gi av meg selv i håp om å kanskje få en ny venn, eller bare sette i gang litt smalltalk. 


Et favorittminne fra barndommen? Nei, jeg har så mange. Først og fremst er jeg evig takknemlig for nabolaget jeg fikk vokse opp i. De var jevnaldrende barn i mer eller mindre hele nabolaget mitt og bestemor og bestefars hus lå 50 meter unna mitt. Hver eneste mandag tok jeg med meg ei av naboene mine på tomatsuppe-middag hos bestemor, og det tror jeg faktisk var ukens høydepunkt for jeg husker pastaskruene til bestemor som om jeg skulle spist dem i går. Ettersom jeg var gatas turner hadde jeg en diger trampoline stående i hagen min, og på denne inviterte jeg hele gata hver eneste dag. Jeg husker det var kaos hver gang jeg skulle ha barnebursdag, fordi jeg ikke bare ville invitere hele klassen min, men også alle jentene fra trinnet over, turnvennene mine og resten av nabolaget.. Åh <3 Gode minner <3 I dag foretrekker jeg å bare ha en liten håndfull av bestevenner. Mer har jeg verken tid til å ta vare på eller være sammen med.

20 kjappe på morgenkvisten! Ha en FLOTT lørdag dere <3

Lun couscous-salat

Endelig er helgen her! Hurra! Åh, denne skal smake godt… Jeg bare sank ned i sofaen etter skolen i dag, og orket ikke engang tanken på å blogge før jeg hadde fått i meg noe mat, men NÅ er energien og humøret tilbake. Bakt har jeg også fått gjort, så nå står det en deilig gulrotkake i hvit og gull og lyser mot meg på kjøkkenbenken. *GLIS* Jeg skal knipse fristebilder i morgen, og oppskriften delte jeg med dere for et par måneder siden! -Så ta det helt med ro, det er bare å gå løs på den selv i løpet av lørdagen 😀 Den, krydderkaken og sjokoladekaken min er virkelig verdt å prøve ut en dag dere har tid!

Ellers har jeg kost meg med å ta igjen litt tvhygge den siste timen! Eller kost meg og kost meg.. Jeg kjente faktisk jeg ble UVEL med store bokstaver, av den siste episoden av bloggerne. Stort sett sitter jeg bare og humrer og ler av all galskapen som foregår der, men denne “Blog Awards” episoden ble jeg rett og slett helt dårlig av. 22 minutter med bitterhet, sjalusi, baksnakking og mennesker som ikke unner hverandre suksess… æsj altså så motbydelig. Etter de minuttene der, satte jeg igjen med så lite feelgood i kroppen at jeg ble nødt til å snurre en episode “kjendisrestauranten” også, i håp om at det skulle bli hakket hyggeligere. Heldigvis ble det det også. For et herlig program, med fristende retter og morsomme folk <3 Faren er stor for at det konseptet blir en ny favoritt på skjermen min i høst!

Denne lune couscous-salaten serverte jeg jentene mine til middag på mandag, og ettersom jeg helt har glemt å dele oppskriften med dere, kommer den nå. Typisk meg å dele salatoppskrift på en fredag og sjokoladeboller på en mandag… Jaja, salat smaker nå godt når som helst! Ingrediensene ser dere over her, og av krydderier brukte jeg salt, pepper, litt piffi og paprikakrydder på båtpotetene. Jo, og litt olje + sitronsaft. SÅ deilig! På toppen av salaten fikk jeg strødd over litt rømme med en gaffel så det ikke skulle bli tørt, og det var også veldig godt! Stakkars jentene mine kom kjempesultne fra jobb, også hadde jeg laget alt for lite. Ikke bare bare å beregne alltid! Jaaja, vi hadde heldigvis masse dessert å fylle magene våre med også. Haha <3

Litt ruccolasalat bør forresten og være med <3 Mmm!
Tusen takk til frisøren min Marianne, for deilig oppskrift!