Happy new year!

Da var håret krøllet og finstasen dratt på! Kjolen jeg egentlig skulle bruke kom ikke frem i posten tidsnok, men jeg fant heldigvis et brukbart antrekk likevel. Nå er jeg superklar for tidenes nyttårsaften med både min kjære og jentene mine. FOR en luksus! Det blir servert kalkun hos Annika og kombinasjonen av god middag, litt champagne, og fyrverkeri skal bli så bra! Jeg skal selvfølgelig ta det usedvanlig med ro med tanke på nakken, men jeg er sikker på at jeg får en heltopp feiring for det.

Jeg er bare innom for å ønske dere et GODT NYTTÅR!
Kos dere masse i kveld, og skål for et nytt, friskt år!

Et helt halvt år

Det er nå to dager siden jeg leste ut “Et helt halvt år”. Skulle jeg har skrevet anmeldelsen like etterpå ville jeg antagelig funnet en måte å true dere til å lese den på. Jeg kan bli rimelig engasjert når jeg leser en bok som virkelig faller i smak. .Jeg skal prøve å holde igjen og skrive en god anmeldelse, men for å være ærlig har jeg bare lyst til å brøle det ut.. LES DEN!!

Will Traynor er en rik, kjekk og velutdannet mann. Han har kanskje ikke den snilleste, men han har draget på damene. Will elsker livet sitt. Han er storfornøyd med jobben sin, han har funnet drømmedama og sammen planlegger de et stort liv med reising og spennende opplevelser. Plutselig en dag tar livet hans en helomvending. Will blir utsatt for en motorsykkel-ulykke og blir lam fra halsen og ned. Han må overvåkes 24 timer i døgnet, og ha hjelp til alt. Hver dag blir man matet med titalls tabletter, og hver dag lever han i frykt for å miste det eneste han har igjen, hjernen. Livskvaliteten synker enormt og hverdagen består plutselig kun av smerter. Han får ikke så mye som rikket en finger og tanken på et liv i rollestol er noe han bare ikke kan akseptere. Will blir deprimert, mister jobb, venner og kjæreste, og ønsker ikke lengre å leve. 

Det er helt til han møter Lou Clark. En sjarmerende ung dame som overtar jobben som assistenten hans. I motsetning til alle de andre, går hun ikke med på å bli overkjørt av Wills sarkastiske, nedlatende kommentarer. Hun svarer igjen og gir mannen noe å tenke på. For hver dag som går, ser Will ut til å få tilbake noe av livsgleden sin. Lou tror hun har klart å finne en måte å gjøre livet hans godt på, men hun vet ingenting om hemmeligheten han skjuler for henne. Den virkelige grunnen til at foreldrene i all hast ansatte henne til tross for manglende medisinsk innsikt. Lou Clark er familiens siste håp om å holde Will i live.

Det var denne boken som opptok hele fritiden min dagen før hele muskulaturen min låste seg. Jeg begynte lesingen på toget fra Stavanger og leste ut boken to dager etterpå. Jeg trodde jeg skulle få ha denne romanen en stund ettersom den er på nesten 500 sider, men så feil kan man ta. Jeg måtte bare droppe alt av gjøremål og lese til historien tok en ende. Det var bare så vanvittig spennende, trist, og romantisk på en gang. Spesielt trist. Jeg har aldri grått så mye over en bok før. Herlighet, jeg måtte virkelig anstrenge meg for å ikke bryte ut i “stygg-hulke-gråt” da jeg satte i sofaen med Jonas ved siden av meg. Nei for en sterk, levende og på mange måter også sann historie. Dette skjer med tusenvis av mennesker verden over! Tenk det er bare èt uheldig øyeblikk som skal til for at du og jeg havner i samme sitasjon. Det er skremmende å tenke på.

Boken får terningskast 6 og vel så det! 

Det blir nyttårsfeiring på oss!

Good morgen! Jeg sov i hele natt! HURRA! Jeg er faktisk så god nå at jeg til og med har begynt å bry meg om været igjen. Hehe! Stormen som herjet utenfor var det første jeg la merke til da jeg våknet og da jeg tok meg selv i å tenke på det, skjønte jeg at det ville bli en god nyttårsaften likevel. Jeg har tatt tablettene mine og sitter nå i sofaen og koser meg med varmeplaster, god frokost, en varm kopp kakao og Jonas sin nye ipad. Han dro på senteret mens jeg tok en middagslur i går kveld, og kom hjem med en splitter ny ipad i hendene. Så nå har vi hele 2 epler i hus! Jeg har allerede tatt over hans nye eiendel og lastet ned en hau med dumme spill. Lurer på hvor begeistret han blir for det… 24 fæle bilder av nesehårene hans har jeg også tatt mens han satte uvitende og spilte fifa. Ja jeg har hatt litt fritidsproblemer i dag! -Men nå er jeg snart klar for den effektive hverdag igjen!Tenk dette er siste dag av 2013! Jeg vil bruke den på å takke de menneskene som har gjort hverdagen min fantastisk. Noen av disse menneskene er dere 17 000 som i gjennomsnitt klikker dere innom bloggen min hver eneste dag. Tusen takk til dere som har lagt igjen en eller flere oppmuntrende kommentarer i løpet av 2013, og tusen takk til dere som bare klikker dere innom en gang i blant! Enhver sidevisning settes pris på. Jeg har verdens beste hobby og fulltidsjobb, men uten dere ville den ikke ha eksistert. Takk! Vi skrives igjen litt senere i dag. Da vil jeg også få ønske dere et godt nyttår.

Ha det hyggelig så lenge <3 

Min første nålbehandling

Hoho, liker dere ikke nåler så er det nå på høy tid å krysse ut siden! Jeg kom akkurat inn døren fra enda en behandling på nakken/ryggen. Denne gang var det medisinsk akupunktur som sto for tur! Herlighet så heldig jeg har vært til tross for at jeg fikk denne galskapen mitt i romjulen. Venninner av venninner er jo utdannet som det ene og det andre og jeg tror ingenting kan gjøre situasjonen min verre så jeg har blitt sjeleglad for alle tilbud om behandling. Akupunktur prøvde jeg å bestille time til på morgenen i dag også, men ingen hadde som sagt åpent. Da både Annika og Victoria tipset om en bekjent som drev med akkurat dette var jeg ikke treg med å ta opp telefonen. Jeg har aldri før i dag prøvd noe form for nål-behandling verken med eller uten elektrisitet, men gud så glad jeg er for at hun kunne ta meg imot allerede i kveld. For det hjalp! Virkelig. 

Jeg er ikke sikker på hvor mange nåler jeg fikk i ryggen, men en ble plassert i hånda og resten rundt skulderpartiene. Deretter ble det satt på elektrisitet. Det høres voldsomt ut, men det var slett ikke forferdelig. Jeg vil ikke akkurat påstå at det var behagelig, men det gikk helt fint. Dette lå jeg med i ca et kvarter og deretter ble jeg trykket på og dratt litt i. Jeg fikk beskjed om å bevege hodet til alle kanter og til min store forskrekkelse klarte jeg det også! Ikke vet jeg hvilken magi som befinner seg i disse nålene, men noe er det ihvertfall. Det ligger enda en del igjen i virvelen i nakken, men dette blir jeg nødt til å knekke opp hos kiropraktor på nyåret. En god del av smertene er ihvertfall tatt bort og bevegeligheten er blitt bedre så nå skal jeg bare passe på å bevege meg en hau samtidig som jeg skal slappe av og ta tablettene mine. Så ordner det seg!

Nå kjenner jeg meg allerede en smule mørbanket. Hoho! Men for en lettelse å kjenne fremgang! Neste stopp er kiropraktor og så tenker jeg at jeg blir helt fin igjen. Dere får bare være tålmodige med meg så lenge.  

Vibromuskulær behandling

Å dere tålmodige lesere <3 Tusen takk for alle tips og råd dere har lagt igjen både under forrige innlegg og på facebook. Dere er så gode. Jeg tenkte det var på tide med en aldri så liten oppdatering på formen. Klokken tre i natt forsto jeg at jeg bare kunne si farvel til søvnen. Disse nakkesmertene gir meg ikke så mye som et minutt pause så det var bare å sette seg i sofaen og komme gjennom natten ved å se på film etter film, spise godteri og vente. Da klokken slo fire ringte Jonas legevakten for meg, men der fikk jeg bare beskjed om å ta mer paracett og oppsøke kiropraktor. Fire timer senere ringte jeg til syv ulike helsesentre i og utenfor Kristiansand som tilbød både kiropraktor, naprapat, og akupunktur. Kun to av dem holdt åpent i romjulen og disse var så fullbooket at det ville være helt umulig å få hjelp i dag. Da jeg trodde alt håp var borte, oppdaget jeg at jeg hadde blitt tilbudt vibromuskulær behandling av en bekjent i Søgne. Dette takket jeg selvfølgelig ja til med det samme.

På veien dro vi også innom legevakten i håp om å i det minste få noe sterkere smertestillende. Det fikk jeg, og etter å ha fått en veldig behagelig behandling i tillegg håper jeg at den neste natten blir bedre enn den forrige. Noe nyttårsfeiring skal jeg ikke satse på, men nå er jeg kjempefornøyd bare med litt mer søvn og litt mindre smerter.

Tusen takk til Ilja som tilbudte seg å hjelpe meg midt i romjulen!
Det var vanvittig godt å bli knadd på, trykket og massert på de riktige stedene.

Det måtte jo skje noe…

Hoho. Da var det vel på tide å fortelle om denne skrekkelige søndagen. Ja, for den har faktisk vært fæl. Jeg hadde akkurat oppdatert dere med noen fine bilder fra den perfekte kvelden jeg hadde i går. Så skulle jeg bare sette meg på gulvet, lage et antrekk, ta det på meg og knipse antrekksbilder av det. Jeg har de to siste dagene klaget på at jeg har hatt litt vondt i nakke og skuldre, men jeg har ikke tenkt noe mer over det. I samme sekund som jeg bøyde knærene og plasserte stumpen på stuegulvet, kjente jeg en ilende smerte fra nakken og ned til midten av skulderbladene. Jeg stivnet fullstendig til og følte ikke jeg burde bevege meg før smerten gikk bort. Uheldigvis for meg så gjorde den aldri det. Jeg har fått kink i nakken en halv million ganger før og det kjennes noenlunde likt bare at smertene er konstante og mye mye kraftigere. Jeg kan verken bevege hode til noen av sidene, fremover eller bakover og nakken kjennes som den ikke hører sammen med resten av kroppen. Akkurat som den er i ferd med å løsne. Forferdelig ekkelt! Jonas har smurt inn både nakke og rygg med varmekrem, jeg har prøvd å ligge på ispose og jeg har tatt flere paracet, men ingenting ser ut til å hjelpe. Jeg er sikker på at dette bare er noe som må gå over av seg selv, men skjer det ikke en drastisk forbedring over natten så ser jeg ikke for meg at det blir noe nyttårsfeiring på meg likevel. Jeg bruker tjue minutter på å få lagt meg ned, og får som sagt ikke rikket hodet av flekken.

Det var visst med god grunn jeg bekymret meg for at noe dumt snart skulle skje rett før nyttårsaften. Jeg hadde fire mareritt i natt, så jeg har sikkert ligget og spent disse musklene gjennom natten. Da jeg sto opp var det nok bare en brå bevegelse som skulle til for at det hele skulle låse seg. Nå må jeg vel bare vente på at ting skal løsne. Kanskje dere har opplevd noe av det samme? Jeg har prøvd å google meg frem til noen tips, men jeg finner ikke stort. Har dere noe så ville jeg blitt evig takknemlig! 

Jeg ante ikke at kink kunne være så hemmende. Og vondt! Heldigvis har Jonas vært til STOR hjelp. Den stakkaren har hjulpet meg med alt i dag. Noen tips har jeg også allerede fått på facebook. Tusen takk skal dere ha! <3 Jeg må nok bare ta tiden til hjelp og vente til ting løsner av seg selv. Håper dere har hatt en litt bedre søndag enn meg! Hehe.

Mine julegaver 2013

Oh my god. Denne søndagen har tatt en helomvending. Dette innlegget har tatt meg over 2 timer å lage, og det har vært med assisterende hjelp fra Jonas. Jeg har på et eller annet merkelig vis klart å ødelegge meg selv fullstendig. Jeg skal fortelle dere om dette senere. Nå vil jeg bare få oppdatert dere i en fei og finne en eller annen brukbar stilling til å ligge på sofaen igjen.  

Har dere sett maken til fine julegaver? Jeg har fått så vanvittig mye fint i år! Herlighet. Jeg kunne ikke ta bilde av hver eneste gave, men jeg skal ihvertfall ha remset opp det aller meste på en liten liste under her. Det var så mange som ønsket seg et innlegg med julegavene jeg fikk i år. Vel, her er det! Dette + en iphone og over 5000 kroner var det jeg fikk, og enhver krone skal gå til en kjærestetur for Jonas og meg. Vi har faktisk funnet oss den perfekte ferien også så nå gjenstår det bare å se om Jonas kan få fri fra jobb. Jeg krysser både fingre og tær for nå skriker hele meg etter kjærestetur til et varmt land. <3
 

Julegaver 2013: 
* Sushisett med tallerker av stein, spisepinner, sesamfrø og grønn te. 
* En hel hau bakestæsj! 
* Goodiebag full av hverdagssminke, festsminke, shampoo, balsam, kur og diverse.
* To nydelige tepper. Et i grå og et i fuskepels.
* To kjempefine lommebøker. En i sort og en i leopard. 
* Et splitter nytt sett med Greengate + Greengate melkflaske
* Oppskriftsboken “Det besta eg vett” 
* Ny stilig mappe til regnskapet 2014
* En egen “mine beste oppskrifter” boks til selvskrevne oppskrifter. 
* To nye fantastiske hodepute + nytt sengetøy.
* Verdens mykeste håndklær x 8 
* Liten og stor sølvskål med flere trekk til brød/nøtter/frukt/lørdagsgodt
* Hele tre sett kosedresser og pysj med tøfler. 
* Gavekort på Bikbok på 200 kroner. 
* Ny stavmikser som er trippel så god som den gamle. 
* Masse god te + egen hvit tekanne.

Jeg måtte bare vise dere den nye kaffemaskinen Jonas fikk av foreldrene sine..
Den skal plasseres på kjøkkenet, mens den gamle skal inn på soverommet. Wuhuu!

Julefrokost med jentene

Hvis ikke vi er den beste venninnegjengen så vet ikke jeg. Det var så fint å ha nesten alle på plass igjen, samlet rundt et og samme bord. Selini hadde skrevet et aldeles nydelig dikt til oss, og Karen hadde dekket bord og stelte i stand til eksklusiv frokostmat med misslykket sjokoladekake til dessert. For en vellykket lørdagskveld. Det var så godt å ha Andrea hjemme igjen også. Jentegjengen blir aldri helt den samme uten henne. Noe alkohol ble det ikke på denne frøkna, men jeg hadde selvfølgelig en heltopp kveld for det! Heldigvis er det ikke lenge igjen til neste gang jeg får se de fine jentene mine samlet. Nyttårsaften kommer om to små dager og da kjører vi reprise med fyrverkeri og hæla i taket! Jonas og jeg skal for engangs skyld feire sammen i år. Flertallet i jentegjengen har endelig funnet seg ekte mannfolk så nå slipper Jonas å være alene blant 10 jenter!Ah, jeg kan ikke vente til tirsdag <3 Da blir det kalkun-middag på oss!

Fikk dere lesere en fin lørdagskveld? 

4 år og 2 måneder!

Herlighet. Å få tak i mistelstein er vist ikke bare bare. Jonas hadde fått i oppgave av meg å gå til anskaffelse av denne blomsten(?) ettersom jeg ville ta noen søte bilder av oss kyssende under den. -Men det var visst enklere sagt enn gjort.

Jonas: Heisann! Har dere mistelstein i deres butikk? 
Plantasjen: Nei, vi får ikke inn steiner på vinteren. 

Når ikke engang plantasjen visste hva det var, bestemte han seg for å klippe en bit av hagebusken i stedet. Den kunne tross alt ligne litt på en mistelstein! Jeg måtte si meg fornøyd med innsatsen hans og hang buskbiten opp i taket for en fotoseanse sent i går kveld. Romantisk ble det også! I dag har vi 4 år og 2 måneders jubileum. 28 oktober 2009 er datoen Jonas spurte om jeg ville være kjæresten hans. Den kvelden kommer jeg nok aldri til å glemme. Gratulerer med dagen kjære! Måtte du få en heltopp lørdagskveld med gutta. Jeg har fått unnagjort alt av bloggarbeid og skal komme meg på jentekveld hvert øyeblikk. 

Denne jubileumsdagen feirer vi hver for oss.
Kos dere en hau i kveld, kjære lesere! <3 

Julegaven fra Jonas

 

Jeg lovet å vise dere julegavene jeg fikk i år og det skal jeg også, men ettersom jeg somlet bort hele morgenen får jeg prøve å ta igjen bildeknipsingen i morgen når dagslyset er på plass igjen. Det er jammen vrient å være blogger på vinterstider. All fotografering må skje mellom 11 og 14.00, ellers må jeg ty til blitz! Nå som julen nesten er over kan det like godt bli sommer for min del. Den kalde og mørke vinteren kan vi hoppe over i år. Jeg vil ha litt mer dagslys og litt mindre mørke takk! 

Jeg er i skrivehumør denne lørdagen, men jeg skal ikke drepe dere med tekst i dag heller. Jeg ville bare vise dere deler av julegaven jeg fikk fra Jonas i år! Han gikk bananas og kjøpte så mange små og store gaver at jeg faktisk mistet tellingen. Jeg ble ihvertfall storfornøyd med dem alle og kanskje spesielt med hovedgaven: En iphone 5s. Jeg hentet den på posten i dag, men til min store forskrekkelse ville den ikke fungere uten sim-kort. Det betyr at jeg verken får tatt den i bruk eller laget meg instagram før til mandag. *OHMYGOD* Jeg har vært instagram-motstander i to år nå. Jeg kan vel like godt være det i to dager til.

Av meg fikk Jonas nye vintersko i favorittmerket sitt, og penger til å kjøpe seg de klær han måtte ønske. Så lite kreativt ble det i år, men han ble likevel veldig veldig glad. Jeg får se om jeg ikke kan komme på noe litt mer spennende til bursdagen hans.


Han fyller tross alt år om 32 dager! Kanskje dere til og med har noen tips?
Tusen takk for verdens lekreste mobil, Jonas! Bye bye Sony Ericson “Two thousand and late”