Mitt kjøleskap + Ukesmeny

Riktig god mandagskveld mine damer og herrer <3 Nå sitter jeg antagelig i Annika sitt sofahjørnet og koser meg med henne og det kjekke mannfolket hennes. De inviterte meg på joikaboller og til tross for at jeg brukte to timer på å lage handleliste og ukesmeny denne formiddagen, takket jeg ja og hev meg på bussen så fort kjøleskapet var vasket og fullt opp for en ny uke. 

Jeg har hatt en riktig så bra start på uken i dag! Jeg er egentlig av den barnselige typen som synes det er flaut å gå på café alene, (sånn i frykt for at omverdenen skal se på meg som ensom og venneløs), men i dag mannet jeg meg jammen opp og gjorde det likevel. Jeg slo meg ned på Will I Juice, kjøpte meg en frisk tropisk bris og satte der i en time mens jeg ringte til syv ulike eiendomsmeglere, avtalte visninger og stilte alle mulige spørsmål jeg måtte sitte på. Etter enda en telefonsamtale med økonomisjefen sjøl Geiremann, satte jeg til slutt igjen med tre aktuelle fremtidige hjem <3 De andre fire ville nemlig ikke være ferdig bygget før om to år, og det orker jeg ikke å vente på. SÅ første visning finner sted i morgen formiddag, og så venter to til like etter. Det gledes!!

– Denne ukens middagsmeny –

-Men nå skal det først bare nytes på hyggekveld hos bestis, og mens jeg sitter der og koser meg kan dere la dere inspirere av ukesmenyen min om dere vil. Jeg klarte å fulle opp tre proppfulle handleposer på Kiwi i dag til 800kr og gikk så fornøyd hjem at jeg ikke engang trakk på sinnerynka når den ene posen røk og appelsinene mine trillet ut over hele bussen. Mandagen sin det <3 Håper dere har fått en like effektiv start på uken. 

– What i’ll have for lunch this week –
1. Smoothie bowls med jordbær, blåbær og banan
2. Havrelapper med ost og skinke
3. Gresk yoghurt med frukt, frokostblanding og bær
4. Cottage cheese med eplebiter og kanel
5. Knekkebrød med tunfisk og majones

Hyl ut om det er noe fra middagsmenyen dere skulle ønske oppskrift på!
Vegetarkjøttbollene eller “nøttebollene” skal dere ihvertfall få her i morgen <3

– Random Questions Tag –

Hva er det lengst borte du har vært fra hjemmet? Hmm.. Sør Afrika? Det tok ihvertfall 11 timer å fly fra Paris til Johannesburg, og så seks timer å ta buss fra Johannesburg til Lodgen og krokodille-elven i bushen.  

Har du noen gang krasjet en bil? Ja, jeg har krasjet/bulket to biler. Begge to i forbindelse med parkering.. Jeg er en ganske flink sjåfør altså! Riktig så fornuftig på veien, men under rygging og i trange parkeringshus… Åh, jeg er håpløs. 

Hvilken konsert var din første? Mitt livs første “konsert” var idolfinalen mellom Kurt og Gaute i Oslo for hundre år siden. Hehe! Ikke vet jeg hvor gammel jeg var, men jeg husker jeg gråt da Gaute ikke stakk av med seieren. Var så betatt jeg..

Hva er den perfekte date? 1. Middag ute på restaurant, eller hjemme (laget sammen med vin i glasset). 2. Spillkveld i joggedress 3. Fisketur langs berget eller i en liten båt bare oss to på sjøen! 

Eeeller en spahelg i Kragerø <3 Hehe.. Foreksempel.

Hvem er din siste melding fra? Min siste sms tikket inn fra Bestemor lørdag kveld. Da lurte hun på om det hadde hendt meg noe ettersom jeg ikke hadde oppdatert bloggen på noen dager. Heldigvis kunne jeg betrygge henne om at alt bare var velstand. -Jeg er bare møkklei hele internett og har lyst på en lang pause. Hadde det bare vært så enkelt å drive bloggbusiness. To år til har jeg bestemt meg for å blogge. Så er det nok. Planen var egentlig å kombinere bloggeriet med sykepleier-yrket så lenge som mulig, men så fort mine to siste studieår er over, har jeg bestemt meg for å takke pent for meg. Åtte år foran tastaturet er en lang, lang stund.

Jeg føler det er på tide med et nytt kapittel. -Et kapittel som innebærer å slappe av med god samvittighet på sofaen etter lange arbeidsdager. -Og reise på ferie uten å engang sjekke om det er wifi-tilgang på hotellrommet. Haha, herregud så deilig. Jeg kommer alltid til å ta bilder for min egen del, for kamera er min beste venn, men resten av blogghverdagen har jeg innsett at ikke gir meg så mye lengre. Jo lengre jeg tar meg bloggfri jo mindre savner jeg å skrive. Du vet når du har en skoleoppgave som skal leveres og du har så lite lyst til å sette deg ned foran pcen at du begynner å vaske huset istedet? Sånn har jeg det med blogg om dagen. Det er trist, men slik er det altså bare blitt. 

Hvilken film var den siste du så? The last bone på Netflix. En helt ny film om anoreksia. Både fin, morsom, vond og spennende.

Kunne du vært i et avstandsforhold? Nei ikke nå ihvertfall! -Men jeg tror absolutt på at det kan fungere! Ihvertfall for en periode. Har man tilliten på plass så er det vel bare deilig å få muligheten til å savne hverandre litt <3

Hvilken side av sengen sover du på? Det siste halve året har jeg sovet på venstresiden. Siden lengst unna vinduet. Jeg er så redd for edderkopper og andre kryperier vet dere.

Fortell om noe du gjorde i helgen… Helgen min gikk til grillfest med gode venner (helt uten kamera), innetimer med torden og regn hamrende på vinduet, ekstravakt på jobb, ooog rydding, rengjøring, og kjedelig klesvask. Hehe, sett bortifra førstnevnte har ikke ferielivet vært spesielt spenstig så langt. Heldigvis ser denne uken hakket mer spennende ut, og i dag skinner solen igjen. Hurra!

Fortell om noe du har tenkt til å gjøre i dag… 1. Fylle kjøleskapet. 2. Få gang på den bloggen min igjen 3. Avtale x antall visninger på leiligheter og kanskje til og med dra på en av dem? 4. Booke frisørtime. Håret mitt er helt krise. 5. Booke kiropraktortime. Jeg har hatt kink i ryggen i en uke nå, og holder på å bli sprø.

Har du noen gang sendt nudes? Jepp! Tilogmed bommet på send-til-knappen og lagt ut på mystory. Heldigvis fikk den bare rumpa mi bare to sekunder med fame før jeg H-Y-S-T-E-R-I.S.K fikk fiklet meg frem til slettknappen.  

Fortell om noe pinlig du har gjort den siste uken… Jeg kjøpte chicken nuggets til frokost torsdag formiddag og spiste dem mens jeg lå i et solarium.

Hva er din største bekymring? Nå om dagen går jeg bare å bekymrer meg for at jeg skal ende opp med fire måneders praksis i Flekkefjord eller et eller annet annet sted som ligger alt for langt unna Kristiansand. Jeg blir så utrolig lei meg om jeg må flytte fra Kristiansand akkurat når jeg har fått kjøpt meg min første leilighet og liksom skal begynne å kose meg med å gjøre den om til min egen. Krysser virkelig alt jeg har for at jeg får akkurat neste praksis i sør. 

Hvis du kunne dratt hvor som helst i verden, hvor ville du reist? Akkurat nå frister Tanzania. Jeg har begynt å tenke litt på å ta min siste praksisperiode utenlands likevel. Jeg tror tre måneder i Tanzania om to år, ville passet meg midt i blinken <3

Noen gang fått en bot? Ja, jeg har fått en parkeringsbot. Jeg husker jeg fikk 700kr for å ha stått 7 minutt over tiden under et shoppingsenter i fjor sommer. Jo så fikk jeg en bot på Oslotrikk eller t-banen for å ikke ha kjøpt billett en gang. Høhø! #Pøbel

Når var sist du ble kjeftet på? Hmm, det må være av Geir. Han fikk ikke tak i meg på en litt for lang stund for noen uker siden og sendte meg ei litta kjeftemelding. “Kjeftemelding”. (Geir kan ikke kjefte nemlig). -Men så fikk jeg omsider ringt han opp og vips så var det god stemning <3

Hva gleder du deg til? Å finne tilbake til gode hverdagsrutiner. Humøret mitt er ikke helt som det pleier om dagen, og jeg tror det kommer av at jeg ikke har hatt sunne hverdagsrutiner siden mai måned. Jeg spiser for mye usunt. Eller for mye generelt. Jeg trener for lite. Jeg bruker for mye penger. Jeg klarer ikke å følge opp planene mine, og denne ekle kombinasjonen av alt dette gjør meg stresset og.. ja rett og slett lei. Jeg må få litt overskudd i kroppen igjen, slutte å sove bort fridagene mine, bli sprudlende, glad og strukturert. Det er jo favorittårstiden min til og med! Burde ikke livsgnisten være på topp? 

Hva er den perfekte pizza-topping? Jeg elsker hawaiian pizza! Ja jeg er en av de som vil ha ananas på pizzaen. Ellers liker jeg det simpelt! Kjøttdeig, bbqsaus, mais og cashewnøtter. Eller en tynn variant med tomatsaus, pesto, ruccola og parmaskinke. Ikke så mye ost. Det finner jeg kvalmende.

Hva dypper du chicken nuggets i? Jeg har de siste fem årene alltid bare dyppet i majones og ketchup, men nå har jeg akkurat fått øynene opp for curry-dippen og er oooppslukt av denne. 

Hva er favorittsporten? Å spille? Jeg elsker alt bortsett fra fotball. Er så redd for å få den harde ballen i magen/ryggen eller mitt i fleisen. -Men volleyball, innebandy og basket var favorittsportene i idrettsfaget på videregående husker jeg. Å se på? Ski! -Og damehåndball. Eller sprangridning.

Har du noen gang hatt en ferieflørt? Javisst! Falt blant annet pladask for en brasiliansk surfer i Costa Rica for noen år siden. Litt flørting hører vel med ferielivet? Ihvertfall når en er singel.

Hvor mange ganger har du vært forelsket? Fire tror jeg! Jeg blir det ikke så fort, og har definitivt vanskeligere for å bli det nå, enn da jeg var yngre, men når det først skjer, så vil jeg ikke annet enn å være med denne personen, gjøre hyggelige ting sammen, reise og ha det fint 7 av 7 dager i uken <3

Hva plager deg akkurat nå? At jeg har en prosent strøm på mobilen. Jeg har nemlig lagt laderen min igjen hos mannfolket!

Beste reisen du har vært på? Klarer ikke velge.. Costa Rica, Zimbabwe, Sør Afrika, Mexico, Singapore eller en av Thailand-reisene. Jo lengre bort fra Norge jo bedre. Du vet den kjærlighetssorg-følelsen som gir klump i magen når du ser bilder av eksen? Haha, denne typen klump får jeg hver gang jeg ser en bloggleser eller venninne legge ut feriesnaps på mystorien sin. Jeg har så lyst til å reise jeg også! -Men nå er det leilighetkjøp først. Skulle jo helst ha flyttet i går.

Jeg ringer og avtaler fire ulike leilighets-visninger NU! 
Må bare finne en måte å lade den mobilen på først..

En ekte hobbyfisker!

– Testing av splitter nytt fiskeutstyr –


I går pakket jeg fiskebagen min og tok turen ned til berg og sjø for en fisketur allerede klokken halv ti om morgenen! Jeg dro alene like etter frokost, og så sikkert ut som en idiot der jeg trasket gjennom nabolaget med en diger stang og rosa treningstøy, men pyttsann.. fiske skulle jeg, og turbuksen var til vask. Hehe. To timer ble jeg sittende på steinberget og bare kaste og kaste uten annen fangst enn søppel og tang, så ringte et par venninner og spurte om ikke vi skulle dra til et annet sted og fortsette fiskingen sammen der. -So we did! Hyggeligste formiddagen! Tenk, nå har jeg fått meg mitt eget utstyr og kan kalle meg for en ekte hobbyfisker. Vel, ihvertfall snart.. Jeg har bare seks kroker i skrinet mitt (fem etter at tangen spiste den ene i går) og kan navnet på ca fire fisk, så jeg har vel enda en ting og to å lære.


Tenkte jeg skulle dele noen stemningsbilder fra den flotte formiddagen vår i går. Denne lille sporty jentegjengen på tre koste seg i fire timer ved Bertes i Kristiansand. -Fisket, spiste deilig lunsj, mistet noen kroker, og brakk en fiskestang. (Heldigvis ikke min). Heh! En fisk fikk vi også til slutt, og det var den stakkars makrellen her som ble dissekert av Karen. Spennende med en liten undervisningstime av venninnen som har studert fisk for alle penga i Bodø de siste to årene. Etter å ha dratt ut alt av organer og blitt informert om hvilke celler gjellene består av, har jeg jammen fått lyst til å studere fisk selv ass! Det var jo faktisk det som var planen. Det var marinbiolog jeg skulle bli. Hadde bare interessen for matte og kjemi eksistert på videregående. 


Skjønne jentene <3 Det ble kanskje ikke mer enn tang på kroken for min del i går, men jeg fikk nå testet ut utstyret mitt ihvertfall! En ny tur fikk vi også avtalt å dra på sammen neste uke, men der blir det nok minimalt med fisking! Mandag morgen drar vi nemlig avgårde til Gaustatoppen for å bestige den. Wihuu! -Så lenge været spiller på lag da!


Nå har jeg akkurat kommet hjem fra sommerens siste vakt og skal straks avgårde på trening for å svette litt igjen. Kroppen min SKRIKER etter en økt nå om dagen.. Usj! Ellers skal min kveld gå til hygge med en fin mann. Håper det står bra til med dere og at dere nyter enhver time som er igjen av juli. Tenk, nå er august faktisk like rundt hjørnet. 

– En onsdag med fisking, fine jenter og utelunsj –

Når kamera støver ned…

… Er det hyggelig å ihvertfall ha snapchat å oppdatere hyppig og enkelt! Jeg blir bare mer og mer glad i det fenomenet der, og har lagret så mange av snapbildene mine på telefonen at den vel snart kapitulerer. Følg meg gjerne, dersom du ikke alt gjør det: Martheborge heter jeg både på snap og instagram! 

Jeg hadde jobbfri i hele går, men etter at kaken var pyntet, knipset og spist tok jeg meg en lang dusj og la meg i nyvasket sengetøy for å se på serie og sove bort hele mandagen. Jeg hadde lyst til å dra på fisketur alene og teste ut den nye stanga mi, men utenfor plasket regnet ned og da måtte det bare bli sånn. Gud så deilig med en ordentlig LAT mandag <3

Jeg skal tipse dere om denne nye serien jeg har oppdaget i et eget innlegg, for den er altså så spennende at dere er helt nødt til å sjekke den ut. Jeg har akkurat sett en episode til frokost selv, og skal nå bare få på meg maska før jeg drar avgårde på jobb for min nest siste dag. Jeg har kveldsvakt denne tirsdagen, og skal kose meg i uniformen helt til halv elleve i kveld <3 Måtte dere få en super tirsdag. -Og måtte været spille på lag med dere. I morgen melder de ihvertfall litt sol her i sør igjen, så DA skal jeg komme meg ut på fisketur enten jeg drar alene eller med noen venninner. Det gledes!

Follow me on snapchat: Martheborge <3

Krydderkake med kremost

Vips så var det mandag igjen! Hjelpe meg, var det ikke fredag for sånn… et knips siden? Hvor ble det av denne helgen egentlig? Åjo! Den gikk til jobb. Jeg har hatt min aller siste jobbhelg på helsesenteret for denne sommeren, og har nå bare et par vakter igjen før den virkelige ferien min kan settes i gang. På torsdag er jeg ferdig med min sommervikar-stilling, og da skal det bare hygges og blogges hver eneste dag helt frem til skolestart <3 Haaallelujah! Nesten så jeg håper på drittvær hele veien så jeg bare kan ligge inne med god samvittighet og se på serier, spise drittmat og LADE OPP.

Jeg var så sliten i går kveld at jeg ikke riktig visste hvor jeg skulle gjøre av meg. Etter å ha gått på jobb i åtte timer, ventet på den FORBANNA bussen hjem, (ute i regnet i 40 minutt), fikk jeg nøyaktig tre minutter hjemme i stua før jeg måtte snu, hive meg på bussen igjen og komme meg til byen for et besøk på Escape Room ettersom jentene hadde booket dette for en god uke siden. En time med morsomheter, så 40 minutters venting på buss i regn hjem igjen, og baking av kake for å ha bloggstoff til mandagsmorgenen. Det gikk fader meg i ett fra klokken 07.00 om morgenen til 22.00 om kvelden i går, og 22.20 sovnet jeg etter å ha spist en Fjorlandpakke til middag. Er det noe jeg føler sterkt behov for nå så er det enten 1. BIL. Time is money sier jeg bare. -For ikke å snakke om humør. Jeg kjenner jeg blir ordentlig sint av å måtte bruke så mange timer av livet mitt på å vente på buss! De går én gang i timen om søndager, og ikke før 10.30 om formiddagen, så jeg må fader meg ta taxi til jobb. 2. Ferie. Jeg følte jeg kunne sovet i en uke i strekk da jeg våknet i dag tidlig. Snart Borge, snaaart <3

Du trenger – Krydderkake: 1. 200g smeltet og avkjølt smør 2. 1 kartong kulturmelk (1liter) 3. 400g sukker 4. 650g hvetemel 5. 3ts kardemomme 6. 3ts kanel 7. 4ts natron 8. 1ts vaniljesukker 

Du trenger – Kremostfrosting: 1. 600g philadelphia kremost naturell (romtemperert) 2. 350g smør (romtemperert) 3. 2 pakker melis


Slik gjør du – Krydderkake:
1. Smelt først smøret og la det kjøle seg litt ned på kjøkkenbenken.
2. Ha sukker og krydder + natron i en bakebolle. Rør inn kulturmelken.
3. Bland inn det avkjølte smøret og sikt inn hvetemelet. Rør til en klumpfri kakedeig.
4. Ha over i to 24 cm runde former kledd med bakepapir, og stek en av gangen i midten av ovnen på 180g i 35 minutt.​ Har du ikke to like former kan du bare steke en av gangen, ta kaken ut av formen og helle over siste rest av røren. Denne oppskriften gir nemlig en høy kake, og må stekes i to omganger for å bli ordentlig gjennomstekt. Kjøl ned begge kakene på kjøkkenbenken før du starter på frostingen. Jeg lager gjerne kaken om kvelden og frostingen om morgenen.

Slik gjør du:
1. Rør litt av melisen sammen med smøret først for å unngå smørklumper. Jeg bruker alltid kjøkkenmaskin.
2. Rør så inn philadelphia-osten og resten av melisen litt og litt. Det er ikke sikkert du behøver to fulle bokser. Jeg brukte det ettersom jeg ønsket en litt stivere ostekrem som jeg kunne forme med fine rosetter i sprøytepose. 
3. Snu den ene kaken opp-ned så du får toppen av kaken som bunn, og smør et lag ostekrem-frosting på delen som skal være midten av kaken din. Snu også den andre kaken opp-ned og legg den flateste delen av kaken opp mot overflaten, mens den ujevne delen ligger ned i ostekremlaget. Dette for å få en rettest mulig kake.
4. Dekk hele kaken med siste rest av frostingen, og topp med små frostingdotter som vist på bildet.
5. Pynt gjerne også med noen friske, norske jordbær. Yum yum! En frisk og god sommervariant.

Oppskriften kan fint halveres dersom du ønsker en lavere kake!
Da baker du bare i én form, skjærer kaken i to og legger kremen i midten.

En liten bloggferie – Check!

Hei på dere! Da var jeg tilbake igjen fra noen nydelige dager offline. Ah, det har gått så fryktelig fort!? Hjelpe meg. Denne gang har jeg faktisk ikke savnet verken bildeknipsing, skriverier eller mailsvaring (haha ihvertfall ikke sistnevnte), men jeg finner nok raskt tilbake til gleden ved de to førstnevnte skal dere se. Jeg har hatt det helt perfekt på hyttetur uten strøm. Bare fisket og fisket, drukket vin, grillet, spist reker, badet(!) og spilt kort med favorittkaren. Akkurat hva jeg trengte nå <3 Helt nydelig har det vært å få tilbringe hele dager utendørs i 23 grader og under skyfri himmel <3 Livet altså!

I dag var det rett tilbake til åtte timer med jobb igjen, og det var noen innmari harde også. Etter en to timers nedvask av leiligheten i tillegg føles dette definitivt mer som en blåmandag enn fredag, men jeg godter meg ihvertfall litt av at de melder regn hele jobbhelgen min. Hihi! Det blir ingen sol og badesnaps fra venninnene mine nå, og da slipper jeg i det minste å være misunnelig på den slags. Heh, dessuten fikk jeg en magisk avslutning på min lille “bloggferie” med jentene i går. 

Caroline hadde invitert på spansk aften og hadde tilbrakt hele torsdagen på kjøkkenet for å lage både vårruller, pasta, tapasruller, kjøttboller, scampi, kyllingvinger, løkringer og ja ikke vet jeg.. ALT sto på det deilige middagsbordet. Vi var vel åtte jenter som drakk sangria og spiste som gale <3 Syforening med venninnene en gang i måneden er virkelig et arrangement å anbefale. Det blir like forbaska koselig hver eneste gang! Gleder meg allerede til det er min tur å diske opp igjen i oktober. 

Her kommer noen få snapshots fra mine to nettfrie dager! Ja, jeg hadde med meg kamera, men denne mannen jeg dro på tur med kan faktisk ikke F-O-R-D-R-A verken å ta bilder, eller bli tatt bilder av, så jeg fikk bare lurt ham til å knipse i sånn ca.. to minutt. Haha, jeg kan ihvertfall si med 100% sikkerhet at han ikke er ute etter noe bloggfame.

Nå skal jeg på butikken jeg og handle inn for helgen. Kjøleskapet mitt er bare fullt av sjokomelk, eplemost og kake, og det fordi bestemor pakket det med i kofferten min hjem fra Stavanger. Haha! Hva skulle jeg vel gjort uten den dama der <3 På tide å få noe middagsingredienser også i hus! Så blir det kanskje en bloggoppskrift i løpet av helgen?

Håper dere har kost dere litt dere også de siste par dagene <3

Familierebus og hawaiiparty

– En lørdag med familie og bilrebus –

Da var jeg på vei til Stavanger igjen for et lite døgn der med enda mer familie og enda mer feiring! Jeg må på jobb tirsdag morgen igjen så da bærer det hjem til sør igjen, men det skal jammen bli fint å få tilbringe noen timer med bestemor, bestefar og tante også! Det er definitivt ikke hver helg jeg får sett absolutt alle på en gang! Tenk til og med pappa fra Thailand! Fy søren for en luksus <3 Her kommer noen blinkskudd fra gårsdagens første konkurranse. Ungjentene teamet opp i én bil, mens gamlingene teamet opp i to andre biler og kjørte rundt i fire timer på jakt etter rebusposter bestående av dikt og morsomme utfordringer. Vi var både i bukter, på strender, i Skudenes havn og på Vikinggården ved Avaldsnes før løsningsordet var klart, og vi kunne råkjøre hjem til huset igjen, løpe inn i stuen og rope det ut. “Ordet er Hawaii!!!!!” skrek vi i det vi kom inn til rebusdommeren, og der var synet som møtte oss et pådekket stuebord med lysende flamingoer, Hawaii-skjørt, partybriller, hatter og you name it… Vi skulle nemlig ha hawaiiparty vi! Haha, noe så gjennomført <3


Det var ikke bare om å gjøre å finne frem til fem ulike rebusposter, men en del av oppgaven var også å dokumentere hvert stopp vi hadde med et kreativt bilde som ga ekstra poeng. I tillegg så ble hver og en av oss utfordret til å bade på de ulike strendene, og også dette ville telle på sluttresultatet som skulle avsløres etter middagen om kvelden. Gjett om vi lo da mobilbildene fra alle gruppene ble vist på tvskjermen senere på kvelden? Åh, jeg skulle ha delt dem med dere her på bloggeriet. For et fantastisk opplegg. Så mye god mat og så mye latter <3 Helt nydelig har jeg hatt det de siste to døgnene!



Mellom middag og dessert ble lagene utdelt en aller siste oppgave som fikk avgjøre hvilket lag som stakk av med den store gullmedaljen, og da fikk vi altså 45 minutt på å lage en sangtekst eller en rap som skulle fremføres for alle sammen i stuen etterpå. Kan dere tenke dere?! Voksne mannfolk med ølmager og det hele, rappende på stuegulvet med caps og hula hula skjørt!? Jeg trodde jeg skulle dæve. Sliter du med litt for lite selvironi så book en weekend med familien min.

Du blir fort kurert hos oss! Hehe. Her er et av våre kreative bildeverk som sammen med noen plask i havet faktisk sørget for at vi vant hele sulamitten! Whop whoop. Girlpower! 

Disse drinkene under her skulle jeg definitivt å sneket til meg oppskriften på for de var helt vanvittige. Aldri fått servert så god drink utenfor Kristiansands beste barer jeg! Jeg har helt klart en ting og to å lære på drinkmiksingsfronten skjønner jeg. Skulle gjerne likt å vite hvilke magiske ingredienser som må til for å så så godsmakende drinker til neste jentekveld. Kanskje dere blogglesere også har noen tips til meg her? Sleng gjerne igjen en oppskrift eller to i kommentarfeltet isåfall.

– Hawaiian fest med drinker og grillmat –



– Gleder meg allerede til neste sommers sammenkomst – 

Et koselig familiedøgn til nå, så bærer det hjem til jobb igjen <3

– Skalldyrsfest med familien –

– Krabbefredag i Kopervik –


Her kommer et lite bildedryss fra fredagskvelden vår! Det er lite som gjør meg så glad som når jeg får beskjed om at skalldyr står på menyen. Jeg er definitivt glad i mye forskjellig på matfronten, men jeg tror faktisk at dette her er favoritten over alle favoritter. Krabbeklør, ferske reker, kreps, kongekrabbe, blåskjell og andre skjell.. Jeg elsker alt sammen, og blir gjerne sittende rundt bordet i flere timer etter at jeg er mett, bare for å pille og småspise som om det var lørdagsgodt. Jeg tror det er farmor og farfar som har skyld i at jeg er så innmari glad i denne maten. Jeg fikk det servert så mye i barndommen!

– Endelig gjenforent fra Bergen, Kristiansand og Stavanger – 

Lørdagen var forresten også helt fantastisk. Spekulasjonene mine rundt familierebus var faktisk riktige, så like etter at frokosten var inntatt, delte vi oss inn i tre lag og kjørte avgårde på sightseeing i Kopervik med håp om å løse et rebusord og komme oss i mål snarest mulig. Jeg skal fortelle mer om det, middag og enda en hysterisk morsom familiekonkurranse senere, men før jeg deler bilder av den galskapen ville jeg bare titte innom for å vise noen fra fredagskvelden. De har det så utrolig fint her, vertene. Et gigantisk hus, båt og brygge 100 meter unna og en diger veranda som vi nå har nytt både en og to måltider på. Herren i huset er i tillegg kokk, så dere kan tro maten smaker her! Herlighet…


Vi hadde ikke bare koldtbord-frokost i går, men da kvelden kom ble det servert noen helt nydelige drinker, fiskespyd med scampi, grønnsaker og breiflab til forrett og kjøttspyd til hovedrett med bakte poteter og en alt for god soppsaus til. Desserten fikk vi først inntatt klokken tolv om kvelden etter at alt på aktivitet-programmet omsider var gjennomført og da klarte jeg jammen å fylle magen med både is, sjokoladekake og lime-marinerte jordbær også..  Herregud, jeg har ihvertfall ikke blitt noe slankere i løpet av disse to døgnene.



For en helg, og for noen flotte familiemedlemmer <3

Next up – Family Adventures

Riktig god lørdagsmorgen fra Kopervik! Nå sitter jeg på soverommet jeg har fått utdelt for helgen og blogger litt før familiefrokosten settes i gang. Vi kom frem her allerede i går ettermiddag og koste oss GLUGG til klokken ett om natten. For en dag! Langbordet var dekket for en ekte krabbefest, og kokken serverte oss et helt lass av nykokt krabbe, reker og kreps. Altså… Jeg er så glad for at jeg ikke tok med meg noe mannfolk i år, for jeg spiste som et…udyr.


– Pumps fra Zara, Skjørt og veske fra Gina Tricot, Genser fra Vero Moda –

Det var så forbaska hyggelig å se alle sammen igjen! -Og ikke minst bli påminnet hvilken sinnsyk dose energi disse familiemedlemmene mine er utstyrt med. Det er ikke fem sekunders stillhet rundt spisebordet vårt engang, og jeg er sikker på at hele Karmøy hører brølelatteren vår, men what the hell! Vi samles faktisk bare én gang i året, og da må det bare bli sånn <3 Herregud så gøy. Jeg fikk heldigvis knipset noen bilder fra kvelden, så de skal dere få senere.


– Ready For Some New Karmøy Adventures –

Vi har enda ikke fått vite hva dagens aktivitet skal gå ut på, men i dag har jeg følelsen på at vi skal dele oss inn i lag, kjøre et eller annet morsomt rebusløp ute i sola, og avslutte med et bad ettersom vi har blitt bedt om å pakke med badedrakt. Haha, det er rene spekulasjoner altså, men ettersom vertene måtte ut allerede klokken 10.00 i dag tidlig og forberede aktiviteten for oss, kan jeg liksom ikke tenke meg noe annet! Moro blir det uansett, og kamera blir selvsagt med!


Ha en nydelig lørdag dere <3 Det skal helt klart vi ha! 

Lunsjtips – Brokkolisalat

Riktig god helg fra meg! Nå sitter jeg i bilen med pappa, farmor og farfar på vei til Kopervik for å ha livets helg! Haha, ja faktisk. Håper det står bra til med dere alle! Dere som har ferie har kanskje også noe artig på planen denne helgen? Eller er det bare i sør og vest solen skinner og livet smiler? Jeg hadde en supermorsom kveld med fine venner i går, men jeg lot kamera bli igjen hjemme, så i dag mens jeg er på biltur, får dere istedet få oppskriften på det som har vært jobblunsjen min de siste par dagene. -Brokkolisalat med bacon, pinjekjerner og en veldig god og lettvint dressing! Yum yum <3 Lunsjtips får en vel aldri nok av?

– Tips til neste ukes nistepakke –
 

Du trenger: 1. En mellomstor brokkoli revet i små buketter 2. 100g ristede pinjekjerner 3. 1/2 finhakket rødløk 4. 2 dl lettmajones 5. 150g stekt baconterninger 6. Litt finhakket hjertesalat 7. En håndfull fetaost 8. 1/2 boks mais 9. 1-2ss hvitvinseddik 9. 1ss sukker

– Mils alt sammen og nyyyyt –

Vi skrives igjen fra Kopervik vi <3