10 spørsmål og svar


Hvordan går husjakten?
Tja hvordan går den? Litt tregt, men fremover! Vi var på en visning i går. Jeg likte den veldig godt, men uansett hvilket vindu man så ut ifra kunne man titte rett inn i et rom hos naboen, så det var ikke aktuelt. Vi skal også på to visninger i morgen (på to helt nybyggede hus), og de ser innmari fine ut på bildene! Skal holde dere oppdatert all the way 🙂

Nevn tre kjappe ting du og kjæresten har til felles? 1. Vi elsker naturen! Begge vil aller aller helst bruke fritiden utendørs, enten det er ved teltcamping, sopplukking, blåbærturer, bålkos, fisking eller en holmetur med båt! Vi vil ut og nyte frisk luft, og tar derfor så mange date-nights som mulig utendørs. 2. Vi begge hater å tekste. Daniel hadde grøsset om jeg en ettermiddag sendte han en typisk “hva gjør du på kjære?” Eller gode gamle “hva skjer?”. Er Daniel på jobbreise eller jeg i Stavanger på familietur, så ringes vi en gang om kvelden, prater 6-7 minutt og legger på. Da har vi begge fått sagt det vi vil og vist at vi bryr oss om hverandre. Haha! Jeg trenger virkelig ikke verken meldinger gjennom dagen eller nattasnaps om kvelden. 3. Vi elsker begge beagler, eller hunder generelt. Vi er begge også litt halvredde for katter. Synes det er noen sykt uforutsigbare og egoistiske dyr. En annen ting vi har blitt enige om er forresten å skaffe oss kanin en gang i fremtiden. Kan egentlig ikke tro at Daniel ønsker det. Jeg trengte ikke å overtale han engang!? Tror ikke han forstår at jeg ikke skal ha kaninen i bur, men sprettende rundt i et av husets rom..

Hva var det beste og verste med ferien dere nettopp var på? Det beste var helt ærlig bare å få være sammen med Daniel hver eneste dag hele dagen i 12 dager. Åh, som vi nøt! Kranglet ikke så mye som et minutt! Tror bare vi var evig takknemlige begge to for å få leve latskapens liv litt, finne roen til å lese bøker for engangs skyld, og nei… lade batteriene rett og slett <3 Det verste? Det var ikke så mye å finne på i Kuantan, men det visste vi jo fra før, så det gikk helt greit. Tror vi trengte at det ikke fantes stort 😉

Blir det noe valp på dere? Siste mannen vi kontaktet fikk oss til å melde oss inn i en hundeklubb og sluttet å svare når jeg spurte når tispen skulle pares såå jeg vet ikke helt jeg. Koser meg glugg med Sika om dagen ihvertfall <3

Nevn noe du gleder deg til? Jeg har gledet meg til denne helgen her helt siden den forrige! Fredag (etter visningene) drar Daniel og jeg nemlig ut på hytta hans for å overnatte der et lite døgn. Tenne høstens første bål, drikke en himmelsk rødvin jeg akkurat har oppdaget, og spise på ost og kjeks! -Så gleder jeg meg like mye til lørdagen, for da har bestis (Cathrine) bursdag og hun skal feires med en skikkelig girlsnight out! Jeg har bestilt verdens beste og fineste sjokoladekake til henne, og gleder meg bare sykt til å se hele jentegjengen igjen.

Hva craver du om dagen? For første gang i mitt liv(?) ingenting! Ikke engang Pepsi Max, sjokolade eller Redbull. Kan ikke tro at jeg sier det, men jeg kan sitte og se x antall episoder av Love Island uten å tygge på noe som helst.. Har bare ikke lyst på noe lengre. Hva har skjedd? Er det vegetarkosten tro? Jo, nå kom jeg på en ting jeg har spist mye mellom måltidene mine denne uken! Norske epler. De små søte som kunne vært plukket rett av treet i hagen. Litt syrlige, harde og dusrosa inni. Mmm.

Favorittserie over alle serier? Definitivt Papirhuset på Netflix. Alle tre sesongene overgår alt.

Hva var det siste du kjøpte? Fem nye vaser i hvit, grå, beige og rødbrun til et kommende hus.. Oog et par lysestaker… ooog noen sorte lekre potter til kjøkkenurtene mine. Merker jeg er veldig klar for å flytte inn i nytt hus. Har allerede startet på interiørhandlingen…

Hva skal du i dag? I dag har jeg vært en snartur i byen for å handle inn på vin til helgen. Jeg har vært på en times tur i skogen med Sika, spist en vegetarsandwich til lunch og skal nå starte på dagens middag så den er klar til mannen kommer hjem fra jobb. Åh, det er så luksus å ha fri om formiddagene dere! Jeg begynner ikke på jobb før 19.00 i kveld og jobber til 03.00. Seriøst beste vakta jeg kan få.

Hvordan føles det å være ferdig utdannet og i jobb? Det føles deilig, men foreløpig ikke så veldig annerledes enn fra jeg var student. På denne tiden i fjor var jeg i praksis i akuttmottaket to måneder, og nå jobber jeg samme sted. Eneste forskjell er vel at jeg nå er selvstendig og får betalt for dagene der. Jeg syntes jo heller ikke at studiet var noe slit, men selvfølgelig er det deilig å slippe eksamenskjør!

Serietipsene er tilbake!

Håper dere fikk en knallstart på den nye uken i går! Jeg startet dagen med å krølle håret, sminke meg og dra på butikken for ukens storhandel, men når alt var klart for bloggshoot med Hannemor, fikk jeg melding om at jeg hadde fått en ekstravakt på jobb, så da ble resten av dagen tilbrakt på akutten gitt! I dag er planen å henge med Cathrinemor, men jeg har satt meg opp som tilgjengelig på jobb også i dag så kanskje blir det tid med bestis, og kanskje blir det jobb. Time will show. Uansett, i dag tenkte jeg å komme med livets serietips til dere. Her i sør har det regnet massivt de siste dagene og da er det vel lite som frister mer enn å pakke seg inn innendørs og titte på en serie som sluker en fullstendig? Vel, Euphoria er en slik serie. Det har bare kommet én sesong så langt, og Daniel og jeg slukte den på et par dager for omtrent en måned siden. SÅ innmari spesiell, fascinerende og BRA. Absolutt verdt å se!

– Euphoria –
I ukens serietips får du litt av absolutt alt. Ungdomskjærlighet, jakten på sin egen identitet, rus, angst, sex, kriminalitet, vennskap, utroskap.. you name it. Når jeg skriver dette tenker jeg at dette vanligvis er kombinasjonen av alt jeg hater i en serie og at det minner om “gossip girl” eller en annen barnselig søppelserie, men se fem minutter av første episode så forstår du at dette er noe helt annet. Denne serien er bare så utrolig bra laget, og så spesiell at man bare blir sittende helt slukt med en eneste gang. Jeg er forelsket i hver eneste karakter i serien og alt jeg klarer å tenke er at jepp. Akkurat sånn som dette er tenåringslivet i 2019, på sitt beste og på sitt verste. Ihvertfall i USA..

Hovedkarakteren Rue har akkurat kommet ut av rehab etter å ha tatt en overdose. Hun later som hun er rusfri, er drit lei av livet og bruker enhver anledning hun får til å gå bak morens rygg for å dope seg i skjul. -Helt til hun en kveld møter den nye jenta i byen, Jules. En fargeklatt av ei transjente som er det stikk motsatte av Rue. Sprudlende, leken, fargerik og ivrig etter å finne kjærligheten ved nettdating. Dessverre er datingappene proppfulle av eldre, homofile menn som har utnyttet unge jenter før.

De to danner et helt unikt vennskap som vi følger gjennom hele serien, og de begge spiller så vanvittig bra at det hele virker som en dokumentar fra tenåringslivet i USA spør du meg. D og jeg ELSKET den!

 – Serien finner du på HBO –

– Smakfulle vegetarretter –

Riktig god helg fra meg! Som dere antagelig har fått med dere alt så har Daniel og jeg spist vegetar hele uken, og jeg har faktisk knipset bilder av de aller fleste rettene vi har spist, så her kommer dem i et lite bildedryss til inspirasjon. Jeg delte noen videosnutter på instagram også under kokkeleringen min tidligere denne uken og fikk en hel haug av meldinger etterpå med spørsmål om oppskrift. Jeg har hentet dem fra både vegetarblogger og nettsider, og alt har smakt SÅ godt, så her kommer de endelig!

– Fem gode veterarretter – 

Mandag – Pita med syltet rødløk, avokadokrem og ristede kikerter

Tirsdag – Marokkansk linsegryte med couscous 

Onsdag (glemte å knipse bilde) – Pastagryte med linser og grønnsaker


Torsdag – Vegetarpizza med hvit saus, potet og rosmarin

– Eneste retten som holdt meg mett en hel kveld –

Fredag – Burritos med bønner og mango

Håper dere lar dere inspirere, for alle disse rettene har virkelig smakt himmelsk! Pizzaen og pita med syltet løk ble definitivt to storfavoritter her i hus. Aldri syltet løk før, men det kommer jeg til å gjøre mye oftere heretter. SÅ godt tilbehør også så enkelt! Nam nam.. I dag står laks på menyen hos oss! Jeg våknet akkurat fra helgens første nattevakt og skal på en ny en i natt. Vil nødig ha en gassfest i magan, så i dag kutter vi alt som heter bønner, kikerter, og linser sånn for sikkerhets skyld 😉 Tusen takk for alle tips som har tikket inn etter forrige post forresten! Tips om blant annet å skylle bønner og ris godt, samt drikke mye vann, og tilføye måltidene ost, kanskje litt egg og fisk for å bli ordentlig mett 🙂 Søtsuget har forresten nesten forduftet allerede etter fem dager uten snoperier. Måtte det ikke komme tilbake for fy søren så vondt det er å gå rundt med en kropp som skriiker etter chips og sjokkis. Har virkelig lyst til å klare å stå imot en måneds tid for å se om det kan hjelpe på all mageproblematikken min!

Har dere noen gode oppskrifter på lur til neste ukes meny? Tips meg gjerne i kommentarfeltet under her. Jeg er sikker på at vi er flere som er giret på å teste ut noen flere skikkelig smakfulle vegetarretter!

En update på hverdagen

Riktig fin torsdag alle sammen! Nå har jeg akkurat kommet hjem fra en morgentur med Sika i Skogsløypene på Hellemyr. Peisen er full av flammer, og dyna er hentet inn i sofaen for et par timer! Jeg skal nemlig ha en liten kosestund med ren avslapning før kveldsvakt tenkte jeg. Eller, litt middag må jeg vel også rekke å fikse. Ukens fjerde vegetarrett! Apropos vegetarprosjektet…

Det går så fryktelig dårlig. Middagene smaker veldig bra, det er ikke det, men 1. Jeg kan spise meg sprikkmett og være skrubbsulten igjen timen etterpå 2. Det er gassfest i magene våre hele døgnet, og 3. Søtsuget mitt har aaldri vært større. Jeg holdt seriøst på å gå løs på en boks med mais her i går bare for å få i meg NOE form for søtt. Herregud jeg håper inderlig det blir bedre etter en ukes tid… I går kom søtsuget først i 18.00 tiden om kvelden, men i dag kom det like etter frokost, så dette blir en laaang dag.

Det ble forresten ikke noe valp på oss! Ikke denne gangen heller. Det var nemlig ingen tisper i kullet vi ventet på, så nå har vi skrevet oss opp på liste hos en ny mann som ikke engang har paret hunden enda, og dermed blir det ingen valp i 2019 likevel.. Hadde jeg visst at det skulle gå over to år etter at jeg kjøpte leilighet før jeg fikk tak i en valp så hadde jeg antagelig gått til anskaffelse av en annen rase som er litt enklere å finne, men etter at vi har fått Sika i hus er det virkelig bare beagler vi ønsker oss.

Tålmodigheten lenge leve! Jeg har ikke knipset et eneste bilde de siste par dagene, så her kommer noen antrekksbilder jeg knipset med Hannemor før ferien! Kjolen bar jeg også en kveld i Malaysia med en hakket mer solbrun hud, og den er altså fra Fashionnova. Kjøpte den på 40%, men fikk en tollregning på nesten like mye som kjøpssummen, så selv om alle kjolene satte som skudd, anbefaler jeg dere absolutt ikke å handle der. Nå fikk denne bloggposten en litt sånn negativ vibe her kjente jeg. Det var egentlig ikke planen, men for å si det som det er så er vegetarkost, tollregninger og en evigvarende valpejakt noe dritt 🙂 Måtte ikke torsdagen deres bli for påvirket av denne negativitetsposten. Jeg skal ihvertfall ha en super kveld på jobb, og en fin kveld håper jeg dere og får.

September Bucket List


Gå på sopptur i skogen og plukke kantareller til middagene mine. Daniel, Sika og jeg var faktisk ute i skogen allerede søndag formiddag for å plukke til ukens sopprisotto, og herregud så mye sopp det er å finne der ute! Det var sopp til alle kanter i alle farger og former. En superkoselig liten kjæresteaktivitet jeg vil tipse alle par der ute om 😉 Men raska på før den forsvinner igjen!

Kjøpe valp. Jeg går rundt med høy puls hele dagen nå for tiden fordi et kull med beaglevalper skal komme til verden verdt øyeblikk, og dersom ei av dem er tisper, har Daniel og jeg endelig fått oss et lite tilskudd i flokken vår <3 Krysser seriøst ALT jeg har for denne, for foreldrene ligner så fryktelig på Sika, og det er ingenting jeg heller vil enn å få enda en Sika i hus, bare i miniversjon <3

Feire bestis sin bursdag! 14 september fyller Cathrinemor år, og ettersom det er en lørdag OG jeg har fri, har hun bare med å invitere jentene over til feiring i sin nydelige nye crib. Savner en skikkelig jentefest!

Dra på hytta til Daniel et lite døgn og nyte høstens første bål. Fredag den 13 september er det eneste døgnet jeg har tilgjengelig for en overnatting, så da blir det vel det! Gleder meg til å sitte rundt bålpanna til svigers igjen, nyte synet og varmen av flammene, skravle med mannen til det blir mørkt og kanskje til og med ta høstens første kopp med kakao?

Kjøre en hel måned med vegetarretter til middag! Nei, verken Daniel eller jeg tenker å bli vegetarianere, men vi har lyst til å teste ut litt mer kjøttfritt og har derfor bestemt oss for å eksperimentere i en måned. Fisk kommer vi derimot ikke til å kutte ut, for det vil vi veldig gjerne ha i kroppene våre. Helt vegetar kan vi derfor ikke si at vi kjører, men tarmsystemet skal ihvertfall få en pause fra mye grillmat og rødt kjøtt.

Fortsette å jobbe på sykehuset. -Og ta ekstravakter når jeg kan! Jeg har ca tre vakter i uken fast på akuttmottaket til midten av oktober, og ellers får jeg bare hive meg rundt på ekstravakter når det måtte passe! SÅ glad for enhver time jeg får med erfaring på den arbeidsplassen. Lærer jo enda masse hver eneste dag.

Spare 6000kr i Dreams. Nå har jeg siden mai spart 31 000 til interiør i nytt hus. Målet er 50, og kaanskje holder det med tanke på at vi har en del hvitevarer, senger, tv og møbler fra før? Vi får sjå. Koser meg ihvertfall glugg med dette lille spareprosjektet. SÅ mye morsommere å spare til interiør eller en ferie fremfor pensjon. *Snork*

Dra på vår årlige jente-hyttetur til Evardalen. I midten av september drar jentene opp i fjellet for en weekend med fjellturer, kortspill, vin, badestramp og sauekos (om sauene enda er der). Gleder meg SÅ allerede.

Trene 2 ganger på treningssenter i uken. Jeg hadde tenkt til å skrive 4, men vet dere hva? Jeg klarer det bare ikke. Jeg hater treningssenteret så mye at jeg blir dårlig bare av tanken, og da er det mye bedre å sette et realistisk mål og heller fokusere på å være mer aktiv ute i skogen med doggo <3 Åh, gleder meg til å følge skogens fargeforandring de neste ukene.

Besøke familien igjen i Stavanger. Siden sist har farmor fylt 80år, tante 50 år og jeg 27år, så vi har noen augustbarn å feire! I tillegg så har jeg lyst til å finne en forestilling i Stavanger konserthus å dra på. Jeg kjøpte nemlig gavekort på biletter til meg, farmor og farfar i fjor til jul, og de må vi snart få brukt 🙂

Ha en skikkelig girlsnight med alle sommervikarene! Fredag 27 september kjører vi vår egen lille sykepleiefest, og det blir så hyggelig det! Skulle ønske vi alle kunne få faste stillinger videre i høst, for fy søren for en koselig gjeng vi har vært i sommer <3

Tilbringe så mange kvelder som mulig hjemme foran tven. Høstprogrammene er her, og det er ingenting jeg heller vil enn å pakke meg inn i tepper i sofaen, fyre i peisen(!), tenne stearinlys og se Skal vi danse, jakten på kjærligheten, eller en ny sesong av ungkaren på tven… ELSK på høsten.

Let’s do september! 

Ny uke, og ny måned!

Ny uke og ny måned dere! Hallo september! Åh, jeg våknet klokken fem i natt (har ikke klart å snu døgnet etter reisen), så jeg spratt like gjerne opp midt på natten og gikk en lang tur med Sika i halvmørket. SÅ fresh start på dagen! Ellers har jeg vært litt på farten denne mandagen. Laget ukesmeny som er fullt og helt vegetarvennlig, og handlet inn mitt livs desidert grønneste kjøleskap. SÅ digg.

Gleder meg til å dele litt oppskrifter med dere igjen! Kjøpte til og med vegetarvennlige pålegg i dag, men det er noe av det verste jeg har smakt i mitt liv, så det måtte jeg bare kaste. Krysser fingrene for at de kjøttfrie rettene jeg har i vente smaker hakket bedre 😉

– A little something from Charles & Keith –

Tusen takk for bursdagshilsner! Jeg hadde en nokså stusselig dag for å være ærlig, men det var noen lyspunkt og det var såklart alle hilsner fra familie og venner, en NYDELIG blomst som kom på døren fra bestis, ooog gjensynsgleden av å se Sika igjen etter to lange uker uten. Herregud som jeg elsker den hunden. Hun ulte da hun så meg, hoppet, pep OG kjeftet litt i samme slengen. Altså.. hjertet kunne eksplodert <3 Ikke vet jeg hva svigerfamilien har gitt henne mens vi har vært på ferie men hun har vært helt VILL siden lørdag. Hun er så livlig om dagen at jeg lurer på om hun har blitt 5-6 år yngre siden sist.

Her ser dere bursdagsgaven fra meg selv til meg selv! Høhø. Jeg kom over en Charles & Keith butikk på flyplassen i Doha, og dro med meg hjem disse herlige sandalene her sammen med en enda finere veske som jeg får vise dere en annen dag. Elsker denne kjeden for de er en av få som selger kvalitet til en rimelig pris! Sandalene skal jeg ta i bruk allerede i kveld, for denne mandagen er definitivt ingen blåmandag. Jeg har fri fra jobb og skal på vinkveld til Cath! Vi skal dolle oss opp, spise ost og kjeks i hennes crib, og skravle for de to ukene vi ikke har fått sett hverandre nå <3