– Kremet, indisk vegetar –

Tenk, da var det blitt lille-lørdag alt! Jeg vet ikke med dere, men så langt går det som det suser med godtestoppen min. Vel, minus det forbaska gode kakestykke Marianne serverte meg i frisørstolen i går.. Heh! Ellers har jeg siden sist klippet bob, hatt en fridag, spist lunsj med Kristinemor og middag med Siri og Annika. Siri inviterte oss nemlig på veggismiddag hos henne i går, og denne retten var altså så vanvittig god at jeg dro rett hjem for å lage den sjæl. Det er lenge siden jeg har delt en god vegetaroppskrift med bloggen nå, så here we go! Dette er virkelig et av de aller beste kjøttfrie måltidene jeg har inntatt, så stor takk til Siri som introduserte meg for retten <3 Mmm! 

Nå er dagen kommet hvor jeg skal få prøve meg på mitt livs første nattevakt! Jeg har allerede kjøpt inn på to store redbull til natten, men før jeg går løs på dem, tenkte jeg å tilbringe noen timer i sengen hvor jeg bare veksler mellom å sove og titte på serier. Jeg må ihvertfall prøve å få noen timer på øyet før midnatt. Tenkte jeg skulle prøve å sove rekordlenge til morgenen også i dag, men etter å ha vridd og vendt på meg i noe som føltes som timesvis, sto jeg opp klokken 08.40… Høhø, bare å innse at jeg er en ekte morgenperson <3 Kjenner denne natten blir meget hard, og når den omsider er over får jeg bare fem timer på øyet før jeg skal på igjen på vanlig kveldsvakt, men SÅ er det langhelg for min del og det blir helt MAGISK på hyttetur med fine jenter <3

Du trenger: 1. To poser ris 2. 1 boks kikerter 3. 3ss tomatpuré 4. 1 boks hele hermetiske tomater 5. 2ts garam masala 6. 2ts gurkemeie 7. 2ts paprikapulver 8. 1ts chillipulver 9. 2dl kremfløte 10. Litt fersk korriander 11. Nanbrød for fire 12. 1 gul løk 13. 3 fedd hvitløk 14. 1cm fersk, revet ingefær 15. 1 grønnsaksbuljong oppløst i 2dl vann 16. 1 blomkål 17. Litt Mango Chutney

Slik gjør du:
1.
Hakk opp løk, hvitløk og blomkål i små terninger. Skrell, og riv også 1cm ingefær. 
2. Stek løk, hvitløk og ingefær i litt olje i en stekepanne. Tilsett blomkålbitene. 
3. Hell over 2 dl vann og en terning grønnsaksbuljong, og bland inn tomatpuréen.

4. Hell over boksen med hele hermetiske tomater og hakk disse litt opp i panna.
5. Tilsett 2dl kremfløte, kikerter, samt alt krydderet og gi det hele et oppkok. La det koke i 25 minutt.
6. I mellomtiden koker du ferdig risen og 2-3 minutter før servering steker du nanbrødene i ovnen.

– Topp retten med en dæsj mango chutney (viktig) og noen ferske korrianderblader –

– Oppskriften gir deg fire porsjoner – 


17 kommentarer
    1. Det må jeg prøve meg på. Det så utrolig godt ut. Jobber selv nattevakter og dine vakter er i grunn ikke lovlig i en vanlig turnus, men det er kanskje anderledes som student. Det skal være minst 9 timer mellom hver vakt en har, så nattevakt og så på vakt igjen etter 5 timer høres tøft ut for kroppen. Det hadde ikke jeg orket. Men du må ha masse lykke til. Det går ofte bedre enn man tror på netter. Det skjer mye og en glemmer da at en blir trett. 04 tiden pleier å være tøffest. Da er det bare å gå mye, ikke sette seg ned 😀

    2. Kathrine: Tusen takk! Du må bare prøve den ut. Superdigg rett! Jeg har byttet til meg denne natten så jeg får fri fredag kveld og kan reise på hyttetur, så det er derfor det ble sånn nå. Hadde nok ikke jobbet slik i praksis hvis ikke 🙂 Håper på en natt med litt å gjøre på 😀

    3. Nam!! Hvis jeg vil lage den med kylling, kan jeg bare bytte ut kikertene da? Vil det falle i smak tror du?

    4. Marthe, jeg og kjæresten min er stooot fan av indiske gryter (han er fulltidsveggis) og må bare tipse deg om at de blir tatt til heeelt nye høyder nå når vi har begynt å lage nan-brødene selv! Prøv feks Tine.no sin oppskrift. Det er faktisk ikke så vanskelig og tar ikke lang tid, bare sett de på heving før du begynner på gryten, så er de klar til steking i ovn når gryten er klar. 3-4 min i ovnen på høøøy varme så er de klar 🙂

    5. Tone: Hei Tone! Du jeg har tenkt på å lage nanbrød så mange ganger, så nå må jeg bare se og få fingeren ut og gjøre det. Jeg har laget pitabrød mange ganger fra bunnen av og det er nok litt det samme. Går utrolig raskt og smaker så vanvittig mye bedre 🙂

    6. Åh, det så godt ut!! Gjerne legg ut mer gode vegetaroppskrifter hvis du kommer over noen. Hadde selv min første nattevakt (2. års student) her om dagen, og det gikk overraskende greit. Tror adrenalinet kicket litt inn, for det kom ikke engang et eneste lite gjesp haha. Kos deg på hyttetur! 🙂

    7. Lagde denne oppskriften i helgen og det var utrolig godt!! Byttet ut kremfløte lett creme fraiche, anbefales 🙂 Legg gjerne ut flere oppskrifter, trenger inspirasjon 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg