Mine åtte norske favorittbloggere

Eirin – Bloggeren som inspirerer meg til å være en flittig blogger! “Fasken, hvorfor kom ikke jeg på det!?” er ofte det første jeg tenker når jeg klikker meg innom bloggen hennes og finner et eller annet genialt tips. Har hun ikke laget hjemmelaget musli så har hun laget karamellfudge eller hjemmelaget vitamin-shots. Nei, er det ei som inspirer meg til å finne på nye, spenstige godsaker å teste ut, så er det denne jenta her. For ei flittig dame!

Kaja – Denne jentas blogg klikket jeg meg først innpå da jeg kom over et helt vanvittig fint bilde av henne i badedrakt. Heh! Jeg husker ikke hvor jeg fant det, men bildet var ihvertfall tatt under en surfeferie hun var på med Lapoint til Portugal, og jeg kjente jeg fikk et slags girlcrush med det samme. Se på det fjeset da! Jeg vet ikke hva det er med henne og denne bloggen hun er skribent av, men det får meg til å klikke inn både titt og ofte.

Anniken – Anniken fikk jeg først øynene opp for etter at jeg såvidt hadde hilst på henne i sommer. Hun var på ingen måte den som ropte høyest i det bloggerfylte rommet hvor shooten skulle finne sted, men hun var likevel den jeg fikk mest lyst til å dra hjem og sjekke ut bloggen til. So i did.. Og siden har jeg vært fast følger av både blogg og instagramkonto. Jeg synes hun er helt vanvittig flink både med bilder og ord, også er hun jo nydelig!

Emilie – Fruen som kan makeup! -Og hår.. og klær… og vel, ja egentlig alt. Emilie startet jeg å følge etter å ha truffet henne på shoot for Maybelline i vår. Ikke bare var hun helt vanvittig pen, men hun bare strålte av godhet. Ah, jeg elsker når jeg treffer på slike mennesker! Jeg har fulgt henne siden mars i år, og jeg har ikke tellingen på hvor mange tips og makeup-looks jeg har beundret siden den gang. Jenta er helt rå.

Kristina – Min kjære gode Kristina. Rettferdighetskvinnen som bare vil alle godt. Dyr, voksne, barn og eldre… Aller helst skulle hun tatt vare på oss alle. Kristina dro ned i matbutikken for å kjøpe seg litt å drikke da vi for bare en ukes tid siden sto på stand sammen på Vågsbygd Amfi. En eldre dame sto foran henne i køen, og det første Kristina gjorde var å tilby henne å pakke varene hennes. “Vil du virkelig det?”, svarte damen. “Åja!!! Jeg skulle jo aller helst vært med deg hele dagen!” svarte Kristina. Nei, hun er ikke bare god som gull, men alt for fin, og verdensmester i å få meg til å le. Takk for at du sprer så mye glede i hverdagen vår <3 Til helgen skal du feires!

Cathrine – Hva er det å ikke like med Cathrine? Hun virker som tidenes solstråle med sunne verdier, et nydelig hjem og en ren, lekker klesstil. På bloggen hennes finner jeg alt jeg vil ha. Hverdagsglede, inspirasjon i matveien, tips og triks, og fine, lyse antrekksbilder. Nok en blogger som for meg virker bare virker helsjønn.  

Annette – Nettenestea er bloggen jeg klikker meg inn på for min daglige dose inspirasjon i klesveien.. Eller på interiørfronten for den saks skyld! For fy søren så rå hun er på begge områder. Jeg beundrer hvert eneste rom, vegg og interiørdetalj i hjemmet hennes, og hvert eneste plagg i garderoben. Helt nydelig er hun!

Caroline – Bloggen som har kombinasjonen av alt. Fine tekster som ihvertfall gir meg en god dose hverdagsglede, og flotte, lyse, fargerike bilder av hus, hjem, mat og antrekk. Jeg tror ikke man finner en mer gjennomført dame enn Caroline. Det virker som hun til enhver tid har hundre baller i lufta, og på et eller annet vis klarer hun likevel å oppdatere med kvalitetsinnlegg opptil tre ganger daglig. Jeg kan ikke annet enn å beundre..Jeg leser mange mange flere, men her fikk dere åtte av de som inspirere meg mest!
Hvilke norske bloggere må du innom daglig? Leser dere alle disse fra før?

10 tips: Slik går du frem på date

♥ Først og fremst: Ikke bli så redd av ordet “date”. Tenk, “dette er bare et møte der tanken er å ha det gøy og bli kjent med en ny person”! Kanskje blir denne personen partneren i ditt liv, kanskje blir han bare en venn, og kanskje liker du han ikke i det hele tatt. Time will show! Ikke stress.. en date ikke ende med noe som helst. 

Ikke gå på date med en liste av egenskaper og ting du ser etter i din fremtidige mann. Det er flott å ha en viss peiling på hva man verdsetter hos en partner, men vi jenter har en tendens til å trenge en virkelighetssjekk med våre usannsynlig lange lister. Let’s face it. Verdens snilleste, trofaste, ærlige, lojale badboy finnes ikke. Må du virkelig sveipe “niks” om han ikke har halvlangt hår og en tatovering på overarmen? Tror du det blekket på kroppen kombinert med de perfekte brystmusklene vil være avgjørende for et bra forhold? Jeg er ikke så sikker!

♥ Skal du treffe en du bare har skravlet med over en datingapp? Møt han på et offentlig sted! Gå en tur sammen, ta en kaffekopp, en middag, eller gjør noe aktivt og GØY. Test kjemien og gjør det enklest mulig å bli kjent. Ikke sett dere i en mørk kinosal hvor dere de neste to timene verken skal se på hverandre eller høre hverandres stemmer. En enkel regel kan være å ikke snurre film på aller første date. Netflix and chill fører sjeldent til noe bra.

♥ Vil du at daten din skal invitere deg ut igjen? Vær vennlig, tilgjengelig og alt annet enn en snobbete isprinsesse. En ordentlig mann vil synes denne jentete leken er barnselig, uforståelig og lite tiltrekkende. Han vil tolke de ubesvarte/4 timerforsent besvarte meldingene som om du er uinteressert og uoppnåelig, og gir før eller siden opp. Bare dropp det! Liker du noen? Uttrykk det. Ønsker du noe? Be om det. Vil du dra på date? Inviter. Har du spørsmål? Spør. Ikke gjør det mer komplisert enn det er. Mannfolk er enkle! 

 Åjoda, “hard to get” leken fungerer som bare det den.. hos guttungene. Han tusseladden som elsker å jakte, for så å nedlegge.. Dersom målet for daten din er å finne en partner for livet, er ikke denne karen ideell for deg. Vær på vakt dersom du tror du har truffet på et av disse unntakene, og husk at tusseladder kommer i alle aldre!

Slapp av og vær deg selv. Kanskje lettere sagt enn gjort. Mange jenter blir vanvittig skravlete når nervøsiteten tar over. Redselen for at det skal dukke opp en ørliten pause i samtalen gjør at vi skravler i ett sett, serverer den ene livshistorien etter den andre og glemmer å la mannen slippe til. Pust! Sett av tid til å virkelig se denne karen du har kommet for å bli kjent med. Lytt på hva han har å si, og still spørsmål som du genuint lurer på! Det er ikke din feil om det skulle dukke opp en liten pinlig stillhet. Det er begges oppgave å ta initiativ til å prate.

Hva prater man om? Prat om det du vil prate om! Still de spørsmålene du vil stille, men ikke glem å ta tak i svarene du får. Det siste du vil er å stille nøyaktig de samme spørsmålene på date nummer 2 fordi du 1. Var for nervøs til å klare å registrere svarene han ga deg under første date. Eller 2. Var for opptatt med å tenke på hvilket spørsmål du skulle stille neste. Er du oppriktig interessert i å bli kjent med mannen, så blir ikke dette et problem. Klarer du i tillegg å styre unna emner som ex-kjærester, fyll, og babynavn så er du på riktig spor!

 Fire tindertips: 1. “Hei” er ikke kjedelig. Det er trygt, og det samme er “Har du det bra?”. Om mannfolket du har matchet med ikke kommenterer utseende ditt i første setning, er det helt okei. Faktisk bør du juble. Han er kanskje ute etter noe mer enn kløfta di. 2. Ikke velg det fortryllende redigerte bilde av deg selv fra 2009, hvis det ikke er slik du ser ut i dag. Det vil kanskje skaffe deg en ekstra date, men sjansen er stor for at daten din vil føle seg lurt, og avvise deg så fort møtet er over. 3. Du kan starte Tinder-samtalen du også! Det verste som kan skje er at du ikke får svar. 4. Står han i baris foran speilet på bildene sine, så er han mest sannynlig en tusseladd.

Blir du avvist? Ikke ta så på vei. Dra på fem nye uforpliktede møter, bli kjent med fem nye mennesker, kom deg ut og ha det moro <3 Det er vanskelig å finne en sjelevenn! Alle klaffer ikke med alle, og det er helt greit.

Til slutt: Fire datingregler fra meg til deg som planlegger å dra på date: 1. Vær ferdig med alle tidligere forhold. 2. Ikke møt opp på date med innstillingen “kanskje jeg kommer over eksen hvis jeg dater han her”. 3. Ikke bli dritings. 4. Ikke dra hjem til han og be om eller ta imot en soveroms-tour.Konklusjon: Slapp av, pust, og ha det gøy! <3

Ukens løpeplan – Uke 40

Heldige meg som har fått så stor veranda og trene på! Trenger ikke treningssenter jeg, så lenge sola skinner! Tidenes utsikt har vi også her! For en luksus <3 Mine nye hvite joggesko har i dag fått komme på, men det ble bare for en fotoshoot.. Dagens økt ble kanskje ikke fullt så overraskende utsatt til morgendagen, men DA snakker vi intervalløkt også! Daniel begynner å bli lei av å høre på at jeg informerer han om mine store løpeplaner uten å gjennomføre en eneste av dem, så i dag satte jeg opp en tre dagers plan og tok ham i hånda på å gjennomføre alle tre økter sammen med han. I morgen starter galskapen, og vet dere hva? Jeg gleder meg.

Onsdag – Intervalltrening:
Varm opp i 15 minutt hvor du starter rolig og øker tempo mot de siste fem minuttene. Løp så intervaller. 5-5-4-3-2-1 hvor du mellom hver intervall legger inn en pause på halvparten av det du har løpt. Altså 2,5-2,5-1,5-1-30 minutt/sekund. Jogg så rolig ned i 10 minutt. Denne økten skal jeg begi meg ut på sammen med Daniel i morgen ettermiddag! Wææ, jeg gleder meg! Gud så godt det skal smake… etterpå.

Fredag – Motbakkeintervaller:
Varm opp i 15 minutt hvor du jogger rolig i starten og øker tempo mot de siste 5 minuttene. Finn en bakke på ca 200 meter og løp den opp 10 ganger. Pausen her blir å gå rolig ned igjen. Dette skal være en tøff økt hvor du mot slutten ligger veldig nære makspuls. Etter de 10 bakkeintervallene jogger du rolig ned i 10 minutt.

Søndag – Langkjøring:
Løp en 45 minutters langkjøring. Varm opp i 15 minutt med veldig rolig jogg. Helst med en puls på sone 1. Øk så tempo og løp 30 minutt sammenhengende, men fremdeles i rolig tempo. Pulsen skal bare ligge i sone 2. Avslutt med fire stigningsdrag på 60-80 meter, hvor du gir absolutt alt. Jogg så rolig ned i 10 minutter til.

Burde ikke dette være overkommelig da? Jeg har troen!

Kanskje flere vil hive seg på løpeplanen? Spør meg hvis noe er uklart <3

Svar på spørrerunde – Del 1

Hvordan håndterer du dårlige dager?


Har jeg en dårlig dag allerede fra morgenen av så gjør jeg alt jeg kan for å prøve å snu om på den. Selv om løping er noe av det jeg liker minst i denne verden, er det ofte en liten time med jogging som hjelper. Det slår nesten aldri feil å få svettet ut litt frustrasjon, og klarnet hodet med litt frisk luft. Jeg tror vi alle kan klare snu om på et dårlig humør hvis vi bare velger å gå inn for det. Setter du deg i en “kan ikke, vil ikke – Jeg har en dårlig dag” boks så vil du mest sansynlig bli i den boksen. Det hender selvfølgelig at man har dager hvor en løpetur ikke er god nok terapi, og man bare føler seg litt for sliten. Da velger jeg stort sett å legge meg så tidlig som overhode mulig. Få litt hvile, og starte på en ny dag med blanke ark og ny inspirasjon. Litt søvn funker alltid!

Om jeg husker riktig så møttes du og kjæresten på tinder? Har du noen tinderdate-tips?
Ja det stemmer! Jeg fant kjærleiken på tinder, så det er så absolutt mulig jenter! Veldig mye erfaring har jeg likevel ikke med denne appen. Jeg har bare vært på èn tider-date i mitt liv, og det var med Daniel! Jeg visste overhode ingenting om gutten, men tok likevel sjansen på å dra på besøk til han en torsdagskveld i november i fjor. Mer om den kvelden kan dere lese om i forrige svarinnlegg HER. Nå, over til mine tinder-date tips: 1. Nei, vent dette skal jeg faktisk skrive et eget innlegg om! Hoho, i’m on it! Håhååå. Dette blir gøy.

Hvordan går det med løpetreningen din?
Huff, det går ikke så bra som jeg skulle ønske. Det er vanskelig å opprettholde den forbaska løpemotivasjonen altså! Innerst inne hater jeg det jo, så når jeg først blir motivert, kjøper pulsklokke og ny treningsgarderobe, varer gleden likevel ikke lengre enn tre uker. -Men jeg har ikke gitt opp! Nå bor jeg jo sammen med løpeguden sjæl, så NÅ blir det skjerpings. Ja, faktisk i dag. Jeg skal ut og løpe med en gang dere er oppdatert.

Hva er din favorittmiddag, dessert, og sted akkurat nå?
Hmm! Tomatsuppe, sushi, og all type sjømat er mat jeg kunne spist hver eneste dag. Favorittdesserten må være noe med sjokolade! Sjokoladefondant, sjokoladekake med krem, brownies, eller sjokolademoussè med vaniljesaus. Ååå, noooom! Favorittsted i Norge er selvfølgelig hos mine fire besteforeldre i Stavanger, og favorittsted utenfor Norge må bli Afrika. Både nord og sør. Jeg elsker ørkenen, rødehavet og snorklingen i Egypt, og jeg elsker naturomgivelsene, savannen og ikke minst folkeslaget i Sør-Afrika og Zimbabwe.

Hvordan har du det, med all flyttingen og stresset?
Jeg har det veldig bra! Jeg har allerede flyttet inn til Daniel for godt, og stortrives her. Vi har ikke fått over alle ting og møbler enda, men jeg har tre måneders oppsigelse på den gamle leiligheten, og stresser derfor minimalt. <3 Akkurat nå koser jeg meg med planleggingen av alt jeg/vi har lyst til å gjøre med vårt nye hjem. Vi har blant annet noen skrekkelige tredører som jeg har vanvittig lyst til å få skiftet ut i nærmeste fremtid. Ellers har vi også et TRE-kjøkken! Gud hjelpe meg. Tre er mitt verste mareritt, så nå skal jeg bli proff med kost og malingsspann!

Hvorfor byttet du plattform igjen?
Jeg skiftet plattform fordi motivasjonen min var lik null da dialogen i kommentarfeltene forsvant. Oppsettet til UB gjorde at veldig mange så på kommentering som vanskelig og stress, og det forstår jeg! Det er ikke alltid like gøy å sette seg inn i nye systemer! -Men uten den gode responsen som jeg var vandt med gav ikke bloggingen meg følelsen av at det jeg delte og skrev betød noe lengre. Derfor valgte jeg å kontakte nettavisen allerede i april, bare tre måneder etter at jeg hadde startet hos UB. Den avgjørelsen har jeg ikke angret et sekund på. Lesertallene er tilbake til der de var, og det samme er tilbakemeldingene deres! <3

Du nevner Geir på bloggen din veldig ofte, hvem er han egentlig?
Geir er regnskapsføreren min. Mannen som har hatt kontroll på økonomien siden 2013.

Sluttet du i crossfit-garasjen?
Ja, man kan vel si det sånn. Jeg var lenge bitt av crossfitbasillen, men akkurat nå kjenner jeg mer for å trene ren kondisjon, med litt enkle styrkeøvelser for mage/rygg, armer og ben. Foreløpig trenger jeg ikke noe mer enn løpeløyper og stuegulvet. <3

Hva synes Daniel om at du gjør om på hele leiligheten hans?
Han er bare glad. Jeg tror faktisk han gleder seg til leiligheten begynner å ligne mer på et hjem enn et sted han bare kommer for å sove og spise middag. Han har tidligere hatt det han behøver, men ikke stort mer enn det. Pyntegjenstander, speil, bilder, og blomster har liksom aldri vært noe han har satt av tid til å fylle heimen med. Nå skal det bli så hjemmekoselig at!

Er du mer fornøyd med den nye leiligheten enn den du hadde før?

Det fine med den nye leiligheten er at den både er større, litt mer sentral, og billigere. Daniel har nemlig en avtale med jobben som gjør at de betaler store deler av leia. Hold dere fast… 1800 kroner betaler vi i husleie per måneden, og det betyr jo at de 8000 jeg etterhvert slipper å betale på mitt gamle hjem kan gå rett på sparekonto til den dagen vi vil kjøpe oss et hus!
Har du lyst på barn snart? Tenker du blir en flott mor!
Hehehe! Ånei, det blir mange år til den slags <3 Men tusen takk! Det håper jeg.

Hva gjorde at du falt for Daniel? Dere er som skapt for hverandre.
At han er en skikkelig mannemann! Tenk å date en mann som tar flere selfies enn deg selv? En du må krangle med for å få litt tid på badet? Usj, nei, jeg må ha en MANN. Jeg elsker at han ikke har noe som helst til overs for shopping og heller vil tilbringe lørdagen sin i skog og villmark. Daniel har èn kosmetikksak i toalettvesken sin, og det er en shampoo/balsam/dusjsåpe – all in one. Det ene speilet han har i hus har han vel bare fordi det var der da han flyttet inn. Jeg husker jeg skrev “Love you” på det med leppestiften min en morgen for et halvt år siden, og dette oppdaget han altså ikke før tre dager etterpå. Tre dager hadde det gått siden sist han så seg selv i speilet.. Haha, jeg digger det. Den mannen har alt jeg kunne ønske meg, + litt til.

Kan du gi dine beste tips til bedre selvtillit?
1. La andre være andre. Slutt å sammenligne deg med medelever, arbeidskollegaer, og venner. Aksepter at de er de og du er deg. Vi kan ikke alle være like, og det er bra! Sett pris på både dine svake og sterke sider. Det er disse kombinert som gjør deg unik. 2. Hev deg over kritikk, og ta tak i de negative tankene som daglig surrer i hodet ditt. Hvis du virkelig ønsker å bedre selvtilliten er dette første og viktigste steg. Ikke heng deg opp i feil du har. Absolutt alle har og gjør feil! Slutt å kritisere ditt eget utseende. Det vil ikke forandre deg, så du kan like gjerne bare lære deg å like det! 3. Hev hodet. Rett opp ryggen og vis folket hvem du er. Har du egentlig ikke selvtilliten til å skaffe deg det du vil ha, kan du lure mange med kroppsspråket.Har du møtt foreldrene til Daniel?

Ja det har jeg! Det tok vel nærmere et halvt år før både jeg fikk hilse på Daniels familie, og han fikk hilse på min, men det syntes jeg bare var fint. Man føler seg litt ekstra spesiell når man vet at kjæresten ikke drar med hvem som helst hjem til mor og far. <3

Får du dårlig samvittighet når du koser deg med litt for mye usunt en kveld?
Nei, og ja. Det gir meg jo ingenting å trykke i meg en hel chipspose etterfulgt av en 100grams melkesjokolade. Vel, annet enn følelsen av å være daff og sprikkmett.Men gjort er gjort, og spist er spist tenker jeg heller da… Så gjør jeg ikke det på en god stund igjen. Eller til jeg får Kristine på besøk igjen og hun vil ha både pizza fra pizzabakeren, tortillachips, sjokomelk ooog litt is. Hehehe. Jeg protesterte nylig på at vi skulle ha Cola Zero istedet for vanlig Cola til pizzaen, men det resulterte i at vi måtte kjøpe hver vår. Ler meg ihjel av den jenta der <3 Av og til er pizza og brus bare livet!!

Dere har stilt så mange spørsmål at jeg må dele det litt opp!
Flere svar kommer, men jeg håper dere liker de første <3

Antrekk – 280915

Nok en deilig dag går mot slutten! Eller slutt og slutt… Klokken er bare 18.00, men disse kveldstimene har en tendens til å bare forsvinne på et blunk! Ettersom min kjære har dratt på trening, har jeg bestemt meg for å gå løs på prosjekt – roterom. Det er ment til å være et klesrom, men ettersom jeg enda ikke har fått på plass noe annet enn bukser og sko, er det bare et eneste stort fjell av kjoler og gensre på gulvet der inne. Jeg må faktisk knipse et bilde av galskapen og vise dere på snap, for det ser helt vanvittig ut. Forstår ikke at det går an…

Jaja, best å få rumpen i gir, for om to små timer begynner Jakten på kjærleiken, og det har jeg ikke tenkt til å gå glipp av! Hihi, mandag og torsdag er de to store tv-slave-kveldene for min del. Da går det så mye moro at jeg slipper alt jeg har i hendene for å få med meg det jeg kan. Jakten på kjærligheten, Farmen og 71 grader nord skal snurres på skjermen i kveld, og med tantes deilige frikassè til på middagstallerkenen. <3


Sko fra Nelly, lignende HER (Affiliateslenke), Genser, skjørt og jakke fra Bikbok, Veske fra Charles & Keith Ah, det kan umulig bli feil <3 Håper det står bra til med dere alle!

Oh, Hello Monday!

God mandag alle sammen <3 Sola skinner og alt tyder på at dette blir en knalluke! Jeg har brukt morgentimene på å planlegge blogginnlegg for resten av uken, sendt avgårde litt mail og booket meg en frisørtime. Føler etterveksten min kunne trenge litt Marianne-pleie! Ellers har jeg akkurat kost meg med en senere youghurtfrokost til enda et kapittel av “Selvskryt”. Blir litt stolt jeg, når bloggerne skriver så fine bøker!

Hva gjør dere i dag? Er det ikke høstferie for mange av dere nå? Jeg har foreløpig ikke lagt en eneste plan denne uken, og det føles så deilig! Det eneste jeg skal konsentrere meg om er blogging og flytting.. Få oppdatert dere, og få orden på heimen! Ah, det skal bli så bra <3 Daniel kommer snart hjem fra jobb, og ettersom det ikke er så mye som en sky på himmelen, tenkte jeg å knipse litt antrekksbilder til dere på vei til butikken. Vi skrives igjen etter middag vi. Ville bare innom for å ønske dere en fin dag, og en riktig fin FERIE til dere som har det <3

Flinke Cathrine <3 Dere må lese boken hennes dere og!
Dere får nå kjøpt den for 262kr HER
(Affiliateslenke)

♥ We Love Rain

Annonse

Yes we do! HH lyness coat er min andre i regnjakkesamlingen fra Helly Hansen! Det finnes verken finere, eller bedre alternativ til jakker å pakke seg inn i på høstdager som disse, så hvorfor velge noe annet? Denne stripete “evening blue stripe” varianten er perfekt! Pen å se på, sporty, vindtett, vanntett og samtidig pustende. <3

Dere husker kanskje den klassiske Helly Hansen jakken jeg trasket rundt i i vår? Vel, dette er vinterutgaven! -Med litt tykkere fòr, og fremdeles alt det nødvendige for å holde deg tørr under selv de heftigste regnværsdager. Det har ikke akkurat vært få av dem i Kristiansand by den siste tiden, så i dag tenkte jeg det kunne være hyggelig å tipse dere om at G-sport og G-max nå selger denne lekkerbisken til kampanjeprisen 1399kr!

Konkurranse//
Du kan nå også bli en av de tre heldige som stikker av med jakka helt gratis denne uken! Deler du et bilde av deg selv i ditt gamle regntøy på instagram, så er du nemlig med i trekningen av å vinne et nytt fra Helly Hansen! Faktisk nøyaktig denne jakken som jeg har på meg her! Bare husk å åpne profilen din, og merk bildet med #weloverain og #gsportnorge og @gsportnorge. Mer om konkurransen kan dere også lese HER om dere vil.

Er den ikke fin? Jakken fås altså nå til kampanjeprisen 1399kr hos G-sport HER.
Til dere som prøver lykken: Lykke til da! Vær kreative og ha det gøy <3

Ukens snacks: Hjemmelaget nøttebar

Jeg hev meg like godt på en søndagsåpen butikk for å handle inn til hjemmelaget nøttebar med en eneste gang. Når jeg først craver noe, får jeg det bare ikke ut av hodet… SÅ da ble det hjemmelaget energibar/nøttebar som søndagssnacks på meg. Dere ser at de smaker godt ikke sant? Hihi, jeg var litt redd for at jeg ikke ville få det til å bli stivt nok, men det gikk jo som en lek! Ante ikke at det var så lett å lage så gode barer! Dere må bare prøve selv. Her tror jeg faktisk det er umulig å feile. Man kan gjerne ha rosiner, eller andre tørkede frukter i også, men jeg har ikke så mye til overs for tørket frukt, så her gikk det i nøtter og bananflak. HELT nydelig smakte det!

Hva gjør dere på denne søndagen? Kanskje vi er flere som har stått på kjøkkenet og kokkelert i dag? Nei, de fleste er vel ute og nyter solen! Jeg skal ærlig innrømme at jeg måtte ut og legge meg litt på min nye veranda jeg også i dag.. Jeg måtte jo vente på at nøttebaren skulle kjøle seg ned, så da la jeg meg like godt i sola og startet på boken til Cathrine “Selvskryt”. Kanskje jeg legger meg ut igjen med en nøttebar, en halvtime før jeg begynner på middag! Biffstrimler med pesto, tagliatelle og litt grønnsaker står på søndagsmenyen, og når klokken slår 20.00 legger jeg fra meg pc, og Daniel fysikkboken for litt avslappende tvkos. Alt for Norge går jo i kveld!

Du trenger: 1. 0,5dl eplejuice 2. 3dl honning 3. 200g store havregryn 4. 350g nøtter (Jeg brukte cashew, peanøtter og mandler) 5. 50g tørket banan 6. 1ts kanel 7. 1/2ts salt 8. 1ss kokos

Slik gjør du:
1. Start med å måle og hakke opp alt av nøtter, mandler og bananflak.
2. Hell alt sammen i en bolle med kokos og 200g havregryn.
3. I en kjele koker du opp eplejuicesaften med 3dl honning, salt og kanel.
4. La dette småkoke i 5 minutt, og hell så over nøtt/kokos/havreblandingen.
5. Rør godt så alle ingrediensene blir godt vendt inn i honning, og la stå på svak varme i 5 minutt til.
6. Hell den seige blandingen over i en form med bakepapir, trykk alt sammen ned med en gaffel, og avkjøl på kjøkkenbenk før du setter formen i kjøleskapet for å stivne helt. La den gjerne stå i 3-4 timer.

Skjær opp i små “nøttebar-porsjoner” og surr hver enkelt inn i litt matpapir med hyssing rundt! <3

Neste gang skal jeg ha pistasjnøtter også i <3
Så det godt ut? Vi sees igjen allerede om en times tid vi!

Uken som gikk…

Ukens høydepunkt… 1. Mandag. Daniel og jeg tilbrakte et døgn på hytta hans og storkoste oss på tur i skogen med bål og grilling av marshmallows. Da kvelden kom koste vi oss med viltgryte, fyrte i peisen, la dynene på gulvet og grillet enda mer marshmallows på svigermors stearinlys <3 2. Jentekvelden med Kristinemor tirsdag kveld, og interiørshoppingen med Andrea på onsdag. Det var så hyggelig å bare gå fra butikk til butikk, hente inspirasjon og dele idèer. Dette var også kvelden Annika og jeg koste oss med sushi og vin! What a day.

Ukens nedtur… Jeg GLEMTE gårsdagens episode av Skal vi danse! Fasken heller altså, det er tredje lørdag på rad! Hehe, dere skjønner kanskje at jeg ikke har noe nedtur å fortelle om denne uken heller. Gårsdagen var muligens litt… rar! Jeg var hjemme hele dagen og hadde bestemt meg for å blogge som en GAL samtidig som jeg skulle rydde i pakkekaoset, men når det kom til bloggingen så var jeg virkelig helt tom for idèer. Jeg brukte tre timer av formiddagen på å jakte inspirasjon til noe å skrive om, men jeg kom ikke på en eneste ting. Æsj, slike dager er litt kjipe, men man kan vel bare ikke våkne like inspirert hver eneste dag? Jeg lot det gå med 1 oppdatering, og koste meg heller med utpakking av klær og litt indisk rekegryte til middag. Jumjum!Ukens cravings…
Jeg lagde meg en skikkelig god frokost i dag! 4 ss vaniljeyoughurt, 4 ss cottage cheese, et halvt norsk eple, en halv banan, 1 passionsfrukt, og 4 sånne gule frukter som jeg aldri kan huske navnet på.. Hehe, dere ser sikkert hva jeg mener på bildet. Denne kombinasjonen var ihvertfall helt nydelig! Ellers har jeg cravet muslibarer hele uken. Jeg har lyst til å prøve meg på en hjemmelaget nøttevariant!

Ukens latter… Torsdag morgen, da Kristina og jeg tok oss til rette på restauranten “Bønder i byen” med kameraene våre. For å få knipset noen gode bloggbilder, bestilte vi like godt alt fra frokostmenyen, ba om ekstra syltetøy-glass som kunne stå til pynt på bordet vårt + noen glass med juice og selvsagt en kaffekopp. Klokken var 09.00 om morgenen så heldigvis hadde vi hele lokalet for oss selv, men det var nok litt av et syn for servitørene der vi løp fra maten og lot havregrøten bli kald for å knipse nærbilder av taklampene..

-Never work before breakfast!

Ukens sang… Denne uken er det spesielt to sanger som har gått på repeat. 1. You just want my money av Jason French, og 2. Cinderella av Alexandra Joner. Hviner av glede hver gang disse dukker opp på spotify.

Ukens innkjøp… Etter å ha fått så mye skryt av Geiremann onsdag morgen tok jeg meg en runde med seiers-shopping. Jeg fikk for meg at jeg trengte litt nytt i høstgarderoben, så da ble det både litt nye skjørt og gode, tykke strikkegensere. Ellers har jeg jo kjøpt meg en splitter ny garderobe denne uken! Wihuu <3

Ukens gullkorn... Bestefar treffer farfar på kjøpesenteret:

Bestefar: Hvor har du gjort av Pauli i dag?
Farfar: Hun skulle bare bort i minibanken og ta ut noe penger..
Bestefar: Ja, jeg er ikke så sikker på om det er noe igjen.. Ragnhild har akkurat vært der…

Ååå <3 Er de ikke til å spise opp?? Syntes bare de besteforeldrene er verdens skjønneste.
Dere må ha en superdeilig søndag alle sammen! Vi skrives igjen litt senere i dag vi!

Ask me anything!

God morgen, formiddag, ettermiddag og alt på en gang.. Timene flyr som vanlig avgårde, men til gjengjeld begynner ting å komme på plass. Syv søppelsekker med sko, bukser, skjørt og shortser hentet jeg fra leiligheten i går kveld, og i dag har jeg fått orden på alt sammen. Ah så fint det blir! Nå gjenstår bare å henge opp det som skal henges, og ta en siste tur på Ikea i finværet. <3 Huff, det er nesten en skam å tilbringe hele dagen innendørs i denne nydelige høstsola, men jeg trøster meg med at de melder like fint i en HEL uke fremover!.

Har dere sett så fin lampe forresten? Jeg var bare nødt til å knipse noen bloggbilder av den til morgenen i dag. <3 Jeg rev den med meg fra Skeidar i går, da vi egentlig var og tittet på sengegavl. Hihi, sånn går det..

-Og så til poenget med hele bloggposten! Det var jo spørsmålsrunde jeg skulle snakke om denne lørdagen! Hva sier dere? Kunne dere tenke dere en ny spørsmålsrunde? Det er jo et halvt år siden sist jeg ga dere muligheten til å fyre løs med spørsmål! Kanskje jeg til og med har noen nye lesere etter plattformskiftet? Statistikken min sier så <3 Jeg tror bare vi gjør det jeg! Har du noe du lurer på, ønsker til blogginnlegg, eller tja.. Hva som helst. Legg igjen spørsmålene dine under her, så plukker jeg ut noen av dem og svarer i et innlegg eller to til uken. <3

Gleder meg til å se hva dere sitter og funderer på der ute! <3