Antrekk – 311018

Hei og hopp fra meg! Nå sitter jeg dypt plassert i bestemors sofa og bare nyter meg etter en nydelig frokost bestående av ca alt jeg liker aller aller best. Jeg har ikke fått besøkt bestemor og bestefar siden tidlig i august, så nå som jeg faktisk hadde tre dager fri på rappen, måtte jeg bare se og få kastet meg på et tog til Stavanger! Det ble aalt for lenge å vente helt til juleferien så nå skal jeg kose meg et par dager her på vestlandet og forberede meg til neste ukes… ja helvettesdager. Du vet når du har så mange skoleoppgaver, jobbting, og leveringsfrister at du ikke engang vet hvordan du skal få tid til å sove om natten? Sånn blir neste uke. Grøsser bare av tanken, men jeg kan ihvertfall starte på noen av disse skoleoppgavene mens jeg er her i Stavanger by.

​ Det burde jo ikke vært lov, men alle innleveringer for denne praksisperioden har falt på en og samme uke, og på toppen av det, skal jeg ha nattevakt, dagvakter, og kveldsvakt. Den eneste fridagen jeg har neste uke må jeg bruke på å fremføre en av oppgavene mine på skolen! Altså.. Nei, neste uke er det bare om å gjøre og komme seg levende igjennom. Wish me luck!

I dag er det halloween også gitt! Har dere noen spennende planer for onsdagskvelden? Det blir ingen stor feiring av skrekkens dag for min del, men bestemor, bestefar og jeg har ihvertfall akkurat snurret “Spøkelsespodden” til Andersen og Jakobsen sammen, og det var hyggelig! Utkledning og fest får jeg ta igjen til neste år.. Kanskje… Neppe. 

Dere må ha en finfin lille-lørdag uansett hvordan dere tilbringer den. Nå skal jeg dykke inn i litt pensum her. Jeg må se og få repetert litt nyresykdom og diabetes-komplikasjoner ettersom det er dette som blir hovedfokus for meg i praksis de neste syv ukene! Førstnevnte er kanskje det jeg husker aller minst fra, så det skal bli spennende å lære mer om fremover.

Uken som var…

Det beste med uken som gikk… Daniel og jeg har fått oss hund! Nei ingen valp, men godt voksne, veloppdratte, nydelige Sika som jeg har passet så mange ganger nå. Hennes opprinnelige eier, som hun har levd sammen med i nærmere 10 år, omkom alt for ung i en tragisk arbeidsulykke i sommer da Daniel og jeg var i USA, og etter at vi hadde passet Sika forrige helg igjen, fikk Daniel en telefon fra familien mandag, med spørsmålet om ikke vi kunne tenke oss å beholde henne. Jeg ble så glad at jeg begynte å gråte, og har ikke tvilt et sekund på at den avgjørelsen der. Sika er min definisjon på perfekt hund. Så vanvittig snill og enkel å ha med å gjøre, og nå håper jeg bare at hun lever evig for tanken på noe annet orker jeg ikke engang å ta innover meg.

Ukens samtale… Vi hadde bare hatt hunden i en liten uke, da hun etter en to timers relativt rolig tur i skogen ble akutt dårlig hjemme hos meg. Hun fikk frostrier som bare ble verre og verre, lå med øyne som rullet bakover, høy puls og en heseblesende pusting, så fredag kveld ringte jeg vakt-telefonen til veterinæren i Kristiansand og spurte om råd. Sånn gikk den samtalen:

Veterinær: Jeg ville bare gitt henne litt cosylan mot hosten. Du kan få en resept.
Meg: Nei! Hun får snart feber og da har hun nesten alle kriteriene for blodforgiftning! Hun kommer til å dø hvis ikke hun får antibiotika! Jeg er sykepleierstudent og er sikker på at dette her er sepsis! #Tar på høytaler så han kan høre hundens pust#
Veterinær: Hmm.. Ja jeg kan godt komme, men startprisen er 6000kr, så vær så snill å heller ringe meg opp om hun får feber og ikke blir bedre om 2-3 timer.

Hunden fikk feber, men innen 3 timer var hun helt normal igjen og feberfri, så note to self: Det går an å ha LITT is i magen..

Ukens nedtur… Sånn sett bortifra den lille sykdomshistorien til vårt nye barn. (Daniel var faktisk like redd som meg). Ikke noe spesielt! Eller… Jeg hadde jobbhelg. Hadde vært innmari deilig med fri. That’s all..

Ukens innkjøp… Ååå, jeg har gått til innkjøp av årets julekuler den siste uken! Ettersom jeg er blitt helfrelst av fargen griserosa, har jeg bestemt meg for å pynte til jul med griserosa og champagnefargede julekuler i år! SÅ nå har jeg kjøpt 45 kuler til 1400kr på Kremmerhuset, og herreGUD så fint det juletreet skal bli. Gleder meg til å vise dere! November: Fly avsted.

Ukens sang… 1. Zara Larsson – Ruin My Life 2. Alan Walker & Sophia Somajo – Diamond Heart 3. Camila Cabello – Something’s Gotta Give 4. Demi Lovato – Warrior. Disse fire har gått på repeat hele forrige uke. SÅ fine!

Ukens cravings… Jeg må vel si fiskeboller i karrisaus når det har vært middagen min tre av syv ukedager. Heh! Ellers har jeg som alltid cravet fruktsalat med granateple og kakifrukt, samt kake.. Jeg er på min 22 snopefrie dag, men jeg har aldri spist så mye kake i mitt liv så eh..


 
Uken i praksis…
Har vært fin, men tung! Haha, jeg har jo bare hatt fire vakter til nå, og har derfor bare fått en liten introduksjon til mine nye praksisrutiner, men det er noe med å komme på et nytt sted, hilse på 30 nye ansatte, skulle prøve å imponere alle sammen og sette seg inn i alt som er nytt. Det er rett og slett blytungt etter å nettopp ha gjort det samme et helt annet sted i åtte uker. Kjenner jeg kunne trenge en liten ferieuke mellom disse praksisperiodene, men nå blir det lang juleferie i desember istedet og det er jo motivasjon i seg selv <3

Ukens tv… Jeg ser ikke på noen serier om dagen, men er det et program jeg har ledd meg skakk av den siste uken så må det være “På tur med Dag Otto”. Åh, herregud som jeg ler av den mannen der. Ellers må dere få fingeren ut og se “Parterapi” på NRK om dere ikke alt har gjort det. Ler så jeg brøler her hjemme i stuen…

Ny oppskrift – Fiskeboller i karrisaus

Farvel høst, og hallo vinter! Tenk, i går stilte vi klokkene våre og takket sommeren offisielt farvel, og i dag våknet (ihvertfall jeg) til hvit asfalt utenfor. Lurer meg på hvor mange som er ute og trøbler med sommerdekk på veiene i dag. Heh! De hadde riktig nok meldt litt snø i dag, men jeg hadde da aldri trodd at jeg skulle få våkne til en ordentlig hvit utsikt!? Hei, akutt julestemning! Fikk jo bare lyst til å hoppe ut av sengen, og handle inn til årets julebakst med en eneste gang!

-Men det ble nok litt i tidligste laget. Istedet får dere en enkel og god middagsoppskrift fra meg denne mandagen. Nemlig fiskeboller i karrisaus med raspede gulrøtter og gulrot/potetmos til. Mmm! En alt annet enn moderne rett som jeg kunne spist til jeg trillet av… Du kan jo selvfølgelig også bare ha vanlige kokte poteter til, men jeg synes det er litt digg med noe litt annerledes.

Nå har jeg akkurat gått tur med min kjære vofs i snøen, og nå ligger hun som et slakt foran en godvarm peis og snorker høyt. Får man bedre bakgrunnsstøy når man skal få unnagjort litt jobb i heimen? Jeg tror ikke det. Jeg kom hjem fra jobb klokken 23.00 i går kveld, så reprisen av farmen fikk jeg kost meg med til frokosten i dag tidlig. Ah, mandagsmorgenen sin <3 Håper dere får en knallstart på den nye uken. Enten den har gitt dere snø eller ei.

Du trenger: 1. En boks med gode fiskeboller 2. 3ss smør 4. 4 ss hvetemel 5. 3dl melk (eller matfløte) 6. 2dl fiskebollekraft 7. 3ts karri 8. Salt og pepper 9. En håndfull purre 10. 3 gulrøtter (1 til potetmos og 2 til revne gulrøtter) 11. 1 ss sukker 13. Sitronsaft 14. 4 store poteter

Slik gjør du: 
1.
Skrell poteter og gulrøtter, og skjær de i mindre biter. Kok potetbitene + 1 gulrot myk. 
2. Lag karrisausen ved å smelte 3 ss smør og vispe inn 4 ss hvetemel. Bland inn melk og fiskebollekraft.
3. Gi sausen et oppkok, hakk opp purren og hiv den i sausen. Hell så i 3ts karri, og en god dose pepper + salt.
4. Smak sausen til med mer krydderier, og la den stå og småputre ferdig tilsmaket i 10 minutt.
5. Vil du ha sausen din tynnere, så tilsett mer kraft fra fiskebollene underveis i småputringen.

6. Mos den ferdigkokte gulrot/potetblandingen, tilsett 1-2ss smør og en dæsj med melk eller fløte.
7. Husk å smake til mosen også med mye salt og pepper! Jo mer smak jo bedre. Mmm!
8. Rasp de to resterende gulrøttene, og bland dette med en god skvett sitronsaft og 1ss sukker.
9. Ha fiskebollene i karri/purre-sausen 5 minutt før servering, og server med mos og de raspede gulrøttene.

Veeldig enkelt, men SÅ godt! 

Antrekk – 281018

Hei og riktig god søndag alle sammen! Håper helgen har vært bra så langt? Jeg har jo jobbhelg selv og kjenner det hadde vært veeldig godt med fri, men lørdagskvelden hadde jeg ihvertfall ledig og gjett om jeg nøt hvert et minutt med bestis hjemme i sofaen. Vi bestemte oss for å spise skalldyr til middag, lagde fruktsalat med masse granateple til dessert, og snurret ukens episode av Skal vi Danse. En lørdagskveld i kjent Marthe og Cathrine-stil <3 -Med kokosboller, kakerester og julebrus på bordet såklart. Åh, den julebrusen.. Kan virkelig ikke huske at det smakte SÅ godt i fjor? Mmmm! Gleder meg allerede til å starte på julebaksten.

Men det får bli når denne siste praksisperioden er over. I kveld har jeg kveldsvakt, så denne søndagsmorgenen har gått til bildeknipsing med Hannemor. Jeg tror ikke vi har tatt så mye som et antrekksbilde siden i vår(!) så nå var det jammen på høy tid. Nydelig vær fikk vi også for anledningen! Ellers har jeg laget enda en porsjon med fiskeboller i karrisaus for å knipse noen bilder til ukens bloggoppskrift, så den skal dere få i morgen tidlig <3

– Sko fra Nelly, Bukse fra Bikbok, Body og strikkejakke fra Gina –

Det var forresten helt rart å være alene hjemme igjen i dag! Mannen låste seg inn hos meg klokken 06.30 i dag tidlig og hentet med seg hunden, og jeg har allerede vendt meg sånn til å ha den skjønne lille rakkeren rundt meg på morgenkvisten at jeg med ett følte meg fryktelig ensom! Haha, heldigvis får jeg se henne igjen *kremt* (de) etter jobb i kveld <3

Måtte dere få en finfin søndagskveld!
Gleder meg alt til å snurre reprisen av kveldens Farmen-tvekamp.

Fredag med karamellkake

Hei og riktig god helg alle sammen! Åh, denne dagen her har vært etterlengtet dere. Planen var vel egentlig å sove helt til 11.00 i dag tidlig, for å ta igjen litt søvn etter en noe hard uke, men jeg sovnet klokken 21.00(!) i går kveld, så etter 10 timer på øyet var jeg lys våken og klar for å nyte hver eneste time av denne deilige deilige fridagen! Etter en bedre frokost med God Morgen Norge på skjermen og Sika liggende klin inntil i sofaen, bestemte jeg meg for å bake en karamellkake til kveldens datenight! Oppskriften på denne fant jeg HER, og den var ikke bare enkel dere, men supergod, så den må dere prøve <3

– Karamellkake med karamellglasur –

Ellers har Sika og jeg vært ute i skogen i hele to timer i formiddag! Mens kakebunnen sto til avkjøling, tok jeg nemlig turbuksene på for å utforske skogsstiene like i nærområdet. Disse skogsturene har virkelig fungert som balsam for sjela mi denne uken. Kjenner bare at jeg blir varm i hele kroppen min av å gå og titte på den glade lille rakkefanten som kaster seg fra side til side i høstløvet med nesa dypt begravd i bladene. Jeg kunne gått og gått og gått, for det ER så hyggelig å se henne så fornøyd <3 

Nå skal jeg få fyrt litt i peisen her, og så må jeg gjøre klar middagen! Daniel kommer om et par timer, og så venter Idol, kakespising og bare hygge før jobbhelgen skal smelles i gang <3 Daniel skal stå opp tidlig og ta med seg Sika på jakt i morgen tidlig, mens en lørdag i uniform venter for meg! Ihvertfall de første seks timene av den. Resten skal tilbringes med jentekveld og Skal vi danse. Cathrine og jeg har nemlig innført fast lørdagsdate vi nå <3

Nyyt fredagskvelden like mye som oss dere <3 

Mitt kjøleskap og ny praksisperiode

Ja nå blir det mye å fortelle dere på en gang her! Det har hendt en hel del siden sist, og jeg har vært så innmari trøtt de siste par dagene at jeg rett og slett bare har nedprioritert hele inntektskilden min. Jeg kommer sterkere tilbake, det tror jeg dere vet. Jeg må bare komme litt inn i disse nye praksisrutinene. Det tar på med en forflytning fra en avdeling du endelig føler du mestrer, til en ny der du nesten ikke skjønner bæret igjen! Back to scratch. Neida, de neste åtte ukene kommer til å gå kjempefint altså. Min nye veileder er helt herlig både mot pasientene våre og meg, så alt ligger tilrette for at jeg skal kunne lære absolutt alt jeg trenger her og! Det er bare litt tungt nå helt i starten. Eller egentlig så tror jeg ikke det er praksisdagen i seg selv som gjør meg så søvnig om ettermiddagene, men heller det faktum at jeg nå har morgenvakter og må stå opp klokken 06.00. Heh. Har blitt for godt vant til kveldsvakter i akuttmottaket.

– Ukens storhandel –

– Drikker jeg craver denne uken —
1.
Klemmentinjuice 2. Cola med sitronsmak 3. Styrk sin nye fettfrie kakaomelk

Uansett! Jeg har det veldig veldig fint, hvis noen lurte på det. Helgen med Daniel var upåklagelig! Fader så hyggelig vi hadde det til tross for at jeg var i kjempedårlig form etter festlighetene kvelden før! Jeg har hatt jentekveld med Cath og Sika siden sist, gått lange turer i skogen, hatt gravidshoot med bestis, og bare kost meg glugg med hundebesøket mitt. Ja, jeg nyter hvert sekund med den beagelen faktisk. (-Og det tror jeg mine kjære snapchatfølgere og har fått med seg).

– Ukens middager –
1.
Fiskeboller i karrisaus med terteskjell 2. Biff Stroganoff med potetmos 3. Tomatsuppe med egg 4. Kylling med salat, maiskolbe, hjemmelaget potetbåter og Bretange kyllingsaus 5. Enkel fiskegrateng med raspede gulrøtter 6. Min beste kyllingsalat 7. Viltgryte med villris


Etter praksis i dag, dro jeg etter en skogstur med gullungen, rett på butikken for å fylle kjøleskapet sånn skikkelig! Følte rett og slett bare veldig for å dra på butikken for å handle inn til mer enn to dager frem i tid, så nå har jeg ingredienser til hele syv middager i hus, deilig lunsj til morgenvaktene mine i praksis og sunnere snacks i form av frukt, bær og sukkerfri sjokoladepudding. Yum yum yum! Uansett hvor trøtt jeg har vært om kveldene de siste dagene så har jeg ikke skippet middagskokkeleringen en eneste dag, og det er så deilig å kunne slå seg ned i sofaen etter dagvakt med noe ordentlig DIGG på middagstallerkenen! I går serverte jeg Daniel hjemmelaget biff stroganoff og på søndag lagde Cathrine og jeg oss fiskeboller i karrisaus til kveldens episode av farmen, og herregud så godt det er?! Mange av dere etterspurte oppskrift på snapchat, og den kommer senere denne uken så stay tuned <3 ​

Nå skal Sika og jeg slå oss ned i sofaen sammen og spise litt frukt. Så må jeg forberede meg litt til morgendagen, for da venter atter en oppstartsamtale med ny veileder og praksislærer. Håper dere nyter tirsdagskvelden! Husk farmen litt senere, dere som følger med på det <3 Vi sees neste gang overskuddet melder seg! Hehe.

Denne puddingen er forresten ikke supergod, men med sukkerfri vaniljesaus til.. YES <3

Scampi med nudler og grønt tilbehør

Oh.My.God… I dag er jeg mildt sagt ikke i storform. Kvelden i går ble rett og slett litt for gøy. Vi vant kanskje ikke quizen på Rederiet, men fader så moro vi hadde det for det. Jeg ble sittende i baren helt til klokken halv tre om natten jo! Ja, jeg! De Vodka-redbullene må ha kicket skikkelig inn, for jeg pleier da aldri å holde meg våken lengre enn til 01.00 om natten. Uansett! VELDIG gøy i går.. Ikke så gøy i dag. Det merkes på kroppen at den er nærmere tretti enn tjue foråsidetsånn.

– Sunn og enkel scampimiddag –

Jeg våknet ikke bare opp med dårlig mage og hodepine i dag, men det gjorde fader meg vondt i hele høyre øyet også. Skulle tro jeg hadde sovnet med en pommes frites i øyeeplet eller noe.. Kanskje gjorde jeg det og. Jaja, jeg har kommet meg opp fra sengen nå ihvertfall og har til og med kokkelert litt! Jeg fikk servert verdens beste scampi av farfar forrige helg, og i dag prøvde jeg å lage dem selv, bare med litt nudler og annet digg tilbehør til.

Du trenger: 1. En pose rå scampi (uten skall) 2. 3dl sweet chilli saus 3. Litt smør til steking 4. Litt pepper 5. En pakke eggnudler 6. 50g edamamebønner 7. 1/4 agurk i strimler 8. 1/2 avokado 9. Litt vårløk 

1. Kok eggnudlene etter anvisningen bak på pakken.
2. Mariner scampiene i 3dl sweet chillisaus.
3. Stek dem til de blir rosa, i en panne med en del smeltet smør og pepper.
4. Skjær opp grønnsakene og server dem med nudlene, scampien og litt mer sweet chillisaus.

Nå skal jeg legge meg som en sjøstjerne i sofaen, snurre noen episoder til av “Making a murderer” sesong 2, og lade opp til kvelden! Så fort Daniel er ferdig på jakt, kommer han og henter meg for et koselig hyttedøgn med verdens skjønneste beagle. Sika har også vært med han jakt i mange timer i dag tidlig, så jeg håper hun er så sliten at hun bare hopper inn i armene mine og koser hele kvelden. Hihi! Dette blir en finfin lørdagskveld <3

Ønsker dere alle en super lørdagskveld <3 

– 10 ting om denne uken –

5 ting jeg har gjort så langt denne uken:
1. Hatt mine tre siste vakter på akuttmottaket, og fått bestått enda en praksisperiode! Hurra! Jeg hadde jo ikke trodd noe annet, men det er likevel alltid godt å få det bekreftet <3 Gruer meg alltid sånn til disse sluttsamtalene med lærer, og innbiller meg at det er en slags muntlig eksamen der han eller hun skal sjekke om jeg kan absolutt alt innen lover og regler, etikk og sykdomslære. Huff, så er det selvfølgelig aldri sånn.

2. Vært på café alene og spist tomatsuppe med mozerellaost! Jeg skjønner ikke hvorfor jeg synes det er så kleint å dra på cafe alene, men det har vel med at jeg befinner meg i min egen by. Når jeg reiser utenlands så er det jo overhodet ingen problem å sette seg ned på en fin restaurant og spise et måltid helt alene, men her hjemme føler jeg meg bare… fryktelig ensom. Uansett! Jeg hadde noen timer å slå ihjel mellom frisørbesøk og kveldsvakt i praksis, og bestemte meg ved siden av spisingen, for å pakke et par champagneflasker ned i vinposer og skrive et lite kort til veilederne mine. -Som takk for to helt fantastiske måneder med veiledning. Fader så gode og tålmodige de damene der har vært med meg siden første uke <3

3. Sikret meg jobb når jeg er ferdig utdannet! *HurraRopTilMånen* Etter sluttevalueringen min på akuttmottaket i går, kom det en smilende mann bort og spurte om ikke jeg hadde et par minutt til en prat på kontoret hans. Til tross for det milde blikket, var selvsagt min første tanke: NEI, hva har du nå gjort galt Borge?! -Men heldigvis var det bare hyggelige ord som ventet, og et spørsmål om jeg ønsket jobb i mottaket sommeren 2019. Ehe, er vel ingen tvil om hva jeg svarte på det. Hadde allerede takket nei til en 100% stilling i kommunen for flere uker siden.. Foråsidetsånn: I går var en bra dag <3 

4. Tatt ei litta onsdagsfeiring med datenight at my place! Jeg var ikke hjemme før 18.30 i går kveld, men en time senere sto Daniel på døren og var klar for å feire med tre små øl <3 Haha. Vi endte opp med å bare sitte i sofaen og skravle de første to timene, og så dro vi frem pcen og så på morsomme beaglevideoer på youtube. Freaks? Kanskje litt.

5. Blitt avhengig av sangen “Without me” av Halsey. Dere MÅ høre den. Det var Daniel som viste meg den og nå kan jeg spille den på repeat hele dagen. Blir ikke lei.. “Sorry” av samme artist er også helt nydelig! 

5 ting jeg skal gjøre resten av uken:
1.
Bruke denne dagen her til å gjøre ting jeg ellers aldri får tid til! Som å bytte den ubrukelige dekoderen min fra GET inn i noe som faktisk gir meg tvkanaler. Jeg har betalt 400kr i måneden for tvboksen min i 10 måneder nå, og har bare hatt 5 tvkanaler siden januar! (Har ikke engang NRK1). Jeg abonnerer med andre ord i tillegg på alt av Viaplay, Netflix, Dplay, Tv2sumo og HBO.

2. Nyte en meget lang helg! Jeg har nemlig fri helt til mandag nå, når neste praksisperiode starter. Gjett om det skal nytes da? Kjenner jeg livet rett så går de dagene så fort at jeg ikke engang får blunket før det er mandag, men jeg skal virkelig gjøre mitt beste med å få disse deilige dagene til å vare litt lengre <3

3. Dra på quizkveld med Annika og Siri på Rederiet utested! Åjada, i morgen slår jeg på stortromma og våger meg forsiktig ut på bylivet igjen. Neida, jeg skal bare ta et vinglass og leke smart på en quiz som kjæresten til Annika og bestekameraten skal lede. Et radarpar jeg kan le av i timesvis, så det der lukter det bra underholdning av <3

4. Dra på hytten til D, for et døgn med kjærestehygge. De siste 4 helgene har jeg tilbrakt med enten familien eller Cathrine, så denne lørdagen her har D og jeg lovet hverandre å sette av til romantikk! Tror det blir superfint med et døgn ute i skogen igjen, med bålkos, kortspill, og skalldyrsmiddag. Sommeren er kanskje over, men rekene smaker jo bare bedre jo nærmere vinteren vi kommer!

5. Se de første episodene av den nye sesongen av “Making a murderer”. Jeg tror den skal komme ut på Netflix i dag? Eller var det i morgen? Uansett, det lukter noen timer med Netflix og fruktsalat på søndagskvelden!

Eller sjokoladekake… Jeg er på tiende dag med godtestopp, men kake er lov. 
Heh! Ha en fin torsdag alle sammen <3 Jeg får starte dagen her hjemme!

En liten hilsen fra Bortelid

Hei fra meg! Nå har jeg det greit dere.. Fy fader så greit. Etter å ha tilbrakt 48 intense timer med 8 pensumbøker og MYE skriving hjemme i sengen min (har tatt opp igjen en hjemmeeksamen fra onsdag til fredag), var det bare helt fantastisk å få levert, pakke sekken og komme seg til fjells med verdens skjønneste besteforeldre. Herregud så heldig jeg er! Jeg var seriøst helt i lykkerus da jeg kom opp her i går, fikk servert et glass sprudlevin av farfar, nyte litt peiskos igjen og ikke minst…. årets festmåltid med både hummer, krabbe, reker og scampi. Hjeeelp så digg!? Disse skalldyrsmåltidene er virkelig bare det beste jeg får. Skravla mi gikk non stop etter å ikke ha fått konversert med en eneste sjel på to døgn, og da klokken slo 19.30 slo vi oss ned i sofakroken som er proppet full med saueskinn og så idol med enda litt mer vin. Åh, jaaa! Denne helgen her var bare akkurat hva jeg trengte nå.

Jeg ser ut som et slask, men det får bare være for i dag har vi vært på en nokså tøff tur i vind og regn! Var nok noe optimistisk i dag tidlig da jeg så ut på duskregnet og bestemte meg for å gå for full makeup med mascara og leppestift. Heh! Aldri hatt så mye sminke under øynene noen gang. Vi skulle egentlig bare ut på en times tur i marka, men så bestemte vi oss for å spasere noen meter utenfor skogsstien, og vips så hadde vi gått oss vill i den heftige tåka. Ler meg ihjel.. En liten times tur ble altså til to og en halv, og jeg skal ærlig innrømme at jeg var litt bekymret for at en av mine kjære 78 åringer skulle skli på de glatte fjellene og brekke en lårhals eller to.. -Meen heldigvis gikk det godt i dag og, og med litt hjelp fra google maps, fant vi veien hjem til slutt. Ha-ha! 


Nå har jeg akkurat fått servert en diger gryte med fårikål, rødvin og digg dessert, så nå sitter jeg her helt salig og vurderer å sove en liten halvtime <3 Resten av kvelden skal vi bare holde oss innendørs, se på fuglene som spiser av fuglehuset i treet, og snurre Skal Vi Danse når den tid kommer. Ukens store høydepunkt!

– Livet på sitt aller beste – 

Ville bare innom for å hilse på dere! Det ble ikke noe naturbilder av de fantastiske gul/oransje trærene i dag, rett og slett pga regn og tåke, men her kommer ihvertfall noen stemningsbilder fra det deilige deilige hytteliv. Måtte de siste timene av mitt siste døgn gå veldig  sakte for jeg er ikke heelt klar for å gå løs på en ny uke riktig enda kjenner jeg <3 

14 spørsmål om min økonomi

Lever du over eller under evne? 
Helt klart over. Jeg drar aldri på butikken for å jakte first price produkter, og jeg kjøper aldri en bursdagsgave til billigst mulig penge. Går jeg ut og spiser med jentene en gang i måneden så leter jeg heller aldri etter den rimeligste retten, og jeg kan fint unne meg et glass champagne til 90 kroner. Sånn har jeg alltid vært, og så lenge hverdagsluksus ikke går på bekostning av et kredittkort, synes jeg det er helt i orden. Jeg tjener ikke en million, men jeg synes søren meg jeg ha råd til å unne meg litt hverdagsluksus hver uke for det. Jeg liker å tenke at jeg kan leve litt av de pengene som venner og kjæreste hver måned bruker på sure bilutgifter. Hehe!

Hva sparer du til? 
Akkurat nå? En beagle. Jeg startet å sette av en tusenlapp i måneden i sommer slik at jeg ikke skulle måtte punge ut med 14 000 på en gang i høst/vinter, men da Daniel sa han gjerne ville eie halve, ble det jo betydelig mye mindre å sette av til hund også. Ellers ser jeg det jo som sparing å betale ned på huslånet mitt hver måned. Det hender at jeg betaler mer enn det som månedlig automatisk trekkes der.

Hva er dine faste utgifter hver måned?
Jeg bruker rett over 11 000kr fast i måneden på huslån, mobilregning, strøm, regnskapsfører og busskort. 

Hvis du vant 1 million hva ville du brukt pengene på? 
Betalt ned på huslånet mitt. 

Lager du et månedlig budsjett? 
Nei, utgiftene er så og si alltid de samme, og summene som skal ut med til skatt og moms har regnskapsføreren kontroll på, så hvis jeg lager meg noe budsjett så er det et ukentlig budsjett kun for å prøve å ha litt kontroll over pengebruken på mat. Jeg kan nemlig bruke halve månedslønnen på kjøleskapet om jeg vil.

Setter du av penger til pensjon? 
Ingen kommentar! Neida, men nei, og jeg er klar over at det ikke er bra. En liten prosent trekkes selvfølgelig fast av inntekten min på helsesenteret og det vil det jo fortsette å gjøre når jeg legger ned bloggeriet for å jobbe (forhåpentligvis) 100% som sykepleier, men disse summene blir likevel alt for små, så jeg må nok ta meg en time med Geir, forhøre meg litt om hvor jeg burde spare til en bedre pensjon, og ihvertfall sette av en tusenlapp der også i måneden. Utgiftene mine er ikke all verdens enda, så det bør jeg virkelig ha som mål å få til innen 2018 er over. 

Hva bruker du mest penger på? 
Ja, det er allerede nevnt det! Mat. Da jeg var liten var ca det verste jeg visste å bli med mamma på butikken. Å, herregud så kjedelig jeg syntes det var. I dag? Å, jeg kan gjerne flytte inn på Meny. Elsker, elsker, elsker å forsyne meg av ferske, gjerne litt eksotiske frukter, god appelsinjuice (alltid den med mest fruktkjøtt), sjokolademelk x 10 og skyllemiddel i 4-5 ulike digge varianter. Dessuten elsker jeg å invitere både mannen og venner på lite budsjettvennlige middager, og det tenker jeg også å fortsette med livet ut. God mat gir meg SÅ mye glede i hverdagen.

Ditt største økonomiske råd?
Til deg som spiser nudler for å spare nok, eller ikke får sjelero av å ha lån i banken: Take a chillpill. Lev det ene livet du har og ikke vent med å gjøre det til du blir gammel. Kanskje blir du ikke engang det. Verden går heller ikke under om du betaler en regning for sent.   
Til deg som lever litt for godt: Det føles sjukt godt å ha noen lapper igjen på konto selv dagen før ny lønning! Try it! Å betale kredittregninger er det samme som å betale for gammel morro med renter. Finnes.Ikke.Kjipere. 

Hva liker du best å bruke penger på? 
Skulle kanskje trodd mat eller klær, men her må jeg si interiør! Jeg hater å kjøpe møbler eller dyrere ting, men jeg elsker når jeg finner noe magisk pynt til leiligheta mi. Dessuten digger jeg å variere innholdet i kjøkkenskapene mine. Å kunne dekke bordet med fem forskjellige servise på en uke eller ta i bruk 3 forskjellige serier med glass.. Ja det gir meg en god dose hverdagsglede, og det tror jeg at jeg har fra min kjære bestemor. 

Er det noe du gjerne skulle ønske du unnet deg mer? 
Ja! En gang i blant skulle jeg ønske at jeg sto over en unødvendig handletur i butikken og istedet kjøpte meg en 45 minutters ryggmassasje for samme sum. I mitt hodet så er slike massasjer noe man kun får i bursdagsgave, unner seg hvis man er gravid, eller hvis man får det sponset. -Og det er jo litt spesielt. En massasje koster jo ikke mer enn den taxituren min hjem fra byen om lørdagskvelden..

Hva tenker du om din økonomiske fremtid? 
Jeg tenker at inntekten min kommer til å være relativt lik som den er nå når jeg blir ferdig utdannet sykepleier, og at jeg aldri noen sinne kommer til å kunne kalle meg pengerik. (Med mindre mannen finner på noe lurt, noe han forsåvidt fort kan med sine økonomiske-interesser). Når det er sagt så har jeg heller aldri drømt om å bade i penger. Jeg har alt jeg trenger her i livet, og så lenge jeg ikke skal på Mexico eller Bali-ferier mer enn én gang i året så ser jeg ikke hva jeg skal med millioner på konto. Ikke drømmer jeg om et hus til 15 millioner heller. Jeg vil gjerne bare ha en mindre leilighet som er lett å innrede, lett å føle seg hjemme i, og enkel å holde ren. Gjerne litt utenfor byen, nær deilig natur! Nei, så lenge jeg har så jeg klarer meg + litt til, så ser jeg virkelig ikke hvordan en hau av penger på konto skal kunne gjøre meg lykkeligere enn jeg alt er. 

Når var sist gang mangelen på penger stoppet deg fra å gjøre noe? 
Okei, jeg trekker tilbake alt jeg sa over… For en bil kunne spart hverdagen min for MYE frustrasjon. Haha! Hadde jeg hatt pengene til å kjøpe meg en bil, eller klart å spare så hadde jeg hatt en. Jeg synes busslivet er helt forferdelig, og spesielt på vinterstid, men jeg holder ut, og det tror jeg at jeg gjør lurt i å gjøre så lenge som overhode mulig. Er det noe jeg har skjønt så er det at bil sluker mer enn bensin. 

Din største økonomiske bekymring som blogger?
At summene som månedlig kommer inn virkelig aldri er like. Årsinntekten min har nesten vært lik de siste fem årene, men det betyr ikke at at jeg ikke forholder meg til noen meget variable månedslønner! En måned kan jeg selge én annonse, og en annen kan jeg selge fem! Dessuten har ikke en eneste samarbeidspartner jeg har jobbet med de siste årene, betalt fakturaen sin på forfallsdato. Man føler jo at man driver en liten lekebusiness når man må mase for å få penger for jobben man gjør. 

Hva er det kjipeste du kunne brukt pengene dine på? 
Bilforsikring, diesel/bensin, veiavgift og bom. Bleier og barnehage. Så da gjør vi ikke det. Heh! Jeg lyser ikke akkurat heller opp på Geirs kontor når momsen skal betales, men 7 år som blogger har vendt meg mer til synet av summene som kommer inn bare for å gå straka vegen ut igjen.

Ei litta bloggpost med økonomiske spørsmål! Inspirert av en artikkel i Elle. 
Nå drar jeg avgårde på hyttetur med farmor og farfar! GOD HÆLJ.