Oppskrift – Sjokoladefondant

Det er helg og derfor synes jeg alle bloggleserne mine skal lage seg en hjemmelaget dessert. Kast dere på kjøkkenet og lag sjokoladefondant jenter og gutter! Dere kommer ikke til å angre når gaffelen trykkes gjennom kaken, og den varme sjokoladekjernen velter ut. Dette sammen med et par skjeer vaniljeis.. HJELP! Den deilige oppskriften er hentet fra DENNE bloggen. En rimelig fantastisk matblogg.

 
 

Du trenger:
125 g smør
85 g hvetemel
125 g sukker
4 egg
150 g lys/mørk kokesjokolade
Små ildfaste former

Slik gjør du – 10 mini sjokoladefondanter:
1. Ha smør og sukker i en gryte og smelt det forsiktig sammen på lav varme.
2. Hell så også i sjokoladen som er hakket i biter. La også denne smelte inn.
3. Finn frem melet og sikt det inn i sjokoladerøren. Bland godt.
4. Til slutt rører du inn et og et egg til du har fått alle fire i.
5. Smør små former med litt smør før du heller den ferdige sjokoladerøra oppi.
6. Stek på 200 grader midt i ovnen på 8-10 minutt. Dette varierer fra ovn til ovn. Prøv deg frem!

 

 

 

Serveres med et lite dryss melis og friske bær. Enjoy!
Alle kommentarer vil bli besvart når jeg er fremme i varmen.

På vei til paradis!

I dette øyeblikk sitter jeg mest sannsynlig på flyet på vei til Thailand. Endelig er det FERIE! Vi er fremme klokken tolv i kveld norsk tid, noe som betyr 06.00 Thailandsk tid. -Og dere vet vel hva det betyr igjen? Jeg kan starte ferien med ÈN gang! Hehe, det verste som finnes er jo å komme frem på natten. Man er supergiret på å se og oppleve det nye landet også må man bare gå og legge seg? Hvem klarer det?! Jeg kommer sikkert til å gå rundt som en zoombie første døgnet, men sove kan jeg gjøre når jeg kommer hjem. Jeg har forhåndsskrevet noen innlegg til reisen, men denne gang blir det mest Thailand-oppdateringer. Håper det er i orden! Lover å friste dere med sol, varme og fantastiske opplevelser.


 

 
 

En liten oppsummering av mai måneds siste antrekk..
Legg gjerne igjen en kommentar med ditt favorittantrekk! Da blir jeg glad vet dere.

Reisefeberen har inntruffet!

 

Goood morgen alle sammen! Nå har pappa og jeg akkurat vinket farvel til farmor og farfar, og hallo til Gardermoen lufthavn. I dette øyeblikk sitter jeg i gull loungen på gardermoen, drikker gratis vin og spiser kyllingsalat. Mmm.. LIVET <3 Flyet til Thailand går om en liten time, men ta det helt med ro. Jeg har forhåndsskrevet innlegg til dere for resten av dagen. Ville bare innom og ønske dere en fin fredag!

Ønsk meg god tur da dere!

Dessert eller stram i bikini?

 

Har alle sammen hatt en fin torsdag så langt? Jeg har kost meg gløgg med den fine familien min. Tante har vært på besøk og bestemor har servert oss god mat i hele dag! Marengskake med krem og bær.. sjokoladekake.. frisk frukt.. smågodt.. sjokolade… Mmmm! Bikinisesong sa du? Mat vs stram i bikini? Mitt valg er ihvertfall veldig enkelt. Hehe, jeg kunne ALDRI ha valgt bort desserten for å se best mulig ut til badesesongen. Det går bare ikke. Da vedder jeg på at magen min ville protestert og blåst seg opp i stede.

 

Noen som har det på samme måte? Hva med dessert OG stram i bikini?
Trening og “spis hva du vil” fungerer fint for min del.

Hairtalk – Todays!

Nå er det jammen lenge siden jeg har oppdatert hår-kategorien her på bloggen! Fysj, i dag var det på tide. Jeg surfet litt rundt på youtube til morgenen i dag og fant en herlig frisyre som jeg kommer til å ta i bruk flere ganger de neste to ukene. En perfekt look til varme sommerkvelder hvor man helst bare vil ha alt av varmt hår bort fra skuldrene. Steg for steg videoen legger jeg ved som link nederst i innlegget.

Ellers kan dere se mitt resultat her! Ble det ikke litt søtt? Det ble en litt bustete donut, men jeg syntes ikke det gjorde noe. Den ble liksom bare litt mer hverdagslig. Når det kommer til denne bobben som jeg skulle klippe, så har jeg ikke fått gjort det.. ENDA. Jeg skulle ha gått til risøren før 17 mai, men så ble det aldri tid og vips så var det for sent. Jeg har verken klippet eller farget håret mitt på tre måneder, men det får bare gå. Tar det når jeg kommer hjem! Eller kanskje jeg får det fikset i Thailand?

 

Nå er jeg spent på hva dere synes! Likte dere det?
Videoen finner dere HER

Favorites for summer season

God morgen! Jeg har fått følelsen av at dette blir en herlig dag. Sola skinner og gradstokken viser 23 grader allerede. Hihi! Da kan jeg endelig hive på shortsen igjen og ta fine antrekksbilder til bloggen.

Først vil jeg dele noen sommerfavoritter med dere! Jeg har bladd meg gjennom Nellys kjolekategori i sikkert en haltime og bare beundret alle de lekre sommerkjolene. Jeg er ordentlig imponert over kjolene Nelly har fått inn den siste tiden! -Men hvorfor har jeg ikke sett dem før? Jeg vil jo ha dem med meg på tur i morgen! Jaja, jeg får klikke hjem et par av dem i dag og heller komme hjem til en hyggelig overraskelse!


 


 
 
 

Til dere som lurer på hvordan dere skal løse disse “åpen rygg” kjolene.. Kjøp en “klisterbh” som bare skal plasseres rett på brystene. De finnes i flere størrelser og selges både i sort og nude. De er helt geniale både til kjoler eller topper som viser deler av ryggen, eller kjoler uten stropper.   

Bhen får dere kjøpt HER (affiliateslenker)
Klikk på bildene for å komme til de enkelte kjolene!

En halvdramatisk onsdag

Herlighet. I dag har det vært en halvdramatisk dag for familien Nilsson. Pappa skulle bare kjøre hjem fra sin aller siste arbeidsdag i Stavanger, og tror dere ikke at han kræsjer lånebilen sin? Jeg hadde akkurat blitt hentet fra togstasjonen i Stavanger da farmor ringte og sendte oss videre for å hente pappa. HELDIGVIS slapp han selv unna med en strekk i ryggen, og heldigvis fikk ikke personene i den andre bilen noen skader. En forderdelig kjip avslutning på Norgesbesøket, men det kunne tross alt gått enda verre. Stakkars pappa tok en piruett på veien og havnet på fortauet med oppblåste airbager. Jeg hadde sikkert vært helt hysterisk selv, men pappa er pappa…

Farfar: Er du skadet?
Pappa: Nei, jeg fikk bare en strekk i ryggen.
Farfar: Oi, oi, oi du må gå til legen for en sjekk Fredrik!
Pappa: Også er jeg døv på det ene øret, men det går nok fort over. Kjekt med spenning i hverdagen!  

Over til det dette innlegget egentlig skulle dreie seg om! Det var nemlig ikke bare pakking jeg brukte morgenen min på i dag. I går kveld gikk jeg til innkjøp av ingredienser til både hjemmelaget sjokoladefondant og sitronmarinerte jordbær med mascarponekrem. To nydelige desserter til sommeren! Foreløpig har jeg bare knipset steg for steg bilder, men innlegg med full oppskrift får dere senere. Begge dessertene smakte himmelsk. Åh, *vann i munnen bare av tanken*..

 

Så det ikke deilig ut? Hihi, oppskrift kommer! Stakkars pappa, nå går han rundt her som en stiv stokk, og fredag morgen har vi en 10 timers flytur forann oss. Får da virkelig håpe at denne ryggskaden går over til den tid. Ellers kan flyturen fort bli rene torturen for hans del.

Pakking – Et tre timers prosjekt


07.00 startet jeg på pakkingen i dag morges, og kvart over ti var kofferten endelig fullpakket. He-rre-gud. Sånn er det når man må lage 13 antrekk på en gang! Jeg bruker som regel 20-30 minutt bare på å finne èt.. Resultatet ble heldigvis bra, og jeg kan nå være 100% sikker på at jeg ikke har overpakket. *Kremt*. Tipper pappa gleder seg halvt ihjel til å knipse antrekksbilder av meg. Hehe, stakkars mann. <3

Hvis noen lurer på hvordan stuegulvet ser ut når jeg pakker, så kan jeg godt vise dere det! Haha. Alle først river jeg alle klærene mine ut fra klesskapet og ned på gulvet. Deretter finner jeg favorittplaggene, lager antrekk med disse som utganspunkt, og prøver alt på til jeg er fornøyd. SÅ legger jeg alle de ferdige antrekkene på gulvet og knipser bilder av dem slik at jeg skal huske hvilke plagg som skulle til hva når jeg endelig kommer frem og skal ta klærene i bruk. Smart ikke sant?

Tre timer(!) så ser det likevel ut som jeg bare har kastet alt oppi! *oppgitt*..

Nå sitter jeg på toget på vei til Stavanger om to små timer!
Ønsker mine fine lesere en flott onsdag så lenge.

Last night together

Det er 28 mai og det betyr at kjæresteparet har vært sammen i 3 år og syv måneder! Herlighet nå har vi jo snart fire års jubileum! Hehe. Min siste kveld hjemme har jeg brukt på å være superwoman. Jeg har fått jobbet litt samtidig som jeg har fått ihvertfall èn time med samboer og tvkos. Litt kvalitetstid må vi jo få presset inn når vi ikke skal sees på to uker! Neste gang får jeg dra han med meg på tur.

Marthe: Gi meg et stort smil Jonas!

Marthe: Hvor begeistret er du over at jeg drar i morgen?

Aww <3 Gullgutten. Jeg kommer til å savne deg også!

Antrekk – 280513

God kveld alle sammen! Har dere hatt en fin tirsdag? Selv har jeg hatt en veldig hektisk dag! Jonas og jeg har kjørt hele Kristiansand rundt for å handle inn ingredienser til fremtidige matinnlegg. Ellers har vi også gjort et forsøk på å knipse fine antrekksbilder i drittvær. Alt som ikke er sol er blitt drittvær nå skjønner dere. Jeg vil bare ha sol hele tiden. Herligfred er det så mye å be om?

Jeg har på følelsen at denne kvelden blir helt vill. Antrekk for to uker skal settes sammen og pakkes i kofferten. Innlegg skal forhåndsskrives og alt skal gjøres klart til reisen min. Jeg har ikke engang begynt! Det er galskap, og det kommer til å ende katastofalt. Jeg føler det på meg. Åh, bare jeg ikke pakker med Jonas sitt pass denne gangen også. Noe må jeg vel ha lært fra tidligere erfaringer?

 
Bukse og veske fra Bikbok, skjorte fra Vero Moda, Sko fra DNA med selv-påsatt gullreim

Ønsker dere en kjempefin kveld så lenge!
En romantisk update fra heimen kommer om litt.