– Preparing for summer –

Annonse

Eeendelig melder yr om vårvarme i Kristiansand by! Eller ikke bare yr, men også bestemor! Hun vet hvor mye jeg bryr meg om været, så da hun like før helgen leste at vårvarmen nå endelig skal inntreffe sørlandet, var det første hun gjorde å sende meg en melding. “Juhuuuu! Da skal badedrakten på”, fikk hun til svar, og nå har jeg tatt mine første tabletter med betakaroten for sesongen. Hihi, syv dager med sol og 14-15 dager har vi i vente den kommende uken, og når den slags temperaturer meldes, kan vi under soltimene i Kristiansand alltid plusse på fire, fem grader. Ettersom det var sludd senest for et par dager siden, tror jeg ikke at jeg satser på noe bad i havet, men noen soletimer i hagen skal jeg ihvertfall huke av på den nye ukens to-do liste. *MEGAGLIS*

Det er nå snart fem år siden jeg oppdaget disse betakaroten-tablettene på en reklamesnutt på tven, og klikket hjem en pakke selv så jeg skulle bli brun til Mexicoferien min. Jeg startet på dem med en gang de dumpet ned i postkassen og etter to uker i den sterke solen var jeg… Ja, dere kan jo google “Martheborge Mexico” og ta en titt selv. Jeg var så sjokkert over hvor effektivt produktet var at jeg faktisk skrev et ubetalt innlegg om tablettene med resultatbilder noen måneder etter at jeg kom hjem. 


I dag er jeg fremdeles like oppslukt av denne dype fargen som for fem år siden, men vitamintilskuddet er ikke bare gunstig for å oppnå brunfarge på kroppen. Det hjelper mot soleksem og solbrenthet også! -Noe de aller aller fleste av oss en gang i løpet av sommermånedene gjerne blir plaget med. Det er jo så innmari fort gjort å gå på en solsmell! Man skal selvfølgelig aldri erstatte solkremen for betakaroten, men virkestoffene her er virkelig forebyggende.

– Hvordan oppnå den optimale brunfargen –
1. Ta én tablett betakaroten daglig så fort som mulig fra og med mai måned, og vær flink til å ta den hver dag helt til sommertemperaturen kommer, og du endelig skal eksponere kroppen din for sollys. Da har hudpigmentene dine rukket å bli optimale, og fargen setter seg raskere enn noen gang. 

2. Fortsett med 1 tablett daglig ut sommermånedene, og du vil ikke bare oppnå en dyp, gyllenbrun farge over hele kroppen (ja også armer og ansikt), men også motvirke soleksem og solbrenthet som igjen hindrer tidlig aldring. Win, win?

3. Når du nå først sitter med denne nydelige fargen i juli/august, er det kjedelig å miste den igjen så fort skolen starter og du ikke lengre har tid til late dager på solsengen! Fortsett derfor med 1 betakaroten tablett også en måneds tid etter soleksponeringen. Da vil du legge merke til at brunfargen holder dobbelt så lenge.

Det er ikke bare jeg som har fem års erfaring med dette produktet i år, men også omtrent hele venninneflokken min har gått på tablettene helt siden våren 2012. Til og med den litt grå brunfargen du vanligvis får av å ligge i solariumet blir gyllen og fin etter noen uker på de originale betakaroten tablettene. Bare prøv selv! Dere kommer til å bli akkurat like fornøyde som det jeg er med både levering, kvalitet og service. En pakke inneholder 60 doser og fås nå til 149kr HER. Etter å ha betalt for flere pakker selv, kan jeg med hånden på hjerte fortelle at de kronene er verdt den glade overraskelsen. Ikke behøver du å abonnere på produktet heller. Du kan på nettsiden velge å bare kjøpe én leveranse og prøve ut dette i en periode før du eventuelt binder deg til faste leveranser.

Klikk hjem pakken nå så får du nyte fargen hele sommeren, og ikke bare slutten av den <3
Spør hvis dere lurer på noe! Jeg har som sagt noen år med betakaroten-erfaring bak meg.

Våropprydding i klesskapet

Hei og hallo alle sammen! Nå har jeg akkurat våknet etter en time på sofaen, og så fort denne posten er ute, skal jeg rett tilbake i drømmeland igjen. Haha, det er nesten bekymringsverdig hvor mye jeg sover om dagen. -Men det ble en sen fredagskveld på meg i går, så selv om den var rolig var det HARDT å stå opp til morgenalarmen i dag. Puh! Også 06.00 på en lørdag a gitt.. Jaja, snaaaart er sommerferien her. Bare én uke igjen med jobbing, og fire med eksamenslesning nå. Woaaah, det skal bli så sinnsykt godt.

Jeg var ordentlig effektiv til morgenen i går, og fikk faktisk unnagjort en ting som har stått på to-do listen min i en liten evighet! -Nemlig en våropprydding i klesskapet. Hele fem stappfulle poser med klær ble røsket ut fra klesskap og kommoder, og likevel så skuffer og skap like forbaska fulle ut etterpå. Haha, jeg forstår ikke hvor alt dette tøyet kommer fra.. Tenk å ha så mye klær, og enda ikke klare å finne noe å gå med på morgenkvisten?

Jeg tenkte kanskje det skulle bli enklere å finne antrekk dersom jeg ble kvitt alt skrotet som bare ligger og støver ned blant favorittplaggene mine, så nå får vi se fremover da, om en opprydding var løsningen! Et par nye ting ble også hengt på plass i skapet i går, og det var blant annet denne hvite blondekjolen. Falt pladask for den jeg! Hva da elegant? Passer perfekt både til 17. mai, og andre sene festkvelder med jentene mine i sommer <3

– Preparing my wardrobe for summer –

Nå skal jeg ha fri resten av lørdagskvelden, men ettersom jeg skal på jobb igjen i morgen blir det en rolig lørdagskveld på meg. Alt jeg har lyst og ork til å finne på nå er litt middagskokkelering, tv-titting og halvsoving på sofaen. Mmm! Skulle dere ha noe filmtips til meg for anledningen så hyl gjerne ut! Det blir jeg glad for!

– Dress & purse from Gina Tricot –

Elsker denne blå toppen fra H&M også <3 Ordentlig fresh i fargen!
Synd jeg gjorde den hvit-flekkete ved å søle klorin over halve meg i dag tidlig.

Hello There Weekend!

Hallo fredag! Velkommen skal du være <3 Jeg hadde en helt fabelaktig kveld med jentene mine i går jeg! Annika og jeg tok like godt turen til Siri for å besøke den nyoppussede leiligheten hennes, og der ble vi sittende i hele fire timer og bare prate om alt mellom himmel og jord mens vi dyttet i oss en diger pose ostepopp. Det er så hyggelig å ha noen slike jentekvelder i blant! Kvelder hvor man bare sitter og kjaser og ler uten å engang ha tven på.

Først tidenes tur i finværet, og så litt real venninnehygge <3 Kunne ikke disponert fridagen min på noen bedre måte tror jeg! I dag har jeg hatt Cathrinemor på besøk hele formiddagen! Hun kom for å knipse noen bloggbilder av meg klokken tolv i dag, og fikk litt middag servert i samme slengen. Jeg hadde nemlig ingredienser i hus til hjemmelaget fiskegrateng med raspede gulrøtter, og bestemte meg for å prøve meg på en litt ny vri i dag! I stedet for torsk eller laksebiter i, hadde jeg hakkede fiskeboller, pastaskruer og karri! Mmm, suuperdigg var det! Absolutt verdt å teste! -Også er det jo faktisk litt billigere også.Jeg har laget denne fiskegratengen sikkert tretti ganger siden jeg delte oppskriften på den i et blogginnlegg HER, men torskestykkene bytter jeg alltid ut med rå laksebiter eller nå fiskeboller. Synes det er litt bedre enn torsk av en eller annen grunn. -Men karri var altså nydelig i, så det bør dere også tilsette litt av!

– Shorts og strikk fra Gina Tricot, Topp fra H&M, Belte fra New Yorker –

Cath og jeg fikk knipset sikkert femhundre bilder på halvannen time, så nå skal jeg tilbringe resten av kvelden med bilderedigering i sofahjørnet mitt. Jeg har jobbhelg og skal derfor megatidlig opp i morgen, så det blir en rolig fredagskveld på denne her! Kanskje like greit etter litt for mange festligheter de siste par månedene. Neste helg blir det heller ikke spesielt rolig, for da har Annika og mannen hennes invitert på innflytningsfest til seg! Hihi! Nesten alle venninnene mine har kjøpt den siste tiden, så nå er det snart bare meg igjen! Heh!    

Jaja, det blir vel min tur også om ikke så lenge <3
Håper dere får en finfin fredagskveld! 

When Life Gives You a Sunny Day

-Så tar du den i bruk! For noen nydelige timer jeg har hatt ute i skogen alene i finværet denne uken. Ja, jeg kunne godt delt turene mine med en hund, men foruten om den mangelen der så kunne jeg ikke fått det bedre. Jeg trasket rundt i nabolagets skog to timer i går ettermiddag, og det var altså så nydelig at jeg bestemte meg for å ta meg en morgentur igjen i dag, dersom været spilte på lag. -Og det gjorde det heldigvis! Jeg skal ærlig innrømme at jeg følte meg som en idiot da jeg trasket gjennom nabolaget i fullt turutstyr med kamera og termos i hånden klokken 10.00 i dag tidlig, men skal man på tur, så skal man på tur! To og en halv time har jeg vært ute i finværet denne torsdagen, knipset bilder, hørt på fuglekvitring, plukket ville blomster og bare stoorkost meg i mitt eget selskap.– Snapshots from this morning –

Justneshalvøya er bare helt nydelig.. Virkelig. Måtte det dukke opp en splitter ny leilighet til salgs her i sommer, for akkurat nå kan jeg faktisk ikke tenke meg å flytte på rumpa mi! Det tok meg kanskje seks måneder å finne disse fantastiske turstiene, men jeg fant frem innen våren ankom, og det er jeg glad for. Fy så flott det er her! Jeg har skog, hav, berg, bukter, strender og de mest idylliske løpestier bare fem minutter fra leiligheten min!


– Welcome to my neighborhood ​-

Jeg er helt nødt til å begynne å nyte denne naturen litt mer fremover. I går var jeg bare på ei litta oppdagelsesferd, og i dag var jeg på jakt etter den perfekte løpeløypa. Det fant jeg, så nå fremover skal de ikke-eksisterende Fresh-besøkene mine erstattet med friske løpeturer ute i skogen <3 Ah, jeg gleder meg!Er det ikke flott? Jeg fant til og med frem til den berømte trollskogen i dag! Jeg har lett etter den i hele vinter uten hell, men i dag.. etter et par timers trasking befant jeg meg plutselig foran tre troll-statuer i skogen. Hihi, koseligste! Nei, Justneshalvøya bare leverer og leverer om dagen, og det gjør været også! Nå må bare den sure vinden forsvinne og varmegradene øke. Vi er snart i mai, og DA har jeg troa på litt ordentlig vårvarme <3

Marthe tipser – Smakfull nistepakkeDette her er hva jeg kaller en verdig fridag <3 Jeg la meg så tidlig som 22.00 i går kveld og våknet opp superuthvilt av meg selv like før syv i dag tidlig. Har dere hørt? Gjett om jeg har fått utnyttet fridagen min fra praksis da! Jeg jobber helg denne uken, så da får jeg noen ekstra fridager midt i uken i stedet, og sånt smaker alltid godt! Jeg startet dagen med en ordentlig treningsøkt på Fresh, handlet inn litt deilige ingredienser, og dro hjem for å koke egg, lage eggesalat og bake meg noen sunne rundstykker! -Både som lunsj til i dag, og til niste på jobb igjen i morgen! Dette ble faktisk så godt at jeg ikke bare vil dele oppskriften videre med dere, men faktisk tvinge alle sammen til å lage det selv. -Et perfekt tips til en sunn og smakfull nistepakke! 

Du trenger – Rundstykker: 1. 1,5 ts bakepulver 2. 100g lettkokte havregryn 3. 100g speltmel 4. 2 egg 5. Litt salt 6. 240g cottage cheese

Slik gjør du: 
1.
Bland sammen alle ingrediensene og mos dem godt sammen (med fingrene) i en bolle.
2. Du skal nå ha en klissete deig som du legger 6 rundstykke-klatter av på et stekebrett.
3. Stek de klissete rundstykkene på 200grader i 20 minutt, så har du noen saftige, sunne rundstykker!

– Rundstykker, eggesalat, vannmelon og pærejuice –

Du trenger – Eggesalat: 1. 3 hardkokte egg 2. 3 ss majones 3. 1 ss creme fraiche 4. Litt salt/pepper 5. Litt frisk gressløk

Slik gjør du: 
1.
Kok eggene i 12 minutt, og legg dem til avkjøling.
2. Skrell og grovhakk de avkjølte eggene og ha dem i en bolle.
3. Rør inn majones, creme fraiche, og finhakket gressløk.
4. Smak til med salt, pepper og enda mer gressløk

Rundstykkene ble jeg inspirert av Maren til å lage, og eggesalaten var det en av hjelpepleierne på jobb som inspirerte meg til å smelle i sammen. Hun bakte rundstykker til alle på huset en dag og lagde en suuupergod eggesalat til, så da måtte jeg selvsagt snike til meg oppskriften! Det er tre ting jeg craver noe helt vanvittig om dagen, og det er rundstykker med godt pålegg, semulegrøt med sukker og kanel, og vafler.. Alt fordi jeg har smakt så mye av det på jobb! Neste på kokkeleringsplanen er sunne vafler med havregryn eller grovt mel i. -Sånne som man kan spise med smør, ost og skinke på. Mmm! Skal bare skaffe meg et vaffelhjern først, så lover jeg dere en god oppskrift!

Håper uken behandler dere fint! Nå skal jeg kose meg med pensumboken min!
Oppskriften på rundstykkene ga meg forresten seks ganske store <3

Skagen rekesmørbrød ala Marthe

Hallo mandag, og ny uke i praksis! Den nest siste faktisk.. Fy som tiden flyr. Tenk åtte uker er snart gått? Det er faktisk helt utrolig. Jeg har gledet meg til å gå på jobb hver eneste dag fra første uke, så disse siste syv vaktene skal jeg virkelig bare nyte. Joda, jeg skal jobbe der nesten hele sommeren også, men jeg starter jo ikke før i slutten av juni, så nå har jeg først to måneder med fri og eksamenslesning hjemme i heimen. Wuhuuu! Gjett om det skal gjøre godt for bloggeriet. Det blir rene luksusen å kunne disponere døgnets 24 timer akkurat som jeg vil igjen. 

Har jeg fortalt dere om den hyggelige helgen min enda forresten? Jeg tror ikke jeg har kommet så langt? Fy så bra lørdagskvelden min ble! Vi hadde det nydeligste været, så jeg bestemte meg helt i siste liten for å servere jentene litt skalldyr igjen! Både krabbeklør, dampede blåskjell, kreps med hjemmebakte rundstykker og grillet vannmelon, reker og bruchetta med litt hjemmelaget rekesalat. Superdigg var det med en liten reprise av fjorårets sommer-sammenkomst <3 Til dessert hadde jeg også laget sjokoladefondant med is og litt bær, og jeg tror vi spiste så vi ville sprekke alle mann <3 Haha. Planen var vel egentlig å ta dra den helt ut med både tømming av vinflasker og by-danisng, men vi ble altså så mette at vi istedet bare ble liggende på sofaputene etterpå, og halvsnorke til klokken ett om natten. Sånne jentekvelder.. Ja til flere av dem!


Jeg skal faktisk ha en allerede i kveld. Eller kosekveld, og kosekveld… Cathrine og jeg skal jobbe litt sammen denne mandagen, så nå har jeg akkurat satt en pizzadeig til heving her. -Og så fort mailing og spising er unnagjort tar jeg en pause med Ungkaren Sverige. Jepp.. En ny sesong startet forrige mandag, og disse ungkars-programmene er jo alvorlig talt det gøyeste jeg ser. Noen blir avhengig av serier.. Andre av ungkaren!

Jeg fikk ikke knipset noen bilder av skalldyrsfesten på lørdag, men her kommer likevel oppskriften på rekesalaten jeg lagde til bruchetta-skivene! Alt du trenger  å blande sammen er: 1. 200g håndpillede reker 2. 5 ss majones 3. 1ss creme fraiche 4. Litt sitronsaft (smak til) 5. 2ss finhakket frisk gressløk 6. 2ss finhakket frisk dill. Så smaker du bare til med litt salt og pepper, topper brødskivene med en dæsj dill, og en liten dæsj rød rogn. Mest for utseendes skyld.

Det blir jo så fint med litt farge på bruchetta-skivene <3 Spesielt om de lages til fest.
Du kan fint bruke håndpillede reker fra boks og til dette. Det blir smakfult og godt uansett!

Forandring fryder

Annonse

Dette innlegget har jeg gledet meg til å dele med dere! Jeg har pimpet veggene i leiligheten med noen nye posters fra pictureit denne uken, og disse føler jeg har gjort hele hjemmet mitt hakket mer personlig. Syv søte plakater dumpet ned i postkassen min før helgen, og jeg kunne ikke annet enn å smile fra øre til øre da jeg så hvor koselige bildene ble i rammene på stueveggen.

For dere som ikke har fulgt meg helt siden jeg startet opp denne bloggen, så ble jeg altså født i Stavanger by! Jeg har hele familien min boende der, og tilbrakte faktisk mine første tolv år i et nabolag på “Tasta”, stappfullt av bestevenninner. Det var først da jeg fylte 12 år jeg gråtkvalt flyttet fra familie og venner til Kristiansand fordi moderen hadde funnet kjærligheten der.
 
-Men toppen to måneder tok det før jeg forelsket meg i denne byen også, og nå.. nesten tretten år senere kunne jeg ikke tenke meg å flytte tilbake til vestlandet. Jeg har skiftet dialekt, kjenner til ethvert sørlandsk ordtak og føler meg i grunn som en ekte sørlending selv! -Så hva passet vel bedre enn noen posters med begge favorittbyene på veggen? -Og noen kjente ordtak som hører til hvert av stedene?


– New Posters For My Walls –

Nei, jeg synes rett og slett dette var superkoselig! -Så er det deilig med en liten forandring på veggene også i blant? Spesielt nå i sesongskifte! Er det ikke nå man er i full gang med vårvask av leilighet og kjøp av nye, lysere gardiner, pynteputer, og annet interiørdill? Pictureit har så innmari mange søte varianter at jeg brukte en liten evighet på å plukke meg ut bare syv favoritter. De har også posters som passer helt perfekt som en personlig gave til besteforeldre, mor, far, søsken eller venninner, og disse må dere gjerne ta en titt på HER.

Noen “yrkes-plakater” har pictureit også på nettsiden sin, og gjett én gang hvem som ble overlykkelig over å se at “sykepleier” var en av disse variantene! Hihi, det var aldri noe tvil om at den plakaten skulle klikkes hjem. Jeg er kanskje ikke sykepleier riktig enda, men fader heller.. Det er snart bare to år igjen til jeg stolt kan gå rundt og bære den tittelen. Hehe! Sykepleierbildet finner dere HER og resten av yrkesplakatene finner dere HER.

Det er forresten ikke bare Kristiansand og Stavanger-plakater Pictureit har å by på! De har mange mange flere byer med koselige ordtak til dersom du kunne tenke deg en plakat fra et helt annet sted. Ta gjerne en titt på alle variantene HERDere får nå 15% rabatt på deres første bestilling ved å ta i bruk rabattkoden “Marthe15” når dere betaler i kassen!

Ble det ikke lekkert? Alle mine syv posters finner dere samlet på ett sted HER.
Rabattkoden Marthe15 gir altså 15% rabatt på din første bestilling!

– 25 kjappe Q & A –

Hva har du på deg? Akkurat nå sitter jeg i morgenkåpen og drar meg i sofaen. Fy fader som jeg sover for tiden! Jeg føler meg ikke egentlig så fryktelig sliten i hodet etter praksisdagene, men kroppen min tilsier visst noe annet. Denne uken ble avsluttet med en kveldsvakt torsdag og en dagvakt fredag, og resten av fredagskvelden skulle jeg etter planen bruke på å få unnagjort litt i mailboksen.. Jeg skulle bare ta en liiten powernap først! Vel.. Jeg våknet ikke igjen før tolv timer senere, og jeg er sikker på at jeg kunne hatt tolv timer til. 

Hvor gammel er du om fem år? Da er jeg 29 år, og nærmer meg 30! Wuhuu. Har begynt å se frem til tretti-årene jeg.

Hvem har du vært sammen med i minst to timer i dag? Ingen enda! -Men så fort bloggen er oppdatert, hiver jeg meg ut på matshopping, for klokken syv i kveld kommer verdens beste venninnegjeng på besøk for middag, dessert og vin <3 Gleder meg!

Hvor lang tid bruker du på badet? Når jeg skal på jobb? 10 minutt. Når jeg skal på fest? 1,5 time. Gjerne to dersom jeg har musikk på høytalerne og litt vin i glasset..

Hva er din beste egenskap? Jeg liker at jeg tar det meste med slående ro. Jeg bekymrer meg lite om noe som helst, tar ting som det kommer og har alltid løsninger på utfordringene som dukker opp. Jeg tror det er derfor jeg er så mye glad! Jeg er positiv til det meste, stresser lite og ler mye. Det liker jeg ved meg selv.

Savner du noen? Ja, jeg savner å ha en stykk hund i livet mitt. -Men den kommer når tiden er riktig!

Hva er din verste egenskap? Jeg er Vimsete med stor V. Dette “bedagelige” forholdet til livet har ført til en rekke forsvunnede bankkort, knuste mobiltelefoner, bortkomne nøkler og ødelagte gjenstander. -Men ting ordner seg liksom alltid! Ikke én gang har jeg mistet bankkortet uten å få det igjen. Selv ikke denne forrige gangen for bare et par uker siden da jeg trodde jeg hadde mistet det på vei hjem fra Mc Donalds en lørdagskveld. Taxisjåføren ringte meg en uke senere og kom på døren min med ikke bare ett, men to bankkort som jeg visst nok hadde mistet den kvelden. Hah! Problem solved. Disse kortene mine dukker seriøst alltid opp igjen, og skulle de ikke gjøre det så er det jo alvorlig talt bare å sperre kontoen og bestille et nytt? Verden går ikke under. 

Hvor mange puter har du i sengen? Seks puter! To hotellputer, to hodeputer og to rosa pynteputer.

Hvor tror du at du befinner deg om 10 år? Om ti år er jeg 34 år gammel, ferdig utdannet og ferdig videreutdannet. Jeg har lagt ned bloggeriet, og reiser nå på ferier uten kamera! Hah! Jeg har en eller annen supergivende jobb og har bosatt meg med en stykk beagle og en stykk smart kjekkas. Helst i et splitter nytt funkishus med hundegård i hagen. Jepp! Ingenting mer og ingenting mindre. Der vil jeg være om 10 gode år.

Sort eller hvit? Hvit. Alltid hvit. Ja til lyse farger året rundt <3 Det gjør hverdagen gladere.

Hva skremte deg om natten som barn? Hmm.. Spider man. Jeg hadde alltid de samme marerittene om at spider man løp etter meg med kniv… Ikke spør. Det ble vel bare litt mye Fox Kids før leggetid.

Hvilket stjernetegn er du? Jeg er født i jomfruens tegn, men horoskop er noe tøv som bare leses hos frisøren. I følge jomfruens beskrivelser så er jeg en ryddig og presis kontrollfreak med system og planer for alt. Nei, nei, og nei.  

Hvor drar du når du er trist? Til sengen. Der legger jeg meg for å sove litt, og forhåpentligvis våkne opp gladere. Har det hendt noe fryktelig trist så vil jeg helst bare være alene, men har det hendt noe fryktelig gøy så ringer jeg til hele venninnelisten på mobilen og forventer at alt og alle vil høre om det.

Har du en frykt? Ja jeg har skrevet et helt blogginnlegg om mine største frykter, men for å si noe annet enn det som står der, eller “å miste noen jeg er glad i”: 1. Å få mensen på et forbaska upassende sted. 2. Å si feil navn på kjæresten under middag med svigers. Hahaha, GUD. Jeg har aldri opplevd noen av delene, men jeg har tenkt på dette flere ganger og dør litt av å se for meg begge scenario. Tenk da? Hvordan i huleste skal man ro i land noe sånt?

Hva var det siste du drakk? Sjokomelk! Jeg fikk med meg hjem en hel kartong med sjokomelk og pærejuice fra Stavanger etter påskeferien, så kjøleskapet mitt er enda fullt av deilige drikker.

Turn off? Egoistiske, likegyldige, eller sure menn. Usj, finnes ikke noe mindre tiltrekkende enn mennesker som klager på alt, baksnakker eller generelt er negative. Jeg forbinder det med usikkerhet og dårlig selvtillit, og det finner vel ingen attraktivt? 

Turn on? Smarte, dedikerte folk. Sånne som kan lære meg en ting og to på en ydmyk måte. Litt muskler skader heller ikke synet, men viktigst av alt er en brukbar selvtillit. Han må være sikker på seg selv og kunne ta meg litt med storm. Høhø. 

Hvilken tv-serie så du sist? Jeg prøvde meg på en episode “13 reasons why” på Netflix i påsken, men jeg sovnet halvveis i første episode, så det ble visst med denne ene. Meg og serier altså..

Favorittmat? Jeg liker virkelig all mat, men må jeg velge meg ut et par favorittretter så går jeg for tomatsuppe eller skalldyr. -Og pastaretter. Kremet pasta med kylling, fisk, andre typer kjøtt, grønnsaker eller sopp… Mmmm! Får aldri nok.

Når kysset du noen sist? Hemmelig hemmelig.

Hvor går din neste reise? Jeg vil til Italia igjen! Jeg har ferie fra 3 juni til 19 juni, så dersom jeg ikke skulle finne meg et passende hus å flytte inn i i denne perioden, så tar jeg meg en uke til Italia igjen. Kanskje jeg skal overtale jentene til å bli med meg <3 Sardinia var magisk i fjor, og Italia har så vanvittig mange andre lekre steder å by på også!

Hva er favoritt godteriet ditt? Akkurat nå er det uten tvil lakriskuler med sjokolade rundt. Sykeste godteriet noen sinne! -Og chips. Hvilken som helst chips. Kombinasjonen av sjokolade og salt chips, en god film og koseteppe på føttene. Åh! Jatakk, hver helg.

Er du sjalu? Nei, bare hvis noen gir meg grunn til å være det. Jeg tenker det beste om folk til det motsatte blir bevist. Noe annet synes jeg er innmari slitsomt. Har man ikke tilliten på plass så har man jo ingen grunnmur å bygge på. -Og skulle det motsatte bli bevist, så sitter jeg ihvertfall der med en god samvittighet og vet jeg fortjener bedre.

Hva sto det på din siste sendte snap? Hahahahaha!! -Sendt til bestis.

Hva sto det på din siste mottatte snap? *Bilde av Kristine som ler* Jeg er ute på byen og fikk akkurat kommentaren “Jeg tror jeg har sett deg danse i bhen på Marthe Borges snap!”.

Elsker dette bilde av oss, fra sommeren 2014 <3 

Ovnsbakt laks med lime & ananas

Fy som denne uken har flydd! Er det virkelig torsdag allerede? Hjelp! Fremførelsen av denne innleveringsoppgaven jeg har styrt med, gikk som det suste i går, så nå kan jeg endelig senke skuldrene og puste som normalt igjen. Puh! Jeg dro rett hjem etter møtet på skolen og lagde meg en ordentlig deilig laksemiddag, og denne ble så frisk og god at jeg tenkte jeg kunne dele oppskriften videre med dere også! Jeg har kveldsvakt denne torsdagen, så endelig får jeg satt av en hel formiddag til bloggerier og trening <3 Været er ikke like bra i dag som i går, men jeg tror likevel jeg hiver meg ut på en liten joggetur ute i skogen her på Justneshalvøya. Av en eller annen grunn har jeg fått for meg at jeg må trene bakkeintervaller i dag, men vi får se hva formen tilsier. Jeg kan ikke engang huske sist jeg løp utendørs, så interessant blir det uansett. 

– Dinner Recipe For Two – 

Du trenger: 1. 1/3 frisk ananas 2. En pose villris 3. 8 asparges 4. 4 laksefileter 5. En håndfull ristede pinjekjerner 6. 2ss sesamolje 7. 2 lime 8. 2dl gresk yoghurt 9. Salt/pepper 10. 2 maiskolber

Slik gjør du: 
1.
Ha laksefiletene i en ildfast form og strø over pinjekjerner, asparges, sesamolje, saften av 1 lime, og ca 1/3 av en ferskt ananaskjøtt i små terninger. Klem gjerne også over litt av saften fra resten av ananaskjøttet. Krydre med litt salt/sitronpepper og ha formen midt i ovnen på 200grader i 15 minutt. (Lengre dersom du bruker fryste fileter)
2. Kok villrisen etter anvisningen bak på pakken og stek maiskolbene i en stekepanne med smør.


3. Når mais og ris er ferdig stekt/kokt strør litt salt over kolbene og siler risen for vann.
4. Bland 2 dl gresk yoghurt med raspet limeskall fra den andre limen, og dressingen er klar!
5. Server den ferdigstekte laksen med litt limedressing på toppen, en maiskolbe, litt villris og en dæsj av ananas/aspargesblandingen fra den ildfaste formen. Bruk masse ananas og ristede pinjekjerner, for det er virkelig det som gjør denne fiskeretten så innmari god og frisk!

– Ovnsbakt laks med lime og ananas –

Håper det frister <3 

Uken som gikk…

Ukens latter… Kan jeg si hele helgen hos Kristinemor? Himmel og hav som jeg elsker å være med den jenta <3 Vi gikk sammen i tre døgn, og da mandagen kom og jeg liksom skulle jobbe litt hjemme, savnet jeg henne sånn at jeg spurte om ikke hun ville komme på besøk til meg litt. Hele den kvelden satt vi hjemme oss meg og så på det svenske “Ex on the beach” hvor ikke bare exen til Sophie Elise er med, men også min lille sommerflørt fra da Kristine og jeg var i Sverige på campingtur med moren hennes! Haha! Jeg var 15 år og satte i teltet og kysset på en random jeg hadde truffet i badeland tidligere på dagen, og denne “Ali” har altså nå, 10 år senere meldt seg på Ex on the beach. Vi lo altså så vi hylte her da vi kjente ham igjen. Tenk om min første tur til Mauritius skulle være med det svenske prgrammet “ex on the beach”? Hadde den campingturen bare vart litt lengre…. NEIda.


Ukens nedtur.. Kamera mitt har begynt å streike, og jeg kjenner jeg nesten blir gråtkvalt bare av tanken. Haha! Det fungerer enda, men autofokus har sluttet å virke, så for hvert eneste bilde jeg tar er jeg nødt til å stille inn fokus manuelt, og he-rre-gud så tungvindt. Å knipse 211 antrekksbilder går mildt sagt ikke unna lengre, og noe forsikring var jeg heller ikke smart nok til å kjøpe meg i fjor, så nå må jeg vel bare ut med nye 14 000 da. Woop woop! Kjekt når du ikke klarer å ta vare på tingene dine altså.

Ukens høydepunkt… Påskedagene i Stavanger by! Jeg koste meg SÅNN med familien. Spiste på meg to kilo i god mat og påskegodter, og lå bare og så på tv eller leste bok hele dagen. Helt nydelig var det med noen oppladnings-dager i barndomsbyen. Bestefars 70års dag var helt perfekt og nå gleder jeg meg bare til mai, for da venter helt klart et nytt besøk <3

Ukens tvserie… Jeg glemte helt å skrive navnet på denne lille tvserien på 3 episoder som jeg tipset dere om i påsken! Haha, “Geni eller bedrager” heter den og går på nrk! Kjempespennende dokumentar som du kan se ferdig på en kveld om du vil. Ellers må jeg jo si at jubelen var stor da første episode av Skam sesong 4 kom ut fredag kveld! Woaaah, jeg gleder meg til fortsettelsen.

Ukens sang… 1. Pretty Girl – Maggie Lindemann 2. Number One – Atle & Lisa Ajax 3. Too Drunk Lights out – DJ Katch feat Hayley. Musikkvideoen til sistnevnte er bare helt hysterisk. Som å se meg de siste lørdagskveldene.. Altså 28(!) nuggers bestilte bestis og jeg oss sist vi var ute. 28!?  

Akkurat nå… Skal jeg gjøre meg klar for en dag på skolebenken! Jeg fikk levert den forbaska innleveringsoppgaven klokken ett i natt, så nå krysser jeg bare fingre og tær for at det blir godkjent i dag, og at fremførelsen går greit. Da er det i tilfelle bare tre uker igjen av praksis før dette skoleåret omtrent er over! Jeg har jo et par eksamner igjen da, men det skal gå så fint at. Tar som vanlig gleden på forskudd jeg, og ser allerede frem til litt mer ferie <3

Ukens cravings… Appelsiner! Mmm, appelsinene er så innmari gode nå! Ordentlig friske!

Ukens behind the scenes… Å kjøre fotoshoot med en VILLbass av en hund er virkelig ikke bare bare. Det ble helt klart noen søte bilder ut av 10 minutters lek på stuegulvet, men alt på minnebrikken var definitivt ikke…. like idyllisk.

Alt i alt en helt SUPER påske, selv om det ikke ble noe fjell eller skogstur på meg <3
Håper deres uke ble like fin! Dere må ihvertfall ha en nydelig onsdag!