Ukens storhandel – Check!

Hei du nye februaruke! Denne uken starter jeg med en frimandag etter jobbhelg, og det er seriøst den beste dagen i uken å ha fri på spør du meg. Da kan jeg nemlig starte den nye uken med en lang morgentur med hunden, planlegge den nye ukesmenyen og kose meg med handlingen når alle andre er på skole og jobb 🙂 Små gleder. Folk flest liker kanskje å jobbe når andre jobber og ha fri når folk har fri.. Vel, jeg setter bare mer pris på fritiden min når jeg vet at alle mine kjære og nære må slite på jobb. Det er virkelig en drøm å dra hjem fra nattevakt og se alle menneskene rundt meg trøtte i trynet, hastende avgårde til jobb, mens jeg skal få kjøre hjem og ligge i den digge senga mi hele formiddagen.

Skulle nesten ønske jeg hadde nattevakt istedet for dagvakter denne uken! Heh, tenk at jeg skulle bli så glad i å jobbe på nattestid da dere. Bedre betalt er det og 😉 Uansett, nå sporer jeg helt av her. Hei igjen 17 februar og velkommen skal den nye uken være. Jeg er bare glad vi nærmer oss slutten på enda en vintermåned. Hunden trenger mosjon og det er ikke superidyllisk å gå på skogstur i vindstyrke på 17-18 m/s kan jeg fortelle dere, men det går! Søndag var jeg så trøtt etter nattevaktshelg at jeg bestemte meg for å droppe skogsturen vår og heller ta Mino med i hundeparken. Der var det noe sånn som åtte andre hunder som han nesten løp seg ihjel sammen med. Aldri sett han mer sliten. Fantastisk!

Her ser dere ukens handel! Det ble definitivt ikke så økonomisk som jeg hadde tenkt, men fader heller. Jeg prøver å være sunn i disse dager og holde meg unna snoperier. Da går jeg istedet til innkjøp av enorme mengder mat og dyre, eksotiske frukter. Mangostan eller mangosten (frukten under her), er min absolutte favorittfrukt. Jeg har aldri sett de selge den i Norge før i forrige uke (På meny), men fyfader for en pris.. 20kr per stykk? Man kan jo ikke kjøpe mindre enn ti? De glir jo ned som godteri! MÅ prøves.

– Ukens cravings – 
1. Sjokolademilkshake med sukkerfri is
2. Banankake i kopp
3. Fruktsalat med ananas, mango, mynte og kokoskrem
4. Mangostan (frukten på bilde over) Kjøpt på Meny!

Jeg gikk til innkjøp av syv middager denne uken her. Glemte rett og slett at jeg reiser bort til Konsmo i helgen for å tilbringe den på hyttetur med jentene.. Jaja, da har vi middagsretter for deler av neste uke også 🙂 Mozerellapizza og biffsalaten skal dere få oppskriften på etterhvert! Resten har jeg delt oppskriften på før, så spør meg gjerne om dere er interessert i å teste noen av de andre rettene.

– Kokoskrem med litt melis er verdens diggeste topping til fruktsalat –

Nå skal jeg utnytte at hunden ligger i en ledningshau(?) på det harde gulvet og snorker høyt. Jeg skal nemlig prøve å liste meg ut døren uten at han våkner for å løpe 50 meter over gata og hente en pakke i posten. Wihuuu! Jeg har klikket hjem litt sponset tøy til garderoben som dere skal få se på instagram etterhvert 🙂 Ellers går mandagskvelden til innekos tenker jeg. Stormen herjer utenfor, så da passer det perfekt med litt peiskos til kveldens episode av Jan Thomas søker kjærligheten. Eller hva det nå heter. Mitt nye favorittprogram på Tv Norge. Herregud som jeg heier på Tormod og Harlem. Håper han velger å gifte seg med de begge.

– Banankake i kopp –

Hei torsdag! Snart helg igjen da gitt. Kanskje en litt ekstra romantisk en for dere som tenker å gjøre noe hyggelig ut av valentines day i morgen 🙂 Jeg har jobbhelg, så jeg skal jobbe både kveld og natt hele helgen, men det går helt fint ettersom jeg har hatt fri helt siden søndag nå! Eller det er vel helt ærlig med en liten klump i magen jeg går på jobb i kveld, for i går dro jeg til Cathrine for å henge med henne noen timer, og etter 2,5 time fikk jeg melding av naboen om at Mino hadde bjeffet kontinuerlig i 2 timer…

Altså, hva ER det med han? Han er 7 måneder og har enda seperasjonsangst? Jeg kan ærlig talt ikke stimulere han mer enn jeg gjør per dags dato, og jeg kan heller ikke jobbe mindre enn jeg allerede gjør, eller la være å dra på venninnebesøk noen timer i uken. Kjenner jeg blir helt SPRØ jeg altså. Det skal sies at han ikke har bjeffet sånn siden midten av desember da, så jeg krysser fingre og tær for at det var et lite engangs-tilbakefall… Måtte selvfølgelig bare dra hjem fra Cathrine to timer før jeg hadde tenkt, for beagle-bjeffing…. Jeg tror ikke noen utenforstående forstår hvordan den lyden skjærer i ørene.

Krysser fingre og tær for at det ikke gjentar seg i kveld! Jeg gjemmer alltid masse godbiter rundt i leiligheten når jeg går så han skal ha noe å dulle med, setter på tven så han skal ha lyd rundt seg, og legger rundt favorittlekene hans som han vanligvis kan leke med i timesvis på egenhånd.

Nok valpefrustrasjon! I går fikk jeg forresten kjøpt meg ny iphone! Pcen min holder på å falle fra hverandre, så det var nok heller ny bærbar jeg skulle ha prioritert, men så fikk jeg lyst på en iphone 11, og da måtte det bare bli sånn. Jeg hadde hatt min ihpone 7 i litt for mange år, så da mannen på Telenor skulle overføre innholdet mitt fra den gamle til den nye telefonen, tok det stakkaren tre timer(!). Herregud så glad jeg er for at jeg betalte han 399kr for å gjøre det. Det hadde antagelig tatt meg tre uker..

Før jeg hiver meg ut på dagens langtur i skogen, har jeg et lite snackstips å dele med dere denne torsdagen! Mange etterlyste oppskrift på banankaken min da jeg fortalte at jeg nylig hadde bakt meg det. Den har jeg delt med dere tidligere HER <— I går lagde jeg meg en mindre variant som seriøst tok tre minutter å smelle sammen. Oppskriften fant jeg på Linda stuhaug sin blogg HER <—

Sukkerfri (vel ihvertfall om du bruker sukkerfri nutella), og så SJUKT digg! Jeg hadde min kopp i mikroen i 3 minutt og da ble den helt gjennomstekt, så ta den gjerne 2 eller 2,5 minutt så den blir litt bløtere!

Try it out! Soooo god 🙂 

Oppskrift – Bibimbap

Hei på dere! Jeg har ikke gått under jorda riktig enda, jeg har vel ærlig talt bare glemt at jeg fremdeles driver en blogg 🙂 Siden sist, så har jeg kost rumpen av meg med familien i Stavanger, jeg har gått lange skogsturer med Mino, jobbet, oog hatt venninnebesøk med spilling, vin, og hjemmelaget pizza!

I går dro jeg på butikken for ukens storhandel, og da fikk jeg endelig handlet inn til denne retten som jeg har skrevet og pratet om siden midten av januar nå.. I dag fikk jeg også laget meg den, så her kommer oppskrift! Ikke la dere skremme av alle ingrediensene. Dere kan fint droppe både to og tre typer grønnsaker her om dere ønsker det. Bare følg biffmarinaden slavisk, for den var magisk med sesamolja og sesamfrøene. Mmm! Dette skal jeg definitivt lage igjen en kveld jeg får venninnebesøk 🙂

Du trenger: 1. 1/3 rød paprika 2. 1 aromasopp 3. En håndfull spinat 4. En håndfull bønnespirer 5. 200g biffstrimler 6. 1 stor gulrot 7. En håndfull kålhode 8. 1/3 squash 9. 1ss sesamfrø 10. 1ss sesamolje 11. 2ss siracha chillisaus (kjøpes på meny)12. 1ss riseddik 13. 1ss sukker 14. 2 egg 15. 1ss soya 16. 2 fedd hvitløk 17. 1 pose ris

Slik gjør du – Marinaden til biffstrimlene:
1. Hell 1 ss sesamolje, 2 ss siracha chilisaus, 1ss sukker, 1ss sesamfrø, 1ss riseddik og 1ss soyasaus i en skål. Tilsett biffstrimlene og 2 fedd finhakket hvitløk. Bland godt og la marinaden stå i kjøleskapet minst 1 time før steking.

Slik gjør du – Bibimpab: 
1. Hakk opp alt av grønnsaker og legg i ulike skåler.
2. Stek grønnsakene hver for seg i litt olje i en stekepanne ca 2 minutter.
3. Kok risen i en gryte og varm opp vann i en annen til spinat og bønnespirer.
4. Kok spinat og spirer ca 3 minutt hver i hver sin omgang så det ikke blandes.
5. Stek til slutt det marinerte kjøttet og et par speilegg som skal toppe retten!


– Legg risen i bunnen og topp med grønnsaker, kjøtt, egg og sesamfrø –

Håper det smaker! Jeg har bestemt meg for å kjøre godtestopp resten av måneden, og når jeg har godtestopp er det ingenting som frister mer enn sukker og snoperier. SÅ nå skal jeg prøve meg på en sunn milkshake med frossen banan, litt oboymelk og en ørliten dæsj peanøttsmør. Kanskje det metter dagens søtsug?

Q & A – Mine matvaner

Hva spiser du helst til frokost? Jeg er ingen frokostmenneske. Skal jeg på dagvakt som starter 07.30 så får jeg som regel ikke i meg noe, men får jeg sove litt lengre, så er favoritten definitivt varm mat. Bestemors varme karbonader med stekt løk på loff, eller bare noen middagsrester fra dagen før.

Hva spiser du oftest til middag? Det jeg desidert lager meg oftest må være hjemmelaget hvit pizza. Det lager jeg sikkert tre ganger i måneden. Beste pizzaoppskriften som finnes. Du finner den HER. Jeg pleier bare å bytte ut rådyrkjøttet med spekeskinke 😉


Hva er du dårligst på å lage? Jeg har dårlig tålmodighet, så jeg liker ikke å lage noe som tar veldig lang tid. Skulle gjerne laget vårruller til middag hver dag, men det tar så forbaska lang tid! -Men er det noe jeg bare ikke får til så er det biff. Enten blir den rå, ellers blir den tørr..

Hva er din absolutte favorittrett? Skalldyr. Altså jeg har en rekke favoritter, men farfars skalldyr slår alt og jeg blir ikke lei. Elsker både reker, krabbe, hummer, kreps, blåskjellskjell, scampi, og kongekrabbe. Hvitløksdampede blåskjell, scampi i søtsur saus, krabbeklør og ovnsbakt hummer med chilli og hvitløk. Herregud.. Smaker akkurat like godt på vinterstid som sommerstid spør du meg.

Er du en salt eller søtmoms? Uten tvil saltmoms! En måned uten sjokolade skulle gått fint.. En måned uten chips… Stuggles!

Hva er din største guilty pleasure? Hmm.. Hvis jeg ikke orker å bake og bare vil ha noe søtt som er ferdig laget? Da må det bli kos sjokoladepudding med vaniljesaus!

Er det noe du absolutt ikke liker? Kaviar, østers og lutefisk. -Så har jeg aldri forstått meg på folk som blander frukt og bær inn i sjokolade. Ikke ødelegg sjokoladen min med appelsin, jordbær eller nøtter er du grei. Fruktnøtten kan de hive av markedet for min del 🙂Hva drikker du helst?
Pepsi max, eplemost og sjokolademilkshake. Mmmm! På byen? Vodka redbull. Jeg har ikke energi til å gå på byen lengre, så jeg må passe på å få i meg noe som holder meg våken.

Hva blir ditt neste matprosjekt? Jeg har enda til gode å prøve meg på bimibap. Det må jeg få til en gang i løpet av denne uken!

Hvis du skulle spist én rett hver dag resten av livet, hva ville du valgt? Det måtte vel blitt taco det da? Det kan jo variere så innmari. Min favoritt er taco med pulled pork, maismos og mangosalsa. -Med masse knust tortillachips i. Yums!

Du skal ha take away, hva bestiller du? Vegetarfajitas fra Egon. -Med tortillalefser, ananas, bønner og diverse tilbehør. Mmm! Det er det og kinamat jeg oftest bestiller, men en pizza er heller aldri feil 😉

Hva har du alltid i kjøleskapet? Granateple, brus, rømme og ketchup! Og om sommeren kan vi tilføye jordbær og moreller <3

Hva har du alltid i fryseren? Isbiter og edamamebønner. Elsker edamamebønner.


Hvor mye bryr du deg om at maten du spiser skal være sunn? På en skala fra 1-10? Kanskje 4 eller 5? Jeg spiser mer enn gjerne en hamburger med pommes frites på en tirsdag hvis jeg føler for det, men jeg har aldri mer enn et par slike veldig fete middager i uken. Jeg lager meg stort sett grov pasta når jeg har pasta, men bruker alltid lyst hvetemel i pizzabunnen eller rundstykkene mine. Jeg bruker lettrømme og lettmelk, men velger lyst brød fremfor grovt any day. Jeg spiser også en liten sjokoladebit eller noen håndfuller med popcorn hver eneste kveld og bryr meg ikke noe om det.

Hva var det siste du bakte? Jeg lagde banankake med sjokoladebiter i forrige helg. Gikk og småspiste på den i mange dager etterpå. Mmmm!

Hva craver du akkurat nå? Akkurat nå har jeg en fiskegrateng i ovnen, men jeg vet også at jeg har en peanøttis i fryseren, og den desserten gleder jeg meg veeeldig til å innta etterpå sammen med dagens episode av Love Island 😉

Favoritt dessertoppskrift? Det må bli sjokoladefondant med is og litt bær. Det slår ALDRI feil! Oppskriften på min finner du HER. Pannacotta med jordbær og limesaus til er også en favoritt sammen med en god gammeldags sjokoladekake.


Et lite matinnlegg inspirert av Emilie Nereng sin herlige matpodcast!
Hør på den på spotify 😀 Den heter foodies 🙂 

Bucketlist – Februar


Kjøpe meg en planlegger!
Jeg må se å få fingeren ut, designe meg en personlig almanakk og klikke den hjem før februar også er over…

Begynne å ta tran igjen. Det er flere år siden sist jeg tok tran, og det må jeg bare se og starte med igjen! Jeg kan ikke fordra smaken av ekte tran, og tablettene synes jeg er så store at de nesten ikke går ned, men jeg vet det finnes en flytende tran med smak av sitron, og den smaker som sitronfromasj! Den må jeg gå til anskaffelse av denne måneden her.

Kastrere hunden. Oh yes. Februar blir måneden for kastrering. Stakkars lille har fremdeles bare en testikkel, og ifølge veterinæren var sannsynligheten fryktelig liten for at den nå skulle falle på plass, så da har jeg derfor bestemt meg for å booke operasjon og få det hele overstått.

Se live ballett! I dag, 1 februar skal jeg besøke Stavanger konserthus for aller første gang for å dra med farmor og farfar på forestilling! Gud som jeg gleder meg! Har alltid hatt lyst til å beundre proffe ballettdansere en hel kveld, og i dag skal jeg få lov til å gjøre det sammen med mine besteforeldre.

Booke nytt spaopphold med jentene! Endelig begynner jentegjengen min å bli ferdig utdannet, og med det er det slutt på studentbudsjettene. I januar var vi en på Farris bad for massasje og latskap. Denne måneden tenker vi å booke oss et lite opphold på Kragerø Resort for middag, vin, og ren avslapning!

Kjøpe et nytt brettspill. -Og invitere jentene på vinkveld med spill! Denne måneden her SKAL jeg ha jentene over på vin og spilling igjen. Med noe deilig snacks på bordet såklart. Har dere noen tips til gøyale brettspill? Hyl ut 😀

Lære Mino et par nye triks. Han lærte så vanvittig mye i januar måned, og det er så motiverende og GØY å se hvor lærevillig og lettlært han er. I går startet vi på prosjekt “bamse”, og til neste gang vi ankommer Stavanger by skal han sitte i “banse-positur” når den kommandoen sies. Jeg har også lyst til å lære han å stå på ryggen min, så det får bli det neste 😉

Dra på hyttetur med jentene til Konsmo! 21-23 februar har jeg fått fri fra jobb for å reise til Konsmo med seks jenter og to hunder for en hel helg med hyttekos. Jeg tror det blir helt magisk, men muligens også en smule trangt. Seks jenter og to hunder i ei hytte på 20 kvadrat? Heh! La oss krysse fingrene for knallvær så vi kan være en del utendørs også.

Jeg har to nye ting på mat-bucketlisten min denne måneden! Jeg har lyst til å prøve meg på en middagsrett som heter bibimbap, og en dessert fra Montenegro som kalles “priganice”. Google it. Sistnevnte ser helt magisk ut med nutella til. Mmmm!

Shoppestopp! Denne måneden her skal jeg ikke handle meg et eneste klesplagg. Det skal spares 5000kr i spareappen min Dreams, og det eneste som skal brukes penger på er mat og hund.

Besøke hundeparken litt oftere. Forrige uke søkte jeg opp hundeparker i Kristiansand og besøkte en av dem i vågsbygd. I går oppdaget jeg en hundepark i Stavanger og dro dit med Mino. Han ELSKER jo å sosialiseres med andre hundevenner, så det må jeg bli flinkere til å gjøre i februar måned.

Enda en vintermåned er i gang! Måtte den by på mye hygge <3