– Min påskeaften –


Kanskje ikke den mest spenstige lørdagskvelden? Siden sist jeg pratet med dere har det egentlig bare gått i 1. Jobb på helsesenteret 2. Skriving av skoleoppgave og 3. Trening. Jeg kom akkurat hjem fra sistnevnte og må faktisk gi meg selv en klapp på skuldra for å ha kommet meg igjennom fem harde økter denne uken. Det har bare vært så innmari digg å trene akkurat nå i påsken, som resten av befolkningen i Kristiansand har reist til fjells! Jeg har jo hatt hele studioet for meg selv der borte! Nei, nå er jeg blitt så motivert her at jeg har bestemt meg for å lage meg en løpeplan.


​Jeg tok en 3 kilometers løpetest på mølla i ettermiddag, og etter x antall intervalløkter og langkjøringer i én måned fremover, skal jeg klare å løpe de på fire minutter mindre. Det er ihvertfall målet, så får vi se hvordan det går.


Nå skal jeg synke ned i sofaen, tygge på litt taco og gå løs på siste del av en skoleoppgave om brukermedvirkning. Jeg holdt på å si “snork”, men jeg startet på den allerede i går kveld og fem timer senere var jeg jo nesten ferdig! Det var så mye mer spennende enn hva jeg først hadde trodd. Den skal ikke leveres før neste fredag, men jeg har så mye sosialt og gøy på agendaen neste uke at jeg bare må se å få skrevet de 2500 ordene nå mens jeg faktisk har tid <3 


– Påskeaften med pensumbøker og treningsplan – 


Håper dere koser dere glugg i kveld og spiser så dere triller på påskeeggene deres! Snille bestemor ringte meg for et par dager siden og fortalte at hun hadde tenkt til å sende meg et påskeegg i posten i år. -Men så leste hun på bloggen at jeg skulle slutte å spise snoperier og heller hive innpå med grønnsaker og dipp, og bestemte seg for å la være. Haha, skjønne gode gamlemor. Følger med og tenker på alt <3 Gleder meg til å klemme henne flat igjen neste søndag.

Dining & Wining With Friends


– Torsdagen i et bildedryss –


Herligheet som Daniel og jeg koste oss på besøk hos Kristine og Christoffer i går. -Så får jeg ikke sagt nok hvor innmari deilig det er at vi har stilt klokken en time frem. På disse bildene er klokken rundt 19.00 om kvelden, og bare se hvor lyst det er? Jeg fikk skikkelig sommerfølelse der jeg satt og nøt en mangosalat med scampi i blondeskjørtet mitt <3 For en nydelig kveld med alt for god mat og fantastiske folk som virkelig kan kunsten å verte opp! 


Vi startet kvelden bare fem stykk rundt bestis sitt spisebord, og Christoffer (som er kokken i heimen) serverte oss både marinert scampi-salat, andebryst med hjemmelaget rødvinssaus og creme brule som han selvsagt flamberte foran oss! Åh, hva da heldige?! -Og når alle tallerkner var tømt, kom det 10-12 gjester til på vors for å feire bursdag, skåle og spise sjokoladekake. Planen til Daniel og meg var vel egentlig å bare ta et par glass vin til maten og så dra hjem når festen tok helt avgårde, men de der mojitosene til Christoffer var så forbaska gode at vi ble sittende helt til midnatt og bare kose oss glugg med hele gjengen. Jammen bar turen på byen også etterpå, og der ble vi og sittende i et par timer og bare skravle og ha det alt for hyggelig. Sånn kan det gå når selskapet er litt for godt!


Christoffer: Vil du og Daniel komme på middag i påska?
Meg: Eee, JA?
Christoffer: Okei, jeg lager tre retters, så har du noe å blogge om!


Herregud, hvilket mannfolk sier sånt egentlig? Jeg lager tre retters middag så du kan få noe å blogge om?! Nei, en ting er helt sikkert, og det er at jeg har noen aalt for snille venner. Evig takknemlig, og gleder meg allerede en haug til grillfest på superparets sinnsyke veranda i sommer <3 Koser meg SÅ med disse folkene her.


Tusen takk for en magisk skjærtorsdag <3 

– Something Sweet –


– Noe søtt til påskehelgen –


Hei fra meg, og riktig fin skjærtorsdag til dere som ikke har internettfri i påska! Daniel og jeg skal snart hive oss avgårde til bestis og kjærleiken for tre retters middag, men før det tenkte jeg bare å dele noen fristebilder av kaken jeg bakte for anledningen! Kristine var på besøk hos meg i hele går kveld, og mens hun så tv, bakte jeg en saftig sjokoladekake, toppet med et luftig lag sjokoladekrem både inni og utenpå! Mmm..

​Jeg har delt oppskriften på den med dere før, og den finner dere HER <– Eneste forskjell er at jeg har byttet ut 2 ss kremfløte med 2 ss avkjølt kaffe i kremen, for å få litt kaffesmak i sjokoladen! SÅ godt.


Tenkte jeg skulle pynte med en hel haug av små påskeegg i pastellfarger, men jeg prøvde, ble ikke fornøyd, rev alt av igjen og pyntet på et hakket mer elegant vis med hvite egg.. Håper dere har det like fint som meg om dagen. Jeg kjenner jeg slapper mer og mer av for hver dag som går nå. -Sover lenge (til 09.00) om morgenen, kommer meg på trening, koser meg ordentlig med kokkelering på kjøkkenet og går turer i storm med lille Thea <3


I går fikk jeg til og med for meg at jeg skulle stusse hundens pels for dreads! Huff, skulle jeg jo aldri gjort. Fem minutter tok det med før den stakkars lille nesten ikke hår igjen på høyre fremben. Æsj, krysser alt jeg har for at den pelsen gror ut igjen fort som fy. Helst før eieren kommer hjem fra ferie på søndag.


Dere må ha en fortsatt fin påske alle sammen! 
Kamera blir med på vennemiddag i kveld <3

– Chilli Con Carne –


Hei og riktig fin tirsdag dere! Så fort min enorme porsjon med chilli con carne får sunket litt i magen, skal jeg hive på meg treningstightsen og komme meg en tur på Sats! Det ble nemlig ingen praksis på meg likevel i dag. Eller det vil si, jeg dro i psykatrien, fikk litt snoperier av veileder og ble sendt hjem igjen for å fullføre påskeferien <3 Hehe, dere kan tro jeg hadde en fornøyd hund da jeg kom hjem igjen allerede før klokken 10.00 om formiddagen.


Så ble det fyr i peisen og kokkelering på meg istedet. Herlig! Jeg har cravet chilli con carne helt siden Daniel serverte meg det for flere uker siden, så i dag måtte jeg bare se å få handlet inn og lage meg en porsjon allerede til lunch! Middagen skal jeg nemlig få servert hos Siri når kvelden kommer. For en luksus! I dag får jeg middag på bordet av Siri, og på torsdag har kjæresten til bestis invitert både Daniel og meg på tre retters middag! Altså, livet nå… JA!


Du trenger: 1. En boks hakkede hermetisk tomater 2. En boks chillibønner 3. 1 gul løk 4. 2 fedd hvitløk 5. 1 gulrot 6. 2/3 grønn paprika 7. 2/3 rød paprika 8. 1 pakke kjøttdeig 9. 1/2ts cayennepepper 10. 1,5 ts malt spisskummen 11. 1 ts paprikakrydder 12. Salt/pepper 13. Saften av 1/2 lime 14. En håndfull Maarud Tortillachips (verdens beste) 15. Ris 16. 1 ts gurkemeie 17. 1-2 ss creme fraiche 18. 1ss sukker 19. 1,5 ss tomatpuré 20. 1 chilli uten frøene


– Chilli Con Carne – 


Slik gjør du: 
1.
 Start med å skjære opp alt av grønnsaker og løk og ha det i to boller. En for løk og en for resten.
2. Kok risen i en gryte med vann og 1 ts gurkemeie.
3. Stek den hakkede gule løken og hvitløken i en stekepanne med kjøttdeigen.


4. Ha kjøttdeigblandingen over på en tallerken og stek resten av grønnsakene i ca 3 min.
5. Bland alt sammen igjen, og hiv oppi 1,5 ss tomatpuré, 1 ss sukker og alt krydderet. 
6. Klem over saften fra en halv lime og tilsett de hermetiske tomatene samt chillibønnene.
7. Gi det hele et oppkok på 5 minutt og smak til med salt og pepper. 


– Server med den gule risen, en dæsj creme fraiche og tortillachips –


Oppskriften holder til fire sultne!

Snapshots from yesterday


De siste par dagene har bare vært magisk avslappende her i heimen.. Jeg har sovet til sola for lengst har stått opp, gått i pysj mer eller mindre hele dagen, fått hundebesøk, bestisbesøk, sett film i sengen, fått kjærestebesøk, spist pizza fra pizzabakeren og ridd på hest! Hygge og bare hygge har stått på min dagsplan de siste 48 timene. Himmel og hav så deilig! Kuldegradene er også kommet tilbake og det passer meg egentlig helt greit, for da kan jeg få brukt opp de siste sekkene med ved for vinteren. Jeg har hatt peisen i godt over en måned nå, men er enda fullstendig bergtatt av flammene i venstre stuehjørne <3 


– Say Hi To My New Friend –


Hils på lille Thea forresten! Hunden som skal bo innenfor mine vegger de neste syv dagene. I skrivende stund ligger hun som et slakt og snorker ved siden av meg i sofaen her, så så langt tror jeg hun trives! Håper det står bra til med dere. Det er ikke sikkert dere har tid til å lese blogg nå i påsken engang. Mange av dere er vel bortreist eller bare travelt opptatte med hyggelige ting dere også nå i disse dager? Kjenner jeg gleder meg til å gå løs på en ny dag i praksis igjen jeg nå. Én dag med lærdom kan vel ikke skade etter disse late sofadagene <3

Jeg skal bare være i psykiatrien igjen i morgen tidlig, så fortsetter jeg ferien min med jentekveld og hundekos allerede i morgen ettermiddag. Åh, måtte denne uken gå sakte, for jeg nyter den SÅ.


Nå skal jeg rigge meg til med litt grønnsaker og dipp på bordet her, for snart begynner kveldens tvhygge! Først camp culinaris og så Paradise Hotel.. Blir visst ikke for sistnevnte. Ellers er jeg allerede stiv som en stokk i lårene etter dagens lille rideseanse. Hjelpe meg, jeg er nødt til å sitte på hesteryggen oftere. 20 minutt i ridehallen tok nesten knekken på meg i dag. Får høre med bestis om hun vil søke etter en fõrhest med meg igjen til sommeren så vi kan ri på tur sammen noen varme sommerkvelder <3 Fy søren, det ville faktisk vært fantastisk!


– From Yesterday’s Pizzadate With Bestie – Uken som gikk…

Ukens høydepunkt… Oh hello.. Helgen. Denne helgen med feiring av jentene har vært upåklagelig. Først hos Annika i går med nydelig stemning og Diderik dansende på stol i tanga. Ler meg seriøst ihjel av den fyren. Hverdagen med den karen der må jo bare være en eneste stor fest? -Og i går da.. Feiringen av Andrea på TT Beach i Lillesand. -Med de nydeligste thairetter og drinker på bordet. FY som jeg har kost meg med mine kjære denne helgen! 


Ukens nedtur… Denne uken har alt gått så innmari smooth! Gradstokken har vist helt opptil 7 grader og mye av snøen i Kristiansand by har smeltet bort, så kanskje det er det som gjør meg så lett til sinns. Akkurat denne uken kan jeg ikke komme på én ting som har vært kjip, og ihvertfall ikke praksis! Herregud som jeg trives på den plassen. Jeg har til og med sagt at jeg kommer en dag i påskeferien, for å ikke gå glipp av alt det spennende som foregår der borte.


Ukens tips… Til alle fra Trondheim og Kristiansand: Har dere hørt om Nibbler? Det er en nettside som samarbeider med mange av de beste restaurantene i byen, hvor du kan bestille mat fra steder som egentlig ikke har take-away, og få det kjørt hjem på døren. Daniel tipset meg om dette forrige uke, og i går, fyllesyk og ekkel bestemte jeg meg for å prøve det ut! Så der satt jeg da, som verdens lykkeligste med ørten Le Monde tapas retter på frokostbordet. Herregud så genialt for oss som begynner å bli lei av Pizzabakeren. Spesielt perfekt på søndager, når butikken har stengt!

Ukens sang… Only it you want to – Orkid. Ukens favorittsang!


Ukens film… Nå om dagen går det aller mest i tvprogrammer, og Nrk serien “Heimebane” er en klar favoritt, men på filmfronten så jeg en spennende, noe spesiell film på Netflix i går! “Annihilatrion” het den med Natalie Portman i hovedrollen. Ellers har jeg funnet mye ro i å titte på youtube-snutter av flinke sangere fra idol og x factor de siste kveldene. Jeg kom over et ungt kjærestepar fra Norge i går, som faktisk deltar i årets sesong av Norske talenter, og fy søren så flinke! Mellow kaller de seg på youtube om dere vil sjekke dem ut.


Tre ting som har gjort meg glad… 1. At jeg omsider har kommet i gang med treningen igjen! 2. Det grå flanell-lakenet mitt. Jeg sover som en engel om natten. 3. At jeg har booket meg en sydentur i mai måned!

Ukens cravings… Grønnsaker med dipp! Helt klart. Jeg har spist en halv agurk som snacks hver kveld denne uken. -Og fruktsalat. Med vaniljesaus på. Det der får jeg ikke nok av!


Ukens innkjøp… Innkjøp og innkjøp. Jeg har ikke kjøpt noe materalistisk den siste uken, men jeg har booket meg en sydentur til slutten av mai! 25 mai flyr barndomsvenninnen min Iselin og jeg til Kypros en uke for litt sol og varme, basseng og strandliv <3 Det skal smake SÅ godt. Jeg tror ikke jeg har vært i Kypros før heller? Vi skal bo i Larnaca på et fint hotell litt utenfor bylivet, så det blir superdigg! En verdig avslutning på mitt andre skoleår.

Akkurat nå… Skal jeg prøve å finne søndagsroen! Akseptere at det er ferie, lov til å sove lenge, og se på tv selv om formiddagen. Åh, herlig! Snart kommer også bestis på besøk med dyret jeg skal passe de neste syv dagene, og så kommer kjærleiken på besøk når kvelden slår inn <3 I morgen tidlig skal jeg forresten til Epona ryttersenter for å ri litt igjen! *Gledepåjord*. Andrea har en ponni på 4 år som skal innris, og ettersom jeg kunne vært et barn i høyden, blir det min jobb i morgen! Spennende.


Det var den uken! Nå gleder jeg meg til å ta fatt på feriedagene <3

Torsk med søtpotet og bacon


Her kommer en av forhåpentligvis mange sunne og gode middagsoppskrifter! Hehe, måtte motivasjonen ha kommet for å bli denne gang. I dag sto jeg opp klokken 07.18 om morgenen og hev i meg litt frokost før jeg tok på treningstightsen og tuslet ut ytterdøren. Jeg elsker å løpe utendørs når det er duskregn og i dag tenkte jeg til og med jeg skulle utforske turstien jeg har like over naboveien. -Meen der lå det enda en halvmeter med snø, og til tross for at jeg har to velfungerende øyne som registrerte dette, fortsatte jeg med mine hvite joggesko i Hellemyrs halvstive skispor.. 20 minutt holdt jeg ut før jeg kavet meg hjemover igjen svett og kald. -Men litt er bedre enn ingenting har jeg hørt.


Nå har jeg fått i meg en porsjon hvit fisk og til en forandring, og skal snart hive meg på badet for å gjøre meg klar for kvelden. Åh, jeg gleder meg maks til å feire både Annika og kjæresten hennes i kveld. Daniel kommer ikke hjem fra jobbreise før sent i kveld, men han titter faktisk innom en tur han også når han først lander <3 Wihuu, det gledes! Ønsker dere alle en riktig fin start på helgen, og god tur til dere som skal avgårde til fjells! Eller andre steder..


Du trenger: 1. En stor søtpotet 2. En stor vanlig potet 3. En stor gulrot 4. 1/2 chilli 5. Saften av en halv lime 6. Torskefileter for to 7.  En pakke bacon 8. Åtte asparges 9. 1 ss smør 10. Salt/pepper


Slik gjør du:
1.
Skrell og kok potet, søtpotet, chilli og gulrot til det er blitt mørt. 
2. Krydre fisken med litt salt/pepper og ha den i ovnen på 200 grader i 15 minutt.
3. Klipp opp baconstrimlene og stek dem i en panne. La fettet få renne litt av etterpå.
4. Mos de møre grønnsakene og rør inn 1 ss smør + saften av 1/2 lime.
5. Smak søtpotetmosen til med litt salt og pepper, og kok aspargesen i ca 3 minutt.


– Smakfull torsketallerken på 20 minutt –


Oppskriften er for to!

Hei Påskeferie!!


Herregud så ironisk. Disse bildene knipset Hanne av meg mandag morgen før jobb, og tanken var at jeg skulle bruke dem til denne “Hei påskeferie” bloggposten. MEN.. Her sitter jeg så langt unna pysj, peiskos, kakao og kjeks som det går an å komme tror jeg? I går fikk jeg nemlig for meg at jeg skulle ta ansvar for eget liv og starte min nye sunne hverdag. -Så mens andre knasker på påskeegg, skal jeg knaske gulrot, agurk og kålrabi. Det var ihvertfall det jeg bestemte meg for å fylle kjøleskapet med i går.. Haha. Jammen satte jeg føttene mine innenfor treningssenteret også i går, og nå ligger jeg i sofaen og vrenger meg med min ømme, stakkarslige kropp. Jeg tok det med ro, og likevel ligger jeg her som et slakt! Huff, jeg har visst en vei å gå til toppen..


Alt av snoperier er nå ute av kjøkkenskapene mine, og grønnsaksskuffen er proppfull! Heretter blir nemlig mitt daglige snoperi erstattet med grønnsaker og dipp. Vel, og noen friske påskeappelsiner da <3 Vi får se hvor lenge det varer.. -Men apropos påskeappelsiner. En av de ansatte i praksis kom med et meget godt poeng i matpausen her om dagen. -Hvem er det som har bestemt at appelsiner og kvikklunsj er påske? Hvorfor er det blitt sånn at hele Norges land pakker tursekken full av akkurat det når de skal på skitur? Hvorfor lagde vi ikke en tradisjon med eple og stratos?

Høhø, sånn går no tankegangen i psykiatrien! Nå skal jeg rigge meg til med kveldens episode av camp kulinaris, og så må jeg se og få shinet denne leiligheten <3 Halve klesskapet ligger til vask, og hvis jeg skal ha noe å gå med i bursdag i helgen, må jeg vel gjøre noe med det også. Håper dere har det bra alle sammen! Kanskje vi er flere som har fått starte påskeferien en dag for tidlig? Åh, den kommende uken skal bli helt magisk uansett hvor lite spennende jeg har på agendaen. Gleder meg faktisk til å bare lade opp i pysjen, sove lenge om morgenen, ta vare på heimen, kokkelere til bloggen, kose ihjel en hund og for en gangs skyld… trene litt! Så håper jeg spisebordet mitt snart kommer på døren, for jeg har også lovet Kristina og Geir å komme på besøk til uken, og da må det selvsagt serveres noe godt!


Så gleder jeg meg til en helg med FULL fest <3 
To av fire bestiser skal feire sine 26 år de neste par dagene!

– En favoritt fra barndommen –


Okei, her kommer en oppskrift for historiebøkene. -Farmors “pastasjuta” som hun kaller det, kommer egentlig helt fra Etiopia, og har vært i familien helt siden både pappa og jeg var småtroll. Jeg er altså oppvokst med denne bolognese-versjonen her og jeg mener med hånden på hjertet at jeg aldri aldri aldri har smakt en bedre tomatsaus. Dette her og farmors varme baguetter med smør til… Helt magisk <3 Oppskriften er enorm, og det er fordi farmor fryser ned store porsjoner for å kunne varme opp igjen litt og litt til dager hun har dårligere tid på kjøkkenet. Det har hun gjort i alle år, og det fungerer helt utmerket! 


– Min store favoritt fra farmors kjøkken – 


Du trenger: 1. 1kg kjøttdeig 2. To store gule løk 3. Tre små bokser tomatpuré 4. 2ss sukker 5. 1ts cajennepepper 6. 1ss smeltet margarin 7. 4-5dl vann 8. 1 ts salt 9. Spagetti for antall gjester 


Slik gjør du:
1.
Hakk opp løken, smelt smøret i en stor gryte og surr løken gyllen i smøret. 
2. Stek så også kjøttdeigen i gryta (eller panne om gryten ikke er stor nok).
3. Bland den blanke løken og den stekte kjøttdeigen med 3 små bokser tomatpuré, 2 ts sukker, cayennepepper, salt, og vannet. Mos det hele med en stavmikser og la det koke i minst 10 minutt. 
4. Smak til med mer sukker, salt og pepper. Eventuelt mer vann om du ønsker sausen tynnere.
5. Kok opp pastaen og middagen er klar! 


Jeg mener det.. Gi denne oppskriften et forsøk neste gang du går for pasta. Disse ferdigsausene på boks eller i pulverform er gode, men de kan faktisk ikke måle seg <3 Er det noen som kan mat så er det de bestemødrene våre! 


Du kan selvfølgelig halvere oppskriften om du heller vil det.
Server med stekte baguetter og smør! Åh, barndomsminner <3

– Hverdagen kaller –


Fine, trofaste dere som titter innom her hver eneste dag <3 Hei, og lenge siden sist! Det føles ihvertfall sånn. Har uken deres vært bra så langt? Her har det ihvertfall gått i ett i snart 48 timer. Endelig kan jeg sette meg ned i sofaen med pcen og gjøre noe annet enn bare skole. Ah, DIGG! Jeg kom hjem fra Bortelid søndag formiddag og klarte ikke helt å finne flyten i skoleoppgaven min, så jeg ble faktisk sittende med den til langt utpå natten. Så fikk jeg Hannemor på besøk mandag morgen for å knipse bloggbilder før jobb, og siden har det gått i… jobb! Eller praksis da. Jeg har nemlig gått fra kveldsvakt til dagvakt og også vært innom universitetet for en fremføring i dag. Altså.. Her.Går.Det.Unna!


Veldig veldig gøy, men jeg kjenner også det skal bli godt med en liten påskeferie nå. Jeg skulle gjerne delt noen store reiseplaner med dere, men alt jeg har tenkt til å bruke ferieuken min på er å passe hund og ta igjen alt jeg ikke får tid til ellers i den travle hverdag. Min kjære mann skal på tur med sine folk, og jentene har planer med mannfolka sine, så da får jeg bare roe ned eventyrlysten ti hakk og bruke dagene på å ta igjen litt blogging. Det trengs!


Vet dere hva jeg har på agendaen nå eller? Jeg.Skal… SOVE. Ihvertfall i en time. Merkelig hvor stort behovet mitt for søvn er blitt, men det var bare såvidt jeg klarte å holde øynene åpne på bussen hjem i dag og når det er sånn så duger jeg ikke til noe som helst. Heldigvis gjør en liten powernap som regel susen! -Og så har jeg 10 episoder av ulike favorittprogram å ta igjen fra helgen og gårsdagen. Haha, jeg gleder meg allerede.


Ha en fin tirsdagskveld alle sammen <3