Gjør om skjerfet til en kjole!

Tjo hei! Nå er vi mest sannsynlig på vei inn til hovedstaden allerede. Tenkte bare å starte fredagen med å komme med et morsomt lite tips! Nemlig hvordan gjøre et skjerf om til en peplumkjole. Dette er slett ikke vanskelig og det krever verken nål og trå eller lim. Alt du behøver finner du under her med en liten “steg for steg” forklaring. Håper dere liker innlegget. <3 Jeg koste meg ihvertfall glugg ihjel da jeg holdt på med dette. Skulle bare ønske jeg hadde mange flere pene, sammenhengende skjerf så jeg kunne laget flere kjoler! Det lette stoffet ville jo passet perfekt å pakke med til Egypt. Det veier jo omtrent null!

Du trenger: 1. Et sammenhengende, litt stort skjerf i et pent mønster eller en pen farge. 2. To Belter.

Slik gjør du: 
1. Start med å feste første belte over brystpartiet. Fest det ganske så stramt så kjolen ikke faller av.
2.
Se nøye på bildet over for det er dette som beskriver steg nummer 2. Ta tak i skjerfet og legg det inn under beltet du nettopp festet. Dra til skjerfet kommer opp på andre siden og forsett bare å dra og dra til skjerfet henger langt nedenfor beltet og skjuler det. Det er slik du lager peplum-effekten! Du må selvfølgelig dytte skjerfet inn under belte og dra på sidene og bak på ryggen også. Ikke bare foran som vist på bildet over. Ellers vil du jo bare lage kjole av skjerfet på fremsiden.
3. Når skjerfet er dratt såpass mye at lengden på “kjolen” begynner å bli kort, stopper du. Finn nå frem belte nummer 2 og fest det passe stramt rett under brystene. Vips så har du en peplumkjole! Hihi, kult eller hva? Skjerf kan brukes til så mangt!

  

Jeg vedder på at deres resultat blir mye penere enn mitt!
Bare husk to ting: 1. Skjerfet må henge sammen i hver ende 2. Skjerfet bør ikke være gjennomsiktig. 

I gang med pakkingen!

Har dere sett sånn et flott system i en koffert? Jeg synes jeg hører bestefars stemme når han ser dette. “Er det truser, hår og ledninger hun har trykket sammen der? Den hårsprayen skulle hun hatt en pose på!”. Her er det nada struktur! Når jeg har brukt to timer på å lage 11 antrekk og selvfølgelig prøvd alt sammen på, så skulle det tatt seg ut om jeg hadde tålmodighet igjen til å brette det pent ned i kofferten. Hehe! Bussen til hovedstaden går 09.00 i morgen tidlig og fra og med da har vi et helt døgns reising forann oss. Vi mellomlander nemlig i Istanbull og har noen timers venting mellom flyene. Heldigvis har det å vente på en ukes solferie aldri vært noe problem! Spesielt ikke når man venter sammen med to fine jenter. <3 Vi kommer altså ikke frem til Egypt før lørdag morgen, men da kan vi sjekke ut det fine hotellet og starte ferien med en gang! Hvor deilig er ikke det?

Nå får jeg fortsette på forhåndsskrivingen og ta igjen litt kommentarsvaring.
Ønsker dere en kjempefin kveld videre kjære, gode lesere. <3 

En bukse – To styles!

Hvis ikke denne saken var et kupp så vet ikke jeg! Jeg dro den med hjem fra Vila da jeg så at den bare kostet 75 kr og jammen satte den som et skudd på også. Hurra! Jeg blir så glad når jeg gjør spontane, gode kjøp. Denne buksa får bli deler av morgendagens reiseantrekk! Den er jo myk som en joggebukse samtidig som den er lett og ikke minst pen. Perfect for travel!

Ellers har jeg også gått til innkjøp av noen nye skjørt til turen. To superlekre “wrapped skirts” fikk bli med hjem fra Vila for 149 kr stykk, og det samme gjorde et hvitt skinnskjørt fra Bikbok til 349 kroner. Tenkte for en gangs skyld at jeg skulle vise dere mine nyeste innkjøp PÅ og ikke bare fra kleshengeren! Jeg kan nesten ikke vente med å ta i bruk dette hvite skinnskjørtet..

Tenk hvitt skinnskjørt, solbrune legger og røde lepper. Mihi! Jeg tegnet antrekket i hodet da jeg kastet skjørtet over kassa på Bikbok. Gud så deilig det skal bli å legge bort de forbaska strømpebuksene. Ihvertfall for en uke! Måtte uken gå fryktelig sakte.

Hva synes dere? Har jeg gjort noen gode kupp?

Mangosurprise – Smoothie

Good morgen! Nå har jeg flyttet stumpen min tilbake til leiligheten igjen etter en svært så vellykket sleepover. Vi er helt nødt til å ha slike kvelder oftere. Spesielt midt i uken! Ettersom det bare er èn dag igjen til avreise har jeg en hel hau med arbeid forann meg i dag. Jeg kommer mest sannsynlig til å sitte med pcen forann meg helt til 23.00 i kveld. Forhåpentligvis klarer jeg da å løsrive meg for å pakke kofferten og finne frem passet. For ja jeg elsker å gjøre alt heeelt i siste liten!

Viktig å ikke være tidlig ute med noe som helst.. Hehe! Til frokost har jeg i dag laget meg en helt nydelig smoothie av mango og honningmelon. Herlighet så god! Liker dere disse to ingrediensene så kommer denne frokost-drikken til å gli ned på 1,2,3. For første gang i historien prøvde jeg å tilsette til havregryn i blenderen. Dette må jeg ærlig innrømme at jeg var en smule skeptisk til, men når grynene ble most sammen med alt det andre så smakte det overhode ingenting. Sist jeg sjekket så er havregryn både mettende og sunt så hvorfor ikke ha det i smoothien når det ikke ødelegger den gode og friske fruktsmaken? 

Du trenger: 1. En mango 2. En halv honningmelon 3. 1 dl kirsebær youghurt 4. En håndfull havregryn 5. 5-6 isbiter


Slik gjør du:
1. Skjær skallet av mangoen og del den i mindre biter. Gjør det samme med honningmelonen. 
2.
Mål opp ca 1 dl kirsebær youghurt og hell alt sammen oppi en blender. 
3. Tilsett 5-6 isbiter og en håndfull havregryn.
4. Fyr løs til alt sammen er most og server med det samme!


 
 

Så det godt ut? Dette er jo en perfekt måte å få i seg litt frukt til frokost på.
Ønsker dere en fin torsdag. Snart er det helg, tenk på det! <3

Sleepover wednesday

Goood kveld fra stuen til besis! Ah, livet er jammen fint om dagen. Jeg har skreket av latter i hele kveld og jeg har på følelsen at stemningen slett ikke er i ferd med å snu. Tvert imot! Jeg tok like godt med meg Bella på sleepover og gjett om vi har kost oss med en katt og en hund i hus.. *Rettelse* Katt og mus! Det er jo Bella som er den nervøse her. Stakkars lille bebis <3

Nei, herlighet som vi har kost oss de siste timene. Vi har trykket i oss masse taco, vi har spist grønnsaker med dipp og nå sitter vi og ler så vi griner av “Jersey Shore”. For hysterisk morsomt program.. Utrolig dumt, men så vanvittig underholdende.

Har dere fått en fin kveld? For dere som skal opp tidlig i morgen er det ikke så mye igjen av den! Jeg ville i grunn bare innom for å ønske dere en god natt og dele et lite bildedryss fra den fine sleepover-kvelden vår. Denne dagen har virkelig vært SUPER.

Sweet dreams <3 Bella hilser til dere alle!

Antrekk – 260214

God ettermiddag kjære, gode lesere! Så herlig å høre at dere ser frem til å følge meg på enda en liten reise. Jeg var litt redd for at dere hadde gått lei av sol og strandbilder etter uken min i Marokko. Hehe. Vel, nå er det jo en hel måned siden! Det grå og triste været som er her hjemme er jo til å kaste opp av. Fy så deilig det skal bli å komme seg vekk! <3

Jeg har glist fra øre til øre i hele dag, og bikiniene er allerede lagt i kofferten. Det er riktig nok det eneste som er blitt pakket, men nå kan jeg ihvertfall si at jeg har startet på prosjektet! Ellers har jeg brukt dagen på å forhåndsskrive to innlegg til dere. Flere håper jeg at jeg skal få til i løpet av morgendagen. Kvelden min skal nemlig gå til sleepover hos Kristinemor. Gleder meg masse til å se henne igjen. Taco står på menyen og med film, latter og skravling leker vi at det er helg.. 


Skjørt fra Topshop, Sko fra Bianco, Genser fra Vila, Belte fra Gina Tricot, Hatt fra Bikbok

Vi er tross alt halvveis i dag! Har dere fått en fin onsdag så langt?

Egypt, here i come!

*GLEDESHYL!!!!!* Jeg kjøpte meg akkurat en ukes sol og snorkelferie i Egypt, Sharm El Sheikh. *GLEDESHYL IGJEN!* Haha, jeg tror ikke jeg kan bli mer lykkelig akkurat nå. Annika, storesøsteren Tonje og jeg skal bo på fem stjerners hotellet Shores Amphoras Resort i en uke! -Og wait for it… Avreisen er om 2(!) dager. Haha, snakk om spontan sydenreise. Jeg har lenge gått og tenkt på at jeg måtte finne på noe lurt for vinterferieuken så nå var det på tide å slå til! Jeg har en hel uke fri fra jobb nummer 2, og den skal jeg jammen utnytte også. Endelig skal jeg til Egypt igjen. Dette blir faktisk mitt fjerde besøk!


Det er vel et tegn på at jeg trives farlig godt her? I en uke blir det bare snorkling, soling, spising av god mat og selvfølgelig blogging! Jeg vet jo hvordan dere foretrekker bloggingen min så jeg skal prøve å forhåndsskrive så godt jeg kan disse to dagene jeg har igjen før avreise. Kjenner jeg dere riktig så vil dere ikke bare ha strandbilder, men litt mer variasjon enn som så! Jeg skal gjøre så godt jeg kan så blogginnleggene blir både mange og varierte for den kommende uken.

Håper jo at dere gleder dere litt til å lese om strand og snorkel-livet i Egypt også! Jeg tror hotellet skal være helt nydelig så det bør ihvetfall ikke være noe problem å få knipset bilder i ordentlig fine omgivelser. Ah, nei nå vet jeg ikke riktig hvor jeg skal gjøre av meg. Jeg er bare så glad! Denne uken skal i motsetning til alle de andre reisene mine, være en ren solferie. Jeg skal bare nyte meg på et nydelig sted med to nydelige jenter. <3 Gjett om det skal smake godt for både kropp og sinn!

Se så fint det er! Kan ikke vente med å se hvordan det er i virkeligheten. 
Er det noen av dere som har bodd på dette hotellet før?

Ditchet for fotballkamp

Wopwooop! Da var det klart for fotballkveld her i heimen. Jeg spurte om Jonas ville sette av kvelden til en romantisk date med meg tidligere i dag, men jeg ble avvist pga en fotballkamp.. SÅ jeg tenkte vi kunne kjøre romantisk “fotballkveld” i stedet! Med sunn smoothie og fotballdrakter til såklart. Det lyder vel som en bra kveld? Vi jenter kan ikke alltid få det akkurat som vi vil med romantiske komedier.. Hehe, HEIA MANCHESTER UNITED! Dere har bare med å vinne, ellers blir denne daten en ren katastofe.

Har dere det bra om dagen? Dere er blitt så flinke til å legge igjen gode tilbakemeldinger den siste tiden. Det gleder og motiverer meg masse! Jeg hadde meg en fantastisk løpetur rett etter forrige blogg-update og har egentlig bare kost meg siden. Tidligere i dag fikk jeg også en veeeldig gledelig nyhet, men den tenkte jeg ikke å gå nærmere inn på før i morgen. Mihi!

Bella er som alltid med oss og supergiret til fotballkamp hun også!
Ønsker dere en strålende tirsdagskveld. Kos dere masse <3

Don’t be a chicken, be mad

Puh, nå er jeg SÅ glad! Jeg satte oppe til langt på natt i går og skrev lister, sorterte bilag og ordnet klart de papirene om skulle tas med til regnskapsføreren i dag. Nå har jeg akkurat kommet hjem fra møtet med Geir og det gikk så bra! Jeg siterer: “Fortsetter du slik så blir du snart rik Marthe!”. Mihi! *Krysser fingrene*. Jeg var så stolt etterpå at jeg ringte Jonas i samme sekund som jeg gikk ut kontordøren og skrøt av at jeg hadde fått skryt. Viktig å gi seg selv en god klapp på skuldra av og til.

Er dere ikke enige? Haha! SÅ hyggelig å høre at så mange av dere likte den nye headeren forresten! Jeg tror ikke jeg fant en eneste kommentar hvor det sto at den ikke falt i smak. Det er fint å høre! Dere skal tross alt glane en del på den dere også. 

Den strikkede magetoppen jeg har tatt på meg i dag er splitter ny og fra Madlady. “Don’t be a chicken, be mad!” sier jeg bare. Genseren er i merket “The ragged Priest” og er faktisk nå på 30%. Dere får kjøpt den for 315 kroner HER.  

Har dere fått en bra tirsdag så langt?
Nå skal jeg hive meg på tredemølla. Vi skrives!

            Min genser er sponset av Madlady 

Ny header på plass!

*JUBEL!* Jeg har endelig fått meg en ny header. Ah, så deilig å få bort det gule håret og det gamle, fæle fjeset som jeg har sett på så alt for mange ganger det siste halve året. Hehe! Jeg blir så ufattelig lei av et bilde når jeg må se på det i timesvis hver eneste dag. Nå var det på høy tid med en liten forandring! Er dere ikke enige? Det er selvfølgelig min godeste @annikamalvheim som har stått for mesterverket. Det er det jo alltid. Hun vet akkurat hvordan jeg vil ha det og får det unnagjort i en fei. <3 Jeg er selvfølgelig superfornøyd, men nå er jeg spent på å høre lesernes dom! Hva synes dere om den nye headeren? Yes or no?

Legg gjerne igjen en kommentar med deres mening!
Jeg synes alltid det er gøy å høre hva dere synes.