Smittet av marokko-bakterie

God formiddag fra Marokko! Det ble ingen oppdateringer på dere i går, og nå skal dere høre hvorfor. Heldige meg har blitt smittet av den såkalte “Marokko-magen”! Kvalmen og magesmertene startet i går ettermiddag og det endte med at jeg kastet opp i hele natt. Fysj! Jeg vet ikke nøyaktig hva det kom av, men jeg regner med at jeg bare har fått i meg noen bakterier som kroppen ikke var forberedt på. Heldigvis går det fort over. Jeg har fått beholde frokosten og føler meg allerede mye bedre. Noe surfing blir det nok likevel ikke på meg i dag, men jeg får ta noen fine bilder av de andre i stedet! Det er siste dag i Marokko og den skal nytes til det fulle.. Jeg har fått æren av å knipse noen bilder av surfemesteren på huset litt senere i dag, så det skal bli interessant! Hehe, det er jo så mye morsommere å ta bilder av de som faktisk kan sakene sine! Selv om det skal sies at vi har blitt riktig så flinke vi amatørene også i løpet av uken. Det er virkelig utrolig hvor fort vi har lært. En uke til så snakker vi nivå 2! 

Etter gårsdagens surfeleksjon dro jeg på en liten “tour” med sjefen på huset! De ansatte her gjør virkelig alt for at vi skal ha det fint og i går fikk jeg altså en egen liten sightseeing-kjøretur rundt ulike “surfingspots” i området. Kjempehyggelig!

Ellers er det på høy tid å publisere vinneren av 10 000 kroners reisegavekortet fra konkurransen som jeg holdt i samarbeid med bokkilden! Maria Seljeseth, GRATULERER SÅ MYE! Du er helt tilfeldig blitt utplukket av bokkilden selv og er nå et 10 000 kroners reisegavekort rikere. Måtte du få en FANTASTISK tur! Svarene til den heldige legger jeg ved under her til de som vil lese dem.

1. Hva motiverer deg til studie og jobbstart?
Det som motiverer meg er at for hver eneste dag som går, enten på jobb eller skole, så er jeg et steg nærmere målet mitt; en utdanning innenfor noe jeg trives med og føler jeg er flink til, som forhåpentligvis kan hjelpe meg å skaffe meg drømmejobben. Ingenting skjer hvis man ikke jobber for det, og det er det jeg gjør nå. Jeg har friår for å spare penger sånn at jeg får råd til det jeg aller mest har lyst til: å studere i London!!

2. Hvilken bok ville du pakket med til drømmeferien?
Jeg ville pakket med den nyeste boken til Khaled Hosseini: Og fjellene ga gjenlyd. Han er en av mine favorittforfattere, og for en lesehest som meg er det alltid godt å fylle opp bokhylla med noen nyheter!


Bikinien er fra Lindex

 

Ser ikke så verst ut eller hva? For et liv <3
Håper det står bra til med dere. Jeg har litt kommentarsvaring å ta igjen! 

Paradise Valley

God kveld! Det ble en sen oppdatering på dere i dag, men jeg hadde i det minste forberedt dere på at det kanskje ville bli slik. Jeg har hatt en veldig fin dag, til tross for at ting ikke gikk helt som planlagt. Hoho, værgudene kan ikke alltid være på vår side! Dagen startet nydelig. Det var strålende sol så etter frokost hoppet jeg i joggeskoene og tok en morgentur langs beachen. Deretter spaserte jeg videre nedover gatene, tittet litt i småbutikker, knipset bilder og pratet med de lokale.. Da klokken slo elleve satte vi oss i bilen som skulle ta oss til Paradise Valley, og etter en 40 minutters morsom kjøretur i finværet begynte regndråpene å falle. En regndråpe ble til veldig mange flere og vi i minishortser og sportsbh ble fort kjølige.

Håpet om at solen skulle titte frem igjen forsvant likevel ikke og vi startet på gåturen over fjellet og opp mot den fine oasen med ferskvann og klipper. Etter en 20 minutters gåtur kom vi frem, og da slo uværet til for fullt. Haha! Det ble bading på ytterst få av oss og det hele endte med at vi snudde og dro tilbake igjen etter bare noen minutter. -MEN jeg er veldig glad for at jeg dro, for oasen var utrolig fin selv på en regnværsdag! Jeg kan tenke meg at det er rimelig magisk der når solen skinner og lyser opp det klare, blågrønne vannet. Ah! Kanskje jeg får se det en annen gang? Jeg håper det! 

På veien hjem stoppet vi også ved et sted hvor de produserer moroccan oil. Vi fikk se hvordan oljen lages helt fra bunnen av og vi fikk prøvesmake/teste både mat og produkter hvor den ferdigproduserte oljen var tilsatt som ingrediens. Dette syntes jeg var veldig interressant! En av mine favoritt hårprodukter er basert på nettopp Moroccan oil. Dere vet vel alle hvilken serie jeg snakker om. “Moroccan Oil” produktene er jo blitt superpopulære de siste årene. Ikke bare i Norge, men verden over!

Da vi kom hjem tittet selvfølgelig solen frem, så da tok jeg meg en tur på cafè og bestilte pizza og verdens beste ananasjuice. Her ble jeg sittende og nyte meg helt til solnedgang. En perfekt avslutning på dagen! I morgen er det både surfing og en ny utflukt som står på planen så det gleder jeg meg maks til! *Krysser fingrene for sol og varme*. Ha det gøy så lenge! Håper dere synes det er hyggelig å lese om opplevelsene mine i Marokko. Eller bare titte på bildene! Hva enn dere foretrekker. <3

Life of a surfer

Sånn går no dagan! Til surfing, soling og latskap. <3 Jeg elsker det. I dag ble også noe av surfingen byttet ut med volleyballspilling. Bølgene ble etterhvert så sterke at lille meg bare måtte gi opp. Jeg kunne bruke ti minutt på å prøve å komme meg ut på litt dypere vann og så fort jeg var kommet meg dit, kom bølgen litt for fort og tok meg med hele veien inn igjen. Haha! Både hode og hake har fått smake litt på surfebrettet mitt i dag, og jeg har herved lært å aldri undervurdere bølger!

Hehe. Etter et par timer på beachen, dro jeg med guttaboys for å spille volleyball. Eller det var vel heller jeg som dro med meg guttene.. Jeg kan ikke ha vært på ferie uten å ha spilt litt volleyball. Det hører jo med enhver sydenferie, er dere ikke enige?

Nå har de andre dratt tilbake til hotellet. Jeg skal hive meg i en taxi så fort dere er oppdatert! I kveld skal vi nemlig få servert en tradisjonell middagsrett laget på ekte kulturelt vis før vi muligens drar ut for å sjekke natteslivet i Agadir! Mer om dette senere! Jeg vet ikke når jeg vil få tilgang på internett ettersom vi skal på utflukt hele dagen i morgen, men får jeg ikke nett før på kveldstid så får jeg komme med noen ekstra spennende oppdateringer på kvelden. Ha det hyggelig så lenge! <3 

Takk for enda en herlig dag, Marokko <3
Gleder meg halvt ihjel til morgendagens utflukt! 

Let’s go surfing!

Morn morn! Da var jeg opplagt og klar for enda en dag med surfing og sol! Ah, som jeg elsker dette livet. <3 I dag skal jeg surfe som en gal for i morgen har vi en hel dag fri fra beachen! Da skal vi nemlig på utflukt opp i fjellene til en grønn oase med ferskvann og klipper som vi kan hoppe fra! Høres fantastisk ut eller hva? Hehe, jeg tipper det er det også. 

Dagens leksjon begynner om bare minutter, men jeg tenkte jeg kunne fortelle dere litt om Lapoint campen som vi sover og spiser på. Vi bor nemlig på et sted, og oppholder oss om dagen på et annet. På dagtid holder vi oss som sagt rundt denne beach resorten som jeg viste dere bilder av i gårsdagens innlegg. Her lever vi tidenes luksusliv samtidig som vi lærer om surfelivet i Marokko. Campen som vi spiser og sover på er derimot plassert slik at man virkelig får smake på kulturen. Vi bor midt blant de lokale! Lokale restauranter, hus og småbutikker ligger på rekke og rad nedover gaten, så her er det slett ikke vanskelig å bli kjent med kulturen. Dette synes jeg er herlig! Da får vi liksom litt av alt. I det ene øyeblikket står jeg på balkongen min, hører på bønnerop og ser gatene fylles med muslimske menn. I det andre ligger jeg på en gigantisk sakkosekk-lignende sak og soler meg, drikker en iskaldt drink, spiller bordtennis eller surfer.. Fem middager er inkludert i èn ukes opphold og de tre middagene jeg har spist hittil har smakt supergodt. De to middagene som ikke er inkludert kan du bestille for rundt 100 kroner. Noen ønsker å gjøre det, mens andre ønsker å teste ut litt lokale restauranter. Det får man bestemme selv!

Noen har etterspurt bilde av rommet jeg bor på. Her får dere ihvertfall noen! Jeg bor på et dobbeltrom og her har jeg både seng, balkong og bad for meg selv. Det er som sagt ingen luksus, men man har alt man behøver + gatas beste takterrasse..

Dere får ha en god tirsdag så lenge! Kos dere hjemme i kulda. Hoho!
Det kommer nok en oppdatering til før jeg drar fra nettet. <3

Surfing in Taghazout

 

Tjo hei! Da var ukens andre leksjon over og jeg føler meg allerede hundre ganger flinkere. Herlighet så gøy. Jeg kommer virkelig ikke over hvor fort tiden går her. Jeg skulle ønske den gikk litt saktere! En uke kommer jo til å fly forbi.. 

Jeg har knipset litt flere bilder under surfingen i dag! Timen starter med en god oppvarming i form av løping på stranden. Man blir jammen varm av denne lille løpeturen! Haha, det er ikke bare bare å løpe i våtdrakt og på synkende sand!

Deretter former vi en ring på stranden og kjører noen minutter med tøying før vi får beskjed om hva vi skal trene spesielt på under dagens leksjon. Vi jobber mye med å hoppe raskt og riktig opp på brettet. Det er dette jeg finner vanskeligst! Det er nemlig ikke bare å plassere føttene som man vil. De skal være i den ene og den andre vinkelen og hendene skal også være riktig plassert. Det er mye å tenke på når ting ikke går automatisk, men man lærer utrolig fort og det er derfor det blir så gøy!

Under ser dere et par bilder av meg på surfebrettet og instruktøren bak. Er jeg blitt proff eller er jeg blitt proff? Høhø! Det kommer seg ihvertfall! Nå har hele gjengen fritid så nå tenker jeg å hive meg på solstolen den siste timen vi har igjen her.

I morgen har vi nok en dag med surfing, og deretter er det en spennende utflukt som står på planen! 

Surfhouse at Beach Resort

 

God morgen fra Paradise Plage! Det er på dette fem stjerners beach resortet Lapoint holder sine surfeleksjoner. Her har vi et eget surfehus med utstyr, en egen bar, restaurant, basseng, solstoler og tja.. alt man trenger for å leve luksus som surfer i Marokko. Hihi. Her starter vi hver morgen med noen timers surfekurs før vi får servert lunsj og blir overlatt til oss selv. Da velger noen å surfe videre, mens andre ligger i solstolen med noe kaldt og drikke. Jeg har stort sett brukt fritiden på å blogge. Campen som vi sover og spiser på har litt dårlig nettverk så jeg prøver å være så effektiv som overhode mulig de timene jeg har nett. 

 

Har dere det bra der hjemme? Jeg kan tenke meg at dere er en smule misunnelige på varmen. Jeg trodde ikke det skulle være så varmt, men de 22 gradene vi hadde i går kjentes veeeeldig gode og varme. *Bare for å gni det inn* Hehe! Vannet kjennes derimot kaldere enn hva jeg hadde sett for meg, men med våtdrakt så blir man jo bare våt på føtter, hender og hode. Det glemmer man etter fem minutt. Alt man tenker på når man ligger der ute er å rocke den neste bølgen. Spørsmål om man er kald, varm, sliten eller sulten streifer ikke hjernen et sekund. Ihvertfall ikke min! Surfingen er det eneste jeg tenker på og tiden FLYR.

Det er vel et godt tegn på at jeg har det gøy? Her får dere et lite bildedryss fra Beach resorten. Tenk, her får vi ligge og nyte oss hver dag i en uke! Bortsett fra den ene dagen som vi skal på utflukt og nyte oss et annet sted. Hehe. Mer om det siden! Nå vil surfeinstruktøren starte dagens surfeleksjon her så da er det bare å hoppe i drakten. Lover å knipse en hel hau bilder til dere. 

 

Have a nice day <3  

Anbefaling HBO serie: Girls

Tidligere denne uken så tipset jeg om den nye HBO serien “True Detective”. I dag har jeg lyst til å skrive litt om min andre favorittserie på streamingtjenesten HBO Nordic. Nemlig “Girls”. Jeg har skrevet noen få ord om denne hysterisk morsomme serien på bloggen før, men jeg synes faktisk at den fortjener en egen liten anmeldelse i et helt eget innelgg.I HBO serien “Girls” møter vi den grå musa “Hannah”, spilt av Lena Dunham som også er skaperen av serien. Hannah er slett ingen supermodell, men hun har likevel en selvsikkerhet som få og en utrolig underholdende personlighet. Venninnene hennes består heller ikke av kjedelige karakterer. En av dem er jomfru og svært så flau over det, en annen sitter fast i et forhold med en snill pusegutt som slett ikke tenner henne, mens den siste britiske venninnen er en aldri så liten mannemagnet.

13 januar var norgespremieren på den tredje sesongen av HBO serien “Girls”. Er det flere enn Jonas og jeg som har fulgt med på de tidligere sesongene? Dere er nødt til å gi denne serien en sjanse. Jeg ler så jeg griner av Hannah (Lena Dunham) og venninnene hennes. Her snakker vi en handling og et innhold som er stikk motsatt fra alle andre typiske jenteserier hvor sånn ca enhver skuespiller er eller skulle vært supermodell på deltid. Jentene i Girls kunne ikke ha brydd seg mindre om designerklær. Å være veltrent og superslank er heller ikke livsviktig for denne gjengen. Her går bekymringene rundt kjønnssykdommer, graviditet, jobb, kjærlighet, intriger og venninnedrama. Jentene klarer å problematisere det aller meste i hverdagen og det hele ender stort sett i en pinlig, sår eller hysterisk morsom situasjon. Ikke bare for meg, men for Jonas også. Dere må bare snurre noen episoder “Girls” med kjæresten dere også jenter.. Dere kommer begge til å bli avhengige! Kombinasjonen av ydmykelser og pinlige øyeblikk er bare så fantastisk underholdende.. Perfekt å snurre etter en tung og litt kjip dag på skole eller jobb.

Jeg legger ved traileren til første sesong for dere som ikke har sett den før!
Dere kan se tvserien “Girls” på HBO Nordic for 79 kroner i måneden HER. 

     

        Annonse

Første surfeleksjon er over!

FY søren for en morsom dag jeg har hatt så langt. Herlighet, jeg visste at surfing var gøy, men ikke SÅ gøy! Når man først velger seg ut en bølge, reiser seg på riktig tidspunkt og surfer på den i metervis. Da føler man seg jammen som kongen på havet. Det er rart hvordan jeg kan beskrive denne opplevelsen for det er jammen ikke mange gangene jeg faktisk har klart å stå slik, men det skjedde et par ganger og det må jeg si meg superfornøyd med til å være første gang! Hehe. Heldigvis er jeg på langt nær alene om å være amatør. Over halvparten i gruppen har aldri så mye som tatt på et surfebrett, men vi lærer fort! Spesielt guttaboys. De ser jo ut som profesjonelle etter to timer i vannet. Det vil nok ta noen timer til for min del, men gud som jeg gleder meg til å øve mer! Jeg vet ikke hvor mange timene vi var i vannet i dag, men det var timer og føltes som minutter.

Første surfeleksjon er altså over. Etter frokost kjørte vi ut til et fem stjerners hotell med veldig fine surfemuligheter. Her skal vi tilbringe alle dagene våre! Jeg skal knipse noen bilder av dette området i morgen tidlig. Det er bare helt fantastisk.. Et lite paradis rett og slett! Såfort vi hadde fått sett oss rundt, hilst på en kamel og titusen katter fikk vi utdelt surfeutstyr og våtdrakt. Deretter bar turen på stranden hvor vi tok en aldri så liten oppvarming. Surfelærern som dere ser på aller første bilde, gikk grundig gjennom hvordan vi skulle bruke surfebrettet, hva vi skulle gjøre og hva vi ikke skulle gjøre. Det ble selvsagt litt “sand-padling”, og så fikk prøve oss i sjøen. Overraskende nok så var det slett ikke umulig! Det var så GØY og 90% av tiden fikk jeg det ikke engang til. Jeg lurer på hvor moro det blir når jeg faktisk står på brettet! Haha, denne ferien kommer til å bli magisk. <3 Jeg har det på følelesen.

Sjekk den gjengen med amatørsurfere da dere!
Lapoint har full camp denne uken og alle er bare superhyggelige!

First morning – Sneak peek

Et lite bildedryss fra morgenen min og utsikten fra balkongen min.
Velkommen til Marokko!
Nå starter surfekurset her.. Vi skrives snart!

Vel fremme i Marokko

Tjo hei! Jeg ville bare informere om at jeg har kommet vel frem til deilige Marokko. Reisen har gått så fint! Det var mørkt her da jeg kom frem så jeg har ikke fått knipset noe særlig med bilder til dere i ettermiddag/kveld, men jeg tenkte jeg kunne besvare noen av spørsmålene som tikket inn under innlegget hvor jeg fortalte at jeg skulle surfe med Lapoint. For dere som måtte sitte på flere spørsmål tenker jeg å kjøre en spørsmålsrunde for mot slutten av reisen min. Da vil jeg mest sannsynlig ha full peiling på hvilket opplegg surfecampen i Marokko kjører, hvordan dagene der ser ut, hvordan surfingen er, hvor vi bor osv osv..

Hvordan er temperaturen der på denne tiden av året?
Værmeldingen sier stor sol og alt fra 15 til 19 varmegrader den uken jeg skal være der. Det er med andre ord på langt nær for varmt. Ihvertfall ikke for meg som ikke kan få det varmt nok. Jeg er derfor veldig glad for at vi får utdelt våtdrakter til surfingen. Hoho! Vanntemperaturen skal holde rundt 19 grader. Det høres da ikke så aller verst ut eller?

Hvor lenge skal du bli der? 
Jeg skal være i Marokko i en uke.

Hvem er det som reiser på surfecamp med Lapoint? 
90% av de reisende er norske eller svenske. De siste 10 prosentene kan komme fra alle andre steder i verden. Personalet på campen i Marokko er også svensk, norsk og lokal så er du veldig dårlig i engelsk så er det ingen grunn til å frykte. 


Bor man på rom sammen med noen av de andre reisende? 
Lapoint har både 4 og 8 mannsrom, private dobbelrom med egne bad, og egne leiligheter for familier eller vennegjenger. Du kan dermed velge selv hvordan du vil bo! Reiser du alene så bor du gjerne med noen av de andre. Det tror jeg at jeg skal gjøre! Wuhuu, så spennende! Mer om hvilke romtyper Lapoint tilbyr, kan du lese mer om eller se bilder av HER.

Hvordan kommer man seg fra flyplassen til campen?  
Lapoint henter nye surfere til campen sin hver lørdag. De ansatte kommer altså for å plukke oss opp fra flyplassen i Agadir og kjøre oss til campen. Norwegian flyr direkte fra Oslo til Agadir hver lørdag så det skal være dette flyet de fleste kommer med.

Mer om level 1 (kurset jeg skal gå) kan dere lese mer om HER.
Vi skrives mer i morgen da dere. Da begynner surfingen! *GLEDESHYL*