– Let’s Be Humble –

Annonse // Humble Brush

Visste du at det produseres rundt fem milliarder tannbørster hvert år? Eller at plast som blir kastet i hav eller i natur blir værende der i mange hundre år før det brytes ned? Vel, nå kan du enkelt gjøre en forskjell bare ved å erstatte plastikk-tannbørsten din med en 100% nedbrytbar en. Humble Brush er verdens mest solgte miljøvennlige tannbørste, laget av planten som vokser raskest her i verden, BAMBUS! I tillegg plantes et nytt frø for hver bambusplante som brukes av Humble Brush. Mer miljøvennlig tror jeg kanskje ikke det blir? Forpakningen er nemlig også nedbrytbar og kommer i et 100% resirkulert material. Hurra! 


Teamet med tannleger som har utviklet disse børstene har altså ikke valgt bambus som materiale helt uten grunn. Planten vokser ikke bare raskt, men den er naturlig antibakteriell, noe som betyr at Humble Brush ikke behøver å tilsette kunstgjødsel eller plantevernmiddel for å ta knekken på bakteriene. Materialet er med andre ord helt rent, helt naturlig <3


Ikke bare er Humble Brush god mot planeten vår, men også mot barn fra de mest sårbare steder i verden. Humble brush og tannlegene som står bak konseptet driver også forebyggende arbeid for fattige barns munnhelse i over 14 land i verden! Har du noen gang forestilt deg hvordan det må være å aldri ha tatt i en tannbørste før? I India, Nepal, Cambodia, Gauatemala og Gambia (for å nevne noen av stedene) finnes det tusenvis av mennesker som ikke har noe annet valg enn å rengjøre munnen sin med pinner, fuglefjær og fiskeben. Altså, for meg som aldri har hatt så mye som et hull takket være gode tannhelse-produkter, høres dette helt absurd ut, men det er faktisk sånn for ikke bare noen, men mange


– Mer enn bare en tannbørste –


En Humble Brush tannbørste koster akkurat det samme som de vanlige plastikktannbørstene du får kjøpt på butikken, og du behøver heller ikke å bestille på nett for å få tak i en. Du finner dem både på dagligvarer, på apotek, helsekostbutikker og på soma.no i fem farger for både voksne og barn. (Ultra soft for barn). Humble Brush har også sukkerfrie og veganvennlige tyggegummi i ulike smaker, og økologiske tannkremer som alle er utviklet av flinke tannleger.


– Vinn et årsforbruk av Humble Brush –
I dag kjører jeg også en konkurranse på instagram der du og din bestis kan stikke av med et års forbruk av Humble Brush! Sjekk ut kontoen min på @martheborge og delta ved å tagge en venn under dagens bilde <3 Jeg trekker vinnerne om nøyaktig en uke! 


Lykke til <3 Dere kan lese mer om Humble Brush HER <–
Dere kan kjøpe både børstene, tyggegummi og tannkremene HER

– Randome Q&A’s –

Hva er det beste med å være samboer? Å ha noen å komme hjem til hver dag etter jobb. Noen å lage middag til, og noen å dele den med. Noen å le med om kveldene og noen å sove sammen med. Jeg sover godt samme hvor jeg er, men definitivt best med mannen ved min side. Rart med det, for vi er ikke av den typen som klynger oss rundt hverandre om natten, men bare det å vite at han ligger der på den andre siden av sengekanten gir en god følelse.

Nevn noe du ser frem til i mars måned… Treffe min kjære lillebror igjen! Pappa og han kommer til Bortelid for å stå på ski og oppleve hyttelivet for første gang nå i mars, så da tar jeg meg en helg der med dem. Førstkommende helg reiser jeg også til Stavanger en tur for å hilse på mine fine besteforeldre <3 -Så ser jeg veldig frem til x antall morsomme bursdagsfester i mars måned! Wihuu, mars er helt klart den store bursdagsmåneden i venninnegjengen!

Hva har du lyst til å gjøre i dag? Tenne dufte-stearinlys, se på det siste skirennet i OL, og bare nyte søndagen med fyr i peisen til min kjekke mann kommer på besøk til kvelden. Da er det tid for kokkelering og enda mer søndagshygge <3

Siste filmen du så? Film nr.2 av Fifty Shades. Må komme meg på kino for å se den siste også.

Hva skal du i dag? Alt det jeg har lyst til å gjøre i dag. + Dykke ned i mailboksen, og forberede meg til en aller siste uke i praksis. Missforstå meg rett. Jeg koser meg i praksis, men alle disse papirene man må skrible i, samt all den jussen som ukentlig må leses igjennom… Ørh, litt mett nå.

Nevn noe du irriterer deg over… At jeg er blitt så avhengig av sjokolade. Jeg spiser det mer eller mindre hver eneste dag. Jeg tror ikke egentlig at det gjør noe for helsa å spise en rad med melkesjokolade daglig, men det er bare så irriterende at jeg ikke har selvdisiplin nok til å bare la være?

Hvordan feiret du Valentines day i år? Den feiret jeg først i praksis! -Og så i bilen på vei hjem, ringte mannen og spurte om ikke han skulle komme til meg og lage biffmiddag til oss <3 So he did! -Mens jeg bakte boller med krem til dessert <3 Vi kan kose oss.

Tre ting du har lyst til å bli flinkere til i år… 1. Gi flere klemmer. -Generelt være mindre redd for å ta på folk! Nærkontakt er hyggelig. 2. Sove lengre når jeg har fri. Slutte å våkne ti på syv hver lørdag og bli lys våken av tankene på alt jeg må huske å gjøre når jeg har fri. 3. Invitere på flere uformelle middager! Det er så stas med middagsgjester, og man behøver jo absolutt ikke å diske opp med sinnsykt tidskrevende tre retters middager hver gang heller.

Hvordan fant du og Daniel tilbake til hverandre? Det hele startet vel egentlig i januar i fjor da han etter en jaktreise nærmest lå for døden med streptokokker i halsen. Sånn, jeg tøyser ikke. Han hadde skyhøy feber i to uker, snøt ut blod, hallisunerte og hadde sikkert en skremmende høy crp før han en morgen tok kontakt med meg på facebook for å spørre om jeg hadde cosylan-hostesaft i hus. Det hadde jeg ikke, og ettersom han ikke hadde noen stemme igjen, tilbød jeg meg å ringe legen hans for å få tak i en resept i hans navn. Han kunne heller ikke kjøre bil for å besøke legen eller hente medisinene, så da dro jeg til byen, plukket dem opp og levere ham dem. Så lagde jeg en porsjon tomatsuppe, og gikk igjen. Det var ikke noe romantikk med i bildet på denne tiden, men selv om det hadde vært slutt i noen måneder, så var jeg jo enda glad i han.

Ukene gikk, D ble frisk og fikk sikkert lyst til å gjengjelde tjenesten da han spurte om ikke jeg trengte hjelp til noen regnestykker før medikamenteksamen i februar/mars i fjor. Det gjorde jeg. så da kom han på besøk en kveld i uken og lærte meg alt jeg trengte til å bestå den prøven. Heller ikke nå tror jeg vi hadde som intensjon å bli sammen igjen, men den kjemien vår har det aldri stått på, så det var ikke mange treffene som skulle til før jeg kjente jeg måtte velge mellom å 1. Satse på at han begynte å bli småforelsket igjen han også. Eller 2. Kutte kontakten i redsel for å være alene om en kjærlighetssorg.

Vel, jeg valgte nå å gå for alternativ 1 og med det synes jeg bare ukene ble hyggeligere og hyggeligere. Vi spiste middag og drakk vin sammen, hadde spillkveld etter spillkveld, dro på hytten hans og koste oss glugg der noen helger og pratet faktisk ikke om verken fortiden eller fremtiden. Vi konsentrerte oss bare om nuet, og det var helt topp! Ingen av oss hadde noe behov for lange samtaler om hvor vi hadde hverandre hele tiden. Det bare… gikk seg til! Plutselig en gang i mai satte jeg rundt et bål med familien hans igjen og følte det som den største selvfølge at det skulle være akkurat sånn <3

Hva var det siste du kjøpte? En vedsekk fra Monter. Jada.. Spennende. Jeg fikk (tok) egentlig to hele sekker av svigers i går, men så klarte jeg å brenne opp en hel en bare på én ettermiddag, så da fikk jeg litt panikk..

Favorittspill på spillkveld… Av kortspill: Rømmy, President eller Amerikaneren! Av brettspill: Akkurat nå er jeg oppslukt av ticket to ride! Det må dere prøve altså. Gøy, gøy, gøy! 

Hvilke tre sanger hører du mest på akkurat nå? 1. Andreas Wijk – Blue Ribbon  2. Daniel Caesar – Japanese denim 3. Camila Cabello – Never be the Same

Tar du deg nær av stygge kommentarer? Det kommer an på hva som blir kommentert. Kommentarer om kropp, utseende eller sminke har jeg ikke tatt meg nær av på lenge. Jeg vet hvordan jeg ser ut, så akkurat der føler jeg ikke at noen kan komme med noen overraskelser. Det eneste som kan treffe meg er kommentarer på hvor kjedelige blogginnleggene mine er. Når jeg har brukt mange timer på å sette sammen en hverdags-bloggpost eller en matoppskrift jeg er superfornøyd med og noen spyr ut: KJEDELIG!!! Ja, da kjenner jeg at det er fristende å spy ut noe ufint i retur. 

Hva er det beste med å bo alene? 1. Det er billigere. Ja, jeg tror faktisk det. Selv om huslån/leie-utgiftene blir halvert når man er samboer, tror jeg matbudsjettet mitt blir firedoblet. 2. Jeg må ikke krangle meg til tvtid med ungkarskvinnen. Hehe! Jeg kan se på hva jeg vil, når jeg vil. 3. Jeg holder figuren. Haha! Samboerkilo er definitivt et faktum. 4. Jeg får gjort mer! Ingen distraherer meg med sitt hyggelige vesen om kveldene, og da jobber jeg jo like gjerne helt til natten inntreffer.

Er det noe du gruer deg til? Javisst! Levere fra meg bilen som jeg har leid i snart syv uker. Onsdag kveld må jeg levere den fra meg igjen, og jeg gruer meg hver dag. Haha! Ser for meg at jeg ikke kommer til å ville være med på noe som helst nå som jeg må begynne og vente på busser for å komme meg rundt igjen. Shit så lat jeg allerede har blitt!

Savner du noe? Jaaa! Ferielivet. Jeg har aldri hatt sånn en trang til å reise til varmere strøk som jeg har akkurat nå. Du vet det suget man får i magen når man har kjærlighetssorg og tilfeldigvis kommer over et bilde av eksen og en ny flørt? Vel, sånn kjennes magen min hver gang jeg ser et fly på himmelen..

Ta meg tilbake til hvite strender og turkisblått hav <3

– Peiskos i heimen –

– Endelig er peisen i hus –

Hallo fra en stykk svett blogger! Hadde jeg hatt en temperaturmåler i stågå nå, så tror jeg den hadde vist nærmere 40 grader. Jeg gikk inn på badet for et toalettbesøk her i sted, og selv om temperaturen der er stilt inn på hele 28 grader, ble jeg truffet av en vegg med kjølig luft da jeg åpnet døren der. Sier vel litt om hvor varmt og godt det er blitt her nå! Skulle vel bare mangle. Jeg har fyrt i fire og en halv time, og har planer om å åpne verandadøren snart så jeg kan fyre i minst en time til. Jeg er jo bare nødt! -For fy søren så hyggelig, og fint, og kos, og… Nei, denne peisen må være mitt livs kjøp. Ferdig snakket.

– Lørdagskvelden sin –

Jeg hadde tenkt til å lage meg laks bakt i folie med grønnsaker og avokadokrem i dag, men nei… Dessverre tok jeg en tur utenfor med søpla, og ble fristet av den osende kinamatduften som kommer fra kjappa 20 meter fra leiligheten… Det klippekortet der får jammen kjørt seg! Jaja, laksen får vi ta til uka. 

Jeg hadde det forresten helt fantastisk på hyttetur i natt! Daniel og jeg koste oss glugg faktisk, med kortspill, litt vin, peiskos og skravling. Det var jo en hel uke siden sist, så vi hadde litt å ta igjen for å si det sånn. Reker hadde han også ordnet oss! Sånne kvelder altså. Tror aldri jeg får nok av dem, og derfor har jeg også invitert han over på middag igjen i morgen. Jeg må få stekt det beistet av en indrefilet som ligger i kjøleskapet, og tenkte jeg kunne lage oss litt sjokoladefondant til dessert også. Broen er kanskje over, men jeg er sikker på at vi kan finne noe annet underholdende å erstatte den tvserien med.

Ha en nydelig lørdagskveld dere! Så sees vi <3

En dag i hjemmesykepleien

Etter snart syv gjennomførte uker i hjemmesykepleien, kommer det endelig noen ord om hvordan hverdagen min faktisk har sett ut her! Jeg har enda seks praksisdager igjen å fullføre før jeg (forhåpentligvis) kan juble høyt over enda en bestått praksisperiode, og de skal jeg prøve å virkelig nyte nå. Denne perioden har virkelig bare flydd avsted føler jeg, og det er nok fordi jeg har blitt så vanvittig godt tatt vare på av både veileder, praksislærer, og de hyggeligste ansatte i hjemmesykepleien. Jeg har alt skrytt dem og det humøret deres opp.i.skyene, men jeg sier det igjen.. Det er bare noe helt spesielt med venndøler. For noen glade, varme og koselige folk jeg har tilbrakt dagene mine med de siste ukene.

Kunne jeg tenke meg å jobbe i hjemmesykepleien, etterhvert som jeg blir ferdig utdannet? Jada! Jeg har trivdes på helsesenter, jeg har trivdes i hjemmesykepleien, og er jeg like heldig med veileder og kollegaer på sykehus så er jeg sikker på at jeg vil stortrives der også! Og hvem vet? Kanskje digger jeg å jobbe med barn og ungdom i psykatrien og? Hva som blir drømmejobben når jeg er ferdig utdannet om halvannet år, ANER jeg fremdeles ikke.

– En vanlig dag i praksis – 
07.30 – 08.00: Praksisdagen min starter, og det første jeg gjør er å sette meg på vaktrommet for et møte med alle de ansatte! Da bruker vi noen minutter på å lese opp dagens beskjeder sammen. Jeg har alltid en Ipad i hånden min, og på denne kan jeg se hvilken liste med brukere jeg er blitt utdelt for dagen! Disse ipadene er faktisk helt geniale, for her står det superoversiktelig navnet på alle brukerne jeg skal hjelpe, hva jeg skal hjelpe dem med og hvor lang tid det er forventet at jeg skal bruke på hver oppgave. Dette med å ha dårlig tid på hver enkelt, kjenner jeg heller ikke så mye på der jeg befinner meg i praksis. Med mindre det skjer noe veldig uventet, så synes jeg i grunn at tiden strekker til!

08.00 – 11.30: Som regel har jeg syv forskjellige brukere jeg skal hjelpe før lunsj, og før jeg trasker avgårde til dem, leser jeg meg opp på brukernes siste rapporter for å finne ut om det har hendt noe spesielt siden sist jeg så dem. SÅ er det bare å sette i gang! Der jeg er i praksis kjører vi ikke bil, så jeg spaserer fra hjem til hjem, og hjelper mennesker i alle aldre og med veeldig mange ulike bakgrunnshistorier. Noen klarer seg nesten helt på egenhånd og behøver kanskje bare hjelp til å sette inn et øreapparat, mens andre er terminale (døende) og trenger hjelp til å bli godt nok smertelindret i livets siste fase. Noen trenger hjelp til fullt morgenstell, noen trenger bare at vi kommer innom for å gi dem tabletter, og noen trenger injeksjoner med foreksempel insulin eller blodfortynnende medikamenter. Noen må vi hjelpe med å skifte stomiposer på, noen kateteriserer jeg, og noen trenger kanskje hjelp til et sårstell.

11.30 – 12.30: Altså oppgavene er mange og varierte. -Men klokken halv tolv er det lunsj, og da er jeg stort sett skrubbsulten. Jeg hiver innpå med deilige rundtstykker og nesten alltid en vaffel til dessert. SÅ er det klart for en halvtimes rapport med både sykepleiere og helsefagarbeidere, der vi prater om hvordan morgentimene har vært og sier ifra dersom noe spesielt har hendt som kollegaene våre gjerne bør vite om. Hver onsdag kommer også et team med fysio og ergoterapeauter innom oss for dele litt rapport om hvordan de har jobbet med brukerne den siste uken.

12.30 – 15.00: Også her drar jeg på besøk til brukere, men stort sett går disse siste timene til dokumentasjon og medisinrom. Enten må jeg dokumentere ulike målinger jeg har tatt, ellers må jeg kvittere og dokumentere at jeg har utført prosedyrer. Så må jeg selvsagt skrive noen nye rapporter på brukerne “mine”, slik at neste team på jobb kan få lest seg opp på siste nytt de også. Når det er gjort, sjekker og svarer jeg på meldinger som er tikket inn fra legene i innboksen, og så doserer jeg dosetter, samt legger ut medikamenter for hele neste praksisdag. Dette med medikamenthåndtering og dokumentasjon er definitivt blitt en mye større del av praksishverdagen min i hjemmesykepleien, og selv om jeg foretrekker å være med brukerne fremfor å sitte på en pc og dokumentere eller dosere tabletter, så synes jeg det har vært sykt gøy å se hvor mye jeg har lært på disse områdene også. 

Jeg skal jo som sykepleier ikke bare være rå på kateterisering og stomistell, men også på pc-oppgaver, tverrfaglig samarbeid og kommunikasjon med fastleger, sykehus og fysioterapeuter, for å nevne noen. Det gøyeste jeg får gjøre er dog sykepleieprosedyrer hjemme hos brukerne. Det kan virkelig være hva som helst, men jeg skal ikke lyve om at jeg synes injeksjoner av ulike slag er litt ekstra spennende. Jeg trodde jeg skulle bli mindre begeistret for sprøyter og injeksjoner etterhvert som ukene gikk, men neida. Det er akkurat like stas med dette enda. Hehe!

Så det så! Det var litt fra min hverdag i hjemmesykepleien <3

Oppskrift – Brytebrød i form

Hjelpe meg for noen enorme urtebrød. Haha, sånn går det når du bare vil lage 10 brød og deigen er beregnet for hakket flere. Jaja, de smakte NYDELIG og det er definitivt viktigere enn utseende. Flere av dere etterspurte oppskriften på disse forrige gang jeg bakte dem, så her kommer den endelig! Hva du vil toppe dem med er jo helt opp til deg! Det finnes uendelig mange deilige urtevarianter der ute, for ikke å snakke om smakfulle krydderier. Mmm! 

Jeg fikk besøk av Kristinemor jeg i går kveld, og herlighet som vi koste oss! Til tross for at jeg spiste middag rett før hun kom, lagde jeg oss mexicansk tomatsuppe med masse deilig smeltet ost, rømme og tortillachips. Beste suppen jeg vet om det. -Og bestis hadde selvsagt tatt med brus, sjokkis og chips til oss, så etter halvannen time med Fifty Shades lå vi seriøst som to hvaler i hvert vårt sofahjørne og… gryntet. Vi kan kunsten å ete. Det er helt sikkert.

I dag skal jeg ut på nye eventyr i praksis, og så bærer det straka vegen hjem for å plukke opp Cathrine for enda en girlsnight. Alle bestevenninnene mine har booket jentekveld hos meg hver sin dag denne uken, så i kveld er det duket for kinamat med Cath, og torsdag er det Annika som skal komme på middag. Mihi, SÅ hyggelig! Mannen får jeg ta igjen litt tid med til helgen. Da tar vi oss nemlig et dekningsfri døgn på hytten hans med peiskos og god mat.

– Brytebrød som middagstilbehør –

Du trenger: 1. 5 dl lunken melk 2. 700g hvetemel 3. 100g smør + litt ekstra til pensling 4. 25g fersk gjær 5. 1 ts salt 6. Litt revet ost 7. Litt fersk persille/eller annen urte 8. 1 fedd hvitløk 9. Litt sesamfrø 

Slik gjør du: 
1.
Varm melken til ca 37 grader. Smelt smøret og la det avkjøles til 37 grader det også.
2. Smuldre gjæren i den lunkne smør/melkeblandingen og sikt inn hvetemel + salt.
3. Rør inn litt og litt av hvetemelet til du har en deig som er akkurat fast nok til å trille boller av. 
4. Sett deigen til heving et lunt sted i 60 minutt. Rull så 14-16 urtebrød av den og ha dem i en form.
5. Smelt 3-4 ss smør, ha i et fedd most hvitløk og pensle urtebrødene med hvitløkssmøret.
6. Strø over det du måtte ønske å ha på toppen.. Sesamfrø, revet ost, chilli, eller hakkede urter?

– Stek dem midt i ovnen på 200 grader i ca 20 minutt –

Nydelig tilbehør til spesielt pasta og suppemiddager! 
Oppskriften gir altså 14-16 mellomstore rundstykker <3

– Me Time –

Akkurat sånn som dette ble jeg sittende helt til midnatt og slappe av med litt tvhygge i går. I godhjørnet i sofaen med to skåler baconchips og et fruktfat til kvelds. Mmm! Mandagskvelden sin det <3 Jeg kom plutselig på at jeg hadde gått glipp av siste episode av “Hva feiler det deg?” på NRK, og snurret denne mens jeg koste meg med mine egne tanker og idéer til diagnoser. Det der programmet må jo være enhver sykepleier og leges drømmeunderholdning.

I dag er jeg tilbake i praksis igjen og der skal jeg tilbringe de neste fire dagene. Jeg begynner definitivt å komme inn i rutinene i hjemmesykepleien nå, så denne uken tenkte jeg faktisk å skrive noen ord om mine erfaringer herfra! -Bare litt om hvordan jeg synes det er, om jeg kunne tenke meg en jobb i hjemmesykepleien selv og litt om hvordan hverdagen faktisk har sett ut for meg de siste seks ukene! Så får det være opp til dere å bedømme om det er spennende å høre om, eller ikke <3 Jeg gleder meg ihvertfall veldig til å dele litt mer fra disse timene av hverdagen min også!

Hanne: Det er godt å se du enda har store støvdotter på gulvet…
Meg: Hæ? 
Hanne: Ja, du er den samme gamle Marthe, bare i ny leilighet <3

Hanne får sagt det hun <3 Jeg har ikke fått med meg vaskebøtte eller støvsuger fra Daniel enda, så her flyter hybelkaninene! Sofaen har jeg heller ikke fått solgt så den står enda og opptar hele stuegulvet her.. Hyl ut dersom du bor i Kristiansand by og har lyst på den gratis så får du den gitt. Jeg vil bare bli kvitt den, og er noe desperat etter å få tilbake plassen min. Føler meg helt idiot når jeg må klatre over en sofarygg for hver gang jeg skal inn i kjøleskapet eller sette en kopp inn i oppvaskmaskinen. Haha! Scroll nedover på bloggen for å se bilde av sofaen jeg snakker om. 

Ønsker dere alle en finfin tirsdag så lenge <3 Vi sjåast!

– In my fridge –

– Et lite dykk ned i handleposene –


– Minifiskekaker til dagens fiskesuppe –

Hei dere, og riktig fin mandagskveld! Eller ettermiddag om dere vil. Jeg vet ikke med dere men jeg har hatt en kjempehelg på jobb! Det var så sykt hyggelig å jobbe litt utenom praksis igjen og jeg lærer altså så mye der borte på helsesenteret at jeg til tross for hektiske timer med mange kilometers trasking på skritt-telleren kommer hjem dritglad og full av energi. Jeg skulle jo egentlig bare slappe av etter jobb på lørdag, men jeg var jo helt i hundre når jeg kom hjem, så da var det bare å ta ringerunden “hvem skal ut” og hive meg på dem som skulle! Ha-Ha. Ingen tvil om at jeg har vært heldig med den jobben min.. Det gikk så i ett at vi ikke engang fikk tid til en halvtimes spisepause, men det er faktisk akkurat sånn jeg liker det. Ihvertfall nå når jeg enda er ung og sprek med en velfungerende rygg. Er det noe jeg har skjønt det siste halve året så er det at jeg  ha litt spenning i arbeidsdagen. Jeg vil løse sykepleie-verdensproblemer med kollegaene mine non stop og dra hjem 7 timer senere og føle hjernen er proppet med ny lærdom. Kjenner jeg gleder meg skikkelig til sommerturnus nå!

-Men nok om det. Det var overhode ikke jobb dette innlegget skulle dreie seg om! I dag har jeg hatt besøk av Hannemor, så nå har jeg endelig fått sikret meg noen fine bloggbilder igjen til denne ukens poster. Tenkte jeg skulle starte med å dele innholdet i dagens handleposer jeg. Ukens middagsmeny er det vel alltid kjekt å få litt inspirasjon til? Som dere kanskje ser så er jeg ferdig med månedens mål om “et sunnere kosthold”. Jeg har vel egentlig bare gitt opp både det og treningen… Sjokomelk, sjokoladeyoghurt, sjokolademilkshake, ren sjokolade… Hva skal man si? Jeg må ha sjokoladen min!

– Tester to nye Zeroh saftvarianter denne uken –

Under her får dere ukens lille meny! Noen raske hverdagsretter og noen litt mer tidskrevende. Veldig tidskrevende mat lager jeg aldri, for det har jeg rett og slett ikke tålmodighet til, og når det kommer til supper… Ja da går jeg mer enn gjerne for Toro. Ihvertfall når det kommer til fiskesuppe. Så tilføyer jeg alltid noe dill i form av fiskeboller, fiskekaker, crab sticks, litt reker eller lakseterninger for å fylle magen. Jeg bakte også en ny porsjon urtebrød i dag, så disse skal jeg og sørge for å dele oppskriften på senere denne uken. Stay tuned for flere fristelser <3 

Nå skal jeg se og få redigert litt flere bilder, før jeg må starte på forberedelsene til en ny uke i praksis. Tenk det er bare to uker igjen nå, så er det tid for åtte uker i psykiatrien. Wææ! Eller syv da med påskeferien. Åh, jeg grugleder meg sånn!

Håper dere har fått en fin start på den nye uken <3

Lately i’ve been craving…

– Boller med krem og jordbærsyltetøy –

Jeg er visst ikke ferdig med fastelavens i år… Hjemmebakte boller er bare så sjukt godt, og spesielt med pisket krem og et godt (helst hjemmelaget) jordbærsyltetøy til. Mmm! Flere som får vann i munnen? Vel, det er lørdag, så det er bare å hive seg på butikken dersom du ikke alt har ingrediensene i hus!

Nå skal jeg avgårde på jobb og der blir jeg til ettermiddagen, men så bærer det straka vegen hjem for å trykke i meg noen flere boller. Haha, jeg har kveldsvakt i morgen så kanskje jeg til og med unner meg et glass vin i kveld. Jeg burde kanskje ha invitert en venninne på middagsbesøk, men i dag har jeg bare lyst til å kjøre litt me-time! -Ta en laaang dusj, gå sminkefri hele kvelden, snurre film og ligge under teppet mitt med tente lys på stuebordet. Haha, blir jo glad bare av tanken <3 Håper dere får en strålende lørdag! Nyt den ute i sola dere som kan <3 Det skal jeg gjøre neste helg igjen, og jeg gleder meg allerede.

– Slik gjør du –
1.
Smelt smør og varm opp melken. Bland det sammen og kjøl det ned til 37 grader.
2. Smuldre opp en pakke gjær og bland dette ut i smør/melkeblandingen.
3. Mål opp kardemomme og sukker, og rør dette inn. Sikt til slutt inn litt etter litt hvetemel.

4. Dekk deigen til og sett den til heving i minimum 60 minutt et lunt sted.
5. Rull boller av deigen, pensle dem med et pisket egg, og stek dem midt i ovnen.
6. Stek på 200 grader i 10 min og la dem avkjøles litt før du smører på kremen.

– Pisk krem av 3dl kremfløte og 2ts sukker –

Håper dere lar dere friste litt på en lørdag…
Vi sees snart igjen <3

– Livingroom –

Inneholder affiliateslenker for Room21

Riktig god HELG alle sammen! I dag er jeg så vanvittig glad og fornøyd. Sofaen min kom nemlig på døren til tross for det sinnsyke snøværet i går kveld, og nå sitter jeg her og bare Nyter med stor N. Ja, det er latterlig, men dette øyeblikket har jeg gledet meg til hver dag siden 6 januar! Er den ikke nydelig? Jeg mener ihvertfall jeg har kapret meg Norges fineste sofa. Den er fra Bohus til dere som måtte lure på det, og kostet rundt 11 000kr. -Ihvertfall på januarsalg. Livets kupp spør du meg.

Stuebordet fant jeg på Room21 og både det og sofaen er faktisk enda finere i virkeligheten. Elsker at dette lille hjørnet ikke bare er blitt ordentlig lyst og rent, men samtidig fargerikt og lunt! -Med noen grønne planteinnslag her og der. Jeg byttet ut de gamle kvistene mine i går, og gikk til innkjøp av noen planter som lignet mer palmetrær, så nå står det ihvertfall ikke på skogen i stua. Må få tak i en gjennomsiktig vase til stuebordet også, for der vil jeg og ha et stort, grønt blad.

– Roséspeil HERFRA og marmorbord HERFRA

Dette AYTM speilet var jeg og nødt til å klikke hjem for noen uker siden, og jeg har det i størrelse M til dere som måtte lure. Må bare tilføye at det er digert, så jeg kunne sikkert like gjerne hatt det i small. -Men er det ikke lekkert? Gode gud… Jeg vil ikke ut av leiligheten jeg nå! Trives SÅ godt her. Sofaputene er forresten også fra Bohus, og de rødlige i merket(?) Kathrine Sørland. 

– Pidestallene mine er HERFRA –

Nå må jeg bare se og bli kvitt den andre sofaen, for *kremt*.. Jeg har ikke stue igjen! Den andre sofaen står trykket inntil kjøkkenbenken og sånn må den bare stå helt til noen kommer og henter den. Haha, hjelpe meg.. Får håpe det skjer snarest. 

Så håper jeg det står bra til med dere alle denne fredagen. Denne uken har vært både hektisk og fin, men bloggeriet har blitt heftig nedprioritert, så jeg kjenner jeg gleder meg litt over at den går mot slutten. Neste uke blir heldigvis litt bedre <3 Har dere noen planer for helgen? Jeg skal jobbe på helsesenter både lørdag og søndag, men det er jo bare halve dagen, så det blir meer enn nok tid igjen til å kose seg hjemme i splitter ny stue. *GLIS*

Hva synes dere om fargen på sofaen? Er den ikke kul?!

Vil du ha sofaen min?

Har dere sett noe så koselig? Okei, rosafargen rundt kanten på dørskiltet kunne kanskje ha vært hakket dusere, men utenom det er det perfekt. Jeg bestilte det fra nettsiden skiltmax.no, og skriften jeg valgte heter “Daniel” så egentlig er han med på skiltet mitt han også. Haha <3 Med akrylglass og fester til veggen kom det på rett over 900kr, for dere som har spurt meg om det på snapchat de siste dagene. Jeg er så fornøyd at!

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra praksis og venter spent på en leveranse fra Bring mens jeg prøver å multitaske blogging, pensumlesing og restespising av en tacosalat. Daniel kommer snart på besøk og da skal vi kose oss med tomatsuppe her, men jeg er så sulten at jeg bare må ha litt deilig salat også. Det humper og går om dagen. I går våknet jeg med årets migreneanfall og tilbragte hele formiddagen i mørket under dyna, men utenom det har jeg det veldig fint. Stresser muligens litt over at hjemmesykepleie-praksis snart er over, og føler noe på lesepresset både i forhold til denne og den neste, men så lenge jeg har noen tålmodige blogglesere, så går det akkurat å kombinere alt det jeg gjerne vil <3 

Ah, tenk i dag skal jeg til og med kose meg med mannfolket igjen! Jaaa. Planen var vel egentlig å ikke sees før i morgen, på sjølveste valentines day, men i morgen kveld kommer jammen peis og murer på besøk! *LYKKE*, så vi måtte rett og slett skvise inn noen timer til sleepover og tvhygge i dag og. Håper det står bra til med dere og at dere ikke stresser rumpene av dere med alt som er av skole og jobb. Samme hvor fantastisk yrket ditt er, så blir livet kjipt om man aldri unner seg fristunder fra lesing eller jobbforberedelser med ren sofalatskap, en venninnekveld, eller bare en alenetime med noe dritgodt i snopeskåla. Håper ikke dere glemmer det, selv om det bare er tirsdag.

Følger dere noe med på OL forresten? Eller, det er vel bare pensjonistene som kan det i år? Jeg ofrer iallefall ikke nattesøvnen min. Selv ikke for ski! Hehe, jeg har faktisk vurdert å unnlate å lese avisene og se løpene i reprise om kveldene istedet, men nei.. Det er ikke helt den samme spenningen uten Johaug og Northug likevel.

Jeg kjenner jeg er i skravlehumør etter nesten to døgn til uten å oppdatere dere, men jeg skal komme til det denne bloggposten egentlig skulle dreie seg om. Sofaen min! Nå som den nye er like rundt hjørnet (forhåpentligvis?!) så tenkte jeg å kvitte meg med denne mørkegrå lekkerbisken som står i stuen min. Dersom du kunne tenke deg en sofa med målene 254cm i bredden og 220cm i dybden (der sjeselongen går ut), så send meg gjerne en mail. Du må gjerne kunne hente den her på Hellemyr i løpet av uken. Den er opprinnelig fra Bohus, og selges nå brukt for 4000kr. Ser god som ny ut, og har ingen feil på seg.

– Kontakt meg på [email protected]  –

Så det så! Kan dere ha en fin tirsdagskveld? 
Det skal ihvertfall jeg ha. En veldig fin en <3