And so the adventures begin

Åh, hallo for en fin dag! Jonas og jeg kom nesten akkurat hjem fra noen gode og varme timer i Chiang Mai Zoo. Dere må ikke tro det blir noe kjøligere her bare fordi det regner! Her viser visst gradstokken minst 34 varmegrader enten det er natt, dag, sol eller regn. Gud hjelpe meg så fantastisk. Jeg skulle vært verdens lykkeligste om jeg bare fikk ta med meg denne varmen hjem. <3

Chiang Mai Zoo består både av dyrehage og akvarium, så i dag har vi rett og slett hilst på all verdens søte vesner! Ettersom det var mandag og de lokale har vært på skole og jobb fikk vi til og med omtrent hele parken for oss selv! Ikke verst, ikke verst.

Jeg tenkte ikke å skrive all verdens i dette innlegget. Dere har nok med det lange bildedrysset! -Men jeg kan jo meddele at en stykk frøken bare har gått rundt som et overbegeistret barn denne formiddagen. Vi har matet på dyr, smilt og ledd så det gjør vondt i magen. Sistnevnte spesielt av bildet under her. GUD. Hvem skulle tro at disse bambiene ville bli et av dagens største høydepunkt?

Skal dere til Chiang Mai, så er Chiang Mai Zoo ikke noe dere bør gå glipp av!
Nå nærmer klokken seg 20.00 her og det er på tide å dra ut for middag. <3 

Home is where the pool is

Da var det vel på tide å dele litt mer av den fine gårsdagen! Da fjellgrotten var besøkt, måtte vi som sagt bare ta turen hjem til pappas basseng for en dukkert. Vi var jo supersvette alle mann! Dere kjenner kanskje igjen bassenget fra bildet over? Hihi, det er jo gigantisk!

Her lå vi altså og nøt oss i et par timer, jeg ved bassengkanten og guttaboys i vannet. Blir det bedre? Vel, ja. Jeg tok nemlig med Jonas sin bok i stedet for min og “Hobbiten” falt liksom ikke helt i smak. Hehe! Da var det mye morsommere å leke hammerhai med Erik. Etter to timer i bassenget, hev vi på oss noen tørre klær før vi like godt tok en spontan tur på kino! Erik hadde snakket om Transformers 4 hele dagen, så da falt selvfølgelig valget på den! Filmen var alle tiders, popcornet smakte bra og jeg koste meg en hau! <3

I dag er det søndag og klokken nærmer seg nå halv åtte om kvelden her i Chiang Mai! Da er det på høy tid å komme seg ut på et utendørs søndagsmarket. Mihi! Kanskje hiver vi oss inn på et spasenter også etterpå? Gjennomsnittsprisen på en 60 minutters full kroppsmassasje ligger på 30 norske kroner her nede. *GLIS* Dere kan tro vi skal bli massert de neste 10 dagene. <3

Dere får ha det hyggelig hjemme i regnværet så lenge!
Hehe, det gleder mitt onde hjertet å se at sørlandet har regn 😀

Thai boxing in Thailand

Hurra! I dag har vi fått beveget litt på oss igjen. Da slokken slo 09.00 var pappa, Jonas, Erik og jeg allerede på stadioen her i Chiang Mai. Planen var å trene litt styrke, men her var jammen mulighetene mange! Egen tennisbane fantes det, sammen med et digert svømmebasseng, fotballbane, løpebane og ja til og med en skytebane! Haha. Gjett om jeg skal snike meg inn der en dag til uken..

Oppvarmingen besto i dag av noen runder rundt den digre løpebanen. I 30 varmegrader var det slett ikke vanskelig å bli varm! Jonas er ikke like vandt med denne varmen som oss andre, så han var faktisk gjennomvåt bare etter et par runder.. Hoho, jeg synes det er helt skjønt! Videre dro vi inn på et av to fitness-senter, og her ble det både boksing med boksesekk og styrketrening på oss. HERLIG!

Lillemann ville også være med på boksingen! Haha, han er bare helskjønn. <3

Ser det ikke gøy ut? Det var det ihvertfall! Vi valgte det senteret som ikke hadde aircondition, så da jeg var halvveis i økten var den nye, grå tightsen min så gjennomvåt at det så ut som jeg hadde tisset den ut. Haha, himmel. -Men er det ikke slik det skal være da?

Nå blogger jeg faktisk fra et kjøpesenter her i Chiang Mai!
Vi skrives mer om Thailand-eventyrene litt senere. <3

A visit at hot springs

For en innholdsrik lørdag! Jeg føler nesten det har gått tre dager siden sist. Vi har gjort så mye hyggelig at jeg ikke riktig vet hvor jeg skal starte, men et sted må jeg begynne for nå nærmer klokken seg 01.00 her i Thailand og jeg trenger skjønnhetssøvnen min! Hehe. Lørdagen startet med et besøk på “Hot springs”. En slags park oppi fjellene, med varme kilder. Dere husker kanskje at jeg besøkte dette stedet i fjor også? Vel, Jonas måtte jo også få oppleve å koke egg i varme kilder! Til tross for at gradstokken viste 34 varmegrader, pakket vi piknik-kurven og dro til fjells for å spise lunch ved hot springs. Det ble en varm affære, men fy søren så fint vi har hatt det.

Å dyppe føttene i dette vannet skal visst være veldig sunt, men når man er en av dem som dusjer i 16 varmegrader, blir det fort litt for hett! Hehe, tre sekund klarte jeg å holde føttene under før jeg fikk pustevansker og dro dem opp igjen. Jeg vet ikke hva det er med meg, men huden min takler visst ikke vann som er over 25 varmegrader. Jacuzzi + meg = rødsprengt tryne.

Videre tok pappa oss med til noen fjellgrotter like i nærheten for et aldri så lite hulebesøk! Ser dere alle trappetrinnene på bildet under? Dette er bare deler av veien vi måtte igjennom for å komme til den mørke, fjellgrotten. Foråsidetsånn.. Jeg har aldri sett Jonas så svett! Haha, han var virkelig så gjennomvåt etterpå at vi ikke kunne annet enn å dra rett hjem til pappas basseng. <3

Muang on Cave er en mørk fjellgrotte som har eksistert i tusenvis av år. Det er som dere ser så trangt og bratt her at man nesten må gå på alle fire for å komme seg helskinnet ned! Mørkt er det også, og det hjelper heller ikke på redselen for å treffe på edderkopper og flaggermus. HEH. -Men så sykt spennende! Inni hulen er det nemlig rene kunstverket av dryppstein som helt naturlig har formet seg som ulike figurer og dyr. Skal dere til Chiang Mai en gang i fremtiden så er dette absolutt noe dere må få med dere.

Ser dere edderkopp-hjemmene? Hoho, fysj!
Håper dere har hatt en fin lørdag der hjemme også.

Antrekk – 280614

Morn morn! Ny dag, nye eventyr. Ville bare innom for å ønske alle sammen en fin lørdagsmorgen! Vi har det fremdeles helt topp her nede. Lillebror har endelig fri fra skolen og skal dermed få være med på litt moro i dag. Planen er å dra litt opp i fjellene! Kamera følger enhver bevegelse jeg tar, så mer om det skal dere få senere, men i første omgang tenkte jeg å dele dagens antrekk med dere! En splitter ny jumpsuit fra Miss Selfrigdes har fått komme på. Kjøpte den på et digert shoppingsenter for 600 kroner i går. Hope you like it. <3

Jeg ble faktisk litt fornærmet da vi var på Miss Selfriges i går. Damene som jobbet her hadde nemlig en tendens til å ta fra meg enhver kjole jeg fant i størrelse 34 og gi meg en 36 i stedet. “No, no.. That is not your size. 36 is more for you!”. Jeg følte likevel jeg måtte takke pent for hjelpen før jeg la tilbake klærene i 36 og tok dem i 34 igjen. Da jeg skulle prøve dem på, skjønte jeg fort at disse damene visste hva de snakket om. Jeg fikk omtrent ikke på meg et eneste plagg. Haha! Er klærene til Miss selfridges små i størrelsen over alt, eller er det bare her i Thailand? Foråsidetsånn, jeg måtte bare le av min egen stahet og be om å få alle plaggene i et nummer større.


Jumpsuit fra Miss Selfridges (in size 36), Sko fra Bianco, Hårbånd fra Thailand, Ray Ban solbriller

Legger til slutt ved noen bilder av den deilige frokosten vår. Jeg får ikke sagt nok hvor høyt jeg elsker frukten her nede. Mangoen smaker søtere enn blomster og fred, og alle disse andre eksotiske fruktene… Jeg.Får.Ikke.Nok! Favoritten er den runde, mørkelilla nederst til høyre her. Himmel og hav for en smak. <3 Så koster det jo ingenting! 6 kroner betalte jeg for en hel kilo med favorittfrukten min. Hihi!

Dere får ha en fin lørdag alle sammen! <3

Let me shop like a crazy person

… It makes me happy. <3

Jeg må ha et shoppingproblem. Jeg mistet nærmest pusten av glede da jeg oppdaget “Charles & Keith” på shoppingsenteret i dag. Jonas måtte til stadighet minne meg på å la smilet få hvile litt. Syv timer brukte vi på å komme igjennom to shoppingsentre på tre, og seks etasjer. He-rre-gud, som vi har handlet. Jonas er jo like glad i å shoppe som det er jeg så dere kan tro vi har hatt det greit! Vi har kjøpt en hau med klær, men enda mer treningstøy. Planen var å bare kjøpe klær til under femtilappen, men når Nike, Adidas, Miss Selfridges, og Topshop står og skriker etter meg, så har kortet en tendens til å dras av seg selv.. Jaja, alle tiders med en garderobe-oppgradering!

Håper bare jeg klarer å holde meg innenfor det planlagte budsjettet nå da.. Ellers vet jeg om en stykk regnskapsfører som vil bli passe skuffet når jeg kommer hjem. Heldigvis har ikke shoppingbudsjettet blitt helt urimelig. Geir er nemlig en snill mann!

Geir: Ja, hvor mye tenker du å bruke i Thailand da?
Marthe: Maks 2000 kroner!!
Geir: Marthe, vær realistisk. Du må jo ha litt nye klær…

Gleder meg til å vise dere innkjøpene! Vi skrives.
Nå tar Jonas og jeg scooteren til et nattmarked.  <3

H.A.P.P.I.N.E.S.S

God morgen fra Chiang Mai! Endelig er vi fremme. Jonas og jeg fikk ikke et minutts søvn på noen av flyene så da vi ankom Chiang Mai 15.00 (thailandsk tid) i går, måtte vi bare stupe rett i seng. Planen var egentlig å sjekke inn på hotell, men da pappa fortalte at han hadde en leilighet på lur, sjekket vi heller inn i den! Villaen til pappa (der jeg oppholdt meg i fjor), er leid ut til en sveitser, så nå bor han i et annet hus samtidig som han altså har denne leiligheten utenom. Perfekt! Scooter har papsen også ordnet oss, så her kommer et lite bildedryss fra kjøreturen Jonas og jeg hadde oss i dag tidlig. Det er overskyet, men hva gjør det når det er så deilig og varmt? Åh, jeg kan ikke få sagt nok hvor glad jeg er for å være her. Smilet mitt går snart rundt! Haha. Chiang Mai er akkurat like fantastisk som jeg kunne minnes, og lillebror er like skjønn, bare mange centimeter høyere. Han var veldig glad for å få storesøster på besøk, men noe klem fikk jeg ikke. Dere vet hvordan det er… *JENTELUS!!* Skal nok se å få lurt meg til en i løpet av helgen.. Må bare jobbe litt for det!

Da Jonas og jeg endelig fikk noen timer med søvn i går, tok pappa oss med på et shoppingsenter for middag og kos! Da magene var fylt og Erik hadde fått noen nye leker, kjørte vi lillebror hjem før vi dro på et nattmarked for litt shopping, fiskespa og fotmassasje! Mihi. Kanskje jeg må dele disse bildene også med dere litt senere. Pappa kommer for å hente oss hvert øyeblikk og da drar vi på et matmarked for frokost. <3 Skoene på bildet over kjøpte jeg forresten på nattmarkedet i går. Jeg skulle egentlig skaffe meg de ekte før jeg reiste, men de var utsolgt over alt, så da gikk jeg for noen wannabe-sandaler til 60 kroner i stedet. Behagelige er de jo uansett!

Enda litt trøtte i trynet, men nå kan vi ikke kaste bort mer tid på å sove!
Hehe, dere får ha en riktig fin fredag der hjemme i Norge. <3

Ukens smoothie: Gode greier

For første gang i historien kommer ukens smoothie på flaske! Hihi, I dag har jeg lyst til å tipse dere om noe som både er sunt og godt! “Gode greier” er helt nytt på markedet og fås i tre ulike smaker. Det er umulig å misslike noen av dem, men smak NR. 3… Himmel og hav. Den skal drikkes mye i sommer! Dette er en kombinasjon av frukt og grønnsaker og den er bare så vanvittig fyldig og god. NAM!

“Gode greier” er rik på både vitamin C, Kalium og kostfiber, og fungerer perfekt som et sunnere energipåfull gjennom dagen. Hva de enkelte smoothiene inneholder står prosentvis på hver flaske, så her vet man nøyaktig hva man får i seg.

 

Produktene inneholder ingen kunstige tilsetningsstoffer, og konsistensen er som en smoothie! Tykk og god med veldig mye smak. Forskjellen er bare at “Gode greier” ikke smelter, og dermed også kan nytes ute i solen. Rist før bruk og kos deg med et sunnere mellommåltid i hagen, på stranden, eller kanskje i parken? Jeg har tatt med meg “Gode greier” både på beachen og på piknik! 

Smakte like godt begge steder. Hehe.Er det noen som har smakt denne varianten av smoothie? <3
Kanskje dere også har en favoritt? Gode greier fås kjøpt på dagligvarebutikker!

           Annonse

A pleasant surprise..

Hurra! Se hvilken hyggelig overraskelse Jonas kom med fra Kristiansand i går. En pakke med et nydelig duftelys og den aller første utgaven av det splitter nye bladet “Det Nye Interiør”. Passet meg ypperlig ettersom vi reiser i DAG! Jeg har klødd i fingrene etter å lese bladet, men jeg skal spare det til den lange flyturen. Nydelige Annette pryder forsiden og på side 40 får vi en smakebit på den perfeke stuen hennes. Dette var det eneste jeg lurte meg til å ta en ordentlig titt på allerede i går.. GUD, så fint den jenta har fått det.

Gårsdagen var forresten fantastisk. Jeg er sikker på at fem kakestykker gled ned i magen i løpet av dagen. Tante kom på besøk, Jonas kom fra Kristiansand, og det ble bursdagsfeiring med både gaveåpning og god mat. MYE god bestemor-mat… <3

Nå sitter Jonas og jeg mest sannsynlig allerede på Gardermoen. Flyet til Bangkok går i tre tiden i dag. Jeg har bare fått forhåndsskrevet et innlegg til, men vi skrives igjen så fort vi er kommet vel frem vet dere! Lover å blogge som en helt fra varmen.

Dere må ikke tro jeg tar meg ferie bare fordi jeg er på ferie! Hehe. Ferien blir ikke det samme uten litt blogging uansett. Jeg trenger min daglige dose med skriving, bildeknipsing, redigering og kommentarsvaring. <3 Det gir meg mye, og dere gir meg mye.

Dere må ha en nydelig onsdag. Ønsk oss en trygg tur da! Thailand here we come <3

Leserspørsmål: Hund for første gang

God kveld! I dag har jeg sittet i tre timer og besvart litt leserspørsmål. Jeg fikk en kommentar for et par dager siden, fra en leser som ønsket seg et innlegg hvor jeg skrev litt om erfaringene med å ha hund for første gang. Her kommer innlegget! Håper dere liker det. Jeg flettet også inn litt informasjon om vår kjære Bella, til dere som ikke har fått med dere hvilken rase hun er og hvorfor vi har henne. <3

Er Bella deres hund eller passer dere den bare?
Nei, Bella er ikke vår hund, men jeg føler likevel at jeg har vært hundeeier i snart et år nå. Som jeg har skrevet tidligere så har bestevenninnen min studert i Danmark i et år, og da har jeg fått æren av å passe hunden. -Men nå leverte faktisk Jonas henne tilbake til i dag! Eieren har flyttet hjem igjen så nå fremover vil nok ikke Bella bli å se på bloggen like ofte lengre. Litt trist å ikke få sove med henne tett inntil magen lengre, men jeg regner med at jeg får passe henne mer i fremtiden. Bella bor tross alt ikke så langt unna.

Kan du fortelle litt om Bella? Hvilken rase er hun og hvor gammel?
Bella er en italiensk mynde på fire år. Jeg vet ikke om det er oppdragelsen til eieren eller bare rasen som er slik, men hunden er i hvert fall verdens snilleste. Hun oser av godhet, og gjør alt vi ber henne om. Sier du ligg så ligger hun. Sier du tiss så tisser hun. Man behøver ikke engang å si “kom” for selv uten bånd går hun rett ved foten din. Det eneste den hunden noen sinne har gjort “galt”, er å gå i søpla for å dra ut matrester og spise det. Det er jo ikke hennes feil at vi glemmer å tømme søpla, men da skammer hun seg altså i timesvis etterpå. Går med hodet mellom bena og ser på oss med et blikk som sier *Jegskammermeg*. Nei, den hunden er bare alt for god.

Kan du si noen positive og negative sider ved rasen og personligheten hennes?

Positive sider: 1
. Bella er verdens enkleste å ha med å gjøre. Så lenge hun får være sammen med oss så bryr hun seg ikke om hvor hun befinner seg i verden. 2. Hun er en ekte kosehund. Elsker å ligge under dyna og vil helst ligge oppå magen med hodet ved halsen min. 3. Hun har så lite pels at hårene ikke dekker hele leiligheten under røyteperiodene. Hun behøver heller ingen pelsstell.

Negative sider: 1. Bella har verdens dårligste ånde. Vi pusser tennene på henne med spesielle produkter fra veterinæren hver dag, men hun lukter likevel fis i munnen. Ja fis. 2. Hun er ingen turhund. Skal vi på fjelltur og er usikre på om det vil bli sol og vindstille, så må Bella helst bli igjen hjemme. Hun må pakkes godt inn om vinteren og kan likevel ikke gå lange turer i regn, vind eller vintervær.

 

Kan du skrive en liste på hva man bør tenke over før man skaffer seg hund?
1. Tenk nøye gjennom fremtidsplanene dine. Ikke bare for de neste to årene, men de neste ti! Passer det like bra med hund om tre år? Hvor bor du om fire år? Skal du studere? Kanskje du må flytte til en annen by? Lar det seg gjøre med en hund? Du kan ikke bare omplassere eller sende den rundt om det i senere tid ikke passer å ha den mer. Husk at hunden ikke valgte deg. Du valgte den.

2. Har du venner og familie som er positivt innstilte til anskaffelsen av hund? Du vil på et tidspunkt måtte trenge hundepass og skal du på en to ukers ferie så vil du aller helst vite at hunden har det bra. Noen velger å sende hunden på kennel og det er greit, men det er ikke alle hunder som takler det. Sørg for at du har noen som kan ta seg av hunden når du ikke kan i kortere perioder.

3. Har du råd? Prisen for selve hunden er bare en engangsutgift. Det er alle de faste utgiftene som koster. Hunden skal ha mat, forsikring, vaksinering, bur, bånd og annet utstyr. Glemmer du å forsikre hunden din så må du mulig også ut med en helt vanvittig veterinær-regning. Ikke.Gjør.Det. En liten operasjon kan fort komme opp i 30 000 kroner.

4. Har du plass? Hunden trenger litt plass å boltre seg på. Skal du ha en større hund så må du også huske på å ha plass i bilen!

5. Når det kommer til valg av rase, husk at utseende bare er til pynt. Ulike raser stiller forskjellige krav. Tenk nøye gjennom hvorfor du vil ha en hund. Trenger du den til noe? Skal du ha den til utstilling, eller ønsker du deg bare en familiehund? Les bøker og søk etter nyttig informasjon på nettet. Ikke kjøp hund på impuls.

6. Har du tid? En hund krever mye oppmerksomhet. Den må føle seg trygg og den må mates og luftes tidlig og sent. En valp må ha skryt når den gjør noe bra og den må raskt settes på plass om den gjør noe den ikke har lov til. Hunden trenger rutiner, og man bør sørge for å ha MYE tid spesielt de første ukene valpen tas inn i hjemmet. Hunden kommer ikke ferdigtrent, og noen ganger kan det også være lurt å bruke noen kroner på valpekurs.

Skal du skaffe deg en egen hund nå som Bella er hos eieren sin igjen?
Jeg tror faktisk ikke det. Jeg vet ikke hvor jeg skal bo de neste fem-ti årene, og det gjør ikke Jonas heller. Jonas flytter muligens til Oslo for studiene sine neste vinter. Jeg kan heller vurdere å kjøpe meg min egen hund når jeg har kjøpt hus og spikret fremtiden.

Hahaha, jeg må bare ha med Bella i leopardtrusene…
Håper innlegget faller i smak hos flere. <3