Oppskrift – Bestemors gulrotkake

Puh! Da var vi ferdige med dagens bakverk! Jeg sitter i skrivende stund hos Cathrine ettersom jeg har hjulpet henne med litt forberedelser til morgendagens store åpning! Gulrotkaken ble muligens litt vel godt stekt, men sett bortifra det, ble den veldig veldig god. Den kremen.. Åh, som jeg ELSKER gulrotkakekrem. Ettersom dette bare er verdens beste oppskrift så tenkte jeg å dele den med dere også! Det er vel hyggelig? Kakebaking er ikke min sterkeste side, men denne er bare superenkel.

Du trenger: 1. 4 egg 2. 3 dl sukker 3. 3 dl hvetemel 4. 1 dl soyaolje 5. 2 ts kanel 6. 2 ts natron 7. 1 ts salt 8. 2 ts vaniljesukker 9. 4dl finrevet gulrot 10. 150g melis 11. 150g philadelfiaost 12. 50g smør

Slik gjør du – Gulrotkake:
1.
Pisk sammen sukker og egg.
2. Skrell ca 5 gulrøtter og riv dem med en rasp. Du skal ha 4 dl finrevet gulrot.
3. Bland sammen de tørre ingrediensene, men kun tilsett den ene tskjeen med vaniljesukker.
4. Bland sammen gulrøttene med det tørre og olja. Hell så hele blandingen over i eggedosisen.
5. Hell kakerøra over i en smurt form og stek den midt i ovnen på 180 grader i ca 50 minutt.Slik gjør du – Frosting:
1. Bland sammen smør, philadelfiaost, melis og den siste tskjeen med vaniljesukker.
2. Pisk det hele til krem og smak den til med melis. Smaker det for mye ost, tilsett litt mer melis.

 

Jeg er SÅ klar for morgedagens åpning! Dette blir hyggelig. Jeg kommer til å være der fra 12 til 13.30 om dere vil komme og hilse på! Etter det ser det dessverre ut til at jeg må på jobb, men salongen vil fremdeles være åpen helt til 18.00. NÅ er jeg superklar for å dra hjem og titte på vår nye SOFA!! Jonas har vært på ikea og kjøpt oss ny sofa i dag. Hoho, jeg er så spent!

Vinn et deilig Acne skjerf og et helt årsforbruk av Dizolve tøyvask!

I dag har jeg lyst til å komme med et hverdagslig, lite tips til dere jenter og gutter som bor for dere selv. Eller som ihvertfall vasker klærene deres selv! Jeg har nemlig fått æren av å teste verdens letteste tøyvaskemiddel. Dizolve heter middelet, og klesvasken har aldri vært enklere her i hus. Jeg holdt på å si til og med Jonas får det til, men det blir vel heller til og med jeg.. Klærene blir både rene, velduftende og myke selv uten skyllemiddel. Ved bruk av Dizolve slipper man hvitt pulversøl på halve badromsgulvet, og vaskemiddelet er beregnet både for hvitt og farget tøy, varmt og kaldt vann! *Hurra*.

En pose inneholder 12 vask, og det virkelig fine er at man får dem helt hjem i postkassa. Bye bye tunge handleposer med vaskemiddler og skyllemiddler. Hvis du er usikker på om dette er produktet er noe for deg, så kan jeg informere om at du nå kan få en pakke Dizolve vaskemiddel med 12 klesvask, gratis tilsendt i posten! Selve produktet er gratis, men man må betale 19 kroner i porto.
Over til nok en morsom konkurranse! Hvis du klikker hjem en gratis prøvepakke med Dizolve HER, så vil du også være med i trekningen av å vinne et gratis årsforbruk med tøyvask! Det ville vært fint eller hva? Som om ikke det var nok, så får den heldige vinner også et av høstens vanvittig populære Acneskjerf! Legg igjen en kommentar hvis du klikker hjem en prøve, så kårer jeg en heldig vinner!

Slik fungerer Dizolve tøyvaskemiddel:
1.
Riv av en stripe Dizolve tøyvaskemiddel. En stripe.. En vask!
2. Legg stripen i vaskemaskinen sammen med klesvasken.
3. Til slutt stiller du maskinen inn på ønsket program, og trykker start. Klikk hjem en gratis prøvepakke HER og legg igjen en kommentar.
Da er du med i trekningen av å vinne Acneskjerf og et års forbruk med Dizolve!

                    Annonse

Mine 18 favoritter – Skrekkfilmer

Innlegget med mine romantiske filmtips falt visst så godt i smak at jeg fikk lyst til å komme med litt flere filmtips jeg! Denne gang under kategorien skrekk. Denne kategorien er ikke for alle, men jeg håper og tror likevel at innlegget vil være til nytte for noen av dere lesere! Selv er jeg en stor fan av skrekk, og jeg innbiller meg at jeg har sett omtrent alt som er å se av både nye og eldre filmer. Det beste jeg vet er når jeg finner en god, realistisk skrekkfilm med gode, kjente skuespillere. Det er sjeldent, men da blir jeg så glad! Under får dere en liste med noen av mine favoritter. Alle er for all del ikke like realistiske, men veldig mange av dem inneholder kjente skuespillere og/eller en historie som det er umulig å kjede seg i.

  
  
  
  
  
  
1. Mama 2. Sinister 3. The Conjuring 4. The resident 5. The haunting in connecticut 6. The reaping 7. The eye 8. Case 39 9. The hitcher 10. House of wax 11. The messengers 12. The new daughter 13. Let me in 14. The unborn 15. Insidious 16. Paranormal activity 17. Stay alive 18. Black Christmas 

Dere har sikkert masse bra å tilføye! Har du en favoritt?
The Conjuring, The resident og The reaping er mine storfavoritter.

Cathrine’s Clinique

Ååh, så glad jeg ble da jeg så den nydelige salongen til Cathrine. He-rre-gud så fint hun har fått det. Alt var så rent, ryddig og pent. Dette her kommer til å gå så bra! Jeg fikk tatt salongens jomfrudom med både full ansiktsbehandling, farging og voksing av bryn. Herlighet som jeg nøt det. Jeg ville egentlig ikke ha noe ansiktsbehandling på nedre del av ansiktet ettersom utslettet på langt nær er borte enda, men Cathrine hadde selvsagt noen milde vidunderprodukter for problembarn som meg. <3 Jeg mistet tellingen på hvor mange avkjølende og fuktighetsgivende masker ansiktet mitt ble kledd i denne ettermiddagen. Nå sitter jeg totalt sminkefri i stuen og føler meg… Fantastisk. Jeg har allerede tvunget Jonas til å bestille samme behandling på åpningsdagen da det er 10%. Mannfolk har da også godt av å rense opp i urenheter en gang i blant! For ikke å snakke om å gi ansiktet en fuktighetsboost før de harde vintertider.  

 

Ser dere det jeg ser eller? Haha, jeg ble så giret da jeg oppdaget navnet hennes på Helsehusets skilt. Jeg er visst blitt gal. Salongen ligger altså i andre etasje i helsehuset rett over Egon og Kicks. 

Her får dere en god smakebit på Cathrine’s Cliniqe! Jeg er så stolt at man skulle trodd det var jeg som startet opp min egen hudpleiesalong. Egen ren og pen sminkevegg, egen ren og pen hylle full av Babor produkter.. Diplomer, fancy apparater.. Og selvfølgelig lekkerbisken av en hudpleier, Cathrine! <3

 
 
 

Steamapparatet fikk jeg også testet ut i dag! Magiske greier.

I dag var det ansiktsbehandling med voksing og farging av bryn.. Neste gang er det sminking!

 

 

I’m so exited! Har hun ikke fått det fint?
Husk åpningsdagen er tirsdag 1 oktober fra 12-18.00! Jeg håper å se noen søte lesere der også. Cathrine og jeg skal blant annet bake verdens beste gulrotkake i morgen. Tro meg.. Den vil dere ikke gå glipp av på tirsdag!

Antrekk – 290913

 

FOR en dag! Jonas og jeg dro ut for å knipse antrekksbilder rundt halv to. Deretter skulle vi kjøre videre inn til sentrum for å titte på Cathrines nye hudpleiesalong. Vel, det ble ikke så lett! Da vi satte oss inn i bilen igjen, ville den selvfølgelig ikke starte. Batteriet var plutselig dødt. Så der sto vi langt inni skogen på tømmerstø. Ikke en bil kjørte forbi og ikke et menneske var å se i området. Svigers er tilfeldigvis også på hyttetur så da var det bare å ringe falken for hjelp! Hoho, en morsom førstegangsopplevelse. Ettersom vi ikke ante hvor vi befant oss så tok det litt tid før mannen fant frem, men vi fikk nå start på bilen til slutt. Takk gud for det! Jammen ble det hudpleiebesøk på meg også. Masse mer om det senere.

 
Både bukse, topp og jakke er fra Gina Tricot, Sko er fra Bianco.

 Det ordner seg for snille jenter. Har dere hatt en fin søndag?
Litt bilder fra salongbesøket mitt kommer også straks!

Hils på min nye stige!

 

God morgen, og god søndag alle sammen <3 Jeg fikk aldri oppdatert dere en siste gang i går. Jeg jobbet til halv åtte og dro så rett til.. ANNIKA! Oh yes. Hun har endelig kommet hjem fra Oslo for en helg. Det var så utrolig hyggelig å se henne igjen. Neste gang er det min tur til å dra på besøk til henne i hovedstaden, og heldigvis blir det ikke lenge til heller! Jeg drar allerede neste helg. Jeg har noen arrangement å besøke, og noen små ærend, men utenom det så blir det masse jentekvalitetstid!

Ettersom jeg akkurat møtte internett igjen etter 24 timers fravær, har jeg masse hyggelig bloggarbeid å ta igjen. Jeg skal først og fremst bruke litt tid på kommentarsvaring, og mailboksen har jeg ikke engang turt å åpne enda. -MEN først ville det vært lurt å komme til poenget med dagens første post. Dere må hilse på min nye stige! Hihi, den er så lekker. Jeg hadde jo allerede en på soverommet, men nå har vi altså skaffet oss enda en til å ha interiørblader på i stuen. Bestemor har en slik en og jeg ble selvfølgelig supermisunnelig. Var ikke dette genialt? Jakken er forresten også ny og fra Gina Tricot. Jeg.Elsker.Den. 

 

Stigene er fra Living og Ellos. Det er kun stigen fra Ellos som er bred nok til å ha blader over, så hvis flere vil ta i bruk denne idèen så vil jeg anbefale dere å klikke hjem Ellos sin variant til 195 kroner HER

Affiliateslenke

Hjemmelaget Spaghetti Bolognese

Åå dere er så gode og hjelpsomme. <3 Tusen tusen takk for alle de fine tilbakemeldingene under gårsdagens innlegg. Tror dere ikke jeg har fått ordnet meg et brett med tabletter? Flere herlige lesere tilbød seg til og med å sende meg dem i posten(!). -Men heldigvis var det også ei som bodde like i nærheten. Tusen millioner takk til deg Kristina. Nå skal jeg være frisk som en fisk innen fire dager!

For å slippe å sminke meg tidligere enn nødvendig, tenkte jeg å komme med en deilig middagsoppskrift denne lørdagsmorgenen! Det slår vel aldri feil? Jeg har for første gang prøvd meg på hjemmelaget spaghetti bolognese. Tidligere har vi bare brukt tomatsaus på boks til spaghettimiddager. Ikke nå mer! Det er helt utrolig hvor mye mer smakfull maten blir når man bare lager den fra bunnen av.

Du trenger: 1. Spaghetti 2. Kjøttdeig 3. 1 dl matvin 4. 3 soltørkede tomater 5. En boks hermetiske tomater opphakket 6. En bulljongterning oksekraft 7. 100g bacon i terninger 8. 2 gulrøtter i terninger 9. 1 opphakket løk 10. 2 hvitløksfedd most 11. Litt purreløk 12. En håndfull frisk timianplante oppkuttet

 
 
 

Slik gjør du:
1.
Start med å kutte opp gulrot, soltørkede tomater, løk, hvitløk, purreløk og en håndfull timian.
2. Hell litt olje i en gryte sammen med gulrotbitene, løken, hvitløk, purreløk og baconbitene.
3. Stek dette i gryta i 2-3 minutt før du tilsetter de soltørkede tomatene i biter, matvin, en boks hermetiske tomater, bulljongterningen og den oppkuttede timianplanten.
4. Sett på spaghettien. Bare følg anvisningen bak på pakken.
5. Mens bolognesesausen står og småkoker, kan du steke kjøttdeigen i en stekepanne. 
6. Når kjøttdeigen er ferdig stekt, heller du den over i gryten med bolognesesaus.
7. Smak til med salt og pepper og server sausen over pastaen! Pynt gjerne med litt persille.

 
 

Det søte serveringsbrettet kjøpte vi på Living og de blå tallerknene er fra Ikea.
Håper det smaker! Nå drar jeg på jobb, men vi skrives igjen i kveld.

Mitt lille kveldsammenbrudd

Åh, endelig fikk jeg oppdatert dere igjen! Denne kvelden har vært.. Mye på en gang! Jeg har skjønt at utslettet mitt er et nytt utbrudd av Perioral dermatitt. En hudsykdom som jeg har hatt noen mindre hyggelige opplevelser med tidligere. Det begynner vel å nærme seg et år siden forrige utbrudd og godt er det. Dere andre som er plaget av dette vet alt om hvor forferdelig det er. Ikke bare fordi det gjør fryktelig vondt, men også fordi det er ubehagelig og flaut! Man får jo bare lyst til å stenge seg inne på rommet til det går over. Det går jo ikke ann når man er butikkdame i tillegg til blogger. Smilet skal klistres på tre ganger daglig bare for bloggen det! Neida, stort sett er det 100 % ekte. Bare ikke i dag.

Så fort Jonas hadde knipset disse bildene, løp jeg inn på badet, fjernet sminka så godt jeg kunne uten å rive av huden, og gråt. Tårene bare rant og rant. Stakkars Jonas skjønte ingenting. Selv ikke han kunne se hvor vondt jeg hadde bak bloggsmilet. Han måtte bare legge fra seg hele maten for å løpe og hente en kald klut til meg. Den kalde kluten ville jeg ikke ha byttet mot noe som helst. Jeg er nå på dag 3 uten behandling og det føles som uke 7. Jeg rekker ikke å dra til legen før til mandag så det er bare å holde ut.

 

Hva skulle jeg vel gjort uten disse to i kveld? Hehe, jeg bare elsker dette bildet. <3 I morgen er en ny, bedre dag! Da er jeg tilbake med det EKTE bloggsmilet. Hvis noen i Kristiansand har et ekstra brett Tetracyclin Acro antibiotikatabletter som ville jeg vært evig takknemlig!  

Dagens tankevekker – Gjenfødt med Norad

Vi er to heldige mennesker, du og jeg. Bortskjemte kan vi nok også kalles. Vi bor i Norge, som stadig blir kåret som verdens beste land å bo i. Her helles melka i vasken to dager før utgangsdato.-Og skolen er kjip. Hva skal man vel med gratis algebra? For 57 millioner barn er skolegang bare en fjern drøm. Har du noen gang tenkt på hvor mange andre steder du kunne endt opp? Visste du at av 2200 fødte barn, fødes kun ett av dem i Norge? Du er en av få! Tenk hvis du ble et av de 7 millioner barna som dør før de fyller 5 år? Jeg synes det er helt ubegripelig at så vanvittig mange mennesker fremdeles er i nød.

 
 

Hvis du fikk muligheten, ville du tatt sjansen på å bli født på ny? Jeg gjorde det! Med www.gjenfodt.no kan du nå sjekke ut hvordan livet ditt kunne blitt om du ble født i et av de mange landene som får norsk bistand. I fjor ble 100 000 nordmenn “født på ny” i simulatoren. I år har Norad lansert en enda bedre løsning der de til og med henter inn musikkvideoer fra landet, realistiske statusoppdateringer, instagrambilder og mye mer. Selv ble jeg gjenfødt som Marthe Barratt i Harare Zimbabwe. I 1998 hadde jeg min første skoledag på Moffat School, og i 2007 fikk jeg min første jobb som arbeider på en bomullsplantasje. Arbeidet var hardt og betalingen var nesten lik null. Tre år senere ble jeg giftet bort mot min vilje. I dag lever jeg som journalist, og min store drøm er å fortelle verden sanne historier.

Fy søren for en tankevekker! Kanskje spesielt for meg som allerede har et forhold til Zimbabwe. Det er akkurat et år siden jeg reiste som frivillig for å arbeide med babyløver. Alle de inntrykkene jeg satte igjen med etter bare to uker! Vi besøkte barnehjem fulle av foreldreløse barn, og alle hadde hver sin utrolige bakgrunn. Jeg ble kjent med så mange mennesker som har levd akkurat slik som jeg ville ha gjort om jeg faktisk var Marthe Barrat. Født og oppvokst i Zimbabwe. Hvis du også vil prøve å bli gjenfødt, klikk deg inn HER. Du logger deg på med din facebookprofil eller ved vanlig registrering, og får en splitter ny profil i ett av de fattige landene i verden. Din ekte facebookprofil vil selvsagt ikke bli endret.

For dere som aldri har hørt om #Gjenfødt så er dette en del av NM i bistand. En kunnskapskonkurranse om hva Norge gjør for å bekjempe fattigdom og fremme menneskerettighetene i verden. Dere må gjerne lese litt mer om dette på www.nmibistand.no. Her kan man blant annet delta i en konkurranse hvor hovedpremien er en uforglemmelig tur til Tanzania. -For en hel skoleklasse!

Ta sjansen på å bli født på ny >HER< du også.
Fortell meg gjerne hvilket land ble du havnet opp i!

Antrekk – 270913

Fy søren så deilig det var å våkne til sol og VARME igjen! Jeg hadde forberedt meg på å måtte pakke meg inn i en tykk strikkegenser til dagens antrekkshoot, men det var det slett ikke behov for. Noe så deilig!

Jeg må bare si at det var utrolig morsomt å lese kommentarene under gårsdagens siste innlegg. Det er visst ikke bare jeg som har hatt disse virkelige drømmene. Stakkars mannfolk! Hehe. Jeg rekker ikke å svare på alle tilbakemeldingene før i kveld ettersom jeg drar på jobb om 10 små minutter, men jeg har forhåndsskrevet et innlegg til senere, så skrives vi (som i går) igjen i kveld!

 

Jeg har forresten enda ikke blitt kvitt dette forferdelige utslett-utbruddet rundt hakepartiet. Overleppen min har hovnet opp og nedre del av ansiktet svir og brenner hele dagen. Jeg er helt fascinert over at det overhode ikke synes på bildene. Kameralinsen min gidder visst ikke å få med slikt! Kanskje like greit.

 
Skinnbukser fra Cubus, Sandaler fra Nelly, Skjorte fra Vero Moda, Briller fra Gina Tricot, Clutch fra Vila

 

Nå skal de blå Cubusbuksene byttes ut i en sort Vero Moda!
Ønsker dere alle sammen en GOOOD HEEELG!