Marthe tipser – Et lite stykke kunst

Hihi, ville bare vise dere hva jeg har holdt på med den siste halvtimen. Farfar fylte nettopp 74 år, og mitt oppi begravelsesforberedelsene til oldemor, fikk han aldri verken bursdagsgave eller noe ordentlig feiring. Derfor dro jeg i dag tidlig til Madla Amfi og kjøpte en flaske rødvin til han sammen med noen flakslodd. Da jeg kom hjem til bestemor, fant jeg frem noen fine sølvtråer og bestemte meg for å gi vinflasken en liten makeover! Resultatet ser dere under her.. Plutselig ble vinen til et lite stykke kunst.

 

Hva da billig vin? Denne spanske vinen ser jo ut som en million kroner! Hehe. Det dere gjør, er bare å surre disse nydelige sølvbåndene akkurat slik dere vil, rundt vinflasken. Noen steder har jeg knyttet båndene sammen i en bitteliten knute, og andre steder har jeg limt med gjennomsiktig lim. Det blir nok aller penest om dere limer de bredeste båndene og knytter de tynneste slik jeg har gjort. 

En rimelig vin i forkledning.. <3

 

Er ikke dette et kjempefint tips til en personlig og rimelig gave?
Sølvbåndene kjøpte jeg kjempebillig på Panduro!

Det var en gang en BarbieBorge

Gud hjelpe meg. Dette var meg for bare to år siden. Jeg leste gjennom “russetid” kategorien min sent i går kveld og var ikke treg med å slette den etterpå. Det.Var.For.Flaut. Alt jeg kunne finne på å publisere på denne bloggen! Hadde jeg ingen grenser? Enhver tullete handling ble dokumentert, og lange samtaler uten mål og mening ble publisert som såkalte “gullkorn”. Haha, nei i går kveld døde jeg litt av skam.

Tro det eller ei.. Jeg var en over gjennomsnittet snill russ som nesten ikke deltok på noe som helst og som nesten ikke drakk før selveste 17 mai. Ikke hadde jeg russebil, og ikke likte jeg å delta på russetreff. Jeg hatet å drikke meg full flere dager etter hverandre, og å sove i kalde biler var heller ikke noe jeg skrev høyt på ønskelisten. Jeg var frøken BarbieBorge og levde enkelt opp til mitt navn.

 
 
 
 

Jeg tok de enkleste russeknutene og gikk hjem og la meg med min kjære etter enhver fest. På Tryvann la jeg meg klokken elleve og høydepunktet med turen var den bakte poteten jeg spiste før jeg pakket meg inn i soveposen. Jeg hadde mye morro med den gode jentegjengen, men jeg var slett ingen villdyr.  

Kjære russ.. Kos dere en hel masse! Det er bare 17 dager igjen av galskapen. Om to og tre år kommer dere til å tenke tilbake på russetiden, se på gamle bilder, le dere ihjel og tenke;”var jeg virkelig så gal?”.

Ønsker alle jenter og gutter en fin russefeiring!

P!CK A FAVORITE..

God morgen! Nå er det lenge siden vi har hatt et ordentlig antrekk her på bloggen. Det kommer, det kommer! Fotografen sitter hjemme i leiligheten og savner meg halvt ihjel etter nesten en uke fra meg. Jeg tror til og med at han gleder seg til å ta antrekksbilder fremover! Da er det jammen galt…

Neida. Nå er jeg snart på vei til Madla amfi for å lete etter noen do it yourself ingredienser! Jeg har ikke funnet det jeg trenger verken i Kristiansand eller i Stavanger sentrum, så nå krysser jeg fingrene for Madla Amfi. Får jeg tak i det så blir det et nytt DIY innlegg i morgen! Eeelsker DIY prosjekter.  

En, to og seks ble mine favoritter fra de siste to ukene.
Hvilket antrekk likte DU best?

No more keratin extentions

Har dere lagt merke til at jeg har fått kort hår igjen? Noen som har savnet det lange, tykke håret mitt de siste ukene? Det er faktisk halvannen uke siden jeg dro ut de aller siste keratinfestene. Det er *fyfy* å dra ut keratinfestene selv, men etter over to måneder med litt VEL mye kuring og balsam, var festene blitt så myke at jeg bare kunne dra dem ut med fingrene. På bildet over her, kan dere se hvordan håret mitt så ut før jeg tok i keratinextentions og hvordan det ser ut i dag. Keratinfestene har revet av mine ujevne og mest slitte tupper, men jeg har enda en god del igjen. Dette skal bort denne uken! Jeg har verken klippet eller farget håret mitt på tre måneder, så nå er det på høy tid med en forandring.

Jeg kommer til å… Hold dere fast.. Klippe bobb! Rett og slett for å få bort absolutt ALT av slitte tupper før jeg vil gi håret noen freshe, nye striper. Kjenner jeg meg selv rett så kommer jeg til å være dritlei kort hår etter bare et par dager, så et sett clip on extentions skal ligge tilgjengelig hjemme på kommoden.

 

Jeg ville egentlig ikke legge ut et “etter” bilde hvor håret mitt er så vanvittig falmet og stygt i fargen, men nå gjør jeg det likevel. Jeg skal altså få orden på dette trollhode så fort jeg er tilbake i Kristiansand!

Kanskje jeg blir seende slik ut når uken er omme?

New in – Summerdress

Åh, for en fin dag! Tante og jeg startet dagen med litt shopping, og de siste timene har vi bare kost oss alle mann med god mat og familietid <3 Jeg har ikke handlet all verdens, men jeg kjøpte noe! En ny maxikjole fra Bikbok fikk blant annet bli med hjem i dag. Er det noe jeg skal samle på i sommer, så er det lange kjoler i myke, lette stoffer. Med røde lepper og høye hæler kan man gå med kjolen på fest, men med sandaler og strandhår kan man også bruke den som et “på vei til stranden” antrekk.

 

 

*Kremt* Sommerkjole med fyr i peisen..

Ny uke, ny oppskrift – Favorittkaken

God morgen! Ny uke, ny oppskrift. Her kommer den etterlengtede oppskriften på bestemors marengskake! Dette er en av mine favorittkaker, og den er så enkel at selv jeg skulle fått til å lage den. Cupcakes og kjeks mestrer jeg, men kaker har aldri vært min sterke side. Denne vet jeg likevel at både du og jeg ville fått til. Her snakker vi kake som jeg fint kan spise opp på egenhånd. Det er nesten farlig! 

Du trenger:
3 egg – Kun eggehviten
1,5 dl sukker
3 dl kremfløte
2 ts sukker
Valgfrie bær
Mørk kokesjokolade


Slik gjør du:
1. Mål opp 1,5 dl sukker og skill 3 egg. Her skal kun det hvite i egget brukes.
2. Finn frem kjøkkenmaskinen og hell i sukker og eggehvitene.
3. Visp på full styrke til massen er blitt hvit og luftig.
4. Smør røren utover et stekebrett med bakepapir på. Marengsrøren skal være en tykk kakebunn.
5. Stek midt i ovnen på 100 grader i 4 timer. Bunnen skal IKKE være seig.
6. Skru av ovnen og åpne døren halveis. La marengsen stå inni til ovnen er avkjølt.
7. Pisk nå kremen! 3 dl fløte skal piskes med 2 ts sukker til det er blitt krem.
8. Pass på å ikke piske kremen til smør. Hakk 2 remser mørk kokesjokolade og finn frem bær.
9. Når den ferdig stekte marengsbunnen er helt kald, kan du smøre på krem og pynte.

 
 

Man kan også blande inn litt vaniljekrem i kremen om ønsket!
-Og man kan velge å steke marengsen mindre og få den seigere.

Et klisseinnlegg på en klissedag

Det er 28 april 2013, og det betyr at Jonas og jeg har vært sammen i 3 år og 6 måneder i dag! Da må vi ha et lite klisseinnlegg. Kjære samboer og bestevenn.. Tusen millioner takk for at du har gjort de siste førtito månedene av mitt liv fantastiske. Jeg setter uendelig stor pris på deg, og alt du gjør for meg.

SKÅL FOR OSS, og for de førtito neste årene! Herlighet så mye vi har opplevd sammen. Her kommer et bildedryss fra Egyptreisen jeg kjøpte i bursdagsgave til Jonas i år. En uke jeg aldri kommer til å glemme. 

1. Takk for at du ler av mine dårlige vitser.

2. Takk for at du oppmuntrer meg hver eneste dag.

3. Takk for at du holder ut med meg, selv på mitt verste.

4. Takk for at du lar meg ha rett, selv når du vet jeg tar feil.

5. Takk for at du enda plukker klærene mine fra gulvet.

6. Takk for at du kysser meg hundre ganger daglig.

7. Takk for at du er deg. -Og takk for at du elsker meg.

-Jeg er evig takknemlig.

Ikke kast klær…

… Bare fordi de er ødelagte!

Hva gjør du når du har delt middagen din med klærene dine, og peplumtoppen har fått smaken av kjøttdeigfett? Spør meg! Min hvite favoritt-peplumtopp fikk for et par uker siden like mye taco til middag som magen min gjorde. Jeg hadde litt dårlig tid og bestemte meg for å spise med hele kroppen denne dagen. Dette resulterte selvsagt i fem brune fettfletter.

Etter syv klesvask på ulik temperatur med fire ulike vaskemiddel, var fettflekkene blitt dobbelt så store. Man kaster ikke klær bare fordi de er ødelagte! Derfor bestemte jeg meg for å klippe av hele nedre del og heller lage en slags magetopp. Magetopp kommer dere til å se over alt i sommer. Jeg ser allerede at flere har begynt å ta dem i bruk. Selv har jeg en hvitost av en mage, så den trenden får vente. -MEN det finnes flere ting man kan gjøre med en magetopp, og alt er bedre enn en peplumtopp i søpla. 

 

Kommer til å ha SÅ masse glede av denne toppen i sommer!
Hehe, er dere ikke enige? Ikke kast klær. Gi det til meg!

SVAR DEL 2

Hva gjør du får å gjøre Jonas glad?
Jonas blir veldig glad når jeg forteller han hvor glad jeg er i han. Han setter utrolig stor pris på søte meldinger med gode ord foreksempel. Derfor blir det jo ekstra gøy å sende slike meldinger! Ellers blir han glad når jeg overrasker med en spesiell middag eller kanskje mest av alt.. Setter av lørdagskvelden til han og bare han. Jonas velger filmkveld med meg fremfor en fest når som helst. Av og til prøver han til og med å bestikke meg med massasje for at jeg skal droppe en bursdag og heller bli hjemme med han. Haha! Familiemannen min <3  Jonas er en person som er veldig lett å glede.

Hvordan synes du en god venn skal være?
En god venn skal være snill, omtenksom, trofast, og ærlig. En god venninne er for meg ei som er der for meg når jeg trenger det. Hun setter andre forann seg selv og viser at hun bryr seg. Jeg må kunne stole på vennene mine. Kan jeg ikke det så vil jeg verken kalle personen for en venn eller en god venn.

Hva synts du om at Astrid Smeplass røk ut fra idol?
Jeg har fire ord. FOR NOE BEDRIDENT DRIT. Å se henne i en duett og med to sanger forrige fredag ville vært drømmen! Heldigvis har hun allerede fått vist nok til å komme seg langt i musikkbransjen. Jeg har ihvertfall hjulpet henne litt på vei ved å høre på sangen hennes “Shattered” hundre ganger. Nå synes jeg dere som glemte å stemme henne frem skal gjøre det samme! Astrid Smeplass er helt rå.

Hva synes du om avstandsforhold?
Jonas og jeg har vært sammen så lenge nå at jeg tror vi hadde taklet hva som helst. Hadde vi ikke kjent hverandre så godt og vært så trygge på hverandre så tror jeg det ville vært annerledes. Skulle Jonas ha studert i Nord og jeg i Stavanger så skulle vi nok ha klart oss fint, men vi kommer selvfølgelig til å gjøre alt vi kan for å få bo sammen hele tiden.

Hvor ofte trener du? Og hvordan trener du?
Jeg har dessverre ikke holdt nyttårsforsettet mitt dette året. Jeg hadde et viktig nyttårsforsett, og det var å trene MYE. Vel, slik har det ikke blitt. Jeg har ikke trent siden før Egyptreisen vår og ja, det er to måneder siden. Jeg har selvfølgelig tatt en løpetur i ny og ne, men jeg kaller ikke det for trening. Når jeg faktisk trener så liker jeg å løpe utendørs. Jeg løper gjerne i 45-60 minutt før jeg trener styrke med hovedfokus på mage og armer. Jeg foretrekker de originale øvelsene som situps, armhevninger og plankeøvelsen, men jeg liker også å teste ut nye, enkle øvelser som kan gjøres hjemme i stuen. Styrke på ben, rumpe og rygg trener jeg på apparatene treningssenteret har å by på. Rett og slett fordi jeg ikke vet hvordan jeg bra kan trene dette hjemme. Mine treningsøkter blir aller mest effektive hjemme! 

Har du satt deg noen mål for 2013, eller evt et hovedmål?
Jeg har mange mål for 2013! Jeg vil først og fremst tilbringe masse tid med familien i år. Jeg vil bruke enhver anledning jeg har til å dra til Stavanger. Så vil jeg reise på flere reiser sammen med Jonas. Nå har vi allerede vært i Egypt, og jeg drar til Thailand om en liten måned til, men jeg synes 2013 høres ut som et flott år for Maldivene. Jonas og jeg på romantiske Maldivene. Høres perfekt ut! Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal få det til med studie og jobb, men kjenner jeg meg selv rett så klarer jeg det nok.

Kunne du tenke deg å starte din egen fashionstore?
Det ville vært utrolig morro, men da trenger jeg litt hjelp. Det er på langt nær gratis å starte sin egen nettbutikk. Bare det å få nettsiden med design laget, koster tusenvis av kroner. Akkurat nå går mine sparepenger til et fremtidig hus.

Hva er det dyreste du eier i garderoben?
Jeg har verken et klesplagg eller et par sko til over 2000 kroner. Det dyreste jeg eier av klær må være Runwaydreamz vesten min. Jeg tror aldri jeg hadde klart å betale over 2000 kroner for et plagg. Det måtte ha vært en helt nydelig kjole, eller en helt unik veske.

Kunne du tenke deg noe fra mulberry eller louis vioutton?
Nei. Jeg har ikke den samme interessen for merkeklær som jeg har for vanlige klær. Har jeg 10 000 kroner igjen etter alle generelle utgifter en måned, så velger jeg reise fremfor merkeklær uten å nøle.

Når du er på ferie, reiser du med allinclusive?
Nei, jeg reiser omtrent aldri med allinclusive. For det første så klarer jeg ikke å stå opp til frokost og for det andre så liker jeg å utforske litt forskjellige restauranter. Jeg elsker å prøve ut nye steder og være litt over alt. Det er jo bare kjedelig å ha betalt ekstra for å få gratis mat på hotellet, og så drar man likevel ut og betaler for mat et annet sted.

Hvis du skulle dratt på en ny reise med x-plore, hvor skulle det vært?
Jeg vet ikke helt om x-plore har dette programmet, men jeg vil dykke med hai. Jeg SKAL dykke med hai en gang i mitt liv. Ellers kunne jeg gjerne jobbet med løver eller leoparder. Aper virker også som herlige dyr å arbeide med, men jeg er faktisk litt redd for dem selv! Hehe hai liker jeg, men aper er jeg redd for.

Hva er din beste opplevelse hittil i livet?
Jeg har hatt mange utrolige opplevelser i mitt liv, men den aller beste dagen husker jeg minutt for minutt av, som om den var i går. Dere kan lese om denne dagen HER. Jeg har ikke klart å forklare med ord hvor utrolig denne dagen var for meg, men dere får ihvertfall et lite innblikk. Egentlig så kan dere bare bla dere gjennom hele “Zimbabwe Victoria Falls” kategorien i sidemargen til høyre. Eller “Safari – Sør Afrika” kategorien. Der finner dere mitt livs beste opplevelser.

Hva gjør dere når dere rett og slett trenger pusterom fra hverandre?
Da går vi ut med venner. Vi blir sjeldent så lei hverandre at vi bare MÅ ut av huset, men skulle det skje så drar Jonas på guttekveld og jeg på kino eller jentekveld. Som regel så er Jonas på jobb halve dagen og av og til drar jeg på jobb når Jonas kommer hjem fra jobb. Da gleder vi oss halvt ihjel til kvelden kommer, og vi får kose oss med filmkveld og god middag. 
 
Hva er du mest takknemmelig for i livet?
At jeg har fått den familien jeg har, den kjæresten jeg har, den svigerfamilien jeg har, og de vennene jeg har. Menneskene jeg har i livet mitt er de jeg er aller mest takknemlig for.

Jeg lurer på hvor mye dere ca bruker på mat i mnd?
Vi bruker nok rundt 5000 kroner på mat i måneden. Budsjettet vårt sier at vi skal bruke 4000, men det klarer vi bare ikke.

Hvordan går det med samboerskapet?
Det går veldig veldig bra med samboerskapet. 16 mai har Jonas og jeg bodd sammen i et år, og vi har aldri hatt det så fint. Skulle gjerne hatt en litt større leilighet og tilføyet en dalmatiner, men først må vi få greie på hvor i Norge vi skal bo det neste året.

Er det et sted du ikke vil reise til?
Hehe, ja utrolig nok! Jeg har ingen behov for å reise til USA. Jeg vil selvfølgelig ha opplevd USA også en gang i livet, men akkurat nå er det ingenting med USA som frister meg. Nei, ikke engang shoppingen! Jeg vil heller reise 100 ganger til til Sør Afrika, Thailand eller Mexico.

Hvem var idolet ditt som liten? Og hvilket yrke ville du jobbe i når du var liten?
Jeg var stormforelsket i Orlando Bloom. Jeg gråt meg noen kvelder i søvn fordi jeg så gjerne ville treffe han. *psykopat*.  Yrket jeg ønsket meg som liten var veterinær. Er det ikke det alle barn vil bli? Hehe! Jeg skulle gjerne vært veterinær i dag også, men jeg vil studere i Norge og da har jeg ikke snittet.

Håper dere er fornøyde med svarene mine denne gang også!

Pumps on sale!

Sorte pumps er et skopar som alle jenter bør ha minst èn variant av i garderoben sin. Skoene går til absolutt alt og kan redde enhver skokrise. Nelly har nå salg på vanvittig mange ulike pumpsvarianter, og jeg har valgt ut de aller fineste. Flesteparten av dem koster under 300 kroner! Skal dere slå til med et nytt par sommerpumps, så er dette tiden jenter! Helt nederst la jeg også til fire andre salgfavoritter.


1 179kr HER, 2 279kr HER, 3 899kr HER, 4 159kr HER, 5 149kr HER, 6 119kr HER, 7 279kr HER, 8 239kr HER, 9 349kr HER, 10 199kr HER (affiliateslenker)

 
 
11 849 kr HER, 12 279kr  HER, 13 199kr HER, 14 199kr HER (affiliateslenker)

Hihi. Jeg.Er.Skofrelst. Kortet lukter svidd allerede!