Lam med risotto og tzatziki

God morgen og riktig god helg alle sammen! Herregud for en kjedelig torsdag jeg hadde i går. Altså jeg lå i sengen hele ettermiddagen og så på dokumentarserie om verdensrommet.. Jepp. Etter tre timer med vulkanutbrudd på Venus og Jupiter kjedet jeg meg sånn at jeg logget inn på Sykepleiepluss og startet på neste studieårs pensum i stedet. Jeg trengte en rolig torsdag altså, men nå er jeg jammen klar for å få sosialisert meg litt igjen. Jeg skal hoppe avgårde til byen hvert øyeblikk og handle inn på tapas-ingredienser, for denne fredagen blir det tapas og vin med fine fine jenter. Det gledes!

-Men først: Til ukens oppskrift. Jeg inviterte en stykk fin herremann på middag onsdag kveld, men så ble jeg så utrolig kvalm i løpet av ettermiddagen at han endte opp med å måtte lage middag til meg istedet, mens jeg lå krumrygget i sofaen og lagde fødelyder for å ikke kaste opp. Årets date? Nja.. Maten smakte ihvertfall fortreffelig! Det var ikke så mye som gikk ned i min mage akkurat der og da, men dagen etterpå: Åh, beste restemiddagen jeg har inntatt på lenge <3  

Du trenger: 1. 400g ytrefilet av lam (jeg brukte en ferdig rosmarin-marinert) 2. 1dl risottoris 3. 6-7 dl varmt grønnsaksbuljongvann 4. 1/2 agurk 5. 2-3ss gresk yoghurt 6. 2 fedd hvitløk 7. 1 stor sjalottløk 8. Salt/pepper 9. En håndfull spinat 10. Litt finhakket soltørket tomat 11. Matolje/smør til steking


Slik gjør du:
1. Start med å surre risottokornene, et finhakket hvitløksfedd og en stor, finhakket sjalottløk i litt matolje i en gryte. Bare vend det litt rundt i oljen i et par minutt før du tilsetter ca 1dl av buljongvannet du har kokt opp av vann og grønnsaksbuljong.
2. La buljongvannet koke inn i risen og tilsett en ny dl. Hold på slik helt til du har tilsatt 6-7dl og risen er blitt myk. Rør med jevne mellomrom. Det tar ca 20 minutt før risottorisen blir klar.
3. Stek en håndfull hakket spinat i en stekepanne med litt smør og vend dette + litt finhakket soltørket tomat inn i risottorisen når den er ferdigkokt. Smak så til med litt salt og pepper. Har du litt hvitvin, parmesanost eller sitronsaft så er det også superdigg å ha oppi, men jeg hadde det ikke i hus i går, og den ble kjeempegod likevel!

4. Brun kjøttet raskt i en stekepanne. Krydre med urter/salt/pepper dersom du ikke har kjøpt det ferdig marinert, og stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten. Etterstek i ovnen på 120 grader i ca. 20 minutter, eller til termometeret viser 60grader. La kjøttet hvile på kjøkkenbenken i 10 minutter.
5. Tzatzikien lager du bare ved å rive en halv agurk, klemme ut vannet, og blande agurkstrimlene med 2-3ss gresk yoghurt. Tilsett 1 fedd hvitløk og smak til med litt salt/pepper. SÅ enkelt og nydelig til risotto! 

Disse bildene er av restematen som var igjen dagen etter.
Kjøttet hadde en langt saftigere og finere rosafarge kvelden det ble laget!

– Lazy Thursday –

– This Girl Loves Sleep –

Hjelp, for et trøtt-tryne! Jeg har ikke vært så søvnig som dette siden praksis under de sureste vinterukene! Jeg sovnet fra besøket mitt, 10 minutter inni en film i går kveld, og sov i ti(!) timer. Likevel sitter jeg her og strever med å holde øyelokkene åpne. Det lukter en rolig torsdag på meg i dag. Siri og jeg hadde egentlig planer om å fiske og tenne bål denne torsdagskvelden, men med storm og plaskende regn utenfor tror jeg vi får ta det igjen den hyggestunden ved en senere anledning. Heldigvis er sommeren enda ung! Juni går kanskje mot slutten, men vi har enda to deilige, varme måneder igjen. *GLIS*.

Hannemor har akkurat vært på besøk her og knipset noen bloggbilder for meg, så nå skal jeg se om ikke jeg kan klare å holde meg våken mens jeg redigerer dem, og SÅ skal jeg pakke meg inn i mitt nye sengetøy og snurre en liten film i sengen. Jeg orker bare ikke noe mer spenstig i dag. Jeg har fri i hele morgen også og DA skal jeg være sosial <3 Har dere noen spennende filmtips å komme med så hyl gjerne ut! Jeg så Tarzan på Netflix i går, og den var superbra så jeg kan ihvertfall anbefale dere å sjekke ut den. Jeg så den i hovedsak fordi jeg har tidenes girlcrush på Margot Robbie, men den var virkelig spennende!

Middagen i går ble forresten helt nydelig, så den skal dere også få oppskriften på etterhvert! Ha en deilig torsdag så lenge, enten dere tilbringer den ute i fint vær eller gjør som meg og holder sengen <3 Hehe. Noen dager er det bare helt nydelig å ikke ha noe som helst på planen.

Små billige forandringer fryder

Hei på dere! Har dere en fin lille-lørdag så langt? Jeg har hatt fri fra jobb i dag, og har fartet ute i sentrum hele formiddagen. Litt sushi og et nytt sett sengetøy fikk bli med hjem, og så ble jeg så giret på en forandring at jeg kvittet meg med absolutt alt det rosa på soverommet og erstattet det med både litt grønt, hvitt og blått. Jeg hadde både bilder, planter, sengeteppe og pynteputer liggende, så det ble en riktig så billig oppgradering av soverommet denne gang! Dynetrekket fant jeg på Princess, og ettersom de hadde 50% på alt Sateng, fikk jeg to sett for 599kr. Wihuu! (Neei, ingen sponserier i dag heller). Synes det er så stas med hyppige forandringer i heimen <3 Alt det gamle er selvsagt tatt vare på slik at jeg kan bytte tilbake om jeg vil en liten måned eller to.

Nå sitter jeg i sofaen og føler meg helt ferdig! Ikke vet jeg hva som skjedde med den fantastisk energien jeg pratet så varmt om forrige uke. I dag er den ihvertfall long gone! Haha. Jeg har sovet på sofaen den siste timen, og kjenner jeg enda sliter noe innmari med å holde øynene åpne. Det skal visst smake godt med tre hele fridager nå <3

– Nytt sengetøy fra Princess –

Jeg får bare se og kave meg opp fra sofaen, for om en liten times tid får jeg middagsbesøk. Lam med couscous og tzatziki står på menyen. YUM! En liten oppgradering fra gårsdagens rett. Det eneste jeg hadde i skapene mine i går var en maiskolbe og en pakke ris, så da lagde jeg meg det og sendte bestis en snap av den svært kreative tallerkenen. Tre minutter senere sto hun på døren min med 2kg(!) kyllingfileter, og 500g kjøttdeig som jeg skulle ha i fryseren til neste nødstilfelle. Hahaha, de venninnene mine altså <3 Tar så godt vare på meg at jeg blir helt varm i sjela.

Ville bare titte innom for å vise hvor koselig jeg har fått det på mitt lille sovested <3 Det er jammen ikke mye som skal til alltid! Håper det står bra til med dere alle, og at onsdagskvelden deres blir like fin som min. Vi sees her i morgen igjen. Da får jeg Hannemor på besøk for ei litta fotoseanse!

Min aller beste venn – Del 1

Jeg tenkte jeg skulle dedikere et lite innlegg til mine fire aller beste venner denne tirsdagen, men så startet jeg med Kristinemor, og klarte ikke stoppe å skrive. Jeg er så glad i denne jenta at jeg ikke finner ord som beskriver det godt nok kort. Dermed ble en bloggpost til fire i stedet. Jeg tenkte det kunne være moro for dere også å bli litt bedre kjent med de fire jentene som jeg omtaler aller mest her på bloggen. De fire som har stått meg nærmest lengst, og som jeg deler aller flest minner med? Kanskje det kan gjøre det enklere å henge med fremover når jeg slenger ut venninne-navn i hytt og pine? Jeg håper det! Her kommer ihvertfall min nydelige Kristine i første omgang <3

– Kristine –
Jenta jeg ler aller mest med. Det kan gå en måned uten av vi treffes i det hele tatt, og så seks dager i strekk hvor vi henger sammen hver dag hele dagen. -Fordi vi akkurat har blitt påminnet hvor sinnsykt morsom vi har det sammen. Kristine og jeg er som knoll og tott, og vi har aldri kranglet noen sinne. Kanskje fordi vi begge er konfliktsky og foretrekker god stemning 24 timer i døgnet. Jenta er det mest omtenksomme kvinnemenneske jeg vet om, men det beste av alt er hvordan hun bare forstår hele tiden. Jeg snakker rett fra levra når jeg er med henne, fordi jeg vet at jeg kan si det R-A-R-E-S-T-E av det rare uten å få et kleint blikk eller en halvspydig “er du dum?” kommentar i retur. Kristine og jeg er begge eksperter på å prate før vi får tenkt oss om, og vi kan le i flere timer både av og med hverandre. Vi er akkurat like rare begge to, og jeg tror nesten ikke vi har en ulik interresse. Jo.. Kristine jobber i barnehage, og eelsker barn. -Men det må være det eneste.

– Det er ingen andre som får meg til å le så hardt –

 Kristinemor er et av de varmeste menneskene jeg kjenner, og aldri noen sinne har jeg tvilt på at hun bryr seg. Gudene vet hvor mange ganger hun har kjørt fra den andre siden av byen bare for å være med meg i en time. Har jeg kjærlighetssorg så står hun på døren min med pizza og is før jeg i det hele tatt har rukket å finne ut om jeg trenger en skulder å gråte på. Du og jeg har vært uskyldige hestejenter sammen, vi har vært rølpete ungdom på hjemmefest med smuglet vodka i veskene. Vi har delt mannekjøtt, vi har delt dyr, og vi har delt et tretallig antall Tortilla Chipsposer. Minnene er så sinnsykt mange med deg, og jeg er så glad for å ha ei i livet mitt som kjennes som en ordentlig sjelevenn.

Du og jeg er akkurat like glade i sprell og nye eventyr, som late sofakvelder med film og snoperier <3 Sammen tror jeg faktisk vi er verdensmestre i å kose oss. Jeg kjenner jeg får tidenes klump i halsen bare av tanken på å miste denne jenta, for fy søren for en venn hun har vært disse 10 årene. Jeg vet ikke hvordan jeg skulle fungert uten en venninne som denne i buketten min. Kristine er kanskje to år yngre, men hun er min lille ekstra-mamma som kjører rundt på meg når jeg trenger nye møbler, og hisser seg opp som en annen lemmen når jeg en sjelden gang skulle bli urettferdig behandlet. Tusen takk for at du er så bra! Du inspirere meg hele tiden med ditt omsorgsfulle vesen.

 Funfact 1: Kristine er den slankeste venninnen jeg har, og den med den sykeste naturlige kroppen, men hun har nesten ikke løftet en vekt i hele sitt liv, og er så svak i klypa at hun må ha hjelp til å åpne brusflasken sin hver gang vi har filmkveld. Ler meg ihjel <3 Hun er kanskje den slankeste i gjengen, men hun er også den med størst apetitt. En tur på butikken for å kjøpe sjokomelk, tortillachips, og pops sjokolade til før vi to skal ha filmkveld. Jo og en Coca cola da. Zero brus kan hun ikke fordra. Jeg har foreslått sunne filmkvelder med grønnsaker og dipp noen ganger, men da setter hun faktisk foten ned og sier hun må ha chips og sjokkis.

Funfact 2: Er det noe bestis brenner for så er det barn, dyr og eldre. Jeg får stadig tilsendt snaps hvor hun sitter oppe til sent på natt for å se reportasjer fra sykehjem mens hun strigråter fordi hun synes alt er innmari fint og trist. -Og apropos dyr. Ikke vet jeg hvor mange katter den dama har tatt inn i heimen sin fra dyrebeskyttelsen, men det har vært, og er fremdeles en liten dyrehage i det huset hennes. Snille, gode Kristine fortjener alt godt i denne verden. Det er ikke ofte jeg gråter, og ihvertfall ikke blant folk, men den dagen bestis ringte og fortalte at hun var blitt forlovet, og at jeg skulle få være forlover… Jeg hulket som en foss. Elsker deg til månen <3 Virkelig.

Du føles som familie du <3

5 ting jeg fint kunne vært foruten

1. Eldre som er sjalu på de yngre. Jeg håper, håper, håper jeg blir en sånn 60-åring som sitter på café med venninnen og beundrer 20 åringene i superstramme sommerkjoler for de lekre kroppene de enda har i god behold. Jeg håper jeg klarer å si det høyt uten å kjenne på en ekkel sjalusi-følelse, og jeg håper jeg unner de unge å ha ambisjoner, gode utdannelser, eller høyere lønn enn meg selv uten gode utdannelser. Er det noe jeg ser opp til så er det voksne damer og menn som gjør alt dette, fremfor å sette seg i det bitre hjørnet, hate seg selv, og rakke ned på andre i form av baksnakking og mobbing i kommentarfelt i aviser, på facebook eller en blogg. Ja, for ofte er det de voksne som er verst.

2. Sponsorpolitiet. Kjære, flotte blogglesere. Kan dere ikke la forbrukerombudet få gjøre jobben sin på egenhånd? Jeg kan informere dere om at de gjør en knalljobb (med trykk på hver stavelse), så dere kan virkelig ta det helt med ro. Vi bloggere får ettersyn av dem hvert eneste år, og jeg forteller dere gjerne at de leser hvert eneste innlegg jeg publiserer, i jakten på et produkt jeg ikke har betalt for. Selv Imsdal-flasken jeg drakk og tok et bilde med på et event i 2016 har jeg måttet skatte for, (ja seriøst) og skulle jeg ha glemt eller i verste fall sluntret unna med vilje, så kan jeg love dere at jeg vil få tilsendt en saftig bot. Spar dere for å gjøre en jobb andre allerede får betalt for da vel!

3. De menneskene som lar det negative overdøve det positive i enhver situasjon. Negative tanker kan selvfølgelig ikke unngås i livet. De dukker opp hos alle og enhver, men er det nødvendig å hengi seg helt til dem? Noen mennesker har en tendens til å la én negativ ting overdøve alt det positive, og sånt blir jeg helt matt av. Jeg snakker ikke om deprimerte som ikke kan noe for det. Jeg snakker om den jenta som sitter på restaurant med bestevenninnen, får en tallerken med den møreste burgeren hun har smakt i hele sitt liv, tidenes drink, tidenes coleslaw, og tidenes dipp, men som bruker hele middagen på å snakke om den vasne pommes fritesen. Haha, åh jeg orker ikke. 

4. Mennesker som ikke respekterer mennesker som er ulike dem selv. Det kan være en vegetarianer som ikke engang kan konversere med et menneske som spiser kjøtt, eller en festløve som kaller alle som ikke inntar like mange enheter for party poopers. Hehe. Eller en heterofil mann som er livredd for homofile. Akkurat som om enhver homofil ville ha funnet ham tiltrekkende. Jeg husker jeg svarte på et spørsmålsinnlegg for noen måneder siden at mitt livs største drøm akkurat nå var å ha en A4 jobb, et akkurat passe stort funkishus, en hund, en fin mann og en hytte ved sjøen. “Det er det kjedeligste svaret jeg har lest i hele mitt liv” fikk jeg slengt i kommentarfeltet av en frøken som sikkert hadde en drøm om å bli popstjerne i Hollywood. Sånt gulper jeg litt av altså. Vi.Er.Forskjellige! Kan vi ikke bare respektere det? Vi drømmer ikke alle om å bli den neste Taylor Swift. Noen gleder seg oppriktig over det “kjedelige” A4 livet også.

5. Folk som lar seg provosere av rare ting. Aldri forstått meg på hvordan noen kan la seg irritere over andres skrivefeil foreksempel? Eller stavefeil? Jeg kunne vel ikke brydd meg mindre om du sier kjøttkaker eller schøttkaker, kino eller sjino? Så lenge jeg forstår hva du mener, må du si hva du vil for min del. Norsk-lærerne der ute får lønn for å rette på folk, så den jobben overlater jeg til dem med god samvittighet. Jeg har heller aldri forstått meg på hvordan noen kan få dagen sin ødelagt av å bli møtt med en dorull som er vendt feil vei, en vase som er flyttet på, eller et bestikk som er lagt feil på bordet.. Haha, vi er forskjellige og det er greit, men vær snill å ikke smitte meg med denne tankegangen. Så lenge dorullen fremdeles kan brukes, vasen fremdeles kan bære blomster, og bestikket kan flyttes på med en enkel håndbevegelse, ser jeg liksom ikke problemet. 

Det var fem punkter som… ja rett og slett tapper meg litt for positiv energi!
Kanskje du har noen flere punkter å tilføye listen.

Beste helgen på lenge!

– Sunday morning view – 


Wow, for et lite paradis jeg har oppholdt meg på de siste to døgnene! Himmel, så fint jeg har hatt det. Kragerø Resort har definitivt stått til forventningene, og den utsikten fra utebassengene ved spa-avdelingen.. Bare wow. Helt nydelig! Suiten, eller leiligheten som jeg like gjerne kan kalle den, var også helt vilt fin. D-I-G-E-R og superlekkert innredet med to store balkonger på hver side. To badekåper, litt produkter, snacks og en musserende vin sto og ventet på stuebordet ved ankomst, og allerede da visste jeg at helgen kom til å bli akkurat så bra som jeg hadde håpet på <3


Jeg må bare si for en mat de har her! Menyen så ganske simpel ut med bare noen rå retter å velge mellom, men den fiskesuppa, og de tomatbruchettaene… Aldri smakt maken! Lørdag morgen hadde jeg også booket frokost på sengen i leiligheten, men det var altså så mye mat at det var klin umulig å skulle innta den i en seng! Haha. Hele stuebordet var proppfullt av fruktfat, egg, bacon, bønner, crossaints, juice, pannekaker og pålegg for en hel familie! Herrgud så deilig!

– En helg hos Kragerø Resort & Spa –

Lørdag formiddag hadde jeg booket rygg, nakke og skuldermassasje og det var altså bare såvidt jeg klarte å holde meg våken gjennom de alt for få minuttene. Kunne satt av en hel dag til bare massasje jeg, men det ville vel gjerne blitt litt i dyreste laget. Nei, dere må bare se og få rumpene deres avgårde til Kragerø Resort en gang. Book dere en massasje, nyt utsikten fra poolen og bestill dere alt fra menyen i restaurantbaren, for wow så digg! Drinkene også. Nom nom nom! Hele lørdagskvelden gikk til drinker, vinflasker, skravling og kos før aller siste episode av Skam ble snurret i sengen til klokken ett om natten.


Jeg skulle definitivt knipset noen bilder av den fine leiligheten til dere også, men det tok ca en halvtime før den var rassert av rot og da var den ikke så fryktelig snap-vennlig lengre. Haha, men kom dere avsted en gang enten det er nå i sommer eller til vinteren, for jeg vedder på at dette stedet er like magisk når snøen har lagt seg over Kragerø by. En spahelg her skal ikke undervurderes. Det er helt sikkert <3


– Splitter ny Sunbrella sofagruppe –

Annonse

Hils på mitt oppgraderte uteområdet dere! Jeg har fått meg nye hagemøbler fra netthandelen, og kunne seriøst sprukket av glede! Smilet mitt er rekordbredt hver eneste gang jeg trer ut fra verandadøren, og får titte ut på utsikten av min splitter nye Sunbrella sofagruppe med navnet “Puccini”. Er den ikke fantastisk? Jeg har flere sitteplasser utenfor leiligheten min enn inni nå! Hihi, den er jo nesten dobbelt så stor som sofaen jeg har stående i stuen! Hurra! Det lukter herved grillfest av hele juli måned. -Med flotte jenter, maiskolber, champagne, og jordbær med fløte. Mmm! Sommeren 2017 altså <3

– Going to spend all my free time in this sofa –

Digger at sittegruppen min faktisk ser ut som en vanlig, classy, grå sofa! Det kunne nesten se ut som jeg bare hadde flyttet stuesofaen ut på plattingen i hagen? “Hvordan i all verden skal hun holde den der ren”, tenker du kanskje. Vel, Puccini-modellen er laget med et materiale som kalles “Sunbrella”, og som tåler all type væske. Ikke bare kan sofaen stå ute i all slags vær, men skulle jeg søle vin, ketchup, potetsalat eller you name it i løpet av sommermånedene, så fungerer stoffet slik at væsken bare renner rett igjennom, mens resten bare kan spyles av med vann eller såpevann. Putene er pustende, og lar seg verken påvirke av kondens eller fukt samtidig som de er UV beskyttet for å hindre solfalming. HELT genialt.

Jeg har faktisk fått testet dette med vedlikehold allerede. Noen fugler klarte nemlig å drite ut det ene setet etter ét døgn i hagen.. Dere kan tro jeg ble panisk. Jeg hadde ikke fått knipset noen fine bilder av den enda engang, og hadde i tillegg nylig blitt fortalt at fugledritt kan bidra til falming av selv lakken på bilen dersom det ikke ble fjernet med én gang. For å si det sånn: Jeg spurtet inn i leiligheten igjen, hev meg over noen våtservietter jeg hadde liggende, og fire gnikk senere var sofaen like fin igjen. For en gave til hagemøbel-entusiastene i verden! Tenk at det finnes et stoff der ute som selv jeg kan vedlikeholde?

Dere må faktisk se en videosnutt hvor de beviser at sofaen tåler absolutt all væske HER. Det var denne snutten som overbeviste meg til å velge akkurat Puccini. Denne sofagruppen ble en del av netthandelen.no sin kolleksjon i 2017, og prisen på den er det faktisk du selv som bestemmer! For dere som ikke er kjent med hvordan netthandelen.no fungerer, så kan man altså velge om man vil betale full pris på produktene og få det med en gang, eller by en langt lavere sum og forhåpentligvis vinne budrunden! Jeg har gjort dette selv ved to andre sett hagemøbler, og begge gangene fikk jeg møblene mine for under 4000 kroner på netthandelen.no! Ganske genialt når hagemøbler på interiørbutikker koster flesk samme hvor små og stusselige de måtte være.

Dere kan jo ihvertfall ta en titt på nettsiden og se hvor enkelt det kan være å få tak i noen lekre hagemøbler til en billig penge! Netthandelen.no har over 30 ulike modeller fra InGarden som gjør at du har store muligheter for å finne din favoritt. Jeg er i hvert fall forelsket i min Sunbrella-sofa som dere finner HER, og resten av utvalget fra InGarden finner dere HER. De har så mange elegante varianter at jeg brukte over en time selv, på å få bestemt meg. Hihi, sett deg ned med noe godt i glasset og hiv deg på en budrunde du også. Det lønner seg å sjekke netthandelen.no først, før du gjør storinnkjøp av hagemøbler.

I morgen skal jeg ut og handle grill og nye pynteputer jeg. Det gledes!
Og til hagepolitiet der ute: Litt ugress mellom brosteinene er baaare sjarmerende <3

– Celebrating Life –

– Med kake på en torsdagskveld – 

Jaja, nå er det fredag og helg ihvertfall, så nå kan dere som ikke teller kalorier få enda en oppskrift å bryne dere på. Mihi! Jeg har bakt min aller første gulrotkake, og ikke bare ble den seende bra ut, men den smakte jo også! Hurra for at bakefingrene endelig begynner å komme seg! Det tok noen år før jeg fant gleden i (og tålmodigheten) til å bake noe som helst, men 2017 altså.. Jeg har lært MYE dette året jeg! Både på skolebenken og på privaten. Moro altså! 

Oppskriften på denne deilige saken får dere her! Jeg skar kaken min i to, og la et mykt lag ostekrem i midten også, bare fordi jeg elsker denne kremen høyere enn… nei ikke alt. -Men høyt. Det er ikke nødvendig, for det holder i massevis å sprøyte et godt lag på toppen eller dekke den fra bunn til topp kun på utsiden. Jeg hadde også en liten skvett sitronsaft i frostingen fordi jeg ville prøve en friskere variant nå på sommerstid. Det burde dere prøve, for det var supergodt!

Du trenger: 1. 4 egg 2. 2 dl sukker 3. 1 dl brunt sukker 4. 1,5ts kanel 5. 4dl finrevet gulrot (klem ut vannet) 6. 1ts natron 7. 1ts bakepulver 8. 2dl kulturmelk 9. 3,5dl hvetemel 10. 400g philadelphia kremost naturell romtemperert 11. 150g romtemperert smør 12. 1-2ts sitronsaft 13. 5-11dl melis 14. En boks valnøtter til pynt 15. 3ts vaniljesukker


Slik gjør du – Gulrotkake:
1.
Pisk først alt av sukker og egg til en luftig blanding.
2. Sikt inn hvetemel, natron, kanel, og bakepulver mens du rører deigen jevn.
3. Ha så i litt og litt kulturmelk, og rør til slutt inn de finrevede gulrøttene.
4. Ha kakerøra i en 24cm smurt form og stek på nederste rille på 190grader i 45-50 minutt.

Slik gjør du – Ostekrem: 
1.
Pisk en myk smørkrem av romtemperert smør, philadelphiaost, vaniljesukkeret, og 5-6dl melis.
2. Smak til med 1-2ts sitronsaft og eventuelt mer melis før du smører den avkjølte kaken med et lag krem over hele seg. Dersom du ønsker å lage slike rosetter som jeg har på toppen av kaken, må du tilsette ytterligere 6dl melis, men dette kan du tilsette i den resterende smørkremen som er igjen i bollen etter at kaken allerede er heldekket av den myke ostekremen. Da blir den hardere og enklere å forme med sprøytepose og M1 tipp. Jeg smakte ingen forskjell på rosettkremen og den mykere varianten inni/på resten av kaken, så det er ingen problem! Å lage slike elegante roser er suuperenkelt. Fremgangsmåte ser dere HER.
3. Pynt med valnøtter i midten av rosettene og en liten sirkel rundt hele kaken. Mmm!

Nå skal jeg på ukens siste jobbvakt, og så reiser jeg avgårde til Kragerø!
Koooos dere i dag. Det er jo til og med Sankthans denne fredagen <3 

Punsj til sene sommerkvelder

Jeg lurer alvorlig talt på om det feiler meg noe om dagen. Jeg har så mye energi (ja sånn etter klokken 07.00 om morgenen) at det nesten føles som kroppen aldri skal finne roen! Jeg gikk fra kveldsvakt tirsdag klokken ti om kvelden, til morgenvakt igjen onsdag, gikk bokstavelig talt på føttene mine i syv timer på jobb, dro til byen, handlet middagsingredienser, dro hjem, monterte hagemøbler, lagde meg entrecote med salat og maiskolbe, slukte det i hagen, bestemte meg for å bake kake, dro på butikken igjen, kjøpte enda mer ingredienser, bakte, ryddet leiligheten, bakte mer, pakket til helgen, og pyntet den ferdig-stekte og avkjølte gulrotkaken. Først halv tolv om kvelden satte jeg meg ned på rumpa i sofaen i går, og det for å forhåndsskrive et blogginnlegg til helgen. Jeg føler faktisk ikke at dette her er helt på normalen? Det må være sola som gjør det… Eller kombinasjonen av finvær, varmegrader og dagslys helt til elleve om kvelden <3 Jeg D-I-G-G-E-R det. 

– Super Easy Summer Punch –


Det føles som jeg aldri går tom samme hvor mye jobbing og hygge jeg fyller dagene mine med! I dag har jeg fridagen min fra helsesenteret, så da skal jeg se og få gjort litt fornuftig i heimen. Annika kommer på besøk rundt lunsj-tider og skal hjelpe meg med å knipse litt bilder til dere, og så har jeg store planer om å bare sitte pal og redigere i så mange timer jeg har før kveldsbesøket mitt kommer. Noen må jo prøvesmake bakverket mitt også! Jeg har ikke bare bakt for bloggens skyld denne gang skjønner dere <3 Oppskriften skal dere selvsagt få siden! I mellomtiden kan dere få en sniktitt på snapchat.

Du trenger: 
1.
En flaske solo 2. En boks DUGG mangois (smeltet) 3. En halv pose isbiter 4. Fem lime i skiver 5. 1 flaske appelsinjuice med fruktkjøtt

Slik gjør du:
Hiv alle ingrediensene oppi en drikkedispenser. La mangoisen smelte naturlig før du tilsetter den og rør rundt! Det er et eller annet med den sorbetisen i punsj som blir helt magisk! Limen brukte jeg bare til pynt, men det hadde helt sikkert vært godt med litt presset limesaft også oppi. Yum yum!

Skal du ha punsjen til fest, er det bare å tilføye en flaske sprudlevin! Mmm!

Håper dere hadde en produktiv og fin onsdag selv i går <3
I dag har vi faktisk fått litt regn her i sør for første gang på.. jeg husker ikke engang.

Ukens serietips – Glitch

What a day! Jeg har kost meg så sinnsykt i mitt eget selskap denne morgenen. Det ble en joggetur istedet for powerwalk i formiddag, og etter å ha hilst på et par ekorn i nydelige trollskogen, plukket jeg med meg en gigabukett av noen villblomster som nå står og skinner på spisebordet i stuen <3 Til frokost lagde jeg meg tomatsuppe med egg og hjemmebakte rundtstykker, og nå sitter jeg bare her og lader opp til neste jobbvakt. Herregud så fint turnuslivet er!

Forstår virkelig ikke hva det er folk klager på? Man får sove ut et par ekstra dager i uken, ta morgenturer i sommersola, og for engangs skyld starte jobbdagen våken! Nei, en kombinasjon av tidlig og senvakter er helt prima spør du meg. Før jeg hiver meg avgårde, tenkte jeg bare å dele ukens serietips med dere! Kanskje noen av dere har sett første sesong av Netflix-serien “Glitch” allerede? Hvis ikke: Gi den en sjanse! Den holdt ihvertfall meg underholdt den uken det tok å se serien ut.

– Glitch – 
James Hayes er politimann i den Australske småbyen “Yoorana”. En kveld tar han på seg oppdraget å sjekke ut en kirkegård som misstenkes å bli herjet med av en eller annen pøbelgjeng, men det som venter han der er slett ikke herverk. Det er fem oppgravde gravplasser, og fem nakne, levende kropper. Tre kvinner og to menn i ulike aldre, ser ut til å ha stått opp fra gravplassen sin, helt forvirrede, og uten noe form for hukommelse. Noen av dem skal etter papirene ha ligget der i over hundre år, mens andre viser seg å ha fått en ny sjanse i livet etter å ha dødd av kreft for bare to år siden. Politimannens liv blir temmelig snudd på hodet når det går opp for ham at sistnevnte har et svært kjent ansikt. -Og ikke bare et svært kjent ansikt, men også noen kjente initialer i gifteringen sin.

I løpet av seks spennende episoder prøver de gjenoppståtte å finne ut hvem de er, hvor de kommer fra og hvorfor i all verden akkurat de er blitt utdelt en ny sjanse i livet. De er definitivt ingen zoombier. Det kan legen bekrefte etter x antall undersøkelser, men om de er kommet grunnet vitenskap eller gudommelige krefter, får du finne ut av ved å se serien!

– Traileren kan du ta en titt på HER –

Nå har du litt å titte på til neste regnværsdag!