Antrekk – 310517

At jeg enda har blogglesere igjen er for meg nesten uforståelig, men jeg er evig takknemlig for at dere er så tålmodige med meg! Halvannen lesedag igjen, så kan jeg ta tilbake livet mitt. Mihi! Gleder meg som et barn til sommerferie nå.. Fredag kveld skal ihvertfall jeg slå noen rekorder i feiring! Hele 120 stykk fra klassen har meldt seg på avslutningsfest med mat og drikke før turen går videre på byen, og det tror jeg faktisk blir helt VILT hyggelig <3

Farmor og farfar kjørte rumpen min hjem fra Bortelid i går ettermiddag, og det første som møtte meg da jeg kom hjem var en pakke i posten fra en leser og sykepleierstudent. Hurra! Sånt lever jeg i ukesvis på skal jeg si dere.. Hva pakken inneholdt kan dere se på snapstoryen min “MARTHEBORGE”, og til du herlige student som har tatt deg tiden til å sende meg en sånn gladpakke i posten midt i din egen eksamensinnspurt: Tusen hjertelig takk <3  

Jeg hadde håpet på ordentlig knallvær i dag, så jeg kunne tilbringe mine siste lesetimer ute i hagen, men i stedet har vi fått rene stormen her. Jeg hører hagemøblene flyr alle veier der ute. Snart kommer de vel flyvende inn gjennom ruta mi og.. Jaja, så får jeg ta en puggedag innendørs da. Jeg er så lei av denne lesingen nå at jeg egentlig bare skulle ønske eksamen var i dag, så jeg kunne fått dritten overstått, men fader heller. Motivasjonen MÅ vare et par dager til. Fredagen er her hvert øyeblikk. Hang in there Borge, og hang in there blogglesere <3

Her kommer dagens antrekk! Synes disse buksene er så sinnsykt behagelige å studere i.. Føler liksom jeg trasker rundt i et slags… telt. Skulle helt klart ha kjøpt dem i alle fargene som var.

– Bukse fra Gina Tricot, Belte fra Bikbok, T-skjorte fra Vero Moda –

Uken som gikk…

Akkurat nå… Skal jeg legge fra meg skolebøker og slappe av med litt tv før jeg tar kvelden. Jeg har snart bare noen timer igjen med hytteidyll her på Bortelid, og i de skal jeg nyte ute i nydelig vær i morgen, med mer pugging riktignok og enda mer god mat. Som jeg nyter meg! De eneste forstyrrelsene som finnes her på fjellet er hoppende harer i blåbærbuskene. Hihi, gotta love it❤

– Akkurat sånn har jeg ligget hele dagen lang de siste døgnene – 

Ukens latter… Fikk jeg da jeg solte meg  på plenen hjemme i hagen her en dag. Jeg skulle bare en snartur inn i leiligheten for å hente litt vannmelon, og ante fred og ingen fare da jeg kom ut igjen med melonen i hånden og ble møtt av en gul slange på håndkleet mitt. Altså? dere kan tro jeg BRØLTE til. Det var så høyt og oppriktig at de stakkars naboguttene på 8 år, ikke engang turte å le av fantestreken sin! «D…d… det er ikke en ekte slange» var alt de klarte å få ut, og ikke før jeg brøt ut i fullstendig latterkrampe turte de å senke skuldrene, se på hverandre og flire litt forsiktig. Haha, ikke bare bare å kødde med meg. Visste ikke jeg var redd for slanger engang..

Ukens høydepunkt… Hvor skal jeg begynne? Været!! Bare Wow! Vi har hatt sommer i sør hele uken, jeg har solt meg hver eneste dag etter hjemmeeksamen, ligget på berg og solt meg en halv meter fra havet, spist skalldyr på fiskebrygga, vært på syforening i finværet, og kost meg glugg på hytta i helgen. Nei, jeg kunne ikke vært mer takknemlig for et vær som dette nå i siste eksamensinnspurt.

Ukens nedtur… Det må bli hjemmeeksamen det da. Intens skriving i to døgn og hurtigkost bestående av nudler, frossen fiskegrateng, og pommes frites er ikke noe favoritt, men gud for en følelse å få sylamitten ferdig og levert. Nå venter bare dommen! Ah, tre dager igjen med pugging og én skoleeksamen igjen nå, så er det klart for ferie! Kjenner jeg gleder meg til å begynne å jobbe igjen også jeg. Håper bare det blir dårlig vær hver gang jeg skal ha dagvakter i sommer. 

Ukens sang… 1. Bad liar – Selena Gomez 2. Romantic ? stanaj 3. Stfu ? mansionz 4. Ariana Grande ? Can?t quit you

Ukens film… A dogs purpose. En koselig familiefilm om et hundeliv filmet og fortalt fra «hundens perspektiv». Hehe, jeg måtte bare leie den på Viaplay for 49kr etter å ha sett den søte traileren. Jeg sovnet inni halve filmen, men den var veldig koselig altså.

Ukens cravings… Chillitunfisk på boks med med bønnemix og majones til frokost! Haha, høres motbydelig ut, men så sunt og godt at! Ellers craver jeg peanøttis fra merket Insperia. Beste..  Oooog berlinerboller med syltetøy. Mmm!

Håper dere har hatt en bra start på den nye uken!

B.O.R.T.E.L.I.D


God kveld kjære, gode dere! Jeg har hatt nok en nydelig dag her på Bortelid og lever bare det gode hytteliv. Jeg er så glad for at jeg valgte å ta turen hit disse dagene her, for dette var akkurat hva jeg og lesemotivasjonen min trengte nå. Jeg har studert hele søndagsmorgenen, og rundt lunsjtider dro jeg med meg farmor og farfar på puggetur i pøsregnet. Oh yes! Sikkert kjempekjedelig for farfar som måtte stille meg ørten pensumrelaterte spørsmål, men veldig veldig lærerikt for meg å måtte svare på galskapen mens vi trasket ute i frisk luft! Hehe, vi ble kanskje klissvåte, men deilig var det uansett. Spesielt å komme inn igjen til en myk sofa proppfull av varme saueskinn. Ellers har jeg mellom slagene fått servert en nydelig rødspette til middag, og etter en god porsjon sjokoladepudding-dessert tittet jammen solen frem også! Gjett om jeg var rask med å hive meg ut på solsengen da! Høhø, det var bare femten grader, men etter å ha blitt pakket inn i saueskinn og ulltepper av en stykk snill farfar ble jeg faktisk liggende på sengen der ute og lese i flere timer. Ah, jeg forstår godt hvorfor besteforeldrene mine trives så innmari godt her.

– Et bildedryss fra gårsdagen –


Her kommer et lite bildedryss fra mine første timer her. Jeg sier bare sprudlevin, pinnekjøtt, jordbær med fløte, 23 gode varmegrader og sol helt til halv ti om kvelden… FOR en dag. Fjell-livet er helt upåklagelig altså.

Min halvgale farfar hilser, og ønsker dere alle en finfin søndagskveld! 

Årets første badetur

Kristine: Skal vi gå på café i dag? 
Meg: Jeg kan virkelig ikke… jeg MÅ lese!
Kristine: Skal vi ta årets første bad? Bloggmaterialeeee!
Meg: Ehm… én time på beachen har vi vel alltids tid til…

Og sånn gikk årets første bad for seg.. Ihvertfall for bestis! Hehe, jeg klarte det bare ikke. Jeg kom til knærene, mistet følelsen i anklene og spratt opp på land igjen, mens bestis lå og sprelte flere minutter under vann. Fatter ikke hvordan det går an! Det kan ikke ha vært mer enn 13 grader i sjøen på fredag! Kanskje ikke det engang? Jaja, jeg skal ikke klage når badenymfa sørger for blogg og snapmateriale!

– Herligste kvinnemenneske jeg vet om – 


Ikke var det spesielt varmt i luften heller da disse bildene ble tatt. Det hadde vært 23 varmegrader hele formiddagen, men akkurat i det Kristine og jeg nådde frem til havet kom en gigantisk sky og dekket til sola en hel time. Med litt sur hav-vind i tillegg kunne jeg vel ikke tenke meg å legge meg på svøm i bølgene! Haha, men stakkars bestis hadde lovet hele snapchat-lista si at hun skulle ta årets første bad, og ble helt nødt til å dokumentere at det var blitt gjort. -Bare så synd at strømmen hennes røyk akkurat i det jeg trykket inn “film” knappen på snapchat og hun lå med pustevansker i havoverflaten. Trodde jeg skulle dæve av latter. Heldigvis fikk jeg knipset noen bevis med mitt kamera i stedet.

– Årets første badetur –


 Min tur får bli en gang i juni da… Nå har jeg kommet vel frem på hytten, og koser meg GLUGG i farmor og farfars selskap! Jeg fikk knipset litt bilder her i det nydelige været i går ettermiddag, så de skal jeg også se og få redigert ferdig og delt med dere. Ønsker dere en nydelig søndag, så sees vi igjen her litt senere! Farmors egg og bacon-frokost venter!


Nyt finværet dere som har det! Her har vi foreløpig bare skyer i dag <3

Morning Powerwalk

Du deilige lørdag! Nå har jeg akkurat kommet inn døren fra en liten morgen-powerwalk i 17 varmegrader. Håhå! Ja til en rekke flere slike i sommer. Kofferten er pakket, bøkene lagt frem og alt gjort klart til hyttetur, så nå skal jeg bare se og få i meg noe tunfisk til frokost, ta meg en dusj og hoppe i et behagelig reiseantrekk! 

– My favourite way to exercise –


Farmor og farfar kommer og henter meg rundt tolv, og da blir jeg på Bortelid i noen dager for å studere, spise god mat, skravle med den fine familien, og gå meg noen friske turer! Krysser fingrene for at det er ordentlig knallvær der oppe også, for da skal jeg ligge utendørs halve dagen og bare sole meg til den nydelige utsikten. Ah, dette skal bli terapi for sjela!

Her kommer noen bilder fra en annen powerwalk jeg hadde med bestis her om dagen! Jeg tror snart jeg har tatt med meg hver eneste venninne jeg har på sightseeing i mitt eget nabolag. Haha, jeg synes det er så flott her at jeg føler på et sterkt behov for å vise det frem til alle og enhver! Disse utsiktstoppene på en solskinnsdag er altså helt… ja breathtaking! Tror aldri jeg vil få nok av slike syn her i livet. Det er lite som gir meg så mye som å gå opp på en fjelltopp og bli møtt av en ordentlig fin utsikt.


Håper dere får en knall-lørdag! 
Vi skrives mer fra Bortelid vi <3

En første gang for alt..

Gud bedre.. Jeg.Er.Så.Brent! Ååå, selv med et halvt malingsspann foundation lyser den tomatrøde fargen i kinnene mine igjennom. Huff at jeg aldri kan lære! Fire timer lå jeg ute i 23 hete varmegrader i går, og jammen ga det resultater. Jeg føler meg sommerbrun på ryggen allerede, og juni har ikke engang startet. Hurra!

Dette maiværet leverer så innmari! Halv seks sto bestis på døren min, og da var det klart for litt skalldyr og is på fiskebrygga. Jeg kan faktisk ikke tenke meg noe hyggeligere måte å tilbringe en sommerdag som dette på. Som vi lo, skravlet og koste oss med hver vår tallerken blåskjell, reker, og pommes frites. Mmm! Til og med en tallerken østers prøvde vi oss på. Ja, prøvde. Vi ville nesten kaste opp over bordet begge to, og konkluderte med at overhode ingen virkelig kan mene at det havgugget der smaker godt. Jeg elsker mer eller mindre alt som kommer fra havet, og spiser både blåskjell, kamskjell, og hjerteskjell, men denne grå geléklumpen her…. Fysj. Selv dynket i sitron, soya og dill, ville det ikke ned.

– Første møte med østers –Nå skal jeg smøre mitt brente ansikt med faktor 50 og komme meg ut i hagen igjen for en siste soleomgang før Bortelid. Jeg har lyst til å dra på stranda, sole meg med venninner, ta årets første bad og bare nyte uten bekymringer i dag, men det er seks puggedager igjen til eksamen, og tanken på det gir meg en ekkel klump i magen. Jeg har enda MYE å lære meg før jeg kan føle meg klar til slutteksamen, men med riktig konsentrasjon er det utrolig hvor mye som kan sette seg på seks intensive døgn. Dette skal gå fint! Både for meg og dere andre som bare har dager igjen å lese på! Bruk tiden godt og tenk på sommerferien som venter like rundt hjørnet <3


– Snapshots from yesterdays happy hour –


– Årets første sommerdag –– The Very First Day Of Summer –

God morgen og hei torsdag! Her kommer et bildedryss fra gårsdagens timer ute i 20 varmegrader. I dag melder de 23(!) her, så nå skal jeg legge meg ut på den grønne plenen min med en stykk vannmelon og en stykk pensumbok. Ah! Denne måten å studere på er bare upåklagelig. Fy så digg!


Annika og jeg lå som nevnt flere timer på dette berget i går, før vi pakket sakene og tok turen videre til Siri for litt deilig mat. Hun serverte oss vegetarlasagne med salat, og en helt NYDELIG ostekake i porsjonsglass til dessert, og denne var altså så god at jeg måtte snike til meg oppskrift så jeg kunne dele den videre med dere lesere. Bare å glede seg til eksamenskjør er over, for da er bloggeguri tilbake med deilige, friske oppskrifter til sommeren!


Vi ble hos Siri helt til nærmere elleve om kvelden, og så tuslet vi hjem hver for oss og hoppet under dyna. I dag har jeg tilbrakt morgentimene på lesing, og det med noe som må være årets sunneste frokost. Det var Selini som tipset meg om det i går, og til tross for at det både høres og ser motbydelig ut så smakte det faktisk superdigg! Chilli-tunfisk på boks blandet med bønnemix! -Og en liten dæsj majones dersom blandingen blir for sterkt. Ny fast frokokst her i hus!


Nå skal jeg se og få limt fast enda litt mer sykepleie-kunnskap på hjernen min, huske å smøre meg med litt solkrem mellom slagene og spise opp en hel vannmelon helt på egenhånd. -Så kan jeg snart begynne å glede meg til helgen! Lørdag morgen kommer farmor og farfar og henter meg fra Bortelid! Jeg tenkte jeg skulle ta meg et par lesedager på fjellet denne måneden, og nå som de melder knallvær, må jeg bare slå til. Ah, det skal bli helskjønt med noen nye, fine puggeomgivelser.


Hjemmeeksamen – Check!!

Only one more to go! FY så tung en blir i hodet av en eksamensform som dette. Så ør i toppen som jeg føler meg nå, har jeg ikke vært siden eksamen i anatomi, fysiologi og biokjemi i desember. Jeg skal ærlig innrømme at jeg så ganske lett på ei litta to dagers eksamen med full tilgang på hjelpemidler, men etter å ha levert inn mine 3034 ord, kan jeg med hånden på hjertet si at jeg ville ha foretrukket en 4 timers variant uten pensumbøker istedet. Jeg tror jeg brukte fire timer på kildeoppsettet mitt i dag… Altså, grøss og gru! Jaja, nå er årets desidert kjedeligste fag overstått, og forhåpentligvis behøver jeg aldri mer å dykke inn i tørr juss, etikk, politikk, sosiologi og sosialantropologi. Høhø.. Ihvertfall ikke før til neste semester.

Nå gjenstår altså bare én siste eksamen, og den må jeg lese som en HELT til de neste åtte dagene. Heldigvis er det meldt 20 grader og strålende sol så langt værmeldingen kan vise, og da er det jo virkelig bare å ta med pensumbøkene ut! Det gjorde jeg i dag tidlig, og hjelp så fint. Annika og jeg dro til et berg like ved nabolaget mitt her på Justneshalvøya og der ble vi liggende i tre timer og spise jordbær, vannmelon, sole oss og lese til hvert vårt. Slike eksamensinnspurter klager man ikke på!

Nå har jeg tatt turen til Siri for en liten pause fra alt som er skolerelatert. Hun skal servere oss litt deilig vegetar i kveld, og det skal bli godt det! Jeg håper dere kan være litt tålmodige med meg disse resterende åtte dagene. Det er bare én uke igjen av dette forbaska kjøret mitt nå, og SÅ skal jeg ta meg en to måneders ferie med blogging, soling og kos! -Og jobb på helsesenter da, men det går også under kos. Ihverftfall i forhold til pensumpugging.

Har dere det bra?! Tre døgn uten bloggskriverier føles jo som en evighet <3
Vi er vel kanskje flere som er oppslukt av eksamensinnspurt om dagen.. 

– Voice from the Stone –

God kveld, god kveld fra en stykk smålei student. Neida. Joda. Det er snart over Borge. Hang in there! Hehe, jeg har ikke gjort annet enn å lese i hele dag, men det går nå heldigvis fremover da! Tenkte jeg kunne dele mitt siste filmtips med dere jeg denne lørdagen! Det er jo tross alt helg, og kanskje er det flere som trenger et avbrekk fra eksamenslesingen? Her kommer ihvertfall en real spenningsfilm som jeg ble sittende og titte på sent i går kveld! Hope you like it.


– Voice from the Stone –
Voice from the stone handler om den unge sykepleieren Verena som blir hentet til et digert steinslott i Toscana for å hjelpe en stum gutt med navn Jacob. Jacob har ikke snakket siden morens død for over syv måneder siden, og viser heller ingen tegn til følelser. Faren har nesten gitt ham opp, men så kommer engasjerte Verena inn i bildet, og hun har en usedvanlige måte å nå frem til traumatiserte barn på. Målet hennes blir å sakte men sikkert lokke guttungen tilbake til verden, men Jacob er en hard nøtt å knekke. Særlig når han lytter til den avdøde morens stemme fra en sprekk i steinslottet de oppholder seg i.

Voice from the Stone er en drama/thriller med innslag av både humor, romantikk og… ja rett og slett bare superekle hendelser! Jeg som er storfan av thriller-sjangeren fant den veldig spennende, og det er jeg sikker på at du og gjør dersom du liker denne typen spenningsfilmer. Filmen er enda ganske ny, og ligger ikke ute på Netflix. men kan leies på Viaplay for 49kr. Traileren kan dere se HER.

Nå skal jeg klappe igjen bøkene, få på treningstightsen og ta en etterlengtet løpetur ute i skogen <3 Det er kanskje ikke sol og finvær i dag, men gradstokken viser ganske mange grader likevel, så denne lufteturen skal gjøre godt! Solen kommer tilbake i morgen den, og da skal jeg ligge ute i hagen hele dagen og bare lese meg gul og blå. To eksamner og tolv dager igjen til første skoleår er bestått! *MOTIVASJON*

– Koteletter med brødsalat –

God lørdagsmorgen alle sammen! Her kommer nok et lite middagstips fra min kant! Denne superenkle hverdagsretten lagde jeg meg i går kveld, og ikke bare var det unnagjort på 20 minutt, men denne simple, lille brødsalaten var så innmari god på smak! Absolutt verdt å teste en dag du har det litt hektisk den kommende uken!

– Nakkekoteletter med brødsalat og pestorømme –

Fredagen min gikk til trening, husvask, studier og litt tvkos, og det samme har jeg planer om at lørdagen skal bestå av. Jeg begynner definitivt å kjenne på eksamenspresset nå. Mandag har jeg hjemmeeksamen i to hele døgn og da er planen å ikke forlate huset før den oppgaven lyser karakter A. -Og så fort den galskapen der er over er det omtrent bare en uke igjen til den store, skriftlige slutteksamen i sykepleiefaget. Åh, grøss og gru! Det skal bli så godt å være ferdig! Jeg er så sinnsykt klar for sommerferie! Heldigvis melder de sol og 15-18 grader en uke i strekk her nå, så den lesingen min skal definitivt foregå ute i hagen.

Du trenger: 1. Litt parmesanost 2. En halv bunt vårløk 3. 100g aromasopp 4. Salt/pepper 5. 1/2 gul løk 6. 2 fedd hvitløk 7. 4-5 brødskiver 8. 4ss rømme 9. 2ss grønn pesto 10. Nakkekoteletter av svin for to 11. En håndfull ruccolasalat

Slik gjør du: 
1.
Hakk brødskivene i terninger og ha dem på et stekebrett med bakepapir i midten av ovnen på 200g i ca 10 minutt.
2. Finhakk løk, hvitløk, vårløk og sopp og stek dette gyllent i en stekepanne med litt olje/smør. 
3. Ha alt av løk/sopp sammen med litt ruccolasalat og de ferdigstekte brødterningene i en bolle. Krydre med salt/pepper.

4. Krydre kotelettene med litt salt/pepper og stek på hver side i stekepanna med litt smør. (4-5 minutt)
5. Bland 4ss rømme med 2ss grønnpesto og ha en dæsj av denne dressingen over kotelettene.
6. Server på en tallerken med litt av brødsalaten, og dryss før servering litt parmesanost over salaten.

Jeg hadde også noen cherrytomater til. Mmmm!

– Smakfull middag på 20 minutt –

Håper dere lar dere friste litt i dag også!
Ha en nydelig lørdag alle sammen <3