– Årets første julekakeoppskrift –

Ååå, som jeg har kost meg denne onsdags formiddagen! Jeg har nemlig bakt årets første julecookies! Oppskriften er egentlig en av mine gamle Serina-kakeoppskrifter, men i år bestemte jeg meg for å lage serinakakene i “sticks” istedet, så det blir enda litt enklere å dyppe i kakaokoppen eller nyte til en kopp kaffe (for mannens del). Var de ikke søte? Dette herlige snøfnugg-kakestrøsselet fant jeg på Panduro i går. Tror det kostet rundt 50 lappen.

Ellers har dagen i dag gått til enda mer baking og også en aller siste tur til leiligheten. Jeg var litt uheldig med vaskehjelpen i går, og låste meg inn til en… ikke fullt så ren leilighet kan man si. Gulvene var flekkete, toalett og dusj var ikke vasket og heller ikke under møbler, så jeg ble rett og slett nødt til å sende inn en liten klage og få damen til å komme igjen i dag tidlig for å gjøre leiligheta ordentlig ren. Det var den heldigvis blitt også i formiddag, så nå har jeg endelig fått levert fra meg nøkelene og takket for et fint kapittel på justneshalvøya også. Herlighet, jeg har snart bodd i enhver bydel av Kristiansand… 

Vet dere hva som frister mer enn alt i verden akkurat nå? Fylle glasset med mer melk, spise enda flere julekaker og snurre årets første julefilm. Jeg skal ikke gjøre det, for nå må jeg nesten lage plass til dagens laksemiddag, men fy søren… til helgen lukter det både julefilm og tur i skog med bål og bestis. Ber til værgudene om at det måtte komme snø på bakken innen den tid! Tror aldri jeg har vært så lysten på snø før.. Det er liksom alt som mangler i livet mitt nå!

Du trenger – julestenger: 1. 100g sukker 2. 150g smør 3. 1 egg 4. 2ts bakepulver 5. 2ts vaniljesukker 6. 250g hvetemel

Slik gjør du: 
1.
Smuldre romtemperert smør med hvetemel, vaniljesukker og bakepulver.
2. Rør inn 1 egg og sukkeret. Kna deigen fast med hendene!
3. Rull to pølser ut av deigen, kjevle pølsene til flate firkanter og ha på et stekebrett.
4. Stek midt i ovnen på 180g i 10 minutt. Skjær så de nystekte firkantene i strimler.
5. Smelt litt sjokolade og ringle over litt på kakestrimlene. Pynt med julestrøssel!

Havreflarn-kjeksene mine finner dere HER <–

Jeg fikk ca 20 strimler ut av denne oppskriften <3
Glasskrukkene er fra Kremmerhuset!

4 kommentarer
    1. Digger bloggen din, fulgt deg så lenge:-D ser det er en del som også har lurt på det før, men om du kunne skrevet ett innlegg om hvordan du leste den siste innspurten før anatomi eksamen i fjor? Er et enormt pensum, og ekstremt mange ord og prosesser å pugge. Tok du for deg ett tema om dagen eller hvordan leste du? Håper du svarer 😀 kos deg masse fremover mot julen!

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg