New In: Ryktet går

Åå! Se hva jeg endelig har fått i hus! Gleden var stor da jeg oppdaget 50% skiltet på alle brettspill hos Libris forrige uke. Jeg måtte kjøpe med hjem flere varianter, men akkurat dette “Ryktet går” spillet har jeg virkelig gledet meg til å teste ut i mange måneder nå! Jeg har ikke fått spilt det ordentlig enda, men jeg satte meg ned en times tid i går kveld for å prøve og lære meg spillereglene, og bare tanken på å skulle tegne en cornflakes på 60 sekund fikk meg til å brøle av latter.. Altså, hvordan tegner man en cornflakes? En makaroni eller eggerøre?!

Å jeg ler meg allerede ihjel og jeg har ikke engang spilt spillet enda. Heldigvis for meg så slipper jeg å vente veldig mye lengre, for i morgen er det duket for månedens syforening! Hurra! Endelig skal jentene samles igjen for middag skravling, spill og kos <3 Jeg gleder meg så mye at jeg bare tror jeg går og legger meg med en gang.


Haha, neida.. Joda. Nei, jeg må pakke treningsbagen først for klokken 10.00 i morgen tidlig skal ørebetennelsen og jeg hoppe avgårde til årets første crossfitøkt. He-rre-gud som jeg gruer meg.. -Men følelsen etterpå. Den skal smake godt den! Kamera blir med, så i morgen dukker det mest sannsynlig opp en liten oppdatering i treningskategorien igjen. <3 Ha en riktig god natt dere! Sov godt og drøm søtt. Det skal ihvertfall jeg. 


12 tips til å mestre et jobbintervju

Jeg er sikkert ikke den eneste som synes jobbintervju er skremmende. Jeg har levd av bloggen de siste fem årene, men i 16-19 årsalderen var jeg også ute og leverte cver i restauranter, butikker, på hotell og i utelivsbransjen. Jeg husker ethvert jobbintervju som de fant sted i går. Kanskje spesielt invervjuet jeg hadde før jeg fikk jobb på Vero Moda. Jeg hadde ikke forberedt meg overhodet, kom ramlende inn i skinnbukse og sennepsgul dressjakke fra alle andre kjeder enn Vero Moda, og svarte “jeg vet ikke” på spørsmålet om mine svakeste sider.. Altså.. Jeg gremmes! Heldigvis for meg så hadde butikksjefen likevel tro på meg og på underlig vis fikk jeg jobben. Siden den gang har jeg lært en ting og to om jobbintervju, og under her har jeg satt sammen en fin liten huskeliste som jeg håper kan komme til nytte for både dere og meg en gang i fremtiden.


– 7 tips til å mestre et jobbintervju-
1. Ha øyekontakt med intervjuer hele tiden. Er det flere som intervjuer deg samtidig så ha øyekontakt med begge selv om den ene prater mer enn den andre. Mange synes det er ekstra ekkelt å sitte i et intervju hvor man har to eller tre som stiller spørsmål. Jeg synes faktisk at det er litt bedre! Da får jeg flyttet blikket mitt litt fra den ene til den andre, og det hele føles litt mindre intenst. Øv på dette med øyekontakt dere, for det er så viktig!

2. Ha tro på deg selv og vær selvsikker, men ikke glem at en porsjon ydmykhet også kommer godt med i ethvert arbeidsmiljø. Når du blir spurt om dine svakheter, så ikke svar noe sånt som “jeg har en tendens til å jobbe for hardt”. Hallo i luken.. Vær ærlig fra første start. Vi har alle ting vi kan forbedre oss på. Av og til handler ikke dette spørsmålet egentlig om å finne ut hva svakhetene dine er, men mer om du er en person med selvinnsikt.

3. Fokuser på å sette et godt førsteinntrykk og hils med et fast håndtrykk. Varm gjerne hånda litt før du kommer inn døren. Et godt, selvsikkert håndtrykk er nemlig ikke ikke kaldt, løst og klamt.

4. Vær bevisst på ditt eget kroppspråk. Du vil ikke sitte og tvinne på håret ditt, pelle deg i ansiktet, ha armene i kors, eller sitte med dårlig holdning. Hvis du ikke klarer å la være å fikle med noe, sitt med en notatblokk i den ene hånden og en blyant i den andre! Glem heller ikke å smile. Et godt humør hører med ethvert jobbintervju.

5. Forbered deg godt! Et jobbintervju varer som regel bare en knapp halvtime. Hvor vanskelig kan det være å skaffe seg nok informasjon til å overbevise med kunnskap, iver og interesse? Finn også på forhånd ut hvilken dresscode denne arbeidsplassen følger. Jeg ville aldri møtt opp på et jobbintervju sjuskete eller ustelt, men kjører firmaet vanlig kleskode, så ville jeg heller ikke møtt opp i mitt strammeste skjørt og høyeste hæler.

6. Er du nervøs så er det helt okei! Det er bare et tegn på at du ikke tar møtet for gitt. En god arbeidsgiver forstår at dette ikke kommer av at du er usikker på deg selv, men at du rett og slett bare har inderlig lyst på jobben.

7. Vær forberedt på å gi gode, konkrete, og ikke alt for lange svar på de typiske intervjuspørsmålene: 1. Hvorfor søkte du på denne jobben? 2. Hva gjør deg spesielt kvalifisert? 3. Hvorfor bør vi velge deg? 4. Hva er dine svake sider? 5. Foretrekker du å jobbe selvstendig eller i team? 6. Hva gjorde du i perioden det er hull i cv’en? 7. Fortell litt om deg selv. Tenk på forhånd ut hvilke egenskaper du har som gjør deg ekstra kvalifisert, eller hvilke erfaringer du har som kan komme til nytte i denne jobben, så vil ikke dette bli så vanskelige å besvare.  

– 5 ting du bør styre unna –
1. Å komme for sent. Altså det finnes ingen god nok unnskyldning til å komme for sent til et jobbintervju.

2. Å baksnakk tidligere arbeidsplasser, sjefer eller ansatte. Dette vil få deg til fremstå som bitter, negativ og alt annet enn det man ønsker å tilføye arbeidsmiljøet sitt.

3. “Jeg vet ikke” er ikke et svar du vil gi på noe som helst. Får du et krevende spørsmål så ta deg noen sekunders betenkningstid, pust og fake it til you make it. Han eller hun som intervjuer deg vil mye heller foretrekke at du tar deg litt betenkningstid enn at du mumler deg gjennom en “jeg vet ikke”.

4. “Nei, jeg har ingen spørsmål”. Virkelig? Hvis du ikke lurer på noe som helst ved din potensielt nye jobb, hvor engasjert og interessert fremstår du da? Når intervjuer stiller deg dette spørsmålet, si ja! Spør hvordan en typisk dag i den nye jobben vil se ut? Spør hva stillingens største utfordringer vil være? Hva dine konkrete arbeidsoppgaver vil være, og hvordan miljøet på arbeidsplassen er? 

5. Ikke still spørsmål som du kunne ha fått svar på bare ved å lese stillingsannonsen. Du skulle være godt forberedt, ikke sant? Spørsmål om lønn vil du også styre unna på selve jobbintervjuet. Alt om lønn kommer til å stå i arbeidskontrakten du må lese før du signerer, så ikke bekymre deg for det.


Kjære alle jobbsøkere der ute! Masse lykke til <3
Bildene i innlegget er fra Pinterst.

Dagens fristelse – Smuldrepai

Håhåå, ser det godt ut eller ser det godt ut?! Det første jeg gjorde da jeg våknet denne søndagen var å dra på en søndagsåpen butikk for å handle bær. Jeg hadde nemlig tidenes craving etter smuldrepai. Ikke vet jeg hvordan det er mulig å crave noe man aldri engang har smakt før, men en dessertpai skulle jeg altså lage, og det deilige resultatet får dere under her. <3 Ellers har det vært en rolig søndag for min del! Daniel tok seg av ukens storrengjøring til morgenen i dag, så alt jeg har styrt med er planleggingen av neste ukes middagsmeny. Vel og dette bakeprosjektet da.. En hjemmelaget pizza har jeg også fått slengt i ovnen, så om 20 minutt nytes en italiensk variant med sånn ca alt vi hadde i kjøkkenskapet på. Hihi, det er søndagsmaten sin det <3


Du trenger: 1. 100g hvetemel 2. 50g havregryn 3. 100g romtemperert smør 4. 50g hakkede mandler 5. 2-3 dl vaniljesaus/krem 6. 100g sukker 7. 500g bær (tinte eller frossne) 8. 1 eple 9. Vaniljeis 10. 1 ts vaniljesukker

Slik gjør du:
1.
Rør sukker og smør mykt i en bolle. Jeg brukte bare en tresleiv her.
2. Bland så inn hvetemel, vaniljesukker, hakkede mandler, og havregryn. Du kan fremdeles bruke sleiv, men ettersom deigen er veldig tørr vil den nok blandes enklest sammen ved bruk av en kjøkkenmaskin.
3. Rør det hele til en smuldredeig og finn frem en ildfast form. Dekk bunnen av formen med vaniljesaus eller vaniljekrem, legg så over frukt og bær (jeg hadde 1 eple, 250g friske bringebær og 250g frossne blåbær) og smuldre over deigklumper med fingrene. Stek midt i ovnen på 200grader i 25 minutt.

Dryss over litt melis, og server med en god vaniljeis <3 Mmmm!

Oppskriften holder til fire store dessertmager <3

Uken som gikk…

Ukens opptur… Å det må være da vi onsdag endelig fikk opp Desenio plakatene våre på veggene i stuen og feiret med tidenes skalldyrs-lunch. Torsdagens tur i strålende sol med bål og grilling av pølser var heller ikke feil. Fy søren så mye sosialt og moro jeg har fått gjort denne uken!

Ukens gullkorn… På torsdag fikk jeg endelig besøkt Magnus og Matthew på Crossfit Kvadraturen, og avtalt en ny PT avtale igjen for månedene frem mot sommeren. Det har kanskje gått et halvt år siden sist, men Magnus kjenner meg fremdeles inn og ut..

Meg: Du må forberede deg på en skikkelig nedtur! Jeg er i ekstremt dårlig form nå.
Christer: Jeg er sikker på at du bare undervurderer deg selv..
Magnus: Nei det gjør hun ikke.

Ukens nedtur…
Den JÆ*LA ørebetennelsen! Altså, ørebetennelse er ikke til å spøke med! Fy fader så vondt det gjør! Jeg tygget paracetter og sov meg gjennom halve lørdagen og likevel visste jeg ikke hvor jeg skulle gjøre av meg da kvelden kom. Daniel fryktet på et tidspunkt at jeg skulle dæve av paracettoverdose, men det er jo det eneste som “hjelper”? Slike betennelser skal gå over av seg selv etter 2-3 dager, så da får jeg bare vente da.

Ukens film…
Coach Carter! Her snakker vi den perfekte film for begge kjønn! Daniel og jeg så den på Netflix i går kveld og koste oss sånn. Channing Tatum er med i den, filmen er basert på en ekte historie og den er bare så vanvittig fin! Kanskje jeg til og med skriver et eget innlegg om handlingen. Den må sees!

Ukens cravings…
Pølser! Ja dere leste riktig. Verdens største pølsehater har cravet pølser i godt over en uke nå. Jeg tror jeg fikk sansen for det igjen forrige søndag da jeg spiste en pølse som hangover-lunch, og da vi grillet det på turbålet vårt torsdag spiste jeg halve pølsepakken. Min indre jubel var ikke akkurat liten da jeg ble servert pølse i brød under fredagens bursdagsselskap heller. Himmel, så godt det er egentlig!

Ukens latter…
Tirsdag, 23 februar bestemte jeg meg for å legge ut på årets aller første joggetur. “Nå som jeg er i full sving med å drikke sinnsyke mengder sunn juice skal jeg gønne på med en treningsøkt også” tenkte jeg, og dro på meg treningstightsen. 17.10 var jeg på vei ut døren, og det eneste som sto i tankene mine var at jeg skulle løpe til Hamresanden på 15 minutt, koste hva det koste ville. Jeg skulle nemlig se solnedgangen fra stranden og jeg visste at solen kom til å gå ned rundt halv seks. -SÅ da satte jeg ut i mitt raskeste tempo og spurtet opp bakker jeg på mitt sprekeste ikke engang har jogget opp… Dere kan jo tenke dere hvordan det gikk. På toppen av siste bakke kjente jeg oppkastet i halsen, men å kaste opp hadde jeg ikke tid til, for jeg skulle se solnedgangen, så jeg fortsatte å løpe, og da jeg kom til en fotballbane 200 meter lengre fremme..

Vel la oss bare si at jeg ble liggende der og gulpe til solen gikk ned. Det var bare å innse at kampen var tapt, men historien slutter dessverre ikke der. Den vanvittige juicedrikkingen min hadde gjort matinntaket mitt de siste par dagene alt for lavt. Jeg hadde drukket flere liter med juice og glemt å spise nok mat, og en økt som dette på en real juicemagesekk… Dere skjønner hvor det bærer. Jeg var akkurat ferdig-gulpet da jeg begynte å kjenne magen boble. NEI! Tenkte jeg, dette går bare ikke an!? Jeg vil heller dø enn å dra ned buksen midt på gresset i Grovika nabolag. Boblingen fortsatte, og ettersom jeg var minst 10 minutter med spurt-løping hjemmefra var det bare å komme seg opp og inn i nærmeste tettskog. Fem minutter senere kjempet jeg meg gjennom kvister og tornebusker for å finne en plass overhode ingen kunne finne meg.. Kan dere tenke dere hvilken stolthet fisefine meg satte seg ned med? FY fader.. Alt for den forbanna solnedgangen! Jaja, Daniel fikk seg i det minste sitt livs latterkrampe da jeg fullstendig utkjørt kom inn døren igjen hjemme og fortalte han om årets økt.

This weeks note to self: You need to drink less juice, and workout more!

Great things to do on Sundays

Hei og god lørdagskveld fine dere! Jeg våknet akkurat på sofaen med tidenes søndagsfølelse etter en to(!) timers powernap, så nå tenkte jeg å dele litt søndagsinspirasjon med dere! Det er en skam at jeg ikke har fått kommet meg ut i det nydelige været, men etter å ha vært på turer og moro hver dag hele uken kjenner jeg at det går helt greit. Jeg kan ikke bare blogge om tur og grilling av pølser heller si! Under her har dere en liste med åtte fine forslag til ting du kan bruke morgendagen til. La oss slutte å se på søndagen som ukens siste dag, og heller kalle det ukens første! Eller ihvertfall ukens sjanse til å forberede seg på nye oppgaver og mål. Gjør du det så skal du se at mandagene ikke lengre blir så dumme!


 
♥ Skriv en liste. To do lister er gull når man skal prøve og være effektiv. Skriver jeg mandagens plan allerede søndag kveld så er jeg jo klar til å hoppe inn i oppgavene med en gang jeg står opp! Masse surre-tid spart.

♥ Ta ukens storrengjøring. Mitt favorittpunkt. Altså, søndagen er min hellige vaskedag. Det siste man vil gjøre etter jobb eller studier mandag ettermiddag er å komme hjem til et skittent kjøkken, eller henge opp klærene som ligger slengt i kleshauen. Bare sett av en halvtime av denne søndagen, og gjør det som må til for at du kan starte uken i et ryddig og rent hjem. Dette gjør virkelig enhver mandag for min del <3

♥ Har du noen mål du ønsker å sette deg for den kommende uken? Skriv gjerne disse opp også, så er det mer sannsylig at du klarer å oppnå dem. Jeg vet ikke med dere, men jeg får ihvertfall masse igjen for listene mine <3

¨♥ Gjør kjøleskapet klart for den nye uken! Tøm det for alt som er utgått på dato, planlegg menyen for de neste 5-7 dagene og skriv handlelisten til mandagens store kjøleskaps-shopping!

♥ Rydde i klesskapet! Organiser skapet ditt, rydd bort de klærene du aldri får brukt, og finn frem de fine plaggene som bare forsvinner i rotet. Jeg hadde selv en real opprydning i klesskapet for et par uker siden, og plutselig dukket det opp et plagg og to jeg ikke hadde sett på måneder. Hihi! Når du først er i gang kan du gjerne også sette sammen ukens antrekk? Kanskje ihvertfall for de første dagene? Så sparer du litt tid hver morgen!

♥ Lag en ny spilleliste. Du kan hente mye inspirasjon og glede i musikk, og det skader ikke å fornye spillelisten en gang i blant. *Notetoself* Listen jeg hører på begynner vel snart å bli tre år gammel..

♥ Gjør ingenting. Søndagen er dagen du skal lade opp batteriene! Ta dyna med deg i sofaen og se reprisen av alle tvprogrammene du gikk glipp av tidligere i uken. Les en bok, eller jakt etter inspirasjon i ukebladene dine. Ta deg et bad, drikk en varm kopp te, og gjør det som får deg til å slappe mest mulig av. Å ligge under dyna, se tvserier og spise pizza hele dagen er ikke en favoritt her i hus (man blir jo ør i hodet av det), men det er ingen søndag uten noen gode, late timer. Litt takeaway hører også gjerne med mine søndager.

♥ Gå eller løp deg en tur, bare for å trekke inn litt frisk luft! Kanskje ekstra deilig etter noen late sofatimer? Jeg er ingen søndagsmosjonist, men en frisk gåtur takker jeg aldri nei til. Spesielt ikke i finvær, og med hunder på slep.

La oss gjøre det beste ut av morgendagen dere <3

F.R.I.D.A.Y

Hallo dere! Gud så deilig det var med en pcfri dag i går. Jeg fikk så inderlig mye ut av den også! Morgenen startet med noen ærend hos Geir som jeg ikke fikk unnagjort på tirsdagens møte, og deretter bar turen videre på tapaslunch med bestis! Endelig fikk vi skravlet sammen igjen, spist verdens beste tapasfjøl og vindusshoppet litt i butikkene. Jeg hadde bare et par timer, men det ble virkelig 120 herlige minutter med latter og jenteprat <3

Se på all den gode maten! Le Monde Tapas bar solgte visst lunch-fjølene sine til 99 kroner denne uken, så det ble faktisk en av de både beste og billigste lunchmåltidene i mitt liv. Hihi! Senere på kvelden var det duket for bursdagsfeiring (som dere snapfølgere kanskje har fått med dere), og her koste jeg meg til langt på natt til tross for en helt sinnsyk hodepine. Jeg tror jeg har fått ørebetennelse, bihulebetennelse eller et eller annet i den duren for det dunker i hele høyre øre, kjeve og hodedel. Jeg følte dunkingen bare ble mer og mer intens for hvert vinglass som gled ned, og ettersom jeg ikke turte å kombinere paracet med vin ringte jeg legevakten klokken tre i natt og tryglet om å komme og få en eller annen smertelindrende sprøyte. Haha, herregud.. Det fikk jeg selvfølgelig ikke, men jeg sovnet til slutt, og krysser fingrene for at det går over i løpet av helgen.

– Tapas lunch with my bestie –

Håper deres helg har vært super så langt <3
I dag har jeg overhodet ingenting på planen, og det er så deilig!

Ungdommen på torsdagstur

Fy flate for en nydelig dag dette har vært! Se på det været da dere. Vi har hatt skyfri himmel og strålende sol fem dager på rad nå, og det gjør meg så vanvittig glad. Jeg er så klar for vår! På bloggplanen min sto det i dag en videoblogg fra hesteryggen, men da jeg ankom stallen og oppdaget at minnekortet lå hjemme var det bare å gjøre seg ferdig, ta bussen hjem igjen, hente minnebrikken og heller ta med kamera ut på gåtur med den spreke ungdommen. Det ble ingen video, men i det minste et hyggelig lite bildedryss på sene kvelden!

Håper ikke dere har lagt dere enda! Jeg kom hjem for bare en times tid siden, og da hadde vi altså storkost oss med solnedgang og grilling av pølser i hele fire timer på Hamresanden i Kristiansand. Helt fantastisk var det! Tre jenter, fire hunder, og ett perfekt bål <3

Det var så fint at Daniel og jeg nå har bestemt oss for å dra ned på stranden i morgen ettermiddag også. Vi er bedt i bursdag på kvelden, så da jåler vi oss litt ekstra tidlig, tar med oss vinflasken ned på beachen og skåler litt i solnedgangen før vi drar på fest. Hihi, hvorfor ikke? Dette nydelige været må bare utnyttes!


Jeg får bare krysse fingrene for at det blir like bra vær neste torsdag, for DA skal jeg se å få laget en søt liten videoblogg til dere igjen. Det hadde virkelig vært perfekt å ta det i dag, men så gikk det ikke helt som jeg hadde tenkt. Pyttsann! Kan vel ikke treffe på alt <3


Håper torsdagen deres har vært like fantastisk som vår!

New In: Plakater fra Desenio

Annonse

Åh, det var så herlig å våkne opp til synet av våre nye plakater i dag. Endelig føles leiligheten komplett! Jeg føler jeg har brukt eevigheter på å finne noe pent som kunne pryde veggene våre. Jeg ville jo så gjerne at det skulle passe perfekt inn, og at det ikke skulle være noe hele landet allerede hadde på veggene sine. Det var først da jeg kom over Desenio sine posters for et par uker siden at jeg hoppet i taket av glede. Utvalget her var jo enormt, og når jeg i tillegg forelsket meg i hver eneste plakat fikk jeg plutselig problemer med å velge få nok!

Hihi, hele 11 posters endte jeg opp med, og i går kunne jeg endelig få hente dem på posten.

For en gledens dag <3 Jeg vet jammen ikke hva jeg liker best av fotokunst/naturplakater, eller slike moderne, grafiske plakater. Hva foretrekker dere? Jeg gikk for begge deler jeg.. Naturbilder i sort/hvitt til å ha over stuesjenken, og en serie med grafiske posters til å ha over sofaen i stuen.


Desenio var utsolgt for en del av rammene sine, så alt av rammer kjøpte jeg på Ikea i går. Både de hvite og de i lyst tre. Var de ikke litt enkle og fine? Jeg tror jeg betalte rundt 700 kroner for elleve rammer i alle mulige størrelser + og den hvite bildehyllen som de grafiske plakatene i stuen står på. Superbillig, med andre ord!

Kontoret ville jeg ha som en slags “grønn sone”, så her gikk jeg for en plakat med skog og en plakat med hjort i 50 x 70 cm. Ellers klikket jeg også hjem dette grønne bladet og den brune bjørnen som jeg ikke er helt sikker på hvor jeg vil plassere enda. Foreløpig står de på kontoret, men de skal nok ende opp et annet sted etterhvert. Hele utvalget til Desenio finner dere HER, og prisene på disse plakatene er virkelig supersnille!

Nå hva synes dere? Ble det ikke fint? Spør meg gjerne om dere lurer på noe!
Desenio har også noen fine inspirasjons-bildevegger som jeg hentet alle mine idéer fra.

En forsmak på sommeren

Ååå, se på det koldtbordet av en skalldyrlunch da dere! Eller lunch og lunch… Jeg kjøpte så mye mat at vi kommer til å spise rester til både kvelds og frokost i morgen også. Noen ganger får jeg bare for meg at jeg MÅ ha skalldyr, og ikke bare litt krabbe, men da aller helst hele ferskvaredisken til Meny. -Så klokken 11.00 i dag sto jeg der og plukket med meg både blåskjell, kongekrabbe, reker og krabbeklør som Daniel og jeg skulle kose oss med da han var ferdig på jobb.

– En forsmak på sommeren –

Hjemmebakte rundstykker bakte jeg også bare for å ha noe godt å dyppe i hvitvinsausen til blåskjellene, og he-rre-gud så godt alt sammen ble. Jeg elsker å stelle i stand til måltid som dette, og spesielt på en helt vanlig onsdag. En flaske hvitvin spratt vi også til maten, og hele flasken ble drukket opp mens vi skravlet, lo og spiste til vi ville trille av stolen. Altså, dager som denne tar livsgleden til nye nivå for min del <3  

Nå snurrer Idol på skjermen her, og ved siden av meg sitter en sliten mann etter å ha styrt med å henge opp hele 9 bilder på stueveggene for meg. Hihi, endelig kom kunsten min i posten! Det er for mørkt til å vise dere resultatet i kveld, men jeg lover å knipse massevis av bilder i morgen tidlig <3

Mmmm! Beste jeg får <3 Både mat og mann!

Håper onsdagen deres og har vært fin <3

Pasta med laks og tomatsaus

Har dere sett en så kul tallerken i deres liv? Haha! Jeg er så glad for at jeg dro med meg denne hjem etter møtet med Geir i dag. Jeg har siklet etter disse tre-tallerknene fra Kremmerhuset i måneder nå, men i håp om at de skulle komme på salg etter jul har jeg latt være hver eneste gang. Vel, helt til i dag da jeg innså at de rett og slett var for kule til å noen sinne komme på salg. 299kr koster de altså på Kremmerhuset. -Til dere som lurer.

Jeg har virkelig hatt den rareste ettermiddagen med både latterkramper, hulking og oppkast, og jeg skal fortelle dere hele historien i morgen, men NÅ.. Nå skal vi snakke om alt annet enn oppkast. Jeg vil nemlig dele ukens middagsoppskrift med dere! I dag var det pasta med laks i tomatsaus som sto på menyen, og jeg er sikker på at denne sunne og lettvindte retten faller i smak hjemme hos dere også. Spør meg hvis dere lurer på noe!

Du trenger: 1. to laksefileter 2. Fullkornstagliatelle for to 3. 2-3ss olivenolje 4.1 ss tomatpuré 5. Salt/pepper 6. 1 dl matfløte 7. 1 hvitløksfedd 8. 1/2 purreløk finhakket 9. 2 sjalottløk finhakket 10. 5 dl grovhakkede tomater (eller bare 1 boks hermetiske tomater) 11. Saften av en halv lime

Slik gjør du:
1.
Hakk opp alt av løk og tomater først så du har alt klart til steking, og sett på vannet til pastaen.
2. Start med å frese både hvitløk, sjalottløk, purreløk i en stekepanne med 2-3ss olje. Fres dette i 2 minutt.
3. Ha i 1 ss tomatpuré, og boksen med hermetiske tomater/ 5dl hakkede tomater i panna og varm også dette.
4. Ha hele tomat og løkblandingen over i en bolle, og mos det til tomatsaus med en stavmikser.

5. Stek nå laksestykkene i stekepanna. Jeg ville ikke ha hele fileter til denne retten, så jeg delte den opp i små biter med stekespaden mens den stekte den. Bare for å få det til å ligne litt på vanlig pasta bolognese.
6. Ha tomatsausen over laksebitene mens de enda er i panna, hell over saften av en halv lime, 1 dl fløte og smak til med salt og pepper. Du kan gjerne også ha litt finhakkede urter over, som basilikum eller persille.

Jeg saltet og pepret også laksen før steking, men jeg er veldig glad i både salt og pepper. Pastaen kokes etter anvisningen på pakken, og når den er klar er det bare å helle tomat og laks over hele pastaen. Mmm!


Jo mer jo bedre spør du meg! Oppskriften er for to personer.
Liker du laks, pasta og tomat så liker du det antagelig også sammen <3