Saftig kylling med sopprisotto

Gjett hvem som fant passet sitt for en time siden da? Fader altså.. Jeg var så sikker på at jeg hadde mistet det da jeg brukte det som legetimasjon på byen forrige lørdag, men neida! Det hadde bare tatt turen i stuesjenk-skuffen det. *Sukk*. Jaja forhåpentligvis ser jeg litt mer menneskelig ut på bildet til det nye når det en gang kommer i posten.. To og en halv time satte jeg altså på politistasjonen helt forgjeves i dag. For ei vimse..

Jaja, over til noe hyggeligere! Ukens middagsoppskrift. I dag fikk jeg lyst på sopprisotto med saftig kyllingfilét surret i parmaskinke og basilikumblader, og YUM så godt resultatet ble! Oppskriften på retten får dere under her.

Du trenger: 1. 300g kylling (2 små fileter) 2. 1 busk basilikum 3. 0,5 dl soltørket tomat 4. En håndfull sukkererter 5. 4 sjalottløk 6. 1 fedd hvitløk 7. 6dl vann + 1 kyllingbuljongterning 8. 4 skiver parmaskinke 9. Litt matolje 10. 1 dl risottoris 11. 2 store sjampingjong

Slik gjør du:
1.
Legg kyllingfiletene på parmaskinken med noen revede basilikumsblader på, krydre med litt salt og pepper og surr parmaskinken rundt filetene. Stek dem lett i en stekepanne med litt matolje til kjøttet har fått litt farge.
3. Legg filetene så over i en ildfast form og stek midt i ovnen på 150 grader i 20 minutt.
4. Hakk opp løk, hvitløk, og sopp og surr dette i en gryte med litt matolje i et par minutt.
5. Tilsett risottorisen og la også denne få surre seg blank i oljen i et lite minutt.

6. Varm 6dl vann sammen med en kyllingbuljong og ha litt og litt av dette vannet oppi gryten med ris, løk og sopp. Ha lokk på gryten mens det koker og tilsett mer av buljongvannet etterhvert som det trekker inn i risen.
7. Når alle 6 desiliterne har trukket inn er risen ferdig. Rør da inn håndfullen med finhakkede sukkererter, enda en håndfull finhakket basilikumblader og litt finhakket soltørket tomat. Smak risottoen til med litt salt og pepper.

Oppskriften holder til 2 porsjoner og tar deg rundt 30 minutt å lage <3

Nå skal jeg kose meg med litt jordbær og fløte til dessert!

Ukens filmtips: No Good Deed

God morgen fine dere! Nå sitter jeg på politistasjonen i Kristiansand på pass-avdelingen og oppdaterer dere. Jeg er på min andre time i køen og regner med jeg må vente godt over 60 minutter til, så det er flott jeg kommer forberedt med nistepakke og pc! Haha, sånn går det når du mister passet to uker før avreise, og like før fellesferien.. Jeg sier bare pass på passene deres! Jeg var her i går også, men da jeg hadde ventet i 40 minutt og det enda var over tretti foran meg i køen dro jeg bare hjem igjen. Puh, håper det går litt raskere i dag.

Planen for torsdagens første post var egentlig å tipse dere om en komedie, men så kom Daniel og jeg over denne vilt spennende thrilleren på søndag, og mens minnet enda er ferskt er jeg bare nødt til å skrive en anmeldelse av den. Digger når jeg kommer over filmer som får oss begge til å sitte anspent å bite negler i 90 minutt. Det er ikke så ofte ettersom Daniel ikke kan fordra de klassiske skrekkfilmene med blodsprut og hjemsøkte hus, men en gang i blant finner vi noe som er hakket mer realistisk og det får oss begge til å sitte fullstendig oppslukt foran tvskjermen. Dette her er en sånn film. SÅ vanvittig nervepirrende!

Terri (Taraji P. Henson) and Colin (Idris Elba) in Screen Gems' thriller NO GOOD DEED.

– No Good Deed –
Den ekstremt voldelige Colin Evans har sittet i fengsel for mord i fem år den dagen han klarer å rømme. Ved å lure noen politimenn til å tro at han blør neseblod i bilen på vei til retten får han stjålet mennenes våpen og stukket av midt på hovedveien. Colin får kapret seg en bil, men når den fæle stormen sørger for at han kjører av veien og ødelegger hele transportmiddelet sitt må han søke hjelp i nærmeste nabolag.

Det eneste huset som enda har lys på er tobarnsmoren Terri’s. Til tross for at hun tidligere har jobbet som advokat aner hun ikke hvilken mann hun har foran seg. Hun finner han tiltrekkende, og når Colin sjarmerer seg inn ved å late som han trenger å låne en telefon, er det gjort. Hun er fanget i sitt eget hjem.
 

Traileren legger jeg ved over her! Ser den ikke vanvittig spennende ut?
Har dere lyst på et komedietips så sjekk ut the fundamentals of caring. Supersøt!

My absolute favourite girls

God dag, god dag! Da var det på tide å dele bildedrysset fra den fine gårsdagen. Altså, ingenting kan måle seg med kvelder som dette. Hele jentegjengen samlet rundt et skalldyrsbord med vin i glasset og norske jordbær med fløte til dessert. Vi ble sittende å prate og kose oss rundt bordet i stuen i mange timer før vi bestemte oss for å ta med desserten ut i de nye hagemøblene. Været var jo helt nydelig i går! Strålende sol fra tidlig om morgenen til elleve om kvelden, og sikkert over 20 varmegrader. Nei.. 28 juni ble definitivt en gledens dag.


Bare se på den glade og fornøyde gjengen? Ikke en eneste av oss kunne holde gliset tilbake! Føler det står ren lykke skrevet over alle disse bildene. Planen var egentlig å bare være hos meg i tre timer, og så ta turen på fiskebrygga i Kristiansand for sommerkonsert der, men da klokken slo åtte og solen enda stekte på verandaen bestemte vi oss bare for å bli igjen hjemme. Timene fløy, skravla gikk i ett, og vips så var klokken blitt elleve..

– Happy times at my place –

Nok en nydelig dag som glir rett til topps på listen av favorittminner i sommer.. Jeg elsker virkelig denne gjengen. Vi er så forskjellige alle sammen, og det er akkurat det som gjør kombinasjonen så unik. Dessuten synes jeg vi er så flinke til å løfte hverandre opp! Skulle en av oss kritisere seg selv for en dårlig side, kroppsdel eller fortelle om en eller annen kjip opplevelse så er resten der på et blunk med oppløftende ord og oppmuntringer.


Jeg elsker det! Vi hadde til og med et lite øyeblikk hvor vi tok en runde med “nevn en ting du liker ved deg selv”. Hvor koselig er ikke det? Var det noen som ikke kom på noe i farten så hadde jo resten tusen forslag å buse ut med! Nei, herregud jeg er heldig som på et eller annet fantastisk vis har blitt en del av denne gjengen.


Det er ingen som får meg i bedre humør enn disse jentene her!

Et nytt kapittel i vente?

Tusen tusen takk for alle de fantastiske tilbakemeldingene dere har lagt igjen under forrige innlegg! Hjelpe meg for en respons! Det er alltid med en ørliten klump i magen jeg logger meg inn etter en hel dags fravær, men i dag var det virkelig bare gode ord som ventet meg i kommentarfeltene. For en oppløftene start på onsdagen! Mange av dere lurte også på hva Daniel syntes om min nye sveis, og for å si det sånn: Hadde jeg ikke informert han om at jeg hadde klippet bort en halvmeter med hår så tror jeg ikke han hadde registrert det engang. Litt morsomt ettersom han for noen uker siden sa at jeg aldri måtte klippe meg kort. Heh! Var visst ikke så nøye likevel <3

Første antrekksposten med ny sveis kommer her! Hehe, Annika og jeg fikk skvist inn en liten shoot før resten av besøket kom til meg i går ettermiddag. Dere som følger meg på snapchat har fått det med dere allerede, men til dere andre: Det var min tur til å arrangere jentenes syforening i går, og hele formiddagen brukte jeg på å diske opp til skalldyrsaften med masse deilig sjømat, jordbær, frukt og lasagne til de som ikke likte sjømat.

Sko fra missguided, Kjole fra fashionnova, Jakke fra Bikbok, Veske fra Charles & Keith

Ettersom jeg var så heldig å få ha det i sommermåneden juni var vi litt flere hjemme i byen enn vi vanligvis pleier og dermed fikk vi samlet nesten hele buketten! Herregud som vi koste oss.. Det er ikke så ofte jeg dokumenterer akkurat disse hellige stundene med jentene mine, men i går var jeg bare nødt til å dra frem kamera, så et bildedryss fra den nydelige kvelden skal dere få her på bloggen litt senere i dag. Stay Tuned <3

Nå har jeg litt jobb å ta igjen før Daniel og jeg skal på… wait for it…… TOMTVISNING! Enda en ting som jeg ikke har fått tid til å dele med dere enda. Vi er i full gang med jakten på drømmeboligen om dagen! Vi har plukket oss ut et nytt boligstrøk i Kristiansand hvor det skal bygges noen nye funkislignende eneboliger, og en av disse er vi nå ute og jakter litt på. Vi har allerede vært på én tomtvisning, og i dag venter en ny så dette blir så spennende! Tror vi begge er rimelig klare for å forlate pensjonistklubben av en blokk vi holder til i per dags dato. Alle vi har av naboer på vår egen alder flytter bort til høsten, så da ser vi ingen grunn til å sitte igjen her alene <3

Hvem vet? Et nytt kapittel venter kanskje like rundt hjørnet <3

Jeg har klippet bob!

Sponset behandling

Oh yes! I did it! Marianne fikk alvorlig talt sjokk da jeg kom tuslende inn i salongen i dag og bestilte meg en nyfarget bob. “Hva er det du har tatt?!” var det første som ramlet ut av munnen hennes. Jeg tror ikke hun trodde sine egne ører de første minuttene, men så fort hun skjønte at jeg mente alvor kom verdens største glis til syne.

Ikke hver dag Marianne får bruke saksa på meg si! Jeg skal ærlig innrømme at jeg var livredd under hele seansen, men samtidig var jeg bare fast bestemt på at jeg skulle ha en forandring NÅ, i sommer. Gud så glad jeg er for at jeg ikke trakk meg i siste liten, for jeg digger denne nye looken! Elsker den kalde, litt mørkere kombinasjonen av Joico-farger, og selve frisyren… Er den ikke kul? Plutselig fikk selv jeg litt volum?

– Short hair, don’t care –

Nei, Marianne du er rett og slett helt fantastisk. Nok en gang gikk jeg ut fra Duo frisørsalong med et eneste stort glis om munnen. Tusen takk for at du ikke klippet av selvtilliten min sammen med håret i dag. Okei, jeg skulte kanskje litt på jentene med lange hestehaler på vei til parkeringsplassen, men jeg er virkelig storfornøyd med min nye, lille frisyre. Dessuten er tuppene mine blitt så myke at jeg bare har lyst til å sitte og kose med dem.

Nå sitter Daniel og jeg og nesten hopper i sofaen av spenning med fotball snurrende på tvskjermen. Aldri sett en så spennende kamp i hele mitt liv. Island leverer jo!! Krysser alt jeg har for at de holder ut de siste minuttene. Det ville ha vært så forbaska gøy om den lille nasjonen stakk av med seieren. Fine, fine Island <3

Marianne: Har du vondt i magen?
Meg: n-neida…..
*stillhet*
Marianne: Angrer du? Vi kan enda droppe det om du vil? Du ble så stille!
Meg: Nei, klipp det av! Jeg konsentrer meg bare veldig om å puste her nå…

Lurer meg på om hun var lettet da det hele var unnagjort og smilet mitt enda ikke var erstattet av tårer.
Tusen takk igjen Marianne! Dere kan booke time hos denne flinka dama på nett HER

On this weeks menu

God mandagsmorgen alle sammen! Eller formiddag er det vel blitt… Tiden flyr i godt selskap! Jeg sitter i frisørstolen til Marianne og oppdaterer dere jeg nå. Tenkte nemlig dette var dagen å klippe av meg håret på. Åjada jeg skal klippe bobb! Aner ikke om jeg kommer til å kle det med mitt relativt tynne hår, men det får vi finne ut av om to små timer. Marianne har ihvertfall troa <3 Sennende blir det uansett med en større forandring. Dere skal selvsagt få se resultatet senere i dag, men NÅ skal vi i første omgang til ukens middagsmeny! JUM.

– Mandag –
Gulrotsuppe med et hint av lime. En enkel suppevariant med supergode smaker i! For å gjøre den enda litt mer mettende kan du gjerne tilsette noen kjøttstrimler av svin i. Spiser du ikke kjøtt så kan du bare bytte hønsebuljongen med grønnsaksbuljong så blir den også vegetarvennlig.

– Tirsdag –
Indisk rekegryte med ris. Denne lille retten har jeg virkelig savnet! Det er mange månder siden jeg lagde oss det sist, så denne uken SKAL jeg se å få smelt sammen en rekegryte igjen. Den ser kanskje avansert ut, men leser du fremgangsmåten så skjønner du at det hele bare tar 10 minutt å koke opp. serveres med godt brød til.

– Onsdag –
Min nyeste pizzaoppskrift! Pasta carbonara saus er noe av det beste jeg får, så hvorfor ikke bruke den som pizzasaus også? Beste idéen på lenge. Helt nydelig smaker det med biffstrimler, bacon og pastaskruer til.

– Torsdag –
En Libanesisk middagstallerken med kjøttboller, tomatsaus, hummus, tzatziki, nanbrød og couscous. Denne tar en times tid å lage, så kanskje denne oppskriften egentlig kan spares til helgen? Eller en dag du har litt bedre tid? Retten må ihvertfall prøves en gang for himmel og hav så god den er!

– Fredag –
Enkel skinkeomelett med hjemmelagde gulrotrundstykker. En veldig simpel, men likevel både god og sunn middagsvariant. Oppskriften på de saftige rundstykkene finner du HER.

– Lørdag –
Baconsurret kylling med spinatrisotto. Åh, denne risottoen er så god på smak! Av og til er man bare nødt til å bytte ut den vanlige, tørre risen med noe litt mer smakfult. Dette er et supergodt alternativ til kylling-tilbehør.

– Søndag –
Stekt ris med kylling og egg. Perfekt å lage av risrester fra gårsdagen! Om du vil bruke erter, purreløk, kylling eller reker er helt opp til deg. Bland sammen dine favorittingredienser av kjøtt og grønt og tilsett smakssausene som står i oppskriften så er det nesten umulig å feile. Retten tar toppen 20 minutt å lage.

Håper noe av det ser fristende nok ut til at du putter det på menyen din.
Klikk på bildene for å komme til selve oppskriften <3

Uken som gikk…

Ukens høydepunkt… Å endelig kunne gratulere kjæresten med dagen og avsløre ferien vi har i vente neste måned <3 Fredagen var definitivt ukens beste dag. Det var så hyggelig med en litt avslappende feiring før den store lørdagskvelden! Herregud som vi koser oss når vi bare er vi, hjemme med god mat, og noe godt i glasset. Blir aldri lei av disse stundene. Gårsdagen var også helt topp! Vi ble så mange at det bare var såvidt vi fikk studd alle sammen inn på verandaen, og da klokken slo tolv dro vi til byen og danset til svetten rant i tre timer.

Hjelpe meg så gøy vi har hatt det. Denne helgen kan vi leve leeenge på.

Ukens cravings… Norske jordbær er alt jeg craver for tiden. Spiser fremdeles en kurv om dagen.. Jo, og ris deluxe da! Mandagens oppskrift må dere se og prøve ut om dere ikke har gjort det alt. Mmm!

Ukens nedtur… Treningen.. Den har vært alt for dårlig de siste to ukene. Jeg har bare fått gjennomført en av tre styrkeøkter denne uken og den slags blir man ikke sprek av. Motivasjonen er der egentlig, det har bare skjedd så mye annet gøy de siste dagene! Regner ikke med at dagens økt heller blir gjennomført, for snart skal Daniel og jeg avgårde i familieselskapet hans, men fra og med i morgen er det FULL skjerpings. Jeg mener det.

Ukens youtubeklipp… Kjære vene, jeg vet ikke med dere men jeg griner meg ihjel av denne snutten..

Ukens innkjøp… Hagemøblene våre! Ååå, så fornøyd jeg er! De kom på døren fredag formiddag, og siden har vi inntatt nesten hvert eneste måltid der ute, hatt masse venner på besøk, og vel ja Daniel sov der ute og i natt faktisk. Haha, det var så varmt på soverommet da vi kom hjem rundt tre i natt at han gikk ut og la seg på verandasofaen istedet. Noe sier meg at disse møblene vil bli mye brukt i sommer! Gleder meg til å vise dere.

Ukens latter… Tirsdagskvelden i dyreparken.. Altså for et show det er å være rundt frøken Andersen. Den dama der er bare helt hysterisk av natur. Hun prøver ikke engang. Hun er bare et fyrverkeri av et vesen, og spesielt når hun får være med på noe gøy! Daniel og jeg er begge av den.. hva skal jeg si? litt roligere typen og ler oss dermed skakk når vi kommer sammen med dette livlige kvinnemennesket. Nei, verden trenger flere gledesspredere som Kristina. Er det noen som får meg til å vrenge meg i latter så er det vel hun.

Akkurat nå… Har jeg inntatt ukens mest idylliske frokost.. Jeg overtalte Daniel til å ta nattmaten på Mc donalds i natt og bestilte to doble cheeseburgere til oss. Min døttet jeg i trynet på to minutt, mens mannen sin forble i posen hele natten. Jeg skjønner alvorlig talt ikke hvordan man kan ha sånn en selvbeherskelse, men det er helt topp det. Mer til meg! Varmet den akkurat i mikroen og slukte den til frokost. (i sengen) Haha!

Ukens sang… Anna Graceman “Words” Aucoustic version. Synes den er så fin.

Ukens film… Jeg nevnte den såvidt for dere i et innlegg tidligere denne uken, men dokumentarfilmen “The Fear of 13” MÅ sees. Den ligger på Netflix og handler om livet til en tidligere fengelsfange som uskyldig ble dømt for mord. Han tilbrakte nesten 20 år på dødscelle og filmen handler om hvordan han opplevde de brutale årene i fengslene. Jeg skal ikke si for mye, men denne personen var bare så vanvittig flink til å formidle historien sin.

Nå skal jeg ta meg et langt, godt søndagsbad og lade opp til enda en bursdagsfeiring!

Birthday Party at our house

God lørdagskveld dere! Da var leiligheten vasket atter en gang og alt klart for bursdagsparty at our place! Vi har invitert over både naboer, kollegaer og vennepar av oss i kveld, så om en liten times tid sitter vi og koser oss med en hel gjeng her. Litt oreocupcakes har jeg også bakt for anledningen, og til tross for at det er noen år siden sist synes jeg de ble riktig så gode! Oppskriften har jeg delt med dere før og den finner dere HER.

Nå skal jeg prøve å bli enig med meg selv om hvilken kjole jeg skal bære denne lørdagskvelden.. Neida, problemstillingene er ikke verre enn som så! Dere vet hvordan det er.. Man tar på seg en variant, sier seg fornøyd i 10 minutt og stusser så på om man kanskje burde ha valgt en annen. Samme sylamitten gjelder for håret. Skal man ha det opp? Ned? Rett? Krøllete? Fader altså for et mas det er å ha så mange muligheter.

Jeg ville egentlig bare innom for å ønske dere en alle tiders kveld! Jeg er sikkert ikke den eneste som skal skåle og danse på border i kveld? Hva enn dere finner på, nyt lørdagen og pass på dere selv <3 Vil veldig gjerne at dere skal være i stand til å lese blogg i morgen og! Høhø.


Do It Yourself – Boyfriend present

Gjett om jeg hadde en stykk fornøyd herremann i går? 5 minutt etter at blogginnlegget var publisert ga jeg ham denne hvite esken som inneholdt en sort ballong, noen knappenåler og en lapp som det sto “Pop me” på, og ut fra den poppede ballongen spratt det en hjemmelaget liten gullbillett med informasjonen om at en tur til Hellas ventet ham 16 juli. Videre fortalte jeg at han måtte inn på bloggeriet for å lese mer om hva og hvor, og da han så bildene av det fine hotellet og forsto at vi skulle avgårde om bare tre små uker til.. Altså han ble så glad! Haha, han var helt i hundre, jeg var helt i hundre… Vel, ja la oss bare si det var et lykkelig øyeblikk <3

Du trenger: 1. En ballong 2. Litt fin innpakningstrå 3. En knappenål 4. En boks 5. Gavelapper 6. Et gullark 7. Et vanlig ark 8. En penn 9. Lim 10. Fly/reiseklistermerker/pyntegjenstander

Slik gjør du:
1.
Lag en hjemmelaget gullbillett ved å klippe til arkene og lime det hvite over det gullfargede. Pynt med litt reiseinspirerte klistermerker og skriv det du måtte ønske på billetten til den heldige.
2. Rull den sammen og press den ned i en ballong før du blåser den opp stor nok til at den akkurat får plass i boksen. Surr en trå rundt ballongen og i enden av tråen fester du en lapp hvor det står “Sprekk meg” på.
3. Legg ved en boks knappenåler i esken, sett lokket på, og pynt esken med litt innpakningstrå. Voila!

– En hjemmelaget bursdagsoverraskelse –

Hihi, hvor koselig ble ikke denne lille innpakningen? Tenkte jeg ville gjøre det litt mer personlig enn å bare skrive det hele i et blogginnlegg, så slik ble altså løsningen! I esken la jeg også oppi noen flakslodd i håp om at han skulle vinne noen kroner til vårt kommende hus også, men det ble ikke mer enn 200 lappen. Hehe.

Kommer med på ferie ihvertfall! Da kvelden kom stelte jeg i stand til et deilig biffmåltid og herregud som vi koste oss med god mat og skravling. Det måtte bli innendørs ettersom regnet øste ned på verandaen, men i dag skinner solen igjen så nå skal lørdagsfrokosten straks inntas i nye hagemøbler. Jeg ELSKER dem! Mangler bare litt pyntegjenstander og grill nå så skal jeg nok få vist dere den biten av heimen også <3

Håper dere liker mitt lille overaskelsesprosjekt! Daniel var ihvertfall evig takknemlig <3

Jeg kjøpte absolutt alt materiale på Panduro hobbybutikk til dere som lurer på det.

Vi reiser til Kolymbia kysten!

Gratulerer med dagen kjære, flotte mannfolket mitt! Du kan finne frem passet og starte på pakkelisten, for om tre små uker reiser vi til Hellas for opplevelser, soling og latskap i åtte dager. Hotellet vi skal bo på heter Sensimar Imperial Resport & Spa og er et førsteklasses hotell kun for voksne. Det ligger med havet ved den nydelige kolymbia kysten, og her skal vi altså kose oss på en juniorsuite med basseng rett ut fra verandadøren vår!

Jeg håper du gleder deg til en liten reprise av den mest romantiske ferien noen sinne. I fjor var destinasjonen Kos, og disse feriedagene i Hellas vet jeg at vi den dag i dag enda lever på. Nå er det på tide å lage nye ferieminner, og forutenom late dager ved bassengkanten ser jeg for meg at vi tar noen heldagsturer på havet! Mulighetene for utflukter er uendelige, så du kan allerede nå begynne å tenke på om du vil oppleve østkysten av Rhodos, en dagstur til sommerfugldalen, en seiltur til Tsamiabukten, sykkel-sigtseeing i Rhodos gamleby, eller rett og slett alt sammen. Dette er din reise, og jeg gleder meg til å ta del i hva enn du vil bruke den til <3

Her ser du et lite bildedryss av bostedet vårt fra og med 16 juli! Håper du liker det <3