Favoritteventyr til påske

God kveld! Så fint å se at dere likte svarene i forrige innlegg. Da blir jeg med en gang supermotivert til å starte på del 2 vet dere! Ah, for en fin tirsdag jeg har hatt. Bestemor har servert meg helt latterlig mye god mat, jeg har fått påskeegg til frokost, og jeg har gått sminkefri hele dagen. Ah nå snakker vi ferie! Det eneste jeg har brukt ettermiddagen min på er å skravle med dere, og nettshoppe litt. Jeg hadde nemlig et par ubrukte gavekort på lur, så nå har jeg klikket hjem hårpleie-produkter for hele 2000 kr + litt nytt treningstøy og Kari Trå ullundertøy.

*GLIS* Jeg får vise dere alt sammen på bloggen når det en gang dukker opp i postkassen. Nå må vi over på film! Jeg er sikkert ikke den eneste som har lagt merke til at alle de morsomme tvprogrammene slutter å gå i påskeferien. Det er jo supert for dem som ikke vil gå glipp av noe under sydenferien eller hytteturen, men vi som tilbringer påsken hjemme, vil jo gjerne ha noe koselig å titte på! Da er det godt vi har disse gode, gamle filmslagerne. Under og over her får dere mine tolv eventyrfavoritter som blir aller best om de sees sammen med hele familien. <3

1. Snow white and huntsman 2. Red riding hood 3. Maleficent 4. Jack the giant slayer 5. Thale 6. Thor 7. Man of steel 8. Gåten Ragnarok 9. Brave 10. Into the Woods 11. Enchanted 12. Oz


Har du noen eventyrfavoritter utenom disse?

Vær så snill og del dem med resten av oss. <3

Q & A – Del 1

Hvordan får du til at følgerne dine på Snapchat kun kan se mystory og det at de ikke kan sende deg snaps?
Har så lyst til å gjøre det selv for mine lesere? Klikk på innstillinger på snap, bla deg ned til “hvem kan”, og klikk “alle” kan se min story. Så må du ha “mine venner” på “hvem kan sende meg snapper”. På den måten får du fremdeles med deg hva venninnene dine gjør, selv med 10 000 følgere. Heeelt genialt!

Hvordan bruker du calvin klein undertøyet ditt? Jeg har ikke tatt det i bruk på noe fancy måte. Jeg synes ikke overdelen har spesielt god hold, så jeg bruker det stort sett når jeg bare skal være hjemme. Gjerne under kosedressen!

Jeg så du het Marthekborge på instagram før. Hva står k’en for? Jeg heter Marthe Karin Borge. Oppkalt etter min elskede bestemor, Ragnhild Karin Borge.

Hvordan ble du kjent med Daniel? Jeg skulle ønske jeg kunne fortelle dere om da hundene våre møttes på en blomsterheng i parken, men så romantisk var det nok ikke. Heh! Vi møttes på Tinder. Han var en av de ytterst få som ikke erstattet gode, gamle “hei”, med “Grrr, 10 km unna… 10 km for mye spør du meg”. Faktisk så skrev han ikke noe som helst, og for meg var dette et håp om at karen var normal. Så jeg tok initativet da! Selvsagt med et “hei”, og heldigvis viste det seg at vi var på samme bølgelengde. Det gikk noen uker hvor samtalene dreide seg om tamme ting som kaffe og kaker, men etter å ha utvekslet snap og snappet i noen dager, kom forespørselen straks om en date. <3 Siden har det bare gått oppover! Så fortvil ikke jenter. De finnes på tinder også!

Hva er det beste med Daniel? At han er snill, smart, grisedeilig, og dedikert. Han er selvsikker uten et snev av arroganse. Det liker jeg. Dessuten digger jeg at han er en mannemann som elsker jakt, hater shopping, og bruker påskeferien på å frivillig gå 10 mil på Hardangervidda. Hoho. Jeg har fått ett livstegn fra han så langt i påska, og det var et bilde av snø, isfjell og et telt. Viste det til bestemor og dette ble responsen: Å, kjera folk! Der va dår jo ikkje kiosk eingong?!

Hvor ofte trener du? Og har du noen spesielle mål med treningen? Jeg prøver å trene ihvertfall tre ganger i uken. Jeg har en PT time med Magnus om torsdagen, og ellers prøver jeg å booke meg på minst èn gruppetime i garasjen. Utenom dette så tar jeg meg noen løpeøkter på landlige tømmerstø <3 Målet med treningen akkurat nå er vel bare å få meg noen mål! -Litt for motivasjonens del og litt for å sørge for at jeg blir sprekere, og ikke bare vedlikeholder formen. -Selv om det og er bra! Daniel er en maskin, så han har i første omgang lovet å hjelpe meg på veien mot en bedre kondisjon. Gleder meg til å begynne og elske løpeøktene.

Din hud ser så ren ut, har du noen tips til å fjerne urenheter i huden, hva gjør du med ditt vakre fjes? Å jeg gjør veldig lite! Jeg fjerner sminken med de sminkeserviettene jeg har tilgjengelig, vasker ansiktet med litt lunket vann, og smører de tørrere områdene med A krem eller en annen mild fuktighetskrem. Tror kluet er å ikke gjøre for mye jeg. Får jeg kviser så får jeg det av å sove med sminke, spise enorme mengder godteri eller kombinere det hele med alkohol.

Hvilken arbeidsoppgave hater du/vil du aller helst unngå? Som støvsuging eller skifte sengetøy? Ååå.. Å ta ut av oppvaskmaskinen er verdens kjedeligste oppgave. Bare la meg slippe!

Hvilken årstid er din favoritt og hvorfor? Sommer og vår. Alt blir så mye enklere når sola skinner. Humøret stiger, jeg kan fylle dagene med bading, fisking, grilling, og jeg har alt i verden å blogge om. Om sommeren klager man ikke engang på busstoppet. Hehe.

Hvis du kunne velge å være én bestemt alder hele livet, hvilken alder ville det vært? 22 år. Jeg vil ikke bli et år eldre! Som 22 åring er det ingenting jeg ikke kan gjøre. Jeg er ikke for ung, og jeg er ikke for gammel.

Det virker som du bare spiser “fancy” mat. Bruker du aldri å spise kjedelig mat som brødskiver, lapskaus eller kokt fisk? Og hvor mye penger bruker du på mat i månden?

Ånei, det gjør jeg ikke. Jeg danderer ikke middagene mine til kunstverk når jeg skal ha meg en porsjon Toro Tikka Masala. Det er bare når bloggbildene skal tas jeg liker å ta i bruk de kreative sidene mine. Jeg spiser like mye brødskiver og fiskegrateng som alle dere! Angående matbudsjett så har jeg ikke helt kontroll, men jeg vil tippe jeg bruker rundt 6000 på mat i måneden.

Er du offisielt sammen med Daniel? Det er ihvertfall 15 000 som vet at vi er på dateren. Hehe, jeg vet ikke om det kan bli mer offisielt? Neida, men vi er ikke “kjærester på facebook”. Regner med det er det som menes med offisielt i dag.

Hva savner du mest ved det å være barn? Å ikke ha en eneste bekymring. Alt jeg konsentrerte meg om var å leve. Jeg funderte aldri på om jeg var tykk eller tynn, om jeg var stygg eller pen, eller om jeg var dum eller smart.. Bestemor sa jeg var snill, og farfar sa jeg var flink til å turne. Det var alt som betydde noe. <3

Hvilken rase er den hunden du hele tiden har på besøk? Jeg regner med det er Thio du sikter til, ettersom Bella ikke har vært på besøk på en stund? Dette er ihvertfall en blandingsrase av fem. Border Collie, Labrador, Golden Retriever, Gordon Setter og rottweiler. Gleder meg halvt ihjel til å passe ham fra førstkommende lørdag og en uke frem i tid. Her snakker vi kosegutt!

Hvilken historie om deg ser ut til å komme opp ofte i familiesammenkomster? Noe morsomt eller noe rart du har gjort som tydeligvis ingen glemmer? Venninnene har mange fæle historier, men familien deler stort sett bare de koselige. Bestemor forteller stadig om da hun på best mulig vis skulle fortelle meg om den snille damen i nabolaget som lå for døden på sykehuset. Jeg fikk straks tårer i øynene, og svarte med å si at jeg skulle be for henne samme kveld. Be for henne gjorde jeg, og da den gamle damen kom friskmeldt hjem igjen få uker senere, fortalte bestemor mannen hennes om barnebarnet som ba for at kona skulle bli frisk. <3 Awww.

Hva er dine beste spare-tips? Ut i fra regnskapsinnleggene dine med Geir virker det som du er flink økonomisk og det hadde vært fantastisk med litt tips! Jeg vet ikke om Geir vil skrive under på den, men jeg liker å tro at jeg er blitt litt flinkere med årene. Et eget innlegg om dette kommer snarest!

Har du endret matvanene dine etter at du begynte å trene crossfit? Hvis du har endret noe, hva er det av matvarer som er litt “fyfy”? Nei, jeg har ikke endret på noe som helst. Jeg har perioder hvor jeg innbiller meg at jeg skal bli sunn. Bare spise sunt, og ikke engang unne meg en sjokkisbit på lørdagskvelden. 2 uker går det.. MAKS. Så sprekker jeg. Jeg spiser det jeg vil spise, og det har jeg gjort i alle år, men selvfølgelig.. alt med måte.

Hva er nøkkelmatvaren din som du bare mååå ha? Hmm.. Det varierer fra uke til uke. Akkurat nå har jeg en Zero saft som jeg er helt avhengig av å ha i hus. Den nye varianten med sitron og lime. MÅ prøves! Ellers har jeg ikke noe spesiell nøkkelmatvare som jeg bare må ha.

Er du en skikkelig jentejente fra innerst til ytterst, eller kunne du for eksempel tenkt deg å ta en ukes telttur på Hardangervidda eller i fjellheimen et annet sted? En ukes vintertur på Finnmarksvidda? Jeg er en skikkelig jentejente, men samtidig elsker jeg å dra på langtur. Båtturer med fiskestang og hytteturer med fjellgåing er helt topp.. -Helt til jeg begynner å fryse. Jeg er ikke særlig hyggelig å ha med å gjøre når jeg er kald, så en uke på finnmarksvidda ville nok ikke ha vært drømmeferien min. Jeg ville nok heller ha valgt hvite sandstrender, drikking av kokosnøtter, og snorkling med hvalhai rundt en idyllisk øy på Maldivene.

Håper dere liker innlegget! Flere svar kommer. <3

Jula varer helt til påske!

Ååå, nå er jeg lykkelig! Jeg har kommet vel frem til Stavanger, og sitter nå og storkoser meg med bestemor og bestefar. <3 Lasagnen sto omtrent på bordet da jeg kom inn døra, og til dessert fikk jeg servert bestemors hjemmelagde gulrotkake. Jeg trodde ikke jeg kunne få det bedre, men så kom bestemor med to digre gaveposer stappfulle av både det ene og det andre. Herlighet så bortskjemt. Sånn er det å være bestenes eneste barnebarn! Nye toalettvesker, en Kahler vase som jeg har siklet etter helt siden jul, en masse sminkeservietter, kjøkkenhåndklær og de skjønneste putetrekkene. Jeg må vise dere disse i et annet innlegg. Ah, bestemor vet jammen hva jeg liker!

Her får dere en sniktitt på noe av det! Jula varer visst helt til påske. Hihi. Heldige meg. Som jeg skal kose meg her de neste fire dagene. Nå ble det en senere andre-update på dere, men jeg bare måtte bruke de første timene på å skravle med familen. Det føltes jo som år siden sist!

Håper dere har det bra. Nå skal jeg kose meg med kommentarene deres før jeg setter i gang med utplukkingen av spørsmål til svar-innleggene. Tenkte jeg skulle jobbe litt med disse under Stavanger-oppholdet mitt. <3 Håper alle har fått stilt de spørsmålene de vil til nå!

Hvis ikke får dere gjøre det i en fei! Hihi. <3

Sov godt og drøm søtt om dere ikke alt har lagt dere.

Tar påskeferien i Stavanger

Da var denne damen på vei til Stavanger for påskeferie! Eller påskeferie, og påskeferie. Dere skal jo oppdateres akkurat som før, så det blir vel mer et superduper-etterlengtet familiebesøk. <3 Jeg har ikke sett gamlingene på to måneder, så nå begynner jeg å bli litt smågal. Hoho! Farmor og farfar er på hytta, så jeg får ikke klemt på absolutt alle, men jeg får ihvertfall noen kvalitetsdager med bestemor, bestefar, tante og barndomsvenninnen. <3 Det skal jammen smake godt!

Treningstøy og nye bankkort er også pakket med, så vi skal ikke se bortifra at det blir litt trimming i form av både løping og shopping de neste dagene. Jeg gleder meg ihvertfall en hel del til å oppdatere dere fra favorittbyen igjen! Litt nye antrekk er og pakket med, så nå krysser jeg fingre og tær for finvær så bestefar og barnebarn kan kjøre fotoshoot i nabolaget. Hehehe!

Merker jeg blir paranoid av å lese så mye om den tragiske flystyrten som fant sted for en uke siden. Jeg tar meg selv i å tro at toget er blitt kapret med en gang det rister litt mer enn det pleier. Huff, snart tørr jeg ikke å bruke andre transportmidler enn min egen sykkel.. Nei, men dere skjønner hva jeg mener. Når noe slikt skjer så uventet og nære, blir man jo litt ekstra nervøs.

Nei jeg får klappe igjen pcen, og opp romanen! <3

Vi skrives fra Stavanger dere. Ha en finfin mandag!

Uken som gikk…

Ukens opptur… Hele uken har vært en eneste stor opptur, men klissekveldene med daniel har helt klart vært noen favorittdager. Ellers var det å hilse på Bellas nye lillesøster for aller første gang kanskje også en av ukens store oppturer. Si hei til nydelige, lille Odelia!

Ukens flause… Her må jeg nevne en liten episode som hendte under torsdagens kinodate. Det var på ingen måte dødsflaut, men jeg må le når jeg tenker tilbake på det. Daniel og jeg var som vanlig ute i god tid, og ble henvist opp i andre etasje da vi viste billettene våre til kontrolløren. I andre etasje var VIP-salen, og her var det kun rundt femten intime seter. De fleste var opptatt. Også våre egne, så Daniel gikk pent bort og ba damene dobbeltsjekke at de hadde satt seg på riktig plass. Det mente de at de hadde, men stae som vi er ga vi oss ikke. “Er dere sikre? Billettene mine sier at dette er våre plasser”, sier Daniel. Så smiler den ene damen mens hun sier: “Det er fem minutt igjen av filmen.. Dere har nok gått feil.” Heh! Daniel, høflig som han er, beklagde så mye og tok meg i full fart med ut igjen. Hihi, sånn kan det gå når man er litt vel ivrig!

Ukens bilde… Jeg skulle gjerne ha valgt et av de hvor jeg poserer på badet med Annika tissende på toalettet i bakgrunnen, men jeg setter vennskapet vårt litt for høyt… Dette av Heidi og meg klemmende i badekaret var ikke så dumt det heller. <3 Prøver å gjenskape en scene i Fifty Shades..

Ukens gullkorn: Her vil jeg dele et gammelt et med dere! Jentegjengen har en egen liten jentegruppe på facebook hvor vi publiserer alt mulig rart for å holde hverandre oppdatert på alt som skjer i hverdagen. I slutten av september i fjor postet Andrea en samtale som hun hadde hatt med en bloggleser i stallen. Jeg kom over den igjen for et par dager siden og lo meg ihjel..

Jente: Huff, jeg syns synd på Marthe..

Andrea: Hvorfor det?

Jenta: Jeg håper hun snart får seg kjæreste igjen.

Andrea: Javel?

Jenta: Ja, når du er i den alderen og ikke har kjæreste så føler jeg liksom løpet er kjørt..

Andrea: Haha!! Fuck my life…!

Ukens cravings… Oppkuttet mango med vaniljekesam. Forrige uke var det frossne druer. Denne uken har jeg spist en mango om dagen omtrent. Det eeer så digg med iskald, oppkuttet mango, dyppet i vaniljekesam. Mmm! Kakaokoppen jeg i skrivende stund nyter til 71 grader nord, er heller ikke så dum. Hjemmelaget kakao med to smeltede marshmallows.. Bare for å friste! Hihi.

Ukens nedtur… Hmmm. Jeg har bare hatt oppturer denne uken! Nei, hei! Det var ikke så kult å miste bankkortet. Jeg har nemlig måttet besøke banken hver gang jeg har trengt penger denne uken. Litt tungvindt, men nå kommer helt sikkert kortene mine i morgen! Ah, jeg gleder meg.

Ukens film… Focus. Dere må se den på kino. SÅ utrolig bra.

Det var min uke, oppsummert i et innlegg!

Hvordan har deres uke vært? <3

Når bestis fyller 23 år!


Okei, gårsdagen var episk. Ferdig snakket. Kristinemor kom på besøk like etter at dere var oppdatert i går, for å dolle seg med meg til tidenes lørdagskveld! Ettersom kjæresten hennes hadde leid et digert lokale fem minutt unna leiligheten jeg bor i, startet jeg kvelden der, før turen bar videre til Andrea. Bestis fylte nemlig 23 år på torsdag, så i går hadde hun klart å samle nesten hele jentegjengen til fest! Åh, det var så gøy. Herlighet, som det tok av. Jeg kom ikke frem før nærmere 21.00 om kvelden, men de to timene jeg fikk sammen med bursdagsbarn og jentene var virkelig helt upåklagelige. FOR en vellykket feiring! Den gjengen vår er bare fantastisk.

Vinkartongen jeg hadde tatt med var gått ut på dato, og smakte både eddik og gjær, men hva gjorde vel det når andre hadde spanderingsbuksene på? Ikke vet jeg hvor mye vin som ble fylt i glasset mitt, men jeg er rimelig sikker på at jeg ikke hadde dævet av en slurk mindre!

Og jeg som hadde lovet bestemor å ta det heelt med ro. Kjære vene. Rosèvinen må ha tatt fra meg all skam i går, for da taxien kom frem til utestedet vi skulle inn på for kvelden, fikk jeg for meg at jeg skulle snike meg inn. Åjada! Alle jentene stilte seg pent og pyntelig i kø mens jeg tok løpefart og spurtet inn med øynene rettet mot dansegulvet. 2 sekund tok det før vakten hadde hånda på skuldra mi.. “Javel frøken. Her står man i kø”. Åh… Gjett om rekka koste seg da jeg kom tuslende tilbake med vakten bak skuldra. Jaja. Viktig å tørke støvet av de rebelske sidene og av og til!

Håper dere har hatt en strålende helg!

Nytt uken som gikk innlegg kommer senere <3

Veien til en gladere hverdag

Da jeg for noen uker siden ba dere komme med forslag til innlegg dere ønsket dere på www.martheborge.no, var
dette “Marthe tipser” innlegget et av de aller første ønskene som tikket inn. Ikke noe hokkuspokkuspost, men rett og slett bare et enkelt innlegg med tips til hvordan en kan bli mer positiv i hverdagen. SÅ her kommer det! Min lille oppskrift på en gladere hverdag:

♥ Få nok søvn. Kanskje må du ofre paradise hotel for å våkne opp uthvilt og oppegående morgenen etter, men ærlig talt.. Er det ikke verdt det? Å kjenne at øynene svir allerede når alarmen ringer er ingen god følelse. Legg deg tidligere, og bruk god tid på morgenkvisten. Stå heller opp en halvtime før, og sett standarden for dagen med en ordentlig god frokost.

♥ Planlegg dagen din. Jeg er nok ikke alene om å føle på stresset de dager hvor alt går i ett. Dager hvor det ikke blir plass til en eneste pustepause, og hvor man ikke engang finner tid til å få i seg mat. Det er vanskelig å være lykkelig når press og stress står på som verst, men med riktig planlegging går det faktisk an. Sett av en dag i uken hvor du skriver ned alle gjøremål du har de neste dagene. Fordel de slik at det blir oppnåelig å gjennomføre, og skriv to do liste for dagen mens du unner deg frokost! Det er helt utrolig hvor mye jeg får gjort når jeg skriver en time for time plan på morgenkvisten. Ikke en halvtime forsvinner til vimsing, og vips så har jeg både tre og fire timer til overs når kvelden kommer og venninnene spør om jeg vil komme på besøk!

♥ Ha det ryddig og pent rundt deg. For det første så slipper du å bruke en halvtime av morgenen på å lete etter den forbaska lommeboken mellom haugen av skitne klær på gulvet, og for det andre så blir man bare gladere av det. La hjemmet være ryddig og organisert. Å komme hjem til lukten av et rent hjem gjør underverker for humøret etter en lengre dag på jobb.

♥ Lik deg selv. Lær deg å akseptere hvem du er, hvordan du ser ut og hva du har. Omstill tankene fra å dreie seg om hva du missliker ved deg selv, til å fokusere på hva du er heldig som har. Hva er det du er flink til? Hva er det du liker med deg selv? Sett pris å være deg, og slutt å sammenligne deg med alle andre. Du blir verken smartere, bedre, penere, eller gladere av det.

♥ Sett av tid til å ha det gøy. Ja, skole og jobb er kjempeviktig. Virkelig. -Men er det alt? Vi lever jo bare èn gang? Jeg skal ikke være en av dem som sitter på gamlehjemmet og angrer på at jeg ikke lo mer.. Eller tilbrakte nok tid sammen med menneskene jeg er glad i.. Eller lot jobben stå i veien for å finne mannen i mitt liv. Nei, sørg for at du på et tidspunkt hver dag får lagt pliktene til sides, kun for å gjøre det du har lyst til. Lytt til kroppen. Kanskje er det en sånn kveld hvor det er to timer med serietitting du trenger? Gjør noe du liker, og gjør det med god samvittighet.

♥ Føl deg fin. Gleder det deg ikke litt ekstra å gå ut døren om morgenen når du har gjort en innsats på badet? Jeg blir i hvert fall hakke gladere av å føle meg stelt og fresh. Det er ikke uendelig med tid og krefter som skal til. Bruk noen minutter ekstra på frisyren, eller dekk leppene med en farge for en forandring? Lakk neglene eller kle deg i noe du føler deg vel i.

♥ Unn deg små hverdagsgleder. Jeg synes dette er vel så viktig som disse dypere punktene! Blomsterbuketten jeg kjøper om fredagen setter standarden for hele helgen min den! Jeg mener det når jeg sier jeg blir oppriktig glad av blomster. SÅ, hvorfor ikke unne meg dem da?

♥ Egentid. Å sette av tid til egentid er vel så viktig som å sette av tid til venner og familie. Vi har alle godt av de stundene hvor vi bare er for oss selv. For hvem har sagt at det er kjedelig? Egentiden kan du bruke på alt mellom himmel og jord. Du kan lese bøker, titte i månedens inspirasjonsblader, ta en løpetur i skog og mark, eller rett og slett kjøre hjemmespa med stearinlys og skrubb. Det er først da man får tid til å sortere tankene!

♥ Spis deg lykkelig. Får kroppen det den trenger av riktig mat, så kan bare det gjøre mye med tretthetsfølelsen, men samtidig som jeg er opptatt av å få i meg frukt og grønt, vitaminer og mineraler,  er jeg vel så opptatt av å kunne unne meg noe godt! Er det en kveld jeg får lyst til å lage meg dessert, så gjør jeg det! Herlighet, har jeg lyst på is en torsdagskveld, så spiser jeg is på en torsdagskveld. Hvorfor? Fordi det gjør meg glad. Jeg vil heller bevege meg litt ekstra enn å totalt avstå fra det jeg har lyst på. Jeg spiser selvfølgelig ikke en 200grams sjokolade verken om onsdagen eller lørdagen, men jeg tror virkelig ikke jeg dauer av en rad. Føler du derimot at du blir gladere av å spise 100% sunt, så gjør du det. Velg det som gjør deg lykkelig.

Det var dagens preken! Smile more, worry less <3

En sprekere påskekakao!

DSC_0657 – KopiGod formiddag dere! Jeg tok meg ordentlig bloggfri jeg i går! Det var så deilig å bare kunne bruke hele dagen på å gjøre akkurat det jeg ville, men nå har jeg jo så mye på hjertet at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne! Hehe. Torsdagskvelden gikk til en suuperhyggelig kinodate med Daniel. Vi fikk de deiligste skinnsetene i kinoens mest intime sal, og så filmen “Focus”, som etter min mening ble årets film. Jepp! Daniel mente den var en smule forutsigbar, mens jeg var i ekstase.

Deretter ble det sleepover etterfulgt av påskefrokost, og enda en sleepover! Selv om jeg ikke oppdaterte dere i går, forhåndsskrev jeg på et blogginnlegg mens Daniel var på besøk, og for å prøve å gjøre opp for meg, lagde jeg hjemmelaget gulrotsuppe med flatbrød til oss så fort pcen var klappet igjen. <3 Ah, for en fin start på helgen! Tror jeg trengte disse to klissekveldene. Daniel reiser nemlig på skitur med guttaboys i dag, og ettersom jeg reiser til Stavanger mandag, blir det en hel uke til neste gang vi sees. Gode gud… Teller ned timene allerede jeg. <3 Hva da forelsket?

Over til det dette innlegget dreier seg om! Dagens deilige kopp kakao. Tenkte i grunn bare jeg skulle dele oppskriften med dere som har lyst til å prøve ut en litt sprekere variant i påsken!

Du trenger: 1. 1 liter lettmelk 2. 1 plate 70% sjokolade 3. 1/2 chilli 4. 1/2 vaniljestang

Slik gjør du:

1. Varm opp melken til rundt 70 grader, og knekk sjokoladen i små biter før du heller dem over i den varme melken. La sjokoladen smelte inn mens du rører forsiktig om.

2. Skjær chillien på langs, skrap ut frøene og legg halve chillien i den varme sjokoladen. Skjær også vaniljestangen på langs og ha også halve denne oppi gryta.

3. Rør om, fjern chilli og vaniljestang igjen, og hell over i serveringskopper!

Ja, jeg har vært ute og klippet greiner til marshmallowene…

Skal det være så skal det være! Ønsker dere en fin lørdag.

One year ago – April 2014
Jeg skal snart hoppe avgårde til kiropraktoren igjen jeg, men ettersom jeg våknet til en halv meter snø utenfor stuevinduet, fikk jeg lyst til å mimre litt fra april måned i fjor. Nå er det jo ikke april riktig enda, men det er faktisk bare seks dager igjen! På denne tiden i fjor var det rene tropevarmen i sør, så jeg må ærlig innrømme at jeg hadde håpet på en lignende måned i år også.

Det kan jeg nok bare glemme! Altså, hva skjedde med fjorårets grønne gress, blåe himmel og muligheten for å traske rundt i kjole og pumps? Jeg gikk med blomsterkrans for svarten! Ah, det gjør nesten vondt å lese at gradstokken i fjor viste 33 grader på verandaen til bestemor. 33 grader dere! Dette var riktignok i sola, men etter antrekkene mine å dømme må temperaturen ha vært rimelig behagelig ellers og. Eneste dag jeg ikke gikk i kjole var visst første april. Åå! *Savn*

Nå hadde det smakt med en påskeferie til varmere strøk, men den slags blir det ikke! Hvorfor reise akkurat i påskeferien, når alle andre reiser? Jeg som er så heldig å kan ta med meg jobben min hvor som helst, vil heller dra på ferie en hvilken som helst annen uke, og bruke påsken på familien i Stavanger. En uke med favorittmenneskene blir nok heller ikke helt feil. <3

Jeg skal ikke skrive i det uendelige, men jeg må avslutte med å si at det er veldig gøy å lese igjennom spørsmålene som allerede har tikket inn under spørsmålsinnlegget fra i går. Dere er så flinke til å komme med gode, kreative spørsmål. Gleder meg allerede til å sette i gang! Har dere forresten et favorittantrekk blant disse, så fortell meg gjerne hvilket det er. <3

Kan dere tro at dette var omgivelsene for nøyaktig et år siden?

Gresset har vel ikke vært grønnere?! *Sukk*

Hirsegrøt til lunsj!

Her kommer en deilig, liten lunchoppskrift! Kristine kom jo over med berlinerboller i dag formiddag, så da tenkte jeg at jeg og skulle verte opp med noe! Jeg har hatt lyst til å prøve meg på hirsegrøt helt siden jeg fant en oppskrift i forrige utgave av Shape up, så i dag slo jeg til!

Noe så digg. Og spesielt med sukker, kanel og litt knuste mandler på! I oppskriften sto det at grøten også ville smake godt med bær, kokos og honning, men jeg vet ikke helt jeg. Jeg får liksom ikke blåbærene til å smake sammen med varm grøt. Da vil jeg heller ha det i en skål ved siden av.

Du trenger: 1. 4 dl hirseflak (Fås kjøpt på helsekostbutikker) 2. 1l lettmelk 3. 1 ts salt

Slik gjør du:

1. Kok opp melken, og dryss i hirseflak. Tilsett 1 ts salt og la det koke under stadig omrøring i ca 10 minutt. Blir grøten litt for tykk så spe gjerne med litt ekstra melk eller vann.

Ååå, noe så nusselig <3 Og apropos nusselig. Dere husker at jeg fortalte dere om at Bella kanskje skulle få valper? Om vi bare fant drømmemannen? Vel, de aktuelle hundene var ikke tilgjengelige akkurat nå, så da bestemte Andrea seg i stedet for å kjøpe seg en hund til! Åjada, snart har jeg to italienske mynder å passe på. Jeg fikk den gledelige nyheten for et par timer siden, og har store planer om å dra på besøk for å se både Bella og valpen allerede i kveld. Åh, for en gledens dag!

Nå blir det snart spamming av valpebilder dere. Hihi <3

Dere må ha en super kveld! -Og gjerne prøve ut hirsegrøten!