10 ting jeg vil gjøre i mars

# Ta andre dose med HPV vaksinen mot livmorhalskreft. Jeg tok første dose i januar, og fikk da beskjed om at andre dose skulle tas i løpet av mars måned. Well.. Let’s do it! 

# Kjøpe meg blomster litt oftere. Denne koselige vanen har jeg sluttet helt med det siste halvåret, og det er litt trist. Det er jo så hyggelig å ha en blomsterbukett stående på bordet til enhver tid. Fredag er dagen å starte med denne tradisjonen igjen!

# Være den beste praksisstudenten jeg bare kan! Lære en hel hau, skaffe meg et innblikk i hvordan arbeidslivet på et sykehjem kan være, og ikke minst gjøre hverdagen til disse nydelige eldre så bra som overhode mulig. Takket være dere og de fantastiske idéene deres under forrige ukes innlegg, tror jeg dette skal gå som en lek jeg.

# Spare. Mye. Jeg har på følelsen at praksislivet vil gi meg minimalt med tid til å shoppe, og fint er det når en planlegger å kjøpe leilighet etterhvert! Kjenner jeg gleder meg litt til å besøke Geir etter mars måned. Aldri vært så festlig på Geiremanns kontor som etter anatomi-eksamens-innspurten. To uker innelåst i leiligheten med nudler og kjeks som kost.. “JA! Mer av det”, sa han. Kanskje dette blir noe ala det samme..

# Lage meg min aller første spotify-spilleliste.. Ja, jeg bruker enda youtube(!) for å høre på musikk. 

# Ha 7 timer på hodeputen hver natt samme søren! Jeg SKAL være i seng innen 23.30 hver kveld. Vel, i ukedagene ihvertfall. Helgene har jeg ingen rutiner for, og sånn skal det også være.
 
# Ta i bruk turbuksen oftere i helgene! Jeg vil ut og grille pølser på bål igjen. Åh, det savner jeg skikkelig. Det har vært så kaldt og ufyselig her den siste måneden, men nå.. nå lukter det lysere, varmere tider.

# Teste ut pizzasteinen som jeg fikk til jul! Jeg har enda ikke fått laget ekte italiensk, hjemmelaget pizza på steinen jeg fikk av bestemor og bestefar til jul. Det må jeg se og få gjort i løpet av måneden. Har hørt rykter om at denne saken skal lage magiske pizzabunner.

# Skrive dagbok i åtte uker. Nei, ikke her på bloggen, men i en ordentlig papirbok. Dette var det læreren vår som anbefalte oss å gjøre under praksistiden ettersom vi i løpet av disse ukene vil ta innover oss veldig mange nye inntrykk! Jeg kunne selvfølgelig bare brukt bloggen som terapi når jeg måtte trenge noen å fortelle til, prate med og dele inntrykk med, men så har vi denne taushetsplikten da vet dere! Jeg får faktisk ikke lov til å dele noe som helst fra denne biten av den kommende hverdagen min, SÅ da tenker jeg å skrive dagbok da. Kanskje skrible litt hver kveld etter praksis så jeg sitter igjen med noen både glade og kanskje vonde minner foreviget på papir. 

# Feire fine folks bursdager. Mars er den store bursdagsmåneden! To av mine bestiser fyller år mot slutten av måneden. Nå har den ene akkurat flyttet fra meg til kalde, ufyselige Tromsø da (shame on you Andrea), men jeg har ihvertfall ei igjen her i sør som definitivt og er verdt å skåle for! Annika fyller halvveis til femti, og har akkurat kjøpt seg leilighet med sin kjære mann, så her er det mye å juble av <3 Hurra for mars, fine folk, og fine, fine planer!

Bare en liten bucket list for den nye måneden som venter… i morgen!
Februar går alltid så fort! Rart hvordan 28 dager er så veldig mye mindre enn 31.

Medikamenteksamen – Check!

Hallooo kjære, gode, tålmodige sjeler! Åh, nå er det en stykk sliten hjerne som oppdaterer dere. Haha! Jeg skulle egentlig dra rett fra eksamen på trening, men nå var det så lenge siden jeg hadde oppdatert dere at jeg bare ikke klarte annet enn å hive meg på bussen hjem. Endelig er regnegalskapen over! FOR en lettelse! Jeg har ikke gjort annet enn å regne medikament-matematikk hele helgen, og selv om jeg løste over 200 gamle eksamensoppgaver klarte jeg ikke å få full pott mer enn to usle ganger under øvingen.

– Preparing For My Exam  –


Dere kan tro jeg var spent på morgenen denne eksamens-tirsdagen! Jeg trodde faktisk jeg skulle tisse på meg da jeg satte ved pulten min fem minutt før oppgavene ble levert ut. Man må (forståelig nok) ha 100% riktig for å bestå disse medikamentgreiene, og bare det å glemme to streker under svaret gir stryk, så at det skulle gå SÅ greit for seg på første forsøk hadde jeg ikke forestilt meg i min villeste fantasi. GUD, så glad jeg er for at de oppgavene spilte på lag med hjernebarken. Vi hadde to timer på oss, og etter 40 minutt var alt regnet ferdig, så de resterende 80 brukte jeg bare på å regne hele oppgavesettet om igjen, og dobbeltsjekke alle benevninger. Puh, dommen kommer ikke før om tre uker til, men jeg våger meg til å ta gleden på forskudd jeg <3


Nå har jeg bare lyst til å feire med en fire timers tur i drømmeland, men det får vente for i morgen tidlig blir vi trukket opp i en muntlig oppgave som skal gjennomføres på 48timer og fremføres på fredag. *grøss og gru*. Ville heller hatt tre medikamenteksamner til fremfor de muntlige greiene, men sånt slipper man vel ikke unna samme hvilken utdannelse man tar? Jaja, vi har hatt tidenes mest bedagelige skoleår så langt i 2017, så at all galskapen nå kommer på en og samme uke gjør faktisk ingen verdens ting. Kjekt å få alt unnagjort på en gang også 🙂 Tenk, etter fredag er det bare praksis, og et par skriftlige eksamner igjen! JAAY, snart sommerferie jo!

Over og ut fra en stykk lettet sykepleierstudent! 

Fastelavnsboller med sjokoladekrem

Riktig god lørdag fra meg til dere! Nå oppdaterer jeg bloggeriet fra sørlandsk jord igjen! Det er alltid litt trist å reise fra den fine, fine familien, men så fort jeg har fått satt føttene mine innenfor den fine criben på Justneshalvøya, pleier smilet raskt å komme tilbake. Dagene mot eksamen går unna som fyrverkeri, og ettersom jeg enda ikke føler meg klar for noe medikamentregningstest, blir jeg nok nødt til å prioritere matteoppgaver foran både blogg og hygge de neste tre dagene. Jeg skal gjøre som ved forrige eksamen: Låse meg inne i leiligheten og lese non stop helt til tirsdag. Vel, med noen spisepauser mellom slagene da.

I dag hadde jeg ikke bare en spisepause faktisk, men en bakepause også. Det er jo bollesøndag i morgen, og jeg har lovet dere oppskriften på landets beste! Det er en oppskrift vi har hatt i familien i alle år, og jeg kan med hånden på hjerte si at jeg aldri har smakt så saftige og godsmakende boller. NAM altså! Dere er helt nødt til å teste ut! I fjor lagde jeg boller med bringebærkrem, og i år prøvde jeg meg på lys sjokoladekrem, men disse bollene her med helt vanlig pisket krem til smaker også heeeelt himmelsk <3

Du trenger: 1. 1kg hvetemel 2. 140g smeltet smør 3. 140 sukker 4. 6 dl melk 5. 1 egg (til pensling) 6. 1 pk gjær 7. 1ts kardemomme  

Du trenger – sjokoladekrem: 1. 6dl kremfløte 2. 2,5ss sukker 3. 1,5 ss oboy

Slik gjør du:
1.
Smelt smør og varm melken til melken har samme temperatur som smøret. Miks det så sammen, og la det kjøles ned til 37 grader. Bland det så sammen med 1 pakke gjær. Du kan bruke både tørr og fersk gjær.
2. Mål opp sukker, kardemomme og hvetemel, og sikt alle tre ingredienser inn i det våte. 
3. Kna deigen til den slipper bollen (den skal være litt klissete for å bli saftig) 
4. Dekk bollen til med plastfolie og sett til heving i 1 time. (Til deigen når dobbel størrelse)


5. Del så den ferdig hevede deigen inn i 30 små biter og rull runde, fine boller ut av dem.
6. Legg dem på et stekebrett, pensle med 1 vispet egg, og la bollene stå og etterheve i 20 minutt. 
7. Stek dem så midt i ovnen på 200grader i 10 minutt.

– Fastelavnsboller med sjokoladekrem –
Pisk sjokoladekremen av 6 dl kremfløte, 2ss sukker og 1,5 ss oboy, del de ferdig stekte bollene i to, og server med krem i midten. YUM! På toppen har jeg bare hatt litt smeltet, vanlig melkesjokolade. Det var og veldig godt, men mest for bildenes skyld. Hihi!

Hiv dere på butikken før den stenger, og bruk lørdagskvelden på kokkelering!
Nå gleder jeg meg til å løse matteoppgaver og gomle boller i tre døgn <3

Antrekk – 230217

God kveld, god kveld fine dere! Nå, har dere sittet like anspent som meg og heiet frem nordmennene på ski? Himmel, jeg mister seriøst alle hemninger når Northug gjør det bra eller har flaks nok til å gå videre på håret. Det er vanvittig mange flinke nordmenn altså, men det er bare en favoritt i mine øyne, så nå gleder jeg meg bare til 5 mila jeg. Åh, hvorfor starter VM fem dager før eksamen da? Dette her går jo aldri bra…


Joda, det er enda litt tid igjen! Jeg må bare ta meg sammen og regne som en helt i helgen. I dag har jeg kost meg glugg hos farmor og farfar helt siden klokken 12.00. -Fått servert lammestek til middag, kake til dessert og nei.. Stavangerlivet er fint altså! Fyrt i peisen har vi og gjort så nå sitter jeg innpakket i tepper og nyter synet av varme flammer <3 I morgen reiser jeg tilbake til Kristiansand igjen, og da blir det en stund til neste besøk, så disse siste timene nytes til det fulle. Håper dere utnytter hver time av denne deilige vinterferien dere også! Dere som er så heldige å ha den da.


– Jeans fra Vero Moda, Skjorte og veske fra Gina Tricot, Jakke fra Bikbok, Sko fra Nelly –

Quality time with family

Morn morn store og små! Nå skal jeg hvert øyeblikk starte på prosjekt “krølling av hår” og gjøre meg klar for en torsdag hos farmor og farfar. Jeg skal på mitt faste middagsbesøk, men farmor har akkurat operert begge hoftene sine så i dag håper jeg da inderlig det er ferdig-pizza som står på menyen. Med mindre farfar og jeg kan stå for matlagingen da! Hehe, gleder meg uansett masse til å få hilst litt på disse turtelduene også! Skravlet i vei om alt som har hendt siden jul, se Northug vinne VM-sprinten (ønsketenkning), og kanskje til og med nyte finværet litt? Vi har utrolig nok fått skyfri himmel her i dag! Hurra <3 Solen finnes i Stavanger og!

– I Could Hug You All Day – 

Kanskje vi til og med kan få knipset noen antrekksbilder da? Vi får sjå, vi får sjå! Her kommer ihvertfall et bildedryss fra gårsdagen i første omgang. Førstkommende helg er det fastelavns-søndag(bollesøndag om du vil), men ettersom jeg har reist hjem igjen til denne dagen kjørte vi en tidlig feiring med boller og krem i går. Mihi! Ikke vet jeg hva som er hemmeligheten, men den bolleoppskriften til tante… helt syk. Hvis det blir tid mellom mattelesingen min på lørdag, skal jeg prøve meg på den selv og dele oppskriften videre med dere.

I mellomtiden ønsker besta og jeg dere en super torsdag! 

Ukens film: Lion

God dag, god dag! Åh, timene bare flyr avsted her i Stavanger by. Hvorfor går dagene så fort forbi? Fire netter holder jo ikke i det hele tatt! Stormen herjer som bare det utenfor vinduene, men som vi koser oss likevel. Bestemor serverer oss nydelig mat til alle døgnets tider, jeg har fått klemt ihjel enda et familiemedlem, og snart venter en filmkveld med barndomsvenninnen Iselin. Jeg har enda ikke sett Et helt halvt år, så nå satte hun foten ned og arrangerte en liten filmkveld for oss. Hihi! -Og apropos film. Her kommer en ny anmeldelse av en drama-variant som faktisk må ha seks på terningen. Wow, for en spennende, fin og rørende historie!

– LION – 
Saroo er en klok og eventyrlysten 5 åring som bor i en liten by i India. Storebroren hans er hans største idol, og når storebror jakter jobb for å kunne forsørge familien, vil Saroo være like flittig. En natt mister de hverandre på togstasjonen like utenfor landsbyen, og Saroo havner på et tog som fører han hundrevis av mil bort.

Plutselig befinner han seg et sted hvor ingen forstår språket hans, og her må han leve som gatebarn før et barnehjem tar ham inn og adopterer ham bort. Et australsk øvre middelklassepar tar ham til seg og gir ham alt han har savnet av omsorg og kjærlighet, men likevel kjenner han på savnet etter sin egentlige familie. Når en kamerat 25 år senere foreslår at han skal søke seg frem til dem ved å bruke google earth, synes han det høres ut som en spinnvill idé. -Men så dukker den første ledetråen opp, og vips så er han på vei..

Filmen er faktisk basert på en sann historie, og denne fortvilelsen over å ha mistet familien sin, og ikke engang vite hvor man er.. Ja, frustrasjonen er virkelig til å ta og føle på. I starten av filmen følger vi lille Saroo som barn, og denne barneskuespilleren.. Helt fantastisk er han. Filmen går på kino nå, men den har gått en god stund så du må være raskt ute dersom du vil få den med deg! Jeg hadde ihvertfall ikke orket å vente til den kom ut.

– Se traileren HER. Den vil nok friste deg enda mer til et kinobesøk –

Uken som gikk…

Ukens nedtur… Åh, kjære vene. Lørdagskelden med både jentegjengen og alle de fine mannfolka deres var virkelig helt hysterisk, men jeg vet ikke hva det er med meg og alkohol… Jeg har en tendens til å bli litt… tøff i tryne? Akkurat som om jeg tror jeg er litt kulere/morsommere enn jeg egentlig er. Dette var også tilfelle da jeg skulle ta taxi hjem fra byen natt til søndag, og etter å ha tøffet meg for snapchat med den ene videosnutten eller den andre av den stakkars, uskyldige taxisjåføren min kom vi omsider frem til leiligheten. Ett steg fikk jeg tatt utenfor taxidøren før jeg lå langflat som bambi på isen, med burgeren flyvende ut fra veska. Åh, følte jeg fikk en fortjent liten smekk i fleisen da sjåføren rullet ned vinduet og spurte om jeg var kapabel til å komme meg inn på egenhånd. Våknet opp med årets blåeste lår, men ellers gikk det fint! Alle latterkrampene var vel verdt det..

Akkurat nå… Har jeg inntatt bestemors deilige frokostmåltid og er klar for å jåle meg litt for dagen. Skulle gjerne ha tatt på treningstightsen og svettet litt utendørs først, men i Stavanger by øser regnet ned som vanlig. Heldigvis kommer tante på besøk denne onsdagen så i dag skal vi bare kose oss innendørs med god mat og hygge fra morgen til kveld.

Ukens spilleliste… Jeg hører utrolig mye på musikk om dagen, og her er mine topp 7 favoritter fra spillelisten:
1. Martin Garrix & Dua Lipa – Scared to be lonely 2. Kygo & Selena Gomez – It Ain’t me 3. Julia Michaels – Issues 4. Zayn – I don’t wanna live forever (acoustic) 5. Ed Sheeran – Shape of you 6. Olivia Holt – History 7. Ariana Grande – Everyday

Ukens film… Denne uken har jeg faktisk en film å anbefale igjen! Jeg ser nesten ikke på tv overhodet hjemme i leiligheten, (tror det er derfor jeg får tid til alt jeg styrer med i hverdagen), men på valentines day! Da leide jeg faktisk “Divergent” på Viaplay. Det er vel egentlig en sånn film alle film-interesserte har sett allerede, men om du henger litt etter (som meg) så snurr den! Jeg likte den ihvertfall supergodt.

Ukens beste dag… Det må ha vært lørdagen. Ikke bare kvelden, men hele formiddagen med bildeknipsing, litt shopping og lunsjing med fine jenter også. Endelig fikk vi testet ut byens nye Italienske sted, og YUM, for noen deilige retter <3 La Famiglia altså. Må sjekkes ut!

Ukens quote… “Det går bedre enn du tror når du tror det går verre enn du frykter”. Motivasjons-quoten læreren vår delte med oss etter en to timers forelesning om praksistiden forrige uke. Hehe, syntes den var litt fin jeg.

Ukens innkjøp… Et par nye kritthvite Nike joggesko. Kan ikke huske sist jeg bar noe så hvitt på føttene mine, men det varer nok ikke lengre enn en ukes tid kjenner jeg meg selv rett. Jeg delte noen bilder av dem forrige uke og skrev at de var fra Bianco, men det er feil! De er fra DNA (og sportsbutikker), så nå håper jeg ikke dere har lett dere ihjel forgjeves på Bianco..

Ukens cravings… Cupcakes, cupcakes, cupcakes! Jeg har virkelig savnet å bake de siste månedene! Forrige uke lagde jeg to porsjoner med noen frosting-varianter som bare smeltet på tungen, og NAM altså <3 Gleder meg til å bake en tredje variant etter eksamen neste uke. 

Tusen hjertelig takk for all responsen under forrige post forresten!
Det har virkelig vært supernyttig å lese om deres erfaringer <3

Praksistanker: Aktiviteter for eldre

God morgen alle sammen! Jeg har kommet trygt frem til Stavanger, og befinner meg i skrivende stund hos bestemor og bestefar som er i full gang med å fore meg opp! Jeg kom rett til dekket middagsbord i går kveld, fikk servert boller med krem, frukt, godis.. ja you name it! Hihi, her skal man ikke sulte! <3 Jeg skal dra frem kamera og knipse litt etterhvert, men nå vil jeg i første omgang skrive noen ord om denne spennende praksistiden jeg har i vente fra og med mars! 6 mars skal jeg ha min aller første arbeidsdag i eldreomsorgen, og til tross for at jeg ikke har det spor erfaring, og egentlig ikke aner hva jeg går til overhodet, så har jeg innmari lyst til å komme litt forberedt! Jeg har lyst til å på forhånd ha pønsket ut noen tanker og idéer til mål jeg vil oppnå, og rett og slett planlegge noen morsomme aktiviteter jeg ønsker å gjøre med disse menneskene under oppholdet mitt.


Vi har jo hele åtte uker å kose oss på! Det bør være mer enn nok til at jeg kan lære meg de grunnleggende prosedyrene innen sykepleie og tilbringe litt kvalitetstid sammen med dem som befinner seg på avdelingen min. -Lære å kjenne hver og en, og finne på noe litt utenom det vanlige med dem som måtte ønske å bli med på galskapen min! Hehe, neida, men jeg er sikker på at det er noe jeg kan bidra med som de ansatte vanligvis ikke har kapasitet til å få til. Små, hyggelige ting som kan være med på å øke trivsel, humør og ren hverdagsglede. Jeg blir jo som en ekstra ressurs for dette sykehjemmet, og vil så gjerne være nettopp det! 

SÅ her kommer de store spørsmålene: HVA kan jeg bidra med? Hvilke aktiviteter kan jeg sørge for å få satt i gang under min tid som praksis-student? Hvordan kan jeg gjøre hverdagen til disse menneskene litt bedre under oppholdet mitt? Jeg skal selvfølgelig forhøre meg med mitt sykehjem om hva som lar seg gjøre og hva som ikke lar seg gjøre, men inntil jeg får den informasjonen 6 mars, så skal det ihvertfall ikke stå på forslag og idéer! Dere som jobber på sykehjem per dags dato, eller har vært praksis-studenter/frivillige på sykehjem selv: Vær så snill og del noen tips med meg her. Har du noen forslag til hyggelige ting jeg kan arrangere for de eldre, så HYL ut!

Ingen forslag er dumme! Tvert imot! Jeg er sikker på at dere med erfaring har masse inspirasjon å komme med. -Både for meg og andre sykepleier-studenter som leser kommentarfeltet, og som også kunne tenke seg å gjøre mest mulig ut av praksis. Jeg har selvsagt pønsket ut noen idéer selv også, og under her finner dere noen av dem. Alt er nok ikke gjennomførbart med alle, og det er ikke sikkert jeg får lov til å gjøre alt på sykehjemmet “mitt” heller, men det er ihvertfall kjekt å ha en liste å kunne se tilbake på, og bruke som inspirasjon!  

– Hyggelige ting du kan gjøre i praksis –
# Stelle i stand til spillkvelder med bingo, yatzy, ludo.. you name it! Eller ha tilrettelagte forsamlinger med trim, kanskje sang? Dans for de som er interessert i det, og høytlesning eller diktlesning for de som kunne tenke seg det? Som en av bloggleserne mine fortalte meg for en ukes tid siden: Bare det å sitte i ring og kaste ballong kan være en form for trim som faktisk utgjør en forskjell. Det er ikke alltid så mye som skal til.

# Kjøre jåletime med de som måtte savner det å føle seg ordentlig velstelt i hverdagen. Lakke negler, stelle i stand til spatime med fotbad, krølle hår.. Dette har flere medstudenter i klassen (med litt erfaring fra sykehjem) fortalt at faller like godt i smak hver eneste gang. 

# Prøve å arrangere kulturaktiviteter som et kinobesøk, en konsert av noe slag, eller en teateropplevelser? Med litt tilrettelegging og planlegging må det da gå an å få til noe sånt og en gang i blant? Eller kanskje noen er religiøse og har lyst til å komme seg ut på en gudstjeneste? 


 
# Turer utenfor sykehjemmet. Enten det er gåturer ute i frisk luft, handleturer, kjøreturer i rullestol eller kjøreturer i bil til steder den eldre har minner og opplevelser fra og lyst til å besøke. Det er ikke alle som har familie eller venner til å ta dem med på slike ting lengre, men med noen ekstra hjelpende studenthender, og en liten dose planlegging er jeg sikker på at sykehjemmene kan få til litt mer av dette også.

 # Bake for og/eller med dem. Det aller beste er kanskje å aktivisere dem selv, la dem få ta del i noe om det så bare er laging av noe superenkelt. Både matlaging og håndarbeid generelt er for mange et savn i sykehjems-hverdagen, så sjekk ut hvilke muligheter du har her. Kanskje det går an å stelle i stand et slags “verksted” en dag, samle en liten gjeng, og være kreative sammen? Kanskje har en av de eldre vært hobby-kunstner? Eller fryktelig glad i hagearbeid? Gjør en innsats for å bli kjent med alle sammen, og finn ut om det finnes noen hobbyer som også kan ivaretas ved din hjelp på sykehjem.

# Bare være tilstedet. Det er ikke alle som har lyst til å komme seg ut på tilstelninger, få besøk av en dyrevenn, eller bli tatt med ut på tur. Noen vil kanskje bare at du skal være tilstedet. Se dem. Lytte. Drikke en kopp kaffe (saft i mitt tilfelle) titte i gamle fotoalbum og høre på historier fra gode, gamle dager.

Min plan er ihvertfall å ikke kjede verken meg selv eller pasientene en dag i praksis!
Har dere noen andre, fine gjennomførbare idéer til meg så vær så snill og dele <3

S-N-A-P-S

Da var kofferten pakket og jeg på vei hjem til favorittmenneskene! Eller ihvertfall om en liten halvtime! Jeg skulle egentlig ha oppdatert dere med en andre søndagspost i går, men jeg klarte rett og slett ikke å løsrive meg fra matteoppgavene. Haha! HVA skjedde? Jeg tror jeg knakk en kode eller to for plutselig ble oppgavene bare enklere og enklere og vips så var alt av gamle eksamensoppgaver unnagjort. JAY!! Lenge leve mestringsfølelsen altså <3 En uke til med oppgaver nå så er jeg fader meg klar jo! 

Sykepleier-studielivet er virkelig ikke så verst altså.. Til dere som spør hvordan det går, og om jeg føler det er overkommelig: Javisst! Jeg føler jeg lever livet som bare det.. Jeg har reist på ferie en uke midt i skolehalvåret, jeg koser meg med venninner flere kvelder i uken, og finner på noe gøy omtrent hver eneste helg, og likevel får jeg tid til å både gjennomføre skoleoppgaver, lese til eksamen, blogge, trene, bake og lage meg ordentlig gode middager! Det blir nok mer hektisk etterhvert som praksistiden starter, men langt dette semesteret må jeg si at livet har vært en liten fest <3 Unner alle og enhver å kjenne på at veien en har valgt føles så BRA.

Det er lenge siden jeg har kjørt et “my latest snaps” innlegg her på bloggen, så nå kommer det et bildedryss av mine siste snapshots! Følger du meg ikke allerede på snapchat så må du veldig gjerne legge meg til nå: Martheborge heter jeg der. Jeg blir bare mer og mer begeistret for denne kanalen jeg, og hadde faktisk åpen snap i to hele måneder inntil for et par uker siden, men akkurat nå har jeg lukket den for en liten periode igjen. Skal passe på å åpne den igjen om ikke så alt for lenge til så jeg (forhåpentligvis) kan få tittet på litt snaps fra dere, og sett de fine fjesene deres!  

Martheborge altså! Follow follow <3
Ellers må dere ha en finfin mandag alle sammen! 

Treningsplan for vinterferien

God morgen alle sammen, og hei søndag! Jeg kan nesten ikke tro det, men formen kunne ikke ha vært bedre i dag! De må ha puttet noe magisk i den burgeren jeg inntok som nattmat.. Jeg var først hjemme rundt 02.00 i natt, og fire timer senere fant jeg meg selv sovende i sofaen med en halvspist burger på brystet. De hvite sofaputene hadde jeg også delt med, så nå kjører vaskemaskinen på full guffe her. Det er heldigvis ikke første gang jeg har hatt hvite sofatrekk i stuen min, så dette vil jeg faktisk si jeg er ganske så dreven på. Hehe! 08.00 var jeg oppe og hoppet til morgenen i dag og etter å ha slettet et par kleine snapchat-videoer, satte jeg søndagsmusikken på høytalerne og fylte vaskebøtta med grønnsåpe. Ah, hva en strøken leilighet kan gjøre med en <3

Nå lukter det superfriskt og godt her, så nå skal jeg se og komme meg i dusjen selv også, for om få strakser står bestis på døren med hundene sine, klar for å dra ut på søndagstur! Solen skinner som aldri før utenfor, så denne dagen må vi bare benytte oss av. Matteoppgaver skal også løses, men ikke før solen er gått ned og pizzaen står i ovnen. Dette blir en finfin dag <3

– UKENS TRENINGSPLAN –
Mandag:  60 minutt styrke på hele kroppen
Tirsdag: FRI
Onsdag: 45 minutters langkjøring med lav puls
Torsdag: 60 minutters powerwalk i skog + mageøvelser
Fredag: FRI
Lørdag: 45×15 sekunders geriljaintervaller på mølle
Søndag: 55 min bodypump gruppetime Fresh 

I morgen er endelig vinterferien her, og til den har jeg laget meg et treningsprogram som skal gjennomføres både i Stavanger og Kristiansand. Gleder meg til å få pumpet litt muskler før avreise i morgen tidlig, og deretter nyte noen løpeturer i frisk luft rundt skogsområdet til bestemor og bestefars crib. Det er kanskje ferie, og tid for å hive innpå med litt ekstra bestemormat, men litt aktivitet vil jeg også se og få flettet inn i timeplanen <3

Ønsker dere alle en produktiv søndag! 
Bruk den til å planlegge den kommende uken <3