F.E.R.I.E.M.O.D.U.S

Se på hu da! Det er snackstallerkenen sin det. Jeg lagde meg det egentlig til en hyggelig film i sengen i går kveld, men så var det så mye rester igjen at det ble melon og lefserull-snacks til frokost i dag også. Mmm! Timene bare flyr avsted om dagen og jeg bruker tiden min på virkelig alt annet enn fornuftige gjøremål, men fader heller. Er det ikke viktig å leve litt? -Og for engangs skyld la være og dokumentere alt mellom himmel og jord? Jeg er ihvertfall fullstendig i feriemodus om dagen. Sov til nærmere halv tolv i dag, og la meg klokken tre i natt etter å ha skravlet med Cathrine på telefonen i to timer.. Ikke så fryktelig likt meg, men veldig veldig hyggelig!

I dag kom faktisk Annika og hentet meg etter å ha brukt en måneds tid på å prøve og overtale meg til å trene med henne. -Så da fikk vi jammen unnagjort årets siste treningsøkt sammen! Sprek start på helgen.. Jeg har jo ikke trent noe særlig styrke siden *kremt* juli, så dere kan tro jeg skal få kjenne det i morgen og på søndag. Jeg slepte nesten føttene mine med meg etter en time med styrkeøvelser for rumpe og ben, så nå håper jeg bare jeg klarer å stå under middagskokkeleringen i morgen!

Kalkuningredienser fikk vi også handlet sammen etterpå, så nå skal alt være klart for en heeltopp feiring i morgen! Vel, alt bortsett fra det viktigste.. Nyttårskjolen min. Jeg bestilte meg to superfine nyttårskjoler på Nelly en kveld tidligere denne uken, men de er ikke kommet frem og i morgen er det lørdag, så da kommer det vel ingen pakke-post? Jaja, jeg får vel bare gå på skattejakt i klesskapet da. Kanskje har jeg alt noe brukbart hengende med støv på?


Håper det står bra til med dere, og at morgendagen blir en eneste stor fest for oss alle <3

– Some Christmas Presents –

Hei Kristiansand! Da var jeg tilbake i sør etter en deilig, og avslappende uke med familien. Herlighet, jeg har ikke gjort annet enn å ligge på sofaen! Jeg har spist usunnheter dagen lang, og skravlet i syv dager i strekk så nå tror jeg kanskje ikke batteriene kan lades stort mer opp? Det er alltid kjipt å reise fra de fine besteforeldrene mine, men det var jammen koselig å komme hjem til den fine leiligheten også. Ikke at jeg fikk nytt synet av den så fryktelig lenge! Hehe, jeg rakk ikke engang å pakke ut av kofferten før Andrea plukket meg opp for tapas-julekvelden vår, og helt til midnatt hygget jeg meg med nydelig mat og lekre venninner i Lillesand <3

Det er så deilig å være Marthe om dagen! Jeg står opp akkurat når jeg vil, tar igjen noen episoder av Skam og farmen som ble sendt på tv for flere uker siden, planlegger årets siste syforening, oog tidenes nyttårsfeiring. Har dere rukket å planlegge nyttårsaften enda? For første gang på over fem år skal jentegjengen splittes på årets siste dag! Noen skal til Danmark, noen til Bergen, og noen til Oslo så i år er det faktisk bare Annika og jeg som skal skåle sammen 31 desember! Vel, og hele guttegjengen hennes da. Vi tenkte vi skulle kokkelere litt for dem faktisk. -Stelle i stand til en ordentlig kalkun-middag og bare kose oss glugg i leiligheten til en av dem. Det bør da bli en verdig avslutning på 2016?

– Some Of My Christmas Presents –

Juletreet mitt har jeg forresten bestemt meg for at skal stå helt til 9 januar i år. Jeg nekter å ta det ned før skolen starter igjen, for det er så forbaska hyggelig å titte på. Jeg har bare gått rundt og smilt i hele formiddag, pakket julegavene mine ut fra kofferten, hørt på musikk og beglodd treet borte i stuehjørnet mitt. Det er så fint der det står.

Før jeg hopper avgårde på butikken for ukens storhandel og blogg-ingrediens-shopping tenkte jeg at jeg skulle gjøre som hvert år, og vise dere noen av tingene jeg fikk til jul. Det var så deilig å fylle opp kjøkkenskapene med litt nytt av både Rosendal og kjøkkenkniver i dag. -For ikke å snakke om badehyllen med sinnsyke mengder velduftene såper. Kosetøyskuffen har også gjennomgått en oppgradering i dag, og det var jammen på sin plass. Jeg har bodd i de pysjsettene jeg fikk av bestemor til jul i fjor, og selv om det bare er et år siden er de nå blitt så slitte at det var en fryd å erstatte dem med noe nytt! Spør gjerne om dere lurer på hvor enkelte ting er fra. Nesten alt dere ser av klær her er ihvertfall kjøpt på Bikbok <3

Håper dere nyter denne romjulen og disse fridagene like mye som meg <3
Ihvertfall dere som har fri, og ikke måtte tilbake på jobb igjen allerede i dag!

This Years Christmas Eve

God kveld, god kveld! Nå sitter jeg sprikkmett etter nok et nydelig ribbemåltid i Stavanger. Farfar har servert meg rødvin i kveld, pakket meg inn i tepper og satt sjakk på tven, så nå skal jeg sitte akkurat sånn og bare lytte til lyden av orkan utenfor vinduet, og være sjeleglad for at jeg ikke er en av dem som bokstavelig talt skal fly rundt på byen denne natten. Altså, jeg vet ikke hvordan været er i resten av landet, men jeg har hørt rykter om at det skal være ganske galt i sør også? Farmor og farfar valgte å plassere huset sitt helt på toppen av tasta bydel de, så her høres det ihvertfall ut som vinduene snart skal velte inn i stuen. Hoho, så lenge de ikke gjør det er det bare å satse på at strømmen holder, tenne stearinlys dersom den ikke gjør det, og nyte at en har tak over hodet!

Dette er min aller siste kveld her med familien! I morgen drar jeg hjemover igjen, og når kvelden inntreffer skal jeg avgårde til Lillesand for jentenes årlige jule”frokost”. Høhø. Vi blir en hel gjeng som skal sitte og nyte litt tapas i Karens slott av et hus, kanskje skåle litt og mimre om alt vi har gjort og opplevd sammen gjennom tidene <3 Like hyggelig hvert eneste år det. Håper bare dette sinnsyke været kan roe seg ned ti/femten hakk først.

– Snapshots From This Years Christmas Eve –

Jeg lovte noen bilder fra selveste julefeiringen min, og her kommer de! Som jeg koste meg med både god mat og godt selskap. Bestemor hadde lurt en mandel i hver eneste riskremskål i år, og ettersom ingen i familien Borge vil ha noe marsjipangris, delte hun ut på flaxlodd-premier i stedet <3 Mihi, vi er kanskje bare fire stykk julekvelden, men fy søren så hyggelig vi klarer å få det likevel. -Hvert eneste år! Åh, blir nesten sentimental av tanken på at det nå er et helt år til neste gang.

Heldigvis gjenstår enda romjulen, og den er ikke så dum den heller <3
Dere som skal ut og skåle 2. juledag. Ta vare på dere selv, og vær forsiktige i uværet!

Enjoying every minute

Hei på dere! Tenk, nå er det blitt 1. juledag allerede. Fy som desemberdagene flyr. Nok en julaften er over, og nok en romjul er snart i gang! Hvordan var feiringen deres i går? Kanskje dere er i gang med å svi av alle julepengene på romjulssalg allerede? Haha, jeg har enda ikke funnet nyttårskjolen min, så jeg skal ihvertfall ta meg ei litta runde på nett etterpå! Hvis kjolen i det hele tatt kommer frem til årets siste dag nå da?

Jeg hadde en helt super kveld med den lille, fine familien min i går. Pinnekjøttet har som jeg sier hvert år: aldri smakt bedre, og det ble både skravling, hoiing, hyling og latter helt til siste gave var åpnet. Bestefar stakkars var så trøtt på slutten at han ikke visste hvor han skulle gjøre av seg. Nei, for en verdig feiring <3

Enten jeg sitter rundt middagsbordet og trykker i meg noe digg, eller bare ligger som en potetsekk i sofaen og ser på stemningsfulle tvprogrammer så nyter jeg hvert eneste minutt av disse julestundene. Litt bilder fikk jeg også knipset til dere og i går, så de skal jeg dele med dere i et senere innlegg.

– Wearing Pajamas All Day – 

I dag har vi som tradisjon å snurre julefilm hele familien, så etter en nydelig ribbemiddag skal vi slå oss ned alle mann og snurre en variant av disney. Koseligste som finnes det. Spesielt med julekaker på bordet, tøfler på føttene og pysj på kroppen. Jeg fikk intet mindre enn fire nye sett i går, så nå har jeg så mye lekkert kosetøy å velge i at jeg har mest lyst til å skifte flere ganger om dagen og bruke alt på en gang. Dette herlige settet i rosa er fra Bikbok til dere som måtte lure på det <3 Ellers skal det spilles litt på brettspill tenker jeg! Jeg har kjøpt “Fantasi” til oss, så krysser fingrene for at det også blir en morsom greie! 

Dere må ha en fortsatt fin 1. juledag alle sammen!
Det lukter ribbe i hele heimen her, så nå gleder jeg meg til å nyte <3

God jul alle sammen!

Kjære, gode blogglesere! Jeg håper nesten at dere ikke titter innom her i dag, og bare nyyter enhver time av julaften med deres kjære og nære, men jeg må ihvertfall titte innom en snartur med julekjolen på og rope ut ordene til dere! Goood jul alle sammen! Måtte kvelden deres bli magisk. Jeg fikk på finstasen allerede klokken tolv i dag og har danset rundt i min røde habitt i mange timer allerede. Snart står bestemors deilige pinnekjøtt på bordet, og så er vi vel i gang med både pakkelek og gaveåpning bare et par timer senere. Ah, 24 desember <3

Nå får jeg det faktisk ikke bedre. Jeg er kanskje 24 år gammel, men julestrømpen min var full også denne julemorgenen, og ved trappa lå det en diger morgengave fra bestemor som bare var proppfull av kosetøy, sokker, truser, produkter, blader og vel ja egentlig absolutt alt jeg hadde skrevet opp på årets ønskeliste! Fy søren så fornøyd <3 Tante har også ankommet heimen med et nydelig par hjemmestrikkede tøfler til meg, så nå går smilet snart rundt her. Som vi skal kose oss sammen både i kveld, i morgen, og 2. juledag.

Jeg kom i mål med gaveshoppingen også i går, så i dag har jeg bare gått rundt og gledet meg til å se familiemedlemmene åpne alt sammen <3 Dere kjenner vel igjen følelsen? Å gi blir bare gøyere og gøyere for hvert år som går synes jeg. Håper julekvelden deres står til forventningene nå da. NYT hvert minutt, spis alt for mye god mat, skjem hverandre bort, og overøs hverandre med tid, komplimenter og kjærlighet. Jeg gleder meg til å høre om julekvelden deres i morgen, for da sees vi her igjen med en stemningsrapport <3

– Merry Christmas You All –

Two more days left

I dag har jeg skiftet stue til farmor og farfars place, ringt papsen og gratulert han med dagen i Thailand og sett en hau av fine bilder fra farmor og farfar sin reise. Kjenner jeg er litt misunnelig og har en smule lyst til å booke meg en Thailand-billett for bare en uke 1 januar, men det blir kanskje litt i korteste laget? Fader altså, nei får krysse fingrene for en hetebølge i Kristiansand i stedet tror jeg. La oss be for en meget tidlig vår i 2017…

Litt nytt lesestoff har jeg også gått til innkjøp av til julen, og denne gang gikk jeg for en variant av krim! “Bak lukkede dører” heter den. Kanskje noen av dere har lest den allerede? Jeg pleier jo stort sett bare å lese om romantikk, fred, fryd og gammen, så kjenner jeg er litt spent på akkurat denne.

Ellers har jeg tuslet rundt i mitt splitter nye pysj-sett i hele dag og spist farmor sin nydelige and med appelsinsaus til middag. Farfar har fyrt i peisen for meg hele ettermiddagen og nei.. jeg bare nyyter hvert minutt. Virkelig. Det rosa settet jeg har på meg her er forresten fra Gina Tricot til alle som spør på snapchat <3

Nå har farmor akkurat plassert fløtekaken sin på bordet her, så nå skal jeg legge bort pcen og trykke i meg litt kake før jeg tar kvelden. Det blir en hektisk lille julaften i morgen for denne damen er enda ikke ferdig med årets julegaveshopping, så allerede i morgen tidlig hopper jeg avgårde på en aller siste runde shopping. Gleder meg! Håper det står bra til med dere alle, og at dere koser dere glugg med deres kjære og nære i disse stemningsfulle juletider <3

– Rødvin, krim, pysj, og kosetøfler – 

Ville bare ta en snartur innom og dele noen blinkskudd fra dagen min!
Livet altså <3 Så langt har denne juleferien vært helt suveren..

Favorite memories from 2016

God morgen alle sammen! Året går sakte men sikkert mot slutten, og morgenen i dag har jeg brukt på å sette sammen et lite mimreinnlegg! 2016 har nok ikke vært mitt favorittår, og jeg tror muligens ikke jeg har klart å oppnå et eneste av nyttårsforsettene jeg satte meg i fjor på denne tiden, men fy søren så mange minner og fine opplevelser året har bydd på likevel! Under her får dere et bildedryss fra noen av favorittdagene mine. Det er så mange at jeg på ingen måte har mulighet til å dele alle sammen, men her er nå ihvertfall noen! Måtte 2017 by på like mange glade stunder, like mange smil, og like mye latter. Om ikke enda mer og enda flere <3 


…Jeg startet året med en alt for bra ferietur til Dubai

…Tilbrakte en rekke iskalde, men nydelige torsdager i skogen på hesteryggen

…Passet gård med høns og hunder i en uke

…Feiret påsken på hytte og skogstur.. Og en ikke fullt så vellykket fisketur


…Nøt utallige april/mai-soltimer på verandaen sammen med bestis…Koste meg enda mer med finvær og enda mer ridning!

…Dro til Italia, Sardinia på en opplevelsesrik jentetur!


…Holdt klessalg med sørlandsbloggerne igjen og hilste på en hau av flotte lesere!

…Fisket. I både salt og ferskvann!

…Tilbrakte timesvis på Kristiansands strender, og cravet vannmelon i to måneder

…Fikk en spontan idé og klippet av meg håret
…Skapte utallige sommerminner med mine kjære og nære


….Arrangerte sommersyforening med sjømat og jordbær hjemme hos meg

…Dro til Kolymbiakysten i Hellas og nøt livet i en uke
…Feiret bestemors 70 årsdag og koste meg glugg på familietreff i Stavanger!

…Spiste x antall måltid med vin i glasset på fiskebrygga

…Ble overrasket med surpriseparty av jentene mine på 24 års dagen min!


…Startet på sykepleiestudiet og stortrivdes fra dag én

…Var på Stavangerbesøk igjen, og ladet opp høstbatteriene hos hu besta…Besøkte farmor og farfar på Bortelid i deres splitter nye hytte…Ble singel, og flyttet inn i min nye crib på Justneshalvøya


…Feiret første søndag i advent utendørs med bestis, bål og pinnebrød

…Fullførte første skolehalvår, og feiret med intet mindre enn tre julebord!

…Og NÅ skal jeg bare ha en magisk avslutning på året med tidenes jul og nyttårsfeiring.
Takk for absolutt alt du har gitt meg av minner, opplevelser og erfaringer 2016 <3

En stemningsfull morgen

Se på den nydelige bestemoren min da <3 I dag har vi hatt en riktig så hyggelig julemorgen her i heimen, og det er fordi vi bestemte oss for å ta ned alt av innpakkede julegaver fra skap og soveromsgulv, og plassere dem fint under treet i stuen. Jo lengre jeg får nyte synet av dem, jo gladere blir jeg, så hva i all verden er det å vente på? Hehe! Herregud så koselig denne tiden av året er… Det har vært rene stormen på vestlandet i hele dag, men det har ikke gjort noen verdens ting. Helt nydelig er det å ligge innendørs i kosetøy hele formiddagen og bare lytte til den susende vinden utenfor.. Måtte de kommende dagene gå i sneglefart så denne ferien aldri går over!

– Årets julegaver er trygt plassert –

Besta er blitt rene kjendisen hun etter å ha stilt opp så mange ganger på bloggeriet. Blir både smilt til og hilst på av Stavangerfolk på gaten som forteller at de kjenner henne igjen som “Marthes bestemor”. Hihi! Noen bloggbilder til nå så må hun kanskje skrive autografer også? Haha <3 *Fingers crossed*

Etter en myk og meget stemningsfull morgen tenkte jeg å hoppe ut av kosetøyet og inn i noe mer shoppingvennlig! Jeg er nemlig bare halvferdig med julegavehandlingen, og har en ny shoppingdate med venninnen her hvert øyeblikk. Vi har hørt rykter om at et senter holder nattåpent, så der blir vi å finne de neste fire-fem timene. Mihi! Skal bare trykke i meg noen julekaker til først. -Og muligens se ferdig “Hjemme alene 5”. Det er så mange filmer jeg har lyst til å se de neste dagene at jeg ikke engang vet hvor jeg skal begynne..

Tre dager igjen til jul dere! Ikke glem å nyyyte <3

– Wrapping Inspiration –

God kveld, god kveld! Fy som jeg har kost meg alene i Stavangers gater i dag. Jeg har løpt rundt i flere timer med seks proppfulle poser på hver arm, og bare glist fra øre til øre. Jeg elsker seriøst dette! Julegaveshopping er noe av det hyggeligste med hele julen, og jeg er så glad for at bestemor har gitt opp den opprinnelige planen vår om å bare kjøpe èn gave til hvert familiemedlem, så jeg kan få bruke litt mer enn en dag på den store gavejakten!

Det nest beste med julen er å kunne sette av en halv dag til å bare drikke kakao og pakke inn gavene på alle slags kreative måter, og dette har jeg tenkt til å gjøre allerede i morgen! Derfor har jeg brukt den siste timen på å lete etter litt inspirasjon på innpakningsfronten, og jammen fant jeg noen søte, nye favorittidéer i år også. Pinterest altså.. Den nettsiden har virkelig løsninger på alt.

Jeg vet ikke med dere, men jeg blir så inspirert av å se hvor lite som faktisk skal til for å kunne legge ordentlig lekre pakker under treet! Jeg skal rett opp på nærmeste kjøpesenter i morgen tidlig, handle inn noe nytt innpakningspapir med pyntedetaljer, og kose meg med innpakning til frokostkakaoen. Mmm!

-Men nå skal jeg først (etter sterk oppfordring fra to stykk besteforeldre) senke skuldrene, ta på meg joggebuksen, snurre en julefilm og spise mer julekaker. Jeg har allerede trykket i meg tre sjokoladerisboller under bloggskrivingen, men joda.. Jeg kjenner det er plass til noen kaker til. Ah, føler julen har servert meg en god dose splitter ny energi allerede <3 Stavanger, du har helt klart vært savnet!

Uken som gikk…

Ukens høydepunkt… Det må jo bli fredag, lørdag og søndag det! Øyeblikket da eksamensoppgavene var levert inn og det gikk opp for meg at mitt aller første universitets-halvår var bestått! Det var bare så vidt jeg rakk hjemom før feriens første opptur skulle finne sted, og hele natten danset og hoiet jeg med mine aller beste jenter på Ernst. Lørdagen gikk til tidenes overraskelsesfest for Heidi i Mosby, og søndagen gikk til en helt nydelig rekemiddag hos den flinkeste hosten av oss alle “Andrea”. Nei, jeg kunne ikke bedt om en morsommere start på juleferien 2016.

Ukens nedtur… Vel, er det noe tvil? Mandag til torsdag kveld. Eksamensinnspurter er fader meg harde! Selv natten etter at oppgavene var gjennomført lå jeg nærmest og ristet av stress over alle anatomi-tanker som suste gjennom hodet mitt i drømmene. Først lørdag kveld følte jeg at jeg klarte å senke skuldrene ordentlig. Hjelpe meg, jeg tror aldri en skoleferie har smakt bedre <3

Akkurat nå… Koser jeg meg glugg hjemme hos bestemor og bestefar i Stavanger. Jeg har akkurat tredd inn i bestemors gode morgenkåpe, inntatt tidenes frokost, og en varm kopp te, og skal snart hoppe avgårde til sentrum for en real runde julegaveshopping. Været er kanskje ikke optimalt her på vestlandet, men det skal bare bli verre så jeg får ta utendørs-shoppingen i dag og spare sentrene til de dagene det meldes om orkan her. Heh.

Ukens glad-overraskelse… Fikk jeg meg i går kveld da jeg ankom heimen i Stavanger og bestemor dro frem en førjulsgave som hun hadde tenkt skulle være enten en premie eller en trøstepremie etter eksamen var unnagjort. Hihi, inni esken lå det et aldeles nydelig par tøfler fra Sheperd og disse skal jeg altså bo i heele julen <3

Ukens sang… Den siste tiden er det spesielt seks sanger som har gått mye på repeat og det er en blanding av både julesanger og hverdagssanger. Her kommer de: 1. Grand Piano – Nicki Minaj 2. Meghan Trainor – I’ll be home for Christmas 3. James Arthur – Say you won’t let go 4. Bad things – Machine Gun Kelly & Camila Cabello. 5. Chris Tomlin – Noel ft. Lauren Daigle 6. Little Mix – Shoutout to my ex

Ukens film… Jeg har ikke fått sett så mye som en film den siste tiden, men NÅ dere.. Nå skal den ene julefilmen snurres etter den andre. Håper det går en hau av stemningsfulle filmer på tv de neste dagene så hele familien kan sitte og innta desemberstemning til et digert fat med bestas julekaker.

Ukens gullkorn…
Bestemor:
Du så du hadde en hemmelig beundrer i kommentarfeltet ditt?
Meg: Si meg, er det noe du ikke får med deg?
Bestemor: Spør om han er en snekker, og gå på date med han hvis han er det!
Meg: Hahaha! Hvorfor akkurat det yrket av alle ting? 
Bestemor: Bestemor trenger noen til å snekre litt for seg her i leiligheten..

Ukens cravings… Etter at jeg gikk tom for julekaker under eksamensinnspurten har jeg sånn ca bare levd på én ting. -Nudler. En pakke til frokost, en pakke til lunsj, en til middag og av og til en til kvelds. At hjernen min i det hele tatt fungerte på eksamensdagen forstår jeg ikke, men det gjorde den altså. Nå gleder jeg meg dog maks til å legge på meg et par kilo ved å bli foret av fire besteforeldre fra morgen til kveld syv dager i strekk <3

Skulle dere ha ønsker til juleinnlegg her inne de neste dagene så hyyl ut!