Filmtips for Valentines Day

Jeg vurderte å skrive et Marthe tipser innlegg for dere som befinner dere i “forever alone” kategorien på Valentine’s day, men nå får dere heller mine 20 beste filmtips! Man kan jo alltids se en romantisk, morsom slager sammen med venninnen eller familien? Med en boks iskrem eller et glass vin til? Er ikke det like hyggelig som å feire med kjæresten? En av de beste Valentinsdagene jeg har hatt tilbrakte jeg på spa og matkurs sammen med Annika. Fy søren som vi koste oss! Alle hjerters dag behøver vel ikke å være trist for de som ikke har noen? Nei, hallo i luken. I år kommer til og med Fifty Shades of Grey natt til Valentines day! Hva kan man da klage for? Tipper til og med hundrevis av jenter ditcher mannen for en girlsnight på kino denne kvelden. Forståelig er det vel ærlig talt også etter å ha ventet på denne filmen i to år. Uansett! For dere som ikke skal på kino.. Her har dere 20 romantiske favoritter! Enda flere tips finner dere HER. 

♥Valentine’s Day ♥Safe haven ♥Crazy stupid love ♥Romeo + Juliet ♥Life as we know it ♥Monster in law ♥Love and other drugs ♥It’s complicated ♥Fifty Shades of grey ♥Message in a bottle ♥No strings attached ♥The wedding planer ♥Sweet home alabama ♥Mr. And Mrs Smith ♥Blue Lagoon the awekening ♥The last song ♥Two weeks notice ♥The Break-up ♥Love Actually ♥Must love dogs ♥The touristEr det noen som har sett alle disse fra før av?
Håper dere ihvertfall fant èn ny film her. <3

Nytt interiør i hus!

Først kom Kristine og jeg hjem fra tidenes interiørshopping. Vi startet dagen med en frokost på Egon, og deretter kjørte vi rundt fra interiørbutikk til interiørbutikk! Ikke vet jeg hvor mange butikker vi var innom, men nå har jeg ihvertfall fått på plass både møbler, tepper, lys og pyntegjenstander. Det eneste som mangler er ironisk nok kontoret. Det som jeg faktisk hadde planlagt å kjøpe denne lørdagen! Hihi, blir det ikke alltid slik? Går man på jakt etter en spesiell ting så kommer man garantert hjem med alt annet. Heldigvis trengte jeg i dag “alt annet” også. Jeg kom hjem til en halvtom leilighet i går, med frakoblet tv på stuegulvet og dvder strødd over halve gulvet. Slik ville jeg nødig ha det lengre enn en dag, så da var det bare å plinge etter bestis og hennes søte lille polo.

Herregud som jeg lo da det gikk opp for meg at jeg handlet 50 kilos tvbenk og 25 kilos kommode med det svakeste kvinnemennesket jeg kjenner. Unnskyld Kristine. Du er verdens skjønneste, men det er ikke til å legge under en stol at du ikke er blitt velsignet med gatas beste biceps. Dere skjønner det at Kristine er av den typen som må ha hjelp til å åpne DOC posen. <3 <3 <3

-MEN utrolig nok gikk det kjempefint! Vi storkoste oss med hele seansen og lo så vi grein da bæregalskapen endelig var over. Jeg kjøpte meg nemlig seks nye vinglass som jeg helt til slutt bar inn i leiligheten og smalt rett i gulvet. Derfor eier Borge kun 45 kroners glass fra Ikea!

Jeg forhåndsskrev et innlegg til dere i dag tidlig så det kommer snart!
Håper dere får en fin lørdagskveld. Nå er det girl’s night out for min del <3

En bloggers koffert..

…Er fylt med sko!

Man vet aldri når man skal ut på antrekksshoot, og manko på hæler skal ihvertfall ikke stå som noen hindring! Om jeg bare kunne ha styrt været så skulle vi hatt evig tørke i Norges land. Alle disse hælene har jeg altså drasset med forgjeves! Ler meg ihjel.. Det er ihvertfall fint at de tar seg godt ut i kofferten! Arh, jeg er faktisk like lite lysten på å reise hjem som Bella var på det kysset..

-Men men! Man kan vel ikke bli for alltid. Hverdagen kaller, og dessuten gleder jeg meg til å klemme på både venninner, og en kjekk herremann! Kofferten er nå pakket (med god hjelp fra systematiske bestefar), og om under en time sitter jeg på toget hjem!

Ihvertfall hvis jeg får løsrevet Bella fra hennes nye favoritt… Kanskje hun bare må bli igjen her nå. Haha, nei slapp helt av Andrea. Du skal få hunden din igjen! <3 Ville bare gi en lyd ifra meg før avreise denne gang. Jeg regner ikke lengre med å ha nett på toget, så nå fremover får vi heller gjøre det slik! Ønsker dere alle en riktig fin helg. Kos dere en hau, så skrives vi igjen fra Kristiansand!

Ååå <3 To storfavoritter i en og samme sofakrok.
Tusen takk for meg, Stavanger! Jeg har hatt det ALT for fint.

Marthes 10 tips til Valentines Day

I går tikket det inn et ønske fra en bloggleser som kunne tenke seg et innlegg med tips til fine ting å finne på den 14. februar! På selveste Valentines Day. <3 Er dere romantiske av dere? Jeg liker å tro at jeg er sånn akkurat passe! Jeg skriver verken dikt eller brev, men ellers er jeg med på det meste! Man må bare ikke glemme å huske på hverandre også i den travle hverdag. Det er jo ingen grunn til å spare kyss, komplimenter, og søte ord til valentines day! Å diske opp med hjemmelaget middag, sjokolade, og vin på en dag man minst venter det, er vel kanskje enda mer romantisk? Jeg synes det er hyggelig at vi har denne ene dagen i året hvor man feirer og koser seg litt ekstra, men det er ikke mye som skal til for at dagen skal bli spesiell. <3 Under her har dere mine tips til hva dere kan finne på som koster minimalt eller enda bedre, ingenting! Håper det kan være til planleggings-inspirasjon for årets store klissedag.

♥ Bad nakne i snøen, fyr opp i peisen og grill marshmallows på spyd! Del en flaske vin, gi hverandre et drøss av komplimenter, klemmer og kyss, og viktigst av alt.. Skru av mobiler og alt annet som kan forstyrre. Bestem dere for at dere kun skal ha fokus på hverandre.

♥ Lag romantisk middag sammen hjemme! Pynt deg litt ekstra, eller gjør det stikk motsatte.. Kjør spillekveld i pysj! Er ikke det minst like romantisk? Sjokolade bør forresten være en selvskreven dessert på en dag som denne.

♥ Skriv noe søtt i duggen på bilvinduet. Eller skrap bilen for frost mens mannen er i morgendusjen. Finnes det noe mer romantisk enn slike små, hyggelige, uventede overraskelser? Valentines day er en ypperlig anledning til å hjelpe! -Gjøre noe for noen du er glad i. Det kan være så lite som å gå på butikken, fylle kjøleskapet med alt han/hun er glad i, rydde rommet hans, eller vaske klærene hennes..

♥ Er dere et aktivt par? Hiv på skøytene, skiene eller joggeskoene! Gå en tur i måneskinnet og hold hender hele veien. <3

♥ Dra på hyttetur, eller sov i telt! Eller enda morsommere.. Sov under åpen himmel! Valentines Day kommer i år på en lørdag. Har dere begge fri fra jobb, så hvorfor ikke gjøre noe ekstra spesielt ut av hele helgen, og dra på tur sammen?

♥ Forbered et skumbad og legg en romantisk flaskepost i badekaret. Er du av den virkelig romantiske typen så tenner du 100 stearinlys, slukker lyset og dekker badevannet med et lag roseblader i tillegg. Høres ut som tidenes klisjè, men hvor mange er det som gjør dette egentlig? Det blir ingen klisjè når ingen gjør det! Vær den evige romantikeren og fyll opp badekaret!

♥ Lag små, håndskrevne gavekort på massasje, middag, frokost på sengen and so on… Gjør det klart for ham at han bare får lov til å ta i bruk et om dagen, og vips så har dere en rekke romaniske dager i vente!

♥ Overrask din kjære med frokost på sengen, en varm kopp kaffe, og tre røde roser. Det er ikke mer som skal til!

♥ Vil du legge litt penger i denne dagen og gi kjæresten en fin valentinsgave? Gi ham en klokke med inskripsjonen: Jeg har alltid tid til deg. Awww <3 Kliss, kliss, kliss.

♥ Legg hyggelige, romantiske eller morsomme lapper der du vet at kjæresten din vil se dem i løpet av dagen… Legg en lapp i skoen og ønsk ham en fin dag på jobb. Legg en morsom lapp under vindusviskeren på bilen, legg noen søte ord i nistepakkeposen, eller legg en hyggelig lapp under middagstallerkenen hans! Det tar deg to minutt å gjøre dagen hans bedre med noen små, søte oppmuntringer.

Har dere noen tips utenom disse? Del dem gjerne med oss! <3

Hils på vårt nyeste familiemedlem

Ååå! Jeg smelter.. Bestemor og jeg dro som nevnt på besøk til tante i dag, og der var det ikke bare en splitter ny leilighet som ventet oss, men også hennes lille nye baby! Hihi, jeg ler meg ihjel. En mer bortskjemt kanin skal man lete lenge etter. Tante har kaninsikret halve leiligheten så “Fluffy” kan løpe rundt akkurat som han vil til alle døgnets tider. Det er ikke bare jeg som er glad i dyr i denne familien skjønner dere.. Bestefar nektet å la Bella være alene hjemme i to små timer i dag, og bestemte seg derfor for å bli igjen bare for å holde henne med selskap mens bestemor og jeg var borte. “Tenk hvis det skulle bli brann!! Nei, jeg går ikke fra den hunden!”

Med den innstillingen kunne han jo aldri hatt hund selv, men herlighet.. Hvis ikke den mannen oser av godhet så vet ikke jeg. Bella var ihvertfall storfornøyd med selskap hele dagen, og ja.. bestefar har herved fått seg en ny bestevenn! <3

Håper dere har hatt en like bra torsdag som meg. Besta og jeg hadde med oss både blomster, kake og twist, hilste på både leilighet og kanin og koste oss glugg ihjel. En perfekt avslutning på nok en flott Stavangertur. I morgen reiser jeg hjemover igjen!

Har dere sett noe så nusselig? Savner min egen tid som kanineier jeg nå!

Marthes cupcake oppskrifter

Morn morn! Nå drar bestemor og jeg snart avgårde på besøk til tante i den splitter nye leiligheten hennes, men først vil jeg prøve og friste dere med mine absolutt favoritt cupcakesoppskrifter! Jeg vet at mat kategorien på bloggen har vokst seg ganske så stor og uoversiktelig de siste årene. Jeg har ikke engang et skille mellom middagsoppskrifter og kaker, så jeg forstår godt at det kan bli vanskelig for dere å finne frem! Enkleste måte å finne tilbake til oppskriften dere ønsker å lage, er rett og slett å google martheborge + retten dere er på jakt etter. Jeg må ofte gjøre dette selv jeg når jeg skal lage mine egne middagsretter. -Men dette manglende kategorisystemet skal jeg helt klart få orden på i februar måned. <3 Mihi, da skjer det nemlig litt av hvert for Marthes blogg!

Carrot cupcake with cream cheese frosting
Første oppskrift jeg har lyst til å legge i dette favoritt-innlegget er disse gulrotkake cupcakesene. Liker du gulrotkake med hvit, deilig ostekrem så vil du elske disse. De smaker akkkurat som den gode kaken, bare i muffinsform. Mmm!

Sjokoladecupcakes med innbakt marshmallows
Rene sjokoladecupcakes med sjokoladefrosting. Tidenes sjokoladebombe pyntet med… Mer sjokolade! Blir det bedre? Åh disse fikk jeg lyst til å dra rett hjem og bake i helgen. Det er alt for lenge siden jeg har kjent smaken av gode, hjemmelagde sjokolademuffins!

Påskecupcakes med hint av sitron
Har dere smakt sitronkake? Jeg synes dette er så godt at jeg ble inspirert til å lage sitronmuffins. Eller.. Det må vel kalles vanilje cupcakes med et hint av sitron. De er på langt nær sure, men har et friskt preg og smaker supergodt kombinert med vaniljen!

17. mai cupcakes – Vanilje cupcakes med Philadelphia kremost
Cupcakesene som jeg lagde til 17. mai i fjor! Dette er kanskje en av de enkleste oppskriftene jeg har, men resultatet blir likevel supersmakfulle kaker! Frostingen av philadelphia kremost er uslåelig. Virkelig verdt å prøve!

Min favoritt – Oreo sjokoladecupcakes
Oreo sjokoladecupcakesene vet jeg at flere av dere allerede har prøvd seg på med vellykkede resultat. Hurra! <3 Jeg har laget dem flere ganger selv også og spiser meg dårlig på dem hver gang. Haha! Absolutt en storfavoritt.

Valentines cupcakes – Vanilje med karamellfrosting
Og til slutt… Noe som kan passe perfekt i februar? Valentines day er like rundt hjørnet jenter! Hva med å overraske kjæresten med litt bakverk? Disse vil garantert falle i smak. Hallo i luken.. Vaniljecupcakes med karamellfrosting. Er det noen som ikke får vann i munnen?

Har dere testet ut noen av disse oppskriftene før? Hva synes dere?
Klikk på bildene for å komme til de enkelte oppskriftinnleggene.

Kvalitetstid med familien

Hjelpe meg for en spenstig overskrift. Jaja, det er jo det jeg har hatt i kveld! SOM jeg koser meg med familien som jeg elsker over alt på jord. <3 Jeg har akkurat sett første del av programmet “Dropped”, og skal snart se fortsettelsen med to digre fruktfat på fanget, men nå må jeg først og fremst se og få oppdatert dere! Har dere det fint? Jeg unnet meg en halvtime i solariumet litt tidligere i kveld, og som dere kanskje ser så ble jeg ikke akkurat noe blekere! Et av nyttårsforsettene i år var å ta mindre solarium, notere meg ned hvor ofte jeg besøker Brun og blid, finne ut hvor mange minutter jeg ligger her, og regne ut nøyaktig hvor mye penger jeg bruker.

Nå har snart en måned av det nye året gått! Hvordan tror dere jeg ligger an? Nå vil jeg tippe at 90% av dere er mye flinkere enn meg, men jeg har faktisk bare lagt meg under kreftstrålene fire ganger i år. Det tilsvarer jo bare ett besøk i uken! I forhold til fjorårets tre ukentlige besøk, kjenner jeg meg faktisk litt stolt over dette. Ja det er teit, men det er i det minste en begynnelse! <3

Jeg har på følelsen at 2015 er året Borge blir fornuftig. Tar mindre solarium, trener mer, og leser kunsthistorie dere! Apropos kunst så har farfar i dag vært og handlet hele 6 bøker til meg!! Gjett om jeg skal bli klok på kunst nå da? Jeg har ikke fått dem enda, men farmor sendte bilde av dem utstrødd på stuegulvet, og det ser riktig så lovende ut. Fy så heldig jeg er som har fått utdelt sånne besteforeldre.

Blir helt skjemt bort jeg! Må bare nyte hvert eneste minutt.
Ønsker dere en super avslutning på lille-lørdagen! <3

Twisted beach waves

Tjo hei fra Stavanger! Jeg tror bare jeg kan gi opp disse antrekkshootene, for her har regnet ramlet ned konstant siden jeg kom. Jeg får heller finne på noe annet lurt! Som å tipse dere om en veldig enkel måte å lage bølger i håret på – uten hjelp av krølltang! Mange har nok prøvd ut dette før, men jeg håper ihvertfall noen av dere kan bli et triks rikere etter dette lille blogginnlegget. <3 Det er ikke alle som har både krøll, bølge og kreppetang i hus, men en rettetang tror jeg det er flere som har. Eller tar jeg feil?

Nå skal det sies at jeg allerede hadde krøllet håret med bølgetangen min da jeg i dag tidlig fant ut at jeg ville tipset dere om dette, men jeg tror jeg ved hjelp av bilder likevel har klart å beskrive hvordan dere enkelt skal få det til! Bølgene vil med denne metoden ikke bli like store som de jeg har på bildene, men har du en god rettetang og riktig hårspray så vil du altså få tidenes beach waves.

Du trenger: 1. En rettetang 2. 2,4 eller 6 strikk 3. En god hårspray

Slik gjør du:
1. Start med rett hår, og del det i 2 til 6 hårddeler. Jo tykkeret håret er, jo flere hårdeler tar du.
2. Spray håret med en god dose hårspray, sett på rettetanga, og tvinn en og en hårdel som vist på bilde nr. 2.
3. Start øverst, legg det tvinnede håret i rettetanga, klem igjen og hold i 7-8 sekund. Flytt så rettetanga noen centimeter ned og klem igjen. Slik fortsetter du til hele hårdelen er blitt varmet opp. Deretter sprayer du med litt mer hårspray før du lar det tvinnede håret gli ut av seg selv. Fortsett til alle hårdeler er tatt, og du skal nå ha fått naturlige beach-waves!

Har dere andre tips til å få de perfekte strandkrøllene? <3
Jeg har hørt at saltvannsspray fungerer ypperlig til denne looken?

Workspace inspiration

God kveld! Den siste timen har jeg brukt på å lete etter kontorinspirasjon jeg! I dag låste nemlig Jonas seg inn i leiligheten hjemme i Kristiansand, og hentet det siste han eier av møbler. Det vil si at hele det fine kontoret i dag forsvant sammen med stuebordet, en kommode og den hvite, søte garderoben i gangen. Jeg tenkte først at jeg kanskje bare kunne kjøpe det av Jonas så jeg slapp å kjøpe nytt (for ikke å snakke om å lære meg og montere) men herlighet, det er jo bare gøy med litt forandringer i heimen! Monteringsjobben er sikkert verdt det når et splitter nytt kontor kommer på plass, sammen med et litt penere stuebord og litt nytt design i gangen.

Ah, jeg gleder meg til å dra på interiørshopping allerede til helgen! Tipper dere også er klare for litt forandringer etter å ha beglodd hjemmekontoret mitt via en halv million bloggbilder det siste året. Hihi! Spørsmålet er bare om jeg vil trives like godt uten det pastellrosa hjørnet mitt! Jeg har ikke helt fått bestemt meg for hvilken stil jeg vil kjøre, men jeg må si at jeg har lagt min elsk på kontoret over her. Jeg synes disse detaljene er perfekte, men kombinasjonen av gull, hvit og sort er liksom heller ikke feil.

Decisions, decisions… Jaja, bra skal det uten tvil bli uansett! Skulle dere ha noen gode nettsider med lekkert interiør å tipse meg om, så må dere gjerne tipse meg i kommentarfeltet under her. Jeg tenkte blant annet å bestille meg et fancy, litt unikt stuebord, men jeg har ikke handlet så mye til hjemmet på nett før. Hvor er det dere interiørentusiaster handler? Har du noen gode norske nettsider så fortell gjerne oss andre hva de heter! Så slipper vi de dyre tollregningene som gjerne følger med den utenlandske nettshoppingen.

Jeg håper dette lille bildedrysset kan være inspirerende for flere!
Jeg har ihvertfall blitt supergiret av dette! Vil.Innrede.Nå <3

En kommende kunstentusiast

Nå ble det en fryktelig sen første-oppdatering på dere her! Bella og jeg har vært på besøk hos farmor og farfar i hele dag vi! Kost oss med god mat, dessert, latter og skravling! <3 Det første vi gjorde da vi kom inn døra her, var å dra ut igjen for å knipse noen fine antrekksbilder til dere! Dessverre falt regnet virkelig i alle retninger i dag, så prosjektet “antrekkspost” ble rett og slett umulig å få gjennomført. Jaja, noen ganger blir det bare sånn. Værgudene kan vel ikke innfri Marthes ønsker hver eneste dag. <3 Hihi.

I stedet kjørte vi en inne-shoot av kunstlesingen! Jeg har nemlig bestemt meg for å gå til innkjøp av litt kunsthistoriebøker! Har dere hørt?? Eller.. Jeg har satt farfar på saken “finn oversiktelige kunstbøker til Borge på nett”. Gjerne noen som ser så pene ut at jeg i tillegg kan bruke dem som pynt på stuebordet. Hehehe! Jeg har alltid beundret de 20 digre maleriene som pryder stueveggene til farfar, men jeg klarer jo ikke å tyde hva halvparten av dem skal forestille. Kunstforståelsen min er i dag lik null, og ettersom hele familien har en viss interresse for kunst, har jeg i dag bestemt meg for å lære meg litt på egenhånd! Finne ut hva som er min smak, og kanskje investere i et verk og to selv! Endelig skal farfar få oppfylt drømmen, og ta meg med på både auksjon og kunstmuseum. <3

Slikt blir jo mye morsommere når man har litt peiling!

Jaja, så ble det noen Bella-bilder på bloggen i dag og. Heh! Jeg kunne ikke dy meg. <3
Har dere peiling på kunst? Eventuelt på bøker som en nysgjerrig amatør burde investere i?