Beste bursdag noen sinne!

 

Tusen tusen takk for alle gratulasjoner dere allerede har lagt igjen! Herlighet, så mange gode ord dere kommer med. <3 Tusen takk kjære lesere! Jeg har hatt den beste bursdagen noen sinne tror jeg. Føler meg som verdens heldigste som får være i Barcelona på 21 års dagen min. Jonas og jeg dro til Barcelona Beach allerede tidlig i morges og nøt flere timer med bading og soling. Nå skal vi kaste oss i en taxi til flyplassen hvert øyeblikk. Det skal bli godt å komme hjem til den fine, nye leiligheten også. For ikke å snakke om hunden! Bella har blitt dypt savnet denne ene uken hun har blitt passet av moren til Andrea.

Vi må selvfølgelig ha noen aller siste strandbilder her på bloggen. Tipper befolkningen på Barcelona Beach fikk god underholdning da jeg absolutt skulle utføre mine vanlige turneritualer i sterke bølger.

 

 

 

SÅ til dagens turneakt…

Elsker ikke dere også når dere får steiner og sand i bikinitrusa?

 

Ønsk oss god tur hjem da dere! Dere må ha en herlig lørdag.

HAPPY B DAY TO ME!

 
 

Happy birthday to me! I dag fyller jeg intet mindre enn 21 år. Føler meg gammel… Neei! Livet har så vidt begynt. Ettersom vi kommer til å bruke store deler av dagen på flyplass i dag, bestemte vi oss for å feire med litt god middag og en hyggelig film i går kveld. Heldige oss har sikkert 20 latterlig gode restauranter på rekke og rad nedover gaten hvor EF studenthjemmet ligger. Vi har bare behøvd å gå 10 meter for å få ordentlig kvalitetsmiddag i de flotteste lokalene man kan forestille seg. Casa Paloma het restauranten vi spiste på i går og her står kokkene og lager maten på et åpent kjøkken midt i rommet. Man får servert de møreste kjøttstykkene med valgfri saus, potetpurè som ser ut som krem, men som smaker blomster og fred, og de mest godsmakene sjalottløkene. Middagen kostet 250 kroner og var verdt hvert øre.

Etter en hyggelig time på restaurant dro vi tilbake på rommet med en mengde godteri og koste oss med filmen “abduction”. Jonas hadde aldri sett den, men jeg tror han likte den like godt som meg.

 

Nå skal vi ut på Barcelona beach og tilbringe våre siste timer der!

Last day in school

Min siste skoledag med EF er over, og nå reiser vi hjem allerede i morgen. Jeg har lært så mye på så kort tid! Vanligvis drar man på språkkurs i minst 2 uker, men jeg har som jeg allerede har nevnt, kun vært på et tre dagers kurs i Malaga og Barcelona for å skrive om de ulike byene, EF skolene, undervisningsmetodene de bruker her, og litt om studenthjemmene. Jeg håper noen av disse innleggene har vært til hjelp for dere jenter og gutter som planlegger å dra på EF språkkurs i fremtiden!

Ja for det er slett ikke bare jenter som drar på kurs til utlandet. Både i Malaga og i Barcelona besto faktisk halve klassen min av gutter. Herlig å se at også dere synes det er interessant å lære et nytt språk! Ellers vil jeg si at aldersgruppen også er vanvittig variert. I Malaga var det litt flere yngre studenter, men her i Barcelona har jeg gått i spanskklasse med både kvinner og menn oppi førtiårsalderen. Synes det er flott at klassene består av begge kjønn, litt unge, og litt “eldre”.

 
 

 

Se på de lærerne da! Kjekkasen i rosa er læreren jeg har hatt under mine spansktimer i Barcelona. Tidenes gentleman, også så flink! I dag lærte vi nye spanskgloser ved hjelp av mimelek. Hvor gøy er ikke det? Aldri lært så mye på en skoletime jeg. Ja til mer lek i undervisningen! Er det noe jeg virkelig har blitt imponert over ved begge EF skolene så må jeg si variasjonen på undervisningsmetodene. Står læreren med et kritt i hånda time etter time så er sannsynligheten stor for at jeg sovner. Kombinasjonen mellom tavleundervisning, oppgaveskriving, videoavspilling, sanger, miming og lek har gjort at jeg ikke har kjedet meg en eneste time. De gode lærerne her fortjener all skryt de kan få. Jeg kommer til å savne dem!

 

Tusen takk til EF som har gitt meg en sånn fantastisk, lærerik uke!

Siste dag på Barcelona Beach

God ettermiddag kjære lesere! Nå kom Jonas og jeg akkurat inn døren fra flere timers soling på Barcelona Beach. Fy søren så deilig! Jeg fullførte mine aller siste spansktimer på EF skolen til morgenen i dag og tilbrakte resten av dagen ute i varmen med Jonas. Strendene her i Barcelona er noe annet enn strendene i Malaga. I Malaga må man nemlig litt utenfor byen for å få tak i rene, penere strender. Her ligger gigantiske strender med turkist hav på rekke og rad. Det er rett og slett bare å velge og vrake! Barcelona Beach ligger bare tre busstopp fra EF skolen, men Jonas og jeg kastet oss bare i en taxi, betalte rundt 50 kroner og var der på fem minutt. Hehe, vi kunne ikke kaste bort et enetse minutt av soletiden!

 

 

 

I dag har vi hatt litt restaurant-uflaks! Vi var vågale og bestilte hver vår russiske kongekrabbesalat ettersom vi var på et flott fem stjerners hotell. Grønnsakstappen som dere ser på bilder under var det vi fikk servert. Jeg ville le meg ihjel da jeg så ansiktet til Jonas. Heldigvis fikk vi ihvertfall ned noe av det. Vi har bare fått nydelig mat mens vi har vært her så det skulle bare mangle at vi hadde litt uflaks.

Håper dere har det bra! Jonas og jeg reiser tilbake til Kristiansand i morgen. -På selveste bursdagen min! Vi skal derfor ut på en finere restaurant i kveld og spise en god middag. Heldigvis har vi tid til noen timers soling før flyet går i morgen også. Åh, *Krysser fingre for at vi har sommervarme i Kristiansand!*

Atlètico Madrid – FC Barcelona

 

 

Det ble en rolig, pleiende kveld på oss i går og i dag vil vi tilbringe noen avslappende timer på Barcelona Beach. Vi har ikke rukket å besøke noe strand her enda, så dette skal bli godt! Tenkte bare først å fortelle dere litt om fotballkampen vi var på for et par dager siden. Jonas bestilte billetter til denne kampen samme dag som han bestilte flybilletten sin, men er man på EF språkkurs i Barcelona så er fotballkamp en av aktivitetene skolen tilbyr elevene å dra på. Skolen hjelper da til med bestilling av billetter og sørger for at studentene ikke blir lurt til å bestille dårlige sitteplasser for en alt for høy penge.

Selv hadde jeg så og si ingen forventninger. Jonas var i ekstase, mens jeg var litt mer likegyldig. Jeg kunne liksom ikke helt se for meg hvordan 90 minutter med fotball skulle bli noe gøyere i Barcelona. HEH! La oss bare si at jeg hvert femte minutt så opp på klokken i redsel for at kampen snart skulle ta slutt. For en stemning! Jeg ble døv på begge ører hver gang Atlètico Madrid fikk ballen. Vi fikk aldri oppleve noe mål, men vi fikk to røde kort, et straffespark, mye krangling, og en tilskuer på banen. Kan jo ikke få i bøtter og spann! Passe gode plasser hadde vi også, så alt i alt var opplevelsen bare fantastisk.

Det er fire timer til kampen starter..
Jonas:
Ååå Marthe, blodet mitt bobler!
Marthe: …… Oh my god.

Jonas knipser 678 bilder fra kampen..
Jonas: Ikke slett et eneste bilde! Jeg skal henge alle opp på veggen når vi kommer hjem!

 
 

Neste gang er det Real Madrid – Barcelona kamp! Hehe, det må være VILT.  

Flere som har fått oppleve dette?

Hvil i fred bestefar Nils

Vi hadde akkurat vært ute og knipset kveldens antrekksbilder da vi fikk den triste telefonen fra svigerfar. For bare tre måneder siden mistet Jonas sin syke farmor, og nå i ettermiddag sovnet også bestefaren hans inn. Den romantiske middagen blir derfor erstattet med en rolig kveld på hotellrommet. Take away mat + massive mengder godteri er handlet inn og nå skal vi ta en god og varm dusj før vi legger oss i sengen, setter på en film og tar en tidlig torsdag. Å se Jonas trist er et sjeldent syn. I kveld skal jeg gjøre alt jeg kan for å få ham på andre tanker. Hvil i fred bestefar Nils Johannes Norheim. <3  

Du vil bli dypt savnet. <3

Smakebit på høstgarderoben

 

Hihi, nå har jeg klart å dekke en dobbeltseng med nye klær fra språkkurs reisen i Spania. Det er vel et godt tegn på at garderoben er i ferd med å fornyes? Det er jo på tide å handle inn til høstgarderoben nå! Selv har jeg kjøpt mye (kanskje litt for mye) av både sort, hvitt og burgunder, men jeg skal nok finne en måte å piffe opp høstantrekkene også på. Jeg gleder meg litt til høsten jeg nå! Det er tross alt ekstra hyggelig å sitte inne under dyna og se på film når vinden blåser surt utenfor.

Skoene er fra Bershka! De var så vanvittig behagelige å gå i at jeg måtte dra med meg hjem to helt like par i to forskjellige farger. Ikke var de dyre heller! Tror ikke jeg betalte 200 kroner for dem engang.

Nå blir det forhåpentligvis litt fine antrekk fremover!

Fra gammel Villa til moderne design

 

Jeg skal vise bilder og fortelle dere ALT om gårskveldens fotballkamp senere, men først vil jeg fortelle dere om den vanvittige EF skolen som jeg nå tar et spansk språkkurs på. Fy søren så flott den er. Jeg måtte knipse utallige bilder både før og etter min aller første skoletime denne morgenen. 

Akkurat som i Malaga hilste jeg på skolens hyggelige ledelse, fikk en EF velkomstpakke, og en omvisning rundt på skoleområdet. Skolen er to år gammel, består av to etasjer og er utrolig moderne. Alt ser splitter nytt ut. Med andre ord veldig ulikt EF skolen i Malaga som er en hundre år gammel rød Villa.

 
 

For å komme inn til EF skolen i Barcelona så går man gjennom en elektrisk glassdør som fører til en lang, knallgul gang med spotter i taket. Allerede etter å ha tatt to steg inn i denne gangen forsto jeg at jeg kom til å ELSKE skolens design. I første etasje ligger fem glasserte klasserom, noen glasserte kontorer for de ansatte, en felles lounge med en himmelsofa, og et langt stilig bord som elevene kan sitte rundt, studere, spille eller bare prate og bli kjent. I andre etasje finner man det siste klasserommet som består av en ilab. Noen skoletimer holdes i klasserommene, mens andre holdes i ilaben. Ut fra ilaben kommer man til en takterrasse hvor studentene ofte ligger og soler seg mellom timene. Barcelona Beach ligger ikke langt unna, men terrassen fungerer ypperlig om man bare har en liten halvtime! På benker og rundt bord her holdes også noen spansktimer om morgenen før varmen slår inn for fullt.

 
 

Knallgule lamper henger ned fra taket.. Alle rom er lyse og rene. Klasserommene har prosjektorer, hvite bord med stoler, og en hel hvit vegg som tavle. De veggene som verken er hvite eller av glass, består kun av et fargerikt bilde enten av sjø, hav, dyr, eller flott arkitektur.. Er det rart jeg er fascinert?

 

Her ser dere takterrassen! Nydelig ikke sant?

 
 

Nå har Jonas og jeg spist lunsj på Starbucks, og nå skal vi straks ut på sightseeing før vi drar tilbake til skolen for å møte mine nye medelever. Vi skal på Tapas tour i ettermiddag! Dette er en av aktivitetene EF skolen i Barcelona tilbyr elevene sine. Vi skrives mer senere, så må dere ha en fin torsdag så lenge!

Litt FOR ivrig?

Jonas: Kampen begynner klokken 19.00, men vi må være der 17.00!!
Klokken blir 19.00 og vi har stått utenfor stadioen i to timer…
Vakt: Kampen begynner 21.00 og dere kommer ikke inn før 20.45 så det er bare å gå hjem.
Meg: JONAS!!!!

Ikke rart det var så få mennesker rundt stadioen! Nå har vi dratt tilbake på hotellet for å varme oss litt. Ja tro det eller ei.. Det er en smule kjølig i kveld! Er det noen av dere som vet når denne Barcelonakampen egentlig begynner? Jonas sier nå at den ikke starter før 23.00, men av en eller annen merkelig grunn så stoler jeg ikke helt på han. Hehe! Jeg vil nødig stå utenfor stadioen i to nye timer.

Vel fremme i Barcelona

 
 

Da var vi kommet vel frem i Barcelona. Vi har sjekket inn på et Anna Ravell Residencia som ligger rundt 10 minutter fra selve EF skolen, og det er så fint her! Herlighet, og jeg som trodde at ting ikke kunne bli bedre. Jonas og jeg har fått et stort og lyst dobbeltrom og har felles bad/dusj, og kjøkken med resten av menneskene som bor her. Alt er så nytt, fint og rent at vi nesten føler oss som husets første gjester. Vi har to gigantiske felles bad. Et for mannfolk og et for oss jenter. Kjøkkenet er toppmoderne og fører ut til en takterasse med solstoler, bord og utsikt over store deler av Barcelona by. Ellers har man også en hyggelig felles tvstue på huset hvor jeg ser for meg at EF elevene samles for å se film og spille spill.

Badene her minner jo om rene spaavdelingen..

Noe av utsikten fra takterrassen!

  

Rett ned i gaten har vi kiosker med mat, snack, flotte restauranter, og wait for it…. Zara Woman, Zara Men.. Mango Woman, og Mango Men. Jeg tror ikke jeg kunne ha blitt plassert i bedre strøk. Jonas og jeg har allerede vært ute og spist lunsj på en italiensk restaurant rett nedi gaten kalt Ginos. Noter ned jenter og gutter! Store porsjoner, billige priser, og italiensk mat som smakte NYDELIG. Jummy for the tummy.

Jeg har ikke fått sett EF skolen enda. Merker jeg er superspent på å ta en titt! Kanskje jeg får sneket meg ut og bort dit i kveld? Jonas og jeg drar på Barcelonakamp hvert øyeblikk. Han er fast bestemt på å dra i god tid og kjøpe barcelonadrakter før vi går inn på selve stadioen. Haha, stakkaren er så giret at han ikke vet hvor han skal gjøre av seg. Han har satt på alarm på mobilen sin for at jeg skal huske å ta med den riktige zoomlinsa. Første gang jeg har sett gutten redd for at jeg skal glemme kamera.

 

Så vet dere litt om hvordan man kan bo under EF språkkurs i Barcelona!
Var det ikke flott? Gleder meg masse til å se mer av skolen, stranda og byen.