Flaggermus på rommet mitt!!

Å herregud. Dette er faktisk ikke til å tro. Jeg er enda skjelven i både fingre og ben! Halv syv i dag tidlig våknet jeg av en innmari høy tikking.. Jeg kunne ikke skjønne hva det skulle være, men da jeg åpnet øynene og så rett frem hadde pernille dratt ut alle videoene mine som lå under tvbordet. Jeg forsto fort hvor lyden kom fra, men hva det egentlig var som lagde lyden måtte jeg jo finne ut av.

Mamma hadde heldigvis ikke rukket å gå på jobb enda så jeg ropte henne opp og sa jeg trodde Pernille hadde tatt med en fugl inn på rommet mitt. Det var en underlig lyd å lage til å være en fugl, men jeg satset likevel på at det var det. Så der satt vi da.. Jeg, mamma og Pernille. Alle tre på alle fire ben og tittet inn under tv bordet. Mamma ba meg ta bort katten, men så fort jeg hadde gjort det stoppet tikkelyden og vi hadde ingen aning på hvor “fuglen” kunne være. SÅ jeg lot pus hjelpe til og hun visste nøyaktig hvor den var. Med et lite potetrykk på dvd coveret den lå i, var klikkelyden tilbake.

Mamma: Åh herregud, åh herregud.. Det er en gresshoppe!
Marthe: Nei det er en fugl! Snu coveret og se!
Mamma snur pappcoveret til “Pirates of the carribbean” og noe ramler ut.
Mamma: ÆÆÆ DET ER EN PADDE!!!!
Marthe: Nei.. Det er en.. Det.. det er.. DET ER EN FLAGGERMUS! 

Så fort ordet flaggermus var sagt sto vi begge bare å skrek. Like etter dunket jeg hode i veggen og skrek noe om at jeg ikke fikk puste. Mamma og katten løp rundt og skulle fange denne flaggermusen mens jeg måtte prøve å ta bilder i sjokktilstand. Dere kan tro det var liv! Og alt skjedde på 5 minutt..


Jeg våknet til dette synet..


Inni pappcoveret med de blå dvd’ene lå den.. Helt sikkert halvmost og livredd.


Har dere sett? Den fløy selvsagt av gårde da vi “helte” den på gulvet. Desverre var rullegardinet da igjen.


Pernille var overraskende snill med den.. Hun holdt den fast, men prøvde aldri å bite eller “drepe” den. Men ærlig talt. Jeg ville heller ikke hatt denne saken i kjeften! Tror faktisk hun var litt redd selv.


Mamma måtte trå til med papir for å slippe den fri.


Å fytti..

Noen som har opplevd det samme?
Huff, nå får jeg sikkert aldri overnattingsbesøk igjen!

– Marthe <3

Film til meg!

God morgen dere! Gjett hva jeg har fått da? Ei av mine alt for snille lesere har nå laget film til meg! Jeg kan ikke tro at noen har sittet i sommerferien sin og satt sammen både bilder og tekst for å lage film til meg.. Til meg!? Åh, nei tusen tusen millioner takk Guro Kregnes! Du må være helt fantastisk. Jenta har også egen blogg. Jeg har selvsagt tatt en titt på den. Gjør det gjerne dere også ved å klikke dere inn  >HER<.

Tusen takk!

Halv syv i dag morges våknet jeg av noe jeg aldri trodde jeg skulle få se i et hus noen gang. Jeg visste ikke at vi hadde slike dyr i Norge i det hele tatt! Det lagde en svært høy tikkelyd.. Det er det jeg vil avsløre nå så følg med! Jeg fikk søren meg (i sjokktilstand) tatt bildet av dyret også. En ting er ihvertfall helt sikkert. Jeg skal aldri sove alene igjen.  

– Marthe <3

Hektisk dag!

I dag er en sånn dag hvor jeg har vært over alt. Jeg har hatt overnattingsbesøk, vært på sørlandssenteret, spist lunsj med Kristinemor på kjøkkenskapet, sett film med samme frøkna OG vært på besøk hos Victoria sammen med Nina for å finne ut av dette reisestyret! Hva vi skal kreve tilbake, hva vi ikke kan kreve osv.. Det er litt å sette seg ned med, men penger SKAL vi ha både for hotell og for alt styret vi ble nødt til å holde på med de første dagene av ferien vår. Det er jo kjempe kjedelig bare det! Heldigvis ser det nå ut til å gå i orden takket være hjelpende foreldre!


Vi har fått verdens største kjøkkenskap her i Kristiansand nå! Juhuu..


Dette ble min lunsj! Kyllingsuppe med brød og smør.


Desverre smakte den lapskaus med alt for mange moste bønner..


Så har Kristine og jeg sett my bloody valentine med 3D briller! Jeg sovnet vel og merke..


Så var det dette reisestyret da!


Heldigvis ordner det seg for snille piker!

Hva har du gjort i dag?
Vinneren av søndagskonkurransen kommer straks!

– Marthe <3

Hus til salgs!

I spørsmålsrunden var det noen av dere som lurte på om jeg ikke kunne legge ut bilder av huset mitt. Her kommer et lite innlegg med bilder av huset utvendig. Hvis noen ønsker å se det innvendig kan jeg helt sikkert få til det også. Jeg bor ikke ikke i noe kjempepalass, men det er likevel alt for stort med tanke på at vi bare er to som bor her. 2 personer i et stort 3 etasjers hus er litt for vilt og derfor skal vi faktisk nå flytte! Selv om jeg liker meg i litt rom, skal det bli greit å flytte til en litt mer moderne leilighet. Mamma har lovet meg et eget rom til “walk in closet” så jeg overlever vel!

Alle bildene er tatt med mitt gamle digitalkamera. Derfor er kvaliteten noe dårligere, men dere får ihvertfall et lite innblikk..


Selve huset. Husker jeg syntes det så ut som et båthus da mamma viste meg det for første gang. Hehe!


Ved trappa blir gjestene møtt av disse kattepusene.


Og antagelig sitter denne katten her også..


Foran huset. Her sto det et digert uteboblebad for to år tilbake..


I hagen har vi både ville blomster, kjøpte blomster og egensådde
 


Her er alt fra gressløk, persille, sitronmelisse, basilikum, peppermynte, og ruccolasalat.


Ellers har vi terrasse rundt hele huset så det er bare å flytte seg etter sola… Dette er forann huset.


Sideveggen.


Bak ved hagen.


Litt av hagen. Ripsbusker helt til høyre.. Her slår jeg opp teltet når det er ripssesong!

Hva synes dere?

– Marthe <3

En stalldag i bilder..

Dette har jammen meg vært litt av en hektisk dag! Her er den i bilder..


Vi dro først til Søgne hvor Victoria red Mia. Hesten hun passer.


Det var en nydelig hest!


Så fikk jeg lov til å skritte den av på tur! Jippii! Gjett om jeg var fornøyd da!


Så var det tid for å besøke dette føllet! Det sto på et jorde sammen med to andre hester og en mengde sauer.


Mamma “Robin” og Victoria!


For en herlig liten kar..


Også gode gamle Jesper da.. Dette var Victoria’s store vinnerponni en gang i tiden!


Plutselig hørte vi et stort BÆÆ, og der kom en av sauene i full galopp mot oss. Det var akkurat som å se på film. Den var helt gal!


Se på den! FREAK?


Hvilken sau oppfører seg sånn? Den stakk fra hele flokken sin, kom bæende i full galopp og hoppet rundt på oss. Hjelpes.. Ikke vet jeg om den var sulten, ville ha oppmerksomhet eller bare var parreklar?


Victoria ble ihvertfall livredd og søkte ly på Jesper. Kan jeg godt forstå!


Heldigvis kom føllet for å redde meg etterhvert..


Flink bisk.


YOU GO GIRL!


Helten selv <3 Det ble heldigvis nok en happy ending.

Har du opplevd lignende?

– Marthe <3

Ukens leserbilder!

Ikke har jeg bare fått leserbrev i posten, men mailen min inneholdt også 3 kjempesøte mail med leserbilder etter Rhodos uken! Tusen tusen takk til dere som har laget disse bildene. Jeg blir så glad! Alle slike leserbilder postes på bloggen. Hvis flere ønsker å lage bilder til meg så kan de sendes til [email protected]. Jeg skulle forresten gjerne byttet header til en av de dere allerede har laget til meg, men jeg får det ikke til! Min superekspert av ei venninne får det heller ikke til og jeg tørr liksom ikke å gi en random leser passordet til bloggen.. What to do?

Okei, gjett hva! FOR noen lesere jeg har. Da jeg kom hjem fra en liten runde solarium i går, ble jeg møtt med dette synet.. 


To herlige lesere har mest sannsynlig vært på døren i håp om å finne meg der. Ettersom ingen var hjemme hadde de lagt igjen et super søtt brev utenfor døren min med to moreller inni! Aww! Jeg dør faktisk av glede snart. 


De to jentene er ivrige bloggere selv! Besøk Maria’s blogg >HER< og Julie’s blogg >HER<


Storkoste meg med dem og det herlige brevet i går! Tusen tusen takk skjønninger.

Her er de flotte leserbildene jeg har fått den siste uken!


Laget av
www.pamey.blogg.no!


Dette bildet er laget av Oda!


Alle disse tre bildene er laget av www.cathrinekk.blogg.no


Og dette er laget av www.odaborchgrevink.blogg.no!

Tusen takk til dere alle. Dere er virkelig nydelige!

– Marthe <3

Gjesteinnlegg fra Pernille!

Hei alle leserne til Marthe. Jeg heter altså Pernille og er pusen i huset. Jeg er egentlig dyrebekyttelsen sin da,men Marthe er fòrvert for meg. Har du lyst på meg så kan du kontakte dyrebeskyttelsen i Kristiansand. Det du da bør vite er at jeg har noen katteregler:

Baderom
Jeg følger som regel med deg inn på badet. Det er ikke nødvendig å gjøre noe der syns jeg. Jeg bare sitter og glor.


Jeg elsker forresten vann. Førstemann inn i dusjen etter deg er meg. Det vannet inni dusjen smaker fortreffelig!

Dører
Lukkede dører tillates ikke i noen rom. For å få åpnet ei dør, stiller jeg meg på bakbeina og skraper med forbeina. Når døra så blir åpnet er det ikke nødvendig å bruke den. Etter åpning av utgangsdør, stiller jeg meg gjerne i døråpningen, halvt inne, halvt ute, og tenker på mye rart. Dette er spesielt viktig hvis det er veldig kaldt, regn, eller mye snø.


I vinter gikk jeg nå riktignok helt ut til slutt…


Eller,nei huff, det her var ikke noe gøy. MARTHE VENT!, ikke lukk døren likevel…


Jeg vil heller være inne…

Stoler og tepper
Hvis jeg må kaste opp, må jeg straks komme meg opp i en stol. Hvis jeg ikke greier det tidsnok, kan jeg jo bruke et teppe. Vanlige langhårstepper er veldig fint.


Sorry…Skulle bare bevise at jeg klarte å treffe det eneste teppet Marthe har i huset sitt…


Så følte jeg meg straks mye bedre…

Forstyrring
Hvis noen i huset gjør noe, mens andre ikke gjør noe, pleier jeg å holde meg til de som gjør noe. Dette kalles «å hjelpe til» eller «forstyrre».

Her er mine regler for “forstyrring”:
1. Når jeg følger med på matlaging sitter jeg rett bak kokkens venstre hæl. Jeg blir ikke sett da ser du. Dermed er det større sjanse for å bli tråkket på, for så å bli tatt opp og trøstet.
2. Når Marthe gjør papirarbeid: Da legger jeg meg på papirene på en mest mulig hensiktsmessig måte, slik at så mye som mulig av papirene blir skjult. Jeg later som om jeg sover, men fra tid til annen strekker jeg meg og klasker til blyanten eller pennen. ( Dette er noe Marthe virkelig elsket under eksamensforberedelsene sine )
3. Når Marthe blogger hopper jeg opp på pulten eller sofaen, spaserer rett over tastaturet og prøver å fange markøren på skjermen. Så legger jeg meg i fanget til Marthe, helst over begge armene.

Sengetid
Jeg liker helst å sove oppå menneskene slik at de ikke kan snu seg.

Sandkasse
Når jeg bruker sandkassa sparker jeg ut så mye sand som mulig fra kassa. Marthe elsker nemlig følelsen av kattesand mellom tærne.

Har du katt? Eller kanskje du har lyst på meg? Send isåfall Marthe en mail.

 

– Pernille <3

Hva betyr drømmen?

Har du noen gang våknet fra en drøm så merkelig at du lurer på hvor i all verden du får det fra? Vel, det har jeg!  Da jeg var liten våknet jeg av et dunk. Dette skulle vise se å være meg selv som landet på gulvet etter en flyvetur fra senga mi. Ikke vet jeg hvor jeg skulle og ikke vet jeg hva drømmen ville si meg. Jeg har drømt så utrolig mye sykt opp gjennom tidene og har ofte lurt på hva de egentlig betyr. Derfor har jeg surfet litt på nettet og funnet noen interessante svar.  Drømmer du ofte om noe som inneholder punktene under, vet du nå kanskje hvorfor..  


Meg som baby. I dyp søvn, og kanskje midt i en drøm…

VANN
Det er svært vanlig å drømme om vann og vannet er et symbol på følelsene våre. Et deilig bad i et stille vann viser at man lever i harmoni med seg selv. Er man derimot ute på havet i en storm der det blåser og vannet pisker deg i ansiktet kan dette være et bilde på dine mer kaotiske følelser.

FLYR
Drømmer du ofte at du flyr eller flykter fra noe, kan det være tegn på at du flykter fra et problem i hverdagen.

DYR
Å drømme om dyr er veldig vanlig. Mange drømmer gjerne om edderkopper eller en slanger. Det som er viktig er hvilke følelser du har for de ulike dyrene i våken tilstand. Å drømme om hunder kan innbære noe helt annet for en som er redd hunder, enn en som elsker dem. Å bli bitt av et dyr eller insekt, kan bety at du trenger å våkne opp. Selv drømmer jeg alltid om edderkopper når ting er svært kaotisk. Dette fordi jeg virkelig hater edderkopper. Slanger derimot, liker jeg og jeg tror det er årsaken til at jeg aldri drømmer om dem.

ILD
Ild kan være livsfarlig. Eller bare en koselig peisvarme.. Det er det som brenner som har betydning. Brenner f.eks barndomshjemmet ditt ned, kan dette tyde på at du er ferdig med det gamle livet ditt  og at det er på tide å gjøre noe annet.

FALLDRØMMER
Drømmer der man faller kan være vanlige i perioder med endringer i livet og der vi står overfor nye utfordringer.

DØDEN
Drømmer om døde personer kan vise oss at denne personen er veldig viktig for oss.

Kjenner du deg igjen i noe av dette?
Fortell gjerne om dine rareste drømmer!

– Marthe <3

Hjemmespa!

Alle fortjener litt luksus i hverdagen. Men man trenger vel ikke alltid flotte seg på salong for å få en god behandling. Hva med å kjøre på med litt hjemmespa? Det enkle er ofte det beste.. Hvis hjemmespa er noe som frister deg, er det  viktig at du setter av nok tid. Ikke ta hjemmespa på en dag du skal ut på en hel del. Det blir ingen vellykket spabehandling om du haster deg gjennom den. Ha dempet belysning rundt deg og hør gjerne på rolig musikk. Det er med på å skape stemningen. Har du duftelys, er det prikken over i en. Sett deg i badekaret med nye eller gamle blader, kutt opp litt frukt og grønnsaker og ta med deg en flaske med iskaldt vann. DA er du klar for litt pleie..

1. Ta deg gjerne aller først en dusj med god kroppsskrubb. Denne kroppsskrubben kan du faktisk lage selv!  

Hjemmelaget kroppsskrubb:
Fyll et glass med havsalt og hell i olivenolje til den har fått ønsket konsistens. Ha så noen dråper med eteriske oljer i om du ønsker god lukt. Eksempler her kan være lavendel eller jasmine.2
. Hopp deretter i badekaret, fylt med det du ønsker og trenger. Eksempler..

Spabad som Kleopatra
Fyll badekaret ditt med varmt vann, ha oppi 5 dl helmelk og 2 ss solsikkeolje. Legg deg oppi og drøm deg tilbake til det gamle Egypt.

Appelsinbad:
Bruk to appelsiner og varm de opp i mikroovnen i noen sekunder til skallet er så vidt varmt. Gni og masser appelsinene noen ganger med hendene. Ved å gjøre disse to grepene vil appelsinsaften presses ut fra kjøttet slik at du får mest mulig appelsinlukt i badevannet. Skjær appelsinene i skiver, og ha de i badevannet. Appelsinsaften virker ikke bare styrkende på immunforsvaret, men også på huden.Rosebad
Bruk blader fra en bukett roser. Dette trenger absolutt ikke være de dyreste rosene!
Ha oppi noen dråper eterisk roseolje. De har mange gode lukter på bodyshop! Bland luktene med vannet, og legg rosebladene på toppen.

3. Ligg i badekaret minst 20 minutt og smør deg deretter inn med en god, fuktighetsgivende bodylotion. Siden du nå allerede er i gull gang, kan man jo alltids kjøre på med en ansiktsmaske? Eller kanskje du vil slå til med litt filing og stelling av negler på både fingre og tær? Kle deg til slutt i kosedressen og avslutt med en god og varm kopp te. Slapp av resten av kvelden..  Det har du helt sikkert fortjent.


Tar du ofte hjemmespa?

– Marthe <3

Fargelegg livet ditt!

Vi blir bombadert med farger fra alle kanter. Det ser litt ut som fargesjokk, men det kalles color blocking. I sommer skal man være alt annet enn redd for å mixe farger! Ikke bare farger, men knallfarger.. Selv synes jeg denne trenden er helt rå og jeg har faktisk kommet godt i gang med fargeleggingen av sommergarderoben. Farger gjør noe med energien. De gjør meg rett og slett gladere. Jeg har undersøkt litt rundt hva de ulike fargene egentlig gjør med følelsene våre. Ta en titt og si gjerne om du er enig eller ikke!

Farger påvirker oss både fysisk og psykisk. Her ser du på hvilken måte de ulike fargene fungerer..

ROSA
Har en beroligende effekt og fremmer både tålmodighet og godhet.

RØD
Gir deg mer selvtillit, mot, energi og utholdenhet. Man får ofte mer oppmerksomhet dersom man kler seg i rødt.

ORANSJE
Kan fort muntre en opp. Fargen skaper entusiasme, godt humør, vennlighet, begeistring og avslapning. Oransje skal styrke immunforsvaret og hindre depresjon og fordøyelsesproblemer.

GUL
Gule klær kan bidra til klarere tanker.Gult øker kreaviteten og kan derfor hjelpe med å ta vanskelige valg eller løse problemer.

GRØNN
Grønt hjelper deg til å finne roen og bli mer avslappet. Mennesker føler seg ofte mer avslappet når de er ute i naturen der det er mye grønt. Grønn er også fargen for betingelsesløs kjærlighet og en øker takknemligheten for det du har.

BLÅ
Blått hjelper deg med å finne problemer litt på avstand slik at du lettere kan finne løsninger. Blått anbefales når man skal på jobbintervju da fargen solid og tillitsvekkende. (Godt jeg gikk i blått på eksamen).


Ser du på fargene på samme måte?

– Marthe <3