Favorittstrikk i høstgarderoben

Inneholder affiliateslenker

– My Latest Buy –

Det er ikke ofte jeg vier et eget innlegg til en favorittgenser, men den siste uken har jeg funnet så innmari mye fint på nett! Jeg skal hente en pakke fra Zalando i morgen, og i den befinner det seg noen helt nydelige gensere til bare 299kr! Jeg skal selvfølgelig vise dem på senere så dere kan se hvor lekre de kommer til å bli både med skinnbukser og vanlige jeans, men i mellomtiden kan dere gjerne ta en sniktitt HER. De har den i både lys grå og lys rosa, og jeg klikket hjem begge to.

Genseren dere ser på bildene her er jeg også evig takknemlig for å ha oppdaget. Den så jeg faktisk for første gang i dag tidlig da jeg satte i forelesning. Det var Laila fra nabosetet som hadde den på seg i lys rosa og fortalte at hun hadde kjøpt den på h&m for 199kr. De neste fem timene var denne genseren alt jeg klarte å tenke på, så så fort skoledagen var over dro jeg med Ida fra klassen til byen og kjøpte den i to farger selv. Dessverre er de helt utsolgt for den på nett! 

Nå skal jeg fylle vaskebøtta med grønnsåpe og sveipe moppen over stuegulvet mitt. Jeg får nemlig Marthemor på besøk fra klassen om en liten time! Vi skal kose oss meg taco og film denne lille-lørdagen <3 Tror vi begge trenger en velfortjent pause etter to heftige studiedager og en lang onsdag med forelesning. Vel, og shopping for min del da. Høhø!

Elsker altså når jeg finner slike lekre høstplagg til en så rimelig pris! 
Gina Tricot har også noen superfine og studentvennlige varianter HER, HER og HER
.

– Ukesmeny med dessertforslag –

Hei på dere, og riktig god kveld alle sammen! Fy fader så lei jeg er av å studere nå, og jeg er bare i gang med uke tre.. 56 skritt har jeg gått denne torsdagen, og det må være fra kjøkkenbenken til stuebordsstolen de gangene jeg har hentet meg mat. Puh! Det tar på med dager som denne altså, men det er nok verdt det til slutt. Før jeg vet ordet av det så er høsten over og jeg halvveis ferdig med utdanningen min. Smiler et lettelsens smil bare av tanken.. 

Under her kommer en noe forsinket ukesmeny som jeg håper kan være til inspirasjon for dere som enda ikke har fylt opp kjøleskapet. På torsdag fyller jeg 25 år, så da blir det et ordentlig festmåltid på denne damen. Mannen ringte akkurat og spurte om jeg ville spise ute eller hjemme, og da sendte jeg inn en bestilling på lam med tzatziki og risotto. Det er noe av det beste som finnes det. Spesielt når vi kan lage det sammen, hjemme hos han med vin i glasset <3

Mandag: Hjemmelaget biff Stroganoff med ris

Tirsdag: Indisk tikka masala med nanbrød og raita

Onsdag: Vegetarvennlige “kjøttboller” i tomatsaus

Torsdag: Lammefilet med tzatziki og smakfull risotto

Fredag: Marthes Chilli Con carne 

Lørdag: Budsjettvennlig vegetargryte med varm foccaccia

Søndag: Hjemmelaget lakseburger med mangosalsa

– Ukens tre store fristelser –

1. Friske frukter med kokoskrem og hakkede mandler 

2. Ostekake på krukke med friske bringebær

3. Boller med sjokoladekrem 


Yum yum! Måtte dere la dere friste <3
Klikk på bilde av retten for å komme til oppskriften!

Topptur i EvardalenGod morgen! Har dere en fin uke så langt? Jeg har det ihvertfall som plommen i egget. Vi har ikke hatt noen forelesninger på skolen de siste par dagene, så da sitter jeg istedet med kosebuksa på og trykker trynet mitt dypt nedi pensumbøkene hjemme. Det er akkurat sånn jeg jobber aller best, så det kunne ikke passet meg bedre <3 Disse hjemmestudie-dagene har også gitt meg tid til å redigere de siste bildene fra helgen, så her kommer et tredje bildedryss! Denne gang fra den deilige toppturen Annika, Caroline og jeg hadde oss på søndag! Stakkars Siri var så forkjølet at hun ikke engang hadde stemme igjen, så hun måtte bare bli igjen på hytta og lese pensum mens vi svettet oss til topps.


– På toppen av Evardalen – 

Selv om turen bare tok et par timer, var det jammen tungt å bestige disse høydemeterne! Fy som vi svettet da sola sto på. Heldigvis gikk vi langs en bekk der iskaldt fjellvann rant forbi oss nesten hele veien, og foråsidetsånn: vann har aldri smakt bedre. For en luksusvare <3 Hunden var også med oss på tur, og da toppen var nådd stilte vi oss alle sammen på kanten av fjellet og skrek ned til Siri, som faktisk både kunne se og høre oss fra verandaen på hytta. En perfekt avslutning på en helt eksemplarisk helg med flotte folk. Ah, jeg kan nesten ikke vente til neste gang. Da har kanskje høstfargene rukket å komme enda tydeligere frem også. Det blir fine bloggbilder det! 


Jeg kjenner jeg er litt sløv i formen denne tirsdagen jeg! Jeg hadde alarmen på klokken seks i dag tidlig og tenkte egentlig jeg skulle kjøre i gang med lesingen allerede da, men jeg følte meg helt zoombie, og klarte faktisk ikke å komme meg opp før klokken åtte. Æsj, jaja, jeg skal ikke gjøre noe annet enn å lese de neste åtte timene. Jeg holder faktisk i massevis <3


Ha en nydelig tirsdag dere <3 Så sees vi snart igjen her inne!
Håper dere liker disse litt mer “hverdagslige” innleggene mine også.

Morgenbad i idylliske omgivelser

God ettermiddag jenter og gutter! Her kommer noen blinkskudd fra morgenbadet mitt i går! Hihi, kan dere tenke dere en bedre måte å starte søndagen på? Hele lørdagskvelden var det meningen at vi skulle kose oss med vin og bading under stjernehimmelen, men det ble rett og slett litt for varmt for oss alle mann. Vi ble nemlig litt ivrige under fyringen lørdag ettermiddag og gjorde stampen så varm at det tok timesvis for den å nå en temperatur vi ikke… ja kokte i. Haha!-Meen en liten badeseanse fikk vi kjørt alle fire nærmere midnatt, og søndag morgen var frøken Borge oppi igjen for nok en svømmetur. Da viste nemlig gradstokken 17 i luften og 34 deilige i vannet. Mmm, gjett om jeg nøt <3 Tenk at jeg har hatt ei venninne med slike hytteomgivelser halve livet, og ikke vært med henne på tur før nå? Herregud, jeg skammer meg.

– En svømmetur i 34 grader –

Bare se på dette her? Jeg savner helgen allerede, og kan nesten ikke vente til neste gang vi skal på tur. Siri har visst også en herlig hytte ved Brokke, og jeg har jo farmor og farfars paradis på Bortelid! Jeg kan ta med meg jentene opp dit også i vinter! Herlighet, vi har flust med hytter å velge i. Det skal definitivt både jobbes og studeres som bare det i ukedagene denne høsten, men helgene skal jeg sette av til opplevelser som dette så ofte jeg bare kan..


Det er jo dager som disse som gjør livet <3 

En helg til fjells med jentene

– Always making new friends – 


Wow, for en helg… Jeg har kost meg sånn med jentene på tur at jeg nesten ikke vet hvor jeg skal begynne her. Det blir ihvertfall to bloggposter til ut av minnene våre fra fjellet, for vi har knipset over 900 bilder til dere <3 Aller først: For et vanvittig sted!? -Og jeg som trodde vi skulle ei litta tur til Evje denne helgen! Der tok jeg feil. Caroline sin hytte lå nemlig nærmere 1000 høydemeter over havet, og her var naturen altså så nydelig at jeg var helt satt ut fra vi kom til vi reiste hjem igjen. Jeg vet ikke hva jeg hadde forventet, for når det kommer til fjellet så har jeg aldri vært noe annet sted enn på Bortelid før, men dette her var bare… ja fantastisk. Uansett hvilket vindu jeg tittet ut av på morgenkvisten var det mark i begynnende høstfarger, store og små fjelltopper, fjellvann, sauer og vær som møtte meg. Vi hadde til og med vår egen elv like utenfor hytta som vi kunne fiske i allerede fra klokken seks om morgenen. Åh, nei kom dere opp til Brokke!


Vi kom opp fredag kveld, og allerede etter 10 minutt med klapping og kos av tamme sauer, kjente jeg at min helg var komplett. Hele fredagskvelden gikk til spilling, vin og god mat, og da jeg trodde kvelden gikk mot slutten, dro jentene frem en diger pakke som de overlevert meg mens de gliste og sa: Her kommer en tidlig bursdagsgave fra oss! Det er noe du trenger veldig sårt! Haha, jeg skjønte med en gang at det måtte være noe som kunne erstatte plastikkposene jeg alltid pakker i til jenteturene våre, men at det skulle være en svær, helt nydelig, lilla kvalitetstursekk fra Bergans hadde jeg ikke i min villeste fantasi sett for meg. Fy søren.. De vennene <3

– Selfie struggle – 

Jeg fikk tatt sekken i bruk allerede lørdag morgen, for da pakket vi med oss fiskestenger, kroker og lunsj og kjørte avsted til et nydelig fjellvann som vi ble stående og fiske ved i fire timer. Ikke én fisk fikk vi i løpet av hele helgen, og det til tross for at vi hadde med splitter nye spinnere, levende mark og hele sulamitten. Jaja, fangst eller ikke.. Turen var fantastisk. Været spilte så til de grader på lag, selskapet var prima og omgivelsene.. ja dere kan jo bare se selv!

– Siste nytt i fiskeskrinet – 


Gleder meg til å vise dere mer fra disse flotte dagene <3
Så håper jeg selvsagt at dere har hatt det litt greit dere og siden sist! 

– Slik studerer jeg –

Er det noe jeg ser går igjen i kommentarfeltene nå om dagen så er det spørsmål relatert til hvordan jeg studerer, hvordan jeg legger opp en leseplan for hvert semester og hvordan jeg forbereder meg best mulig til eksamen. Jeg forstår godt at dere førsteårs-studenter sitter og klør dere i hodet. Å studere på universitet er noe helt annet enn videregående. -Men det behøver ikke å være noe vanskeligere av den grunn. Tvert imot! Jeg synes livet som student på Universitetet i Agder er ganske fantastisk. Nesten ingen forelesninger er obligatoriske. Ingen skriver fravær eller sender melding med hjem dersom jeg ikke kommer på skolen. Det er ytterst få innleveringsoppgaver og så godt som ingen ukentlige prøver.

-Kun én gradert slutteksamen i hvert fag dere! Denne deilige nye friheten (etter tretten år med alt annet enn frihet) krever dog at du har en god dose selvdisiplin. Velger du å ikke gå i forelesning, så skal du klare å stå opp når alarmen ringer likevel, og sette deg ved stuebordet for å studere på egenhånd! Sover du til elleve hver formiddag bare fordi du kan, så tror jeg neppe du sitter igjen med en karakter av øverste klasse. Du MÅ få struktur på hverdagen din, og mine beste tips på veien her er: 1. Se mindre tv 2. Legg deg før midnatt 3. Stå opp før 08.00. Så enkelt som det kan du spare massevis med tid. Jeg vet det er mange fantastiske serier der ute, men gjør deg selv en kjempetjeneste og snurr de i juleferien. Du.Har.Ikke.Råd til å sitte oppe på nattestid og snurre episode etter episode nå. Ja, vi har akkurat startet semesteret, men pensum for veldig mange studieretninger er enormt og du har mer eller mindre tre måneder på å lære deg det.

1. Sett i gang NÅ. Jeg har sagt det før også, men jeg sier det igjen. Du kan ikke gjøre som på videregående og saumfare pensum en uke før eksamen. Jeg bruker en uke på ett kapittel når jeg virkelig skal lære meg det og få det til å sitte. Du får ingen hjelpemidler på eksamen i sykepleien, og juks kommer du ikke langt med verken på universitet eller ute i arbeidslivet, så her er det bare å stå på fra start! Jo mer du lærer deg, jo gøyere blir også fagene og jo større blir mestringsfølelsen. 

2. Sorter pensumbøkene. Har du som oss sykepleiestudenter femten pensumbøker hvert år, så er det enkelt å få panikk. For hvor i all verden man skal starte? Vel, husk at det er meningen at disse 7,10 eller 15 bøkene skal fordeles på to semestre! Start derfor studieåret med å finne ut: 1. Hvilke fag du skal ha eksamen i først. 2. Hvilke bøker som tilhører fagene du skal ha eksamen i først 3. Vanskelighetsgrad/Omfanget av de ulike fagene du skal ha eksamen i først.

Har du syv pensumbøker til et fag du kun skal ha hjemme-eksamen i neste vår, så legg bort disse med en gang. Ikke tenk på å begynne å lese eller skrive noteter til disse nå. Konsentrer deg om de bøkene du skal ha skriftlig eksamen i. (Uten hjelpemidler). Det er disse bøkene du må åpne med en gang, lese, forstå og pugge. Skal du ha flere slike skriftlige eksamner denne høsten så finn ut hvor mye tid du vil disponere til hvert fag. Et er alltid litt vanskeligere enn det andre, og da må du sette av ekstra tid til det. For førsteårs-sykepleiestudenter er det ingen tvil om at anatomi, fysiologi og biokjemi er faget som krever flest lesetimer.

3. Studer timeplanen. Hvilke tema skal det foreleses om først? Det er kjedelig å lese om hjerte og karsykdommer hvis det skal foreleses om nevrologi denne uken ikke sant? Du får SÅ mye igjen for å komme forberedt til timene. Dette her er definitivt mitt aller viktigste tips. Du kan ikke komme helt blank til en forelesning om respirasjonssystemet og klage på den dårlige læreren fordi du ikke skjønte det h*n sa om gassutveksling eller hemoglobinets metningskurve. Det vanskeligste stoffet krever forarbeid. Så enkelt er det! Forbered deg til alle forelesninger. Du FÅR så mye igjen for det..

4. Kort ned kapitlene. Noter ned det du tror er mest relevant til eksamen/arbeidslivet. Med forberedning til forelesning, mener jeg ikke bare “les gjennom kapittelet læreren skal forelese om”. Har du klisterhjerne så er det sikkert bra nok, men selv husker jeg ingenting med mindre jeg noterer samtidig. Jo mer jeg skriver fra hånd, jo mer husker jeg. Jeg skrev ut fire fulle skrivebøker med notater i fjor vinter og klarte jammen å huske mer eller mindre hvert ord som sto i dem til eksamen. Det er helt utrolig hvor mye bedre stoffet setter seg når du får det inn med fingrene også, og ikke bare øyne eller ører.

5. Studiespørsmål og eksamenslek. Jobb jevnt med å løse studiespørsmål tilknyttet de ulike kapitlene dersom du får utdelt dette av læreren din, for når eksamen kommer og læreren skal lage oppgaver, tar han veldig ofte utgangspunkt i disse relevante spørsmålene. Mitt beste tips her er å samles en liten gjeng, og rett og slett høre hverandre et par uker før eksamen. Det er ingenting som er bedre enn å prate om pensum og lære bort egen kunnskap til andre medstudenter. Gjør det til en jentekveld, ha snacks på bordet og lag en slags konkurranse ut av det. Det gjorde jeg flere ganger i fjor, og FY så effektivt det var. Mer om min eksamenslek kan dere lese HER.

6. Til alle første års sykepleiestudenter: Lag dere konto på sykepleiepluss.no, og gjør det med én gang. Man har to vanskelige fag (utenom medikamentregning) det første året på sykepleien. Det ene krever ikke like mye lesing og kommer litt av seg selv etter å ha tilbrakt x antall timer i praksis og øvingsavdeling, mens det andre er ganske heavy anatomi, fysiologi og biokjemi. Pensumboken til dette anatomifaget er helt fryktelig. Ikke bare består den av 500 sider, men den er så tunglest! Mitt bud nummer 1 for en god karakter her er: 1. Lukk igjen hele boken, og begynn å titte på videoer fra sykepleiepluss istedet. Hos sykepleiepluss har du en lege som forklarer det mest avanserte på den enkleste måte gjennom fargerike videoer med tegninger og dårlige vitser. Dessuten får du også en rekke eksamensoppgaver her, og besvareler som viser hvor mye du må regne med å lære deg for å få karakterene A-B-C-D-E. Altså bare last det ned med en gang.

7. Jobb med eksamensoppgaver. -Helt fra starten av, og ikke bare en uke eller to før eksamen. De aller fleste husker å jobbe med å få stoffet til å sitte fast i hukommelsen, men få husker å jobbe med å klare og hente det ut igjen på en oversiktelig måte. En god eksamensoppgave er en oppgave der studenten har svart på akkurat det oppgaven spør om. Selv har jeg en tendens til å skrive meg litt bort i stresset og kaste bort tid på å ta med pensum som ikke er helt relevant! Slikt får man ingen ekstrapoeng for, og derfor har ihvertfall jeg som mål å forbedre meg litt ekstra på dette.

8. Ha orden i skrivebøkene. Ikke bare den første måneden på studie, men hele veien til eksamen. Skriv pent, bruk farger, tegn, tusj, skriv fine tankekart som du faktisk får lyst til å titte på. Det betyr ihvertfall mye for min motivasjon. Det krever ikke mye mer tid å skrive pent enn stygt, og fine notater setter du pris på når du skal tilbringe timesvis med øynene på dem ukene før eksamen.

Her har dere altså 8 studietips som jeg følger rimelig slavisk!
Spør hvis dere lurer på noe mer <3

Har du noen gang…

Skulket skolen? Ja hjelpes. Halve andre klasse på videregående var jeg på shopping i samfunnsfagstimene. Ikke var jeg flau over å vise det heller. Jeg kom flere ganger tilbake til andre time med syv shoppingposer i hendene. “Bare vært hos tannlegen altså”. Jeg dro også en uke til syden med kjæresten midt i skoleåret på videregående. Jeg hadde migrene og kunne skrive bort deler av fraværet mitt pga det, så det gikk faktisk helt fint. Det er visst andre tider nå! 

Hatt et kallenavn? Jeg heter jo egentlig Marthe Karin, og brukte alltid begge navnene som liten. Selv sa jeg at jeg het “Matte-In” ettersom jeg ikke klarte å uttale navnet, og hvis ikke de ansatte i barnehagen kalte meg akkurat det samme, responderte jeg faktisk ikke. De kunne rope og rope, men jeg fattet ikke at det var meg de pratet til før de skrek “Matte-in!”. På ungdomsskolen kalte de meg MK, og på videregående bestemte jeg megfor å kun bruke fornavnet.

Møtt en kjendis? Ja, det har jeg fortalt hundre ganger før. Jeg har møtt Snoop dogg og Will.i.am i Black Eyed Peas. Og de andre guttene i gruppa deres, men de husker jeg ikke hva heter.

Ødelagt noens ferie? Huff ja så absolutt. Kjæresten og jeg skulle passe hunden til Malene og Ole da de var på ferie for fem år siden, og denne hunden hadde tidligere hatt en vond bakgrunn med misshandling og det hele, som gjorde at den var noe ustabil til sinns. Den var supersnill med oss altså, men det hadde hendt at den gikk til angrep på både biler og andre fremmede, så vi måtte rett og slett være påpasselige med den. En ettermiddag dro min daværende kjæreste ut på joggetur med hunden, og etter en halvtimes tid fikk jeg telefon om at hunden hadde kastet seg etter ei dame i joggeløypa og bitt henne i leggen. Damen ville anmelde saken, og ettersom dette ikke var første gang visste vi at politiet kom til å be om å få hunden avlivet. Selv om det var det riktige å gjøre med tanke på hvilke andre uheldige hendelser hunden kunne skapt, var det fryktelig å skulle ringe venninnen sin og melde om en sånn beskjed under ferien deres. Hunden ble avlivet noen uker senere, og nå har paret fått seg en ny, supersøt liten rakker.

Vært på tv eller radio? Jeg har vært på radio sør en gang for et par år siden med Magnus Frantzen. Jeg husker faktisk ikke hva vi snakket om engang, men det var nok noe relatert til blogg, trening og sosiale medier. Tv har jeg aldri vært på.

Jukset på en prøve? Ja, jeg husker jeg skulle ha prøve i religion en gang og hadde SÅ lyst på en sekser da jeg hadde lest som en gal. Hodet mitt var helt proppet av informasjon, og en siste tekst på en halv A4 side ville ikke sette seg i hjernebarken. -Så da skrev jeg det inn på pcen, kopierte det 5 minutt før prøven startet og limte det inn i selve word-test-dokumentet når testen var i gang og læreren ikke så på. Jeg fikk 6/5 på den prøven husker jeg og har enda dårlig samvittighet.

Vært våken i 24 timer? Nei, det kan jeg aldri tro jeg har klart.

Ved et uhell sagt “elsker deg” til en person? Nja, jeg har aldri sagt det uten å mene det, men jeg har sagt det i situasjoner jeg ikke egentlig har hatt lyst til å si det. Sånn foreksempel like etter en heftig krangel. -Når jeg ikke egentlig er over krangelen, men det bare buser ut fordi jeg ikke kan beherske meg. 

Sovet i skogen, under åpen himmel? Nei, dette står på to do listen min for enten høsten eller neste vår! -Når myggen ikke er mer. Jeg tisset i skogen på nattestid forrige helg (to minutt) og rumpa mi er enda full av røde myggstikk. 

Fått en farlig allergisk reaksjon? Ikke farlig tror jeg, men jeg hovner opp i halsen hver gang jeg spiser moreller, pærer, og røde eller grønne epler. Så får jeg bongolepper når jeg spiser fersk fersken. Kjempemorsomt. Det ser alvorlig talt ut som jeg har tatt restylane når jeg spiser bare en liten bit.


 
Blitt avvist etter en sjekkeseanse? Ja, én gang! Jeg var akkurat blitt singel for tre og et halvt år siden og drakk meg mer eller mindre stupfull på utestedet Harveys. En av bartenderne her var (ihvertfall med ølbriller på) megakjekk, og jeg var selvsagt med ett supergiret. -Men samme hvor mange enheter jeg har fått i meg så sjekker jeg ikke opp noen som helst. Jeg synes rett og slett det er DØflaut.

-Meeen etter en noe lang samtale med Cathrine, klarte hun på magisk vis å overtale meg, og jeg bestemte meg for å skrive ned nummeret mitt på en serviett og overlevere den til hunken i baren. Jada, kjemperomantisk. Foråsidetsånn jeg husker enda hvilket ydmykende slag som traff meg i ansiktet da bartenderen lenge før jeg i det hele tatt nådde han, bare strakk ut hånda si som et annet stopp-skilt og sa: “Du kan bare legge det nummeret i kløfta igjen. Jeg har dame!”. Det var en trofast kar da i det minste, men herregud så dum jeg følte meg der jeg sto og tittet bort på Cathrine som KNAKK sammen av latter. Hun hadde selvsagt ikke hørt hva han sa og trodde bare jeg akkurat hadde blitt totalt avvist. -Dame eller ikke dame, jeg har ikke sjekket opp en eneste mann på byen siden. 

Kalt kjæresten for feil navn? Nei, takk og lov! Hahaha.

Grått i offentligheten i voksen alder? Ja, jeg fikk en helvettes kink i nakken/ryggen på vei hjem fra en ferie med kjæresten en gang husker jeg, og var helt nødt til å trille den tunge kofferten med disse ilende nervesmertene. Da rant det noen tårer i tollen på Gardermoen. Nerver i klem er noe herk.

Brukket et ben? Aldri brukket noe som helst! Ikke engang en tå! Jeg har heller aldri sydd. Ganske utrolig når jeg har vært både turner og sprangrytter i min ungdom.

Gitt bort en gave som egentlig var en gave til deg? Nei! Jeg har gitt sponsorgaver videre i bursdagsgaver (sammen med andre ting) dersom jeg har fått flere like produkter, men da er jeg påpasselig med å si ifra om det så ingen tror jeg er en gjerrigknark som samler ting fra baderomsskapene fremfor å dra på gaveshopping. Hahaha. 

Holdt eller klappet et vilt dyr? Jaa, jeg har kost ihjel babyløver i bushen <3

Melket en ku? Nei, aldri! Men no worries. Det skal jeg gjøre når jeg er ferdig med bloggen, vil ha en pause fra sykepleierlivet og skal melde meg på farmen en sommer 🙂 Jeg tuller ikke. Det må være drømmeferien. Ihvertfall etter Maldivene.

<3 <3 <3 

– En torsdag med selvstudie –

God morgen! I dag er det akkurat en uke til jeg fyller 25! Wuhuuu! Jeg vet ikke hvorfor jeg gleder meg sånn, for jeg har overhode ingen planer for dagen min, og tenker faktisk ikke å feire den i det hele tatt, men jeg synes liksom bare det er hyggelig å bli et år eldre! Altså, jeg kan jo alltids invitere jentene på en uhøytidelig middag eller spillkveld, men jeg jobber hele bursdagshelgen min, så noe fest blir det ihvertfall ikke. -Selv om det var planen for bare et par uker siden.

Hvordan har dere det? Jeg har virkelig fått bloggmotivasjonen min tilbake jeg om dagen, og kjenner jeg er litt bitter på at jeg ikke booket noen timer med fotografen min før hun reiste på ferie. Hannemor har stukket av til Spania en uke med noen av medstudentene våre, så der ligger de og koser seg på en solseng mens jeg kaver med å få knipset rare selfie-bilder mellom leseintervallene. Godt hun snart er hjemme igjen! Hehe, hun blir heldigvis bare til søndag.

– Pastasalat med reker, mango, tomat og avokadokrem –

Jeg vet ikke med dere, men jeg hadde ihvertfall en helt perfekt onsdagskveld i går! Mannen og jeg dro på dobbeldate/spillkveld til Annika og Diderik og koste oss GLUGG i fire timer der. Altså, jeg forstår ikke hvor tiden blir av når vi er på besøk hos det superparet. Jeg koser meg sånn at jeg nesten ikke føler jeg får blunket før klokken slår midnatt <3 Dessuten begynner jeg å få litt kontroll på mitt nærmest aggressive konkurranseinstinkt også, og det er veldig hyggelig!


Nå skal jeg studere som et ekte skolelys i hele dag! Det eneste jeg har planer om å gjøre mellom slagene er å blogge og bake deilige rundstykker. Jeg var tom for alt som het knekkebrød, brød og baguetter til morgenen i dag, så jeg lagde meg en diger bolle deig istedet som nå står og hever seg. Det gledes! Mangosalaten jeg hadde tidligere denne uken besto forresten av: 1 mango skåret i terninger, 150g ferske, pillede reker, 5 cherrytomater i terninger, 1/3 rødløk og 1/2 avokado most og blandet med 1ss rømme, salt, pepper og litt sitronsaft. Jo, og pastaskruer da! Mmm, riktig så lettvint og godt <3 

Ha en nydelig torsdag alle sammen <3

12 ting du ikke visste om meg

1. Jeg var hos tannlegen for første gang på syv år for et par dager siden og hadde ordentlig hjertebank fordi jeg fryktet fjorten hull, tannkjøttbetennelse og en regning på 100 000 kroner. Vel, jeg hadde wait for it… NULL HULL(!) Altså, jeg kan nesten ikke tro det. Jaja, da blir det syv år til neste besøk igjen.  

2. Jeg er veldig lett å lese. Du ser det på meg når jeg kjeder meg, du ser det på meg når jeg koser meg glugg, og du ser det på meg når jeg er irritert. Jeg er utrolig dårlig på å skjule mitt eget humør. -Bortsett fra når jeg er full. På fylla har jeg bare to humør. 1. GLAD og 2. MÅ SOVE NÅ.

3. Jeg er skikkelig giftesyk om dagen. Om man kan kalle det det? Etter å ha sett x antall forlovelser og x antall bryllupsbilder på facebook og blogg de siste månedene har jeg begynt å lengte etter å gifte meg selv, og oppleve hele den koselige greia der. Hehe, det går nok snart over. Verpesyken kan jeg ihvertfall melde om at fremdeles er ikke-eksisterende.

4. Jeg har strekkmerker på rumpa og på innsiden av lårene. Synes det er morsomt at de havnet der og ikke på overkroppen.

5. Jeg er helt frelst av det nye tv-programmet “Vendela + Petter”. Sitter bare og gliser når jeg ser på dem og krysser alt jeg har for at de faktisk er et par og at det ikke bare er tilgjort for tv. Jeg synes nemlig de er helt nydelige sammen.

6. ​Jeg sovner alltid, og jeg mener alltid innen 7 minutt etter at hode har truffet puta om kvelden. Mannfolket sier han stort sett hører sovepustingen min allerede etter 2-3 minutt, og at jeg ikke engang rekker å si god natt før jeg er bortreist. Elsker å sove <3 Jeg kan bruke 40 minutt på å velge film når vi skal se film sammen, og så sovner jeg 10 minutter inn i thrilleren likevel. Håpløst.

7. Min største frykt er søvnparalyse. Jeg fikk det da jeg sovnet på ryggen en gang i juletider for to år siden, og siden har jeg aldri tillatt meg å sove slik igjen. Jeg våkner av meg selv dersom jeg faller bak på ryggen og hiver meg over til siden. Er så redd for å oppleve noe så ubehagelig igjen. Jeg lå to timer og bare kaldsvettet av frykt. Haha, forderdelig!

8. Jeg er en ekte frysepinne. Vinterhalvåret veier jeg gjerne et par kilo mindre enn sommerhalvåret, og det tror jeg skyldes at jeg konstant går og forbrenner av skjelving. Det skal også sies at jeg bare ikke kan kunsten å kle meg etter gradstokken.

9. Baksnakking finner jeg som en skikkelig u-ting. -Men er det noe jeg hater enda mer så er det når det blir sagt ekle ting i samme rom som “offeret” i håp om at han eller hun hører det som blir sagt. Av og til treffer jeg faktisk på noen sånne feige kvinnemennesker. Sånne som bare ikke tørr å konfrontere andre med et enkelt problem og som istedet må gå for en taktikk som minner mer om mobbing. Æsj altså. Dere det gjelder må jobbe med dere selv.

10. Jeg får sjeldent i meg mer enn 6-7 dl med væske om dagen. Jeg klarer bare ikke å drikke når jeg ikke er tørst. Nå spiser jeg så mye at væsken i maten sikkert gjør opp for det, men jeg husker jeg alltid besvimte da jeg var på ferie som liten fordi kroppen min ikke ville fungere når gradstokken bikket 25+.

11. Jeg tørker ikke støv. Jeg tenker at det kanskje bare forsvinner av seg selv.

12. Jeg hadde ikke klart meg én uke på lavkarbo. Jeg elsker, elsker, elsker mat med mye karbohydrater. Kjøtt og grønnsaker klarer jeg meg fint uten en gang i blant, men ingen middag uten en eller annen form for potet, pasta eller ris. Mmm! Og hva ville vel livet vært uten cupcakes?

Ha en fin lille-lørdag <3

Ukens filmtips: Split

Her kommer enda et filmtips i spenningskategorien! Det er omtrent det eneste jeg ser om dagen. Det er så sjeldent jeg er i det romantiske hjørnet, og komedier ler jeg aldri av lengre, så da ender jeg stort sett opp med en thriller, action eller dramafilm. Denne snurret jeg en kveld tidlig i forrige uke da jeg trengte en pause fra lesingen min, og siden har jeg gått og tenkt på den, så nå må jeg faktisk bare se og gi den en egen bloggpost! 

– Split –
En mann ved navn Kevin kidnapper tre unge jenter en ettermiddag. Han låser dem inne i kjelleren sin, og som om ikke det gjør filmen skremmende nok, lider han av en heftig personlighetsforstyrrelse. Hele 23 identiteter veksler han mellom å ha, og disse skal også jentene i kjelleren hans få smake på. I det ene øyeblikket er det en designer ved navn “Barry” som låser seg inn til jentene. I det andre er det niårige “Hedwig” eller den ekle, perfeksjonisten “Dennis” som ikke tåler støv. Jentene vet ikke hva de skal tenke, men de er alle enige om å gjøre alt de kan for å finne veien ut før identiteten som dreper, banker på døren.

Her snakker vi spenning fra første scene! Herregud så forstyrrende og nervepirrende. Enda skumlere blir det når thrilleren baserer seg på historier som ikke er overnaturlige, men som faktisk kan skje der ute i den store verden. Nei, lar du deg underholde av en god thriller så snurr denne neste gang du trenger en pause fra studiene. Filmen kan leies på Viaplay! Tror jeg betalte 49 kroner for å leie den i 24 timer. Traileren kan dere se på youtube HER.

Nå skal jeg kose meg på jobb! Ha en fin kveld alle sammen <3