Happy Halloween!

Let’s get this party started! Hihi, endelig er alt klart her i heimen! Vel, bortsett fra meg selv da.. Jeg skal hive meg i dusjen og gå løs på krølltanga så fort dere er oppdatert, men først ville jeg bare dele halloweenbordet mitt med dere. Tenkte jeg skulle spare meg for oransje i år og kjøre rent sort og gull i stedet, men med de lysrosa jelly shotsene ligner det mer et barnebursdagsbord… Jaja, halloweenfest og barnebursdag er vel cirka det samme.

Hele formiddagen min har altså gått til handling og hygge! Alt av bordpynt og dilldall er kjøpt på Upstairs bortsett fra de sorte maskene og gullhjertene. De kjøpte jeg på Nille. Ellers fikk jeg klokken to plutselig for meg at jeg burde hatt heliumsballonger i taket, så da hev jeg meg i bilen, kjøre til Dolly Dimples og tryglet be ansatte om å fylle ni digre ballonger for meg. Hihi, megastor takk til dem <3 Det er klart Halloween fortjener flyvende ballonger!

Kamera er selvfølgelig med for å dokumentere kvelden! <3
Ha en skrekkslagen kveld! Høhø. Så skrives vi mer i morgen. 

Fredagskos: Gelè på 1-2-3!

God HELG dere! Jeg glemte helt å ønske dere det til morgenen i dag. Min fredag har så langt gått til hjemmekontor og kokkelering! Jeg tenkte jeg måtte prøve meg på gele av saft ettersom jeg faktisk tipset dere om å gjøre det tidligere denne uken. Dessuten har jeg lyst til å servere gjestene mine litt jello shots på Halloween i morgen, så i dag ble jeg rett og slett nødt til å øve meg litt! Hihi, superdigg ble det, så nå står fredagskosen bare og skriker på oss i kjøleskapet <3 Daniel reiser til Oslo i morgen tidlig for å feire skrekkens dag med en hau av kamerater, så i kveld tenkte vi å kjøre real kosekveld med kyllingpaella og gele. Blir det bedre?  

Du trenger: 1. 3dl Zeroh granateple og blåbærsaft 2. 7dl vann 3. 10 gelatinplater (1 pakke)

Slik gjør du:
1. Legg gelatinplatene i kaldt vann ca 5 minutt.
2. Kok opp 7dl vann + 3dl konsentrert saft i en gryte.
3. Klem ut vannet av de myke gelatinplatene og legg også disse i gryta.
4. Rør godt mens gelatinplatene smelter inn, hell over i porsjonsglass og sett i kjøleskap.

Gelèen behøver minst fem timer i kjøleskapet for å stivne i et glass som dette <3 
Håper det smaker! Det skal det ihvertfall gjøre til Norske talenter her i kveld!

Marthes beste studietips!

♥ Bruk en stoppeklokke! Å sitte med studieboka timesvis i strekk har for meg aldri fungert. Sett i stedet en stoppeklokke på 50 minutt og bestem deg for at du de neste 50 minuttene skal jobbe superbra. Når klokken så ringer, tar du deg en velfortjent pustepause, før du repeterer 2-3 runder til. Obs: Ha gjerne stoppeklokken på i de små pausene også. Hjernen fungerer best når den får fordøye nytt stoff i kortete perioder om gangen.

♥ Sett deg mål før hver eneste lesestund! Bestem deg foreksempel for et emne du skal fokusere på, eller noen oppgaver du skal gjennomføre. Slik slipper du å lese uten mål og mening. Struktur er gull!

♥ Det finnes ikke noe mer distraherende enn facebook, blogg, VG, instagram og snapchat. Ta det gjerne frem som en “belønning” i lesepausen, men sørg for å legge det bort når det blir tid for å fokusere. 

♥ Ikke les til langt på natt. Hodet fungerer ikke halvparten så godt etter klokken ti om kvelden likevel. Lær deg å koble ut når kvelden kommer. Du vil ikke slite deg ut og få en depresjon med på bachelor-slepet.

♥ Følg med i forelesningene. Har du først dratt stumpen opp fra sengen og plassert den i lesesalen kan du like godt prøve å få noe ut av skoletimene. Lytt til læreren og skriv selvskrevne notater. Det hjelper deg å forstå bedre, og det hjelper deg å huske. Gjør også som enhver professor sier, å skumlese pensum før timen starter. Det vil gi deg fordelen av å ikke sitte fullstendig blank, og du vil lettere klare å ta del i diskusjoner.

♥ Prøv å ha litt rutine på hjemmelesingen. Har du faste tider du leser på, blir det vanskeligere å sluntre unna! 

♥ Trening gir overskudd! Tar du deg selv i å sovne over boka? Sett av tid til å trene! I stedet for å legge deg en halvtime på puta og våkne opp like søvnig, ta deg en kjappere løpetur! Det vil få deg til å kvikne.

♥ La markeringstusjen være din beste venn! På videregående markerte jeg ethvert notatark med gul, grønn, og rosa tusj sortert etter hvilket stoff som var mindre viktig, viktig og superviktig. På universitetet tok jeg tusjene til et nytt nivå, og farget halve pensumboka. Bøkene er ofte uendelig tykke og fulle av stoff som går utenfor pensum. Finn ut hva som faktisk er relevant for eksamen, og marker det ut med alle regnbuens farger.

♥ Noen jobber best hjemmefra, andre må sitte på et lydløst bibliotek. Noen liker å samarbeide, andre liker å jobbe alene. Finn ut hvilket sted eller hvilken læringsmetode som fungerer best for deg. Det er bedre med to timers effektiv jobbing enn fire timer med sumling i et miljø du blir distrahert eller umotivert i.

♥ Ta deg hele lesepause-dager uten dårlig samvittighet. Ja, ikke bare les det. Gjør det! Skal du opprettholde motivasjonen i 3-5 år med studier på universitetet er du helt nødt til å kunne ta deg pauser med god samvittighet. Stopp opp av og til, og la hjernen få hvile. Gjør noe gøy! Noe som får deg til å slappe av, smile og le.

♥ Rett før eksamen: Skriv ned noen eksamensrelevante spørsmål og få noen til å teste deg! Har du vært flink til å lese på forhånd så blir dette bare som et slags morsomt avbrekk fra den litt kjipe A4 lesingen.

Hva er deres tre beste lesetips mot prøver eller eksamensperioder?
La oss starte fredagen med å utveksle våre smarteste studietriks!

Ville tilstander på Jaxx

Hei dere! Å nå er jeg så GLAD! Nøklene til leiligheten er akkurat blitt levert, og så lenge huseier er happy er altså flyttingen ute av verden! Gud så deilig <3 Nå har jeg endelig bare ett hjem å forholde meg til, og det måtte jeg litt sånn på forskudd feire med tidenes lunch til morgenen i dag. Hihi, jeg startet dagen med en time på kontoret til Geir, og dro han deretter med meg på lunch med fine Kristina. I dag var det min tur til å få prøvd ut det fine spisestedet Jaxx! Har dere sett for slags kunstverk av en lunsjtallerken? Stemningen var kanskje ikke top notch mellom kranglefantene, men det var jo som forventet! Dere har vel fått med dere Norges nye tvserie? Andersen og Brekkas talkshow? Jeg dreper meg av latter! Knoll og tott har laget seg en aldri så liten tvserie, og siste episode kan dere se HER. Åå <3 De der to… I det ene øyeblikket er de bestevenner og i det andre har vi hele restaurantens oppmerksomhet rettet mot oss grunnet utveksling av trusler og høylytte utskjellninger…G: Slapp av du Marthe. Kristina betaler for oss…
K: Eh, hvor frekk er du Geir!?
M: Nei nei! Jeg skylder deg en lunch Geir. Jeg betaler!
G: Åh.. Jeg får så dårlig samvittighet…
K: Geir, du er faktisk ikke sann!

Kristina: Hvorfor er du så stygg mot meg? Jeg som overrasker deg med presenter hele tiden!
Geir: Presenter? Snakker du om det påskeegget jeg fikk av deg i fjor?? 
Kristina: Herregud Geir, det var en kjempefin overraskelse.. Men greit. Det blir ingen egg på deg i år!


Kristina: Geir, kan ikke du invitere oss på middag hjem til deg? Det hadde vært koselig!
Geir: Eh……
Marthe: Ja, på hummer! I november! Å, jeg gleder meg allerede!

Og sånn inviterte vi oss selv på hummer til regnskapsføreren. Helt på normalen…

Detox shots for your heart

Har dere sett så nusselig? Jeg var egentlig bare på utkikk etter noen nye, enkle shotglass til morgenen i dag, men da jeg fikk øye på disse miniflaskene på Upstairs for 15 kroner stykk, kunne jeg ikke dy meg. Nå kan jeg lage meg vitaminshots for et døgn, oppbevare dem i kjøleskapet eller ta dem med meg i lunchpakken! Haha, noe så herlig <3 Jammen smaker disse fargerike vitaminbombene godt også! Kombinasjonen av den søte rødbeten, den syrlige sitronen, og den sterke ingefæren, gjør det hele både sunt og drikkbart! Slett ikke verst, Borge <3

Du trenger: 1. En gulrot 2. 1 rødbet 3. 1/2 sitron 4. 1cm ingefær 5. 2 små epler
Slik gjør du: Skrell sitronen, del rødbet og epler i mindre biter, og kjør alt i en juicemaskin! 

5 grunner til å elske rødbeter…
♥ Grønnsaken inneholder en hau av antioksidanter. -Gull for immunforsvaret!
♥ I tillegg er rødbeter rik på både jern og folsyre. Næringsstoffer som spesielt vi jenter ofte har for lite av.
♥ Forskning har indikert at rødbeter kan gi økt prestasjon under kondisjonstreningen vår! 
♥ Fibrene i rødbetene er med på å øke det gode kolestrolet og redusere risikoen for hjerte og karsykdommer.
♥ Og best av alt: Røbeter smaker godt både på brødskiva, middagstallerkenen og i juiceglasset <3

Håper dere vil teste ut disse selv <3 En sprek kveld må dere ha videre uansett!
Nå skal jeg i gang med dagens middag! Kyllingwok står på onsdagsmenyen.

Got myself a cosy present

For en herlig onsdag <3 Etter en bedre frokost og noen timer med hjemmekontor, dro jeg inn til byen for å handle litt ingredienser til dagens bloggprosjekt! Dere har vel fått en sniktitt på snapchat allerede, men tidenes oppskrift på vitaminshots kommer altså i en bloggpost senere i kveld. Hihi, vi snakker ordentlige detox shots, så disse må dere få med dere <3 Ellers så har hun ordnet seg nytt kamerautstyr i dag! *Hurrarop til andre siden av kloden*. Jeg skal bli Canon jente! Canon EOS 6D for å være presis, med to supre objektiver til. Himmel og hav som jeg gleder meg! Jeg aner ikke når jeg får det, men det kommer nå en gang før Islandsturen vår tenker jeg <3  

Et par tøfler måtte også få bli med hjem… Det er dette som skjer når jeg drar til byen for å handle bloggingrediensene. Jaja, jeg følte jeg fortjente dem da jeg kom hjem og skjønte at jeg hadde låst meg ute fra leiligheten. Vi bor i blokk, så uten nøkkel må jeg ringe på x antall ringeklokker i håp om å få noen til å åpne for meg, og dette syntes jeg var så pinlig at jeg i stedet valgte å ta bussen til gamle-leiligheten og vente på at Daniel skulle komme og hente meg etter jobb.. Marthe i et nøtteskall! Pyttsann, jeg kom meg hjem og inn til slutt <3

De deilige tøflene kjøpte jeg på Bianco, og de Er.Så.Varme! Jeg måtte ta dem av etter ti minutt da jeg følte føttene mine brant opp. Vet ikke om det er en bra eller dårlig ting? Jeg får tenke litt på det.. Det var ihvertfall min formiddag kortere oppsummert! Nå skal jeg bare hive meg på neste bloggpost med en eneste gang jeg, så dere får muligheten til å stikke på butikken og lage vitaminshotsene mine allerede til kvelds <3 Bare å glede seg!

Hvordan har dere det denne lille-lørdagen? <3

8 tips til kampen mot søtsug!

Vi har alle vært der. Vi har alle hatt kvelder hvor vi desperater søker gjennom enhver kjøkkenkrok i håp om å finne noe søtt. Av og til klarer jeg å nøye meg med en liten rad kokesjokolade. Andre ganger trykker jeg i meg hele skuffen med lørdagens godterester. Hva gir det meg? Dårlig samvittighet, mindre lyst på god, næringsrik mat, og gjerne en oppblåst mage.. Mitt forhold til mat er og har alltid vært alt annet enn anstrengt. Det vet dere allerede alt om, så den talen skal jeg spare dere for, men det betyr ikke at jeg finner det intense søtsug noe mindre irriterende. -For hva skal jeg egentlig trykke i meg sjokolade etter sjokolade for? Hva får jeg ut av det? Annet enn et sukkersjokk? Under her får dere mine åtte tips mot å takle slike unødvendige cravings i hverdagen.1. Spis små, regelmessige måltid for å holde blodsukkeret stabilt. Du craver sjeldent på full mage! Sørg også for at maten du spiser er variert og god. Husk, mat skal nytes! Jeg gleder meg dobbelt så mye til å spise en porsjon hjemmelaget middag som en lørdagsskål med smågodt. -Fordi jeg alltid spiser mat jeg elsker!

2. Cravings varer stort sett ikke lengre enn 10-15 minutter av gangen, så vent de minuttene før du bestemmer deg for å gå løs på godteskuffen. Distraher deg selv med å ta klesvasken! Eller en powerwalk? Eller en telefon til en venninne. Sjekk om du er like sugen på noe godt etterpå eller om det bare var et av dine svake øyeblikk!

3. Kjenner du cravingsene komme snikende innpå? Okei. Fortell deg selv at du skal kutte opp litt frukt, spise den først og så kjenne etter om godterisuget er like stort. Mest sannsynlig så er det ikke det, da den søte frukten lurer kroppen til å tro at den har fått snop. Frukt er jo egentlig vanvittig godt det også? Lag fruktsalat, en skål med frossne druer som du dypper i mango, eller frossne mangobiter som du nyter i en vaniljeyoughurt. Nom!

4. Drikk mer saft om du ikke liker vann. Dette også for å reduserer sult-følelsen som medbringer cravings. Det finnes så mange gode varianter om dagen! Zeroh er en storfavoritt her i hus, og disse kan man til og med lage sukkerfri gele av! Sukkerfri gele toppet med litt friske bær kan smake vel så godt som en pose sørlandschips.

5. Et supert triks mot søtsug er rett og slett å ta en powernap. Det behøver ikke å være lengre enn 15 minutt på puta! Hver gang jeg våkner opp fra slike deilige powernaps har hode og kropp omstilt seg, og jeg har ikke lengre det enorme behovet for å innta noe usunt. Mine cravings kommer også gjerne i 22.00 tiden om kvelden når jeg slapper av foran tven. Begynner kroppen da og skrike etter is og kjeks så går jeg heller og legger meg.

6. Du spiser det du har i hus, så sørg for å ha selvkontroll på butikken! Hvis målet ditt er det samme som mitt: å holde usunnhetene til helgen, så handle inn moderate mengder. Da slipper du å sitte igjen med en hel hau som frister deg utover både mandag, tirsdag og onsdagskvelden.

7. Okei, så spiste du en snickers på onsdagskvelden.. Kom deg videre! Ikke heng deg så opp i det. En sjokkis vil ikke ødelegge for innsatsen du har puttet inn i dagene før! Tenker du derimot “nå kan jeg like godt spise 10 sjokolader til”, vil kampen mot søtsuget bare bli enda hardere. Jo mer sukker du trykker i deg, jo mer har du lyst på, og jo vanskeligere gjør du det for deg selv. Sukker kan være like avhengighetsskapende som rus det!

8. Tenk deg om to ganger. Hvorfor har du så lyst på den sjokoladen? Er det fordi du er sulten? Vil du spise den fordi du ikke har noe bedre å gjøre? Stresser du? Hva vil den sjokoladen gi deg egentlig? Er svaret bare “oppblåst mage, og enda mer søtsug” gå heller for litt oppkuttet mango, eller en skål med knasende druer. <3

Eller bare tren regelmessig, og spis sjokkis hver dag..
Det viktigste er at du velger den livsstilen som gir deg glede.

Make time for your girls!


Er det innafor å kalle det for syforening når vi ikke så mye som tar i en nål eller trå? Åjada. Som jeg nevnte for et par måneder siden så har den fine venninnegjengen bestemt seg for å ha en “syforeningskveld” i måneden, hvor en av oss steller i stand med noe middag, snacks, litt spill eller andre morsomheter! I går var det min tur som vert, men ettersom mannen er mitt i eksamenslesningen, bestemte vi oss denne gang for at jeg skulle stelle i stand med litt tikkamasala-middag hos Annika i stedet. -Og det gikk jo superbra! Herregud som vi skravlet, hylte og lo. Vi hadde det så hyggelig med mat, skravling og brettspill at vi ikke klarte å skilles før nærmere midnatt <3 Slike kvelder anbefaler jeg dere alle å være flinke til og sette av tid til. Jo eldre man blir, jo mer hektisk blir hverdagen, men èn kveld i måneden klarer vi alle å sette av til å koble av med litt jentesnakk, latter og moro <3

Takk og lov for at jeg knipset denne kvelden, for i dag har jeg ikke rukket så mye som å tenke på bloggbilder! Jeg møtte damene som skulle vaske ut leiligheten min klokken 08.00 i dag tidlig, og siden har Daniel og jeg styrt med leiing av flyttebil for store møbler som kommoder, vaskemaskin og tørketrommel. Puh! Det var ikke bare bare å få en 100 kilos vaskemaskin ned trappene i hagen, og inn i flyttebilen, men vi fikk det til, og nå er faktisk leiligheten tom og klar til å overleveres! *Gledepåjord* Jeg må bare si takk for at dere har vært så tålmodige med meg i disse flyttedager. Nå gleder jeg meg en hau til å erstatte pakke og bæretimene med hjemmekontor igjen.

En gledens mandag!

Klærene er sponset

Ååå nå er jeg så sinnsykt fornøyd! Adams matkasse kom akkurat med første levering på døren vår, og nå sitter Daniel og jeg allerede og trykker i oss alt som befant seg i den deilige fruktkassen. Tidenes goodiebag fra Twentyfoursport.no har jeg også fått denne mandagen, og i denne digre pakken befant det seg både ullundertøy, bambussett, treningstights, treningsgenser, boblevest og ullgenser. Masse i favorittmerket mitt Daniel Franck!

Settet jeg har på meg på øverste og siste bilde er et Nesse bambussett fra Daniel Franck. H-E-E-E-L-T vanvittig mykt! Supertynt, silkemykt og så utrolig digg å ha på at jeg nekter å ta det av. Jeg skal på syforening med jentene så fort dere er oppdatert, og for å slippe å måtte skifte har jeg informert jentene om at kleskoden i kveld blir kosetøy. Heldigvis er det jeg som bestemmer ettersom det er min tur til å være vert, diske opp med middag, kake og snacks. Hihi! Har dere lyst til å klikke hjem samme sett med bambusundertøy så får dere nå 30% ved å oppgi rabattkoden MARTHE hos www.twentyfoursport.no! Dere finner settet i både blått og rosa HER.

Det er sjeldent jeg blir så glad som når leveransen fra Twentyfoursport kommer. Kvaliteten på disse klærene er bare så bra! Mine to nye ullgensre i Daniel Franck er også helt nydelige å gå i, for ikke å snakke om boblevesten. Den skal få bli med på joggetur i surt høstvær! Lover å vise bedre bilder av alt sammen på. Jeg kommer antagelig til å bo i disse klærene de neste seks månedene, så det bør ikke bli veldig problematisk <3Aldri sett så skjønn ullgenser i mitt liv.. <3 Den fås kjøpt HER

Uken som gikk…

Ukens innkjøp… Jeg som skulle gå bananas på Stavangers nye Zarabutikk fredag formiddag! Slik ble det ikke da ettermiddagstoget mitt ble utsolgt, og ble jeg nødt til å reise klokken 12.00 i stedet, men bestemor overrasket meg jo med både det ene og det andre, så nye nytt har jeg likevel fått meg! Blant annet en ny roman og tidenes kakaokopp. Bare se på det nydelige kruset! Ja, så har jeg også fått to nye kjoler fra Annettes Nellykolleksjon!

Ukens opptur… Jeg har hatt noen utrolig gode og avslappende dager med familien i Stavanger! Ellers vil jeg faktisk nevne søndagskvelden! Jeg dro jo som nevnt for å møte eieren av gamle-leiligheten i går kveld, og ble da enig om å levere fra meg nøklene innen en ukes tid. Jammen ville han ha alle møblene mine, inkludert tredemøllen også, så nå gjenstår det bare å vaske! Vaskefirma ordnet han meg forsåvidt også, så i morgen tidlig kommer det to søte damer og gjør leiligheten strøken! *GLIS* Aldri opplevd maken til enkel flytting!

Ukens nedtur… Kan jeg si høstmørket? Det føltes bare som jeg blir truffet av tidenes stressbombe hver gang jeg våkner opp og ser utover den bekmørke leiligheten. Jeg sliter nemlig litt med å få tatt bloggbilder i disse omstendigheter! Mitt 3000 kroners kamera (som kun fås kjøpt på coop obs) vet ikke hvordan det skal jobbe i dårlig lys, så hvis ikke 1. Høstmørket forsvinner eller 2. Jeg snart investerer i noe nytt, er jeg redd martheborge.blogg.no bare vil bestå av en hel hau throwbackbilder… Det lukter nytt kamerautstyr på Borge!

Ukens sang… Astrid Smeplass sin nye Hyde. Jeg er frelst <3

Ukens antrekk… Har der vært umulig å få knipset denne uken! Tre ganger har jeg dratt med meg fotografer ut på gata for shoot etter halvannen time med dolling på badet, og ingen av gangene har jeg kunnet bruke bildene i blogginnlegg. Jeg.Blir.Gal! Regnet har jo øst ned hele uken, og da er det ikke så mye annet å gjøre enn å drømme om ferie… I går fikk vi endelig noen timer med sol, så gårsdagens forsøk på antrekksbilder får dere under her.

Ukens cravings… Chips. Planen var å bli sunn denne uken, men så fikk jeg en intens craving for chips med salt og pepper. Jeg kjøpte inn både det og julebrus til Skal vi danse lørdag kveld, og spiste opp hele posen selv.

Jaja, nå er det en ny uke, med ny motivasjon og nye muligheter! 
Jeg starter den med å hente tidenes gladpakke med treningstøy <3