– Ukens spørsmål –

Hva gleder du deg til? Jeg sjekket akkurat værmeldingen og oppdaget at det faktisk skal være tre timer med sol fredag kveld, så nå sitter jeg og gleder meg til Daniel og jeg skal ha date night på fiskebrygga i morgen. Vi har enda ikke fått tid til å feire bachelorgradene våre, så da skal vi omsider se å få gjort det! Ellers gleder jeg meg til hele fremtiden med han! Fikk skikkelig sommerfugler i magen da vi var på vår aller første visning sammen i går, og det til tross for at jeg ikke likte huset i det hele tatt <3 JO, så gleder jeg meg ekstremt til årets første krabbefangst på nattestid! Favoritthobbyen min sommerhalvåret..

Hva skal du denne uken? Denne uken her er det i grunn bare jobb som står på min plan! To kveldsvakter og to dagvakter. Jeg er så sliten etter disse opplæringsvaktene at jeg nesten stuper i sofaen etterpå, så ellers ser jeg ærlig talt bare frem til å beglo x antall dokumentarer og spise moreller!

Har du noen spennende planer for sommeren? Daniel og jeg har jo som tidligere nevnt booket en liten ferie til Malaysia rundt bursdagen min, men det er altså ikke før i slutten av august. Ellers skal jeg bare jobbe, være med familien, venner og dra på visninger til vi finner drømmehuset vårt! Plutselig dukker det opp, og da må leiligheten selges i en fei, så jeg tror vi gjør lurt i å ikke ha stort med ferieplaner denne sommeren her.

Hva er dine tre favorittdyr? Hund, kanin og hest. Så kommer skilpadde på en fjerdeplass. Kunne godt tenke meg en skilpadde krabbende rundt i huset mitt.

Hva gjør du akkurat nå? Jeg har akkurat sett siste episode av Ungkarskvinnen og felt en tåre av medfølelse for stakkaren som ble dumpet like før “the hometowns”. Nå oppdaterer jeg dere, og når det er gjort skal jeg snoke på Janni Deler og Kenzas blogger for oppdateringer rundt graviditetene deres. Ble så innmari glad da jeg forrige uke fikk greie på at Janni og Jon skal ha baby! Og Kenza? Når skal den dama egentlig føde?! Haha, er så spent!

Hvordan er samboerlivet? Som en drøm <3 Virkelig. Jeg hadde absolutt ikke trodd at det skulle gå fullstendig smertefritt ettersom vi gikk fra å nesten ikke ha tid til å se hverandre i det hele tatt, til å bo sammen på 42 kvadrat hver dag hele uken. -Men vi har enda til gode å krangle! Ikke vet jeg om vi er i ferd med å utvikle et fullstendig kranglefritt forhold eller hva som skjer, men det virker ihvertfall som vi er enige om alt om dagen, gir og tar like mye, respekterer hverandre og koser oss maks i hverandres selskap! Hva er det da å klage på?

Hva er du takknemlig for? Nr. 1: At bestefar er hjemme fra sykehus, kan leve nesten som før igjen og passe på hus og bestemor <3 De der to fortjener bare det beste! Nr. 2: At jeg elsker denne sommerjobben. Forrige fredagskveld skulle Daniel ha fri mens jeg skulle på kveldsvakt fra 15-23.00. Det var strålende sol og han fortalte meg at han skulle sitte på verandaen, drikke øl, spise noe digg, og bare nyte. Ikke litt misunnelse kjente jeg på engang fordi jeg gledet meg så sykt til en ny, spennende opplæringsvakt. Vet ikke om det egentlig er bra eller trist, men jeg er nå takknemlig for å ha det sånn!

Hvordan går husjakten? Joda det ruller og går! Vi var på en visning på et hus i går, men vi er kresne begge to. Jeg vil ikke ha noe oppussingsprosjekt og Daniel vil virkelig gjerne ha utleiedel. Kombinasjonen av et nydelig fix ferdig hus med utleie er en sjelden vare i Kristiansand, så vi får bare være tålmodige. Akkurat nå vurderer vi også nybygg, for å få det akkurat som vi ønsker, men vi får sjå!

Hva var den siste filmen du så? Filmen “The Green book”. Den må dere se! Daniel elsket den også. Ellers så vi dokumentaren “mommy dead and dearest” på HBO nettopp etter anbefaling fra noen av dere lesere. Fy søren for en galskap! Det finnes virkelig SYKE mennesker i denne verden. Jo så har jeg akkurat startet på Chernobyl-serien på HBO. Det er også noe av det beste jeg har sett!

Er du spontan eller ikke? Hmm, en god blanding men hvis jeg må velge, så heller jeg nok mer mot spontan fremfor den planleggende typen. Meen som sagt: En god kombinasjon av disse to <3 Jeg er definitivt ikke et rutinemenneske som drømmer om å ha en 8-16.00 jobb resten av livet. Jeg trenger at hverdagen ser mer variert ut enn som så.

Hva står det på den siste meldingen du fikk? Jeg holder på å planlegge en hyggelig overraskelse til noen, så det var en bekreftelse på en booking. Hoho! Mer om det later on 😉

Hva ville du bli da du var liten? Veterinær var den store drømmen helt til jeg forsto hva som krevdes av meg på skolen for å oppnå den slags. Heh! Sykepleier tror jeg aldri streifet meg som barn engang.

Hva bruker du mest unødvendig tid på? Det må vel være det folk flest bruker unødvendig mye tid på.. Scrolling på mobilen om spesielt morgenen og kvelden før jeg står opp og før jeg sovner. Men akkurat nå går det jo i husjakt, så det er jo ikke helt unødvendig heller.

Hvilket førsteinntrykk føler du at du selv gir? Dette spørsmålet fikk meg virkelig til å tenke! Jeg aner ikke! Jeg tror det kommer an på hvilken situasjon jeg er i og hvilket humør jeg er i! Om jeg er med venner eller i jobbsammenheng. Noen dager føler jeg at jeg har verdens beste selvtillit og kan ta iniativ til å prate med hvem som helst om hva som helst. Andre dager våkner jeg opp i det litt mer tilbaketrukne hjørnet, og oppfattes kanskje mer sjenert, rolig og forsiktig. Men jeg håper “snill” ihvertfall går igjen uansett humør.

Er du en ryddig eller rotete person? Jeg var en ekstremt rotete person som litt etter litt ble ryddigere og ryddigere! I 2012 kunne klærene mine ligge strødd utover hele stuegulvet og det plagde meg ikke det spor. I dag får jeg lyst til å rive av meg håret når jeg ser bokseren til Daniel ligge på gulvet ved siden av skittentøyskurven på badet! Kjøkkenbenken er alltid strøken og sengen stort sett alltid redd så jeg må gå for ryddig i 2019.

Hvilket stjernetegn er du, og synes du det passer? Jeg er jomfruen som ofte beskrives som stille og tankefulle. Jordnære perfeksjonister som ikke trives med rot og slurv. Så tja! Det kan vel passe litt?

New Week, New Fridge

Ukens storhandel – Check!

Verdens beste følelse <3 Kan ikke huske sist kjøleskapet var så fullt. Ikke bare av god mat, snacks, frukt og grønt, men også med deilige drikker! Jeg har gått fra å drikke så godt som null brus, til å kunne sluke flere bokser pepsi max og cola zero om dagen! Det smaker bare så innmari godt med brus og isbiter for tiden.. Til og med saften heller jeg kullsyrevann i for å få den digge boblesmaken. Mmm!

Her ser dere mesteparten av det jeg fylte opp handleposene mine med denne tirsdagen! Det ble en noe forsinket storhandel denne uken, men nå er den ihvertfall i boks, og mannen kan glede seg til å komme hjem fra jobb <3 Jeg får nyte mer av det i morgen, for jeg skal snart hoppe avgårde på kveldsvakt!


Det har ikke hendt så mye siden sist! Jeg har hatt en veldig deilig og rolig helg innendørs i dårlig vær, og har derfor ikke funnet på så mye sprell å blogge om! Hanne er dessuten på ferie til 19 juni(!) så hva jeg skal finne på disse åtte dagene uten henne til å knipse bilder for meg.. det har jeg ikke helt funnet ut av enda.. La oss håpe fantasien spiller på lag denne uken, og at himmelen fortsetter å levere regn så jeg kan få tid til å skrible litt på tastaturet etter vaktene mine 🙂 Så langt er jeg storfornøyd jeg med juniværet. Elsker at det ikke er 24 grader og skyfri himmel når jeg skal jobbe så mye likevel. Hihi!

– Ukens topp fem cravings –
1. Moreller 2. Popcorn 3. Ice Tea Fun saft med kullsyrevann 4. Eplemost 5. Pepsi Max med mye is

Ikke egoistisk tenkt i det hele tatt 🙂 Håper dere har hatt en fin helg selv, og nå en knallstart på den nye uken. Tenk at vi går mot midten av juni måned allerede. Sommermånedene går alltid alt for fort. Dere må nyte tirsdagen dere som har fri! Nå må jeg se og komme meg ut på tur med doggo før jeg setter meg i bilen og kjører til sykehuset <3

– På ukens meny finner du – 
Tirsdag: Hjemmelaget fiskegrateng med laks
Onsdag: Spaghetti bolognese med hvitløksbaguetter
Torsdag: Pizza med barbequesaus, kylling, og cashewnøtter
Fredag: Date night på fiskebrygga <3
Lørdag: Fiskepakke med villris og tomatsalat
Søndag: Kremet, biff stroganoff med potetmos

– Wearing Yellow –

Goood helg fra meg til dere! Aller først: Herregud så fine kommentarer noen av dere har lagt igjen her den siste tiden. Blir litt stolt jeg, av å ha blogglesere som etter alle disse årene enda legger ned tid i å løfte meg opp og skryte av den lille jobben jeg gjør med bloggeriet mitt <3 Så må jeg si at det også er litt koselig å høre at så mange kommer til å savne denne bloggen når den (ihvertfall i 2020) ikke blir oppdatert stort mer. Det varmer et bloggerhjerte, og gjør at jeg får lyst til å beholde en kanal når bloggeriet er nedlagt, bare så jeg kan få opprettholde denne koselige kommunikasjonen litt lengre!

– Kjole fra Nelly & Sko fra Missguided –

Planen for denne fredagen er veldig simpel! Daniel og jeg har et møte med banken om et par timer for å prate huslån, og finne ut nøyaktig hvor mye vi faktisk kan kjøpe hus for. Deretter skal vi spise en kjapp lunsj i sola før jeg drar på jobb for en ny kveldsvakt! Jeg hadde min første opplæringsvakt på kveld i går, og herregud som jeg trives allerede.. Jeg er sikker på at jeg går rundt med 150 i puls i åtte timer fordi jeg er så innmari “på vakt” og redd for å ikke legge merke til noe eller glemme noe, men én kveld i akuttmottak ER altså så lærerik at dere vil ikke tro det engang. Første gang jeg så på klokken i går var kvart på åtte om kvelden. Da hadde jeg vært på jobb i fem timer! Altså hvilken drøm?! Tenk å ha så mye spennende på agendaen at arbeidsdagen føles som to, tre timer? Nei… I’m blessed. Fortsetter det sånn så vet jeg ikke hvordan jeg noen gang skal kunne klare å søke jobb noe annet sted..

– Riktig god helg fra meg til dere –

Favorittdrink til sommeren


Hei på dere og riktig fin tirsdag! Jeg har akkurat våknet til live igjen etter å ha sluknet på verandaen et par timer. Det var visst hardt med opplæringsvakt på mottaket i dag. Hehe, nei men hodet har definitivt fått jobbe med x antall nye prosedyrer og håndtering av medisinsk teknisk utstyr. Samtidig så klarer jeg ikke å la være med å tenke på alt jeg ikke kan enda, og det byr jo på et ørlite forhøyet stressnivå! Heh.

Jaja, det kommer, det kommer… Jeg vet jo det 🙂 Med så mange ulike oppgaver og så lite erfaring som nyutdannet er en vel nesten garantert å gjøre noen små feil i blant, så jeg får bare stå i det når det skjer, ta imot litt kjeft fra en kirurg og en sykepleier, og lære av det også. Gleder meg ihvertfall noe enormt til å starte på denne fjellbratte læringskurven jeg har i vente!

Men over til noe helt annet.. Nemlig denne sommerdrinken som jeg håper alle kommer til å smake på de neste par månedene. Annika og Diderik serverte oss hjemmelaget mojito forrige helg, og det var altså så godt at jeg fikk lyst til å handle inn til min egen lille variant dagen etterpå for en alkoholfri-drink! SÅ god til varme sommerkvelder..

Du trenger: 1. 4 mynteblander 2. 1ss brun farin 3. 3dl sprudlevann 4. 4-5 limebiter 5. 4-5 jordbærbiter 6. Masse isbiter

Slik gjør du: 1. Hakk opp noen biter med lime (skallet må være på) 2. Mos limebitene sammen med 1 ss brunt farin og 4 små mynteblader. 3. Fyll glasset med masse isbiter 4. Tilsett sprudlevann og noen biter med jordbær

Nyt med det samme! Nå skal Daniel og jeg slenge oss i senga og snurre dokumentar nr… åtte for uken. Orker ikke å ta stilling til alt jeg burde ha pugget til mine kommende arbeidsdager. Ikke akkurat i kveld, for nå kaller Netflix-dokumentarene veldig sterkt på oss 🙂

Ting jeg vil gjøre i juni


Ta et Stavangerbesøk igjen! Mitt første med bil <3 Glede på jord.. Jeg fikk turnusen min for akuttmottaket denne uken her, og er superfornøyd med å skulle jobbe masse i sommer, meen jeg skal jobbe 5 av 8 helger fra juni til august, så de få jeg har fri må brukes godt! Jeg har heldigvis to frihelger på rad nå, så en av dem skal brukes med den fine fine familien i Stavanger 🙂

Jeg har gått mye tur utendørs med doggo den siste tiden, og har lagt merke til at vi har så utrolig mange fine og fargerike blomster i naturen nå! Skjønner ærlig talt ikke hvorfor jeg aldri har tenkt på å plukke mine egne blomsterbuketter før? Her står jeg og kjøper rosebuketter for 100kr i uken, også finnes det all verdens fine både planter og fargerike blomster helt gratis rett utenfor døra! Denne måneden skal vasen fylles med egenplukkede buketter hver fredda!

På onsdag har jeg skikkelig lyst til at Daniel og jeg for en gangs skyld skal dra ut for å spise sammen, ta oss et par glass vin og feire at vi begge er ferdige med bacheloren. Han har nemlig sin siste fremføring av bacheloroppgaven nå i morgen, og først etter det kan også han feire at han er mekatronikk ingeniør. Det må vi faktisk bare gjøre med en skikkelig god middag. Bare meg og han på fiskebrygga <3

Dra på navnefest for Aron! Ja, jeg har foreløpig ikke fått fri fra jobb denne lørdagen, men enten så får jeg komme for sent, eller så får jeg byttet vakt. Det finner vi ut av siden. Cathrines lille gull skal ihvertfall feires og skjemmes bort fullstendig mot slutten av juni og jeg gleder meg en haug <3

Watch more sunsets than Netflix! I år skal jeg virkelig prøve å leve opp til det sitatet der for i fjor gjorde jeg det motsatte. Daniel var i USA hele sommeren og venninnene mine hadde definitivt ikke mulighet til å finne på morsomheter like ofte som meg, så da endte jeg opp med å se rekordmange serier på Netflix da. Det spørs om jeg har energi igjen etter hektiske dager i akuttmottaket, men jeg krysser fingrene!

Ta en dagstur til Bortelid! Dersom jeg har to fridager på rad midt i uken så kan jeg jo alltids ta to, men foreløpig ser måneden hektisk ut og da får jeg ta det jeg får. Bortelid SKAL ihvertfall besøkes en gang i juni måned enten jeg drar opp alene med Sika eller med Daniel 🙂

Dra på bilsightseeing til Lindesnes fyr! Jeg hadde egentlig tenkt til å dra i dag ettersom jeg har hatt fri denne mandagen, men været var litt ustabilt så det får heller vente til Hannemor kommer hjem fra ferie og kan være med Sika og meg. Det ser så fint ut der ute, og ingen av oss har vært der før så nå er det på tide å ta seg en tur!

Teste ut en ny middagsoppskrift hver uke. I det siste så har jeg ikke vært så flink på denne fronten her. Jeg har allerede så mange gode oppskrifter i boken, så det faller ofte på å lage noe av det jeg allerede vet er godt. -Men ikke i juni! Nå skal det eksperimenteres med friske og deilige sommerretter igjen.

Ta opp igjen treningen! 3 økter i uken er målet. Dersom jeg dropper en økt så har jeg planer om å “straffe” meg selv med å overføre 300kr til Dreams sparekontoen min, for så å gå på 1 times tur med hunden istedet. Win win for både økonomi og helse…

Kjøre dobbeldate! I juni har Annika og jeg lyst til å ta med mannfolka våre på en dobbeldate-campingtur. Bare et lite døgn enten på ei litta holme ved et ferskvann eller på hytta til Daniel som vi gjorde sist. Fiske, grille, spille spill, drikke vin, og gjøre alt det vi liker best <3 Det blir alltid så bra!

Jobbe, jobbe, jobbe! Jeg starter på min første opplæringsuke på akuttmottaket allerede i morgen og skal ha to uker proppet med omvisning, ulike kurs og opplæringsvakter nå de neste 12 dagene før sommerturnusen min starter.. Herregud, jeg har aldri gledet meg mer til å begynne i en jobb! Jeg kommer til å lære så innmari mye de neste par månedene, og det er den mestringsfølelsen som følger med læringen jeg gleder meg maks til å kjenne på igjen. Husker så godt hvordan jeg følte meg etter gode dager i mottak fra praksisperioden min her.. Og forsåvidt hvor dårlig jeg følte meg på dager jeg ikke hadde forstått bæret eller hengt med i en eneste sving.. De dagene der har jeg nok også i vente..

Juni måned, måtte du levere <3 

Søndag i joggedress

Hei og hopp! Ah, jeg har bodd i kosedressen denne søndagen, og derfor har det vært så deilig med litt ruskevær <3 Hadde det vært strålende sol denne fridagen så hadde jeg nok kjent på behovet for å finne på et eller annet spennende utendørs, men sånn ble det ikke i dag, og derfor har jeg nå noen filmtips å komme med! Eller egentlig mest dokumentarer, for det er det det går i nå om dagen.

– Tre dokumentarer du bør se på Netflix –
1. Dirty John – The dirty truth
2. The Dawn Wall
3. Last Breath

Første dokumentar tror jeg mange har sett allerede? Den handler ihvertfall om en kvalm, psykopat av en mann som gjennom livet sitt har svindlet utallige kvinner ved å utgi seg for å være en velstående og flott anestesilege mens han i virkeligheten var utdannet sykepleier, stjal narkotika fra sykehus som han både solgte og dopet seg selv med.. Jeg vil ikke si så mye mer enn det, men det er ihvertfall bare sykt å høre hvor gale mennesker kan bli i denne verden.. Andre dokumentar handler om verdens beste(?) klatrer, og det høres kanskje ikke superspennende ut, men jo!! Av alle tre dokumentarer ble dette faktisk min favoritt. Synes bare det er så utrolig gøy å se hvilken driv noen mennesker innehar til å jobbe for å nå drømmene sine. Både Daniel og jeg satt helt svette i hendene da vi så den dokumentaren der! Nr.3 er selvfølgelig også en sann historie om en dykkerulykke som gikk fryktelig galt. Mer sier jeg ikke. Bare se den 🙂

– En kosete søndag med popcorn og Netflix –

Det kjipe med å finne sånne gode dokumentarer er jo at (ihvertfall jeg) blir helt desperat etter å finne noe like bra etterpå, og dessverre har ikke noen streamingtjenester uendelig med dokumentarer. Hyl ut om dere har noen gode tips til akkurat denne sjangeren, for så fort ukens middagsmeny er satt opp, tenker vi å slå oss ned med enda en! Akkurat nå sitter jeg og fintenker på “bortført innen synsvidde” så om noen har sett den, fortell oss gjerne om den var verdt minuttene 🙂

Fortsatt good søndagskveld til dere!

Paella in the making

– Spansk paella med skalldyr –

Hallo! Sommeren er offisielt her! Jeg føler ihvertfall det nå når juni måned endelig er i gang. Ja, jeg skriver endelig, for mai varte evig i år. Eller er det bare jeg som følte det sånn? Velkommen skal du ihvertfall være juni. Jeg koste meg GLUGG med feiring i går. Det ble ikke helt som jeg hadde tenkt ettersom jeg ombestemte meg med skoleavslutningen og feiret med mine aller nærmeste istedet, men det var så absolutt en god beslutning. Annika og Diderik inviterte både D og meg, samt Kristinemor og hennes mann på taco, mojitos og spill.. SÅ god stemning fra vi kom til vi gikk. Annika er også ferdig utdannet nå, så vi kunne feire utdannelsen vår, mens Kristine og Christoffer kunne feire at de ENDELIG har satt dato for bryllupet sitt! Hallelujah jeg gleder meg til neste sommer…

I dag holdt jeg sengen helt til klokken tolv(!) før jeg kavet meg opp for å stelle meg og kokkelere til Hannebesøk. Hun var her for noen timer siden og knipset litt bloggstoff for oss, og i den anledning fikk jeg laget en etterlengtet spansk paella med skalldyr 🙂 Egentlig for å dele oppskriften med dere, men den ble rett og slett ikke så god som jeg hadde håpet, så den oppskriften tror jeg vi venter litt med. Må jobbe litt med disse smakene skjønner jeg. Paella er foreløpig ikke min sterkeste rett. Den var god altså, men bare ikke så god at jeg vil be 6000 andre mennesker om å prøve den ut..

Det beste med denne middagen var vel egentlig alle blåskjellene jeg hadde til overs. Haha! De ble slukt hele ute på verandaen for halvannen time siden. Jeg har nemlig plassert dynene på verandaen i dag, tatt med meg Sika og masse deilig snacks ut i skyggen og sett Netflix i noen timer. Lørdagskosen sin <3

Og lørdagskosen bare fortsetter! Daniel har også endelig våknet til live her, så nå skal vi kose oss med finalekamp i champions leage. Vet ikke helt hvorfor jeg er så giret på å se denne kampen ettersom jeg ikke bryr meg om noen av de to lagene som spiller, men jeg er visst bare blitt en sånn person..

Tusen takk for alle gratulasjoner under forrige innlegg!
Og for at dere har fulgt meg gjennom disse tre studieårene <3