– Sjokoladerisboller –

Herlighet for noen nydelige kommentarer som tikket inn under gårsdagens innlegg. Jeg må si det føles ganske unikt å ha en heiagjeng som dere i ryggen om dagen. Det er bare 16 dager igjen til siste eksamen nå, og alle de gode ordene som tikker inn her hjelper så innmari på motivasjonen videre! Heelt rå er dere <3 Tusen takk!

Jeg lovet dere en juleoppskrift denne lille-lørdagen, og her kommer verdens diggeste sjokolade-risboller! I år må jeg nok holde meg til kakevarianter som ikke er så fryktelig tidskrevende å lage, og risboller passet da helt perfekt å smelle sammen til et par julesanger i går. Det er merkelig hvor lite som skal til før jeg koser meg i mitt eget selskap kjenner jeg. Jeg sto alene på kjøkkenet i en time i går, bakte på julecookies med nisselue på hodet (til jeg fikk hetetokter vel og merke) og sang for full hals til julespillelister! Herlighet for et koselig lite avbrekk fra nevroner, gliaceller og aksjonspotensial.. I kveld kommer Kristinemor på besøk og da skal jeg gå til anskaffelse av årets juletre, pynte for alle penga og kanskje til og med se en julefilm! Gleder meg <3

Du trenger: 1. 1,5 liter puffet ris 2. 250g kokesjokolade (125g lys og 125g mørk) 3. 100g romtemperert smør 4. 6ss fløte 5. 2ts sukker 6. 1ts vaniljesukker

Slik gjør du:
1.
Hakk sjokoladen i grove biter og ha den i en gryte med fløte og smør.
2. La det hele smelte, men ta det av platen før det begynner å koke.
3. Smak til med sukker og vaniljesukker og rør inn puffrisen.
4. Bruk ca 2ss “røre” i hver risbolle og sett dem til stivning i kjøleskapet.

Jeg brukte ikke fingrene til å forme dem av noe slag. Jeg la dem bare som “klatter” med en spiseskje på en tallerken og i søte muffinsformer. De smaker forresten like godt før de stivner som etterpå.. Oppbevar risbollene i bokser i kjøleskapet så holder de lenge! Min oppskrift gir ca 30 mellomstore eller 20 store.

Jeg ble forresten også tipset om å bytte ut puffet ris med cornflakes, og den mørke sjokoladen med hvit sjokolade på snapchat i går, så det skal jeg definitivt også prøve ut i desember! Kanskje dere vil gjøre det samme? Denne årstiden har så innmari mye bra å by på at det nesten er umulig å velge mellom alt. -Men har du lyst til å bake økonomisk så gå for puffet ris for first price sin variant koster 1,70kr på Kiwi. Hehe!

Only one day left! Desember, velkommen skal du være <3
Har dere noen tips til julefilmer vi kan snurre i kveld så hyl ut!

Jeg besto for svarten!!

HURRAROP TIL MÅNEN! Herregud. Jeg besto! Jeg besto! JAAA! Jeg har ikke ord engang for hvilken fantastisk følelse det var å høre læreren si det etter de torturisk lange test-minuttene. Ja, det trillet faktisk til og med en gledeståre nedover kinnet mitt. Haha! Det var bare så sinnsykt å kjenne på at skuldrene i løpet av ett sekund mistet ca 100 kilo med bekymringer. “Glemte jeg noe på hygiene fronten? Husket jeg riktig arbeidsstilling? Husket jeg å skjerme pasienten min? Vasket jeg henne godt nok? Skulle hun hatt en pute under armen?” Alt av spenning bare løsnet i det hun sa det, og E-N-D-E-L-I-G kunne jeg puste igjen. Fy søren, for en intens dag dette har vært. Jeg er verdens lykkeligste. Virkelig. -Men psykisk kjennes det ut som jeg har vært i krigen.

 Jeg var så nervøs at jeg kunne ha tisset på meg da jeg gikk inn dit og trakk en todelt oppgave. Jeg hadde 20 minutter på å først hjelpe pasienten min i Fowlers leie for så å utføre nedentilvask på henne, og det var altså bare såvidt jeg rakk det. Det høres så innmari enkelt ut, ikke sant? Vel, det er så mye som kan gå galt at dere utenforstående ikke aner det engang. Haha. Jeg klusset med både det ene og det andre, og utførte oppgaven min på langt nær perfekt, men jeg tok med meg rådene som dere tidligere sykepleierstudenter la igjen forrige uke, og hylte ut feilene mine så fort jeg oppdaget dem, og tydeligvis var det da godt nok! Takk og lov for det, for denne damen vil ut og lære mer på sykehjem våren 2017! 

Jeg dro rett hjem etter testen, hentet bankkortet mitt og tok en snartur inn til byen for å handle inn ingredienser til årets julekaker. Jeg fikk aldri bakt i helgen, så i kveld har jeg bestemt meg for å lese til anatomi og fysiologi med julekaker i ovnen. Høres ikke det litt fantastisk ut? Ihvertfall sistnevnte? Haha. Førstnevnte blir faktisk heller ikke så verst nå som jeg vet at resten av skoleåret kan brukes på å fokusere kun på nettopp det. Kan dere gi meg svarene på de to spørsmålene jeg har stilt meg selv i notatboken min under her, så er det enda mer fantastisk..

Håper det står bra til med dere alle, og at det siste døgnet har vært bra til tross for at jeg lot bloggen være uoppdatert i hele går. Satser på at jeg får bakt noe ordentlig smakfullt i kveld så jeg kan dele oppskrift med dere i morgen som et lite plaster på såret. <3 Ah, *lettelsens sukk*. Det kjennes kanskje som jeg kunne trenge en heftig kroppsmassasje nå, men forutenom det har jeg det helt perfekt.

Gratulasjoner tas forresten imot med åpne armer i dag!
Jeg er seriøst lykkelig, ør, lettet, matt… alt på en gang. Studielivet altså.

– Glamping Sunday –


For en fest av en advendtsøndag! Fy fader disse damene leker ikke glamping, det er helt sikkert! Andrea og jeg ble sittende i skogen helt til det var mørkt som svarte natta denne søndagen. Vi ville rett og slett ikke hjem! Det var så hyggelig å sitte rundt bålet igjen, prate, grille og høre på gamle julesanger! Bestis hadde tatt med sin knallrosa radio og nei… dere skulle bare ha sett oss. På et tidspunkt føltes det som vi hadde gjort om skogen til rene nattklubben. Vi sang, danset og H-Y-L-T-E av latter til det ikke var så mye som en gnist igjen i bålet vårt.

Meg: Åååå! Nå føler jeg at jeg er med på 71 grader nord eller noe!
Andrea: Hahaha, vi er fem minutter fra parkeringsplassen Marthe.. 


Fire timer bare fløy avsted, og vips så var det så mørkt at vi ikke hadde den villeste idé om hvordan vi skulle finne veien hjem. Heldigvis valgte vi å løse den problemstillingen med å la hundene ta føringen, og sansene deres tok oss straka vegen til bilen de! Fy søren for en koselig søndag. Nå sitter jeg med verdens beste følelse i kroppen, varm i kinnene og iført ullundertøy som oooser av bål-lukt. Mihi, dusjen får vente en halvtime til, for nå skal farmen sees før jeg tar en time med anatomipugging igjen <3 Hverdagen kaller, men etter en dag som dette kjenner jeg motivasjonen for en ny uke er på topp! 

Slik gjør du – Pinnebrød: 
1.
Bland alt det tørre i en bolle, og tilsett 1,5 dl vann + 4ss matolje. 
2. Kna det hele til en fast deig og smør deigballen inn med 1 ss matolje til.
3. Da vil den ikke klistre seg til posen når du pakker den med deg på tur!


Et lite bildedryss fra timene i skogen får dere her! Håper deres adventssøndag har vært like fin <3


Uken som gikk…

Ukens overraskelse… Fikk meg meg på fredag. Årets Black Friday var helt… RÅ! Ikke bare hadde Andrea og jeg en fantastisk dag sammen med shopping og restaurant-hygge, men jeg fikk også hentet et par pakker på posten fra både familie og blogglesere som hadde bestemt seg for å sende meg en overraskelse hver! Sånt blir jeg så innmari glad for! Nå står verdens fineste adventskalender på stuesjenken min, med noen nydelige julelys og notatbøker ved siden av. Herlighet! Igjen, tusen tusen takk dere. Absolutt alt sammen falt i smak <3

Ukens sang… Her er det fremdeles Trust Nobody – Selena Gomez som går på repeat hundre ganger daglig, men fra og med i dag skal det bare spilles på julesanger. Julestemningen må snart inn for fullt for på onsdag skal ikke bare treet i hus, men pyntes til første desember.

Ukens beste dag… Denne er vanskelig, men forutenom fredagen, må jeg si onsdag. Onsdag var virkelig helt upåklagelig. Andrea kom og hentet meg på skolen etter at jeg hadde tilbrakt noen morsomme timer i øvingsavdelingen, og med seg hadde hun reker og nybakt loff som vi nøt hos Annika før vi gikk løs på det fine ost og kjeks-bordet Annika hadde stelt i stand til oss. Vi skravlet og lo sammen helt til midnatt, og lekte faktisk en lek der vi etter tur skulle si et land hver på bokstaven A.. -Vel til en av oss gikk tom for forslag, og neste bokstav ble satt i gang. Litt sånn som “skipet er lastet med”. Huff jeg er klar over at det høres dritkjedelig ut, men det var virkelig supermoro med litt annerledes hjernetrim på lille-lørdagen. Haha! 

Ukens cravings… All fast food. Jepp, dette har vært en sånn uke. Jeg har ikke engang tellingen på hvor mye ferdigmat jeg har spist de siste dagene. Kinamat, sushi, calzone fra Deli De Luca.. pizza på café, kebab(!).. Heh, jeg har vært så mye på farten at jeg denne uken bare har laget meg to middager hjemme. Synes det er litt digg med noen slike utskeielsesuker også jeg da. Kjedelig å være flink på alt hele tiden.

Ukens nedtur… Hmm, nei denne uken kan jeg ikke komme på en eneste nedtur. Det har gått i mye studering både på dagtid og kveldstid, men jeg har likevel fått flettet inn masse hygge med venner og også litt kvalitetstid med meg selv uten jobbtanker, så de siste syv dagene har vært toppers. Rett og slett!

Akkurat nå… Skal jeg hive på meg litt sminke, finne frem turantrekk, pølse, pinnebrød og kakao og hoppe avgårde til Hånes. Der skal jeg treffe bestis og hundene hennes før vi tar turen opp i Nygård for en real utedag! Solen står allerede høyt på himmelen, så dette blir bare en knalldag.

Ukens studietips… Da jeg skrev bloggposten om motivasjonstips til lesingen tidligere denne uken så fikk jeg et morsomt lite tips selv av en leser i kommentarfeltet. Laster dere ned appen “Forest” på mobilen så kan den være til hjelp for å opprettholde konsentrasjonen under lesingen! Forest fungerer nemlig slik at du kan lage deg “arbeids-intervaller” på så mange minutter du selv ønsker, og klarer du å holde fingrene unna mobiltelefonen i den satte tidsperioden så planter du trær og busker samtidig som du får en oversikt over nøyaktig hvor mange minutter du har jobbet med studiene hver dag. Klarer du ikke å holde fingrene unna snapchat så visner skogen din, og tro det eller ei. Det kjennes på samvittigheten å se den brune busken stå der for alltid. Haha! 

Ønsker dere alle en super første advent!

På høye hæler i jaktavdelingen..

Herregud for noen blikk jeg fikk på XXL i går da jeg bestemte meg for å ta turen innom jaktavdelingen på leting etter tilbud på jakt/tur-bukser. Jeg var sikker på at enkelte av de grønn-kledde mannfolka skulle komme bort når som helst og spørre om jeg ikke hadde gått meg vill, men neida. Dama i hæler, blondetopp og choker rundt halsen var ikke på villspor. Hun har bare delte interresser! Haha. Jeg fikk jo noen rålekre tursko til bursdagen min, samt en superfin jaktjakke så i går dro jeg endelig for å kjøpe det siste som manglet for det perfekte turantrekk: En matchende bukse! Jeg tror jeg prøvde seks forskjellige varianter på XXL før jeg konkluderte med at jeg ikke likte noen av dem. -MEN så tok jeg turen over på G-max og fant både Fjellrevens Keb-bukse og Ullvang-gensre på 50%. Hah! For en lykke. Nå er det ei som skal være velkledd på skogstur i morgen!  

Jeg tror det var onsdag kveld jeg fikk for meg at jeg skulle tilbringe første adventssøndag ute i skog og mark med brenning av bål og grilling av pølser, så i morgen tidlig drar vi ut i skauen i nydelig vær for å bare kose oss hele formiddagen! Ah, som jeg har planlagt, og gledet meg til å være litt tid ute i frisk luft igjen. Få en sunn avslutning på en produktiv helg og skitne ut mine nye turplagg. Deig til pinnebrød skal jeg også lage klart i kveld så vi kan surre det rundt pølsene i morgen. Mmm! Kamera blir selvsagt med, så mer om dette eventyret skal jeg dele med dere i morgen.

– Klar for en adventssøndag ute i skogen –

Ellers må jeg si at denne lørdagen har vært helt nydelig! Annika var på besøk helt til seks i dag og til tross for litt ski-utskeielser har vi fått studert masse begge to! Nå har jeg akkurat inntatt en senere spaghetti-middag og skal mett og god straks sette meg ned med anatomi-notatene igjen. Måtte bare ha en liten bloggpause først! Håper dere har fått en bra helg så langt selv. Dere må ihvertfall ha en fortsatt fin lørdagskveld!

– Lue fra Bikbok, Turbukse fra Fjellreven, Crispi tursko, Härkila jakke, Ulvang genser – 


En gledelig overraskelse!

Hurra! Se hvilken herlighet som skjulte seg i pakken som ble sendt meg fra Stavanger forrige uke! Den der familien min vet jammen hva jeg liker. Sjokoladen fra vanlige sjokoladekalendere går ikke ned i min mage da jeg synes de smaker litt.. kunstig? -Men denne Body Shop produkt-kalenderen.. Ååå! Jeg har siklet etter en sånn hver eneste desember så lenge jeg kan huske, og i år har jeg altså endelig fått meg en! Hihi, gjett om det gledes til første desember nå da? Håper bare jeg klarer å holde fingrene unna første luke i fem dager til..

Baderomsskapene mine er alltid fulle av Body Shop sine både kremer, sminkeprodukter, dusjsåper og leppepomader så jeg krysser fingrene for at den er proppfull av varianter i alle slags deilige dufter! Tusen tusen takk til de alt for fine menneskene som har sørget for å gjøre adventstiden min ekstra hyggelig i år <3 


Ellers må jeg bare starte dagen med å også si tusen takk til alle som har lagt igjen sin historie under forrige post! Det har virkelig vært til hjelp å lese gjennom gårsdagens kommentarfelt og notere meg ned noen av deres tips og erfaringer. Så synes jeg det er så hyggelig å se at så mange både sykepleier-studenter og ferdig utdannede sykepleiere titter innom her på bloggeriet <3 Det må dere baare fortsette med! Hehe.

Nå har jeg fått Annika på besøk her! Hun spurte om hun kunne komme og lese til eksamen sammen med meg denne morgenen, og det kjente jeg meg bare superklar for. Jeg leser jo stort sett alene her i leiligheten, og da er det koselig å ha noen å sitte sammen med til en forandring. Vi har lest i et par timer allerede, men nå skal lunsjtallerkenen straks inntas til dagens sprint på Nrk. Hihi, jada det er helt innafor på en lørdag… 

Kjolen koster 299kr er HERFRA (affiliateslenke) og smykket er fra Gina.
Alt fra Nelly er forresten også på 20% hele denne helgen!

En dag som sykepleierstudent

For en nydelig fredag dette har vært.. Virkelig en av de bedre i hele høst. Den startet med en real runde black friday shopping på Sørlandssenteret før Andrea kom og hentet meg for en eksklusiv lunsj i byen! Åjada, vi snakker nydelig, italiensk pizza med prosecco og sjokoladefondant til dessert. Jeg var så mett i magen og sliten av shoppingen da jeg omsider skulle vende nesen min hjem at det bare var såvidt jeg klarte å holde øynene åpne på bussen. En perfekt start på helgen spør du meg! Jeg trodde egentlig ikke at fredagen kunne bli stort bedre, men joda.. På veien hjem dro jeg innom mitt nye postkontor, og der ventet overraskelsesgaver fra både familien og blogglesere. Altså, hva!? Mer om det skal jeg dele i et eget innlegg i morgen, men jeg måtte bare formidle noe av lykken med en gang.. Fader så takknemlig jeg er for å ha så fine folk som tenker på meg.

Som sagt, mer om det i morgen! Denne posten skulle nemlig egentlig dreie seg om et helt annet tema! -Livet som sykepleierstudent. Jeg har ikke hatt noe obligatorisk undervisning hele denne uken, men jeg har likevel vært på øvingsavdelingen hver kveld bortsett fra i dag, for å øve meg på diverse prosedyrer. Ved siden av alle teoretiske forelesninger innen anatomi, sykepleie, hygiene, taushetsplikt, etikk osv, har vi fått opplæring i en hau av praktiske ting også, og noen blinkskudd fra denne biten av studiet vil jeg gjerne dele med dere i dag!

Ser det ikke gøy ut? Haha, jeg tror jeg har sagt det hundre ganger nå, men jeg er så sinnsykt glad for at jeg valgte å søke akkurat dette denne høsten. Timene bare flyr avsted når hanskene skal på og vi får leke oss som ekte sykepleiere på øvingsavdelingen.. -Eller pasient da, som jeg er på noen av bildene her. Supergøy har vi det!

Det første året lærer vi alle slags enkle prosedyrer som å re opp senger med konvolutthjørner, forflytte en pasient på ulike måter, kroppsvask og intimvask, sårstell, kateterisering av både kvinner og menn, setting av injeksjoner og målinger av blodsukker, puls, blodtrykk osv.. På tirsdag skal vi som sagt også ha en test i disse oppgavene, og denne må bestås for at vi skal få lov til å bli utplassert på sykehjem i praksis til våren 2017.

Dette er jeg så spent på at jeg faktisk har hatt mareritt om det to netter på rad nå, så dersom dere ferdig utdannede sykepleiere har lyst til å komme med et tips eller to fra deres egne erfaringer her så er dere hjertelig velkomne til det. Om noen av dere strøk på første forsøk så vil jeg veldig gjerne høre om årsaken til det! -Så slipper jeg kanskje å gå i samme fellen selv. Det er jo ikke så fryktelig mye som skal til har jeg skjønt?

Jeg får bare lese rumpen av meg hele helgen, og krysse både fingre og tær på tirsdag. Heldigvis har jeg en suveren assistent med meg på testen, og denne damen ser dere på bildet under her. Hannah, Ida og jeg har øvd flere timer sammen hver kveld denne uken, stelt hverandres “leggsår”, vasket hverandres kropper, pusset hverandres tenner og hatt det riktig så hyggelig, så innerst inne har jeg en god følelse altså <3

-Men kjære sykepleiere, del veldig gjerne deres erfaringer med meg likevel!
Vil så inderlig ikke gå på en smell med en skikkelig tullefeil, og de finnes det mange av!

Happy b-day Marianne!!

Sponset behandling

Hurra for universets nydeligste frisør! I går fylte Mariannemor 44 år og denne dagen var jeg så heldig å få tilbringe deler av med henne. Jeg vet du gjerne skulle ønske tallet var 33 Marianne, men jeg kan ihvertfall si at du ikke ser en dag eldre ut. Heller tvert imot.. Den baben der blir finere og finere for hvert år som går. 


Gud så glad jeg er for at skolen kom i veien for våre to forrige avtalte timer, så jeg i stedet kunne komme på selveste dagen hennes. Stemningen var helt upåklagelig i salongen i går. Herlighet, aboslutt alle de ansatte hadde bursdagshatter på hodet allerede da jeg kom klokken ni om morgenen og på bordet sto det to deilige kaker som ble delt ut til både kunder og ansatte. Mmm <3 Minn meg på å alltid booke time 24/11 heretter!  


– HAPPY B-DAY MARIANNE –

Etter to måneder uten frisørbesøk var det mildt sagt helt nydelig å endelig få tatt etterveksten i går. For ikke å snakke om å heise Hairtalk extensionet. Jeg skulle ha gjort det for lenge siden, men så har det vært så forbaska hektisk med eksamenskrav på studiene da vet dere. Jaja, etter et par runder av både striping og farging med Joico føler jeg meg superfresh igjen, så nå kan neste helgs julebord med Geir og stallen bare komme!

Vet dere hva jeg skal nå eller? Ut og hente en pakke fra den fine familien min i Stavanger. Hihi, de sier de har sendt meg en overraskelse i posten som skal gjøre adventstiden min litt ekstra hyggelig, så det gleder jeg meg en hau til å finne ut hva er <3 Er jo så heldig at jeg ikke har ord engang.. Litt morgenshopping tror jeg også at jeg skal bryne meg på i dag! Jeg var i øvingsavdelingen på skolen helt til halv ti i går kveld, så nå sier jeg meg fornøyd på den fronten og unner meg en liten runde Black Friday shopping før jeg tilbringer resten av fredagskvelden hjemme med anatomi. Denne helgen skal det bare koses med studier, mer studier, baking, adventspynting og ei litta tur i skogen med bålbrenning og pinnebrød <3 Gleder meg!

Book time hos Marianne på Duo frisørsalong HER, eller ring 38097201
Vi sees igjen her litt senere i dag <3 Ha en fin fredag så lenge!

Mine favorittoppskrifter til jul

Riktig god kveld fra meg på skolebiblioteket! Ja, i dag har jeg like godt satt meg her for å oppdatere dere. Jeg har nemlig tilbrakt de siste tre timene på øvingsavdelingen på skolen, lært meg sårstell, sengeredning og spesielt munnstell. Litt bilder fikk jeg også knipset, men jeg skal forevige litt flere seanser i morgen før jeg deler med dere fra den fronten! Nå skal jeg straks hoppe avgårde til Annika en tur. Hun har invitert på ost, kjeks og rødvin i kveld så vi blir en liten gjeng som skal spise oss fete der denne lille-lørdagen. Mihi, magen min skriker etter mat akkurat nå, så det kunne ikke ha passet bedre. -Men først: Til mine favoritt-juleoppskrifter. Dere må bare se og la dere friste, for på søndag er det første advent, og da skal det ihvertfall bakes masse hjemme hos meg!

– Lussekatter –
Okei, denne kan vi kanskje drøye en liten stund til, men lov å finne tilbake til denne oppskriften om tre små uker for da er Lucia-dagen endelig her. Oppskriften på disse saftige, gule bollene finner dere HER.

– Salty, caramel cookie –
Okei, denne bør du lage tre-dobbel porsjon av hvis de skal holde i mer enn én uke. Jeg husker min porsjon ble spist opp på en dag i fjor.. Sjokoladekjeks med smeltet karamell inni, og saltflak på toppen. Ja, det er ganske enkelt superdigg. Oppskriften på dem finner dere HER.

– Sjokoladekjeks –
Disse enkle vaniljekjeksene med sjokoladebiter i hører til enhver førjulstid spør du meg. Jeg baker dem som regel i to ulike varianter hvert eneste år fordi de alltid blir oppspist litt for tidlig. Oppskriften er HER.

– Havreflarn –
Havreflarn må være verdens enkleste julekake å lage. -Også smaker det så godt! Her gjelder det også å lage vanvittige porsjoner for disse kan ihvertfall jeg gå og knaske på hele dagen lang. Enda bedre smaker de med litt smeltet sjokolade imellom, men de er nydelige uten også. Oppskrift finner dere HER.

– Sjokoladetrøfler –
Sjokoladetrøfler rullet i kakao, kokos, nøtter eller knust pistasje.. Mmm! Min favoritt er definitivt sistnevnte, men bare rullet i kakaopulver synes jeg også er superdigg. Det er så godt når du kan kjenne sjokoladen bare smelte på tungen! Nei, trøfler er også et must i julen. Oppskrift finner du HER.

– Sandkaker – 
Eller er det dette som kalles serinakaker? Jeg tror aldri jeg har forstått forskjellen helt. Denne oppskriften inneholder også ørlite sitronsaft og gjør kakene hakket friskere enn vanlig. Det kan eventuelt bare sløyfes hvis det er ønskelig! Oppskriften finner dere HER.

– Kakao på pinne – 
Perfekt som kos i adventstiden, og perfekt som hjemmelaget julegave. Bare pass på å oppbevare pakken kaldt isåfall så det ikke blir et eneste stort sjokoladegris i posen. Heh! Oppskriften på pinnene finner dere HER.

– Serinakaker –
Eller sandkaker.. Som sagt jeg vet ærlig talt ikke hva som er hva. Synes bare alt smaker like godt! Denne oppskriften gir vanvittig mange små kjeks og med litt sukker strødd på toppen blir kjeksene eeenda bedre <3 Du finner ut hvordan du lager dem HER.

– Brune stenger –
Sist men ikke minst: Brune stenger med sukker, kanel og knuste mandler på! YUM. Også en enkel, men god oppskrift på julekaker jeg aldri tror jeg kan bli lei. Oppskriften på disse har jeg delt med dere i DETTE innlegget.

Nå, har dere noen ønsker til nye juleoppskrifter før dere skal i gang med bakingen selv?
Hyl ut isåfall! Gleder meg til å fylle mine kakebokser allerede på søndag jeg..

10 motivasjonstips til eksamenslesingen

Desember, førjulstid, halv skatt, og festligheter nærmer seg med stormskritt, men det samme gjør de store, skumle eksamensdatoene. Har du ikke klart å motivere deg selv til å studere jevnt og trutt utover hele høsten 2016 så tipper jeg du nå sitter med verdens største klump i magen. Jeg kjenner på den selv, selv om jeg har kommet gjennom pensum, og den stressende følelsen ødelegger deler av søvnen min hver eneste natt. For ja.. Det er mye som skal huskes på! Pensum føles til tider helt enormt, og jo dypere jeg dykker inn i det jo mer finner jeg ut at jeg ikke kan. -Men å stryke nå, etter fullførte eksamenskrav og tre måneder i forelesninger er bare ikke aktuelt. Dette skal vi klare. Både du og jeg. Det er bare om å gjøre å finne motivasjonen til å holde ut.

Det er bare en siste lille intens tid med lesing igjen nå! Kom igjen dere. La oss ta en 10 minutters pause til å lage en liten slagplan for hvordan gjøre eksamenslesingen litt enklere for oss selv. Under her får dere mine ti beste motivasjonspunkter, og jeg blir evig takknemlig om du føler for å dele dine triks og tips med meg også.

1. Bare sett i gang. NÅ! Slutt og utsette. Å stå opp når alarmen ringer 07.00 hver eneste ukedag, lese i de samme, kjipe pensumbøkene og sitte innendørs med trynet i pulten fra 07-16 når du egentlig har lyst til å gjøre alt annet… Ja det gjør like vondt for oss alle! Faktisk føles det som tortur til tider. -Men denne eksamensinnspurten varer ikke for alltid og valget er egentlig veldig enkelt når du ser på denne klisje-aktige quoten: “Suffer the pain of discipline, or suffer the pain of regret. Hvordan ønsker du å feire juleferien din? Med julefilmer, god samvittighet, familiehygge og avslappning? Eller med dårlig samvittighet og enda mer lesing?

2. Lag en slagplan. Denne er så viktig! Lag deg en strategi for hvordan du skal disponere denne siste tiden din, og for hvordan du skal komme deg igjennom alt sammen. Bruk litt god tid på akkurat dette og få en oversikt over hva som er det aller aller viktigste av pensum. Ofte (ihvertfall i mitt tilfelle) så er det helt umulig å lære seg absolutt alt, og det er helt greit, men titt på gamle eksamensoppgaver og finn ut hva som har en tendens til å gå igjen år etter år. Fokuser først på å lære deg det mest grunnleggende så kan du heller bygge på med detaljer om tiden strekker til. Det er bedre å kunne litt om alle tjue kapitler enn alt om bare to, ikke sant?

3. Spis og drikk. Ha alltid et kaldt glass vann ved siden av deg når du studerer, og litt sunn snacks som du kan tygge på. Ikke bare hjelper det på konsentrasjonen å hele tiden ha noe påfyll i magen, men det hjelper meg faktisk også med å ikke duppe av. Vi har vel alle vært der hvor vi leser samme setning tretten ganger før vi omsider tar oss selv i å sovne sittende? Vel, litt mat og drikke hjelper.

4. Sett deg tidsperspektiv. Når skal du studere, og når skal du ikke studere? Følg planen slavisk samme hvor lite det frister. Selv foretrekker jeg best å lese fra mandag til fredag mellom 07.00 – 16.00 (med 10-15 minutters wifi og matpauser innimellom), mens jeg setter kveldene, lørdag og søndag av til blogging, mailsvaring, tvkos og vennehygge! Jeg MÅ ha minst én dag i uken hvor jeg ikke tenker på skole overhodet, ellers mister jeg hele livsgnisten min. Husk at en fridag og to går helt fint så lenge man jobber effektivt de timene leseplanen sier at man skal det. Belønning er viktig for å opprettholde motivasjonen, men husk å ta den etter at du har oppnådd dagens mål.

5. Hold deg våken. Jeg vet ikke med dere, men dette er faktisk min største utfordring. Jeg drikker ikke kaffe, og blir så fryktelig fort søvnig! En powernap hjelper stort sett heller ikke akkurat i disse tilfellene, men det som hjelper meg er 1. En 15 minutters gåtur i frisk luft eller 2. En dusj og et nytt, rent sett med kosetøy.

6. Litt er bedre enn ingenting. Har du en sånn dag hvor du har prøvd absolutt alle metoder, men likevel bare har lyst til å sitte på Netflix og se episode etter episode? Okei, så sørg ihvertfall for at du har lært deg én ting før du slår deg ned med den dårlige samvittigheten. Å ha lest litt er så innmari mye bedre enn ingenting, og å besvare én oppgave eller pugge én ting krever ingen verdens ting av deg. Det klarer du!

7. Kutt distraksjoner. Les et sted hvor det ikke finnes slikt som distraksjoner. Selv foretrekker jeg mitt eget spisebord fremfor biblioteket, og så lenge tven da er avslått har jeg da kun én ting som distraherer meg. -Mobiltelefonen. Jeg klarer ikke bare å sette mobilen på lydløs ni timer i strekk, så det problemet løser jeg ved å sette studiealarmer på 40 minutt av gangen, og unne meg en 10 minutters wifi-pause når økten er unnagjort. Med en slik “belønning” kan jeg holde på motivasjonen i mange timer, og det fungerer helt ypperlig! Har du fullt fokus i 40 intense minutter av gangen så er det ganske utrolig hva du får unnagjort.

8. Tenk på fremtiden. Når morgenalarmen ringer og du ikke har det spor lyst til å trekke føttene ut fra den varme dyna.. Tenk på hva du kommer til å sitte igjen med når det hele er over. Om bare noen uker er vi ett steg nærmere utdannelsen vi så sårt ønsker å kunne skryte på oss! Tenk på hvorfor du valgte å starte på akkurat dette studiet, og på det gode, trygge livet som venter med økonomisk trygghet når det hele er over.

9. En god karakter. Motivasjon for meg er også håpet om å kunne vise frem en karakter jeg er litt stolt av. Tenk på den mestringsfølelsen og selvtilliten du får når du holder eksamenstesten høyt oppe i luften og vifter stolt med resultat-bokstaven din. Ah, hvilken motivasjon det i tillegg vil være til å fortsette neste semester!

10. Tenk kreativt. Finnes det andre, mer spennende måter å få kunnskapen til å sette seg på? Finnes det en app for faget ditt? Eller en slags kunnskapslek du kan leke med medstudentene? Er det morsommere å lese sammen med noen, teste hverandre og diskutere sammen? Eller kan det være lurt å bare variere mellom omgivelsene? Kanskje du kan dra på hyttetur og ta puggingen videre der? Eller på familiebesøk og få middag servert mellom slagene? Finn på noe nytt så hverdagen ikke blir så ensformig. Det tror jeg er superviktig.

Ah, bare det å skrible ned disse ordene ga meg en real motivasjonsboost.
Nå gleder jeg meg faktisk litt til å dra frem anatomi-notatene igjen. Hah!