Hjemmelaget snickerskonfekt

Fader så godt det er med snickers! Jeg har aldri vært spesielt glad i peanøtter, men det må være noe med den kombinasjonen av karamell, salt, peanøtt og sjokolade… Jeg er så utrolig svak for det! Dere ser at disse konfektbitene er helt latterlig gode ikke sant?  Jeg tror ikke jeg behøver å si det. Er du snickersfan og i tvil om hva slags deilig snacks du skal prøve deg på i helgen, så ikke nøl engang…  Disse var rett og slett gode.

Du trenger: 1. 100g melkesjokolade 2. 2dl salte peanøtter 3. 2ss peanøttsmør 4. 1ss kokosolje 5. 5 dadler

Slik gjør du:
1.
Fjern steinene fra dadlene og ha dem i en blender med 1ss kokosolje og 1ss peanøttsmør.
2. Når dadlene er mer eller mindre helmost heller du i peanøttene med 1ss peanøttsmør til.
3. Mos det hele til en jevn deig og rull mellomstore kuler ut av det hele.
4. Sett konfekten til avkjøling i kjøleskapet 30 minutt. Når kokosoljen blir kald gjør den kulene stive.
5. Smelt 100g lys sjokolade og velg mellom å ringle den over bitene med en gaffel eller bare dekke alt.

Sistnevnte smakte definitivt best! HerreGUD så godt dette var! Har du lyst til å gjøre konfekten sukkerfri så er det i grunn bare å bytte ut Freia sin vanlige melkesjokolade med en lys, sukkerfri variant. Voila! Der har du en rågod oppskrift på sunn snacks i hverdagen. Kokosolje får du kjøpt på alle slags helsekostbutikker.

– Oppskriften ga meg 12 mellomstore snickerskonfekt –

Håper det smaker! Her går de i skrivende stund ned på høy kant <3

Summer, please hurry up

God morgen godtfolk! Fra budsjettsnakk til mitt siste skokjøp da.. Hehe, Pt timen min ble avlyst tirsdag morgen så da bestemte jeg meg like godt for å gå til innkjøp av et par sommersko i stedet. Været blir bare varmere og varmere her i sør, og når hetebølgen forhåpentligvis slår inn i midten av april skal ihvfertfall jeg stå klar med sandalene mine! Under vårrengjøringen av klesskapet for et par uker siden gikk det opp for meg at jeg omtrent ikke eier skoplagg uten hæl, og siden har jeg i grunn vært på utkikk etter noen nye sandaler.

På tirsdag fant jeg dem, og herlighet så fornøyd jeg er! Det var vel eeegentlig gladiatorsko med snøring jeg var på utkikk etter, men disse var så behagelige og satt så søtt på foten at jeg ikke klarte å gå fra dem da jeg ble informert om at dette var det siste paret i 37… Selgerpoeng til deg på Bianco.. Har forresten dere sett noen lekre gladiatorsandaler med snøring på nett eller i butikkene den siste tiden? Hyl gjerne ut hvis dere har det!

Nå er det ei som tripper etter å bytte ut kontorstolen med hesteryggen her! Prison Break gikk foran kontortimene i går kveld, så jeg satte i stedet alarmen på 07.00 og tok morgenens kommentar og mailsvaring til verdens nydeligste morgensol gjennom kontorvinduet. Håper det er så varmt som det ser ut som der ute <3

– My very first pair for summer –

Skoene er altså fra Bianco! Gleder meg til å ta dem i bruk i fremtidige antrekk <3
Nå må dere ha en strålende torsdag! Så skrives vi mer senere i dag.

Når du føler du gjør årets kjøp…

Har dere sett noe så nusselig? Ler meg ihjel.. Jeg har alltid ønsket meg et slikt “sovebind” for øynene, og da jeg oppdaget denne kaninvarianten på H&M i går, kunne jeg ikke annet enn å røske den med meg. Heh! Jeg bar den på hodet hele dagen og gikk bare å gliste fra øre til øre.. Dere vet når man føler man har gjort årets kupp? Åh *Bedende hender emoji*. Daniels reaksjon på dette livsnødvendige innkjøpet var derimot ikke like oppløftende.

Meg: Var den ikke skjønn Daniel? Du kan få låne den når du har middagslurene dine!
Daniel: I kveld skriver jeg fullt april-budsjett for deg. Du har for lite å bruke pengene dine på.

Så her sitter jeg da.. Klar med penn og papir til mannen kommer hjem for å sette opp “Marthes budjett” for april måned..  Jeg har lyst til å si at jeg dæver av latter, men egentlig så gjør jeg ikke det. Jeg kunne helt sikkert spart en krone og to på å ikke gå til innkjøp av dilldall som… sovebind. Planen er å kjøpe hus eller leilighet innen et års tid, og innerst… jeg mener sånn heeelt innerst sier noe meg at litt mer sparing ville vært fornuftig.

Mannfolket er vel hjemme om en liten times tid, og inntil da skal jeg bare sitte og kose meg med litt mer bloggskriving. Tenkte jeg skulle forhåndsskrive et innlegg til i morgen tidlig så jeg kan dra i stallen allerede klokken 09.00 og nyte heeele formiddagen med hest og finvær. Ah, for en uke dette her blir da!

Virkelig en oppgradering fra den forrige <3

Let’s have a shot of ginger

Hei og god formiddag dere! Har dere det bra? De fleste av dere er vel i full gang med studier og jobb igjen nå? Jeg var i møte med Geir på Viego regnskapsbyrå til morgenen i dag, og da vi logget oss inn i nettbanken min for å betale diverse svimlende regninger oppdaget jeg at det hadde tikket inn en uventet sum fra et bloggsamarbeid jeg hadde i fjor. Haha, vanligvis sitter jeg og surmuler når Geir overfører pengene mine til skatt og moms, men i dag kunne jeg ikke annet enn å juble høyt. Seiersdansen min var så intens at selv regnskapsførerene på nabokontorene ville le seg ihjel.. Hva skal man si? Uventede penger på konto gjør noe med humøret!

Da jeg omsider kom hjem lagde jeg meg noen ingefærshots til frokost, og disse tenkte jeg å dele oppskriften på nå! Ikke fordi de var så fryktelig gode, men fordi dette er noe av det sunneste jeg kan tenke meg! Ingefær gjør virkelig underverker i magen. Jeg har akkurat lært meg å drikke det selv, men takler på ingen måte ren presset ingefær enda (smaker som chilli i væskeform), så i denne oppskriften har jeg blandet inn litt eple også.


Slik gjør du:
1.
Skrell to gode tomler med ingefær og press dem i en juicemaskin.
2. Del 1,5 rødt eple i små biter og press også dette.
3. Topp med et spyd søte jordbærbiter.

– Let’s have a shot of ginger –

5 gode grunner til å drikke ingefær
♥ Ingefær demper betennelse.. oog reduserer luftplager i magen.
♥ Det inneholder antioksidanter som styrker immunforsvaret. Perfekt for deg som er forkjølet!
♥ Ingefær øker forbrenningen. Det inneholder bitterstoffer som stimulerer fordøyelsen.
♥ Det virker oppkvikkende! Well hello.. Hørt om han som sovnet under svelgingen av flytende chilli? 
♥ Ingefær demper kvalme og kan dermed være til hjelp enten du har overspist eller er reisesyk.

Når jeg vet hvor mye det er godt for så synes jeg jammen det smaker bra også..
Flere som er fan av ginger shots? Oppskriften holder til 2.

18 filmer for begge kjønn

Jeg liker å tro at jeg har samme filmsmak som jenter flest. Det vil si Star Wars er døden, mens The Notebook får terningskast 6. Hehe, jeg elsker alt av romantikk, gode komedier, og dokumentarer basert på rørende hendelser, men jeg sier tro det eller ei sjeldent nei til en time med action og spenning heller! Jeg ser gjerne en god, gammel krigsfilm med papsen, og mine absolutte favoritter er actionfilmer som Taken og Non-Stop med Liam Neeson i hovedrollen. For ikke å snakke om Law Abiding Citizen. Aldri sett en mer spennende film! Under her har jeg remset opp hele 18 varianter av både spenning og ordentlig GOD humor som jeg vedder på kan snurres i ethvert kjærestepars hjem. 18 filmer med kliss og ren jentehumor får jeg ta i et annet innlegg!

1. The Wolf of Wall Street 2. 50 First Dates 3. Taken 4. The Hangover 5. Blood And Bone 6. We’re The Millers 7. The Maze Runners 8. Let’s be Cops 9. Coach Carter

10. Non-Stop 11. Life as we know it 12. Law Abiding Citizen 13. Everest 14. I am Legend 15. Due Date 16. Bølgen 17. Just Go With It 18. Seven Pounds


Håper ikke dere har sett alle sammen fra før <3
Har du noen tips til gode filmer for begge kjønn så del dem gjerne med oss!

Favorittprodukter til hender

– Let’s talk about hands og nails –

​Jeg har lenge hatt lyst til å vise dere mitt store favorittprodukt til hender, og i dag har jeg endelig fått fingeren ut. Velkommen inn i min lille toalettveske nummer 2! Hihi, jeg har en egen liten veske bare til neglelakker, ringer og håndkremer så jeg lett skal kunne finne frem til det i hverdagen. Håndkremen til Body Shop er alvorlig talt min beste venn. Jeg har den i tre ulike dufter og smører meg inn i dem etter mer eller mindre hver eneste håndvask.

Favoritten er den jeg holder i hånden på bildet, og når jeg smører meg med en ørliten dæsj av denne så lukter det frisk grapefrukt i hele leiligheten etterpå. Kremene i jordbær og honning lukter nydelig de også, men denne grapefrukten… Helt himmelsk! Jeg må gå til innkjøp av en ny en snarest for min er snart skrapt tom. De finnes i enda flere dufter altså, men her har dere mine tre favoritter! Husker jeg riktig så koster de 79kr på Body Shop.

Det er ikke verst i forhold til hvor lenge en slik tube varer! Lakken jeg har på meg her er også en storfavoritt i samlingen min. Det er H&M sine relativt nye varianter og jeg elsker å leke meg frem med to forskjellige farger. På bildene har jeg fargen “Copper rose” på ringfingrene og “Fired Earth” på resten. Var det ikke lekkert?  

Etter en real omgang med neglstell skal jeg nå komme meg på kjøkkenet for å lage litt middag til min kjære mann og meg. Laks med frisk mangosalat står på menyen, og det kjenner jeg at jeg gleder meg skikkelig til! Håper det står bra til med dere også denne tirsdagen og at dere får lyst til å teste ut en av disse deilige kremene til Body Shop selv. De er virkelig supre å ha med seg i vesken!


Armbånd og ring er også fra H&M <3

Ukens kjøleskap med middagsmeny

Da var kjøleskapet fylt opp, og smilet mitt på plass igjen! Hehe, det er helt latterlig hvor mye mat og vær påvirker humøret mitt.. Akkurat det å handle kunne jeg kanskje vært foruten, men jeg koser meg sjeldent så mye som når jeg setter meg ned for å planlegge ukesmenyen. Jeg kan bruke to hele timer på å finne ut hva vi skal trykke i oss til middag, og jeg blir glad langt inni sjela av å fylle kjøleskapsskuffen med frukt og bær.. Masse frukt og bær <3

– Welcome to my fridge –


I dag handlet jeg inn til fem middager og disse kan dere se på ukesmenyen min under her. Man vet aldri hva helgen bringer og dermed kjøper jeg sjeldent mer enn fem middager av gangen, meeen når lørdagen kommer og jeg har spist sunn, næringsrik mat hele uken så SKAL jeg ha en ekte bakt potet full av baconfett og hamburgerdressing. Så vet dere det.. Hehe, nå skal jeg hive meg på kjøkkenet og gjøre klart ukens første rett til Daniel kommer hjem fra fotballtrening. Speltlompelasagne med cottage cheese og en god salat står på menyen etter at bestis anbefalte meg dette i helgen, så nå er jeg spent på om jeg blir like frelst! *Fingers crossed*

– This Week i’ll be Craving –
♥ Friske appelsiner. Nå om dagen må jeg ha en til frokost og en til kvelds.
♥ Den nye Zeroh Saften med smak av jordbær og blodappelsin. Denne MÅ dere prøve.
♥ Sjokoladefluff med frukt og bær. Eneste jeg skal bruke egg til hele uken!
♥ Halvfrossne mangobiter med vaniljekesam. Mer sunn og god kveldssnacks.
♥ Hjemmelagde snickerskuler. NAM! Disse tenkte jeg å dele oppskriften på senere denne uken.Favoritt wok-sausen som går igjen og igjen her i hus <3
Måtte dere finne litt inspirasjon til morgendagens storhandel!

Sjokoladefluff med frukt og bær

Da var jeg tilbake! Endelig! Jeg har hatt en helt super helg med jentene mine, men det kjennes likevel godt å være tilbake i kontorstolen igjen. Jeg har sittet her siden klokken 10.00 i dag formiddag og planlagt både ukens blogginnlegg og meny, så nå gjenstår det bare å fylle kjøleskapet med alt som står på handlelisten! Heldigvis har vi en søndagsåpen Kiwi like i nærheten. Jeg må bare starte med å si tusen takk for at dere var så tålmodige forrige uke. Jeg går med en konstant klump i magen når jeg føler jeg ikke får levert her inne, men ikke én kjeftende kommentar tikket inn, og det gjorde at jeg klarte å kose meg med ordentlig god samvittighet i helgen <3 Takk! Nå er vi i gang med ny uke, og den har jeg bestemt meg for skal bli super på bloggfronten!

Hva sier dere til en deilig snacks-oppskrift denne mandagen? Høres sjokoladefluff fristende ut? -Med biter av frukt og bær? Hihi, det er laget på 4 minutt og smaker så digg at du garantert vil slikke hele bollen med fluff.. Det gjorde ihvertfall vi her akkurat, så i morgen har jeg fått beskjed om å lage dobbel porsjon.

Du trenger – 2 personer:
1.
1 banan 2. 2 kiwi 3. Jordbær 4. 2 eggehviter 5. 1 ss sukker 6. 2-3 ts bakekakao


Slik gjør du:
1.
Pisk eggehviten 3 minutt i en kjøkkenmaskin (til den er stiv)
2. Pisk så sukker og bakekakao inn i den stive eggehviten.
3. Hakk opp frukt og bær og dypp i sjokoladefluffen!

Vil du ha den sukkerfri så er det bare å smake til med sukrin i stedet
Riktig god mandag alle sammen <3 Vi skrives igjen i kveld!

Uken som gikk…

Ukens høydepunkt… 1. Onsdagen på hyttetur med oppdagelsesferd i robåt, kjeks, saft, vin og kortspill 2. Hele helgen <3 Fredagskveldens wining and dining hos Selini var helt herlig, og det samme var gårsdagens jentekveld i Lyngdal. Vi spiste deilig wok til middag, så på youtube-sangvideoer halve natten, lo og koste oss til det ble leggetid og Selini og jeg rigget oss til med madrasser på gulvet. Hihi, føltes som en god gammeldags venninne-sleepover. I dag er det badeland som står på planen, så så fort dere er oppdatert skal jentene vekkes!

Ukens sang… Alex & Sierra – Little do you know. Denne må dere høre om dere ikke har oppdaget den enda. Det var Cathrine som viste meg den i går kveld, og jeg er allerede hektet. Det er en rolig og bedagelig klissesang sunget av et kjærestepar fra X factor.

Ukens nedtur… Denne uken har bare vært alt annet enn inspirerende. Joda jeg har hatt tre fine dager, men de fire siste følte jeg bare forsvant til tull. En bil som aldri ble ferdig på verkstedet gjorde at vi gikk glipp av en helt nydelig solskinnsdag på hytten, og da vi endelig fikk reist avgårde og tilbrakt én fin dag der ute så dukket ro-episoden opp som gjorde at vi reiste straka vegen hjem igjen. Hjemme visste jeg at det ikke ville være stort liv og morro å finne på under helligdagene så jeg kvernet hjernen min og kom opp med piknik på Hamresanden med sushi eller grillmat. Da alt av sushikjeder hadde stengt endte vi opp med å kjøpe oss en engangsgrill, og da vi omsider kom frem på Hamresanden begynte det å regne så mye at vi bare måtte snu igjen og dra hjem for å grille på vårt skitne verandagulv. Haha, du vet når du føler bare alt går imot deg? Sånn har denne ferien vært.

Ukens cravings… Bakt potet med alt for mye dressing, mais, skinke, bacon og ost. Jeg har ikke fått laget meg det en eneste gang til tross for at jeg har siklet etter det i syv dager nå, så det er helt klart det første jeg skal skrive opp på neste ukes meny. Og sjømat… Jeg får aldri nok av reker og krabbe.

Ukens serie… Jeg er blitt tidenes seriekvinne jeg de siste månedene! Forrige uke var jeg frelst av Greys Anatomy, og denne uken har jeg vært frelst av Prison Break igjen! Det begynner å nærme seg åtte år siden jeg så denne serien sist så da jeg snurret første episode om igjen husket jeg omtrent ingenting. Noe så spennende!

Ukens blogg… www.charlottetunes.blogg.no er første jente ut i denne nye lille “uken som gikk-anbefalingen”. 24 år gamle Charlotte fra Bergen blogger om alt fra mote, skjønnhet, snackstips og glade hverdagsposter! Jeg oppdaget bloggen hennes etter at hun hadde lagt igjen flere fine kommentarer i kommentarfeltene mine for noen måneder siden, og nå klikker jeg meg inn hver eneste gang jeg er tom for inspirasjon eller på jakt etter nye idéer. Jenta er superflink, så ta gjerne en titt HER. Har du en blogg du har lyst til at jeg skal lese og muligens anbefale videre neste søndag så legg gjerne igjen en kommentar med bloggadressen din under!

Nå er jeg klar for å legge ferien på hylla og starte hverdagen igjen.
Gleder meg skikkelig til å få oppdatert dere ordentlig igjen også!

Ready for a girls weekend

Heisann dere! Endelig fikk jeg plassert stumpen min foran pcen igjen. Gårskveldens wining and dining hos Selini var så fantastisk at vi ble sittende og skravle, drikke vin og spise reker helt til klokken to om natten! Hoho, jeg var så sent i seng at det bare var såvidt jeg kom meg opp da alarmen ringte klokken 09.00 i dag tidlig. Heldigvis kviknet jeg til etter fire runder med slumring, for innen klokken 14.00 måtte kofferten være pakket og jeg plassert på bussen fra Kristiansand til Lyngdal. Selini og jeg skulle jo reise på besøk til Cathrine i formiddag!

Herregud som jeg har gledet meg til denne helgen! Jeg har ikke sett bestis siden jul, så dette døgnet skal N-Y-T-E-S <3 Det er allerede tre timer siden vi kom frem, og resten av kvelden skal vi bare bruke på å kose oss sammen, spise en bedre wokmiddag, skravle og se jentefilm etter jentefilm.

Flette inn alt som hører med en ekte girlsnight med andre ord. Vi sover over her til i morgen, og hvis tiden strekker til så drar vi til Sørlandsbadet i morgen tidlig for litt spa og bading før hjemreise. Hihi. Deilig med litt kvalitetstid med jentene mine også i påsken. Blogginnleggene har ikke vært de store denne uken og det beklager jeg, men fader for en turbulent og rar uke det har vært.. Ingenting har gått som planlagt en eneste dag, og nå som helgen er her og ting jeg har gledet meg til endelig går i boks har jeg bare lyst til å nyte det litt <3

Jeg kommer sterkere tilbake. Det håper jeg dere vet <3

Ønsker dere alle en fin lørdagskveld <3
Nå skal jeg hjelpe jentene mine med middagen!