Sjokoladetrøfler rullet i pistasje

Det er lørdag, og Marthe og prøvd seg på hjemmelagde sjokoladetrøfler for andre gang! Denne gang med en litt annen oppskrift. Jonas og jeg er veldig glade i sjokoladetrøflene til svigermor (som jeg lagde og delte oppskriften til i fjor), men i år ville jeg prøve meg på en egen variant! Oppskriften gir ca 30 sjokoladetrøfler som smelter i munnen.. Halvparten av dem valgte jeg å rulle i knust pistasje, mens andre halvdel ble dekket i kakaopulver. Pistasje-varianten ble utrolig crunchy, og den salte smaken fra nøttene blandet med det søte fra sjokoladen ble en veldig god kombinasjon. Likevel likte jeg aller best sjokoladebitene som ble rullet i kakaopulver. Her snakker vi EKTE sjokoladetrøfler! Fy søren som jeg har forspist meg på disse.

  

Du trenger:
1. 200 g mørk kokesjokolade 2. 100g lys kokesjokolade 3. 1 dl Kremfløte 4. 50 g smør 5. 3 dl melis 6. Kakaopulver/pistasje

Slik gjør du:
1. Start med å knekke opp all sjokoladen i mindre biter.
2. Mål opp 1 dl kremfløte og varm i en gryte. Ta gryta av ovnen rett før fløten begynner å koke.
3. Hell den varme fløten over sjokoladebitene og 50g smør i terninger. La alt smelte sammen.
4. Rør godt før du tilsetter en og en dl med melis til du har blandet inn ca 3 dl.
5. La sjokoladerøren stå i kjøleskap i 30-40 minutter. Sjekk jevnlig. Den må bli såpass avkjølt og stiv at du kan forme den med hendene. Det tok ca 40 minutter før jeg kunne starte på formingen.
6. I mellomtiden hakker eller knuser du en håndfull pistasjenøtter og helle litt kakaopulver i en skål.
7. Når sjokolademassen er stiv nok, former du små kuler av “deigen”, før du ruller dem i enten knust pistasje eller kakao.


Rull, dypp, spis! 

Forbered deg på å bli grisete på hendene!
-Men forbered deg også på et resultat som er verdt det.

13 kommentarer

Siste innlegg