Gulrotsuppe med hint av lime

Dere trodde kanskje dere slapp unna ukens middagsoppskrift denne uken? Neeejda! Den kommer nå! Gulrotsuppe har jeg faktisk delt en supergod oppskrift på tidligere også, men med fiskebuljong og sei i. Det er det kanskje ikke alle som er like glad i? Denne varianten inneholder verken fisk eller kjøtt, men er likevel helt nydelig på smak takket være litt ekstra krydder og saften av lime. Mmm! Absolutt verdt å teste ut.

Dessuten er retten både rimelig å lage, kjapp og supersunn!

Du trenger: 1. 1 liter vann 2. 2 hønsebuljong terninger 3. Ca 700g gulrøtter 4. 1/2 ts ingefærkrydder 5. 2 fedd hvitløk 6. 1 gul løk 7. 1/2 ts cayennepepper 8. saften av 1 lime 9. 1 ts salt

Slik gjør du:
1.
Skrell gulrøttene og skjær dem i mellomstore biter sammen med løk og hvitløk.
2. Ha alt i en gryte med 10 dl vann + 2 hønsebuljonger og kok til grønnsakene er myke.
3. Sil vannet/kraften av grønnsakene, men spar på absolutt alt sammen så sil det gjerne av i en bolle.
4. Mos alt av gulrot og løkbiter med en stavmikser og tilsett halvparten av vannet igjen. Ha nå i cayennepepperet, ingefærkrydderet, og salt mens du gir det hele et nytt oppkok.
5. Smak til med saften av lime og tilsett mer av vannet om du ønsker suppen tynnere.

Jeg brukte ca 8 dl av kraften og likevel fikk jeg en tykk og god suppe. Ha gjerne mer krydder i også om du liker den mer spicy! Her er det bare å smake i vei og tilsette det du måtte ønske av krydderier for å få den perfekt til egen gane <3 Når suppen har fått et lite oppkok er det bare å servere med flatbrød eller vanlige baguetter til.


Før servering la jeg også noen tynne strimler gulrot på toppen av suppeskålene med litt frisk korriander og noen sorte sesamfrø. Syntes det ble et fint resultat! Ønsker du også å ha litt kjøtt i, så kan du gjerne steke noen svinestrimler og ha oppi dette også. Mmm! Oppskriften holder til fire porsjoner.

– Gulrotsuppe med hint av lime –


12 kommentarer

Siste innlegg