Kylling med spinatrisotto


Jeg starter helgen med å dele ukens middagsoppskrift jeg! Er dere klare for enda en frisk og god sommer-rett? Vel, dere får den uansett! Hehe. Jeg hadde en alt for bra kveld med min kjære i går. Vi la oss rett ut på hverandaen hans da jeg kom, spiste en hau med sushi til middag, og gikk på kveldstur til Hamresanden like før solnedgang. Barfødt og hånd i hånd gikk vi bare og skravlet og skravlet helt til klokken 22.00. <3

For en kveld, og for en uke! Jeg har våknet til enda en solskinnsdag og så fort dere er oppdatert skal jeg finne frem bok og bikini for et par timer ute i hagen. Tror hundene også er klare for litt kos og lek i sola!

Du trenger: 1. 1 liten pose babyspinat 2. Ca 50 g smør til risotto/steking av spinat 3. 4 skiver serranoskinke 4. 2 ferske kyllingfilèter 5. 1 frisk basilikumplante 6. 1 dl risottoriskorn 7. 1 terning kyllingfond utblandet i 6 dl varmt vann 8. 1 tomat 9. 4 sjalottløk 10. 2 fedd hvitløk 11. Salt og pepper 12. Litt sitronsaft

Slik gjør du:

1. Finhakk 3 sjalottløk og 2 fedd hvitløk. Surr dette i en gryte med 1 ss margarin til løken er blitt gyllen. Hell så i 1 dl risottoris og la også risen bli litt blank før du tilsetter 1/3 av kyllingfond-blandingen. Rør ofte mens risen koker, og når vannet nesten har kokt helt inn i risen, sper du med enda litt mer av kyllingfond-blandingen. Spe gjerne 3-4 ganger i stedet for å helle hele blandingen over med en gang.

2. Surr et par serranoskinkebiter rundt hver kyllingfilet og stek kyllingen lett i en varm panne med smør. Kyllingen skal ikke stekes ferdig. Den skal bare få en brun og fin stekeskorpe før den skal inn i ovnen.

3. Legg den så over i en ildfast form, strø over litt olivenolje, krydre med litt pepper og stek midt i ovnen i 15 minutt på 175 grader. Bruk gjerne et steketermometer for å sjekke at kjernetemperaturen er 67 grader når kyllingen tas ut av ovnen. La den så stå og hvile på kjøkkenbenken i 10 minutt før servering.

4. Når alt vannet har trukket inn i risottoen, tar du gryta til sides og tilsetter 1 ss smør. Strø over litt sitronsaft og smak til med litt salt og pepper. Stek spinaten i en stekepanne med 1 ss smør (den behøver bare 2 minutt), og bland den stekte spinaten inn i risen like før servering. Mmm! Der har du en smakfull og frisk risotto!

5. Hakk opp 1 tomat, 1 sjalottløk og en håndfull basilikum. Bland det hele sammen til en deilig tomatsalat.

Noen som kunne tenke seg å teste ut denne retten?

Oppskriften er beregnet for 2 middels store porsjoner.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg