For en kveld, og for en uke! Jeg har våknet til enda en solskinnsdag og så fort dere er oppdatert skal jeg finne frem bok og bikini for et par timer ute i hagen. Tror hundene også er klare for litt kos og lek i sola!
1. Finhakk 3 sjalottløk og 2 fedd hvitløk. Surr dette i en gryte med 1 ss margarin til løken er blitt gyllen. Hell så i 1 dl risottoris og la også risen bli litt blank før du tilsetter 1/3 av kyllingfond-blandingen. Rør ofte mens risen koker, og når vannet nesten har kokt helt inn i risen, sper du med enda litt mer av kyllingfond-blandingen. Spe gjerne 3-4 ganger i stedet for å helle hele blandingen over med en gang.
2. Surr et par serranoskinkebiter rundt hver kyllingfilet og stek kyllingen lett i en varm panne med smør. Kyllingen skal ikke stekes ferdig. Den skal bare få en brun og fin stekeskorpe før den skal inn i ovnen.
4. Når alt vannet har trukket inn i risottoen, tar du gryta til sides og tilsetter 1 ss smør. Strø over litt sitronsaft og smak til med litt salt og pepper. Stek spinaten i en stekepanne med 1 ss smør (den behøver bare 2 minutt), og bland den stekte spinaten inn i risen like før servering. Mmm! Der har du en smakfull og frisk risotto!
Oppskriften er beregnet for 2 middels store porsjoner.