Oppskrift: Indisk rekegryte

Du trenger: 1. 1 boks reker i lake 2.  2 ss karri 3. En halv ts kajennepepper 4. 1 ss paprikapulver 5. 1 dl kremfløte 6. 1 boks hakkede hermetiske tomater 7. 1 fedd knust hvitløk 8. En grønn paprika 9. 2 poser ris 10. Nanbrød 11. 2 ss olje


Slik gjør du: 
1.
Start med å sette på risen. Sett også ovnen på 200 grader.
2. Hell ca 2 ss matolje i en gryte. Hakk opp den grønne paprikaen, knus to fedd hvitløk, og hell kajennepepper, karri og paprikakrydder i samme gryte. Fres det hele opp i oljen, rør ingrediensene godt sammen, og tilsett hele boksen med opphakkede hermetiske tomater. Tomatsaus, og biter. Alt sammen skal kokes opp og brukes i den smakfulle rekegryta.
3. Når denne blandingen har begynt å småkoke, tilsetter du 1 dl kremfløte. La det hele stå og småkoke i 5 minutt.
4. Ta gryta av plata, finn frem en stavmikser og mos det som er av paprika og tomatbiter. (Denne delen er valgfri)
5. Sil laken av en boks med reker og hell rekene i den ferdige sausen. Det er viktig at sausen nå ikke koker, ellers vil rekene fort bli seige. 
6. Mens rekene får varmen i seg, kan du hive inn et par nanbrød i stekeovnen og ta vannet av den ferdigkokte risen. Ferdigkjøpte nanbrød behøver gjerne ikke mer enn et par minutter i ovnen. Oppskriften er beregnet for 2-3 personer, men den kan helt fint dobles.


Bare vær så snill og prøv denne indiske rekegryta. Den er himmelsk!

15 kommentarer

Siste innlegg