En Midtøsten-inspirert tallerken

Hei og god lille-lørdag, som jeg liker å kalle onsdagene. Har dere det bra? Innleggene kommer litt sent utpå dagen denne uken, men det må bare bli sånn <3 Jeg jobber nemlig rumpen av meg med bildeknipsing mellom 10 -16.00 for å få forhåndsskrevet noen fine innlegg til neste ukes ferie! Mihi, jeg skal selvfølgelig dele drøssevis av feriebilder med dere også, men noen oppskrifter og diverse ikke-ferie-poster må vi også ha på lur i arkivet. Variasjon er gull ikke sant? Dessuten er det deilig å vite at jeg kan ligge på stranden noen timer lengre en dag fordi jeg allerede har tidsinnstilt et innlegg og to <3 Hehe, ikke bare bare med ferie altså!

Jaja, to innlegg får dere jo! De kommer bare litt utover dagen denne uken <3 I dag har jeg blant annet en ny middagsoppskrift å dele med dere, og denne kommer dere til å elske! Ihvertfall om dere er glade i eksotiske smaker/indisk. Verken Daniel eller jeg er veldig glad i sterk mat, så retten går nok under kategorien mild, men om du er veldig glad i krydder så er det jo bare å tilsette litt mer chillipulver! Garam Masala krydderet som du behøver både til kjøttbollene og sausen får du kjøpt på vanlige dagligvarer.  

Du trenger – Tzatziki, hummus og kjøttboller: 1. en pakke kjøttdeig 2. 1 dl gresk youghurt 3. 1/2 agurk 4. Salt/pepper 5. 1 boks hermetiske kikerter 6. Saften av 1 sitron 7. 6 fedd hvitløk 8. 1,5 ss Garam Masala krydder 9. 1/2 ts kanel 10. 1/2 ts chillipulver 11. 6 ss olivenolje 12. 1 egg

Slik gjør du:
1. Start med hummus og tzatziki ettersom dette kan stå i kjøleskapet til resten er klart. Til hummusen moser du boksen med hermetiske kikerter, 2 fedd hvitløk, saften av en sitron og 6 ss olivenolje. Smak så til med salt.
2. I tzatzikien har du 1 dl gresk youghurt, 2 knuste fedd hvitløk og en halv agurk revet på rivjern. Bare husk å klemme ut vannet av agurken før du rører den inn i youghurten. Smak så til med litt salt og pepper. 
3. Til kjøttbollene blander du sammen kjøttdeigen, egget, 2 moste fedd hvitløk, 1,5 ss garam masala krydder, 1/2 ts kanel, og 1/2 ts chillipulver. Gjerne også litt salt og pepper. Rull deigmassen til små kjøttboller og stek dem på middels varme i en stekepanne med smør til de er ferdigstekte. Nå kan du tre dem på spyd om du vil det.

Du trenger – Couscous og saus: 1. 3 dl couscous 2. 3 dl utblandet kyllingbuljong 3. 1 neve soltørket tomat finhakket 4. 1 neve spinat 5. 1 ss gurkemeie 6. 1 gul løk 7. 1,5 ss Garam Masala krydder 8. 1/2 ts chillipulver 10. 2 ss smør 11. 1 boks hermetiske tomater 12. 1,5 dl matfløte

Slik gjør du:
1. Surr en opphakket gul løk i en gryte med 2 ss smør, 1,5 ss garam masala krydder, og 1/2 ts chillipulver. Gjerne også litt salt og pepper (1/2 ts av hver). Surr til løken er gyllen og hell i boksen med hermetiske tomater. Gi det hele et lett oppkok, tilsett så matfløten og mos alt sammen med en stavmikser.
2. Coucousen er superenkel! Bland ut en kyllingbuljongterning i 4 dl kokende vann og hell dette over i en gryte med 3 dl tørr couscous og 2 ss gurkemeie. Stek så neven med spinat i en panne med litt smør og rør det inn i couscousen sammen med en neve oppkuttet soltørket tomat.

Server gjerne også med nanbrød til! Disse kjøpte jeg bare ferdige i dag <3

Enjoy! Oppskriften er beregnet for 2 stoore eller 3 vanlige porsjoner  <3

26 kommentarer
    1. Det så virkelig skikkelig godt ut! Du er altså så utrolig flink på kjøkkenet, Marthe! Får lyst til å prøve ut alt du lager, haha. Denne uken har jeg faktisk kjøpt inn til å lage gulrotsuppen din og jeg gleder meg skikkelig! 😀

    2. Thea: Tusen takk Thea <3 Det er moro når man får det til! Gleder meg til å høre hva du synes om gulrotsuppen 😀 Den er så god den! Både med og uten fisken i 🙂

    3. Jeg kunne virkelig ønske jeg hadde din drivkraft når det kommer til mat. Hver gang jeg klikker meg inn her er det så sinnsykt mange deilige oppskrifter at jeg får vann i munnen. Haha! Må seriøst bruke mer tid på matlaging, jeg eier ikke tålmodighet til sånt.

    4. Jeg lurer virkelig på hvor mye penger du bruker på mat??
      Jeg lager langt mindre eksotiske retter, og føler jeg bruker mer enn nok penger på mat.

    5. Thea: Jeg bruker nok en del penger på mat ja, men veldig galt er det i grunn ikke 🙂 Jeg spiser ikke middager som inneholder like mange ingredienser som denne hver eneste dag. Det går i spaghetti bolognese, lasagne og tomatsuppe her og 🙂

    6. Lene M: Å, det må du begynne med! Det er ikke noe moro med kokkelering når man ikke får det til, men har du en god oppskrift å lese på så går det nesten ikke an å feile 🙂 Bruk tid og les oppskriftene nøye så kommer du også til å synes det er gøy å tilbringe tid på kjøkkenet 😀 Det er så verdt det når resultatet blir så godt. <3

    7. Namnamnam! Disse tørre kjøp-fiskekakene jeg spiser på fristet ikke så mer lengre.. hehe. Du er så flink og inspirerende ikke minst på matfronten, men også ellers:-) Alltid en fryd å besøke bloggen din. Håper du får en kjempefin ferie! Det fortjener du

    8. Emma Hulleberg: Hehehe, Kjekt å være bloggleser når man går på diett! 😀 Tusen takk Emma <3 Jeg gleder meg som en gal til å kjenne sanden mellom tærene igjen. Et halvt år siden sist! Så lenge tror jeg ikke det har gått siden jeg var 17 og startet reisekarrieren. Hehe! <3

    9. Hei Marthe! Dette så skikkelig godt ut, og må helt klart prøves! Men anbefaler deg på det sterkeste til å dra på slike matbutikker hvor de selger utenlandsk mat og kjøpe naan/chapati, superbillige pg smaker 10 ganger bedre enn naan fra butikken! Fins flere forskjellige typer, så er bare å prøve seg fram😊😊

    10. Nam Marthe! Du får meg nesten til å sikle her jeg sitter på vei hjem fra jobb – skrubbsulten og, vel og merke! Dette virket som perfekt mat til jentekvelder! Takk for nok en super oppskrift <3

    11. Litt usikker på merkene, men de pleier å ligge fryst hvertfall, du kan helt sikkert spørre de som jobber der hvilke som et best!😊

    12. Om dette skal prøves a!! Skreenshotta alt i innlegget så neste gang jeg er i butikken kan jeg bare bla i bildene på mobilen så får jeg opp oppskriften så jeg får kjøpt alle ingrediensene! Du er rå på å tipse om gode middager og har laga flere retter inspirert av deg 🙂 får ha et nyttårsforsett om å prøve ut enda flere matretter! Så må du ha en nydelig ferie og kos deg masse masse 🙂 klem i fleng

    13. Jeg kjenner at jeg blir direkte flau over mine kokkekunnskaper når jeg leser bloggen din haha. Prøvde taco-squashen på tirsdag og det var faktisk helt fantastisk! Undervurderte hvor mettende de var så jeg hadde myyye rester! Elsker bloggen din, du er skjønn! <3

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg