Løksuppe med ost og grillet kylling

Mmm! Nok en deilig middag er knipset, inntatt og publisert på bloggen <3 I dag var det en enkel, men nydelig løksuppe som sto på menyen, med ferdig grillet kylling fra min nærmeste dagligvare, masse deilige krydder og en liten dose revet ost. Planen var vel egentlig å ha focaccia til også, men da de ikke hadde noe ferskt på butikken og jeg ikke orket å lage det fra bunnen av, ble det i stedet noen enkle brødskiver. Supergodt det også!  

Håper det smaker! Oppskrift med steg for steg får dere under her. Nå skal jeg hoppe avgårde til posten for å hente enda en pakke. Denne gang er det litt interiør som ligger og venter på meg. Hihi, mye mulig jeg får vist dere det også etterhvert! Jeg er så giret på bloggfronten om dagen at jeg tror motivasjonen snart bobler over. Jeg ELSKER det nye kamera, og jeg ELSKER det nye redigeringsprogrammet. -Nesten over alt på jord! Endelig har jeg forstått meg på det, og det er så mye morsommere å være blogger med godt utstyr på plass!

Du trenger: 1. 4 løk 2. 3 terninger kyllingbuljong 3. 2dl kokosmelk 4. 8dl vann 5. 4 fedd hvitløk 5. 1/2 ss karri 6. 1 ts gurkemeie 7. 1/2 ts chillikrydder 8. 1 ts persillekrydder 9. Salt/pepper 10. 300g kyllinglår 11. 2 ss smør

Slik gjør du:
1. Start med å rive de ferdig grillede kyllinglårene fra hverandre så du kun sitter igjen med kjøttet.
2. Hakk alt av løk og hvitløk og ha det i en gryte med 2 ss smør. La det hele ligge og surre til løken blir gyllen.
3. I en annen gryte koker du opp 8dl vann og blander ut alle tre buljongterningene.
4. Hell det varme buljongvannet over i gryten med løk, tilsett 1-2 dl kokosmelk, og alt av krydder.
5. La gryten stå og småkoke under lokk i 15-20 minutt. Mos så suppen med en stavmikser, og smak til med salt, pepper, og mer karri. Gurkemeien hadde jeg bare i for fargens skyld. Kokosmelken gjør nemlig suppen hvit.

Å smake til underveis i krydringen er superviktig for at du skal få den perfekte smaken for din gane <3

Rett før servering hiver du i kyllingkjøttet, heller over i serveringsskåler og topper med revet ost. Mmm!

Server gjerne også med focaccia eller vanlig brød til <3 Dette var så digg!
Litt nudler hadde sikkert heller ikke vært feil i. Kylling, ost og nudler.. Jummy!

22 kommentarer

Siste innlegg