– Celebrating Life –

– Med kake på en torsdagskveld – 

Jaja, nå er det fredag og helg ihvertfall, så nå kan dere som ikke teller kalorier få enda en oppskrift å bryne dere på. Mihi! Jeg har bakt min aller første gulrotkake, og ikke bare ble den seende bra ut, men den smakte jo også! Hurra for at bakefingrene endelig begynner å komme seg! Det tok noen år før jeg fant gleden i (og tålmodigheten) til å bake noe som helst, men 2017 altså.. Jeg har lært MYE dette året jeg! Både på skolebenken og på privaten. Moro altså! 

Oppskriften på denne deilige saken får dere her! Jeg skar kaken min i to, og la et mykt lag ostekrem i midten også, bare fordi jeg elsker denne kremen høyere enn… nei ikke alt. -Men høyt. Det er ikke nødvendig, for det holder i massevis å sprøyte et godt lag på toppen eller dekke den fra bunn til topp kun på utsiden. Jeg hadde også en liten skvett sitronsaft i frostingen fordi jeg ville prøve en friskere variant nå på sommerstid. Det burde dere prøve, for det var supergodt!

Du trenger: 1. 4 egg 2. 2 dl sukker 3. 1 dl brunt sukker 4. 1,5ts kanel 5. 4dl finrevet gulrot (klem ut vannet) 6. 1ts natron 7. 1ts bakepulver 8. 2dl kulturmelk 9. 3,5dl hvetemel 10. 400g philadelphia kremost naturell romtemperert 11. 150g romtemperert smør 12. 1-2ts sitronsaft 13. 5-11dl melis 14. En boks valnøtter til pynt 15. 3ts vaniljesukker


Slik gjør du – Gulrotkake:
1.
Pisk først alt av sukker og egg til en luftig blanding.
2. Sikt inn hvetemel, natron, kanel, og bakepulver mens du rører deigen jevn.
3. Ha så i litt og litt kulturmelk, og rør til slutt inn de finrevede gulrøttene.
4. Ha kakerøra i en 24cm smurt form og stek på nederste rille på 190grader i 45-50 minutt.

Slik gjør du – Ostekrem: 
1.
Pisk en myk smørkrem av romtemperert smør, philadelphiaost, vaniljesukkeret, og 5-6dl melis.
2. Smak til med 1-2ts sitronsaft og eventuelt mer melis før du smører den avkjølte kaken med et lag krem over hele seg. Dersom du ønsker å lage slike rosetter som jeg har på toppen av kaken, må du tilsette ytterligere 6dl melis, men dette kan du tilsette i den resterende smørkremen som er igjen i bollen etter at kaken allerede er heldekket av den myke ostekremen. Da blir den hardere og enklere å forme med sprøytepose og M1 tipp. Jeg smakte ingen forskjell på rosettkremen og den mykere varianten inni/på resten av kaken, så det er ingen problem! Å lage slike elegante roser er suuperenkelt. Fremgangsmåte ser dere HER.
3. Pynt med valnøtter i midten av rosettene og en liten sirkel rundt hele kaken. Mmm!

Nå skal jeg på ukens siste jobbvakt, og så reiser jeg avgårde til Kragerø!
Koooos dere i dag. Det er jo til og med Sankthans denne fredagen <3 

12 kommentarer
    1. Hei Marthe!
      Vil bare igjen, som jeg gjør innimellom, fortelle deg hvor enormt dedikert, jordnær og dyktig du er med bloggen! Før leste jeg rundt 10 blogger, nå leser jeg én – DIN <3
      Den er så ekte - med gode tips, lite skryt (Mange har tendenser til å skryte av den dyreste veska, ferien, bilen etc.. usj) og ikke minst masse inspirasjon til interiør, klær og friluftsliv.
      Måtte du alltid holde motet og bloggen oppe! STOR KLEM

    2. Og ordensstraffen min uti hagen står.
      Uti hagen står.
      Og der skal vi bo både vinter og vår.
      Både vinter og vår.
      Og ordensstraffen står uti hundrede år.
      Uti hundrede år.
      Oaiaiai boff boff.
      Oaiaiai boff.
      Og ordensstraffen min uti hagen står.
      Uti hagen står.
      Og der skal vi ligge i soveposen vår.
      I soveposen vår.
      Og ordensstraffen står uti hundrede år.
      Uti hundrede år.
      Oaiaiai boff boff.
      Oaiaiai boff.
      Og ordensstraffen min uti hagen står.
      Uti hagen står.
      Og der skal vi ligge med nattkikkerten vår.
      Med nattkikkerten vår.
      Og ordensstraffen står uti hundrede år.
      Uti hundrede år.
      Oaiaiai boff boff.
      Oaiaiai boff.
      Og ordensstraffen min uti hagen står.
      Uti hagen står.
      Og madrassene våre av mose består.
      Av mose består.
      Og ordensstraffen står uti hundrede år.
      Uti hundrede år.
      Oaiaiai boff boff.
      Oaiaiai boff.
      Og ordensstraffen min uti hagen står.
      Uti hagen står.
      Og bindingsverket av raier består.
      Av raier består.
      Og ordensstraffen står uti hundrede år.
      Uti hundrede år.
      Oaiaiai boff boff.
      Oaiaiai boff.
      Og ordensstraffen min uti hagen står.
      Uti hagen står.
      Og bindingsverk-fyllet av granbar består.
      Av granbar består.
      Og ordensstraffen står uti hundrede år.
      Uti hundrede år.
      Oaiaiai boff boff.
      Oaiaiai boff.
      Og ordensstraffen min uti hagen står.
      Uti hagen står.
      Og raie-festene av bjørkenever består.
      Av bjørkenever består.
      Og ordensstraffen står uti hundrede år.
      Uti hundrede år.
      Oaiaiai boff boff.
      Oaiaiai boff.
      Og ordensstraffen min uti hagen står.
      Uti hagen står.
      Og der skal vi brenne et bittelite bål.
      Et bittelite bål.
      Og ordensstraffen står uti hundrede år.
      Uti hundrede år.
      Oaiaiai boff boff.
      Oaiaiai boff.

    3. Neeeei, jeg elsker gullerotkake og nå måå jeg ha! Haha, den så virkelig deilig ut! Anbefaler å prøve Tine kremost naturell i stedet for Philadephia, jeg synes i hvertfall det ble mye bedre etter at jeg bytta 🙂 fortsatt god sommer!

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg