Altså NAM! Denne fiskeretten lagde jeg oss til middag i går og den ble så god at jeg har lyst til å dele oppskriften videre med dere. Lager jeg meg fisk så går det stort sett i rød fisk da jeg rett og slett bare synes laks og ørret smaker bedre, men akkurat disse crispy, lyse fiskefiletene har jeg virkelig sansen for! Er dere fan av fiskegrateng og sprø fiskepinner fra før så er jeg sikker på at disse hele filetene faller i smak de også <3
– Du trenger –
1. 4 ss soyasaus 2. 2 bokser ananasbiter + laken 3. 1 dl utblandet fiskebuljong 4. 2 ss eplecidereddik 5. 3 ss honning 6. 1/2 grønn + 1/2 rød paprika 7. 2 fish & crisp fileter 8. 1 pose ris 9. 1 ss maizenamel
Slik gjør du:
1. Sett på risen og stek fisken i ovnen etter anvisningen bak på pakken. (Stekes på 225g i 20 minutt)
2. Kok opp 5 dl vann og bland ut en fiskebuljong i det varme vannet. Hell ut ca 3 dl så du bare sitter med 2 dl buljongvann igjen og ha halvparten av dette (1dl) i en gryte med 4 ss soyasaus, 2 ss eplecidereddik, honningen og laken fra ananasboksene. Gi det hele et lite oppkok mens du rører forsiktig.
3. For å gjøre sausen tykkere visper du til slutt inn 1 ss maizenamel. Tilsett mer om du vil ha sausen tykkere, og er sausen for tykk så tilsetter du bare litt mer av det gjenstående buljongvannet.
4. Nå gjenstår det bare å smake sausen til! Liker du den akkurat som meg så er den nå ferdig, men synes du den er for syrlig så tilsetter du mer honning, og synes du den er for søt så tilsetter du mer soyasaus eller eplecidereddik. Smak i vei til du får den som du vil ha den.
5. Ha ananasbitene og den oppkuttede paprikaen i sausen, sil vannet av risen og ta fisken ut av ovnen.
Dinner is ready! Ser det ikke godt ut? Det kan jeg ihvertfall love dere at det var! Oppskriften er beregnet for å mette to mager, og da har du også to fiskefileter igjen som du kan legge i frysen og ha til en annen dag. Mmm!
Håper det smaker! Nå skal jeg ut på ridetur i nydelig vær <3 Ha en fin torsdag!
Det så helt deilig ut! 😀
Åh, kjøpte akkurat sånn fish med crisp selv i går 😀 Sjeldent jeg kjøper det, men er veldig godt!
Veldig fin header du har fått deg også! Så koselig med hunden og greier 😀 Ha en fin dag.
Nam! Dette så jo suuupergodt ut 🙂 Tusen takk for oppskrift! Ha en fin dag videre, skjønne deg <3
Ahh, nok en gang blir jeg sulten og fristet av de fine innleggene dine, hihi <3 Kos deg masse på ridetur!
Fish and crisp er kjempe godt! Er en stund siden jeg har spist det nå så tror kanskje jeg må teste ut denne oppskriften her, for det så virkelig helt fantastisk ut 😀 Ha en super dag i finværet 🙂
Det så veldig godt ut. Er glad i Fish & Chips 😀
Kos deg på ridetur, og ha en fin torsdag videre<3
Nam, du får virkelig alt til å se godt ut!<3
Wow, nam! Må prøve! 😉
Hvor har du kjøpt det gråe joggetøyet som du postet på Snapchat?:)
Christine: Det er fra Bikbok 😀
Henriette Celin: Tusen takk Henriette! 😀
Siri Madeleine: Ja, det er sjeldent jeg og kjøper det faktisk, men jeg skjønner ikke hvorfor for det er jo like godt hver gang. Fiskegrateng er også undervurdert spør du meg. Mmm! <3
Ingvild F. Falck: Yaay 😀 Hyggelig å høre Ingvild <3 Tusen takk!
Charlotte Tunes: Glad jeg kunne friste 😀 Tusen takk, håper du har kost deg selv denne torsdagen. <3
Asalia: Tusen takk snille! Glad du liker den 😀 Det var på høøy tid med en forandring nå. <3
Dette ser fantastisk ut!! Må testes ut så fort flyttekaoset mitt er unnagjort 😛
elsker den der,men er eg veldig sulten er 1 for lite -da lager eg to og tar masse grønnsaker til 🙂 <3 god helg
Så veldig godt ut. 😀
Okei, jeg har nettopp prøvd oppskriften.. Jeg har fulgt oppskriften din slavisk, men det ble helt feil. Tilsatte tomatpuré ettersom at fargen på sausen var skikkelig mørk, maisstivelsen gjorde den ikke særlig tykkere og jeg har ca fem ss maisstivelse oppi nå.. Helt ærlig gruer jeg meg til å spise dette..
Her er en oppdatering: Jeg hadde ingen grunn til å grue meg for å smake på sausen, men etter å ha hatt nesten 5 ss maisstivelse oppi og fremdeles ha en saus som var som lettmelk i konsistens, kjente jeg smaken av maisstivelse og følte jeg satt igjen med maisstivelse på tungen.
Men, hvordan fikk du sausen din rød og tjukk? Min saus ble brun, fram til jeg tilsatte 3ss tomatpuré. Det smakte i hvert fall greit, så tusen takk for inspirasjon til en liten vri av min favoritt på kinarestaurantene <3