Ukens oppskrift – Fish & Crisp

Altså NAM! Denne fiskeretten lagde jeg oss til middag i går og den ble så god at jeg har lyst til å dele oppskriften videre med dere. Lager jeg meg fisk så går det stort sett i rød fisk da jeg rett og slett bare synes laks og ørret smaker bedre, men akkurat disse crispy, lyse fiskefiletene har jeg virkelig sansen for! Er dere fan av fiskegrateng og sprø fiskepinner fra før så er jeg sikker på at disse hele filetene faller i smak de også <3

– Du trenger –
1.
4 ss soyasaus 2. 2 bokser ananasbiter + laken 3. 1 dl utblandet fiskebuljong 4. 2 ss eplecidereddik 5. 3 ss honning 6. 1/2 grønn + 1/2 rød paprika 7. 2 fish & crisp fileter 8. 1 pose ris 9. 1 ss maizenamel

Slik gjør du:
1.
Sett på risen og stek fisken i ovnen etter anvisningen bak på pakken. (Stekes på 225g i 20 minutt)
2. Kok opp 5 dl vann og bland ut en fiskebuljong i det varme vannet. Hell ut ca 3 dl så du bare sitter med 2 dl buljongvann igjen og ha halvparten av dette (1dl) i en gryte med 4 ss soyasaus, 2 ss eplecidereddik, honningen og laken fra ananasboksene. Gi det hele et lite oppkok mens du rører forsiktig.
3. For å gjøre sausen tykkere visper du til slutt inn 1 ss maizenamel. Tilsett mer om du vil ha sausen tykkere, og er sausen for tykk så tilsetter du bare litt mer av det gjenstående buljongvannet.

4. Nå gjenstår det bare å smake sausen til! Liker du den akkurat som meg så er den nå ferdig, men synes du den er for syrlig så tilsetter du mer honning, og synes du den er for søt så tilsetter du mer soyasaus eller eplecidereddik. Smak i vei til du får den som du vil ha den.
5. Ha ananasbitene og den oppkuttede paprikaen i sausen, sil vannet av risen og ta fisken ut av ovnen.

Dinner is ready! Ser det ikke godt ut? Det kan jeg ihvertfall love dere at det var! Oppskriften er beregnet for å mette to mager, og da har du også to fiskefileter igjen som du kan legge i frysen og ha til en annen dag. Mmm!


Håper det smaker! Nå skal jeg ut på ridetur i nydelig vær <3 Ha en fin torsdag!

20 kommentarer

Siste innlegg