– Ukens spørsmål og svar –

Hva er de “vanligste” tilfellene du møter på akuttmottaket generelt? Det er helt utrolig variert. I løpet av en vakt kan jeg ha ansvar for (sammen med en eller flere leger) en 2 mnd gammel baby med luftveissymptomer, en gammel mann med nyrebekkenbetennelse, en ung dame med spontanabort, en mann med brystsmerter og en dame med hoftebrudd. Den som sitter som koordinator i mottak er ofte flink til å gi oss forskjellige caser så vakten blir mest mulig variert og spennende, så det går i MYE forskjellig. -Men skal jeg si to ting som ukentlig går igjen så er det vel brystsmerter og akutte magesmerter. Det finnes jo en rekke organer i magen, så sistnevnte synes jeg alltid er spennende da det kan dreie seg om så mangt!

Vet du hva en 75%stilling tilsvarer i lønn i forhold til dag/kveld turnus i kommunen? Jobber i kommunen selv men syns akutt er veldig spennende. Jeg har frem til nå bare hatt 60%, men med ekstravaktene mine jobber jeg vel rundt 70%. Da pleier jeg å få utbetalt mellom 26 og 28 000. Tipper 10 av dem er for kveld, helg og natt-tillegg ettersom jeg jobber minimalt med dagvakter.

Hvor ser du deg selv om 5 år? Har du barn, mann og hus eller lever du et litt mindre “A4 liv”? Jeg har ihvertfall ikke førstnevnte. Jeg skulle hente p-piller på apoteket for noen måneder siden, og da damen bak kassen sa jeg hadde flere en én pakke liggende sa jeg bare at jeg ville ha dem alle. Visste ikke at hun ville komme med p-piller til meg for to år, men det er greit det. Skal ta hver eneste pille jeg! 😉 Jeg håper jeg har Mino og en mann, bor i en stor, fresh leilighet nærme hav og fine skogsstier, eller et lite hus langt ifra byen.

Hvor lenge har du tenkt å fortsette med bloggen? En måned til ihvertfall. Griner en skvett når jeg funderer på hva jeg skal skrive i min siste bloggpost.

Har du noen reiseplaner/drømmer for sommeren? Nei, jeg hadde ingen reiseplaner før coronakaoset startet heller, så for min del gjør det ingenting med reiseforbud i disse dager. Jeg har fått meg hund og har ikke tenkt til å be noen om å passe han mer enn et døgn med mindre det er helt nødvendig, så i år vil jeg bare ut på eventyr i Norge sommeren 2020. Kan ikke vente til det første badet i havet sammen med den lille rampen min.

Hvordan er det å være sykepleier i denne hektiske perioden? Nei, jeg personlig kan ikke si at jeg kjenner det er spesielt hektisk enda. Vi har oppbemannet akuttmottaket kraftig den siste uken, og når sørlendingene bare holder seg hjemme merkes det at antaller ulykker også går ned, så jeg må si jeg synes det var travlere på jobb før corona slo til! -Men som sagt, vi er i startfasen så vi venter selvfølgelig at det blir vanskeligere tider. SÅ: Fortsett å holde dere hjemme 🙂

Tenker du å videreutdanne deg, og evt hvilken videreutdanning? Ja, det har jeg skrevet om flere ganger tidligere også og jeg har ikke gått bortifra det. Jeg elsket å studere og drømmer enda om å få lov til å fordype meg i ett felt. Jeg tenker også på lønn. Akuttsykepleie hadde vært spennende for den jobben jeg har nå, men slik jeg har forstått det så øker en bare årslønna med rundt 30 000kr i året. Det vet jeg ikke om det er verdt, da jeg tror man lærer veldig mye av det samme bare av å jobbe i mottak over flere år. Heller derfor nå mer mot jordmor, men jeg ELSKER for øyeblikket jobben min, så jeg slipper ikke den med det første. Arbeidslivet er langt, så jeg kan godt tenke meg å jobbe i akuttmottak noen år først, og så skifte til noe helt annet når jeg føler læringskurven min stagnerer.

Du nevnte at du hadde sett en dokumentarserie på Netflix i et tidligere innlegg. Hvilken serie var det du så på? Ja, det stemmer! Den er ikke spesielt oppløftende så jeg turte ikke å tipse om den likevel i disse dager. Haha! Dokumentarserien heter The Trials of Gabriel Fernandez og handler om en 8 år gammel gutt som blir torturert og mishandlet av sin mor og stefar. Selv om han kommer på skolen med blå øyne, brennmerker i hodebunn og hovne lepper, svikter alle system han, noe som gjør at han til slutt blir slått ihjel. Alt de finner i magesekken hans etter en obduksjon, er kattesand.. Jeg sier ikke mer. Den er brutal, men viktig.

Hvordan er forholdet til pappaen og lillebroren din siden dem bor i Thailand? Har dere mye kontakt og har du besøkt dem? Forholdet mitt til papsen og lillebror er veldig bra, til tross for at vi bare sees en gang i året! De kommer på besøk hver mars måned når Erik har sommerferie, og da får vi tatt igjen ihvertfall litt! De bor i pappas hus i nord thailand, Chiang Mai og der har jeg vært og besøkt dem to ganger. Begynner dog å bli noen år siden sist nå! Hadde jeg ikke fått Mino, så ville jeg nok ha reist ned en tur i høst tenker jeg.

Hvor stor stilling i jobben hadde du før og nå? Før hadde jeg 60%, nå står det 70% på turnusen min, men med ekstravakter jobber jeg 100% ut mars og ekstravaktene for april og mai har jeg ikke fått enda, men det blir vel rett under 100% da og tenker jeg. Jeg har ihvertfall ingen planer om å jobbe noe mindre.

Lurer på hvordan du synes det er å kombinere hverdagen som sykepleier med hund? Hadde det ikke vært for at Mino er ekstremt vanskelig å lære til å være alene hjemme, så ville det gått som en drøm. Det å slite han ut før kveldsvakt med en lang skogstur f.eks er aldri noe tiltak. Jeg tenkte også det måtte være en fordel for en hund å ikke måtte ligge hjemme 8-9 timer hver eneste morgen, men av og til få gå en lang morgentur før kveldsvakt eller enda bedre: Sove hjemme hele natten mens mor er på jobb! -Meen Mino er ikke så simpel. Han bjeffer like mye enten han sitter i bur eller går fritt, og om jeg går på butikken i 40 minutter, drar til en venninne i 3 timer eller jobber i 8 har ingenting å si. Han synes det er forferdelig uansett, så det må jeg si har vært ekstremt stressende. Jeg har på dette tidspunkt prøvd ALLE triks og tips der ute, men har nylig startet å gå til en ny hundetrener som jeg hååper kan hjelpe oss på sikt. Antagelig trenger han bare lengre tid enn hunder flest. Hundepass er heller ikke enkelt. Alle hjem som ikke er hans ser han som en uendelig lekeplass. Da spinner han rundt som en galning, tygger og spiser på alt. Han finner visst bare roen hjemme hos meg, hos bestemor, i bilen og på Bortelid.

Har du vært noe på dateren? Joda, jeg var på et par dates før jul. Det overrasket meg faktisk hvor mange hyggelige og pene mannfolk verden har å by på, men den siste daten min begynte å planlegge de fire neste datene våre, og da fikk jeg rett og slett panikk og avlyste alt. Heldigvis var han veldig forståelsesfull. Var’ke helt klar for det med andre ord.

Er det slik at du har en turnus som inneholder både dag, kveld og natt? Er spl-student og vil helst ikke jobbe natt i min turnus, er det mulig? Jeg jobber både dag, kveld og natt ja. -Og vakter som går fra 11.00-19.00 og 19.00-03.00. Elsker sistnevnte da man får gå hjem akkurat i det nattevaktene begynner å bli tunge. Hihi! Jeg tror ikke det går an å slippe unna nattevakter så lenge du vil jobbe på sykehuset. -Men gi nattevaktene et forsøk! Jeg trodde jeg skulle stryke med etter mine to første nattevakter i fjor sommer. Var kvalm og svimmel gjennom halve vakten, og følte meg nesten syk de neste to dagene, men nå.. nå ber jeg om å få flest mulig netter! Det er dobbelt så godt betalt som en dagvakt, det er fantastisk å ha fri helt til 22.45 om kvelden, og det er luksus å gå forbi alle som skal på dagvakt morgenen etter, og vite at du skal få ligge i sengen og sove til utpå formiddagen. Mitt beste tips til å holde ut nettene er å jobbe hele tiden. Ikke legge deg til å sove en time dersom det er rolig, for når du omsider må opp igjen klokken 05.00 om morgenen for å jobbe de siste tre timene så føles det helt forferdelig. Gå heller og tøm x antall søppelkasser, fyll på med utstyr i et skap, eller prat med de ansatte for å få timene til å gå. Da sover du mye bedre når du kommer hjem igjen også 🙂
    Hvordan går det med treningen for tiden? Takk for påminnelsen om at jeg må si opp abonnementet på Sats. Jeg har ikke vært der siden jeg fikk rabdo i februar. Tror jeg får nok trim av å gå på jobb og i skogen med hunden om dagen.

Pleier du å bo hos det ene paret med besteforeldre når du er i Stavanger, eller bytter du på? Jeg sover alltid hos bestemor og bestefar og drar på middag til farmor og farfar. Sånn har det bare alltid vært. -Men til gjengjeld er det jo farmor og farfar som har hytte på Bortelid så når jeg drar på besøk der, får vi også noen hele døgn sammen 🙂

Hvordan endte du opp i Kristiansand? Savner du noen gang å ha familien nærmere? Min mor fant seg en mann her da jeg var 12 år, så da var det bare å flytte med! Jeg var nitrist da det ble bestemt ettersom jeg hadde både familie og et lass med bestevenner i et og samme nabolag i Stavanger, men nå 16 år senere er jeg veldig glad for å bo på sørlandet. Har tross alt en familie nummer to her av bestiser <3 Savner definitivt familien titt og ofte, men nå som jeg har bil prøver jeg å besøke dem en gang i måneden ihvertfall. Om noen år når de nye veiene står klare, vil kjøreturen dessuten gå på et blunk! 😀


Jeg lurer på om du er fornøyd med leiligheten du bor i, eller begynner du å bli klar for å flytte?
Jeg er veldig fornøyd med leiligheten jeg bor i og kunne godt tenke meg å bo her i noen år til, til tross for at den er veldig liten. Vi får sjå! Flytter jeg så blir det ihvertfall til motsatt side av byen. Selv om Hellemyr har verdens fineste skogsstier, kjenner jeg at jeg savner veldig gåavstand til havet. Elsket å bo på justneshalvøya, men jeg vet ikke om jeg orker alle de barnefamiliene i nabolaget. Haha. Trenger ro og fred jeg. Helst ikke en trampoline utenfor soveromsvinduet mitt.

Snakker broren din norsk? Nei han snakker bare thai og engelsk. Han går på en internasjonal skole der alle fag er på engelsk, så kommunikasjonen har gått veldig bra der helt fra han var liten. Han er så skjønn. Hvis jeg skulle ombestemme meg en dag og få meg en kid så håper jeg at jeg får en liten Erik. Selv da han var 9 år gammel og full av energi, var han så vanvittig høflig og snill. Hører alltid på papsen, og det er egentlig et under for det gjorde ikke jeg da jeg var liten. Pappa hadde nemlig ikke evnen til å kjefte. Husker bare to ganger i barndommen da jeg fikk kjeft av pappa. Den ene gangen var da jeg hoppet ut av vinduet fra andre etasje på rommet mitt og rømte noen timer bare for moro skyld. Den andre gangen var da jeg hadde løpt nitten runder barfødt i blokka hans og lekt ring på spring. Da stoppet han heisen i det jeg var på vei opp til fjerde etasje, ga meg et alvorens blikk i heisdøra og sa: Nå tar du på deg sokkene!

Et deilig blinkskudd fra da vi kokte oss egg i en thailandkilde…

– Livet i coronaboblen –

Hei igjen fra meg og Mino! Vi har akkurat kommet inn døren fra en nydelig tur i Hellemyrskogen. Tenkte jeg skulle få en pause fra alt coronasnakket i omverdenen, plugge i øreproppene og høre på litt podcast i formiddagssola, men enhver pod omhandlet virussnakk, så jeg endte med å hive mobilen i lomma og heller nyte fuglekvitringen. For all del, man skal holde seg oppdatert, men jeg tror ærlig talt jeg er overinformert. Den siste uken har corona vært det eneste vi har pratet om, sett på, snappet om og lest om. Corvid marerittene mine kan jeg skylde meg selv for, for VG er det siste jeg leser før jeg legger meg om kvelden, og det første jeg tenker på når jeg våkner om morgenen. Jeg jobber med det og mine kjære kollegaer snakker ikke om annet verken på vaktrom eller i garderoben og da kjenner jeg at både humør og energi suges helt ut av meg. Nå har jeg to fridager og de skal jeg bruke på å gi leiligheten en skikkelig detox, gå lange turer i skogen med Mino og alt annet enn nyhetssendinger på tven. Naboen min sa det så fint i går. Jeg sendte henne en melding og spurte om jeg skulle handle for henne da jeg vet hun er syk og sikkert litt ekstra redd i disse dager: Jeg prøver å leve i min egen boble. Av med nyheter og på med paradise hotel 🙂 Amen til det.

Min kjære pappa og lillebror kom helt fra Thailand for få uker siden, og jeg skulle til Bortelid for å treffe dem på torsdag. Jeg ser bare pappa en gang i året, så jeg hadde gledet meg maks, men lite visste jeg om at det var denne dagen corona skulle gå fra å prege nyhetsbilde mye til å ta over absolutt alt. Hyttefolkene måtte bare se å komme seg til helvette hjem, og det måtte såklart vi også, men jeg rakk nå å knipse noen koselige bilder av årets siste timer i snølandskap. Thailand vurderte dessuten å stenge landegrensene sine, og pappa ble bekymret for å ikke få kommet seg hjem, så de måtte bare sette seg på et fly og returnere igjen allerede på søndag.

Ellers er helsa til både meg og familien min på topp! Måtte det forbli sånn. Jeg tar ihvertfall alle forhåndsregler nå som alvoret virkelig har truffet oss. Jeg treffer ikke så mye som en venninne her hjemme, og påskeferien i Stavanger får tas igjen til sommeren om ting er slik som de er nå. Heldigvis har jeg Mino, så vi koser oss glugg sammen de fritimene jeg har. Spørsmålene om ekstravakter renner selvfølgelig inn, og i går kom også telefonen om jeg ønsket å øke stillingen min. Det takket jeg selvfølgelig ja til, så nå fremover blir det mye jobb. Akuttmottaket har allerede iverksatt en kraftig oppbemanning, så arbeidsforholdene mine klager jeg ikke på, til dere som måtte lure på det. Jeg gruer meg på ingen måte til å gå på jobb og er heller EVIG takknemlig for at jeg ikke er en av dem som på toppen av alt må bekymre meg over økonomien i disse tider. Det kommer kanskje til å bli verre, men de bekymringene tar jeg ikke i dag.

Jeg ville bare titte innom for å gi dere en liten update på livet, og utfordre dere på to ting: 1. Fokuser på deg og ditt liv. Ikke bruk karantene-energien din på å arrestere naboen eller vennen til vennen din for å ikke sprite hendene nok, handle for ofte eller gå for mye utenfor døren. Mer negativitet er det siste vi trenger. Reiser naboen på hytta nå, så la han heller lære ved å betale den boten. 2. Ta en liten (les stor) pause fra debattene, vg artiklene og nyhetssendingene innimellom. Snurr tegnefilm i kveld!


Jeg skulle gjerne delt på livlige, inspirerende bloggposter i disse dager, men fotografen min har enda 10 dager igjen med isolasjon, og selv om hun jobber i helsevesenet selv, tror jeg neppe jeg ville truffet henne og risikert noe likevel. Vi får heller kjøre i gang et hyggelig Q&A innlegg en av de nærmeste dagene. Lurer du på noe så hyl ut 😀 Enn så lenge: Take care, vær på tilbudssiden og pass på deg selv.

– Craving milkshakes –

God morgen fra oss i Skomagergada! Jeg tvang meg opp kl 08.00 i dag tidlig for å rekke å gå en lang tur med Mino i skogen før vi skulle på kurs med en hundetrener (stresser enda livet av meg med å lære han til å være alene hjemme), meen like før vi skulle dra kom jeg på at det var i morgen og ikke i dag, så siden har vi bare kost oss her hjemme, spist en god frokost og startet på en ny dokumentarserie på Netflix som fikk meg til å gråte etter 10 minutt. Skal definitivt anbefale dere den i et annet innlegg!


Pizzaen min i går ble helt amazing. Fersken på pizza er heretter en must! Eneste problemet jeg hadde da jeg nøt den, var at jeg angret på at jeg ikke hadde enda mer fersken på. SÅ om dere vil teste det selv, lag DENNE pizzaen (men bytt rådyrkjøttet med spekeskinke) og topp den med fersken før den går i ovnen. Superdigg!

Jeg skal snart avgårde på ukens første kveldsvakt, men før det ville jeg bare titte innom og tipse dere om enda en fristelse. -Nemlig milkshaken jeg har cravet de siste tre ukene. Jeg hadde en periode for ikke lenge siden der jeg kjørte til den andre siden av byen for å få tak i en spesiell milkshake daglig, og det ble både dyrt og tungvindt, så da ble jeg nødt til å finne på en oppskrift som ihvertfall nesten ble like god! Her kommer den 🙂

Du trenger: 1. En halv frossen banan 2. 6-7 isskjeer med karamellis uten tilsatt sukker 3. 1ts peanøttsmør 4. 1ss sukkerfri nutella 5. 1dl melk

– Mos alt i en blender og njuut –

Nå skal Mino og jeg prøve å rekke og se en episode til av denne nye, brutale Netflixserien, og så komme oss ut på enda en liten tur i regnværet før jobb. Det er ikke mye vårfølelse å hente utendørs om dagen, men jeg har likevel troa på at den er like rundt hjørnet. 😉

– Goodies for ungdommen –

Reklame | Telenor

– Ungdommens deal –

Hei fra meg og Mino og stua! Starter med å ønske meg selv velkommen tilbake jeg, etter en hel uke fri fra pc og redigeringsprogram. Well, now i’m back! Jeg sitter i skrivende stund og renner bort foran peisen, koser meg med en kopp sjokolademelk, en appelsin og podcast spillende i bakgrunen på min nye, lille JBL høytaler. Til dere som ikke har fått det med dere enda: Telenor har et abonnement for oss “ungdommer” mellom 18-28 år, og dette er så bra at jeg valgte å bytte til det selv da jeg kjøpte meg ny mobil for en måned siden.

Har du Telenor Yng så får du velge og vrake mellom 12 goodies, (eller fordeler om du vil). Jo mer data du har inkludert i abonnementet ditt, jo flere goodies kan du velge deg. En av disse fordelene er noe nytt tilleggsutstyr til telefonen din helt gratis én gang i året. Denne har jeg, og derfor fikk jeg i forrige uke en gratis JBL høytaler i postkassen! Genialt? En annen goodies du kan velge deg er “data boost”. Da får du 12 timer med gratis surfing som du kan aktivere når du går tom mot slutten av måneden.

Velger du fordelen “VG+”, får du gratis tilgang til alle nettserier og artikler som er laget av VG opp igjennom tidene, og en annen goodie som jeg digger er “se hvem”. Har du denne aktivert, så kan du faktisk se hvem som ringer deg med skjult nummer! 😉 Gøy!

Jeg skal ikke remse opp alle 12 goodiesene, men dere kan lese om alle sammen HER, og velge og vrake gratis mellom dem. I tillegg til det får vi med Telenor Yng alltid de faste fordelene gratis, som Music Freedom (streaming av musikk uten nett), Nettslett (hjelp til å fjerne uønsket innhold på nett), oog SWAP Pluss (Forsikring inkludert med SWAP)!

Les om fordelene med Telenor Yng HER <—

Jeg har latt meg inspirere av fire stjerners middag, og skal nå hive meg på kjøkkenet for å lage pizza med nektarin på! Ja dere leste riktig. Jeg skal prøve noe søtt på pizzaen min i kveld, og er meget spent. Ellers skal Jan Thomas søker kjærligheten såklart snurres på tven. Jeg har jobbet de siste fire dagene, men jeg har også rukket å se ferdig “love is blind” på Netflix. Trodde det skulle være en serie som var midt i blinken for meg, meeen nei. Jeg så alle 9 episodene, men var ikke spesielt imponert.

– Ting jeg vil gjøre i mars –Jentetur!
25 mars drar Annika og jeg til Kragerø Resort for litt spa igjen. Vi skulle egentlig vært en gjeng på seks stykker, men alle andre har avlyst, så da blir det bare mer kvalitetstid på bestis og meg! Kan fader ikke vente med et nytt døgn fullt av myke morgenkåper, spabehandling, tre retters middager og hotellseng med Annika. Vi koste oss glugg sist, og har planer om en deilig reprise!

Ha fem late dager med familien i Stavanger by. Ettersom jeg har en uke fri nå, reiste Mino og jeg til Stavanger i går formiddag, og her blir vi helt til onsdag formiddag. Det ble ingen snø på oss, men regn og rene stormen. Begynner å bli godt vandt nå, så det går helt fint. Koser oss på tur uansett i bestemors regnstøvler og bestefars digge boblejakke.

Dra på Omgitt av idioter foredrag. 17 mars skal forfatteren av boken “Omgitt av idioter” holde foredrag i Kristiansand, og det foredraget har jeg så innmari lyst til å høre på. Så Annika: Sorry, men du må feire bursdagen din hvilken som helst annen dag!


Spare! Altså februar var et RAN. Startet med momsregning fra Geir på litt mer enn jeg hadde satt av penger til, fortsatte med ny mobil, ny pc, en oppvaskmaskin som streiket (derav ny oppvaskmaskin), og rørleggerbesøk for å montere oppvaskmaskin. And guess what? Bilen har enda ikke vært på verksted og må EU godkjennes asap. Det var den bufferkontoen sier jeg bare. -Men på spa med bestis må jeg 😉

Dra til Bortelid og treffe papsen og lillebror igjen! Ja hurra! Det er endelig tid for å se familien fra Thailand igjen. 12 mars reiser Mino og jeg til fjells for å kose oss i 3-4 dager med pappa, lillebror, farmor og farfar. Da lukter det snø og bålpanne, brettspill, saueskinnskos og nyydelig mat!

Dra på kino! Jeg har lyst til å se The Invisible Man. En skrekkfilm som jeg syntes hørtes spennende ut i en reklame under en skrekkpodd jeg hørte her forleden dag. Haha! Sist jeg var på kino var i USA sommeren 2018, so.. it’s about time.

Treffe en ny hundetrener. -Som kan hjelpe meg med bjeffefanten min. Jeg skulle egentlig treffe han før jobb forrige tirsdag, men den morgenen der snødde det altså så VILT i sør at jeg ikke turte å kjøre til ut på landet til hundetreneren, i frykt for å sette meg fast og ikke komme frem på jobb tidsnok. Jeg har også lyst til å fokusere litt mer på lydighetstrening med Mino. Så langt har vi jo stort sett bare trent på innkalling og der har han blitt ganske så flink! Tror vi trenger å trene på ting vi faktisk får til også.

Gå til anskaffelse av en god selvbruning. Jeg føler meg som et levende lik, og har virkelig ingen planer om å reise til varmere strøk i nærmeste fremtid, så for å føle meg hakket mer snaisen må jeg faktisk ty til litt selvbruning her nå. Jeg har tatt sol 1 gang i måneden i hele vinter og høst, men fargen holder i en uke og er definitivt ikke verdt å få kreft for.

Lately i’ve been craving…

…Mozerella pizza! Akkurat som den Ristorante varianten man får kjøpt i frysedisken, bare hjemmelaget, toppet med en god pesto og spinatblader. Yuuums! Som dere alle sikkert har fått med dere nå så er jeg helfrelst av hvit pizzabunn, og lager meg gjerne hvit pizza en gang i uken, men etter å ha invitert jentegjengen på spillkveld med vin og pizza for et par lørdager siden, har jeg altså blitt hektet på denne enkle, røde varianten med tomatsaus, mozerellaost, pesto, spinat og gjerne også pinjekjerner 🙂

Denne uken har jeg hatt tre kveldsvakter, og jeg skal snart på min siste, men før det måtte jeg bare sette en ny deig til heving mens Mino og jeg dro ut på tur i den hvite skogen! For ja, her i sør har det dalet ned med en hel del hvitt nedbør de siste par dagene, og selv om jeg virkelig lengter etter våren, kan jeg ikke annet enn å nyte dette synet. Fy søren så koselig det har vært å gå lange skogsturer hver formiddag denne uken. Mino eeelsker det. Tror herved han har nådd toppen av alle lykkebarometere.

Hvordan har dere det? Vi går mot slutten av enda en vintermåned, og jeg er råklar for å avslutte den i Stavanger by med min fine familie kjenner jeg! Ettersom vi har ønsketurnus på jobb har jeg ønsket meg til å ta litt mange vakter på rad for så å få en uke fri her og der, så fra og med i morgen har jeg fri i hele syv dager! De skal Mino og jeg ta turen til barndomsbyen, og en liten del av meg håper faktisk at vi kan få litt snøvær i Stavanger by også. Tviler dog! Jeg har nemlig lyst til å pakke meg inn i pysjsett, se kosete familieprogrammer på tven hver kveld, og kanskje få litt pre-påskefølelse 🙂

– Pizza For Dinner Every Week Please –

Jeg har ikke hatt så mye på hjertet etter helgen! Dagene mine har bare bestått av jobb, soving, spising og turer, men de neste dagene blir nok hakket lengre og mer varierte tenker jeg. Ville ihvertfall titte innom dere før vakt, hilse på og dele litt mer fristende bilder. Burde jo definitivt hatt en matblogg..

Jeg har forresten kjøpt ny pc siden sist og dermed mistet mitt gamle redigeringsprogram Windows Live Gallery (som ikke lengre kan lastes ned). Jeg bruker selvfølgelig også lightroom som alle andre bloggere, men for å være ærlig så synes jeg Windows gallery er minst like nødvendig for å få ordentlig liv, kontrast og farger i bildene, så nå vet jeg ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg. Bildene er jo helt GRÅ?! Åh, jeg finne en måte å få lastet det ned på igjen om det skal bli noe antrekksbilder i vår.

Tips anyone? Help a girl out! 

– Hotellfølelse i hjemmet –

Reklame | Ellos

Good formiddag til dere! I dag har jeg lyst til å tipse dere om Ellos sin nye Staycation kolleksjon! En herlig kolleksjon med både klær, vesker, sko og interiør som gir deg den eksklusive følelsen av ferie og hotelluksus. Vi snakker silkemyk pysjsett og morgenkåper, en haug av lekre dynetrekk i bomullsateng, sengetepper og pynteputer, flosstepper, rene og klassiske møbler som man vanligvis finner på de fineste hotellene. I kolleksjonen finner du innredning med oppgraderte materialer og kvaliteter for alle rom i hjemmet! Rett og slett noe for oss som har omtanke for detaljer og elsker hverdagsluksus 🙂

Selv får jeg aldri nok av kosesett, så jeg måtte klikke hjem et helt nytt pysjsett, samt morgenkåpen fra Staycation kolleksjonen. Elsket både fargen og mønsteret, for ikke å snakke om stoffet! SÅ mykt og lett på kroppen.

– Shorts HER, Topp HER, Kåpe HER

Så dette skal jeg traske rundt i hjemme nå når vi går mot våren <3 Mino har forøvrig også spist to av mine seks nye pynteputer i sofaen, så vi skal ikke se bortifra at jeg må klikke hjem noen av pynteputene fra kolleksjonen også. Kanskje det må vente til han er ferdig med å leke hai her i heimen.. Vi var på besøk hos en ny hundetrener forrige uke som var helt fantastisk, så forhåpentligvis blir det ikke så lenge til. Heh!

Rabattkoden 415414 gir 30% på den dyreste varen du handler fra Staycation! 
– Koden gir også 5% ekstra på alle Ellosvarer på salg –

Se hele Staycation kolleksjonen til Ellos HER <—

En helg i Villmarkstårnet

For.En.Helg! Hvor skal jeg begynne? Jo, med været! Herlighet. Fredag formiddag satte jentene seg i bilen for å kjøre avgårde til Konsmo for en jentehelg i tretopphytta “Villmarkstårnet”. Stormen begynte å blåse seg opp allerede etter 10 minutter på veien, men det var først da vi 45 minutter senere hadde ankommet villmarka, det virkelig slo til. Det er 350 meter fra parkeringsplassen til selve trehytta inni skogen ved svartevann, og de meterne der fikk vi jammen gå og smake på sluddstorm! Jo nærmere kvelden vi kom, jo sterkere blåste vinden, og det var rett og slett en opplevelse i seg selv å få lov til å erfare en ordentlig sørlandsstorm høyt oppe i trærne, i ei hytte som beveget seg med de sterkeste vindkastene!

– Helgen vår i et bildedryss

Jeg har kost meg glugg denne helgen her, og det har Mino også. Han har bare fått løpe fritt rundt hytta i to døgn, lekt med pinner i vannkanten, hoppet i gjørme og plaget livet av den andre stakkars lille hunden som fikk være med på tur. Til tross for at lørdagen bød på både regn, storm, snø, sludd og mindre enn tre minutt med sol, tok Malene han med ut på skogstur i nærmere to timer mens jentene bakte fastelavnsboller og kanelsvinger i Villtårnets vedovn.. Jeg skal ærlig innrømme at jeg på forhånd grøsset litt av tanken på at vi skulle være hele seks jenter og to hunder skvist inn på 20 kvadrat en hel helg, men herregud så fint det gikk! Hytta var mye romsligere enn jeg hadde trodd, så vi fikk mer enn nok plass.

Book ditt eget opphold i Villmarkstårnet HER <—

Ikke bare har man veranda og bålplass med spisebord utenfor, men under hytta finnes en ved og snekkerbod der familien kan traske ned og leke seg med snekring om de vil. Innendørs er det vedovn, spisegruppe, hengekøye, køysenger med sengeplass til seks, og en sofa med utsikt ut over et nydelig ferskvann med brygge til både båt og kano. Villmarkstårnet åpnet først i oktober 2019, så her vil det etterhvert også komme badestamp og litt andre fasiliteter 🙂 Gjett om jeg skal tilbake da?


– Velkommen inn i hytten oppe i trærne –

Hele fredagen gikk til å pakke ut av bagene våre, velge køysenger, spise fredagstaco, drikke mimosa og spille voksenversjonen av “Ryktet går”. Faktisk så var vi så slitne at vi alle gikk til sengs før klokken 22.00! Haha, ungdommen sin…

– Kjøpte lørdagsgodt til femten pers vi –

Lørdag morgen våknet vi til en storm som hadde nådd nye høyder. Altså, det hørtes helt SYKT ut, og da vi skulle åpne ytterdøren ble vi på flere tidspunkt blåst inn i hytta igjen. Heh! Fristet med andre ord minimalt å bevege seg utenfor, men Malene er litt utenom det vanlige, så hun tok altså hunden med på langtur, mens vi andre holdt oss innendørs, fyrte så mye at vi ville renne bort i ullundertøyet, og bakte på boller mens skrekkhistorier ble avspilt på Annika sin høytaler. En skikkelig skikkelig kosehelg!

– Mino made a new friend –

Til alle som har spurt på instagram: Rasen heter Cavoodle!

– Bakte fastelavnsboller i vedovnen –

– Mimosa i vinglassene –

Lørdag kveld hev vi innpå med både rød og hvit pizza før vi spilte president rundt bordet, skravlet og lo helt til midnatt. Senere kvelder ble det aldri, for sånn er det bare når man nærmer seg tretti. Tusen takk for et fantastisk opphold! Anbefaler dere absolutt å unne dere et døgn i en tretopphytte langt ute i villmarka. Uansett vær, kan jeg faktisk love dere at det blir en magisk opplevelse <3

Ukens storhandel – Check!

Hei du nye februaruke! Denne uken starter jeg med en frimandag etter jobbhelg, og det er seriøst den beste dagen i uken å ha fri på spør du meg. Da kan jeg nemlig starte den nye uken med en lang morgentur med hunden, planlegge den nye ukesmenyen og kose meg med handlingen når alle andre er på skole og jobb 🙂 Små gleder. Folk flest liker kanskje å jobbe når andre jobber og ha fri når folk har fri.. Vel, jeg setter bare mer pris på fritiden min når jeg vet at alle mine kjære og nære må slite på jobb. Det er virkelig en drøm å dra hjem fra nattevakt og se alle menneskene rundt meg trøtte i trynet, hastende avgårde til jobb, mens jeg skal få kjøre hjem og ligge i den digge senga mi hele formiddagen.

Skulle nesten ønske jeg hadde nattevakt istedet for dagvakter denne uken! Heh, tenk at jeg skulle bli så glad i å jobbe på nattestid da dere. Bedre betalt er det og 😉 Uansett, nå sporer jeg helt av her. Hei igjen 17 februar og velkommen skal den nye uken være. Jeg er bare glad vi nærmer oss slutten på enda en vintermåned. Hunden trenger mosjon og det er ikke superidyllisk å gå på skogstur i vindstyrke på 17-18 m/s kan jeg fortelle dere, men det går! Søndag var jeg så trøtt etter nattevaktshelg at jeg bestemte meg for å droppe skogsturen vår og heller ta Mino med i hundeparken. Der var det noe sånn som åtte andre hunder som han nesten løp seg ihjel sammen med. Aldri sett han mer sliten. Fantastisk!

Her ser dere ukens handel! Det ble definitivt ikke så økonomisk som jeg hadde tenkt, men fader heller. Jeg prøver å være sunn i disse dager og holde meg unna snoperier. Da går jeg istedet til innkjøp av enorme mengder mat og dyre, eksotiske frukter. Mangostan eller mangosten (frukten under her), er min absolutte favorittfrukt. Jeg har aldri sett de selge den i Norge før i forrige uke (På meny), men fyfader for en pris.. 20kr per stykk? Man kan jo ikke kjøpe mindre enn ti? De glir jo ned som godteri! MÅ prøves.

– Ukens cravings – 
1. Sjokolademilkshake med sukkerfri is
2. Banankake i kopp
3. Fruktsalat med ananas, mango, mynte og kokoskrem
4. Mangostan (frukten på bilde over) Kjøpt på Meny!

Jeg gikk til innkjøp av syv middager denne uken her. Glemte rett og slett at jeg reiser bort til Konsmo i helgen for å tilbringe den på hyttetur med jentene.. Jaja, da har vi middagsretter for deler av neste uke også 🙂 Mozerellapizza og biffsalaten skal dere få oppskriften på etterhvert! Resten har jeg delt oppskriften på før, så spør meg gjerne om dere er interessert i å teste noen av de andre rettene.

– Kokoskrem med litt melis er verdens diggeste topping til fruktsalat –

Nå skal jeg utnytte at hunden ligger i en ledningshau(?) på det harde gulvet og snorker høyt. Jeg skal nemlig prøve å liste meg ut døren uten at han våkner for å løpe 50 meter over gata og hente en pakke i posten. Wihuuu! Jeg har klikket hjem litt sponset tøy til garderoben som dere skal få se på instagram etterhvert 🙂 Ellers går mandagskvelden til innekos tenker jeg. Stormen herjer utenfor, så da passer det perfekt med litt peiskos til kveldens episode av Jan Thomas søker kjærligheten. Eller hva det nå heter. Mitt nye favorittprogram på Tv Norge. Herregud som jeg heier på Tormod og Harlem. Håper han velger å gifte seg med de begge.

– Banankake i kopp –

Hei torsdag! Snart helg igjen da gitt. Kanskje en litt ekstra romantisk en for dere som tenker å gjøre noe hyggelig ut av valentines day i morgen 🙂 Jeg har jobbhelg, så jeg skal jobbe både kveld og natt hele helgen, men det går helt fint ettersom jeg har hatt fri helt siden søndag nå! Eller det er vel helt ærlig med en liten klump i magen jeg går på jobb i kveld, for i går dro jeg til Cathrine for å henge med henne noen timer, og etter 2,5 time fikk jeg melding av naboen om at Mino hadde bjeffet kontinuerlig i 2 timer…

Altså, hva ER det med han? Han er 7 måneder og har enda seperasjonsangst? Jeg kan ærlig talt ikke stimulere han mer enn jeg gjør per dags dato, og jeg kan heller ikke jobbe mindre enn jeg allerede gjør, eller la være å dra på venninnebesøk noen timer i uken. Kjenner jeg blir helt SPRØ jeg altså. Det skal sies at han ikke har bjeffet sånn siden midten av desember da, så jeg krysser fingre og tær for at det var et lite engangs-tilbakefall… Måtte selvfølgelig bare dra hjem fra Cathrine to timer før jeg hadde tenkt, for beagle-bjeffing…. Jeg tror ikke noen utenforstående forstår hvordan den lyden skjærer i ørene.

Krysser fingre og tær for at det ikke gjentar seg i kveld! Jeg gjemmer alltid masse godbiter rundt i leiligheten når jeg går så han skal ha noe å dulle med, setter på tven så han skal ha lyd rundt seg, og legger rundt favorittlekene hans som han vanligvis kan leke med i timesvis på egenhånd.

Nok valpefrustrasjon! I går fikk jeg forresten kjøpt meg ny iphone! Pcen min holder på å falle fra hverandre, så det var nok heller ny bærbar jeg skulle ha prioritert, men så fikk jeg lyst på en iphone 11, og da måtte det bare bli sånn. Jeg hadde hatt min ihpone 7 i litt for mange år, så da mannen på Telenor skulle overføre innholdet mitt fra den gamle til den nye telefonen, tok det stakkaren tre timer(!). Herregud så glad jeg er for at jeg betalte han 399kr for å gjøre det. Det hadde antagelig tatt meg tre uker..

Før jeg hiver meg ut på dagens langtur i skogen, har jeg et lite snackstips å dele med dere denne torsdagen! Mange etterlyste oppskrift på banankaken min da jeg fortalte at jeg nylig hadde bakt meg det. Den har jeg delt med dere tidligere HER <— I går lagde jeg meg en mindre variant som seriøst tok tre minutter å smelle sammen. Oppskriften fant jeg på Linda stuhaug sin blogg HER <—

Sukkerfri (vel ihvertfall om du bruker sukkerfri nutella), og så SJUKT digg! Jeg hadde min kopp i mikroen i 3 minutt og da ble den helt gjennomstekt, så ta den gjerne 2 eller 2,5 minutt så den blir litt bløtere!

Try it out! Soooo god 🙂