Veien til en gladere hverdag

Da jeg for noen uker siden ba dere komme med forslag til innlegg dere ønsket dere på www.martheborge.no, var
dette “Marthe tipser” innlegget et av de aller første ønskene som tikket inn. Ikke noe hokkuspokkuspost, men rett og slett bare et enkelt innlegg med tips til hvordan en kan bli mer positiv i hverdagen. SÅ her kommer det! Min lille oppskrift på en gladere hverdag:

♥ Få nok søvn. Kanskje må du ofre paradise hotel for å våkne opp uthvilt og oppegående morgenen etter, men ærlig talt.. Er det ikke verdt det? Å kjenne at øynene svir allerede når alarmen ringer er ingen god følelse. Legg deg tidligere, og bruk god tid på morgenkvisten. Stå heller opp en halvtime før, og sett standarden for dagen med en ordentlig god frokost.

♥ Planlegg dagen din. Jeg er nok ikke alene om å føle på stresset de dager hvor alt går i ett. Dager hvor det ikke blir plass til en eneste pustepause, og hvor man ikke engang finner tid til å få i seg mat. Det er vanskelig å være lykkelig når press og stress står på som verst, men med riktig planlegging går det faktisk an. Sett av en dag i uken hvor du skriver ned alle gjøremål du har de neste dagene. Fordel de slik at det blir oppnåelig å gjennomføre, og skriv to do liste for dagen mens du unner deg frokost! Det er helt utrolig hvor mye jeg får gjort når jeg skriver en time for time plan på morgenkvisten. Ikke en halvtime forsvinner til vimsing, og vips så har jeg både tre og fire timer til overs når kvelden kommer og venninnene spør om jeg vil komme på besøk!

♥ Ha det ryddig og pent rundt deg. For det første så slipper du å bruke en halvtime av morgenen på å lete etter den forbaska lommeboken mellom haugen av skitne klær på gulvet, og for det andre så blir man bare gladere av det. La hjemmet være ryddig og organisert. Å komme hjem til lukten av et rent hjem gjør underverker for humøret etter en lengre dag på jobb.

♥ Lik deg selv. Lær deg å akseptere hvem du er, hvordan du ser ut og hva du har. Omstill tankene fra å dreie seg om hva du missliker ved deg selv, til å fokusere på hva du er heldig som har. Hva er det du er flink til? Hva er det du liker med deg selv? Sett pris å være deg, og slutt å sammenligne deg med alle andre. Du blir verken smartere, bedre, penere, eller gladere av det.

♥ Sett av tid til å ha det gøy. Ja, skole og jobb er kjempeviktig. Virkelig. -Men er det alt? Vi lever jo bare èn gang? Jeg skal ikke være en av dem som sitter på gamlehjemmet og angrer på at jeg ikke lo mer.. Eller tilbrakte nok tid sammen med menneskene jeg er glad i.. Eller lot jobben stå i veien for å finne mannen i mitt liv. Nei, sørg for at du på et tidspunkt hver dag får lagt pliktene til sides, kun for å gjøre det du har lyst til. Lytt til kroppen. Kanskje er det en sånn kveld hvor det er to timer med serietitting du trenger? Gjør noe du liker, og gjør det med god samvittighet.

♥ Føl deg fin. Gleder det deg ikke litt ekstra å gå ut døren om morgenen når du har gjort en innsats på badet? Jeg blir i hvert fall hakke gladere av å føle meg stelt og fresh. Det er ikke uendelig med tid og krefter som skal til. Bruk noen minutter ekstra på frisyren, eller dekk leppene med en farge for en forandring? Lakk neglene eller kle deg i noe du føler deg vel i.

♥ Unn deg små hverdagsgleder. Jeg synes dette er vel så viktig som disse dypere punktene! Blomsterbuketten jeg kjøper om fredagen setter standarden for hele helgen min den! Jeg mener det når jeg sier jeg blir oppriktig glad av blomster. SÅ, hvorfor ikke unne meg dem da?

♥ Egentid. Å sette av tid til egentid er vel så viktig som å sette av tid til venner og familie. Vi har alle godt av de stundene hvor vi bare er for oss selv. For hvem har sagt at det er kjedelig? Egentiden kan du bruke på alt mellom himmel og jord. Du kan lese bøker, titte i månedens inspirasjonsblader, ta en løpetur i skog og mark, eller rett og slett kjøre hjemmespa med stearinlys og skrubb. Det er først da man får tid til å sortere tankene!

♥ Spis deg lykkelig. Får kroppen det den trenger av riktig mat, så kan bare det gjøre mye med tretthetsfølelsen, men samtidig som jeg er opptatt av å få i meg frukt og grønt, vitaminer og mineraler,  er jeg vel så opptatt av å kunne unne meg noe godt! Er det en kveld jeg får lyst til å lage meg dessert, så gjør jeg det! Herlighet, har jeg lyst på is en torsdagskveld, så spiser jeg is på en torsdagskveld. Hvorfor? Fordi det gjør meg glad. Jeg vil heller bevege meg litt ekstra enn å totalt avstå fra det jeg har lyst på. Jeg spiser selvfølgelig ikke en 200grams sjokolade verken om onsdagen eller lørdagen, men jeg tror virkelig ikke jeg dauer av en rad. Føler du derimot at du blir gladere av å spise 100% sunt, så gjør du det. Velg det som gjør deg lykkelig.

Det var dagens preken! Smile more, worry less <3

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg