Carrot cupcake with cream cheese frosting

 

Da var det tid for publisering av dagens cupcake-oppskrift! Dere som liker gulrotkake kommer til å elske disse! Kan dere huske at jeg smakte på gulrot cupcakes for første gang da Jonas og jeg var i Manchester? Vel, jeg ble så inspirert at jeg fikk lyst til å prøve meg på en egen variant. Den kremen… Jeg tror ikke det finnes noe bedre frosting verken til kake eller cupcakes.

Kanskje disse kan passe perfekt som en overraskelse på Valentiens day? Det er bare tre dager igjen til kjærlihetens dag og jeg lovet å dele noen gode oppskrifter med dere innen den tid. I fjor la jeg ut en egen Valentines oppskrift på vanilje cupcakes med karamell og vaniljefrosting. Denne finner dere HER. -Men hvem har sagt at valentineskakene må smake av sjokolade eller vanilje? Selv ville jeg valgt gulrotcupcakes med cream cheese frosting fremfor både vanilje og sjokolade på hvilken som helst dag. Den kombinasjonen av gulrot, kanel og ostekrem… Himmel og hav så godt. <3 Jeg tror aldri jeg vil få nok!

Du trenger – Gulrot cupcakes:
1.
5 dl hvetemel 2. 2 ts kanel 3. 1 ts natron 4. 2 ts bakepulver 5. 5 dl revet gulrot 6. 3 dl sukker 7. 2 1/2 dl solsikkeolje 8. 3 egg


 

Slik gjør du:
1. Visp solsikkeolje, egg og sukker sammen på høy hastighet i ca 5 minutt. 
2.
Skrell og riv gulrøtter så du har til 4-5 dl. Du kan velge selv hvor mye gulrot du ønsker å ha i. Klem så ut vannet før du tilsetter gulroten i cupcake-røren.
3. Nå gulroten er rørt inn kan du måle opp hvetemel, kanel, bakepulver, natron og helle alt sammen i røren. Rør godt!
4. Dekk et stekebrett eller et muffinsbrett med cupcakesformer og fyll dem 2/3 fulle. Cupcakesene vokser i ovnen! 
5. Stek midt i ovnen i 25 minutt på 175 grader. Avkjøl kakene før du starter på frostingen. 

Du trenger – Cream cheese frosting: 1. 300g romtemperert smør 2. 250g kremost 3. 250-300gram melis 4. 1 ts vaniljesukker

 

Slik gjør du: 
1. Når cupcakesene er helt avkjølte, rører du sammen smør og kremost i en kjøkkenmaskin. 
2.
Rør på middels hastighet et par minutter før du tilsetter melis og vaniljesukker litt etter litt. Smak frostingen til. Synes du den smaker for mye smør, tilsett litt ekstra melis. Smaker den for mye melis, tilsett gjerne litt ekstra kremost. Mmm så godt!

Nå er jeg spent! Så det like godt ut som det smakte? 
Pynt gjerne med hjerter om dere vil ta i bruk oppskriften på fredag! 

40 kommentarer
    1. Er det naturell kremost? De så kjempegode ut! Hvor får du kjøpt sånn “pose” til å pynte med? 🙂

    2. Nesten litt farlige å lese alle disse gode oppskriftene dine, får jo sååå lyst på! Du er flink, og en stor inspirasjon! Stor klem til deg 🙂

    3. Sandra: Ja det er naturell kremost 🙂 Husk og kjøpe to pakker ettersom det bare er 200g i en slik boks 🙂 Mener du posen til frostingen? Det får du kjøpt på vanlig dagligvare butikker 🙂 Posen med marshmallows er kjøpt på glassmagasinet om du mente den 🙂

    4. åå, disse så helt fantastiske ut! kanskje jeg må lage disse på fredag, selv om jeg ikke har noen å dele valentinsdagen med? jeg stemmer for jaa:-D

    5. Hannestava: Ja, men da har du ihvertfall en god grunn til å bake! Haha 😀 Du kan spise opp alt selv! Eller.. Det blir rundt 20 cupcakes så kanskje du bør invitere over en venninne 😀

    6. Hei Marthe! Cupcakene så helt fantastiske ut! Men jeg lurer på om du tror frostingen du brukte er like god på “krydderkake-cupcakes”? Jeg har aldri smakt gulrotkake før, men smaker den veldig gulrot? 🙂

    7. Åse: Hei! Hmm, godt spørsmål. Krydderkake og gulrotkake smaker veldig likt uten frosting så det er mye mulig at denne frostingen vil være like god på krydderkake-cupcakes:-) Ellers kan du jo bare droppe gulroten og tilsette litt ekstra mel i stedet. Da vil du nok også få en kjempegod kakedeig! Gulrotkake uten gulrot 😀 Hehe! Sikkert supergodt det også.

    8. Ååh, vet iallefall hva det neste jeg skal prøve meg på på kjøkkenet blir! Ser utrolig gode ut 😀

    9. Å gud det så godt ut! Skal sitte barnevakt for tantebarna mine i helgen, da passer det jo perfekt å bake disse sammen med dem:D takk for tipset:)

    10. Hei flotte Marthe 🙂 dette skal absolutt testes. del gjerne flere bake-oppskrifter! takk for masse god inspirasjon 🙂

    11. De så kjempegode ut! Tror jeg må prøve å bake disse til helgen 🙂
      Hvor mange blir det av enkel oppskrift? 🙂

    12. Mm.. de så kjempegode ut!! Meg og en veninne har tenkt å overasske en veninne på fredag. Så tenkte vi å lage gulrotkake. Tror du denne oppskriften kan gjøres om til en kake, og er det nok røre/frosting da? Må bare spørre, hehe <3 du har en utrolig flott blogg 😀

    13. veldig rart,men tror at eg glemte klikke på sende kommentaren da eg leste sist 😛
      Er dette samme type topping som du finner på gulerotkake på bakerier fex? Ikkje helt sikker på om eg liker ostetoppings siden eg ikkje liker ostekake.
      Event kan eg finne en annen type toppings for de cupcakesene ser jo crazy gode ut

    14. cuskima: Dette smaker omtrent det samme som toppingen som er på gulrotkake 🙂 Den er bare litt fastere i fisken så man kan forme den. Kremen på gulrotkaken blir jo gjerne bare en krem som man ikke kan gjøre så mye annet med enn å smøre utover kaken. 🙂 Liker du den så liker du denne også. Liker du den ikke, så liker du nok ikke denne heller 😀 Hehe! Da kan du jo bare kjøre vanlige vaniljefrosting. Det er alltid en slager! 😀

    15. Så lenge det ikkje er kjøpt. herlighet sku lage cupcakes til bursdagen min og kjøpte ferdig frosting -trodde eg sku dø, det var grusomt 🙁

    16. Jeg prøvde oppskriften i din i går, og fikk litt av en smaksopplevelse på godt og vondt. Før det første så synes jeg ikke de smakte gulrot – noe som sannsynligvis er min egen feil m tanke på at jeg kan ha hatt for lite gulrot i, og for mye kanel. Men! (jeg er ingen baker, og skulle lage cupcakes for første gang i går) FY, så vanskelig det var å lage frosting. Vet ikke hva jeg gjorde galt der, men det ble noe klumpete og ekle greier. Fysj. Jeg vet du ikke er en direkte matblogger men hvordan i all verden har du fått den så fin som på bildene? Dessverre falt ikke smaken på frostingen helt i smak for min del ettersom den rett og slett var litt for søt – og smakte litt vel mye smør (nok en gang: sikkert min feil:)

    17. Jeg prøvde oppskriften din idag, og det smakte kjempe godt! Tusen takk for at du delte denne oppskriften med oss 🙂 Frostingen ble også veldig god, og cupcaken falt helt i smak her hjemme!

    18. Jeg bakte disse cupcaksene her om dagen og de var virkelige gode og relativt lette og lage 🙂 Det er supergøy at du legger ut slike oppskrifter!

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg