En helg i Villmarkstårnet

For.En.Helg! Hvor skal jeg begynne? Jo, med været! Herlighet. Fredag formiddag satte jentene seg i bilen for å kjøre avgårde til Konsmo for en jentehelg i tretopphytta “Villmarkstårnet”. Stormen begynte å blåse seg opp allerede etter 10 minutter på veien, men det var først da vi 45 minutter senere hadde ankommet villmarka, det virkelig slo til. Det er 350 meter fra parkeringsplassen til selve trehytta inni skogen ved svartevann, og de meterne der fikk vi jammen gå og smake på sluddstorm! Jo nærmere kvelden vi kom, jo sterkere blåste vinden, og det var rett og slett en opplevelse i seg selv å få lov til å erfare en ordentlig sørlandsstorm høyt oppe i trærne, i ei hytte som beveget seg med de sterkeste vindkastene!

– Helgen vår i et bildedryss

Jeg har kost meg glugg denne helgen her, og det har Mino også. Han har bare fått løpe fritt rundt hytta i to døgn, lekt med pinner i vannkanten, hoppet i gjørme og plaget livet av den andre stakkars lille hunden som fikk være med på tur. Til tross for at lørdagen bød på både regn, storm, snø, sludd og mindre enn tre minutt med sol, tok Malene han med ut på skogstur i nærmere to timer mens jentene bakte fastelavnsboller og kanelsvinger i Villtårnets vedovn.. Jeg skal ærlig innrømme at jeg på forhånd grøsset litt av tanken på at vi skulle være hele seks jenter og to hunder skvist inn på 20 kvadrat en hel helg, men herregud så fint det gikk! Hytta var mye romsligere enn jeg hadde trodd, så vi fikk mer enn nok plass.

Book ditt eget opphold i Villmarkstårnet HER <—

Ikke bare har man veranda og bålplass med spisebord utenfor, men under hytta finnes en ved og snekkerbod der familien kan traske ned og leke seg med snekring om de vil. Innendørs er det vedovn, spisegruppe, hengekøye, køysenger med sengeplass til seks, og en sofa med utsikt ut over et nydelig ferskvann med brygge til både båt og kano. Villmarkstårnet åpnet først i oktober 2019, så her vil det etterhvert også komme badestamp og litt andre fasiliteter 🙂 Gjett om jeg skal tilbake da?


– Velkommen inn i hytten oppe i trærne –

Hele fredagen gikk til å pakke ut av bagene våre, velge køysenger, spise fredagstaco, drikke mimosa og spille voksenversjonen av “Ryktet går”. Faktisk så var vi så slitne at vi alle gikk til sengs før klokken 22.00! Haha, ungdommen sin…

– Kjøpte lørdagsgodt til femten pers vi –

Lørdag morgen våknet vi til en storm som hadde nådd nye høyder. Altså, det hørtes helt SYKT ut, og da vi skulle åpne ytterdøren ble vi på flere tidspunkt blåst inn i hytta igjen. Heh! Fristet med andre ord minimalt å bevege seg utenfor, men Malene er litt utenom det vanlige, så hun tok altså hunden med på langtur, mens vi andre holdt oss innendørs, fyrte så mye at vi ville renne bort i ullundertøyet, og bakte på boller mens skrekkhistorier ble avspilt på Annika sin høytaler. En skikkelig skikkelig kosehelg!

– Mino made a new friend –

Til alle som har spurt på instagram: Rasen heter Cavoodle!

– Bakte fastelavnsboller i vedovnen –

– Mimosa i vinglassene –

Lørdag kveld hev vi innpå med både rød og hvit pizza før vi spilte president rundt bordet, skravlet og lo helt til midnatt. Senere kvelder ble det aldri, for sånn er det bare når man nærmer seg tretti. Tusen takk for et fantastisk opphold! Anbefaler dere absolutt å unne dere et døgn i en tretopphytte langt ute i villmarka. Uansett vær, kan jeg faktisk love dere at det blir en magisk opplevelse <3

7 kommentarer
    1. Cavadoodle er “bare” en blandingshund mellom to ulike raser, det er alltså ingen egen rase 🙂 Bare til info!

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg