– Hverdagsluksus –

Det er lite jeg setter mer pris på enn den deilige hverdagsluksusen! Sjokoladefondant smaker godt på en lørdag også, men på en mandag… Håhå, kan ikke engang sammenlignes. Jeg synes det er så viktig å unne seg litt luksus også i ukedagene, og spesielt når det krever så vanvittig lite. Et kvarter tok det meg å dandere dette til meg selv etter møte, frisørtime og middagskokkelering i dag, og den festen av en smaksbombe som møtte tunga mi.. Haha! Det var verdt hvert eneste sekund. FY fader. Jeg hadde helt glemt hvor sinnsykt god denne desserten er. Gjett om jeg er glad jeg lagde dobbel porsjon, for om en liten time skal jeg slå meg ned med ungkarskvinnen og nyte den neste. Steinplatene er fra Upstairs og koster rundt 50kr per stykk om jeg husker riktig. Kanskje var de enda billigere også. Jeg er jammen ikke sikker, men var de ikke litt kule å bruke slik som dette?

– Sjokoladefondant på en mandag –

Oppskrift – Sjokoladefondant: 1. 100g mørk kokesjokolade 2. 30g lys kokesjokolade 3. 4 egg 4. 130g smør 5. 130g sukker 6. 90g hvetemel 7. 4 små ildfaste former + litt smør til å smøre dem med.

Slik gjør du: 
1.
Start med å smelte smøret i en gryte. Hell oppi sukkeret og la det smelte inn. 
2. Ta så gryta av plata og knekk opp alt av lys og mørk kokesjokolade.
3. La også dette smelte inn i smør/sukkerblandingen mens du rører forsiktig. 
4. Sikt inn hvetemelet og rør inn eggene til du har en rennende, men luftig sjokoladerøre.

5. Smør formene med litt smør, fyll de nesten fulle (2/3 fulle) og ha dem midt i ovnen på 200 grader i 10-11 minutt. Jeg hadde mine i 10 minutt og kjernen min ble helt perfekt for min smak. Bruker du mindre former enn meg så behøver du kanskje bare 9 minutt. Jeg tar mine ut når jeg ser at overflaten er av fondanten er stekt og ikke lengre rennende. Vil du ha den litt fastere enn det jeg hadde så ha den i ett minutt lengre etter at du ser overflaten er blitt stekt. Server umiddelbart med litt siktet melis over, noen bær på siden og… viktigst av alt: Vaniljeis. Mmmm! En uslåelig kombinasjon. Virkelig.. Det smaker helt sykt.


Ser det ikke digg ut? Desserten tar altså 15 minutt å stelle i stand!
-Og den kan stå i kjøleskapet flere timer før du steker og serverer den 🙂 

34 kommentarer

Siste innlegg